A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2013 májusi babavárók

Mmc, egész jól állunk a hasfájással, szerencsére egyre ritkábban sír fel olyan visítósan. Igyekszünk mindig jól megbüfiztetni, de pl. éjjel szinte egyáltalán nem büfizik. Gondolom az "álometetés" miatt, el van lazulva, nyugisabban is eszik, hiszen nagyjából álmában kapja a "mannát". :)

Megyek, kezdődik a fürdetés, szép estét Lányok! :)

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
picuralmos

Csak egy gyors kérdésre ugrottam be:

tegnap délelőtt kezdődött egy olyan, hogy egyfolytában úgy éreztem, hogy pisilnem kell, ha pisiltem, akkor miután kijöttem, már pár perc múlva megint éreztem. Sőt, többször úgy nyílalt a hólyagom, mint amikor tudjátok, nagyon sokáig tartjátok vissza a pisilést. Nem ittam többet, mint szoktam :shock: Szerintetek ráfekhetett a baba a hólyagra? Tökre megijedtem amúgy, mert nagybevásároltunk tegnap és amikor mentem, mindig nyilalt és nagyon rossz volt, már azt hittem, biztos szülni fogok :roll:

Kép

Kép
nusildi

Nusildi, szokott nekem is ilyen lenni elég gyakran és pont tegnap előtt uh-n mondta a doki, hogy biztos nagyon nyomhatja a hólyagomat, mert teljesen ott van a feje---tehát valószínű neked is nyomja...de persze ha nagyon fáj vagy valami nem stimmel inkább kérdezd meg az orvost! Szép napot! :)

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Ja és a pisis dolog is dettó :wink:

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Sziasztok, hányan jártok már NST-re? Nektek mennyire szokott felmenni a szívfrekvencia ha a baba bulizik?

pocaklako82

Szia, engem a 31. héten rákötöttek keményedések miatt, akkor egy-egy összehúzódásnál és mozgásnál 170-180-ig biztosan felment, de épp a héten mondta a gyerekorvos, hogy akár 200-ig is felmehet a baba pulzusa, normál tartományként. Nekem inkább az volt a rémisztő, hogy egyik percben 120-130, utána pedig felpörög 170-180-ra, de a szülésznők szerint ez is normális.

Kép
bozza

Ildi, nekem hólyag gondjaim egyelőre nincsenek, vagyis vannak, csak más jellegűek. :) Én mostanában alig pisilek, ha úgy érzem, kell is (pl. reggel), alig-alig jön valami. Éjszakai menetek nekem eleve ismeretlenek. Nézem a súlyom folyamatosan, hátha mindent visszatart a szervezetem, de az egy-két hete nem mozdul. Pedig arra is figyelek, hogy igyak rendesen, szóval nem értem. :(
bozza

Jaj hallod de jó hogy írtál, nekem is volt, hogy felment 200-ig is de borzasztóan sokat mozgott, de általában ha nagyon bulizik akkor 160-180 közt van ha csak mocorog akkor 130-160 közt és kezdtem ijedezni nagyon. Mióta NST-re járok, tuti lett pár ősz hajszálam :S
pocaklako82

Sziasztok!

Megjöttünk NST-ről! Megint minden rendben volt,mondjuk az elején nem bírtam felkelteni a kisasszonyt! Próbáltam kávé,üdítő,csoki :D minden trükköt bevetettem de szépen aludt. Aztán egyszer csak bepörgött,nah akkor nekünk is felment 180 ra a kis szíve :D ! Az volt nekem a furcsa ,hogy elmászott és akkor semmit nem mutatott a gép csak egy nagy kérdőjelet ,ott megijedtem de aztán gyorsan megtalálta a helyét újra!
Vettek vért vagy 6 kis csővel :) mondtam nekik hogy héjjj nekem is maradjon azért :D !
Megint volt egy UH és csodálatosan csücsül még mindig,úgyhogy kiírtak császárra ,végre megtudtam az időpontot most már nem kell ezen izgulnom. És így egy kicsit felkészültebb vagyok,persze ettől még ő gondolhatja másként :D ! !
6-án hétfőn befekszem és 7-én reggel megcsinálják!
Mondjuk nekem úgy indítottak hogy ha minden rendben van akkor 7 nap múlva hazaengednek! Mondom ,tessssék?? Bevallom kicsit rövidebb időre számítottam.

A pisis dolog amit írtatok nálam is ugyan ez van, éjjelre pisigyáros leszek,és nekem is van néha szúrka közbe. Szerintem ne ijedj meg
Nusildi !

Kép
csalexandra
Sopron

Sziasztok!
Kicsit úgy tűnhet eltűtem, DE nem, csak élvezem, hogy nincs front, és süt a nap. Egész jól vagyok, és megfogadtam napi 2dolgot csinálok meg Bálint mellett, akkor nem purcanok ki estére. sikerült a múlt hetet, meg a mostanit is úgy beosztanom, hogy mindig elvitte valaki Bálintot délelőtt 2órát futtatni. persze ennek angy előnyei is vannak,pl.: én már alkalmatlan vagyok rá, és a babakocsiban szenved, de nem merem kivenni, mert akkor végre teret kap és nehezn bírom a tempót vele, így meg jól lefárasztják a nagyszülők, meg a keresztpapa, de sajna harcikkas lett velem, pesrzs csak magához mérten, azaz még ígfy is nagyon nyugi, csak fizikálisan bírom nehezen. A főzést is megoldottam, minden elvemet félretéve két hete rendelem a kaját, igen megnygtató, mert nem kell parázni azon, hogy van e itthon alapanyag, és lesz e erőm főzni. a srácot, aki hozza régről ismerem, így kóddal bejön és beteszi a kinti gázórába, így tutti van ebédünk. Szeretek főzni, de motsmár túlélésre játszom. szóval lassan a vége felé féllábon alakul minden.

Veronika: először is gratulálok az újabb herecegnőhöz, és már talán nem gondolsz a nehézkes, sokszor izgulós terhességi napokra, és arra a pár napra odabent, hanem élvezed a nyugodt(ha annak mondható az első pár nap:) ottthoni létet. Remélem Pálmi is megnyigszik, hogy újra ott van Anya. Sajnos nem értem a kórházat , ahol szültél, kicsit fel is háborodtam, mert úgy érzem sok dolog emberségen, empátián múlik. Persze fontos az orvosi döntés, de ha ezt kedvesn, elmagyarázan tálalják, akkor az ember lánya nem parázik be, és nekik is könnyebb a dolog. Pl.: én mindig kérem, hogy a katétert akkor tegyék fel, amikor már el vagyok zsibbadva, tudom túlélhető a dolog, de ha ott megoldható, akor miért kell még egy idegesítő faktor. És mondhatom megoldható. Meg ha az anesztes elmondja, hogy azért jobb a spinális az altatásnál ebben az esetben, mert a CTG rossz lett, és nem kell Adrit terhelni még az altatás mellékhatásával, akkkor lehet, hogy Te is könnyebben reagálsz. meg ha valaki mesimogatja az arcod, és azt mondja, minden rendben, kb 40perc és ott fog mosolyogni Adri a kezedben, erre kell gondolni. De nem, nem ez történik, és inkább megküzdenek egy kiborult, síró, remegő nővel, mint, hogy belássák pár jó szó és könnyebb mindenkinek. Bocsi, ha kicsit kiborultam, de én pont ezek miatt megyek magán kórhézba, mert ott ezeket nem tapasztaltam. pl.: ott az első dolgo volt, hogy megkérdezték hogy fogják hívni a babaát, és már a műtőben azt mondták, hogy Bálint. Nekem ezek fontosak, talán ezért maradt meg benne jó élményként a császár, függetlenül attól, hogy ez ott is egy nagyműtét
kat78

Szoptatóskendő: anno én is barátkoztam vele, mert én nem szoptatpok nyílvános helyen, de még kocsiban sem, de a kényszer nagy úr. Én varrtam sima 1cm-es gumiból egy pántot, aminek a végén csipesz volt(olyan mint a nadrágtartókon) kb a csipsz 2x60ft, a gumi meg 50ft. Ezt simén meg lehet varrni kézzel, akár rondán is. És volt itthon strandkendőm, ami elég nagy. Szépen felcsipeszeltem a kendőt a nyakamba, szélesen, hogy belássak(a nyakbakötéssel az volt a baj, hogy nem láttam be) és tudott alatta enni Bálint, de volt amikor egy textilpelussal csináltam mindezt. Szóval nekem a kendő nagyon tetszett de írtó drága, ahhoz, hogy párszor használd.

Melltartó: imádom ezeket a kórházakat. Mi köze van ahhoz, higy Te viseled e vagy sem. én anno nem vettem, mert nem tudtam mekkora lesz a mellem tejbelövés után, és a terhesség alatt is kb 2 méretetnőtt, így fel voltam készülve minden méretből, de sírva küldtem el Anyukámat, hogy vegyen egyet, amikor belövelt a tej, mert azt hittem leszaknak a helyéről, mindezt úgy, hgy 75b az alapméretem. Kezdetben Anyu egy Medela írtó masszív, bás nagyon csúnya darabot vett, nagyon drágán. Anno ki is borultam, hogy ilyen robosszus, ronda dolgot, ami átüt minden felsőn, hogy lehet ennyi pénzért osztogatni, de kb 2hétig csak ezt bírtam hordani, még éjjel is, mert akkor semi bírtam meglenni nélküle. Igaz, amikor lecsengett a dolog, és beállt a kereset-kínálat, akkor vettem szépeket, és azzal már simán elvoltam, mint egy mezei hétköznap, de az elején muszáj volt hordanom. Én a Kék golyó utcai Anita boltban találatm jókat, viszonylag jó áron, és ott az eladók nagyon értenek hozzá. de volt szivacsos, kicsit nőcis Trhiumph-om is. De most láttam, hogy a Müllerben is van egész elfogadható, és pár itthonit a kínaiban vettem 1000ft-ért.
kat78

Lehajolás: szerintetek is az utóbbi három hónapban sokkal több dolog esik le a földre, mint azelőtt:) Én mérlegállásban hajolok le, elég idétlen, de akkor nem keményedik be a hasam, és nem nyomok meg mindent. Volt egy ismerősöm,aki ha leesett valami egy helyre rugdosta, és este a párja szedte fel az aznapi adagot:)
kat78

Hasfájós baba: mi adtunk anno Bálintnak mindenfélét, de most a barátnőm 2hónapja szült és ezt a Biogaia-t adja Eszternek, és ő is esküszik rá, úgyhogy lehet, hogy lassan beszerzem. mi adtunk anno: Infacol, Espumisan, Gripe Water, Édesköménytea, de sajnos tudomásul kellett vennem, hogy itt csak az idő segít. Anno a szoptatási tanácsadó egy csomó büfizési technikát mutatott, de olyanokat, amiket sajos nem mertem megcsinálni, mert azt hittem eltöröm valamilyét, de Ő olyan ügyesen és tapasztaltan csinálta, hogy tényleg még fél óra múlva is Bálintból a legmélyebb bugyraiból jött vissza a levegő, majd bírt még szopizni, és nyugiba elaludt, pedig mi este 5től szenvedtünk fele fürdetésig, mert feszítette a levegő

Tegnap voltam CTG: ott éreztem igazán, higy vége felé járunk. Minden rendben volt, a legény igazán jól érzi magát bent. A múlthét pénteki Uh, vizsgálat, kenet volt: zárt méhszáj, és persze, de valahol éreztem valam coli baktériumot találtak a kenetbe, így Augmentin és hüvelykúp. Érdekes Bálinttal 9hónapig semmi nem volt, Baluval meg ha kenetet vesznek azonnal kijön valami. Ilyenkor örülök, hogy zárva vagyok, és császár lesz, mert talán nem okoz akkora gondot,

Csalexandra: én is Május 7 i programozott császárra készülök, igaz Bálint hamarabb jött, pár nappal, de most remélem nem így lesz, mert a doki 6án nincs Magyarországon, előtte meg hétvége van
kat78

Sziasztok Lányok! :)

Pocaklakó, mondtam, hogy semmi ok az aggodalomra a szívfreki miatt! :)

Szandi, az már csak két és fél hét!!! Kezd izgalmassá válni a dolog... :) Készen vagytok mindennel? Izgultok?

Ildi, ne aggódj, a babócád bugizik a hólyagodon, néha én is éreztem így, éjjel alig értem le az emeletről a mosdóba... :?

Ne haragudjatok, de ezt muszáj megosztanom veletek... Picur fürdés után:

Kép

picuralmos

Sziasztok!

Picur,
ügyesen a büfiztetéssel, nem akarom elkiabálni, de Adrinak nem fájt a hasa, csak még egyszer a kórházban... azóta alaposan megbüfiztetem és nincs hasfájás! Remélem így is marad! :)

Ildi,
igen, nekem is volt ez, nyomta a hólyagomat, 5 percenként mentem pisilni...

Pocaklako,
NST - ősz hajszálak :lol:

Alexandra,
május 7? Jajj mindjárt itt van, de izgi! :D
7 nap??? Nálunk betöltött 72 óra kellett, nekem csak azért kellett még egy éjszakát bent tölteni, mert a 3 nap este fél 8-kor telt le és legközelebb csak másnap délelőtt volt hazaengedés.

Kat,
jó hogy lefárasztják a nagyszülők, ez szülés után is jól jön majd... már alig várom hogy jobban legyek és én mászkálhassak Pálmival...

Tegnap volt varratszedés, most extra óvatosnak kell lennem, mert a doki szerint ilyenkor még szétnyílhat...

Az altatóorvos amúgy magyarázott valamit, hogy miért macerásabb az altatás, de abban nem volt szó olyanról hogy a baba miatt kellene... csak egyre emlékszem, hogy a gyomorban lévő sav intubálásnál "kilő" és belélegzi az ember és az nem jó a tüdejének (se a dokinak se nekem). Magyarázta, hogy sokkal nagyobb macera az altatás...

Picur,
fürcsis kép :D

Én is teszek Pálmi-Adri összehasonlítót :)
sz.veronika

Kép

Kép

Kép
sz.veronika

És még két favorit :D

Szuper Adri:

Kép

Nézem a kezem:

Kép

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok, tegnap én is eljutottam végül a szülés előtti vizsgálat-sorozat első állomására :lol:
Szerencsére minden ok, leszámítva hogy már vannak fájásaim, legalábbis a CTG gép szerint, én még nem érzem :roll:
Viszont minden "kiskapum" zárt, úgyhogy -ahogy Kat mondaná:- ez a gyerek még bent marad és kész! :lol:
Nagyon jó hír, hogy Lénárd egyelőre még mindig falógép a pocakban, már 2800-2900g-osra saccolták a 35. héten, így kevésbé haragszom a hízásomra, ha a gyermek is szépen növöget :lol:
A progi császár időpontja a dokim szerint még akár a betöltött 38. hét is lehet, vagyis a Kat és Alexandra által "favorizált" május 6-i héten, jaj de jó lenne :lol: Következő kontroll 1 hét múlva :wink:
Örömömben ma el is mentem fodrászhoz az "utolsó" színezésre.
Ott megint volt egy kis meglepi, hiába vittem ugyanis készpénzt egy újabb "kártyás lehúzás" megelőzésére, most a bojlerük mondta be az unalmast, így jéghideg vízzel mosták a hajamat, ami nagyon szuperül esett így megfázva :shock: De a jókedvemet csakazértsem hagyom elrontani 8)
Tegnap megvolt nálunk a védőnői utolsó látogatás. Megbeszéltük a szülési értesítést, meg pár apró részletet, aztán "érzékeny búcsút" vettünk egymástól a hátralévő időre :lol: Takarítós kismamáknak üzenem, hogy a lakásunk éppen a feje tetején állt, mivel a nagytakarítás utolsó fázisában voltunk, de a védőnőt ez egyátalán nem zavarta (meg engem sem :wink: )...

Lányok, látom a babafürdető kérdése jól átsöpört a fórumon :roll:
Egyetértek a gyakorló anyukákkal, a hydroph. nonion. tényleg elég sűrű valami, és nagyon ügyik vagytok a feloldással használat előtt, ezzel tettétek használhatóvá :lol:
Segítségképpen megírom a nálunk használatos glicerines (vagy Czok-féle) fürdető receptjét, ebben van pluszban víz és glicerin, amitől könnyebben kenhető, bársonyos állagú lesz és nem kell házilag barkácsolni (kenhető előtte-közben-utána, ahogy tetszik):
Glicerini
gta 20,0
Ung. hydrophil. nonion.
gta 100,0
Aquae dest.
ad gta 250,0
MF.: Ung.
DS.: Glicerines fürdető.
Az újszülött "alapcsomag" részei még ezen kívül:
Oleum helianthi: napraforgó olaj hajlatok (és koszmó) kezelésére, de jó masszázsra is, ahogy Ildi írta
70%-os alkohol köldök kezelésére
Supp. antipyreticum pro infante: lázcsillapító kúp újszülöttnek
K-vitamin: Konakion és még a D-vitamin. Mindezekről a gyermekorvos ad receptet az első vizit alkalmával. Ha a glicerines fürdetőt kéritek, külön szóljatok, nehogy automatikusan a hydrophilt írja fel.
Tényleg, Kat a mi körzetünkben laksz, hogyhogy Ti nem ezt a változatot kaptátok?...
Magnézium: mivel csökkenti a kontrakciókat, ezért a betöltött 36. hétig ajánlják szedni az adag fokozatos leépítésével. Császárosoknál lehet tovább is, de ebben mindenki kérje ki az orvosa véleményét.
NST=CTG: eredménye akkor jó (reaktív) ha van babamozgás, és erre a bébi pulzusa megugrik (ahogy írtátok is). Ha a pulzus mozgáskor stagnál vagy csökken, az súlyos oxigénellátási zavart jelez és azonnali beavatkozást tesz szükségessé. A babák pulzusa amúgy alapjáraton (még alváskor is) magasabb mint a felnőtteké, 120-140/ perc. A vizsgálat általában 20-30 percig tart.
Picúr, isteniek az új képeitek is, Álmos zabálnivaló Figura, különösen a csibészes mosolyú, fürcsi utáni tetszik :lol: Mekkorát nőtt, nem semmi :D
Jót nevettem, hogy a hebehurgya patikus a gyerek nevét írta a patikai krémetekre a krém neve helyett, lehet nagyon fáradt volt már, még jó hogy nem a sajátját :lol: A bőrszárazság amúgy gyakori probléma újszülötteknél...
Tök jó hogy Ti már együtt élvezitek a jó időt, és kertészkedtek, napoztok, és Picúr hasa is szépen javulgat stb... Irigy-irigy :wink:
A kézzsibbadást szerintem is vizsgáltasd ki, ne találgassunk :oops:
Veronika, gondolom két gyerkőc mellett kevesebb időd van írni, de nem baj, mi a gyönyörű Lányaid képeinek is nagyon örülünk :lol:
Pici Pálmi a biciklis nyuszis rugiban Tündér, szuper Adri pedig mintha Te lennél kicsiben :lol: Pálmi a profilképeden hasonlít jobban Rád, kicsinek inkább Apujára hasonlított? Egészségileg jobban vagy már?
mmc, Férjed ajándékain jót nevettem, különösen a mellszívó lehetett Neki találó :wink:
A bulizás miatt nagyon irigyellek :lol:
Köszi hogy gondoltál rám az ikres-tojógalamb kismama láttán, én is így totyoghatok, csak annyi a különbség, hogy még mindig összeszorított térdekkel, hahaha :lol:
Most jó méretűnek saccolják a vizsgálatok alapján a lepényedet?
Hja' kérem, aki csini marad az utolsó harmadban, mint Te, az ne csodálkozzon, ha nem óriás, hanem normál méretű babát kap majd :wink:
Kat, pár héttel ezelőttig én is írtóztam a dobozos kaják rendelésétől, de a "szükség" ugye törvényt bont...
Ügyes vagy a "Bálint-fárasztással", és hogy áll a hiszti-kérdés?...
Bozza, jó hogy újra bekapcsolódsz, szeretem olvasni a vicces soraidat :lol:
Mi lett a kórházas történet tanulsága, mit találtak ki végül??
Liza-Eliza: az Elizát lehet Lizának becézni, fordítva nem nagyon, de nekem mindkettő teccik :lol:
Az írásmód megfontolandó, mert később egy életen át fáraszthat a betűzés...
Milyen volt a kávézás Csajok???
Alexandra, gratu a császár időpontjának kitűzéséhez, aznap kettőtökért (+Kat) izgulunk majd :D
Addig is pihenj sokat 8)
Sandie, hogy vagy totyi-testvér? :lol:
Zétid meggyógyult már teljesen?
Milyen volt az ovis duatlon? :shock:
Savaria, én is szeretem az ilyen "nemkellsemmi" vendégeket, lassan hanyagolhatnád őket, kíméld jobban magad -szintén- "totyis" társ :oops:
A szülészetes "hegymászás" isteni lehetett :(
Képzeld amikor Olit mentem szülni, a földszinten a liftnél belebotlottam a műtősfiúba, aki szombat hajnali 5-kor bevágta előttem a liftajtót, és engem ott hagyott :cry:
Felvánszorogtam a másodikra, közben pedig soroltam magamban a kedves felmenőit, nagyon "élveztem" a lépcsőket... Végül nem szólhattam semmit rá, mert a műtőben ismét összetalálkoztunk, és akkor ugye már nem osztottak nekem lapot :shock:
Ha van fogadott szülésznőd, akkor szerintem csak a szülés után érdemes "hálálkodni", a CTG-zés a "csomag" része :roll:
Köntösöd színével ne törődj, már a héten 50 fok volt az osztályon, nem hiszem hogy lesz rá szükséged...
Ildi, szép kocsit vettetek, összeraktátok már? A színe milyen pontosan?
Nekem tetszik a Nándi név :lol:
A hólyagnyomós effektus nálunk napi szinten zajlik, nem gond, ilyenkor próbáld finoman arrébb terelni az Utódot...
Amidalaah, nyárra javul a bőr zsírozása, látom Bencénél is :D Olyankor mi is ritkábban Cremorozunk...

Mindenki aki nem pisil eleget (és nem is dagad hozzá), igyatok sokat-sokat, mert fontos, különösen ilyen melegben!!!

Üdv: Magnoli

Kép
Kép
magnoli

Kép

Kép

Kép
sz.veronika

Magnoli,
orulok, hogy hat a terd osszeszoritas es mindened zart :D

Palmi ram hasonlit (ujszulottnek nem tudom), Adrinak a szeme szerintem apukaja, mast meg nem figyeltem meg... majd ha 1-2 honap mulva alakul az arca jobban fogjuk latni...

Palmi mar ujszulottnek sotet haju-szemu volt, mint en, Adrinak szoke a szemoldoke - apukaja volt szoke (most mar osz...). Kivancsi vagyok ha majd kihullik a babahaja milyen lesz :) Nekem anyukam szoke, igy lehet hogy kijon a szoke... :)

Kép

Kép
sz.veronika

Pocaklakó, én mondtam, hogy ne aggódj a szívfreki miatt, mert teljesen normálisan működik a babóca a hasadban. Próbálj meg lazítani, már itt vagy te is a finisben! :)

Magnoli, jót vihogtam az írásodon, a "totyi-társ", az összeszorított térdek, hááááát ezek mindent visznek! A jéghideg vízért meg minimum 50% kedvezmény és sok-sok csoki járna... ;) Örülök, hogy tetszenek a fotók, a legénykém igen fotogén, meg kell hagyni. Ráadásul örökölte az apja "nevetőgödrét", ettől még édesebb, mikor vigyorog.

Veronika, szerintem lemásoltad Pálmi újszülött fotóját! :D Adri pontosan ugyanúgy néz ki, mint Pálmi. A közös fotótok naaaaaaaaaagyon cuki! Kérünk méééég képeket! Tejed végül is megindult? Hogy vagytok? Pálmi hogy fogadta a kistesót?

Kat, az a mérlegállás ismerős, én is bevetettem a végén néhányszor. Az egy helyre rugdosás, ez mekkora ötlet! :D :D

Többi kismamink, hogy vagytok?

picuralmos

Sziasztok!

Örülök,hogy mindenki jól van!!!Ebben a szép időben mi is jól érezzük magunkat. Mondjuk ma nagyon elfáradtam a reggeli NST után,de szupi nap volt!
Picur, igen izgulok már :D és tényleg olyan közel van már az időpont. Várom is nagyon ,kíváncsi vagyok milyen lesz hármasban :D ,és kicsit izgulok is. Mindennel kész vagyunk itthon, és a kórházi csomagunk is kész,előkészültünk már csak a kis hercegnőre várunk :D .
A fürdés utáni képetek irtó cuki :D :D !!!!

Veronika gyönyörű lányaid vannak !!!!Én sem értem hogy nálunk miért kell 7 napig bent maradni ,próbáltam puhítani a dokit meg a szülésznőt ,de olyan erősen mondták,hogy márpedig addig tuti nem megyek sehova,hogy beletörődtem :)!

Most megyek lányok ,mert kimerültem a mai napom után. Mindenki vigyázzon magára!!!!Szép estét!

Kép
csalexandra
Sopron

Magnoli: Bálint hisztikitörései elmúltak. Most inkább anyás, de ezt annak tudom be, hogy délelőttönkènt nincs velem. Ez nem mindig pozitív, inkàbb gyorsabban lesz dühös, és fakad sírva, meg kicsit nyűgösebb, de elviselhető. Nem tudom, hogy ez most a terhességemnek szól, vagy csak mezeien 2 és 1/2 èves.
Mi a Romhànyihoz tartoznànk, de én a Csatárka utcába mentem, met ott volt egy dokibácsi, aki házhoz is jön, nekem meg ez nagyon fontos volt, itt a Rét utcàba ne megy senki házhoz, bagy csak nagyon ritkán. A dokibácsi azóta nyugdíjba ment, így maradtunk a magànbetege, és az utàna következő doktornőnél van a TAJ leadva, de én a nővel még nem talàlkoztam. Ismerem a Manó kikeverteket, most vette is Balunak.

Már akartam írni, hogy én sem vagyok nagyon ügyes kézügyességgel megàldva, de akartam Bálint szobájába valami fali dolgot. Így talàlkoztam egy céggel www.onlinedekor.hu. Itt kiválaszthatod a falmatricàt, azt, hogy merre nézzen, mekkora ,egyen, milyen szine legyen a kontúrnak, vagy szines legyen az egész. Megrendeled, kiküldik, és simán fel tudod tenni. Kb 8000ft-ot fizettem a sárkányért, ami kb 1méter magas, feket kontúr. Szerintem ez nem drága, ekkora méretben, kb 1éve fent van, nem mászott le, és nagyon helyes

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok lányok!

Csak gyorsan beköszönök, egész héten pakolok, már amikor a manók engednek. Bébi belassult, kicsit megijesztett, mert ez az előzőeknél kb 1 héttel szülés előtt következett be.....én meg még sehol sem tartok....csomagom még nincs kész persze, se kiságy, se ruhák mosva....ááááá
Vérnyomásom már szinte nincs is, 2 hét 150-160/110 után, most 90/50....vizesedem, és állandóan aludnék, hasonlóan Bozzához, alig pisilek, pedig iszom, ahogy eddig is....hajnali fél 6-kor járok ki egyszer wc-re.....ezek nekem teljesen új dolgok.
Most vagyok túl 2 óra folyamatos görcsölésen, 5 percesnek és masszív fájásoknak indultak, no-spa-ra is alig-alig reagáltak, de most megszűntek.....közel a vége azt hiszem, csak a listámnak nem lesz sosem. Tegnap voltam védőnőnél, hárman voltak bent az irodában, csak néztek hova lett a hasam....szinte a térdemig csúszott.....tojógalamb feeling, totyitestvéreim. :D

Veronika, gyönyörű ez a királylány is, örülök, hogy már jól vagytok otthon....bárcsak már mi is ott tartanánk. Szerintem is Rád hasonlít! :)

Császárosok, azért jó lehet tudni, hogy mikorra tervezzetek, pláne, ha már van gyerek, akkor meg lehet szervezni a felügyeletet. Nekem a legnagyobb félelmem, hogy mi van, ha olyankor indul be, amikor mindenki dolgozik.....Zéti jön velem szülni? :) Biztosan élvezné a sok ajtót és a gombokat.....csak össze ne csukja velem együtt a szülőágyat

Picur, ezek a képek....zabálnivaló ez a fiatalúr. :) Nagyon szépen növöget, lassan már egy hónapos! :)

Kat, szerintem ezek a hisztik részben életkoriak, másrészt terhesség/tesóellenesek....nálunk is voltak/vannak....de elmúlnak idővel, csak Te győzd lelkileg....nálunk ilyenkor pl csak apa öltöztethet, moshat fogat, mesélhet esti mesét.....anya meg menjen innen..... :( Zéti születésekor sokkal rosszabb volt, olyan lelkiismeret furdalásom volt....most már rutinrókaként tudom, hogy lesz ez máshogy is....

Magnoli, köszi kérdésed, Zéti már szinte túlgyógyulta magát, mint egy kisördög...mindig ellenkezik, de olyan édesen, hogy képtelen vagyok morogni :D Duatlonon, Zalán második lett a korcsoportjában, irtó büszkék vagyunk rá, mert most indult először, lévén kiscsoportos.....és apjára ütött - aki 17 évig versenybiciklisként tengette életét, többszörös magyar bajnok - mert biciklin agyonverte a társait....háááát futóbajnok viszont valószínűleg nem lesz belőle :) csak érmet nem kapott szegény, pedig annyira várta. :? Köszi a fürdetőkrém kiegészítést, lehet így kipróbálom, mert a fiúknak oylan csúnya lett most a bőre valamitől....

Nándi szép név és nem is túl gyakori, lehet kisfiús és férfias is....nagyon jó. Eliza vagy Liza is szép, de a betűzés tényleg átgondolandó.....nekem a vezetéknevem egész életemben problémát jelent, senki nem tudja leírni, mindig betűzni kell....marha bosszantó.

Jó éjt mindenkinek!!!

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Sandie,
jaj mekkorat rohogtem azon, hogy ossze ne csukja veled a szuloagyat :))))

Palmi a varratszedesre akart mindenaron bejonni, persze mondtam hogy nem lehet, erre utana mondta a doki hogy bevihettem volna nyugodtan :shock:

Tegnap Palminal megtortent az elso beszolas, mondta hogy tegyem le mar magamrol a babat (ahogy a kepen vagyunk, ugy ultem egy ideje, az tegnap keszult),es hozzak neki egy pohar vizet. Es utana ne vegyem vissza a babat...

Ja es keszitett egy muvet papirbol es celluxbol, elmondta hogy ez a csalad, 4 darabbol allt, de nem Adri volt a negyedik, hanem anyukam, aki itt el velunk (ugyanebben a hazban csak az also szinten egy masik lakasban es Palmi most sokat van vele)

Na majdcsak alakul...

Kép

Kép
sz.veronika

Ildi,
Nandi nagyon szep nev, nagypapam volt Nandor :)
Az a jo benne, hogy tenyleg szep ferfias, de kisfiunak is jo, nem tucatnev, de megis ertheto, ismert.

Picur,
nem probalkozom a tejjel, Palmi is vegig tapszeres volt es minden rendben vele, egeszsegesebb mint sok masik gyerek a kornyezetunkben... (en ezzel nyugtatom magam :) )
Persze mindenkinek sok tejcsit kivanok! :)

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Köszi-köszi a pisiinfókat, megnyugtatott! Azóta elmúlt és újra előjött, szóval nem parázok ezen (is)!

Veronika, nagyon tüneményes a kis Adri!
Pálmi majd megszokja, hogy van egy tesója, nálunk is vannak Lottinak érdekes megnyilvánulásai, pl. hogy nem fogjuk őt szeretni, ha jön a tesó, meg hasonlók, de ez biztos normális velejárója a dolognak, jól kell kezelni és hamar összerázódtok.
Nem is próbálkoztál a szopival, vagy nincs is tej?
Szerintem annyival egyszerűbb szoptatni, mint tápszerezni :)
Szuperadri kép :D

sandie, a csomagodat azért rakd össze most már tényleg! :wink:
A görcsök nem jók, de csak nem akar még kijönni hármaska.
Zalánnak gratula!

Szülés elindulása - ettől én is tartok, hogy épp mikor. Lotti ugye oviban van, ha nappal történne valami, hívom páromat és visz be kocsival a kórházba. Ha viszont éjjel-hajnalban, akkor rögtön kelteni kell Lottit is és ő is jön velünk be a kórházba szerintem és hívjuk anyósékat, hogy jöjjenek oda érte. Én nem mernék várni itthon, nehogy a kocsiban szüljek meg a végén :roll: Ha hétvége, akkor megint ugyanez. Szóval remélem nappal indul, bár akkor meg az a baj, hogy egyedül vagyok itthon... én pánikhelyzetben elég furán tudok reagálni, pl. ha kiborítom az üveg vizet, csak kiabálok, hogy folyik-folyik, ahelyett, hogy hirtelen felkapnám :lol:

kat, jók a matricák, nálunk full üres a fal, de pár hónap múlva tovább kell költöznünk most már tényleg, úgyhogy talán elleszünk így csupaszon :)

magnoli, a kocsit még Brendonban kipróbáltuk, sőt párom tette össze ott is. Nagyon szép, fekete-szürkéskék színű.
Lénárd súlya nem semmi :lol:

Kép

Kép
nusildi

NST infókat nem tudok adni, én kedden megyek 10 órára életemben először :)

csalexandra, az jó hogy már tudod az időpontot! Nincs annyi bizonytalanság. Ilyen szempontból jó a császár :D

picur, nagyon édes a fürcsis kép!

Nekünk ma sűrű napunk lesz, nemsokára megyünk vásárolni, aztán Lottinak pompon fellépése lesz, úgyhogy ma kimarad az alvása, már előre félek, mert akkor kezelhetetlen estére :/ Holnap pedig anyuékhoz megyünk, úgyhogy hamar elmegy ez a hétvége is.

Alvásaim katasztrófálisak, annyira fáj még mindig a csontom, hogy félóránként kelek :(

Szép napot mindenkinek!
nusildi

Én is csak beköszönök, minden okés! Szuperül alszom, szuperek a napok, még nincs kedvem szülni :D :D :D Bencével is így volt, 3-4 cudar hét (na jó vele sokkal több volt), utána 2 hét álom :) :) Aztán megszületett :D

Nusildi, csak annak könnyebb a szoptatás, akinek tényleg megy!!!! Különben egy horror, rémálom, nyomás, stressz és anyagilag is romba dönt :) Nekem sem ment könnyen....

Veronika gyönyörűséges a kicsi Adrika!

Na mennem kell :)

Kép

Kép
amidaalah

vissza...

Voltam én is nst-n, uh-n, laboron - reggel én is olyan keveset pisiltem, hogy csak na... (Nem tudom mennyire legális, de ki kellett egészíteni a következővel :S) Gondolom a melegtől jobban izzadunk és többet kellene inni ennél is :S
Nst jó volt, UH - 3030g-ra becsülte a gép, viszont a tágulat még mindig ott van az egyik veséjén. Szerencsére nem olyan nagy, remélem gyorsan eltűnik...
Találkoztam a szülésznővel is, kedves volt, megnyugodtam vele kapcsolatban is! :)

Kép

Kép
amidaalah

Éljen ez a kis lehülés, laza fejfájás, szédülés. Kis keményedés. Gyomrom kivan az antibiotikumtól, amit kaptam a coli bacira. Már vagy egy hete jobban éreztem magam:) de most figyelmeztezzem, hogy nem úgy van az:)

KépKép
KépKép
kat78

Kat, egyél egy kis Lactivot vagy Normaflort, hogy helyreálljon a pocód....antibiotikum után érdemes, mert az mindent kiírt...

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Sandie: mindig probiotikummal és kúppal együtt eszem az antibiotikumot, de sajna érzékeny a gyomrom, így is megérzi:( de köszi

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok,
egy gyors kérdés, mert úgy emlékszem, hogy valamikor írtunk erről, de már nem tudom mikor...
szóval köldökzsinorvér levétel, kinek mi a véleménye?
Érdemes egyáltalán?
Érv, hogy levetessük, jó cikk, saját tapasztalat, bármi?

Kép

Kép
nusildi

Tegnap esküvőn voltunk. Izgultam, de Picur nagyon hősiesen bírta a tortúrát, este fél kilencig. Volt egy kis sírás, látszott, hogy nagyon elfáradt. Hazafelé a kocsiban lenyűgözve nézte a fényeket-árnyakat. Nagyon édes volt. Aztán itthon evés és nyugiban alvás. Büszke vagyok rá, mindenki el volt ájulva tőle, hogy milyen nyugodt baba. És persze gyönyörű. :D

Örülök, hogy jól vagytok, Kat, meddig kell szedned a bogyókat? Jobb a gyomrod? Nekem ilyenkor a sima kefír szokott segíteni.

Amidaalah, a két hét álom még belefér, aztán akár akarod, akár nem, a babád bizony megszületik! ;) Ahogy elnézem szép nagy súllyal.

Veronika, Pálminak is biztos szokni kell a kistesót, figyeld meg, nemsokára elválaszthatatlanok lesznek! ;)

Sandie, a szülések 95%-ban éjjel indulnak meg, reméljük nem ti lesztek az 5%, akinek nappal fog megindulni. A szülőágy vs. Zéti felvetésen jót vihogtam! :D :D Zalánnak nagy gratula, a szervezőknek meg toll a fülükbe, hogy nem adtak a második-harmadik helyezettnek érmet. Olyan sokat számít a gyerekeknek, én is látom a karate versenyeken, hogy tudnak örülni, és milyen büszkén rohangálnak az érmeikkel a nyakukban.

Ildi, hidd el, a szülés megindulása után van még bőven időd, én is szépen letusoltam, hajat mostam, még egy-két dolgot bepakoltam a táskákba, Tigit elrendeztem, nektek üzentem... ;) Éjjel 1.30-kor ment el a magzatvíz, és 3-kor kerültem a szülőszobára. Szóval nyugi, lesz időd Lottiról gondoskodni. :)

Szoptatás, jó dolog, csak ne fájnának annyira a csöcseim!!!! :D Ezt a táplálás dolgot odafent jobban is kitalálhatták volna...

picuralmos

Ildi, mi nem vetettük le, jó érvet én nem tudok, nekem még mindig inkább reklámfogásnak tűnik, mint megbízható gyógymódnak.

picuralmos

Picúr, igen, a szoptatás szerintem is igazi TORTÚRA... De megéri :wink:
Nem véletlenül dícsérték agyon Álmost azon az esküvőn...
Ügyesek vagytok, csak így tovább!!! 8)
Csöccsentőknek jobbulást :wink:
Veronika, imádom a kismamás-kisbabás képeket, gyönyörűek vagytok, ahogy Picúréké is nagyon édes kép volt :lol:
És nem semmi, hogy Neked még mindig megvannak a gödröcskéid, ami Álmoson is zabálnivaló :wink:
Adri kéznézése milyen komoly, ilyen picik még nem is tudnak ennyire koncentrálni, látszik hogy okos Csajszi (lesz)! :D
Szoptatás-kontra tápszer, ezt már megbeszéltük, kinek mi okoz sikert, örömöt, lényeg hogy a Baba és a Mama is egészséges és boldog legyen
Fontos: mások véleményét=beszólását lecarni!!! :)

Kép
Kép
magnoli

Csöccsentők... :D :D :D Köszi Magnoli a dicséretet!

picuralmos

Sziasztok Lányok!

Nekem tegnap szörnyű napom volt,és emiatt a pici sem bírta olyan jól a pocimban. Én nagyon állatbarát vagyok,ráadásul a mi kis spánielünk családtag :) ! Tegnap remegve csukott szemmel találtam rá a helyén. Azonnal orvoshoz vittem...persze 40 fokos láza volt,valami fertőzés miatt....4 szuri amit végig sírt,plusz közölte a doki hogy ha ma reggelig nem lesz jobban akkor..........ennyi. Hát ez engem roppantul megviselt. Ideges voltam,ami Hannának nem volt jó. Aztán már keményedtem is. De HÁLA Istennek mára minden jóra fordult.

Nusildi, mi a szüleimtől ajándékba kaptuk a köldökzsinór vér levételének a lehetőségét.

Picur,biztosan jó volt az esküvő,és a kicsi egy hős,hogy ilyen jól és ilyen sokáig bírta. :D :D :D Nagyon büszke lehetsz rá. :D

Kép
csalexandra
Sopron

Alexandra, szegény spancid, gondolom hogy aggódtál, mi is odáig vagyunk a macsekunkért :roll:
Jobbulást Neki, Te pedig pihenj sokat keményedés ellen 8)
Klassz ajándékot kaptatok a szüleitektől :lol:

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok!

Most jöttem meg a 36. heti uhról, meg kenetvétel vizsgálat stb.....képzeljétek a wc-be nem lehetett bemenni a nőgyogyis vizsgálóban, mert egy patkány döglött be oda és várták a takarítót. :shock:

Picikénk jól van, végre láthattam az arcát is, annyira tökéletes és formás.....teljesen meghatódtam. :oops:
Viszont sokkal kisebb, mint az előzőek, 2800g-ra becsülte a gép, nekem eddig kb-ra bejöttek a gépi mérések, a fiúk Zalán 3500 g volt 36 hetesen, Zéti pedig 3350......fura, mindenki azt mondta, hogy minél többedik terhesség, annál nagyobb a baba, a hasam is elég nagy.....aztán tessék....mondjuk nem bánom, igaziból lényegtelen is, csak meglepett.
Lepényem, a füléig ér, így a feje van előrébb, tehát szülhetünk rendesen....juhéééééé
Vettek kenetet, remélem az is ok lesz, mert most több lett a folyásom (bocsi, hogy ezt leírom), de nincs vele semmi panaszom.
Vérnyomásom is visszaállt, nem nyíltam semmit, hiába a görcsök, szóval pakolhatok tovább, pedig már egy törölköző és 2 db műanyagpohár bekerült a csomagomba.....nem kapkodom el. :lol:

Tiszta szerelmes vagyok most ebbe a csimotába, most teljesen el vagyok érzékenyülve a hétvége óta. Állandóan ölelgetem, puszilgatom a fiúkat is, akik lelkesen bújnak néha, máskor meg anya neeeee felkiáltással futnak el......persze apának is kijut.......nemhiába tombolnak ezek a hormonok és itt a jó idő is!!!!

Picur, egy igazi mintagyerek Álmos, apukám szokta mondani, ha ilyen jól sikerült az elő, akkor indulhat a sorozatgyártás. :D

Szandra, hogy van a kutyu? Annyira elesettek tudnak ilyenkor lenni! Vigyázzatok egymásra!

Veronika, ne aggódj a szopi miatt, nekünk volt ez is az is....mindegyiknek van előnye és hátránya.....mi is átéltünk mennyet és poklot....az a lényeg Nektek jó legyen, más nem számít....én most reménykedem, hogy menni fog, mint Picuréknak, mert a másik kettő mellett könnyebb lenne, ha csak előkapnám és ott lenne készen, melegen......de tudom, hogy ez azért nem ilyen egyszerű....nem akarok rágörcsölni.

Ildi, nekem is nagyon tetszik a babakocsid, sajnálom ezt az alvás dolgot.....

Most megyek, ki kell takarítanom a fürdőket!!! Üdv midnenkinek

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Sziasztok!

Veronika még egyszer gratulálok Adriához, gyönyörű kicsi lány, igazi hajas baba. :D . És igazad van, fölösleges a szopi miatt idegeskedni. Nekem se ment az első kettőnél, így már beszereztem a cumisüveg készletet a tápszerhez. Amiket eddig használtunk, már elég csúnyák.

Picur Álmos milyen kis helyes pasi, az a vigyor, ennivaló. :D A cicifájdalom ismerős, én sokszor már akkor elsírtam magam, amikor Kristóf csak elkezdte a nyöszörgést az éhség miatt. A falat kapartam szoptatás közben. Máténál már könnyebb volt, igaz nem is nagyon erőltettem a dolgot, nem volt értelme.

Jó rég voltam, de most sikerült végigolvasni a lemaradásomat. Örülök, hogy mindenki jól van, élvezzétek a napsütést. Mióta jó az idő, szinte egyáltalán nem vagyunk bent, Máté azzal ébred, hogy megy az udvarra. Nem érdekli, hogy nem is reggelizett, ő indul kifelé akár mezítláb is. Kristóf még itthon van, elég sűrű váladék jön az orrából, de legalább már nem köhög. Nekem elég nyűglődősek a napok, és főleg az éjszakák. Nagyon fáj mindenem, a csípőm, a szeméremcsontom, a medence csontom. Ha eldőlök, úgy járok, mint a hátára fordult teknős, nem bírok felállni, még oldalfekvésből sem.
Ma voltam védőnőnél, négy hét alatt plusz négy kiló jött fel, most így 11 kilónál tartok. Lehet, ennek egy része víz, mert bár iszom rendesen, pisilni is gyakran megyek, de csak kis adagok jönnek ki. Az ujjam dagad, így a karikagyűrű ment a dobozába, és a bokámnál is megmarad a zokni nyoma.
Ennyit a panaszkodásról, mert egyébként a kedvem jó, Ádi sokat mocorog, hol itt dudorodik a pocakom, hol ott. Én még kb. három hetet adok magunknak, aztán nem bánom, ha kibújik.
Szombaton megyek a nőgyógyászhoz, meglátjuk, mennyit nőtt Manó.
Megint nincs időm többre, felébredt Máté. Kb. másfél órája kint a hintában aludt el, már nem is baj ha ébred, különben este nem tudunk időben ágyba bújni. :)

Kép

Kép

Kép
ancsa06

Sziasztok!

Köszönjük már jobban vagyunk. Kis spáncink is javulgat és már sokkal jobban néz ki...csak gyógyszerezünk még! de megnyugodtam már. És tényleg sokat kell pihennem ,vigyázni a keményedésekkel.

Remélem ti is jól vagytok,most megy mert jött mamám,a kis dédunokáját megnézni :D úgy várja az aranyom :D !!!

Kép
csalexandra
Sopron

Sziasztok!

Ne haragudjatok a zavarásért!
(Egyenlőre) kezdő fotósként, de rengeteg ötlettel ingyen pocakos,újszülött,baba-mama fotózást vállalok. Az eredményt nyersen illetve retusálva természetesen nektek is elküldöm
Fóton lenne a fotózás (Bp-től 5 km-re).

Akit érdekel kérem írjon a kedver@yahoo.com-ra!

Üdv:
Csilla"

Csilla
kiscsillag1

Köszi a bókot! :)

Szandi, sokat gondoltam rátok a kutyu miatt, tudom mennyire a család részévé tudnak válni, és ez így van jól. Tudjátok Tigi is ilyen nálunk, most is itt horkol bent a fekhelyén. :)

Ildi, Ancsa még egy kicsit bírjátok ki, aztán továbbra sem alhattok, de legalább már nem fog fájni... ;) Ancsa, a teknősös hasonlaton hangosan röhögtem! :D :D

Sandie, látod, megmondtuk, hogy az a lepény odébb fog vándorolni, és meglesz az a "normál" szülés! Ha szoptatni akarsz, akkor otthon készíts egy adag rántott levest (fokhagyma nélkül!), tuti másnapra a hatás. Nekem ez bejött, azt hittem szétdurrannak reggelre a melleim. Ébresztettem Apát, hogy hozza a gyereket azonnal, mert meghalok úgy bekeményedtek a cicik a sok tejtől.. :D

Szoptatás... Nekem is rettentően fáj a cickóm, inkább a jobboska, de az cefet módon. És érdekes, mert nem is a bőröm fáj, hanem a bimbóm belül. Viszont sok tejem van, Picur lakmározhat kedvére. Imádom hallgatni, ahogy nyögdécselve nyeli. De bevallom, néha potyognak a könnyeim utána, főleg éjjel, akkor valahogy a fájdalomküszöböm is alszik...

picuralmos

Megvolt a védőnői 1 hónapos státuszvizsgálat. Picur nagyon ügyes volt, nem sírt, vigyorgott, gügyögött a védőnéninek. Lemérte, képzeljétek 4,7 kg! És 57 centi hosszú. Meg lettünk dicsérve. Most nemsokára megyünk a doktorbácsihoz ugyanerre az 1 hónapos vizsgálatra, kíváncsi vagyok, hogy ő mit fog mondani.

picuralmos

Sziasztok!

Picur , nagyon ügyesek vagytok :D és szépen növögettek!

Nem tudom mi van velem,de én a nagy szorulásos emberke, akit semmi de semmi nem hajt meg,akinek még a hashajtó sem hat.....3 napja " öntisztulok" :D enyhén szólva!!!!Normális ez ??? :D :D

Kép
csalexandra
Sopron

Alexandra,
ebbol szules lesz talan :)

Picur,
gratula az ugyes fiunak! :)

Adri most erte el ujra a szuletesi sulyat, 2.8 kg.
Mondjuk ez nem pontos, mert felnott merlegen merunk, raallok en, aztan raallok Adrival egyutt es a kulonbseget nezzuk :)
Tapszernel ugye nem kell meregetni, mert tudjuk mennyit eszik... majd minket is az 1 honapos statuszon fognak rendes babamerleggel merni :) De azert nagyjabol stimmel igy is +- 0.1kg, ugyhogy 2.7-2.9 kozott lehet valahol...

Most amugy aludnom kellene, atvette anyosom 2 orara, persze pont most nem birok elaludni... pedig ejjel mar alig eltem, mire elalszom fel ora mulva fel is kel enni... :) Na probalkozom meg...

Kép

Kép
sz.veronika

Köszi Lányok! :)

Szandi, ez a szülés előtti természetes öntisztulás, úgyhogy szerintem készüljetek... ;)

Veronika, mi is így mértük le párszor Picurt, majd hagyatkoztunk a fájó karjaimra, ahogy cipelem-tartom Őfelségét, érzem a súlyos hátsóját. :) A dokibácsinál is voltunk, ő is megdicsért, nála is 4,7 kg-t mutatott a mérleg.

picuralmos

Éljenek a szuperül gyarapodó babák!!!!! :)

Picúr, én úgy tudom hogy nem jó ha fáj a szoptatás. Nem maradt a cickódban pangó tejcsi? Rendesen helyezed mellre? (Tényleg nem okoskodni akarok, de azért ez nem lehet így túl kellemes.....)
Álmos már 1 hónapos????? Rohan az idő... :)

Csalexandra, hát igen :) Lehet, hogy beindult a szervezeted és hamarosan mehetsz szülni? Nekem 2x volt ilyen öntisztulásom, hát mindkettőnél azt hittem, hogy indulhatunk, de nem lett belőle semmi (a méhszáj nyíláson kívül persze).
Kutyunak jobbulást!!!!! AZ nem lehet, hogy a stressz jön így ki rajtad?

Holnap megyek megint ctg-re, kíváncsi vagyok mit mutat a műszer. Folyamatosan hol vannak keményedések, görcsök, hol nincsenek, némelyik éjszaka borzalmas, van amelyik szuper. A mai földrengést pl pont kényelmesen átaludtam :)

Kép

Kép
amidaalah

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?