Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Kispesti anyukákkal ismerkednék, jó lenne együtt sétálni a babákkal, megosztani a tapasztalatokat, barátkozni!
4 éve lakom Kispesten, első babámmal vagyok itthon, Martina Réka 2011. december 27-én született! Imádni való kislány, imádom! :-)
Remélem, akad itt valaki, aki ugyanitt lakik, Kispesten és hasonló cipőben jár, mint én! :-)
tigrincs1986
Budapest
 
 


Szia Lívia!
Örülök, hogy visszataláltál! :)
Mi megvagyunk, én folyton tanulok, most épp elkaptam valami vírust, tegnap este és tegnapelőtt lázas voltam, kicsit kivagyok, így nem voltam suliban sem. Első szülinap? :) De jó! :) Mit kapott ez a szépség? :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó


Szia tigrincs! Üdv köztünk!:-))

Szia Piroska!

Én is örülök, hogy végre vissza tudtam jönni. Tanulsz?:-)) Sajnálom a betegséget, mihamarabbi jobbulást kívánok! Remélem, Gyuszkó nem fog semmibe beleesni, mert elég könnyen bekapkod mindent :?

Igen, megvolt az első szülinap. Nagy érdeklődéssel figyelte a tortát, jól széttrancsírozta a kezével:D Míg viszonylag egyben volt, addig próbáltam képet készíteni.

Játékokat kapott a Drága, nagyon örült nekik:-)) Most is játszik és "dumálgat" a játékokhoz :lol:
livia82
Budapest
 
 

 
 

Hééé, hová lett a vonalzóm??? :evil: :evil: :roll:
livia82
Budapest
 
 


Lívia
nézd meg azt a vonalzót, amilyen nekem van, az működik. A másik nekem is eltűnt, azért csináltam másikat.
Védőnőnek tanulok nappalin. Nagyon édi a picur! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó


Szia Piroska!

Ha minden igaz, már sikerült orvosolni a problémát és ki fogja tenni a vonalzómat. Ha nem, akkor megpróbálom, amit mondasz és köszi.

De jó, hogy védőnőnek tanulsz:-)

Köszi:-) Élvezte, hogy mindenki Vele foglalkozott:D Tegnap viszont iszonyat hisztis volt :oops: :roll: Semmi sem volt jó Neki, egész nap nyűglődött. Már a hajamat tudtam volna tépni, mert semmivel nem bírtam lekötni, de dolgom lett volna. Ha wc-re mentem, mégjobban üvöltött, áááá... Remélem, hogy ma jobb passzban lesz. Egyelőre még játszik szép csendben:-)


Hogy vannak a gyerkőcök? Te hogy vagy? Lázad van még?


Lívia

livia82
Budapest
 
 


Na, úgy látom, sikerült a vonalzót beállítani :D

livia82
Budapest
 
 


Lívia
Bocsi, most láttam, hogy írtál.
Tanultam az élettan dogára, nem nagyon neteztem. Most az anatómiára tanulok, úgyhogy most is cifra a helyzet. :)

Az én lázam elmúlt, de a gyerekek is elkapták meg apa is, úgyhogy most kezdenek kimászni belőle. Utálatos ez az influenza, így még nem jártunk...
Nem lehet, hogy a front miatt nyűgös? Hol meleg jön, hol hideg, szegények már nem győzik...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó


Szia Piroska!

Semmi gond, én sem voltam gépnél. Beteg voltam, de most meg a Férjem az... Egész éjjel rosszul volt, virrasztottam Vele. Mire lefeküdhettem én is, akkor meg Gyuszkó kezdett bömbölni :roll: Hulla vagyok. Hajnalban már hányt is Gyuszi, úgyhogy nem áll jól szegény. Gyuszkó még nem beteg, mert amennyire lehet, elkülönítem Őket, a kezemet is mosom, mint az őrült, mielőtt foglalkozom Vele. Ő is kezd gyanús lenni, szerintem Benne is bújkál valami, mert alig eszik és sokat alszik...

Sok sikert Neked az anatómia dolgozathoz! :)

Örülök, hogy a Te lázad már elmúlt, viszont sajnálom, hogy a gyerekek betegek és a Párod is :( Jobbulást Nekik, remélem, hogy kimásznak hamarosan belőle!

De, lehetséges, hogy a front tett be Gyuszkónak, mert másnap már nem volt annyira nyűgös. Most megint az, de mondom, szerintem már Benne is bújkál a betegség. Figyelgetem, hogy nem lázas-e. Tényleg borzalmas, hogy ennyire változékony az idő.


Jobbulást a Családodnak, Neked pedig kitartást és sok sikert a dolgozathoz! :)

Lívia

livia82
Budapest
 
 


Lívia
nálunk is most múlt el a betegség. Majdnem három hét volt, mire a családon átment. Jövőre oltás lesz és kész. A mikrobiológia tanárom mondta, hogy oltassuk be magunkat, de nem hallgattam rá, hát ez lett a vége.
Az anatómiám szerintem jó lett, de az élettanom nem sikerült :(. Írtam mailt a tanárnőmnek, hogy mikor tudnám kijavítani. Kicsit elszomorít, de azért nem gond, meglesz az...
Még van a héten három dogám és utána végre lesz egy kis nyugi.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó


Szia Piroska!

Örülök, hogy már rendbejöttetek! Nálunk még beteg a Férjem egy kicsit, Gyuszkó is elkapta :( Jövőre mi is beoltetjuk magunkat.
Sajnálom, hogy az élettan nem sikerült, annak viszont örülök, hogy az anatómia jó lett! :) Persze, menni fog az az élettan!:) Sok sikert a dolgozatokhoz!


Lívia

livia82
Budapest
 
 


Lívia
lázas a kicsi?
Köszi a jókívánságokat! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó


Igen, sajnos lázas. Adtam Neki Nurofent, utána aludt egy nagyot. Egész nap figyeltem, eléggé tüsszög is, köhög is. Sokat is alszik, ha ébren van, akkor is elég nyűgös, nem eszik, inni sem akar:( Fene ezekbe a nyavalyákba. Az előbb voltam bent Nála, megfogtam, hogy nem lázas-e, de egyelőre nem érzem úgy. Férjem már kifelé megy, de elég lassan. Nekem pedig az allergiám jött elő:/

Nincs mit!:)

Lívia

livia82
Budapest
 
 


Lívia
nem baj, ha sokat alszik, kialussza a betegséget. Az jó! Jobban vagytok már?
Nálunk ugyanez volt, csak annyi különbséggel, hogy én is beteg lettem. Lázas volt az egész család, majd nekem kijött az allergiám. Szedsz rá valamit?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó


Szia Piroska!

Ne haragudj, hogy nem írtam, de elég sűrű napjaink voltak/vannak. Gyuszkó nagyon belement a betegségbe, kórház lett belőle :( Kezdett javulni, tegnapelőtt már evett egy kicsit, de aztán megint nem volt jól és tegnap este vittük be, mert nagyon rosszul volt, már sugárban hányt, hasmenése volt és magas láza. Megnyugtatni sem lehetett szegénykémet. A kocsiban elaludt, de a kórházban megint felébredt. Azonnal kapott infúziót, mert kiszáradt. Annyira nyűgös volt szegénykém és ahogy döfködték, mégjobban sírt :( Megvártuk, míg elalszik és úgy jöttünk el, hogy ne sírjon. Ma sajnos csak egyedül tudtam bemenni, mert Gyuszinak dolgozni kellett menni, de holnap után szabadnapos és akkor Ő is jön. Nagyon remélem, hogy hamarosan hazahozhatjuk! Az elválás nehéz volt, úgy sírt utánam :( Szóval erre senki sem számított. Ma sem igazán fogadta el a folyadékot. Az evést nem is nagyon erőltettem, gondoltam, hogy talán majd iszik, de azt sem.

Köszönjük, igen, jobban vagyunk. Férjem már helyrejött, én sem tüsszögök annyit. Igen, szedek az allergiámra gyógyszert, illetve ez asztmás allergia, Ventolint szedek.

Remélem, hogy már jobban vagytok Ti is!

Lívia

livia82
Budapest
 
 


Lívia
jaj Istenem, te szegényke!!! Szegény picur!!! Semmit nem fogad el? Hideg vizet sem? Az csillapítja a hányást, ha azt meg tudod itatni vele, elvileg nem fog tőle hányni. A fene vigye el!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó


Na, itt is vagyok :)

Nagyon felélénkült a Drága, mikor meglátott :) Megpróbáltam itatni, de nem nagyon fogadta el. Egy kevesett ivott csak. Mondjuk, ez is valami ahhoz képest, hogy tegnap még semmit sem ivott. Enni továbbra sem akar és sajnos ugyanúgy megy a hasa. Láza is volt reggel, azt mondta a nővér. Szóval még egy ideig biztosan bent tartják. Elég nyűgös is volt szegénykém, csak akkor nyugodott meg egy kicsit, mikor felvettem és sétáltam Vele a folyosón. Mikor a kiságy felé közeledtünk, elkezdett sírni, bíztosan azt hitte, hogy megint otthagyom :( Direkt nem indultam még akkor haza. Picit játszottunk, de az sem tartott sokáig, mert nagyon nyűgös volt. Kérdeztem a többi Anyukát, hogy szokott-e sírni, de azt mondták, hogy nem igazán. Ennek örülök, mert itthon is mindig bújik, jön utánam, stb. és azt hittem, hogy nem marad meg nélkülem nyugodtan. Így azért egy picit nyugodtabb vagyok, hogy tudom, hogy nem sír sokat. Holnap a Férjem is be tud végre jönni. Próbáltam a vizet is, ahogy Te is mondod, de nem nagyon itta azt sem. Pár kortyot. Amíg ott voltam, nem hányt szerencsére, de állítólag hajnalban igen :( Fene ebbe az egészbe! Nagyon remélem, hogy hamarosan meggyógyul!

Veletek mi újság? :)

Lívia

livia82
Budapest
 
 


Szia!

Mi fáradtan, tudod...
Írtam neked privit, olvastad?

Hát amikor nekünk hasmenésünk volt, akkor én vettem neki Sodioralt és azt adtam. Attól elmúlt a hasmenésünk. De nem tudom, hogy ott lehet-e neki adni ilyet. Nem értem, miért hány. Nem kapott enni, nem? Akkor mit hányt ki?
Szegénykém, persze, hogy sírt? Te nem maradhatsz ott vele?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó


Szia!

Ja, igen...

Írtál? Őszintén szólva, nem is néztem a priviket... :oops: Bocsi! Akkor mindjárt nézem.


Nem tudom, hogy adhatnám-e Neki a Sodioralt, mert volt már, hogy kórházban volt és rendesen leszidott a nővér, hogy ne vigyek semmit, mjd ott megkapja, amire szüksége van. Nem kapott enni, de azt a kis folyadékot, amit megivott, kihányta. Ezért próbáltam itatni, de nem nagyon akart, csak keveset.

Nem maradhatok sajnos. Nem értem, régebben lehetett ilyet. Más Anyuka is panaszkodott, hogy miért nem lehetünk ott a gyerekekkel?! De tényleg! :o

Kíváncsi vagyok, hogy ma mire megyünk, remélem, hogy javult a helyzet a gyerkőccel!

Na, most megyek, nézem a privit, aztán melegítem a kávét :)

livia82
Budapest
 
 


Szia Piroska!

Ahogy ígértem, jelzem, hogy mik a fejlemények Gyuszkóval.

Mára már jobban volt egy kicsit, igaz, enni még mindig nem akart, de legalább ivott. Bízom benne, hogy már nem jön ki Belőle, mert mialatt ott voltunk, egyszer sem hányt. Gondolom az infúzió sokat segít. A hasa még megy, de remélem, hogy mostmár majd az is enyhül, végül megszűnik. Most a kedve is jobb volt, bár nem is csoda, mert odavan az Apjáért és ma Ő is bejött. Vizitnél persze ki kellett jönnünk, szegény picurkák hogy sírtak a szülők után... Aztán milyen csend lett, mikor visszamentünk hozzájuk :) Van egy Anyuka, akinek a szívébe lopta magát :lol: Sétálgattunk megint a folyosón, mostmár jobban érdekelték a körülöttünk lévő emberek, mint tegnap. Tegnap nagyon nyűgös volt, inkább csak lógott a kezemben. Kíváncsi leszek, hogy ma éjjel hogy alszik majd és lesz-e bármilyen "baleset". Remélem, hogy nem! Ja, a lázáról még nem írtam. Reggel még volt hőemelkedése, de utána végülis nem ment feljebb. ...hogy aztán estére mi lesz, nem tudom. Mindenesetre örülök, hogy legalább már ivott és az Benne is maradt.

livia82
Budapest
 
 


Szia Piroska!

Ne haragudj, hogy nem írtam, de most én estem le a lábamról:/ Valami van, mert nagyon fáj a fejem 3 napja és felkelni sem bírok. Anyu van itt és istápol, mert Gyuszi dolgozik, nem tud itt lenni. Gyuszkót is el kell látni, de nem bírok felkelni. Most is fekszem és úgy van a laptop a hasamon, még ülni sem bírok. Gyuszkót hazaengedték már tegnap előtt :D :D Ne haragudj, hogy nem írtam meg. Most erőt vettem magamon és írok.

Most viszont nem bírom tovább, a kezeim is mintha ólomból lennének. Megyek is és alszom, csak jelezni akartam, hogy már teljes a kiscsalád végre :D


Remélem, hogy rendben vagytok!

Lívia

livia82
Budapest
 
 


Lívia
front vagy kistesó? :)
Hála az égnek, hogy hazaengedték Gyuszkót! :) Most hogy viselkedik? De jó, hogy ott van anyukád, az nagyon kell most! Sajnálom, hogy ilyen szép időben jött rád ez a mifene... Mást nem érzel, csak azt, hogy fáradt vagy? Nem fáj mindened? Vagy inkább hányingered van? :)

Nekünk kötőhártyagyulladásunk van. Most itthon van a leányzó. Végre tavaszi szünet, tanulhattam volna... Ez van...

Vigyázz magatokra, ki ne üsd magad te is!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó


"Front, vagy kistesó?" :D :D Front :)

Igen, végre teljes a Család. Mostmár virgonc, mint eddig :lol: Nem tudtam letenni a kezemből, de meg is értem, hogy szegény nem akart szem elől téveszteni azok után, hogy nélkülöznie kellett a kórházas napok alatt. ...mert oké, hogy látogattam és ameddig csak lehetett, Vele voltam, de hát akkor is :) Szóval megint zajos a lakás és futkoshatott Anyu utána, mert én megmozdulni sem tudtam. :lol: Szerintem csak a front volt a baj, mert ma már jól vagyok. Még tompán fáj a fejem, de már tudok mozogni, el tudom látni magunkat. Érzékeny vagyok nagyon a frontra, na de ennyire még sosem kínzott meg, hogy 3 napig fel se' bírjak kelni. Remélem, hogy mostmár rendben leszünk. Azért Anyut nem zavarom haza :lol: Jó, hogy itt van :wink: Én még nem merek kimozdulni, így Ő vitte Gyuszkót sétálni ebben a szép időben. Nem akarom, hogy megint visszajöjjön a fejfájás, így még óvatos vagyok. Mást nem éreztem, csak hogy nagyon fáradt voltam és mintha mindenem ólomból lett volna. Semmi erőm nem volt. 3 napig kínlódtam, de tegnap estére hatalmasodott el. Mára pedig már alig érzem a fejfájást, a hányinger és gyengeség megszűnt. Én nem tudom, mi lehetett :roll:

Sajnálom a kötőhártyagyulladást. Jobbulást a Lánynak! Remélem, hogy azért fogsz tudni tanulni.

Rendben, igyekszem vigyázni. Talán mostmár elmúlt ez a 3 napos borzalom.


Lívia

livia82
Budapest
 
 


Lívia
szoktál te eleget inni? Egyébként ajánlom figyelmedbe a magnéziumot, az nagyon jót tud tenni. Én mindig szoktam enni, anélkül nem is bírnám a sulit meg az egész életünket. Tegnap nem vettem be és komolyan mondom, egy órakor úgy kidőltem anyuéknál, hogy két és fél órát durmoltam. :) Legalább kialudtam magam. :) De nagyon kivoltam, egyszerűen nem bírtam nyitva tartani a szemem.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó


Szia!

Igen, iszom eleget. Ma megint rettentően fáj a fejem, vagyis inkább nyom, de egyfolytában és hányingerem van, a többit nem részletezem... Aludtam szinte egész nap, megint iszonyat gyenge vagyok. Ébredéskor még erősebben fáj a fejem és néha kettőt látok a dolgokból, szóval nem tudom, mi a fene van.

Szedem a MagneB6-ot, tényleg jó. Az igen :) Akkor jó nagyot sikerült aludnod. Reméljük, hogy most feltöltődtél egy kicsit :D


Lívia

livia82
Budapest
 
 


Lívia
bocsáss meg, ez a sokminden... Mendel nem bír magával, felmászik mindenhová, életveszélyes, amit művel...
Nemsokára ZH-hét, tanulok ezerrel.
Ti hogy vagytok?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó


Szia!

Nincs semmi gond, én sem tudtam idejutni...

Ismerős a dolog, Gyuszkó is sajtkukac. Mindig rohangál, én meg utána... Néha persze nagyobb a lendület, mint ahogy lép és akkor bumm :? Félek, hogy egyszer úgy esik el, hogy beüti nagyon a fejét, vagy ilyesmi. Nagy sláger most a lépcsőzés Nála. Mindenhol csak a lépcső érdekli és nem lehet elhozni onnan, vagyis csak hisztivel kísérve. Többet is beszél mostanában :) Szóval megint ugrottunk előre a fejlődésben és ezt olyan jó látni :) Már 19 hónapos nagyfiú:D Hogy szalad az idő... A 18 hós oltást nagyon ügyesen viselte, nem is sírt. Kicsit nyöszörgött, de csak annyi volt. :) Én meg előtte azon izgultam, hogy hogyan fogja viselni :D

Hú, akkor kitartást Neked a tanuláshoz és a ZH-hoz!

Köszi a kérdést, jól vagyunk. ...csak ez a meleg valami iszonyatos, de hát gondolom, Neked sem kell ecsetelni...

livia82
Budapest
 
 


Szia Lívia!
Megvannak a ZH-im, most már kezdem a vizsgaidőszakot. :)
Gyuszkó legényke miket mond már? Nagyon ügyi! :) Mendi is mond ezt-azt, de nem mindig értjük. :) Annyit beszél, de elképzelni nem tudom sokszor, hogy mit mond. :) Azért nagyjából ki lehet találni, mert mutogat közben. :) Kérdeztem a korai fejlesztőben, hogy mennyire beszél, jó vagy nem, mondták, hogy nagyon szép hangjai vannak, ne aggódjak. :)
A hiszti ismerős. :) Jaj, a lépcső! Képzeld, nem tudtam, hogy tud lépcsőzni és nem figyeltem oda egy pillanatra, erre a fal mellett (nem volt kapaszkodó sem) felment a lépcsőre. Nem mászott, lépett. Annyira meglepődtem, már jónéhány lépcsőfokon felment, mire észrevettem. Azt hittem, szívrohamot kapok... Nagyon kis ügyi. :) Múltkor elmentünk vele közértbe, a saját lábán jött többszáz méteres úton, annyira cuki volt. :) Nekünk, felnőtteknek ez kb 10 perces út, ő hősiesen jött egy darabig, aztán mondta, hogy vegyem már fel. :) De amikor látott valamit, akkor azonnal lejött, nem volt nagy élmény neki az ölbenlét. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó


Szia Piroska!

Na, gratulálok és kitartást a vizsgákhoz! :)

Hú, elég sokmindent mond már Gyuszkó. Kocsi, motor, kérem, baba, anya, apa, mama, vau-vau, iszi, hami, szisza (cica), maci, szia, hoppá, nem, az igent még nem mondja, csak bólogat :) Nagyjából most ennyi szót tud. ...de Ő is mutogat, ha valamit nagyon akar. Aranyos lehet Mendi, ahogy beszélget és próbálja megértetni Magát :D Akkor nagyon ügyes, ha a fejlesztőben így megdícsérték!
Jajj, a hiszti... Tegnap előtt olyan hisztit levágott Gyuszkó, hogy azt hittem, megőszülök. Lent voltunk sétálni és nem akart hazajönni. Nagyon be tud pörögni... Visított, mint akit ölnek, köhögött, minden baja volt. Próbáltam higgadt maradni, leguggoltam elé, kértem, hogy figyeljen rám. Elmagyaráztam Neki higgadtan, hogy nem szabad hisztizni és hogy majd még lemegyünk sétálni, de ahogy befejeztem a mondatot és indulni akartam, folytatta... áááá! Na, akkor felkaptam és a kezemben vittem. Kalimpált, visított, de igyekeztem nem reagálni. (persze magamban sajnáltam:-)) Otthon még műsorozott, aztán belefáradt és elaludt.
Huhh, az tényleg hajmeresztő lehetett, mikor megláttad, hogy a lépcsőn mászik fel... :lol: Nagyon ügyes! Nagyon aranyos, hogy a saját lábán ment el Veletek a közértbe! :) Nagyon aranyos lehet! :)

Lívia

livia82
Budapest
 
 


Szia Lívia! :)
Igen, nagyon aranyos volt! :) Most már simán elmegyünk bárhová, ő olyan ügyesen közlekedik. :) Hiszti persze, hogy van, ez normális. :) Addig jó, míg a gyereknek van véleménye. Amikor megégettük magunkat, akkor azt mondta az elsősegélytanárom, hogy sírt a gyerek? De jó! Az információ: kap levegőt, nem állt le a keringése, ver a szíve, jók az életfunkciói. Érdekes, az ember nem is gondol ebbe bele. Hát így van ez a hisztivel is. Hála Istennek hisztizik, mert akkor tudod, hogy nem beteg. Ha beteg lenne, akkor csak bambulna maga elé. Mondta anyósom, hogy volt egy kisgyerek, amikor az ő gyerekei kicsik voltak és mindig azzal dicsekedtek a szülei, hogy jaj, de jó gyerek, egész nap eljátszik, nincs vele gond, elvan, aztán kiderült, hogy fogyatékos. Ő mindig örült, ha mondtam, hogy rosszalkodik a kislányom. Tudta, hogy akkor egészséges. :)
De azért egy mondat erejéig: amikor belelovallja magát a hisztibe, akkor én mindig felvettem és nem magyaráztam neki, mert akkor képtelen rá figyelni. Általában olyankor fáradt és azért nem tudsz vele kommunikálni. Értelmetlen, mert te kikészülsz, meg ő még jobban belehergeli magát. Ha a fáradt a gyerek, nem kell neki magyarázni, az a tettek ideje. Én hála az égnek nagyon rászoktattam az éneklésre őket, úgyhogy olyankor énekelek valamit, tudod, vannak ilyen mutogatós dalocskák, azt nagyon szeretik, mutogatunk és közben elterelem a figyelmét, meg ilyenek. Ilyesmi megoldásokban érdemes gondolkodni, mert nekik nagyon rossz, amikor fáradtak és kikészülnek. Vagy ha van valami extra: kulcscsomó, vagy ilyesmi, amit egyébként nem adnál oda (pl telefon vagy valami ilyenre gondolj), mert akkor az kizökkenti, te nyugodtan mész vele haza. Meg arra érdemes figyelni, hogy ne menjen le a vércukorszintje, legyen nálad gyümölcs vagy valami, mert amikor éhesek és fáradtak, vagy ha lemegy a vércukor szintjük, akkor teljesen elvesztik a fonalat. Mi ezért szoktunk vinni gyümit a játszóra, nem tudom, hogy te szoktál vinni? Meg még én azt vettem észre, hogy ha olyankor megyünk ki, amikor még nagyon friss, akkor könnyebb hazajönni velük. Nem várom meg, míg nagyon elfárad. Bár elég nehéz, mert ők még picik, egy játszóterezéstől hamar elfáradnak... Utána otthon esznek és irány a déli alvás. Nem tudom, hogy segítettem azzal, amit mondtam vagy nem, de most hirtelen több nem jut eszembe. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó


Szia Piroska!

Húha:/ Megégettétek magatokat? :( ...és tényleg nem gondolunk hirtelen bele ezekbe a dolgokba. Hú, az nagyon rossz lehetett, mikor kiderült, hogy fogyatékos a kisgyerek... Állítólag én is nagyon csöndes és nyugodt gyerek voltam, ahová letettek, ott eljátszottam csendben. ...de nekem nincs bajom. Szegény kisgyerek...
Igen, az könnyen lehet, hogy nem kellett volna magyaráznom Neki. Aztán már én is rájöttem, hogy úgysem tud odafigyelni arra, amit mondok. Énekelni én is szoktam Neki, de van, hogy attól mégjobban behergeli Magát :roll: Néha viszont nálunk is beválik.
Igen, extraként a telefon ván nálunk:D Azt nem szoktam odaadni normál esetben, de ha ilyen helyzet van, hogy hisztizik, fel szoktam kínálni és van, hogy megnyugszik tőle, de van, hogy már az sem kell Neki.
Igen, szokott időnként lenni nálam is gyümölcs, de nem mindig. Majd akkor mostmár mindig fogok vinni, köszönöm az infót :)
Én is igyekszem még akkor elindul Vele, mikor még nem olyan fáradt, de akkor is nehéz Vele hazajönni.

Igen, segítettél és köszi. :D


Lívia

livia82
Budapest
 
 


Lívia
örülök, hogy segítettem! :) Most már próbálok óvatosan tanácsokat adni, mert nem mindenki szereti, ha tanácsot adnak. :) De olyan nehéz megállni, mert ha te már megtapasztaltad és megtaláltad a megoldást, olyan nehéz magadban tartani. :)
Az égetéssel kapcsolatban: nagyon-nagyon vigyázz arra, hogy az edény fülét, a bögre fülét mindig befelé fordítsd és az ételt vagy teát vagy kávét soha ne tedd a szélére, mert nagyon hamar belekapaszkodnak. Az egyik anyukánál úgy történt égetés, hogy nem volt jó a bojler és a meleg vizet beleöntötte a kádba, a kislány belenyúlt és olyan sokkot kapott, hogy nem tudta kivenni a kezét. Hát neki beültetés lesz, mert nagyon szétégette a kezét, nem maradt rajta a csonton kívül sok más... Nagyon nehéz dolog ez, mert olyan könnyen megtörténik a dolog... Egy gyerekre még lehet figyelni, de kettőre... Nagyon nehéz. Egy dolgot jól jegyezz meg: bármi baj van, azonnal hívj mentőt, mert ők mondják, mit tegyél. Nagyon rendesek, tényleg! A Bethesda nagyon szuper hely. Az orvosok, az ápolók, hát hihetetlen! Remélem, hogy soha nem látom őket viszont, de csak azért, mert nem akarok balesetet, csodálatos emberek dolgoznak ott. :)
Tudom, milyen az, amikor belehergeli magát az egészbe, hát nem tudsz mit csinálni, csak elviselni tudod meg megpróbálni elterelni a figyelmét. Meg megelőzni ugyebár. Az nagyon sokat jelent, ha eszik előtte. Ja meg tudod, hogy nekünk mi volt nagyon jó? Kap béres cseppet és abban sok magnézium van. Nem csak nekünk jön jól, hanem nekik is, sokkal jobban bírja, kevésbé fárad el. Bár nem is tudom, hogy mennyi idős kortól lehet, mert a kicsi még nem kapja, csak a nagy. De amikor két éves volt, akkor már ette, az tuti.
Voltatok valahol gyermeknapon? :)
Na tanulok, mert nem haladok. :)
Szép napot! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó


Szia Piroska!

Igen, van olyan, aki nem veszi szívesen a tanácsokat. Én szívesen vettem :) Én is olyan vagyok, hogy ha valamivel kapcsolatban van már tapasztalatom, szeretem tovább adni, hogy segíteni tudjak. Persze, igyekszem nagyon vigyázni, de köszönöm! Őt még nem érte ilyen baleset, viszont olyan már volt, hogy az Apja odacsípte véletlen az ujját az ajtóhoz :( Jött ki a fürdőszobából a Férjem, a gyerek meg olyan gyorsan ott termett... és bedugta az ujját a résbe, persze nem láttuk, mert az ajtó mögött volt. Mikor a Férjem csukni akarta az ajtót, akkor sírt fel a fiam :( Nem lett semmi baj szerencsére, mert azonnal kijjebb nyitotta Gyuszi az ajtót, de megijedtünk mi is. Azért a biztonság kedvéért elvittük egy röntgenre, de nem sérült az ujja. Jó, hogy nem hirtelen csukta az ajtót, mert akkor lehet, hogy eltört volna :oops: Szóval figyelünk, de ilyesmi akkor is megeshet. Főleg, amilyen gyorsak tudnak lenni, de ezt ugye Neked sem kell mesélni :D
Jézusom! Szegény kislány! Ez nagyon durva... Elhiszem, hogy nehéz 2 gyerekre figyelni. Nekem csak Gyuszkó van, de sokszor már Rá is nehéz figyelni. Szóval megértem, hogy 2-re mégnehezebb. Persze, hívok is mentőt, bár remélem, hogy nem lesz rá szükség a közeljövőben. A Bethesda tényleg nagyon jó, ott volt most is a fiam, mikor abban a vírusban benne volt. Nagyon rendesek voltak!
A hergeléseknél próbálom elterelni a figyelmét :) Na igen, megelőzni is próbálom. Na, a béres cseppet még nem próbáltam Nála. Gyuszkó lassan 2 éves lesz, úgyhogy majd akkor kipróbáljuk, köszi!
Igen, voltunk gyermeknapon a Városligetben. Jó sokan voltak és szép időnk is volt, csak aztán elromlott az idő, elkapott egy nagy zuhi. Élvezte a gyerkőc a mászkálást, meg tetszett Neki a sok látnivaló és sokat sétált is. Minden fűszálnál megálltunk, olyan édes volt :D Azt hittem, hogy megint lesz majd hiszti, de nem lett :shock: Jól elfáradt, úgyhogy aztán a kocsiban el is aludt.
...és Ti voltatok valamerre?

Kitartást a tananyaghoz! :lol:

Köszi, szép napot neked is!


Lívia

livia82
Budapest
 
 


Szia Lívia!

Kicsit kiszállok az enterotoxinok világából, de utálom!!!!! Holnap közeg ZH...
Mi voltunk moziban, az Urániában megnézte a Bogyó és Babócát a nagylány, most volt először moziban, nagyon tetszett neki. :) Aztán elmentünk Erzsébetligetbe, ott volt gyermeknapi őrület. Hát ne tudd meg, iszonyatosan elfáradtam. :) A gyerek úgy rohangált, hogy alig értem el. Ugrálóvár ugrálóvár után, majd hosszú csúszda, aztán volt előadás, azt nézték, fagyit ettek (az volt az arcfestés :)), jó volt nagyon. :) Hamar el lehet pancsolni néhány ezer forintot. :) Mondta apa, hogy legközelebbre erre több kp-t kell felvenni, mert most nem volt olyan sok és sehol a közelben automata. De azért volt sok helyen, élvezte, tehát nem volt gond. :) Annyira édesek voltak, úgy örültek, találkozott a barátnőivel, odavoltak nagyon. :) Persze volt a végén mindenhol egy kis pityergés, mert ennyi ingerre hihetetlenül elfáradtak szegény gyermekek, de hamar elmúlt, nálunk ez néhány könnycsepp volt csak. :) Mendike csúcs volt! :) Padokat pakolta, kemény legénykedett, az idősebb férfiak nevettek rajta. :) Hiába, pasi! :) Nagyon cuki volt! :) Egy álmodozó szemű kisfiú, aki megáll határozottan (gondolhatod :)), aztán megfogja a padot és jól megrántja, hogy na, most mi lesz. :)
Egy szó, mint száz: jó volt nagyon. :) Igazi gyermeknap volt, értük volt, nekik szólt, teljesen jó volt. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó


Szia Piroska!

Hú, akkor szurkolok Neked!

Örülök, hogy ilyen jól éreztétek magatokat! :) El is hiszem, hogy elfáradtál. Fagyit azt Gyuszkó is evett :) "Az volt az arcfestés" :D ez jó.
Igen, ilyenkor hamar elmegy pár ezer forint. Nálunk is fogyott, kisautó, világítós labda, fagyi, miegymás :D
Aranyos lehetett a Lánykád, mikor megörült a barátnőknek :) Nálunk is volt egy kis pityergés, de nem volt olyan nagy, mint amire én számítottam. Persze sejtettem, hogy ez lesz, mert azért még elég kicsi Gyuszkó is és az a sok történés, a sok ember, stb. megviselte Őt is.
Aranyos lehetett Mendi, ahogy a padokat pakolászta :lol: :lol: Most elképzeltem, ahogy írod... Nagyon aranyos lehetett!
Örülök, hogy jól éreztétek Magatokat!

Lívia

livia82
Budapest
 
 


Lívia
jaj, de rég írtam! Ne haragudj!!!
Nagyon sok vizsgám volt. Azért is, mert néhányat megismételtem. De most már csak az anatómia van, úgyhogy kirúgok a hámból és írtam mindenfelé. :)
Igen, nagyon édik voltak a gyereknapon a gyerkőcök. :) Mendi, hát ő egy szupergyerek. :) A játszótéren a leányzó hol az egyik, hol a másik gyerkőccel játszik, hol engem nyúúúúz: Anya, libikókázzál velem! :) Mendi meg csak megy, lapát a kezében, tesz-vesz, elvan, mint a befőtt. Mondtam, hogy félek, hogy egyszer ottfelejtem, annyira elvan, hogy el fogom egyszer felejteni, hogy ott van velünk. :) Annyira ééédes. :) Tegnap a játszótéren voltunk, persze a szokásos, leányzó folyton lekötött, meg söpörtem a kavicsot, mert odahordják a gyerekek (anyukák meg nem érnek rá szólni nekik, mert ugyebár el vannak foglalva...) és egyszer látom, hogy a homokozóban van, próbál kijönni, de kicsit magas neki. Megpróbálja így, úgy, amúgy, aztán csak kimászott. :) Annyira cukorfalat. :) Egész nap tesz-vesz, motyog, ha beteszem a babakocsiba, mert elfáradt, akkor motyog magában, aztán elalszik, hihetetlen, milyen cukipofa. :) Hiába, imádom a fiamat. :) Na, a lányomat is, nem azért, csak most a fiamról írtam. A leányzó, hát ő egy jelenség. :) Nagyon-nagyon szociábilis, nagyon társaságközpontú, de nagyon segítőkész és nagyon fegyelmezett. Szokott olyat csinálni, hogy valamit rendetlenkedik és kapcsol, olyankor azt mondja, hogy a rossz Didri ezt meg azt tette, de a jó Didri megmondta neki, hogy jaj, nem szabad! :) Szerencsések vagyunk ezzel a két csodálatos gyerkőccel. :)

Na ne aggódj, most még a kiasutóra megy el a pénz, de majd jön az ugrálóvár 5 percre 500 ft és ezt megismétli 10-szer, aztán kezdtek költekezni... :) Egyébként hogy vagytok? Hogy áll a hiszti nálatok?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó


Szia Piroska!

Nincs semmi gond, én sem tudtam jönni, csak most. Orvoshoz rohangálok, holnap fekszem is be a kórházba. Nem tudom pontosan, hogy mennyi ideig leszek bent, mert kivizsgálás lesz. Autoimmun betegségre gyanakodnak, ezért kell befeküdnöm. Szóval zajlik az élet.
Na, akkor szorítok, hogy minden oké legyen az anatómia vizsgával. :) Aranyosak tényleg a gyerkőceid!
:) Nagyon aranyos Mendi is, hogy annyira elvan. Na, az én fiam az ellenkezője... :lol: Egy pillanatra sem tudom levenni Róla a szemem, iszonyatosan eleven, de nem is baj. Na, most elképzeltem, ahogy próbált kijönni a homokozóból, mindenféle módon :lol: Nálunk nem megy olyan simán a babakocsiba ültetés... Aranyos lehet a fiad, hogy még akkor is csak motyog, majd elalszik :) A lánykád is nagyon aranyos! Aranyos, ahogy mondja, hogy a rossz Didri ezt csinált, meg azt, de a jó Didri szólt neki :lol: :lol: Nagyon aranyosak a gyerekeid! Tényleg nagyon szerencsések vagytok Velük! :)
Gyuszkó elég félős gyerkőc. Áruházban, ilyesmi helyen nincs gond, de a játszótéren elkerüli nagyívben a többieket. Megijed, ha egy másik kisgyerek a közelébe megy. Ha idegenekhez megyünk, akkor csak negyed órás ölbenlét után szabadul fel. A múltkor a férjem kollégái bulit tartottak és mi is meg lettünk hívva. Na, mondom, Gyuszkó nem fog örülni :lol: Mondogattam Neki már a kocsiban, hogy lesz ott sok játék, sok baba, nénik, bácsik. Nem rajong a hangoskodásért, szóval mikor beléptünk az ajtón, azonnal mondta, hogy "nem-nem". Nem akart bemenni. ...aztán 5 perc múlva úgy elvegyült a gyerkőcök között, hogy csak néztem! Nem értettem, hiszen egészen addig mindig sírt, hogyha kicsit távolabb került tőlem. Most meg szinte nem is érdekeltem :lol: Könnybelábadt a szemem, mert még sosem láttam olyan felszabadultnak Őt, pedig már sokszor próbáltam bátorítani, próbáltam elérni, hogy merjen nyitni, de nem jártam sikerrel. Most meg... :D Érdekes, mert amúgy Hozzá senki ne szóljon, senki ne érjen, még csak rá se nézzenek a játékaira :lol: és mégis akkor hirtelen magától bement a gyereksereg közé.
Szóval Ő elég félős, de talán mostmár kezd majd feloldódni.

Huhh, "jól" hangzik az az ugrálóváras példa :lol: Már felkészültünk lélekben :D

Köszönjük, megvagyunk. Férjem lógó nyelvvel tér haza minden este szegény, én úgyszintén így vagyok, mert ugye Gyuszkózom egész nap. Most ugye jött ez a kórház dolog, majd Anyu lesz itt, hogy vigyázzon a gyerkőcre.
Nos, a hisztik csökkentek valamelyest, de nem sokat. Mondjuk, már ennek is lehet örülni. Van, hogy mikor jövünk fel, alig tudom levetkőztetni, mert balhézik, tekereg, megfeszíti magát. Néha az utcán is eldogja magát, ennek akkor örülök a legjobban, mikor esett az eső... :lol: Még engem is összerugdos persze :) Itthon viszont csökkentek a hisztik egy kicsit. Nem tudom, minek köszönhető, de nem is akarom elkiabálni. Nem mondom, hogy nem csinálja, mert ha pl. nem engedem, hogy pakoljon a konyhában, akkor elkezdi, de van, mikor elfogadja, hogy "nem szabad!".

Szóval így vagyunk.

Valószínűleg, ma tudok utoljára írni, holnap már kórház, de majd írok, mikor hazajöttem.

Addig is vigyázzatok Magatokra! :)


Lívia

livia82
Budapest
 
 


Lívia
te szegénykém, hát csak nincs autoimmun betegséged... Attól volt a múltkor, hogy fájt mindened?
A Gyuszkó hisztijével kapcsolatban, hogy megvigasztaljalak: lesz ez még jobb is. :) Négy éves kora körül teljesen más hiszti lesz, na az lesz az igazi! :) Akkor már elég értelmes ahhoz, hogy addig próbálkozzon, míg ki nem idegel. :) De ez van, próbálgatják a határokat. A hiszti szerintem azzal csökkenthető hosszú távon, ha mindig megmagyarázod, hogy mit miért nem szabad. Valószínűleg otthon azért csökkentek ezek a hisztik, mert te ezt tetted. :) A játszótéren azért nem csökken, mert ott annyi inger éri, hogy nagyon elfárad és nem tudja magát kontrollálni.
Az, hogy a tömeget nem szereti, korosztályos. Van olyan gyerek, aki nehezebben szokik hozzá az idegenekhez. Amikor már meg tudja különböztetni a családot az idegenektől, akkor ez kialakul, ha te jól kezeled, akkor szépen lassan ez rendeződik. :) De látod, jól kezelted, mert alakul ez. :) Eljön az az idő, amikor elszalad és csak integet neked, hogy Szia, anya! :) Menj csak, végezd a dolgod! :) Aztán amikor elfárad, jön hozzád bújni. :) Hát igen, mi vagyunk a sziget, ahol mindig ki lehet kötni. :)
Írj, ha már tudsz valamit! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó


Szia Piroska!

Ne haragudj, hogy csak most válaszolok, de kórházban voltam.
Igen, a múltkori láz és az ízületi fájdalmak, a mozgásképtelenség is attól volt... Közben mégegy meglepetés ért: ún. Raynaud-szindrómám van, amiatt van az autoimmun betegség. Már évek óta kihűlnek a kezeim és lábaim, de fene sem gondolta, hogy ez ilyen nagy gond. 3 havonta kontrollra kell majd járnom, szednem kell egy rakat gyógyszert is, de ami a legelkeserítőbb, hogy nincs gyógymód :( Csak lassítani tudják a folyamatot, de a végén úgyis az lesz, amit nem akarunk elhinni... :cry: Nem bírom fefogni! Az ember azt hiszi, hogy vele, pont Vele, nem történhet ilyesmi. Nem a fenét...

Igen, már készülünk lélekben a "jobb" hisztikre :lol: Te jó ég, néha már most is olyan hisztit vág le, hogy a hajamat egyenként számolom :D Igen, már most is azt csinálom, hogy ha hiszti van, elmagyarázom, hogy miért nem engedem az adott dolgot. Szerintem is az lehet, hogy a játszótéren a sok inger miatt elfárad. Olyankor már nem lehet velük mit csinálni. Remélem, hogy lassan már tényleg megnyílik, de tényleg nagyon örültem, hogy a múltkor magától vegyült el a sok gyerek között. Már most is csak nézett rám, de nem rohant oda. Szóval lassan tényleg már vissza is fog integetni :) Tetszik a szigetes hasonlat!

Ti hogy vagytok?

Lívia

livia82
Budapest
 
 


Írtam mailt.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó


Szia!

Azt jelzi a fiókom, hogy nincs új levelem :oops: Grrr, az agyamra megy már, hogy szórakozik velem!!! :evil:

...akkor most csinálhatok másik e-mail címet, ami el is fogadja az érkező leveleimet. Fene...

Sajnálom, hogy elveszett, amit írtál :oops: Nem tudom, mit csinálnak a freemail-esek. Megpróbálok egy Gmail-es címet csinálni, hátha az jobb lesz.

Lívia

livia82
Budapest
 
 


Lívia
írtam a citromail-edre is, nem kaptad meg? Az előző hsz-t töröltem, hogy más is ne lássa a mail címed. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó


Szia!

Köszönöm, mindjárt megnézem. Most ébredtem:-)

Gondolkodtam én is, hogy elkapkodtam, hogy ide írtam az e-mail címet, de úgy voltam vele, hogy csak nem fog senki zaklatni. Na nem baj. Köszönöm azért :D

Na, megyek nézem akkor a citromailt.

Szia!

livia82
Budapest
 
 


Na, megnéztem.

Nem jött levél :shock: ...pedig ez a cím működik!

livia82
Budapest
 
 


Megpróbáljam a freemail-est? Írok privit. De te tudod a mail címem. Írj te és akkor válaszolok neked, ok?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó


Szia Piroska!

Na, a freemail most végre működött. Válaszoltam arra az üzenetedre. Mégegyszer ne haragudj, hogy ennyi macera volt ezzel a levél dologgal :oops:

livia82
Budapest
 
 


Sziasztok!
23 éves 8hetes kismama vagyok.
Szigetszentmiklóson élek, de sokat járok Pesten és Kispesten is.
Szeretnék csatlakozni hozzátok.
Örülnék ha találnék valakit aki körülbelül ebben az időszakban van, hogy megoszthassuk egymással a tapasztalatainkat és jóket beszélgethessünk.:)
Szép Napot!
elvira00
Szigetszentmiklós
 
 


Sziasztok!

Jár még erre valaki?

27 éves vagyok, 2 hónapja született Arnold fiam. Már egyreinkább összeszokunk. :)
Hasfájós és bukós. :( Infacolt próbáltam és a kamillateável is próbálkozom, bár azt nem igazán szereti.
 


Sziasztok!

XV.kerből van valaki ? :)
Ildi
 


Sziasztok!

XV.kerből van valaki ? :)
Ildi
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

cron