Új privát üzeneted érkezett!

Na mi van? A sok információ sokkolja a hölgyeket? Kép

Lilluska,
majd válaszolok. Én sem akartam leharapni a fejedet. Kép

Virág
 



Sziasztok!
A magyar szoptatos konyv most nem annyira fontos nekem, megtalaltam a neten a tart jegyzeket, meg rajottem, egy regi ismeros a La Leche liganal van.
Ina May szoptatos a kezemben, jelezze, ha tenyleg kell valakinek, megprobalhatuk nehany fejzetet lemasolni itt a nagy rohanasban.
Virag!
Szerintem senkit nem sokkolt a sok info, csak speci nekem nincs most idom nagyon semmire, meg most eppen nincs (ugy latszik) kerdes.
A nekem cimzett valaszokat kulon koszonom.
En nagyon kezdek izgatott lenni ettol az egesz otthon szulestol... Szinte mar alig varom. Nekem speciel a korhaz esne rendkivul nehezemre.
Van valakinek arrol valami tapasztalata, mit lehet kezdeni a csaladdal? Marmint az otthonszules szotol rosszul lesznek, es hapognak, meg azonnal velemenyt nyilvanitanak, hogy az micsoda felelotlenseg, veszelyes, szornyu. Mi lesz, ha komplikacio lesz.
Mit lehet erre mondani?
Azt meg szemely szerint nem kurtoltem szet, hogy en erre keszulok, de ha mas kapcsan veletlenul szoba kerult, szoba hoztak eddig, teljes volt a remulet reszukrol...
Most ilyen esetben az ember csendben marad, behazudja a doktort es a korhazat, kozben fu alatt megszervezi maganak otthon, majd utolag kozli veluk a tenyt? Komolyan, en attol kezdek felni, hogy ossznepi terrorizalasba es riogatasba, szabotazsba fognak, ha eloallok netalantan ezzel a dontessel - bevisznek eroszakkal valamelyik korhazba.
UUUUUgy uuuuuuuuuutalok hazudni pedig....
Gaboca
 
 

 
 

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.12 12:39-kor.
Vendég
 


Rendben, ezt lehet mondani, de hogyan hagja at az ember azt az akadalyt, amelyet az orvostudomanyba vetett mely bizalom es hit allit? Emellett pedig a baba szo maga holmi obskurus, nem tul pozitivan elkepzelt szemelyre utal. Speci nekem mindig a vasorru baba jut eszembe, gondolom, nem vagyok egyedul.
Plusz a problema nalunk speci az, hogy sehol nincsen a szuleimnek nagypapaja es nagymamaja, mindenki jo gyorsan meghalt, a gyerekek arvan nottek fel (kis tulzassal, de alapvetoen 4 nagyszulobol ketto arva volt, a masik ketto meg marha messze lakott a csaladjatol). Az en szuleim korhazban szulettek mar, meg mi is persze, es egyebkent az sem ingatja meg a hitet, ha arra celzok, hogy pl a nagyanyam teljesen egeszseges harmadik gyereke 3 honaposan kifejezetten az orvosok miatt halt meg.
Szoval en egyelore falba utkozom a sajat anyamat illetoen, a tobbiek meg nem fogjak tudni, amig ki nem talalok valami jobbat. Abszolut nem erzek erot ahhoz, hogy tanitgassak, gyozkodjek olyankor, amikor masra kell koncentraljak.
Na, nem panaszkent, de en egy kicsit nehezen jarhatonak latom ezt az utat a beidegzodesek miatt.
Ismeritek sokan, gondolom az elkepzeleseket, a nonek segitsegre van szuksege, nem birja egyedul vegigcsinalni, omlik majd a ver, komplikacio lesz, stb, stb. Pont, amit a korhazi szuleseknel lehet latni.
Mennem kell.
Gaboca
 
 


Gabóca,
lehet, hogy nincs használható ötletem. Ami nálam bevált a hajmeresztő elhatározásaim elfogadtatására(?), azt nem biztos, hogy rád is lehet adoptálni. Nekem az jött be, hogy végiggondolom a dolgot, hogy valóban teljes mértékben meg vagyok-e győződve arról, amit tenni készülök, és ha igen, pláne ha a párom is mellettem állt, olyan vehemensen álltam ki a dolog mellett, hogy a rokonok legfeljebb egy fejcsóválást mertek megkockáztatni. Kép Látták az eltökéltségemet, és beletörődtek. Kép Nem biztos, hogy szükségesek az észérvek. Felnőtt nő vagy, nem kell elszámolnod senkinek. Persze tudom ám, hogy ez nem ilyen egyszerű, de ez a hozzáállás sokszor billentette át az egyetértéssé a mérleg nyelvét családon belül a legkülönbözőbb kényes helyzetekben. Tudtam segíteni?

Mikor jöttök haza?

Ja, egy csodálatos kép és mondat volt az egyik előadáson, csak nagyon elnagyoltan tudom "idézni". A fénykép egy bennszülött nőt ábrázolt, aki szül. Egyedül a vadon fái, növényei közt. Törökülésszerűen félig ült, teste oldalra dőlve, baba félig kint. És a szöveg, amit várandósságuk alatt sokszor hallhatnak, valahogy így szól (más állatnevekkel):

"Amikor a kecske várandós, és eljön az ideje, megkeresi a helyét, és világra tudja hozni a magzatát.

Amikor a juh várandós, és eljön az ideje, megkeresi a helyét, és világra tudja hozni a magzatát.

Amikor te várandós vagy, és eljön az időd, megkeresed a helyed, és világra tudod hozni a magzatod."

Virág
 


Sziasztok!

Virág!

Csak pár utolsó hozzászólást olvastam. Azért azt sosem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy az evolúció minket a nagyobb születési fej, fejlettebb, nagyobb baba és a kisebb csípő irányába vitt. A kecskének ilyen plusz problémákkal nem kellett, és most sem kell megküzdenie.

Ami úgy jöhetett létre, hogy aki ezek miatt a dolgok miatt meghalt, megnyomorodott volna, az a csaszik hatására, fájáserősítés, idegen beavatkozás hatására túlélt és örökítette a fent említett géneket, ráadásul aki így kijött, az nagy átlagban okosabb volt, jobb volt a túlélése is. Cserébe azonban praktikákat igényelt a születése.

Azért mindig megfelelően gondos vizsgálat kell, hogy belemenjen az ember felelősen ebbe a dologba...

Snoopy

KépKép
 
 


Dehát vannak praktikák, olyan "bábapraktikák", amiket orvosok nem ismernek, vagy ha hallottak is róla, sose alkalmazták, így ne mis igazán hiszik el. Pont az Ina May könyvben van szó a csípőcsontra gyakorolt bizonyos nyomásról (oldalról, kismama áll), aminek köszönhetően a nagy fejecske is könnyebben átnyomul. Vagy ugye Ina May a "mestere" a váll-elakadások megoldásának, ez is le van írva, sőt modellen demonstrációt is láttam!
Többet nem sorolok fel, mert nem vagyok hozzáértő. Csak azt mondanám, hogy nem CSAK az orvostudomány fejlődöttaz idők során... Kép

Család megnyugtatása: el lehet mondani olyan "érveket", amelyek igazak bár, de jelentéktelenek: hogy nem "sima" bábával fogsz szülni, hanem egy orvossal, akinek több évtizedes klinikai (nem is csak sima kórházi) tapasztalata és több mint 12 éves otthonszülési tapasztalata van. Hogy tudnak csecsemőt újraéleszteni, hogy közel van a kórház, hogy tud varrni, oxitocint adni (nem kell mondani, hogy gyorsításra nem ad, csak vérzésre), nem akarok hülyeséget mondani, de kérdezd meg Ágit, milyen arányban van zsinór a babák nyakán születéskor (rokonok ezen nagyon tudnak parázni), meglepően sok baba születik úgy!!!!! És köszönik, jól vannak.
(Ha olyanok a rokonaid, akikre érzelmi dolgok hatnak, meséltesd el az ő (valószínűleg) nem túl kellemes szülésélményüket, rámutatva, hogy te EZT nem szeretnéd.)
A párod mennyire támogat ebben téged? Ha teljes mértékben, akkor már ketten egy erős frontot tudtok alkotni, akár magára vállalhatja, hogy kiáll helyetted, na nem érvelni, hanem, hogy "hagyjátok békén szegény kismamát, tudjuk, hogy mit csinálunk, punktum."

A riogatás, terror, stb. nem egyedi, az általam emlegetett Ina May könyv születéstörténetei között is több ilyen van.
Én is sok telefont, látogatást kaptam anno egyes rokonoktól, akik megpróbáltak "hatni rám" kilenc évvel ezelőtt. Aztán megszokták, már a harmadik gyereknél büszkék voltak, és mesélték fűnek-fának, hogy milyen stramm rokonuk van... De megérteni szerintem a mai napig nem értik.
De nem is baj, ezzel te sem törődj, ez nem az ő babájuk, nem ők fognak szülni.
 


Gaboca,
Az en anyukam elso gyereke is kifejezetten az orvosok miatt halt meg. Anyu megis ellenezte, hogy itthon szuljek. Volt ket emlekezetes "kirohanasa": tulhordtam Mikit, es Anyu mar minden neszre ejszaka azt hitte, hogy beindultak a dolgok, holott csak pisilnem kellett. Na egy ilyen wc tura utan a nyakamba ugrott, sirva, remegve, hogy igerjem meg, hogy ha hetfoig nem szulok meg, akkor bemegyek egy jo klinikara (ez volt szombaton, es nem szultem meg hetfon, vartam keddig). A masik is hasonlo volt, meg kicsit elobb, akkor azt kellett megigernem, hogy nem neki kell a gyereket kihuzni belolem. Ezt mar akkor sem ertettem. Kép
Na, egy a lenyeg, miota Miki megszuletett Anyu nagy otthonszules-fan lett!

Most epp a kovetkezo szulest varom. Elvileg holnapra van kiirva a kismamank!
Nandu oldalan van egy ujabb szuletestortenet! Kép

Zsuzsi
 


Szilvi!

Az idegen beavatkozáson és praktikákon MINDENFÉLE beavatkozást értek. A bábáét is. Csak arra hívtam fel a figyelmet, hogy a kecskének tök egyedül megy, nekünk meg gyakran TÖKEGYEDÜL nem.
Egyébként az nagyon jó, hogy az bábák módszerei is alakulnak az idők során. Itt jöhetne egy töprenkedés arról (ha előre vinne), hogy a bábák praktikái nem az orvostudomány tárgykörébe tartoznak-e (hiszen a sámán és a borbély is orvosi munkát végzett anno)? Ami kérdés, hogy az orvosok akik ha figyelnek a méretekre és téraránytalanságot állapítanak meg, azok tudják-e, hogy a bábai praktikákkal mennyit lehet segíteni? Mert akkor más lenne az ilyen dolgok megítélése is. Az információáramlás módfelett fontos innen-oda és onnan-ide is.

Snoopy

KépKép
 
 


Snoopy,

korábban írtam neked:

"Snoopy,
a képzésen elhangzott egy fontos mondat, remélem, jól idézem:

"A mostani szülész és szülésznő képzéssel otthonszülést kísérni kész életveszély."

A független bábák és otthonszülést kísérő szülészorvosok műszer nélkül is sokkal hamarabb felismerik a komplikációk lehetőségét, mint kh-ban hiperszuper műszerekkel. Talán részben azért, mert folyamatosan a mama mellett vannak, részben pedig a sokkal holisztikusabb látásmódjuk miatt. Így nem kell 5 perc alatt beszállítani, mert jóval hamarabb felismerik a bajt."

A mostanira a reakcióm: szó sincs arról, hogy szerintem ki kéne rekeszteni a vajúdókat, mert a kecske is egyedül elli meg a kicsinyét. KépKépKép Azért ennyire nem láthatsz elvakultnak. KépKépKép

Nekem úgy tűnik, olyan eszmékkel hadakozol, olyan dolgok ellenkezőjéről próbálsz meggyőzni, amiket én nem is képviselek, sem nem gondolok. Kép

A bábák módszerei egyébként ugyanúgy bővülnek, mint ahogyan azt pl. az LLL-nél tapasztalhatjuk. Amekkora rálátásom van, pl. Jan Tritten nem úgy szokta tartani a Bábatrükkök nevű előadását, hogy "Én vagyok A BÁBA, és majd megmondom nektek, hogyan kell csinálni", hanem megkérdezi a jelenlévőktől: "Ti mit szoktatok csinálni akkor, amikor..." És gyűjtik, gyűjtik az információkat, erősítik egymást a tapasztalatok.

Véleményem szerint az lenne az ideális állapot, amikor az egészséges nő az egészséges babáját a bábával szüli, persze komplikáció esetén irány az orvos, és azon kevesek, akiknél előre lehet tudni, hogy elengedhetetlen az orvosi (sebészi) beavatkozás, az az orvos jelenlétében vajúdik. ÉS emellett a szülészek nem tekintenék a bábákat ellenségeknek (sem a dúlákat Kép), és az információáramoltatást nem tartanák megalázónak egyik irányba sem. Az pedig, hogy mi orvosi munka, sokszor évszámok és meghatározás kérdése. Hibának tartanám a bába kompetenciájába tartozó dolgokat kisajátítani az orvosok részéről. És viszont. Emellett pedig van átfedés is.

Zsuzsi,
irigy-irigy. Kép Úgy szeretnék már én is menni mamához szülésre. Kép Anyukádon meg jót nevettem. KépKépKép Tipikus. Anyósom is addig volt rosszul a gyerekeim nevétől, amíg meg nem születtek. Azóta marha büszke ezekre a nevekre. Kép

Virág
 


Virag,
Hogy van ez a dulaskodas? Te most bekerulsz valami adatbazisba, aztan varsz, hogy valaki kivalasszon a dulajanak, vagy hirdeted magad, esetleg szajhagyomany utjan ismeretsegi korben?
En is nagyon szeretnek mar menni, eloszor gyorsan itt Nemetorszagban, aztan hetvegen otthon. Na de ezek a kismamak nem hozzam igazitjak a menetrendjuket! Kép Es csak remelni merem, hogy nem maradok le mind a ket szulesrol. Egyreszt mert megigertem, masreszt mert tenyleg szeretnek ott lenni. Most suru, de aztan azt hiszem jo darabig nem lesz alkalmam szulesnel jelen lenni.

Megneztem tegnap a neten az egyik Szuloszoba adast, razott a zokogas. Probalom megfogalmazni magamnak miert. Talan mert ki volt szijazva a 15 eves kislany laba. Vagy mert annyira kiszolgaltatott volt az ELETnek.
Tenyleg, miert kell borszijakkal kikotozni az amugy kengyelbe tett labat?

Zsuzsi
 


Snoopy,
információáramlás: igen-igen, ez kéne nagyon!
Vajon beengednek-e egy bábát egy szülészeti konferenciára, illetve elmegy-e egy szülészorvos egy bábakonferenciára? Ez most csak így első lépésben...
Pont az ún. téraránytalanság kérdésében vajon miért nem ismerik az orvosok a bábapraktikákat, illetve miért nem merik alkalmazni, ha ismerik? Félnek a kollégáktól, a szülő nő reakciójától, aki hamarabb egyezik bele egy császárban, mint valami hókusz-pókuszba? Érdekes kérdések ezek...
 


Sziasztok!

Virág!
Még jó, hogy odatetted a Kép-kat. különben még azt hinném, hogy komolyan gondolod!

Ne légy már dinnye! Kép
Ezt szoktam mondani a fiaimnak, ha valami butaságot szándékszanak csinálni. Nem ellened írtam! Kép
Ez volt az, ami erről eszembe jutott.
Ami az orvostudományt illeti, nekem úgy tűnik, mintha erősen pejoratív értelme volna a számodra. Személy szerint az orvostudományba én magam sokkal többet számolok, mint amit valaha művelni, tudni, ismerni lennék képes. Ilyenek a keleti gyógyászati módszerek, a Bach virágterápia, a pszichológia, stb, stb. Azért alkalmazom rá az orvostudomány fogalmat, mert mindegyik azért van, hogy jobban legyen egy ember, aki éppen nincs jól és nincsen rá jobb szavam.

Szilvi!
Bárkit beengednek aki kicsengeti a részvételi díjat.. Szerintem.
A szülészek nagyon kevéssé járnak bábakonferenciára. Szerintem.
Leginkább nem ismerik a praktikákat. Valószínűleg. Lehet, hogy jobban néz ki csaszit csinálni, mint praktikázni...?

Snoopy

KépKép
 
 


Sziasztok!

Virág!
Nálam nem volt sokk, csak egy szabadságon lévő férj, egy beteg gyerek és egy közeledő vizsgaidőszak.... Ha felfedeztél valami értékelhetőt az írásomban, nyugodtan továbbítsd, örülök nekiKép!

Gondolkoztam ezen a "miért nem használnak a szülészek praktikákat" kérdésen.
Egy középkorú vagy idősebb szülész, ha hallott is ilyenről soha nem próbálta. Viszont nagy valószínűséggel már találkozott hasonló szituációval korábban és valahogyan (feltehetően sikeresen) megoldotta. Nagy gyakorlattal és legalább akkora önbizalommal rendelkezik. Mindkettő szükséges ahhoz, hogy sikeres legyen a szakmájában. Nem fog hozzáfogni általa nem jól ismert és számára bizonytalan kimenetelű praktikákba, hiszen ezekben egyáltalán nincs gyakorlata.
Na és a fiatalok? Nekik meg van egy főnökük (vagy több), szakmai mentoruk, figyelembe kell venniük az osztályos gyakorlatot stb. vagyis itt sem megy a dolog.

A megoldás szerintem hasonló, mint például a gátmetszés esetében. Nem is olyan rég még nem nagyon létezett olyan szülészeti intézmény az országban, ahol nem végezték rutinszerűen (ha tévedek, javítsatok ki), ma már több olyan intézmény is van, ahol nem vágnak rögtön. A bábák megtanulták a gátvédelmet és esetleg alkalmazni is tudják, ha a hely légköre (az oszt. vez. főo. hozzáállása) megengedi. Más un. praktikák esetén is csak apró lépéseket lehet tenni egyszerre. Talán így lehetséges lenne a változás.

"A mostani szülész és szülésznő képzéssel otthonszülést kísérni kész életveszély."
Na, a gátmetszés emiatt a mondat miatt jutott eszembe. Arra szokták mondani, hogy ha nincs a közelben olyan, akinek gyakorlata van a gátvédelemben, akkor inkább el kell végezni. Ilyen lehet az otthonszülés is, ha valakinek nincs meg hozzá az elméleti tudása és a gyakorlata (mármint, aki a szülést vezeti), akkor inkább irány a korház.

Szilvi!
Nehogy azt hidd, hogy a császárba olyan könnyű beleegyezni. Én bármiféle praktikát szívesen vettem volna, ha az orvosom előáll ilyennel. Sőt nem is lett volna kérdés belemenjek-e.

Betti

Betti
KépKép
KépKép
 
 


Jaj, Betti, nem is azt mondtam. De azért te is tudod, hogy igen sok kismama van, aki úgy megy szülni, hogy "drága Doktor Úr, ön a főnök, vegye ki belőlem ezt a babát". Aki nemhogy kiengedi a dolgokat a kezéből, hanem még csak meg sem próbál részese lenni a dolognak, annak bármit "be lehet adni".
Nem bántom én a császárosokat, isten ments! Azokat sem, akiknek lett volna más lehetőségük...

Snoopy, Kép
 


SzilviKép! Nem tudom, milyen gyakori, amiről írsz!

Betti
KépKép
KépKép
 
 


Én sem tudom, mennyire gyakori, viszont én magam több olyan, még nem szült ismerős nővel találkoztam, aki jelenleg úgy áll hozzá a témához, hogy "ha egyszer gyerekem lesz, akkor belőlem aztán vegyék ki, mert félek az egésztől"... A múltkor éppen szegény fodrászomat hervasztottam le, hogy azért az nem úgy van, hogy kiveszik, aztán szevasz, tavasz Kép
Üdv
Kriszi
 
 


Na jó, de azért ezek a nők nem mindenórásak, vagy igen? Amikor már azért túl vannak közel 9 hónapon, jobb esetben szülésfelkészítő tanfolyamon, tucat kismamáknak szóló könyvön. Akkor is ennyire gyakori lenne?
Ildi

Ildi
 
 


Hát, én nem tudom, mennyire gyakori általában, és ha nem is ennyire konkrétan nézem, akkor ha csak az én szűk ismerettségi körömben nézek szét, akkor nagyon sok anyukát ismerek, aki fájásgyenge volt, meg leállt a szülés a kórházba érve, aztán vagy császár lett, vagy kinyomták, oxigénhiány, egyebek... Én aztán nagyon készültem szülni, mégis megtorpant az egész, és császár lett... Másrészt igenis túlságosan az orvosra hagyatkozunk. Ezt ők maguk is erősítik szerintem... És annyira másként látok mindent az első szülésem óta, már nem misztifikálom túl, és tudom, hogy másodszorra simán menni fog kórház, orvos, és európai szinten magasfokú műszerezettség nélkül is...
Fulescsacsi
 


Hm, itt van pont efölött egy Császárral szeretnék szülni topik...
 
 


Kriszi!
Én is éppen ezt szerettem volna írni! Lehet, hogy át kellene ide hívni Orsit?

Azt hiszem, itt egyáltalán nem arról van szó, hogy császárral vagy nem, otthon vagy nem, hanem a háborítatlanságról. Ennek otthon minden esélye megvan, viszont kórházban... Elég változó a kép!

Betti
KépKép
KépKép
 
 


Virag,
Debutaltal mar dulakent? Ugye majd megirod az elmenyeidet? Nagyon kivancsian varom oket!

Zsuzsi
 


Szia, Zsuzsi,

írtam volna, ha igen. Kép Még csak híre sincs a várandós mamáknak, de nem szomorkodom emiatt. Ha eljött az ideje, jönnek majd a mamák. Meg most így karácsony tájékán csak a családom és magam felé figyelek.

AZ élményeimet itt:http://www.szuleteshete.hu/index.php?id=89&PHPSESSID=66530da0e104845c783e40f8db3 e8cab tudjátok nyomon követni Egy friss dúla naplója címmel.

Gabóca,

hány hétnél tartasz? Hogy vagy? Jöttök haza?

Többiek,

mindenkinek fogok válaszolni, csak megvárom, hogy extrovertáltabb időszakomba érjek, most remete vagyok.

Virág
 


Hallo!
Jelentem 31. Igen, hazaertunk. Kisse viharosak ezek a vizek, hirtelen millio dolgom akadt. En is remete lettem.
Kulonben megnyugodtam, sikerult Agival beszelni, sokkal, de sokkal jobb a helyzet, mint elotte elkepzeltem, sot.
Es ugy dontottem, akinek nem muszaj a csaladban tudnia a kis tervemrol, az nem fog, csak utolag, minthogy nincsen kedvem magyarazkodni orakon keresztul, miert jar mindenki ezerszer jobban az en esetemben az otthonszulessel. Meghallgattam nehany mao-i korhazi szulestortenetet, koszonom szepen, ha lehet, nem valasztom, en tuti ragorcsolnek az orvosi kopenyre, meg a tenyre, hogy ott tartanak meg vagy 4-5 napot. Mar a gondolatatol is rosszul vagyok annak, hogy ilyen sokaig ott kell lenni. Az elmult 25 evben egyszer kellett csak Mao-n korhazban lennem egy aprosag miatt, helyhiany, stb, landoltam 4 darab vegstadiumban levo rakos beteg kozott. A vegen mar en csinaltam egy csomo mindent a noverek helyett, annyir atulterhelt volt a korhaz. Poenkodtak is, maradjak bent segiteni. Mindegy, amit ott lattam, nagyon betett nekem. Pedig az orszag egyik legjobb korhazarol van szo. De ez a fobia nem ide tartozik.
Na, lelepek, mindenkinek BUEK!
Gaboca
 
 


Szia, Gabóca,
üdv itthon! Kép

És mindenkinek BÚÉK így utólag is.

Menek vissza ágyikómba, lázas vagyok.

Virág
 


Kérlek, olvassátok el, és tegyetek, ahogy jónak látjátok. Kép

http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?id=125&cid=45638

Virág
 


 


Sziasztok,

január 27- én újabb 4 napos dúla-alapképzés indul a MODULE szervezésében. http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?id=89&cid=45522

Amennyiben valaki tervezi, érdemes erre mindenképpen elmennie, mert ez az utolsó alkalom, hogy nem kell szállásdíjat fizetni. Külön indok még a mostani tanfolyam mellett az, hogy pénteken vért izzadva megszültük a továbbképzés mikéntjét, hogyanjait és egyéb kérdésekre adott válaszait is, és ennek eredményeképpen a januári csoport tud velünk továbbképződni havi egy vagy két napos alkalmakkor, és szuper lesz! Érdeklődés esetén forduljatok a fenti linken megadott névre, számra, vagyis Békés Emőkéhez a 70/948 5481-es számon, de még sokkal jobb, ha mélt írtok neki a bekese@module.hu címre.

Virág
 


Virág!
Várom a naplód folytatásátKép!
Betti

Betti
KépKép
KépKép
 
 


Betti,
mind az ötöt olvastad már vagy csak az elsőt?

Azért ideteszem a 2. linkjét is: http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?id=89&cid=45495 Kép

Pussz,
Virág
 


Szia Virág!

Óóóó! Csak az elsőt olvastam! Akkor megyek, megkeresem a többit is...

Betti

Betti
KépKép
KépKép
 
 


Sziasztok!
Nagyon elcsendesedett ez a topik! Senki nem tervezi már, hogy otthon fog szülni???
Virág! Mi a helyzet veled? Hogy alakultak a dúla-terveid???
Vendég
 


Monácska,
van egy topik a Kórjázak alatt, Otthon szültünk címmel, oda írogatunk.
 


Aha! Jövök.... :)
Vendég
 


Én most vagyok a 3. hónapban, a második kisfiamat várom. Nagyon bátrak vagytok az otthon szüléssel! Szerintem ez attól függ, hogy milyen orvosnál szültök. Mégiscsak nagyobb biztonságban érzi magát az ember, nem?
gabo75
Budapest I. kerület
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Szülés

Jegyzetfüzet: