A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2013 májusi babavárók

Sziasztok!!!

Totál kimerült vagyok! Kicsit sok volt,ez a mai sütés-főzéses móka! Megsütöttem a gyümölcstortát és még díszítettem is házilag :)

Veronika,sokat gondolok Rátok,vigyázz magatokra. Talán tényleg jobb lenne ha inkább bemennél a kórházba,inkább küldjenek haza,hogy téves riasztás volt!!

Picur,nálunk is van kutyus,igazi családtag :D ! Imádom őt! Nálunk németjuhász volt az első 16 évig élt mellettünk,vele nőttem fel :D ,nála jobbat nem is tudtam volna elképzelni ( persze elfogult vagyok :) ). Most is van a férjemmel egy kutyusunk,be is jön nálunk is néha,de olyan tisztán van tartva ,hogy senki meg nem mondaná hogy be-be kukkant a szívem :D !!

Savariaa,én is jegyzetelek már előre ,hogy mit szeretnék megkérdezni a dokimtól,mert mindig kihagyok valamit. Mostanában amúgy is olyan feledékeny lettem :) . Elmegyek bevásárolni,viszem a kis listámat,és mindent veszek csak azt nem ami a listán van :D :D :D , mondjuk lehet hogy el kellene gondolkodnom hátha nagyobb a baj :D !!!

Kép
csalexandra
Sopron

Koszi az aggodast, fel 8-kor bevettem az esti adag gyogyszert amit a doki irt, es azota jobb.
Azt hiszem holnap emelem az adagot. Fel-fel szemmel kellett kezdeni, egy fel tablettaval lehet emelni az adagot ha nem eleg, ugyhogy holnap delben is bekapok belole...

Villam gyorsan elkezdtem pakolni a korhazi csomagot... :)

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika, csak gyorsan Neked, na én pont így görcsöltem az elmúlt napokban, erre kaptam a No-spa-t, 3x2-t, a dokim azt mondta, ha tényleg vajúdás, akkor a görcsoldó sem állítja meg, de igyekezni kell csökkenteni
Fekvés közben meg fel kellett polcolni a lábamat és jót is tett neki.
Vigyázz Magatokra, azért még jó lenne, ha benn maradna!!

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Jó reggelt Mindenkinek!

Veronika hogy vagy? Örülök, hogy segített a gyógyszer, de nem kellene ennek ellenére megnézetni magad? Tudod, jobb félni, mint megijedni.
Én most mindenen parázok egy kicsit, mert egy másik fórumon elköszönt az egyik kismama, elveszítette a kicsit. Azt hittem, így a 30. hét környékén ez már nem fordulhat elő. :(

Én meg olyan mérges vagyok apára. A mi házunk előtt ugyanis nincs eltakarítva a hó. Kijelentette, hogy nem szórakozik vele, holnapra úgyis elolvad. Mérgemben kimentem tegnap, letakarítottam a teraszt meg a járdát a kapuig, de beállt a csípőm, bekeményedett a pocim, így félbe hagytam. Lehet, ma újra nekiveselkedek, kimegyünk a gyerekekkel ha nem lesz nagy szél.
Egyébként mindent megcsinál, mosogat, tereget, porszívóz, felmos, kint is rendben tartja az udvart, de néha olyan makacs tud lenni. :evil:

Kép

Kép

Kép
ancsa06

Sandie,
koszi az infot, egyelore azt szedem amit a dokim irt, remelem segiteni fog az adag emelese ahogy a doki eloirta.
Jol aludtam, szerintem ejjel nem volt, legalabbis nem ebredtem fel ra.
Ezek szerint neked is volt..

Ancsa,
kedden nezett a dokim, akkor adta a gyogyszert ra, 2-szer emelhetem az adagot. Ha csokkenti az osszehuzodasokat akkor jo, ha nem akkor vissza kell mennem. Ma fogom az elso emelt adagot bevenni, kivancsi vagyok igy mi lesz.

Nem semmi hogy a 30-ik heten vesztette el a babat :( En holnap toltom a 33-at es fura de eleg pozitiv vagyok ezugyben. Inkabb egyfajta izgalomnak elem meg, hogy most mi is tortenik. Mondjuk a fajdalomtol eltekintve, arra nem vagynek.. :)

A ferfiak makacsak tudnak lenni neha... :)

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Veronika nagyon sokat gondoltam rád az éjjel, örülök, hogy jobban érzed magad. Próbálj meg pihenni, amennyit csak tudsz, és ha mégis úgy érzed, valami nem stimmel, irány a kórház. Ez a hülye front jajjj és hétfőre melegfrontot mondanak, szóval most aztán kapunk eleget. De aminek örülök, hogy már ilyen hideg nem lesz többet, jó lenne már tényleg.

Csalexandra elhiszem, hogy elfáradtál, én is többször meg szoktam állni, amikor sütök-főzök, keményedik olyankor a pocakom, aztán pár másodperc és elmúlik, de ilyenkor tudom, hogy jobb lenne minél hamarabb végezni és egy kicsit leülni.

Sandie a felpolcolás nekem is nagyon bejött! Most hogy vagy? Görcsök vannak még?

Ancsa borzasztó történet...te jó ég, nem is merek ilyenre gondolni.
Tegnap a férjem kiment havat lapátolni, olyan édes volt, mikor bejött, tiszta piros volt az arca az orkán erejű széltől, jól megpuszilgattam. Próbálj meg azért nem havat lapátolni, de megértem, hogy zavart, hogy nincs eltakarítva, de remélhetőleg ma már meglesz. Itt olyan szépen süt a nap, meleg nincs, de hátha ennyitől is elolvad, jó lenne idén már tényleg nem látni több havat. (na jó, karácsonykor azért lehet)

A feledékenységet ne is mondjátok. Én voltam mindig az, aki profin szervezkedett, én tartottam mindent észben, férjem mindig mondta is, milyen jó dolga van mellettem. Erre mióta kismama vagyok én vagyok a világ legfeledékenyebb nője, volt hogy telefonszámokat cseréltem össze, szegény férjem 10 perc beszélgetés után tudta meg, hogy nem is azzal beszél, akivel akart. Fúúú de égett a fejem... :oops: :oops: 8) Azóta elfelejtek találkozókat, bevásárlásnál azt nem veszem meg, amiért mentem, és még sorolhatnám.
Fúúú de éhes vagyok, férjem elment friss kifliért, na azért addig megpróbálok várni. :lol: A reggeli körte lekváros kifliről nem bírok lemondani, olyan finom. Ma nem főzök, a tegnapi krumplis tészta marad a menü, vettem hozzá kovászos uborkát, be kell valljam, inkább az uborkához eszem a tésztát mint a tésztához az uborkát, annyira kívánom a savanyú ízt. :lol:

Mindenkinek szép szombatot kívánok!

Kép
savariaa
Érd

Hellómindenki! :)

Savariaa, a miénk rendkívül jó jelző kutya. A legkisebb mozgásra jelez, ugat, ha valaki elmegy a ház előtt. Ha mi beengedjük, megszaglássza, és onnantól tudja, hogy ő barát, és bejöhet. Többet azt az embert nem ugatja meg. De ha pl. az utcában mozgás van, postás, biciklis, kertbe kijövő nyugdíjas, akkor akárhányszor megy itt el, Tigi annyiszor megugatja. De tény, hogy megharapni senkit nem tudna, és ezt roppantmód díjazom benne... :)

Ancsa, rettenetes lehet, belegondolni is szörnyű, hogy 30 hetesen ez megtörténhet. Apára ne legyél mérges, mi sem lapátoltunk.

Veronika, örülök, hogy jobban vagy, írjál mindenképpen, hogy hogy érzed magad, nagyon drukkolunk, hogy húzzátok még pár hetet!

Alexandra, nem semmi sütés-főzést rendezhettél, sikerült kipihenned?

Mi tegnap szó szerint ki sem dugtuk az orrunkat. A madarakat megetettük, kaptak lejárt szalámit, meg száraz zsömlét (jó soruk van, szó se róla), köszönik szépen, dagadtak, és túlélték az ítéletidőt. Ma elmentünk vettünk kenyeret, de annyian voltak a boltba, azt hittem valami katasztrófa közeleg...

Megyek, sütöm a fincsi lepcsánkát ebédre. Tejföllel, nyammmmm... :)

Jó pihit lányok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára picuralmos 2013.03.16 12:54-kor.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
picuralmos

Sziasztok!

Örülök, hogy a hóhelyzet senkinek nem indította meg a szülést! Nálunk apa egy kúton töltötte a csütörtök éjszakát, mert nem tudott hazajönni, így péntek 11 körül ért haza, jól elfáradtunk mindannyian, ő az autóban, mi meg itthon betegecskén. Zétény ráadásul éjjel 2x meztelenre vetkőzött, ez az új hobby, másodszorra jól összepisilve mindent, így éjjel 3-kor húztam ágyat, mostam gyereket, altattam újra őket. Én meg utána 5-ig ugattam, mint kutya a holdat, akkor vettem be egy köhögéscsillapítót, hogy aludni tudjak. Persze a fiúk fél 7-kor úgy ébredtek, ahogy szoktak, mintha éjjel nem lett volna semmi, én meg nem láttam ki a szememtől....

Picur, édes ez a kutyu

Nusildi, nem kell befordulnia a babának, csak jó lenne :) akkor megnyugodhatnék, így meg mindig van ott még valami kétség, hogy rendben lesz-e minden....a szülésznőm azt mondta, hogy még az utolsó órában is befordulhat, de 3. gyereket akár farosan is megszülhetem.....bár 4kg felett inkább a császárt ajánlaná :) én is azt választanám, nem lenne jó, ha cipzárt kéne bevarrni nekem alulra

Savariaa, én egyszerűen iiiiiiiimáááádom a gesztenéyt, minden formában, sült, püré, torta, bárhogy jöhet, ez az én gyengém :) csak a víz miatt nézhetsz ki nagynak, rajtam 18 van :O bár most fogytam 2 kilót, mert 3 napja sómentes diétára fogtam magam, így megy le a víz egy része, köszi már jobban vagyok, csökkentem is a bogyókat :), a feledékenység nálam terhesen alaptulajdonság, meg szülés után is egy ideg, szerintem a hormonok játszanak az agyunkkal.....érdekes, én imádtam az uborkát, az előző két terhességemnél ölni tudtam volna értük....most onnan gyanítottam, hogy terhes vagyok, hogy egy rendezvényen öklendezni kezdtem egy tényér uborkától, amit kiraktak elém az asztalra :O

Mi is szeretnék majd kutyát is és macskát is. Nekem volt mindkettő, imádom őket, apának csak hörcsögei voltak, de én nem szeretnék semmiféle rágcsálót a házba. De lehet először halakkal vagy teknőssel kezdünk. :)

Szandra, jól hangzik a gyümölcstorta, biztos finom lett. Én tiramisut fogok ma csinálni a fiúk kérésére. :)

Ancsa, megkérdezhetem mi volt a baj azzal a másik anyukával? Én valahogy az eleje óta ettől félek, az előző terhességeimnél nem volt ilyen.... :P Nálunk sem volt eltakarítva a hó, mivel apa nem ért haza, én meg nem bírtam kimenni tegnap az éjszakai műszak után....

Veronika, örülök, hogy segítettek a bogyók, szedd őket, nehogy elinduljon még. Igen, én is így görcsöltem (5-6-7 percenként, hullámokban tört rám, de nem nagyon volt rendszer benne, meg elmúltak a gyógyszerre, de néha volt olyan erős is, hogy a levegőm bennakadt), írtam már, miután felemeltem Zalánt, kb másfél hétig tartott, most kezdem apasztani a gyógyszert....3x2 szedtem és mielőtt jött a beszedés ideje éreztem is, hogy jönnek a görcsök....de most már múlnak, már csak reggel és este szedem. Próbálj meg többet pihenni!!!

Örömmel jelentem, hogy azt hiszem megtaláltuk a tökéletes nevet manókánknak, Zoárd lett/lesz. Lázár Ervin Négyszögletű kerek erdő meséjében ő a lépkedő fenyőfa, aki azt kéri a tündértől, hogy ne kelljen 300 évig egy helyben állnia. Mivel mi is imádunk utazni, és én imádom a fenyőket valahogy olyan tökéletesnek, varázslósnak tűnik.... :)

További szép napot mindenkinek!!!
sandie
Kaposvár

Ancsa, nem tudom miért tett oda mosolygós arcocskát......inkább sokkosat kéne, én nem emlékszem, hogy írtam volna...... :?

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Voltunk kint a gyerekekkel, olyan szép idő van. Mátét úgy kellett behúzni ebédelni. El is fáradt, magától befeküdt az ágyacskájába aludni. :D
Én is elfáradtam, nem tudtam megállni, hogy ne lapátoljak, fáj is a derekam. Kisütöttem egy nagy adag palacsintát, most meg pihenünk.

Nem tudom, mi történt a kismamával, nem akart róla beszélni, csak elköszönt, és annyit írt, hogy meghalt a baba. :cry:

Kép

Kép

Kép
ancsa06

Sziasztok!
Kisütött a nap, olvad a hó :) bár lesz jóó nagy víz utána!
Savariaa, tök jó, hogy elkészültetek a konyhával, akkor most már lehet ügyeskedni a finomságokat :P Örülök, hogy jól vagy, nekem is elmúltak a keményedések, illetve még néhányszor vannak, de csak a szokásos esti kisebbek, az a "frontos" fájós-keményedés már teljesen elmúlt, remélem a meleg front nem fogja vissza csalogatni :)

Veronika, szurkolok, hogy hatásos legyen a gyógyszered még egy pár hétig!!!

Állatkák: Azt olvastam még régebben valahol, hogy állatok mellett felnőve jobban/ hamarabb szocializálódnak a gyerkőcök és kevésbé lesznek hajlamosak pl az allergiás megbetegedésekre!
Nekünk 2 cicánk van, kíváncsi vagyok mit szólnak majd Lucához, az idősebbik biztos depis lesz egy kicsit, mert eddig állandóan rajtam lógott+ együtt aludtunk, de amíg a baba nagyon pici lesz addig nem jöhetnek be majd a hálóba, viszont alig várom már, hogy akkora legyen a babó, hogy haverkodhassanak, biztos lesz egy pár mókás jelenet :D Nekünk bobtailunk volt, még iskolás koromban, ő is benti kutyus volt, egész nap csak lustálkodott :) Egy tünemény az a kutya is, nagyon okos és türelmes, gyerekek mellé őt is bátran lehet ajánlani! Bár azt nem tudom, hogy mennyire jó házőrző, de mivel eredetileg juhász kutya benne lehet az őrzés annyira a vérében, mint pl a németjuhásznak. ( viszont a szőrét ápolni kell, ami ugye időt vesz igénybe, vagy kozmetikust )
Picur, az a túrógombóc recept érdekelne :P

Ancsa azért csak óvatosan azzal a hólapátolással! :)

Én nem is akarok ilyen baba elvesztésekről hallani/ olvasni mostanában, mert akkor napokig ezen jár az agyam :( Persze nagyon sajnálom azt, akivel történt, iszonyatos lehet, ezért is nem akarok bele gondolni sem.

Örülök, hogy Ti is szenilisek vagytok lányok , már bocsi :P De így legalább megnyugodtam, hogy ezek szerint ez népbetegség a kismamák körében és nem csak én hülyültem meg, párom már csak röhög rajtam ezek miatt.

Sandie, jó nevet találtatok, ez sem minden napi! :)
csicsi85
Tiszaújváros

Hmmmmm... én napok óta szeretnék folyékony szappant venni... Szerintetek hányszor voltam azóta boltban? :D

Csicsi, itt megtalálod a túrógombóc receptet: http://andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=27193755

Sok sütit és más finomságot is kipróbáltam már innen, nekem nagyon bejött az oldal. Ajánlom nektek is! ;)

Sandie, klassz nevet találtatok, az meg külön tetszik, hogy ilyen kötődéssel (fenyők, mesék, varázslatok) találtátok.

Nálunk már nagyon készülődik az Úrfi, ma voltunk a városba, végig szurkált ott lent, menet közben is keményedett a hasam. Ez már az lehet?

picuralmos

Picur hajrá-hajrá! :D
Lehet, hogy az, ilyenkor már bármi lehet!

Andi konyháját én is nagyon szeretem, gyakran használom a receptjeit.

Csicsi feledékenység: pl. elindulok teáért a gyerekeknek, mire kiérek, nem tudom, miért mentem, pedig kb 10 lépés :)

Sandie a Zoárd tényleg szép név, és különleges is.

Kép

Kép

Kép
ancsa06

Savariaa,
tényleg jó lenne már ha nem menne 10 fok alá többet a hőmérséklet...

Én is feledékeny vagyok terhesen :)

Picur,
jaj ez már annyira izgi, hogy bármikor úgy alakulhat hogy indulnod kell a kórházba! :)
Én is figyelgettem, de hiába voltak a fájások még nem érzetem úgy, hogy ez AZ.

Sandie,
szegény párod... és szegény te...durva volt az éjszakátok...

Másfél hétig? Huh... nekem most is vannak a fájások, de kevesebb... reggel emeltem az adagot a gyogyszerbol.

Zoárd! Szuper! :)

Csicsi,
igen ezt én is olvastam, hogy az állatok mellett felnövők kevésbé lesznek allergiásak. Nekünk nem volt és van allergiám :) Persze ez még nem jelent semmit :D

Ancsa,
gyereknek tea... hihi... ugyanez, csak nálam akkor van, ha még közben valami történik, pl. beteszek egy tányért a mosogatóba :) Szóval bármilyen apró figyelem elterelés végzetes :D
sz.veronika

Sziasztok!!

Ma egész nap keményedett a hasam,meg is ettem a magnézium adagom dupláját :D !

Sandie, nagyon szép és különleges nevet választottatok a picurnak. Szép :D !!!

Picur,én is lopom a túrógombóc receptet!:) Most már bármelyik pillanatban jöhet nálatok a kicsi,olyan izgalmas :D !!Gondolunk Rád!!!!

Kép
csalexandra
Sopron

Alexandra,
ugy latszik lassan altalanossa valik, mindenki kemenyedget.. :)

Kép

Kép
sz.veronika

SZiasztok!

Lenne egy központi kérdésem. Szóval én 250 mg magnéziumot szedek és vasat is (vas-neo-ferro-folgammát) és lassan 2 hete elég híg a székletem, van, hogy naponta többször is. Mindenhol azt olvasom, hogy mindkét vitamin inkább székrekedést okoz, de ritka esetben hasmenés is előfordulhat. Lehet, hogy nálam pont a ritka eset áll fent? Valaki tapasztalt hasonlót?

Én most álltam neki kenyeret sütni, már fut az élesztő... nem vagyok normális szerintem... de van újhagyma is, ha kisült, akkor egy kis vaj, újhagyma, felvágott.... 8) :lol: :lol: :lol:

Picur én sajna nem tudom, hogy ez már vajon az-e, amit érzel, de azt szoktam olvasni,hogy AZT nagyon meg lehet érezni, és a kismama tudni fogja, hogy AZ már az. Hát be kell valljam eléggé izgulok, én felismerem-e majd, de nálam várható a többszöri téves kórházba vonulás, bár úgy vagyok vele, hogy inkább többször feleslegesen, mint egyszer nem amikor pedig szükséges.

Sandie hát nem telnek könnyen a napjaid... ez a fránya köhögés pedig tényleg nagyon rossz lehet, mert szinte semmit nem lehet ilyenkor tenni, csak cukrokat szopogatni és tűrni, sajna nagyon lassan múlik, legalábbis nálam. Nagyon szép nevet választottatok!!!

Ancsa tényleg gyönyörű idő volt ma, és jó tudni, hogy már nem lesz ilyen ítéletidő, mint tegnap volt. Remélem hamarosan elbúcsúzhatok a téli kabáttól.

Csicsi hát akkor ahogy látom, feledékenységi klubbot tudnánk alapítani. :D 8) 8) Én is félek a melegfronttól, de most kitapasztalom, vajon csak a hideg frontot érzem-e meg, vagy mindkettőt... :shock:

Veronika tudsz pihenni? Jobban vagy? Maximalizálva van, hogy mennyi gyógyszert lehet maximum bevenned?

Csalexandra mennyi nálad a dupla adag Mg? Remélem holnapra neked is elmúlik, bár az is lehet, hogy te már a melegfrontot érezted meg?

Kép
savariaa
Érd

Ancsa pont most néztem, hogy 1 nap van közöttünk!! :D :D :D

Kép
savariaa
Érd

Savariaa, én is f.sok a vastól (én is azt szedem, amit te) is és f.sok a magnéziumtól is. Bocs, hogy így írom, de ez a helyzet. Magnéziumot már nem szedek pár hete, mert az izomlazító hatása miatt a terhesség végén már nem javasolt. Bár most, hogy belegondolok, a hasam mehet éppenséggel a málnateától is, hiszen annak meg méregtelenítő hatása van...

picuralmos

Kicsit nehézkes az alvás:háton fekve elájulok, kiver a víz. Az ok, de most elkezdte oldal fekvésnél, és néha ülésnél is. Anno Bálinttal is volt, de ez ma éjjel tetőzött. Elaludtam, és kb negyed óra utàn arra ébredek, hogy ömlik róla a víz, írtó melegem van, kapkodom a levegőt; felülök, pár perc és jobb, és kezdem elölről. Ok ez belefèr a végén, de kb még7 hét ilyen alvás:(
Bár bízom benne, hogy a frontok is bezavarnak, és ha megint nyugis időjárás lesz, akkor lecsendesednek ezek a dolgok

KépKép
KépKép
kat78

Képzeljétek, ma jött valami a cicimből, éreztem, hogy olyan nedves valami hozzáér a mellemhez, nézem, hát ott egy folt a bimbómnál.
Nektek volt már? Az a poén az egészben, hogy éppen mellbimbóvédő krémek árait nézegettem a neten :wink:
Kat fúú, de rossz lehet, hogy sehogy sem tudsz aludni, háton én sem bírom, oldalt meg sokszor nem hagy Luca feküdni, lehet nyomom vagy nem tudom, de elkezd sztrájkolni ha az oldalamra fordulok :oops:
Kell valami keretet barkácsolni amibe bele állunk éjszaka és nem dőlünk el, úgy hátha lehetne aludni :P

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Kat,
erdekes amit irsz...

Palmit ugy altatom el, hogy befekszem melle es megvarom amig elalszik. Mostanaban el is szoktam vele aludni, es ugy 20 perc utan arra ebredek, hogy folyik rolam a viz... aztan atmegyek az agyamba es ott mar nincs ez.
Azt hittem valamiert a gyerek mellett van ez, nem is gondoltam hogy a terhesseg miatt lehet....

Kép

Kép
sz.veronika

csicsi,
jot rohogtem a kereten :D
Cicibol ugy tudom johet mar cucc...

Savariaa,
a magnezium okozza a hasmenest szerintem...

Igen, maximalizalva van a gyogyszer, 2-szer emelhetek fel-fel tablettaval. Most ugy nez ki az elso emeles utan jo. Van ugyan kemenyedes, de joval kevesebb.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sz.veronika 2013.03.17 10:38-kor.

Kép

Kép
sz.veronika

Én sem aludtam az éjjel. Visszatért a kar-zsibbadásom, plusz folyamatosan keményedek, szúrok, feszülök, ver a víz, és a gyomrom is elkezdett újra égni. Szerencse, hogy ez "csak" az utolsó 1-2 hétre került elő nálam. Ja és a legjobb: ahogy átfordulok (gördülök, mint egy oroszlánfóka), csuklok egyet. Hát kéééész vagyok, komolyan mondom... :D

Csicsi, ilyenkor már simán jöhet az előtej, legalábbis sok helyen olvastam "tünetként". Nálam ez elmaradt, bár a melleim hatalmasak lettek a terhesség alatt. Állítólag ezek nem függnek össze a majdani szoptatással és a tej mennyiségével. A ketreces megoldás engem is érdekelne, ma totál használhatatlan vagyok, pedig takarítanom és vasalnom kéne.

Havazás utózöngéjeként ázik a tetőterünk. Az orkán a cserepek alá fújta a havat, a padlás viszont le van szigetelve, úgyhogy most kezdett kiolvadni a hó onnan. A tetőablakoknál csöpög a víz. Annyira hiányzott ez most, mint egy hanyatt esés... :?

picuralmos

Sziasztok!

Egy gyors helyzetjelentés, amíg a gyermek alszik.

A férjem még csütörtök délben indult Ausztriába síelni és 1 óra dugóval megúszta, de így utólag marha nagy felelőtlenség volt elindulni. Volt kisgyerek is a társaságban velük, ha 2 órával később indulnak, akkor valószínűleg az autópályán alszanak....

Szerdán voltunk családi fotózáson, kíváncsi vagyok hogy sikerültek a képek.
A héten voltam még dokinál a 30. heti UH miatt. Továbbra is minden rendben. Boti már befordult és 1599 g a súlya.
Pont azon gondolkoztam, hogy honnan tudja a baba, hogy meg kell fordulnia? Zsigeri ösztönök??

Azt említettem nektek, hogy Liza időre, de kis súllyal született. A 33. hétig ő is "tankönyvszerűen" fejlődött. Direkt megnéztem a 30. heti UH-kor ő 1585 g volt, szóval innentől kezdve kell nagyon nézni Boti gyarapodását, remélem elérjük most legalább a 3 kg-ot. :)

Veronika,
most olvasom, hogy Pálmi napra pontosan, de 2490-e született. Téged nem riogattak az utolsó hónapban emiatt a súly miatt?
Örülök, hogy használ a gyógyszer, nagyon vigyázz magadra. Anyukád, vagy a párod nem tud Pálminál segíteni neked, hogy ne ugrálj fel az ágyból állandóan?
Új oviba szokás? Ezek szerint nem jött be a másik? Ha publikus megírod mi volt a gond?

Loramatte,
de jó, hogy eltűnt a tágulat!! 2 kg feletti súly, ez igen! Akkor ti nem aggódtok, hogy kicsi lesz, mint mi :)

Bozza,
köszi a linket, jövő hét kedden kaptam időpontot a HR-től, hogy átbeszéljük a passzív állományba kerülésemet, a munkahelyem TB kifizető hely, remélem válaszolnak a kérdéseimre.. az utolsó munkanapom márc 22.

Magnoli,
mindjárt írok mailt neked a talival kapcsolatban! csak el ne felejtsem!! :)
Az ajánlott fagyizást most kihagytam az borzalmas időre tekintettel. Vessetek meg és nevezzetek spártai anyának, de Liza még nem nagyon evett fagyit. :shock: Tavaly nyáron volt 1 éves, tölcsérből még nem tudná nyalni a fagyit.
Amúgy meg nagyon jó evő és úgy voltam vele, hogy amíg bármit, de tényleg bármit megeszik, akkor addig az édességet a minimálisra szorítom és inkább gyümölcsözünk... na jó üres tölcsért azért már rágicsált... :)

A játszóterezéssel meg az a gondom, hogy nagyon elfáraszt. A bölcsiből hazafelé egy játszótér mellett visz az utunk, így mostanában mindig megállunk ott. De én ott nagyon elfáradok, egy helyben már nem tudok állni. A játszón állandóan emelgetni kell.. hintába be aztán ki, majd meggondolja magát és újra visszaülne. Fel akar ülni ezekre a rúgós állatokra ( nem tudom mi a nevük) de amint felül rájuk, már jönne is le. És mindent vackot felszed a földről, csikket kavicsot, bogyókat én meg nem győzök hajolgatni és elszedni tőle, de akkor meg balhé van.

Gyorsan elküldöm, nehogy elszálljon amit írtam mert vacakol a net

Kép
Kép
mmc

Ancsa,
a felrakott aranygaluska nekem is a gyengém, főleg vanília sodóval :)

Picur,
de jó hogy rendben vannak a laborok. Nagyon jó a kutyás kép. Azt néztem, hogy hol van a hasad??? Raksz még fel a finisről pocakfotót?

Sandie,
nagyon sajnálom a férjed, hogy elakadt a hóban. Gondolom nagyon izgultál érte, telefonon tudtátok tartani a kapcsolatot?

Zéti éjjeli sztriptíze :-)) a barátnőm 2 éves kisfia is ezt csinálja hajnalban. Úgy látszik ez életkori sajátosság, de mi az ellenszere?

Csicsi,
mi a helyzet a cukroddal, hogy bírod a diétát?
Lizánál a 18. héttől néha néha volt előtejem, most semmi. Szerintem ez normális, készülődik a szervezeted...

Kat, sajnálom az alvást. Az izzadás nem lehet a hormonok játéka miatt?

Nusildi,
remélem Lotti jobban van. Hogy bírod a munkát?

Most elbúcsúzok, elnézést, ha nem reagáltam mindenkinek, de össze kell ütnöm magamnak valami ebédet és mindjárt ébred Liza..

mmc

Kép
Kép
mmc

Sziasztok!

Savariaa, én magnerot tablettát szedek mapi 3x1 et,eddig elég is volt,de 2 napja kezdte el ezt az erős haskeményedést,meg a szemérem csontom miatt ülni se tudok.
Vasat pedig a Martofer Fol rágótablettát szedek. Mondjuk nekem sajnos mind a kettőtől olyan erős szorulásom van....ezért is van aranyerem is :D . Minden jót begyűjtöttem a terhesség alatt :D !

Kat78, fúú nagyon rossz ez az alvás helyzet.Reméljük tényleg csak a front kavar be nálad,és akkor marad még a végére nyugis éjszakád is.

Csicsi85, nekem is volt már előtejem! :) Meg is lepődtem.Nekem olyan 24 hetesen volt pár hétig folyamatosan,de azóta nincs,szerintetek ez normális,hogy volt aztán nincs?
Azt mondják ez nem befolyásolja ,hogy szülés után mennyi tejed lesz!

Én minden nap bevetem a négykézlábas megoldást hogy beforduljon a kincsem,egyenlőre semmit nem veszek észre. Nagyon jól érzi magát úgy ahogy most van. :D
De nem adom fel. Férjem szokott megmosolyogni engem közben :)!

Vigyázzatok magatokra!!

Kép
csalexandra
Sopron

Mmc, kb. 2 hetes kép, és jó bő pulcsijaim vannak. ;) Most már azért nehezen fér oda ő is... :D

Ez a kép hét elején készült (a brutális méretű sonkáimat hagyjátok figyelmen kívül légy szivi! :D):
Kép

picuralmos

Sziasztok,
sajnos én sem voltam jól mostanában :(
Képzeljétek szerda délutántól olyan erős, késszúrásszerű alhasi görcseim voltak, hogy a falat kapartam kínomban. A fájdalmak egyre sűrűbben jöttek, majd teljesen bekeményedett a hasam.
Nagyon megijedtem, hogy mi lehet ez, de mivel mozdulni se tudtam, csak abban reménykedtem, hogy emelt mennyiségű gyógyszer hatására másnapra megszűnik...
Persze nem így lett :?
Viszont az ünnepi készülődés miatt már sem a dokimat, sem a helyettesét nem sikerült elérnem egy gyors vizsgálatra, de azt a tanácsot kaptam, hogy pénteken reggel menjek be a kórházba, ha addig nem segítenek a gyógyszerek...
Ezt az egyetlen dolgot szerettem volna elkerülni, mivel holnap a férjem 3 napra elutazik külföldre, és nem szerettem volna Olit itthon hagyni Anyuval úgy, hogy egyikünk sincs (legalább) este mellette...
Így egy mély levegőt véve tűrtem a fájdalmakat, és szerencsére péntek délre jobban is lettem... A dokimhoz azért persze elmegyek majd egy extra vizsgálatra a héten...
Nem tudom mi lehetett ez, de nagyon megijedtem hogy mindenkit megelőzünk Lénárddal innen a fórumról :(

Egy haszna azért volt a dolognak, hogy villámgyorsan előszedtük a babacuccokat, és megfogadtam, hogy nekiállok a kórházi csomag összeszedésének is...

Ehhez képest már csak apróságnak tűnik, hogy én is alig alszom éjszaka, főleg tegnap nem sikerült nekem sem... :evil:
A víz sajna rólam mindig folyik, pedig már annyira lecsökkentettem az itthoni hőmérsékletet, hogy a macskánk is dupla bundában közlekedik :wink:

Apropó macska: a mi macskánknak (igaz sziámi) 2 évbe telt, mire feldolgozta, hogy Oli "betolakodott" hozzánk és kitúrta Őt a privilegizált helyéről :oops:
Mi nem zártuk ki őt, persze nem is tudtuk volna, hiszen közösen aludtunk a hálóban, de arra nagyon kell vigyáznunk a mai napig, hogy ha Oli sír, a macska ne legyen a közelben, mert ilyenkor megtámad minket, mintha Olit védené TŐLÜNK???:shock:
Kamerás bébiőrrel felügyeltük, hogy a macska soha ne feküdjön be Oli mellé aludni, de főleg RÁ...
Amúgy engedjük őket együtt játszani, de mindig csak felügyelettel, mert egyik sem 100%-ig megbízható :roll:

Klasszak a fotók, Picúr ez aztán a megapocak :lol:

Az emelt dózisú Magnézium, és a Neo-Ferro-Folgamma nekem is kicsinálta a bélrendszerem, pedig eddig úgy tudtam, hogy az én alapvetően lusta emésztőrendszeremhez egy tank is kevés hogy beindítsa... :shock:

Üdv: Magnoli

Kép
Kép
magnoli

Lányok, nem ér előttem megszülni!!!! Tessék csak sorban, májusban! ;)

Viccet félre téve, Magnoli, ez nagyon durván hangzik. Jobban vagy már? Vajon mi okozhatta?

Veronika hogy vagy?

picuralmos

Sziasztok!

Köszönöm a vas szedéses tapasztalatokat, látom, nem csak én vagyok gondban velük. Nem tudom, mi a jobb, a székrekedés vagy a hasmenés, ha lehetne, én a középutat választanám. Jövő héten megyek dokihoz, azért kikérdezem, hogy ez normális-e, és hogy ez lesz-e a szülésig, mert akkor azt hiszem, több újságot kell bekészítenem a mellékhelységbe, hogy ne unatkozzak. 8) Bár már annyira digitális világban élek, hogy mobil nélkül már egy tapodtat sem megyek, hírek, videók és mindenféle szórakoztat. :lol:
Nekem a legjobban a háton alvás megy, amint egyik vagy másik oldalra próbálok feküdni Bátor nagyon el kezd ellenkezni, mozog, de úgy, hogy érzem, ez most nagyon de nagyon nem tetszik neki. Ilyenkor jön a kényelmetlen háton fekvés, persze próbálkozom cselekkel, csak egy kicsit az oldalamra feküdni, és percről persze haladni... De azért most gyakrabban vannak kellemetlen pillanatok, most épp leszakad a derekam, Bátor valahogy rossz helyen fekszik és jobb oldalt nyom valami ideget... lassan le kell feküdjek azt hiszem. Pedig tudjátok, én ősasszony szeretnék lenni, aki mindent kibír! :lol:

Picur nem találom a képen a sonkákat!! Hol vannak? Ez valami rejtvény? 8) :lol: Te rákérdeztél a dokidnál erre a vas dologra? Hogy érzed magad? Nem is hallottam még ilyet, hogy valaki ettől csuklik... szegényem. De már nincs sok hátra.

Kat sajnálom, hogy ilyen rosszul alszol... remélhetőleg a frontok miatt még rosszabb, ha elvonul talán jobb lesz majd.

Csicsi hát ezen annyira jót nevettem, még a férjemnek is felolvastam, rögtön mondta, hogy csinál nekem egy keretet és akkor majd abban tudok aludni. :lol: :lol: :lol:

Veronika akkor lehet, hogy nálad is a baba miatt rossz az alvás, figyeld meg, hátha ha más pózban fekszel, jobb a helyzet.

Mmc nem lehet könnyű ez a játszóterezés. Én itthon már úgy vagyok vele, hogyha valami olyan esik le, ami nem fontos, inkább várok vele, és nem hajolgatok feleslegesen, mert sokszor utána nagyon bekeményedik a hasam. De nálad azért ez ezerszer nehezebb, gondolom nem könnyű Liza. Nem tudjátok valahogy elkerülni a játszóteret? 8) :D

Csalexandra hát a hasmenés sem jó és a székrekedés sem, jó lenne mindkettőt kihagyni.... Én a héten tudom meg, hogy fekszik Bátor, ha még nem fordult be, akkor csatlakozom a négykézláb álláshoz! :lol:

Magnoli nagyon sajnálom, hogy nem vagy jól... mindenképpen menj el a dokihoz. Vigyázz magatokra!!! És próbálj meg pihenni, amennyit csak tudsz!

Szép estét mindenkinek!

Kép
savariaa
Érd

Savariaa, aranyos vagy, de ott vannak azok a sonkák. Igaz, hogy víz formájában, és talán emiatt várom már nagyon a szülést, hogy ez a rengeteg víz lemenjen rólam. Remélem leszek olyan szerencsés, mint Sandie, ő mesélte, hogy pikk-pakk "kipisilte" a szülés után a felesleges vizet. Én nem kérdeztem rá a dokinál, tudom, hogy ezek miatt megy a hasam (vas és magnézium), meg nekem amúgy is laza a bélrendszerem, hogy finoman fogalmazzak. Nagyon meg kell gondolnom, hogy mit mivel eszek-iszok, mert hamar összejön a hasmars. Ehhez képest meg honnan van aranyerem, hát fogalmam sincs... Röhejesen tud viselkedni néha az emberi test, nem? :shock:

Hallottátok, hogy hideg- és melegfront is jön??? Ehhhhh... Mi vár ránk lányok? :?

picuralmos

Sziasztok!

Picur, ne is mondd a frontot!!! Már előre félek!!!
Kapunk hideget-meleget! :)

Kép
csalexandra
Sopron

Sziasztok!

Kihagyok két napot és nem győzök visszaolvasni! :D De jó is ez így!

Veronika, nagyon drukkolok, remélem, hogy ennyi volt az ijedelem és most már inkább nyugi vár rád! Néhány unalmas hét, utána már bátran jöhet Adria!! Gondolom, a pihenés egy csöppet sem egyszerű!! Nekem is nehezen megy, de már kezdem lassan megszokni. :)
Magnolinak igaza van, fejben legnehezebb átállni arra, hogy a harmadik trimeszterben már nem mennek olyan könnyen a dolgok. Mindig azt hittem, hogy stramm és fitt vagyok, erre most nyüsszögök egy jobbról balra fordulástól is, nem beszélve a lehajolásról, stb.
Savariaa, a nagyon lazulós napok nekem is mindig úgy végződnek, hogy végtelenül fáradt és nyomi leszek nap végére! Ez vajon mitől van?? :D

Magnoli, az ötlet Mosonmagyaróvárral jó, szerintem Győr lehetne a közös keresztmetszet, mert Sopron-Móvár a Fertő-tó miatt nehézkesebb. Én egyébként is terveztem egy győri hétvégét, ha sikerül az időzítés, időben keresni foglak!! De mehet a facebook is!
Kedves ötlet ez az sk levelezőlap, illetve hogy postán értesítettétek a rokonokat. Lehet, hogy mi is bevállaljuk - ha jut rá idő - én nagyon szívesen bíbelődöm ilyenekkel! :D

Ancsa, Picur, nagyon helyesek vagytok! Picur, a képen fáj a fejed, vagy csak nagyon unod már, hogy állandóan fotóznak? :lol: Hát, a sonkás képrejtvényt én sem tudtam megoldani!! :D

Tető beázás – jaj! :( Egy hobbimeteorológus ismerősöm még egy kör hidegbetöréssel riogatja a népet, remélem ezúttal nem lesz igaza – bár eddig mindig nagyon bejött, amit mondott! :shock:
Ancsa, ne mérgelődj a hólapátolás miatt! Bár tudom, a fiúk már csak ilyenek, maguktól a csillagokat is lehozzák, de kérésre a szemetet sem hajlandóak levinni. :lol: Ezért imádjuk őket, nem??

Sandie, szegény párod, de jó, hogy legalább a benzinkúton tudott maradni! Örülök, hogy végül mindenki gond nélkül megúszta a márciusi havat! Itt nálunk alig volt valami, a hétvégén csodás napsütés volt (bár mellé rémes, hideg, erős szél).
Hozzá még a show a fiúkkal… Zéti de jó hobbit talált magának! Ne haragudj rám, de ezen jót nevettem – gondolom hullafáradtan az éjszaka közepén nem is volt annyira vicces…
Zoárd tök jó név, gratulálok a választáshoz!

Kat, ti csináltátok jól a hétvégét! Kandalló, Balcsi, kaja! :) Minden megvolt a jó hangulathoz, remélem jól éreztétek magatokat!!
Viszont az éjszakai tortúrád, de rosszul hangzik! Tegnap én is eljutottam odáig, hogy már utálom az éjszakákat, állandóan megébredek és kis agresszív is leszek ilyenkor – pl. elkezdenek idegesíteni a zajok, stb. Néha unom magam, de tényleg. Reggel meg totál összetörten ébredek, fáj minden csontom… Ilyen érzés lesz majd öregnek lenni? Csicsi, a keretedre én is befizetek! :lol:

Kutyák: imádom őket, remélem nekünk is lesz majd egyszer saját. Lánykoromban mindig volt kutyánk – mindig skótjuhász (vagy legalább félig skótjuhász) :D :D Csodálatos állatok mind, fajtától függetlenül. Én mostanában a border colliért vagyok oda. Ha lenne egy birkanyájam és egy tágas legelőm Skóciában, nem haboznék beszerezni egyet!

Savariaa, én jóformán a nulladik nap óta nem alkotok formatartót – már ha érted, mire gondolok. Az elején még aggódtam, de úgy tűnik minden rendben, a gyarapodásom láthatóan nem látja kárát. :lol: Én inkább erre szavazok, mint a székrekedésre! Bár aranyér szempontjából tényleg édesmindegy… :roll: A vas sem változtatott a helyzeten, a több magnéziumra pedig rosszul reagálok. De még az is lehet, hogy az omega6-os terhesvitamin a ludas. Ja nem, a hormonok – mint mindig!! :D
Saját sütésű kenyér, de finom lehet, én még nem sütöttem soha. Nagyon macerás?

Mmc, de jó, hogy a férjed megúszta a havat! Anno nem derült ki, hogy Liza miért született kis súllyal? Remélem, hogy csak egyszeri eset volt (pl. már akkor figyelt az alakjára, vagy ilyesmi :D) és Botond kellő húsban lesz!

Hű, nekem előtejem még nem volt, furi lehet. Nekem ez az egész tejtermelés kicsit szürreális még, de nagyon-nagyon szeretnék szoptatni!

A hétvége legjobb történése nálunk, hogy úgy tűnik, megvan a lakás, annyira örülök neki!! Most már "csak" berendezni kell, meg persze átcuccolni, de azt csak apránként. Szerintem szülésig marad a mostani is, mert egyelőre nem tudom, Bécsben szüljek-e vagy inkább itthon...

Jaj, Magnoli, most olvasom, hogy te sem voltál jól… Szerintem volt valami a levegőben, de tényleg… Most mizujs? Rendbe jöttetek? Ez is Murphy törvénye – amikor senki sincs otthon és hókatasztrófa tombol odakint, akkor van helyzet… :S

Dupla bunda? :lol: Duplafront? :shock: Szuper, ma sem alszunk? Azért most, hogy megírtam ezt a kisregényt, mégiscsak leteszem magam holnapra… Nyugodt éjszakát mindenkinek!!

Kép
bozza

Látom tetszett a keret ötlet Lányok..lehet, hogy ebből kéne üzletet csinálni :P Persze Ti megkapnátok ajándékba az első példányokat! :D

Veronika örülök, hogy normalizálódott a helyzet nálad, és reméljük, hogy egy jó darabig nem is kell majd tovább emelned az adagot!

Picur, jókor jött nektek ez a tető beázás :S

Mmc de jó lehetett a fotózás, biztos szupi képek készültek! Érdekes a kérdésed, hogy honnan tudja a baba, hogy meg kell neki fordulni...erre én is kíváncsi lennék. A cukrom szerencsére rendben van, voltam 2-szer 3 pontos vérvételem, azok jók lettek, meg az itthon mért eredmények is jók...bár néha már a falat kaparom egy fincsi fagyiért vagy valami péksütiért :( alig várom már, hogy leteljen a diéta :P

Csalexandra, kitartást a "tornamutatványhoz" előbb-utóbb csak észre veszi az a babuci, hogy nem véletlenül lógatod :)

Picur jó lett a "gondolkodó nő" című képed :D (Remélem nem a fejed fájt éppen) és megnyugtatlak rajtam sokkal nagyobb sonkák vannak, főleg, hogy rajtad nem is látok!

Magnoli ne ijesztgess minket, remélem már jól vagy! Picurnak kell az elsőnek lennie, szólj a kisfiadnak!!! :) Látom téged sem kímél az alvászavar és hőguta kombó :S

Csajok fogunk mi még egy jót aludni vajon szülés előtt????

Húú remélem az én cicókáim hamarabb feldolgozzák majd, az új "lakótársuk" érkezését, bár Bodzát nem nagyon fogja izgatni, de Kamilla elég "anyás". Az a két év nagyon sok, ami nálatok volt Magnoli :(

Savariaa te nem félsz a háton alvástól? olvastam, hogy valami főeret ilyenkor már elnyom a baba, ami a szervekből szállítja vissza a vért a szívbe ( vagy valami ilyesmi).

Nagyonszuperzseniális ha tényleg kapunk a nyakunkba még egy pár frontot, most boldog lettem........NEMAKAROM!!!
csicsi85
Tiszaújváros

Sziasztok!

Na megvolt az eddigi legborzasztóbb éjszakám és estém. Tegnap nagyon el kezdett fájni a derekam, olyan volt, mintha egy ideg becsípődött volna és folyamatosan kisugárzott a alhasamba,és ahogy Bátor mozgott, azt hittem, tűkkel szurkál valaki. Lefeküdtem, 1 órát szenvedtem, pityeregtem és nagyon meg voltam ijedve, már azon gondolkodtam, hogy felhívom a dokit. Pisilni is nagy kínszenvedések közepette sikerült kimásznom, utána már nem feküdtem vissza a hátamra, hanem az oldalamra, és 5 perc után teljesen elmúlt. Fúúú nagyon örültem, gyorsan felkeltem megvacsiztam és le is feküdtem. Na ekkor jött egy nagyon durva migrén, nem is bírtam elaludni csak fél2 körül, de utána legalább 10szer keltem fel pisilni, így szinte semmit nem aludtam, és ezt a csodás estét és éjszakát lezártam egy reggeli orrvérzéssel. Szóval szuper volt! :( :(
Már előre félek a ma éjszakától... A dokit hívtam reggel, holnap megyek hozzá, úgyhogy délután nekiállok összeírni a kérdéseimet, de addig még veszek egy plusz tollat, nehogy kifogyjon az, amim van. :D 8) :lol:

Picur jajj háát a frontokat utálom én is... de sonka nincs és kész, nekem elhiheted!!! 8)

Bozza nem volt macerás a kenyérsütés, nekem nincs kenyérsütőgépem, így a dagasztás kicsit tovább tartott, mint csak bedobálni, de megérte. Gratulálok a lakáshoz!!! Szuper dolog!!!

Csicsi nem féltem eddig a háton alvástól, de lehet, hogy majd fogok. Legtöbbször az a legkényelmesebb, beteszem a térdeim alá a szoptatós párnát és úgy alszom a hátamon. De most majd utánaolvasok... :oops:

Legyen szép napotok!

Kép
savariaa
Érd

Sziasztok!!!

Savariaa, ez az éjszaka tényleg szörnyű lehetett :( ! Reméljük nem ismétlődik...

Picur, nagyon jó kép :D ! És sonkák sehol!!! Csinos vagy nagyon!!

32 hetet kibírtam mindenféle betegség mentesen,pedig sajnos körülöttem mindenki átesett rajta. Már örültem is ,hogy biztos a sok vitamin meg a gyümölcs megvédett és már olyan kevés van hátra,biztos megúszom.....hát nem. Ma szörnyen ébredtem. Kapar a torkom, kicsit már folyik az orrom is. A hasam alja totál kemény és szurkál tegnap este óta. Annyira nem szeretnék beteg lenni :( !

Bozza, de jó,hogy találtatok lakást!!! :D !!Kint sikerült? Olyan jó lesz átpakolászni majd!

Csicsi85, én már úgy érzem ,hogy ki van zárva ,hogy én még aludjak egy jót szülés előtt :D ! Valahogy letettem róla... :)

Veronika, Picur ,hogy érzitek magatokat ?

Szép napot mindenkinek!!!

Kép
csalexandra
Sopron

Picur,
ó, az a fránya tető... jól jön ez így szülésre várva...

mmc,
engem nem riogattak Pálmi súlya miatt, sőt nem is nagyon derült ki szülésig, hogy picike lesz... a dokim csak úgy ránézésre a hasamra 3 kilóra saccolta :) Az UH-kon meg soha nem saccolgattak, most se, csak rákérdeztem és erre vetette oda a nő, hogy úgy 1500 gramm körül, teljesen normálisak, átlagosak a méretei (a 30 hetes UH-n).

Nálad miért lett kicsi Liza? Lepényprobléma? Én csontsoványra fogytam, gondolom azért nem jutott a bébibe se óriási zsírréteg :) Hosszra teljesen jó volt, 53cm (illetve szerintem csak 50, mert az 50-es ruci volt jó rá, az 52-es határeset, az 56-osból meg ki se látszott, úgy elveszett benne :D
Most se számítanék 3 kilósnál nagyobb babára időre, de ugye nem időre lesz, hanem legalább egy héttel előbb a program császár miatt, vagy ameddig kihúzom :)

Ovi téma még nem publikus, majd ha az lesz megírom (kb. két hét és kiderül)

Játszóterezés engem is elfáraszt... de muszáj kimozogniuk magukat...

csalexandra,
szerintem normális, hogy volt előtej, most meg nincs. Majd szülés után lesz megint :)

Picur,
jó a kép! :) Én is azt néztem, hogy a fejed fáj, vagy épp relaxálsz? :)

Magnoli,
izgulunk értetek, hogy nehogy beelőzzétek a társaságot! :) Picurt és engem még mindenképp várj meg! :)

Savariaa,
nem lehet hogy nem ellenkezik csak helyezkedik a babó a fekvésnél az új pozícióhoz? Én is lefekszem bal oldalra, akkor mocorog egy ideig, aztán szerintem megtalálja a kényelmes pózt és alszik tovább :) Ébredéskor viszont mindig háton találom magam :)

Jó kis éjszakád volt... sajnálom :(
Idegbecsípődgetéseim nekem is vannak, köszönhetően a terheshormonok szövetlazító hatásának!

Na szaladok Pálmiért, mindenkinek szép napot! :)

Kép

Kép
sz.veronika

Mondhatjuk akkor, hogy tényleg front van? Én sem aludtam jót, és este óta megint sokat keményedek. Olyan fészkelődés volt odabent az éjszaka, hogy csak néztem - nálam ezek a durva mozgások eddig nem voltak jellemzőek! Szegény drága szerintem fordulni próbálna, mert az oldalamat rúgta, csak nem tudom, melyik irányba. De most is folyamatosan dolgozik... Úgy megnyugtatnám és megpuszilgatnám ilyenkor!! De sajnos annyira nem vagyok hajlékony, hogy a számmal elérjem a pocakom! :lol: :lol:

Alexandra, szegényem, még egy náthát is a nyakadba kaptál! :( Szorítok, hogy gyorsan és fájdalommentesen túl legyél rajta!
A lakás Bécsben van, a beköltözést nagyon várom, a pakolást nem annyira. :)

Savariaa, az éjszakád fúj. Én is gyakran arra ébredek, hogy a hátamon vagyok, nem is nagyon lehet mit tenni ez ellen. Egyébként a javasolt bal oldalamon fekve is ugyanúgy befeszülök, ilyenkor általában az segít, ha a hátamra fekszem. Ha nem vagy rosszul tőle, mint pl. Magnoli, nem hiszem, hogy rövid távon gond lenne belőle. esetleg próbálj meg kicsit féloldalasan a hátadon, pl. kispárnával emelni az egyik oldalt.

Csicsi, nagyon tetszik a két cicanevetek, Bodza és Kamilla! :)

Mindenkinek szép napot, remélem, hogy Veronikánál, Sandinál és Magnolinál nem kavart be újra az időjárás! Kitartás!! :shock:

Kép
bozza

Örülök Veronika, hogy jelentkeztél, akkor veled minden ok egyelőre!
bozza

Egy újabb zsibbasztó éjszakán vagyunk túl mindannyian, hát ez remek! :shock:

Na de fel a fejjel, már mindannyian a finisben vagyunk, nincs sok már hátra!

A fotón épp alszom, várom a sort a gyerekdokihoz... :D Gondoltuk bejelentkezünk, megköszönte és közölte majd akkor hívjuk, ha megszületett Picur.

A mai NST-nk "tankönyv szerinti", csütörtökön újabb forduló, ha addig kihúzzuk. Ma megkezdtük az utolsó hetet! Juhuhuhhhúúúúú!!! Hajrá melegfront, hajrá Picur! :)

picuralmos

Sziasztok Lányok!

Hát azt hiszem ez a megfázásos torokfájásos baci nem hagy engem békén!!!Sajna nem hogy jobb lenne....sőt...egyre fáradtabb is vagyok.
Remélem a sok mézes tea segít!!

Remélem senki nem beteg!!! :(

Kép
csalexandra
Sopron

Éljenek a frontok. Imádom ! A mai éjszakám nyugodtan telt, így betudom ezt is a front javára. Én anno Bálinttal is izzadtam, de inkább szülés utàn, emiatt nem veszek szoptatós hálóruhát, mert volt,olyan, hogy egy éjjel 3x öltöztem át. Ez a rossza alvásnál, tutti attól izzadtam, hogy légyzomjam volt. Ma hullámzó volt a dolog, de maximum magnéziumon élek, az még segít. Dokim külföldön, de úgy is azt mondaná, hogy magnézium pihenés, nyugi, amíg megy.
Ma megvettem a kiságyat Balunak, Fillikid 90x40 tologatható,így oda pakolom a kissrácot, ahol nyugi lesz neki. Lassan minden megvan

KépKép
KépKép
kat78

Ma végre jót aludtam, remélem ti is jobban vagytok!
Csak azért írok gyorsan, mert tegnap voltunk UH-n, alapvetően minden rendben - 1800 g körül van a drága és lent van a feje is. Viszont a doki elejtett egy olyan megjegyzést, hogy "telítődhetne jobban a gyomor"... :shock: Jaj, ezt hogy értsem? A magzatvíz normális egyébként. Nagyüzem volt, úgyhogy kérdezni már nem nagyon tudtam.

Van olyan, hogy minden ok, de épp nem kortyol vizet? A kis gurmé kiakadt tán az automatás kávétól, amit előtte megittam - csak a frissen pörkölt, válogatott kávészemeket szereti... :shock: :lol: Na de tényleg, viccet félretéve, most aggódjak?

Kat, de jó nektek, hogy már minden kész, gratu gratu!! Mindjárt megkukkantom a kiságyat is!

Alexandra, jobbulást neked, próbáld kifeküdni. Nekem a Bioparox nagyon bejön ilyenkor, dokinéni ajánlotta, amikor az elején lebetegedtem.

Picúr - hajrá!!! De most aztán már tényleg! Mi az, hogy tankönyvi NST?

Kép
bozza

bozza,
en arra gondolnek, hogy esetleg nem tudja igy rendesen megnezni, hogy nincs eppen telitodve a gyomor. De ez csak tipp.

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok, mindenkinek köszönöm az aggódást, a nagy fájdalmaim szerencsére már elmúltak, azóta "csak" aludni nem tudok éjjelente pár óránál többet :(

Veronika, jobbulást a Te pocidnak is!
Előzni egyáltalán nem szeretnénk 8) sőt olyan jó lenne, ha Lénárd a programozott időben érkezne, szeretném addig szép nagyra növeszteni :wink:

Bozza, ha a magzatvíz mennyisége normális, akkor valószínűleg nincs gond, de ha szeretnéd ezt tisztázni, menj el egy újabb Uh-ra 8)

Üdv: Magnoli

Kép
Kép
magnoli

Én is jól aludtam, csak reggelre zsibbadtam le. Úgyhogy lehet, hogy mégsem jött meg a front? :) Picur köszöni szépen remekül érzi magát bent, esze ágában sincs kibújni, bár tegnap szúrt lent rendesen, meg keményedtem is, de nem fordult élesbe. Ma még a szülés előtt gyorsan beugrottam fodrászhoz, meg a kozmetikusommal festettem arcot magamnak (magyarul szemöldök-szempilla festés :D), hogy a gyerek se ijedjen meg tőlem, ha végre találkozunk. Aztán takarítás itthon, mert Apa nekiállt a beázásokat lefesteni... Még jó, hogy ma nem kellett főznöm, maradt tegnapról ebéd.

Bozza, nyugi, valószínűleg akkor nem ivott a gyerkőc, azért nem volt a gyomrában folyadék. A "tankönyvi NST", hogy eleget mozog a baba, és jól "ugrik" a szívfrekvenciája. Ha nem mozog, akkor marad a normál tartományban a szívfreki.

Kat, én "légyszomj"-at olvastam, majdnem leestem az ágyról a röhögéstől... :D A kiságy jól néz ki, nekem tetszik.

Alexandra, jobbulást neked, és sok-sok kamillateát! :)

picuralmos

lehet hogy csak a hidegfront rossz az alvasra, a meleg nem... :)

Kép

Kép
sz.veronika

Lányok, a Rossmann-ban a Milupa terhességi krém akciós, 999.- Ft Rossmanó kártyával.

http://www.bebibolt.hu/index.php?main_p ... =77e01738f

picuralmos

Picur,köszi :D holnap meg is nézem! :D

Kép
csalexandra
Sopron

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?