Új privát üzeneted érkezett!

Csepke: de mi most a savasításról - lúgosításról beszéltünk... a lassan lebomló és bélben hetekig tanyázó hús pedig keményen savasít... nem véletlen, hogy a középvonalas(!) diéták is csak max. heti 2-3 alkalommal max. alkalmankénti 10-15 deka halat, csirkét engedélyeznek... (mert nincs ennél többre szüksége az embernek... )(e keményvonalas - pl. Lívia féle étrendek pedig egyenesen bűnözésnek tartják a húsfogyasztást - amivel már én sem értek egyet még ha hajlok is rá...)... ami az információtartalmat illeti az mondjuk valszeg igaz, más az infója egy szabadon tartott vadhúsnak... mint ahogy egy kapirgáló és egy nagyüzemi csirkének is... (mi pl. még ha drágább is, de tanyasi pipit veszünk...)

(Ui: vadhús - attól függ, honnan szerzed... ha egy ipari terület közepén lévő erdőben legelészett az a vad, akkor eszméletlen mennyiségű szennyezőanyag van a húsában... ld. Csernobil után az utak mentén volt pl. a legtöbb szennyezés... mert az eső lemosta az útról... így a vadak kapták a legtöbbet belőle stb. stb. )


Igazad van, hogy konkrétan a savasságról volt szó, csak a dolgok nem csak fehérek vagy feketék. Mindegy, nekem most nem hiányzik csak néha egy kis olajos hal a salátámra, annyi meg belefér a 25-75 %-ba.

Kérdés viszont a témához (Aviva)!
Szokta valaki a rövid verziót csinálni? És a célirányos gyakorlatokat naponta? (Pl. görcs ellen, ciklus rövidítésre/hosszabbításra, stb.)
 
 


Csepke... hát ja... csak logikai gubancot találok a vadállatos dologban... (ld. ha megölik, akkor az eleve negatív információ... tehát ha valaki energetikai stb. szempontok miatt enne inkább vadhúst annak növényevőnek kellene lennieKép)

Na szóval vissza a témához: bevallom, egy hete nem gyakoroltam... de talán ma este... valami miatt nekem a 15 perces kevésnek tűnik...

 
 

Sokadnick: a 15 perces nekem is csak végszükség esetén, de akkor is belteszem a másikból a kedvenceket, és az érzésre hasznosakat. Csak kíváncsi voltam más tapasztalatokra is.

Én mondjuk most, hogy reggel már egészen motiváló a korai megvilágosodás Kép, átálltam a reggeli avivázásra. Jobb tőle a napom, és könnyebben is ráveszem magam, mint este, fáradtan. Le is van írva, hogy energiát ad, és egész jól kibírom napközben, hogy nem ölök meg senkit a mhen Kép

Sztm. nem baj, ha az ember kicsit kihagy, semmi sem véletlen.
Most nekem is sikerült egy 28 napos ciklust produkálnom, és ettől nagyon boldog vagyok. És ráadásul nem is kellettek a bivaly gyógyszerek, egy egészen enyhe fájdalomcsillapítóval átvészeltem az első napot. Szóval nekem nagyon jól működik. Neked is, továbbra is?
 
 


Csepke: ég a pofám.... azóta sem aviváztam... most épp azon filózok, hogy beiratkozok egy ismétlőre mert midnent elfelejtettemKép

Nincs Bp-en véletlenül valami Aviva csoport? Szívesen eljárogatnék oda...


Ne égjen, biztos oka volt Kép Én is kihagytam egyszer jó sok időt, aztán mikor görcsökben fetrengtem, akkor megtanultam, hogy nem hagyunk ki avivát Kép

Nekem úgy rémlik, Lívia azt mondta, hogy nincsen kimondottan ilyen óra, hozzá lehet menni ismételni, asszem 3500 ft, ha jól emlékszem.
 
 


Sziasztok!

Látom, Aviváztok. Endometriozis összefüggésben tud valaki hozzászólni, segíteni?
Én mostanában kezdtem el az Aviva tornát, könyvből tanulom, egyenlőre a 30 perces is 1 óráig tart :)
Érdekelnének a tapasztalataitok, miért végzitek a tornát, segített-e, menniy idő alatt, stb.
Vendég
 


Hát én csináltam egyszer az AVIVÁT. Jelentem: nem jött meg tőle!!
Szerintem ez csak annak jó akinek stressz, vagy kimerültség miatt késik. Nemtom PCOS esetén használt e valakinek :?:
 
 


Tündi 30
Én a rövid ciklus, fájdalmas menzesz és baba miatt csinálom. Az első kettő rendben van, a második még várat magára.

Babancs
Nem tudom, hogy az egyszer az mit jelent? Mennyi ideig?
 
 


Csepke!

Egyszer= egy alkalommal (így értettem)...Bizakodó voltam, mivel a könyv elején arról volt szó, hogy egy alkalom is elegendő és pár órán belül megjön. Lehet, hogy azzal szúrtam el, hogy kontaktlencsében csináltam :D A könyv szerint csak szemüvegben lehet. Nem tudom, hogy ez mennyire megoldás...de ez tuti nem fogja megvastagítani a méhem falát..jelenleg 3 mm-es. pedig a könyv szerint azoknak is meghozza a menstruációt, akiknek soha nem volt menstruációja...hát nekem volt, csak a fogitabi abbahagyása után jöttek a gondok...
 
 


Babancs!

Hát, az egy alkalom sztm nem elég.
Én a helyedben biztosan nekifognék, sőt elmennék a tanfolyamra, mert ott lehet igazán ráérezni az ízére. A gyakorlatok nem tűnnek nagyon komplikáltnak, de azért van egy-két finomság, ami fontos ahhoz, hogy hasson.
 
 


Lányok, Ha valakit érdekel, - beszéltem Líviával - július 28-én és aug. 8-án lesznek a következő tanfolyamok.
Bp. -n a Dózsa György úton.

Kép


Hali,

engem érdekelne... pontosan hol, mikor, mennyi idő? Tudsz bővebb infót adni?

Ildi
 


hello!

Ezt most csinálom először, de remélem menni fog:)
én is benne vagyok már egy ideje a projektben, és tavaly voltam is Aviván Líviánál. Utána csináltam 3 hónapig, ami elég megerőltető volt, mivel az időm kevés, és nehéz utána 30 percet nyugiba lennem. De az ügy érdekében mindent. Tehát csináltam, de eredménye nemigen lett. Egyébként egészségileg Ok vagyok, és a párom is, mégse jön össze a baba.
Bizonyára nem voltam túl kitartó Avivában, de nem tudom, meddig érdemes próbálkozni. A tornát egyébiránt valószínű jól hajtottam végre, gyógytestnevelő lévén ez nem volt gond (persze ki tudja).
Pedig hitem, hogy ez segíthet, de valahol útközben meginogtam.
 
 


Ildibaba!

www.avivamodszer.hu

szerintem hívd fel Líviát, nagyon készséges, Ő tudja a tutit!

Kép


Bemásolom Tóth Lívia Válaszlevelét a következő tanfolyami időpontokról:

"Kedves Györgyi!
Jógatábort vezettem majd rögtön külföldre mentem, elnézést a késői
válaszért.
Jöhet tornázni a ciklusának bármelyik napján. Írom az időpontokat amelyek
közül választhat: aug. 8 17 -21 h.ig, vagy aug 13 10 -04 h.ig, vagy aug 19.
12 . 16 h.ig vagy aug 31 17 -21 h.ig, vagy szept. 2. 12 -16 h. ig
Várom döntését Üdvözlettel: Tóth Lívia"

Gyertek, tornázzunk együtt!

Pusszantás!

Kép


Sziasztok!

Érdekelne, hogy milyen tapasztalataitok vannak a tornával kapcsolatban én is szeretném megtanulni és jó volna tudnom, hogy könyvből sikerülhet-e szerintetek vagy a tanfolyamot próbáljam meg. Én nagyon erős menstruációs fájdalmakkal küzködök és babát is szeretnénk van valaki akinek sikerült ezek közül valami.

Köszi Mimi.
 
 


Kedves Mimi!
Én próbáltam könyvből megtanulni az Avivát, de nem ment. Legegyszerűbb elmenni a tanfolyamra, pár óra az egész és akkor nincsenek félreértések.
Nekem bevált, beállította a ciklusomat, régebben sokat kimaradozott.
Nagyon hasznos, akik babát szeretnének, azoknak főleg ajánlom. Egy dolgot nem szeretek benne, hogy miután megcsinálod, minimum 24 órát nem szabad fürdeni/zuhanyozni, csak egy vizes frottirtörülközővel dörzsölheted magad végog, mert a víz semlegesíti a pozitív töltéseket, amelyek a torna hatására az alhasban keletkeznek. Ezt kicsit nehezen viselem, de amúgy csak ajánlani tudom!!!!!
Ginger
 


Szia ginger 32!

Köszönöm, hogy válaszoltál. Arról nincsen esetleg információd, hogy mostanában hol lesz vagy van ilyen tanfolyam vagy, hogy hol tudnék utánna nézni. Amikor te jártál akkor mennyi ideig tartott és mennyibe került?

Köszi Mimi
 
 


Kedves Mimi!
Már nem emlékszem, hogy mennyibe került, de kb 5 ezer forint volt az egész. Viszont érdemes megvenni hozzá a könyvet is (ebben látod a gyakorlatokat) és a kazettát, hogy legyen aláfestő zene otthon is. Egy szombat délutánt vett igénybe, ha jól emlékszem kb. 4 óra egy ilyen tanfolyam. Tóth Líviánál tudsz bejelentkezni, ha rákeresel a nevére a Google-ön, megtalálod a telefonszámát. Kb. 2 hetente indul tanfolyam.
Sok sikert kívánok!
Ginger
 


Szia Ginger 32!

Köszönöm szépen a segítséget, akkor ezt hiszem ezek alapján utánna járok.

Köszönöm. Mimi
 
 


Sziasztok!
Mindenkit csak bíztatni tudok, hogy csinálja. Nekem elégtelen az ösztrogén termelésem és emiatt nincsen rendesen peteérésem. 10 évig szedtem fogigátlót, abbahagytam és elsőre jól megjött aztán folyamatosan toloódott ki a ciklus aztán babás lettem de elvetéltem aztán 1x jól megjött aztán semmi!!! A gyógyszerektől állati rosszul voltam, persze peteérés egy szem nem lett tőlük. Aztán találtam rá aviva módszerére és csináltam , mellette jártam talpmasszázsra is és 38, 35 és 31 napos ciklusom lett, a 31 naposból van is egy babám, most 8 hónapos. Szeretnénk a kistesót és persze megint sz.rakszik a rendszer, igy ismét elkezdtem a tornát. A múltkor csak a 15 perceseket csináltam és csak a 28. napon volt ovuláció! Úgyhogy vissza fogok állni a 30 percesre. Csak bébi mellett nem túl egyszerű, inkább este van időm amikor már erőm nincsen. Most megint a 28. napon tartok és sztem még mindig nem volt ovuláció :(. Én a talpmasszázst is elkezdtem megint, sztem az is sokat segít.

Ez volt a történetem... bocsánat, hosszúra sikerült, de jól esett leírni.
akinek megvan a második kötet, írja meg légyszíves, hogy melyek az ovulációs gyakorlatok? Arra gondoltam, hogy azokból választanék ki párat és azokat minden nap csinálnám , hátha ez segítene. Köszönöm előre is!!

Norma
 


Én úgy tudom, hogy mosdani szabad, én tornás napokon cicamosdok, így kibírható sztem.
 


skacok... nekem lenne 2 Avivás könyvem eladó (a 2 kötet)... a tanfolyamon vettem (kell hozzá, de önmagában szerintem nagyon kevés a könyv), de nem használom őket sajna. Sajna már fogalmam sincs mennyibe kerültek... ja, és a CD is megvan a gyakorlatokhoz... az is eladó (ezt is ott vettem)

Ki mennyit adna a csomagért? (privit írjatok légyszi...)

Nekem mondjuk nem sürgős eladni, de ha valaki spórolni akar egy kicsit, itt a lehetőség... Bp. XVI. kerületben, (esetleg az Örsön - de ez necces) vagy a Művészetek Palotájánál lehetne átvenni...

(pelenkára is szívesen elcserélem :))))
Vendég
 


(egyébként sajnálom, hogy nincs se időm se energiám a gyakorlatokra :( )
Vendég
 


Nagy szuksegem lanne az Aviva tornagyakorlatokra ,ha valaki el tudna kuldeni elektronikus formaban nagyon halas lennek email cimem totheniko71@freemail.hu
 


sziasztok, én voltam tanfolyamon, és csináltam is egy darabig, szerintem nagyon intenzív és tuti hogy jó, csak aztán mivel továbbra sem jött a baba, elpárolgott a lelkesedésem. Líviánál azt nem sikerült pontosítani, hogy az intim izmokat is össze kell-e húzni, vagy csak a belső hasi izmokkal kell, mert úgy látsztra nagyon jól ment, de szerintem intim tornával kombinálva jobb, erre nem sikerült választ kapnom a tanfolyamon se. Mert intim torna tanfolyamon is voltam, azt is melegn ajánlom, de a kettő abszolút más. Mit gondoltok? Bannaba
 
 


Szia!

Hallottam az aviva tornáról.


Túl rövid ciklus esetén (18-20 nap) naponta 5 percig a 8-as gyakorlatot végezzük. (a 18-ból). Minden hónapban kapunk egy plusz napot, így lassan elérjük a 28 napot.

Tudnál nekem segíteni ebben?
Márti
 
 


Sziasztok!

Látom, már régen írtatok ide. De majd most, hátha.

Több évig szedtem fogi gátlót, aztán miután abbahagytam, még 1 évig normálisan 28 napra megjött a mensim. Addig máshogy védekeztünk. Aztán úgy döntöttünk, jöhet a baba. De innentől kezdve 45 napokra szétcsúszott a ciklusom. Elmentem dokihoz, aki a véreredmény alapján és persze az UH alapján azt mondta, PCOS. Majdnem lehidaltam. Rögtön műteni akart. Azt mondta, szörnyen sok a cisztám, szerinte így végleg el fog tűnni a mensim, mert a ciszták mindent gátolnak odabent. Műtétet egyelőre nem engedtem, gondoltam egyelőre minden mást kipróbálok. Azt mondta a doki, legyen még egy spontán hónapunk, utána Closty.
ÉÉÉÉÉÉÉSSSSS! A spontán hónapot végig Aviváztam. És láss csodát, a 29. napra gyönyörű mensim lett, teljesen fájdalommentes. A doki el sem akarta hinni. A Closty-t elkezdtem, de sajna pé-m nem lett tőle, viszont visszatértek a ciszták. Igaz, ebben a hónapban nem is tornáztam.
Tehát a spontán hónapban lett spontán mensim, és bár ezt bizonyítani nem tudom, de szerintem volt szépen megért petém is. Míg a gyógyszeresben torna nélkül semmi.

Én azt gondolom tehát, hogy nagyon jó az Aviva, és tudom, hogy segíteni fog. Csak nem szabad türelmetlennek lenni. Engem 1 hónap alatt rendbe tett. Most arra várok, mikor költözik be az életünkbe egy kisbaba. Szorítsatok! :wink:

KépKépKép
 
 


Anonymous írta:skacok... nekem lenne 2 Avivás könyvem eladó (a 2 kötet)... a tanfolyamon vettem (kell hozzá, de önmagában szerintem nagyon kevés a könyv), de nem használom őket sajna. Sajna már fogalmam sincs mennyibe kerültek... ja, és a CD is megvan a gyakorlatokhoz... az is eladó (ezt is ott vettem)

Ki mennyit adna a csomagért? (privit írjatok légyszi...)
Meg van még a cd? Meg venném. Válasz egerke74@freemail.hu előre is köszönöm a választ!2009.09.20
Nekem mondjuk nem sürgős eladni, de ha valaki spórolni akar egy kicsit, itt a lehetőség... Bp. XVI. kerületben, (esetleg az Örsön - de ez necces) vagy a Művészetek Palotájánál lehetne átvenni...

(pelenkára is szívesen elcserélem :))))
 


Meg van még a cd? Meg venném. Válasz egerke74@freemail.hu előre is köszönöm a választ!2009.09.20
 


Sziasztok lányok!
Mindenkinek nagyon boldog új évet kívánok!
Olvastam az Aviva tornáról,szívesen kipróbálnám,de sajnos sehol sem találom az interneten ahonnan le tudnám tölteni a gyakorlatokat.Tudnátok nekem segíteni?
Köszi!
 
 


Szia!

Megvan már a könyv? Mert ha nincs, akkor el tudom küldeni.

üdv
 


Sziasztok!

Olvassa még valaki ezt a topikot? Én most kezdek AVIVA-zni, szombaton megyek a Nyugatihoz megtanulni a gyakorlatokat.

A könyvet innen le lehet tölteni:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekval ... menetet-gy

Van valakinek tapasztalata hogy PCO-n illetve vetélés után segít-e?

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület
 
 


Vizi!

Igen, van tapasztalatom. PCOS-es vagyok, tornáztam, ééééééés spontán teherbe estem. Úgy, hogy már meddőségibe jártunk, mert évek óta nem jött a baba. Nem mondom, hogy csak a torna segített, de hogy segített, az biztos.

Ma 13 napos a kisfiam. Gyönyörű, egészséges 40. hétre született kisfiú, akire nagyon büszke vagyok.

:wink:

KépKépKép
 
 


Bikfy!
NAGYON GRATULÁLOK A BABÁHOZ!!! :)
Csak annyi lenne a kérdésem, hogy Te melyik gyakorlatokat csináltad mennyi idõnként?
A rövidített módszerbõl vagy a 30 percesbõl...?
Már csinálom 1 -2 hónapja, de sajnos néha kihagyok 1 hetet is, mert úgy jön össze a munka, hogy nem tudok minden héten tornázni, de most nagyon elszánt vagyok és rendesen belekezdek!!
Köszi!
indi11
Budapest XVIII. kerület
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

cron