Új privát üzeneted érkezett!

A napokban lett pozitív két tesztem. :D
Ha minden igaz, 2014. februári lesz a baba.
Remélem, mások is hamarosan jönnek a jó hírrel!
vihar
Budapest XI. kerület
 
 


Szia,

Nekem is van 1 pozitív tesztem, másfél hete teszteltem és azóta várom, hogy valaki elindítsa a fórumot :P.
Nem mertem én, mert van egy 1 éves lányom, de előtte volt egy veszítésem és azért most is félek.
Nekünk meglepetés baba, nem számítottunk rá, nem is terveztük. A mi terveink szerint csak 4-5 év múlva jött volna a tesó, de ha már így alakult nem bánjuk :P.

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
kaccso
Üröm
 
 


Sziasztok, csatlakoznék hozzátok :)

Június 7-én teszteltem elõször halvány pozitívat, rá pár napra már erõsebbet. 20-án megyünk az elsõ vizsgálatra, és nagyon izgulunk, hogy mindent rendben találjon az orvos...

A kalkulátor szerint Valentin-napi ajándék lesz az elsõ babánk.

Eddig teljesen elviselhetõek a tünetek, jövõ-menõ mellérzékenység, szurkáló érzés, meg néha kisebb hasfeszülés, görcsök vannak, de hamar múlnak.
Émelygést csak olyankor érzek, ha éhes vagyok és nem tudok rögtön enni, meg néha felkeléskor, de akkor is szintén evéssel "gyógyítható" a dolog :wink:

Ti hogy vagytok?
 

 
 

aquamqrine üdv a "csapatba". Ha jól értem akkor első baba lesz.
Nekem semmi tünetem, csak álmos vagyok sokszor, de a lányom miatt nem sok esélyem van az alvásra. Rosszul egy terhességem alatt sem voltam. Egy másik tünetem, hogy néha olyan, mintha izomláz volna a hasamba, ez is volt előbb is.

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
kaccso
Üröm
 
 


kaccso, köszönöm :)

Engem inkább az zavar, hogy hol van valamennyi tünetem, hol nincs. Mikor arra ébredek, hogy nem érzékeny a mellem, mindig megijedek, hogy jaj csak meg ne jöjjön (általában estefelé tér vissza, de tegnap óta meg összevissza van.. .)

Viszont egyre több fehér pöttyöt vélek felfedezni a mellbimbómon, remélem ez is jó jel.

A hasam is egyre puffadtabb, úgy nézek ki, mintha állandóan túlságosan jól lennék lakva :lol:

Ma pedig szinte egész nap gyomorfájás kínoz, ha nem ettem, azért nem volt jó, ha ettem, enyhült kicsit aztán megint rosszabb lett. :roll:

Lilypie Pregnancy tickers
 


Sziasztok!

Mindenkinek gratulálok! :)

Szeretnék én is bejelentkezni hozzátok, múlt kedden teszteltem kétcsíkosat, tegnap megvolt az első uh is, jó volt újra szívhangot hallani :) . Ma vagyok 6+ 5.
Február eleje a vége, de mivel a kisfiam 3 héttel korábban érkezett, az orvosom szerint január közepétől már lehet számítani az érkezésére.

Bendegúzom szerdán lesz 11 hónapos, szopizás mellett sikerült a kistesó. Azóta is rendületlenül szopik, egyelőre semmi jelét nem mutatja, hogy zavarná, ha megváltozott esetleg a tej íze.

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
zoya04
Dorog
 
 


Szia zoya04, gratulálok :wink:

Azt elhiszem, hogy jó volt hallani a szívhangot, én holnapután, 5+6-nál megyek az első vizsgálatra, ilyenkor még ugye nem biztos, hogy lesz, de azért reménykedem.. megnyugtató volna :)

Lilypie Pregnancy tickers
 


zoya04: szia, jujj de örülök neked, mert neked is szinte akkora gyerkőcöd van, mint nekem.
Sajnos én nem bírom tovább szoptatni a lányom és nagyon el vagyok keseredve. Az elválasztás rettenetes :S. Úgy kínlódunk, mert semmit nem akar elfogadni a cici helyett. Ma apával aludt el, de sokat sírt, de nem engedte a férjem, hogy bemenjek. Annak viszont örülök, hogy ő is részt vesz ebben.

aquamarine: az első terhességnél ezek mind nekem is tünetek voltak. Most nem is puffadok és a mellem sem fáj.

De jó ti már láttátok. Én csak jövő héten szerdára kaptam időpontot, nagyon várom már.

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
kaccso
Üröm
 
 


Sziasztok, túlvagyunk az első ultrahangon, utolsó menzeszhez képest 3 nappal fiatalabbnak látta a doki a méretek alapján a bogyókát, 10x11x16 mm-es petezsákban ott volt a szikhólyag, és ez a lényeg! :wink:
Azt mondta az orvosom, ez így most rendben van, 3 hét múlva menjek vissza, akkor már többet látunk!
Az én számításom így csak 1 napot tévedett, mert én 2 nappal későbbre datáltam a peteérést, de egye fene, kiegyezem a 3 nappal is :D

Írjatok, hogy kivel mi újság, hogy viseli ezt a meleget?

Második babát váróktól várok tippeket, mire érdemes figyelni, mit lehet enni, mit nem (nyers hús+ penészes sajt, nyers tojás, ezeket tudom). Előre is köszi! :wink:

Lilypie Pregnancy tickers
 


Kaccso: sajnálom a szoptatást, de jó, hogy a férjed besegít. Egyelőre én sem tudom, hogy mi lesz velünk, ha abba marad valamiért, mert nálunk is óriási üvöltések vannak, ha anélkül kéne elaludni. Mondjuk lehet, hogy magam miatt kell majd elválasztani, mert egyre kellemetlenebb, ha szopizik.

aquamarine: örülök, hogy láttad a kis manót, jó érzés volt, ugye? :)
Én azt mondom, hogy egyél, ami jól esik! Arra figyelj, hogy sokat igyál, és a gyümölcsöt, zöldséget jól mosd meg, de túlzásba sem kell vinni az aggódást, persze amiket írtál, azok kiesnek. Nem tudom, hogy kávézol-e, de napi egy nyugodtan mehet. Én mondjuk a szénsavasokat kerülném, mert attól nekem mindig égett a gyomrom.
Hallottam olyat, hogy epret, meg cseresznyét sem lehet enni terhesen, szerintem ez már tényleg sok.

Én szenvedek a hőségtől, de ez még a kisebbik gond, mert Bendegúzom is borzasztóan kivan, ráadásul a fogai is jönnek. Napközben pedig képtelenség rendesen lefoglalni a lakásban.

Tüneteim egyelőre egy hányáson, meg némi érzékeny melleken kívül nincsenek, ellenben a hasam akkora, mint kicsi fiammal körülbelül 14-15 hetesen. Még ha akarnám, sem tudnám takargatni :) Ja, és persze folyton pisilni járok.

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
zoya04
Dorog
 
 


Sziasztok! :)

Üdv mindenkinek a csapatban!

Hát, úgy látom, én vagyok itt a legfiatalabb várandós, még csak csütörtökön töltöm majd a hat hetet. Orvoshoz még nem jelentkeztem be, majd talán jövő héten.

Nekem harmadik gyerek, a nagyok már óvodásak.

Kaccso!
Hogy álltok az elválasztással? Miért volt rá szükség?

Zoya!
Nekem a fiam a terhesség félidejénél hagyta abba a szopit, állítólag akkor megváltozik az anyatej, újra újszülötteknek való lesz, hogy már a magzatot védje.
vihar
Budapest XI. kerület
 
 


Sziasztok!

Gratulálok minden Kismamának!

Nekem június 19-én lett pozitív a tesztem. Elvileg vasárnap voltunk 5 hetesek. :)

Tavaly decemberben már egyszer átélhettem ezt az örömöt, de sajnos február elején missed ab lett a vége, melyet műtéti úton fejeztek be. :cry: Ez volt azóta az első próbálkozós hónap.
Ezért is nagyon izgulok/aggódok most, hogy rendben menjenek a dolgok.

Tünetem sajnos nem sok van - jobb szeretném,ha lenne, mert akkor tudnám, hogy minden okés. Egyedül a gyomorégés, az enyhe émelygés, szédülés, és egy kis mellfeszülés jelzi, hogy vki készülődik :) Remélem ez nem jelent bajt.

Úgy tervezem,hogy ha semmi gond nem lesz addig, akkor a jövő héten látogatok el az orvoshoz. Hátha akkor már szívhang is lesz.

Nagyon örülök mindenkinek, mert megnyugtató, hogy tudok "sorstársakkal" beszélgetni :)
 


Cirmex!
Üdv itt! :)
Előző babát hány hetesen veszítetted el?
Tünetek hiánya miatt ne aggódj, nekem az előző két terhességnél az első tünetem a magzatmozgás volt. Még egy enyhe mellfeszülés se jelezte, hogy babát várok, úgyhogy ez nem jelent semmit. 20. hétig még a hasam se nőtt egyikkel sem. Utána viszont a 24.-re óriási lett. Szóval ezek mind egyénfüggő dolgok.
Ne aggódj, inkább élvezd! :lol:
vihar
Budapest XI. kerület
 
 


Köszi :)

Ezért jó, hogy csatlakoztam hozzátok, mert kapok egy kis biztatást, és tapasztalatokat is gyűjtök :)

Az előző babával a 11. héten voltam UH-on, és akkor már jóval kisebb volt, elsorvadt szegénykém... az orvos szerint kb. a 8-9. héten halt meg. Előtte a 6. héten volt szívhang is, így nagyon váratlanul ért!
Az a terhesség végül is nem is indult jól, lelkileg teljesen összetörtem előtte (haláleset), teljesen váratlanul jött a baba, majd a 32-33. napokon barnáztam, és rögtön ügyeletre mentünk, ahol Utro-t írtak fel, de csak napi egyet. Szerintem ezért maradhatott meg addig is a kicsi... De nem tudom, ezt nem magyarázták túl a kórházban.
Azért most reménykedem, mert semmi "negatív" tünetem nincs :)

Te jól vagy?
Gyerkőcök mellett nagyon nehéz lehet, de sok boldogságot is adnak az embernek :)
 


Sziasztok
Tegnap rám ijesztett a kis maszat, mert elkezdtem barnázni. A férjem nem volt itthon és olyan helyen volt, hogy tudtam, hogy nem érem el telefonon, ráadásul anyukám és a tesóm se vette fel a telefont. Anyukám közel lakik így öltöztünk a lányommal és mentünk. Őt otthagytam és elmentem a férjem után, majd pakoltam és indultunk a sürgősségire. Hál`Istennek semmi gond nem volt a babával, még az ügyeletes doki furcsán nézett rám, hogy ennyivel miért mentem, de mondtam neki, hogy ennél kevesebb barnázással vesztettem el egy babát és akkor mondta, hogy jó. Be akart fektetni, de végül kiegyeztünk, hogy két nap pihi és 2x3 ultrogestant szedek szerdáig, mert akkor megyek a saját dokimhoz és akkor vele újra beszélem a dolgot.

aquamarine: szuper, hogy láthattad a babócát :).

vihar: ezért akartam az elválasztást, mert féltem, hogy ha kórházba kerülök, akkor ne legyen nagy sírás ha mamáknál kell aludjon, vagy apával. Szinte úgy is lett, de szerencsére nem kellett bent maradjak. Ja és éreztem, hogy gyengülök is le, olyan is volt, hogy nap 2 vitamint vettem be, hogy bírjam, pedig nem vagyok vitamin párti.

zoya04: nekem is azért is kellett az elválasztás, mert fájt a bimbóm is mikor szívta. Egy pár nap reggel oda adtam, mert annyira megtelt, hogy szívja ki, de két napja most nem kapta oda és nem is feszül. Gondolom kezdett elfogyni.
Látom a fiadnak mindjárt szülinapoztok :). Előre boldog szülinapot!

cirmex83: üdv a csapatba. teljesen megértelek én is így kezdtem a nagylánnyal és most is bennem van a para.

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
kaccso
Üröm
 
 


kaccso: remélem, azóta már minden rendben van, pihenj sokat!

Igen, jó volt az uh-n látni Őt, olyan picike volt, hogy épp csak láttam valami kis foltocskát, de igen, ott volt egy pillanatra :)

Lányok, ez a hányinger kikészít, alig van napközben pár nyugodt órám, tegnap éjjel alig aludtam. Tegnap este a homeos bogyók ellenére már csak meglátogatott a rókakoma, utána rögtön jobban is lettem és aludni is többet bírtam, de nem vennék rá mérget, hogy nem lesz ez még rosszabb is...

Olyan fura íze van minden kajának, semmi sem olyan ízű, mint normál esetben, az orrom is kezd eldugulni, meg kiszáradni.
A melleim is majd' leszakadnak, de Istenbizony, örülök a tüneteimnek, mert valamennyire csak megnyugtatnak, hogy odabent ezek szerint dolgozik Valaki... :roll: :D

Lilypie Pregnancy tickers
 


cirmex: üdv köztünk! ne aggódj, minden rendben lesz!

kaccso, remélem már jobban vagy! próbálj pihenni, már amennyire a kis örökmozgók mellett lehet :)
köszönjük előre is, már nagyon készülünk a szülinapi bulira :)

aquamarine, hányinger ellen próbáld ki a citromos vizet, meg azt, hogy 1-2 óránként eszel egy pár falatot, háztartási kekszet, ropit, ilyesmit.

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
zoya04
Dorog
 
 


Sziasztok!

vihar, zoya04, kaccso: úgy irigyellek titeket, hogy már vannak gyerekeitek!! Biztosan rutinosabbak is vagytok a babavárás terén :)
vihar, zoya04 jól vagytok?

kaccso: Remélem azóta minden rendben veled! Teljesen megértem, hogy azonnal az ügyeletre rohantál! Én is így tennék, az tuti. Az a gond, hogy az orvosoknak még magyaráznod kell, miért is aggódsz a gyermeked miatt...
Pihenj sokat!
Ha jól értelmeztem, ma mész a dokidhoz. Majd jelentkezz, mit látott, mondott!
A vetélésed után a kislányoddal az elejétől kezdve minden rendben volt?


aquamarine: Nagyon irigyellek, hogy már láthattad a babádat :) Tudom, hogy ez felejthetetlen élmény. A tüneteknek pedig örülj, és is örülnék nekik - bár tudom, hogy nagyon kellemetlenek. De így van, leglaább tudod, hogy minden rendben veletek :)


Tegnap nálam is adódott egy probléma, illetve nem tudom, hogy az-e.
Tavaly október óta pajzsmirigy alulműködésre szedek 50 mg L-thyroxint. Eddigi eredményeim mindig rendben voltak, de éppen most a TSH-m 0,01 alá esett, a szabad T4 pedig jóval magasabb a normál értéknél. Tehát most meg túlműködik a pajzsmirigy. A doki a gyógyszer csökkentését írta elő, de annak a hatása csak 6 hét... nem tudom, hogy addig nem-e árt ez a babának. Tudom, hogy fontos lenne, hogy ez rendben legyen, és éppen most nincs redben :(. Az orvos persze az aggodalmamra nem reagált. Azt mondta előfordul.
Esetleg ezzel kapcsolatban tudtok valamit?
 


cirmex, köszi kérdésed, én jól vagyok, eddig egyszer hánytam, azóta nincs semmi problémám, az álomkóron, és a szoptatás közbeni kellemetlen érzésen kívül, de Bendegúzommal sem volt semmi gond, úgyhogy próbálok nem aggódni a tünetek hiányán :)
pajzsmiriggyel kapcsolatban sajna nem tudok segíteni :(

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
zoya04
Dorog
 
 


Köszi kérdésetek, igen azóta minden rendben, utána nem volt semmi gond.

Tegnap voltunk uh-ra és méhnyakrák szűrésre. Az uh-n láttuk az embriócskát (a doki így hívja). Kaptunk fotót is róla, nagyon cuki kis formás már :P.
Továbbra is azt mondták, hogy pihenjek, ne emeljek (ez a lányom miatt lehetetlen), nem lehet házas életet élni.

cirmex83: a lányommal is elkezdtem barnázni 8 hetesen. Akkor befektettek (most is cuccal mentem), és kaptam egy pár injekciót. Azután ultrogestant szedtem és tovább nem volt gond. Most is remélem így lesz.
A pajzsmirigy témához nem tudok én sem hozzászólni :(.

Ki honnan ír? Én Erdélyből írok, és vannak dolgok, amik kicsit másképp működik, mint nálatok!

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
kaccso
Üröm
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek csodás babavárást szeretnék elsőnek is kívánni.

Mi a párommal 2014 február 13.-ra várjuk az első kisbabánkat :)

Engedjétek meg, hogy megosszam a mi történetünket:

Nagyon nagyon nehezen indultunk, mert az első pozitív teszt után pár nappal iszonyatosan elkezdtem görcsölni és a jobb oldalam szúrt elég rendesen. Mivel hétvége volt, bementünk ügyeletre, ahol vettek vért. Jó pár óra várakozás után a doki kijelentette, hogy annyi bizonyos, hogy van baba, de nem tudják, hol, mert még UH nem mutatott semmit. Persze, hiszen akkor voltam 4 hetes és pár napos :) Minden esetre közölték, hogy be kell feküdnöm a kórházba, mert méhen kívüli terhesség állhat fenn. Nah, azt a pár napot senkinek sem kívánom. Nem tudtam őszintén örülni a pozitív tesztnek sem, mert csak azon járt az eszem, hogy mi van, ha tényleg méhen kívüli. Rengeteget imádkoztam, de pár nap után sem jelent meg semmi az UH-n, bár az orvos akkor már azt mondta, nagyon valószínű, hogy méhen belül van, mert a HCG szintem már 2000 fölött volt. Kérte, legyek türelmes. A görcsök akkor kezdtek elmúlni hála az Égnek! Két nappal később már megjelent a petezsák. Én örömömben elsírtam magam. Gondoltam hál'Istennek minden oké. Hazamentem, de még vissza kellett jönnöm UH-ra. Elintéztem ezek után a betegállományi papírokat is és visszamentem munkába. A második munkanapomon megint elkezdtem görcsölni, pedig már azt hittem, a gyötrő görcsöknek viszlát...Szünetben elmentem a mosdóba és nagyon megrémültem, mert véreztem. Hívtam a páromat azonnal és mentünk be a kórházba, ahol elmondták, hogy nem teljesen tapadt meg a petezsák, ezért utrogestan-t kell szednem és imádkozzak, hogy minden rendben legye. Ismét lőttek a felhőtlen örömnek...Csak reménykedni tudok :) Ez már több, mint egy hete volt és hál'Istennek azóta semmi. Közben a héten hétfőn még volt egy UH, ahol már meghallgathattam a kicsi szívhangját is. El sem tudom mondani, milyen érzés volt. Ismét nagyon-nagyon boldog vagyok. Hét hetes vagyok, de már túl vagyok pár napos kórházi bennfekvésen és annyi UH-n, hogy másnak egész terhessége alatt nem volt annyi. A vérvételekről nem is beszélve (hatszor szúrtak meg) Mindezek eltörpülnek majd, ha végre a kezembe tarthatom majd a picikét. Nagyon reménykedek:) Bocs, ha kicsit hosszú voltam :)
 


cirmex, bocs, hogy belekotyogok, én a januáriak közül vagyok (jan. 22, szóval lehet, hogy átcsúszunk februárra ;)) és mivel én is L-thyroxinozom, megnyugtatlak, hogy nekem azt mondta a dokim, hogy inkább az alacsony hormonszint okozhat gondot a babánál, a magasabb az kevesebb komplikációt hoz elvileg. amúgy nálam a 30. hét körül derült ki az előző terhességemnél, hogy a tsh-m túl magas, 75 mg-ot kellett szednem a gyógyszerből, de emellett is a 38. héten született meg a fiam teljesen egészségesen. szóval bizz a dokikban, nem lesz gond. :)

 
 


Szia Hibernia!
Dehogy kotyogtál bele, örülök, hogy írtál :)

Kicsit értetlenkedem: tehát Neked magas volt a TSH-d és ezt kezelték/kezelik.
Nekem is így volt, de aztán beállt 1-2 közötti értékre, és most 3 hónap alatt a normál szintről 0,01 alattira csökkent a tsh, mellette az ft4 18 feletti - 15 helyett. Tehát akkor most ez inkább alacsony érték, nem? vagyis a tsh érték nagyon alacsony, az ft4 pedig magas.... a gyógyszert most lefeleztem, ahogy a doki mondta, így csak 25 mg-ot szedek. Az a baj, hogy olyan sok idő, míg ezt normalizálni lehet. Persze reménykedem én is, hogy nem fog még károsodást okozni a babának.
 


maryardenn: Üdv itt! Hidd el, az előző terhességem tapasztalataiból kiindulva, együtt érzek veled! De hidd el, rendben lesz minden! Nehezen kezdődött, de a vége jó lesz!

kaccso: Örülök, hogy rendben van minden! Próbáld betartani az utasításokat, mert csak jót teszel vele! Szívhang volt már??

Én tegnap kicsit megijedtem, a tünetek hirtelen elmúltak, így bejelentkeztem a dokihoz, hétfőn megyek. Nagyon várom!
 


maryardenn: Gratulálok és én is kívánok neked csodás és gond nélküli babavárást!
Remélem a nehézségek után már minden rendben lesz veletek.
Még lehet Valentin napi ajándék is a baba :).

cirmex: igen volt szívhang és láttuk a kis "szivét" is pulzálni. A doki kinagyította és nagyon jól látszott. Most csak papíron kaptunk képet, de szoktunk kapni cd-n is.

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
kaccso
Üröm
 
 


Sziasztok!

Mi elmentünk 1 hetet táborozni, majd szombaton jövünk :).
Szorítsatok, hogy minden rendben legyen velünk, ne kelljen megszakítani a "nyaralást". A pakolásnál nagyon elfáradtam, de ezt majd megpróbálom kipihenni.
Minden jót nektek addig is!

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
kaccso
Üröm
 
 


maryardenn, üdv köztünk, és ne aggódj, most már minden rendben lesz!

kaccso, jó pihenést, érezzétek jól magatokat! :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
zoya04
Dorog
 
 


Sziasztok, nálunk is mozgalmasra sikeredett a hétkezdet: hétfőn este vért töröltem magamról a wcpaprral... semmi előjel (görcsölés vagy bármi), persze egyből irány a kórházi ügyelet, de a vérzés gyakorlatilag annyira semmi volt, hogy a betétre már nem is jutott belőle, tehát kb. abba is maradt. Megnéztek hüvelyi uh-val, a baba köszönte szépen, jól volt,semmi különöset nem láttak, de mondták, hogy a biztonság kedvéért reggel menjünk vissza az uh szakrendelésre, ahol profibb a gép. Másnap soron kívül fogadtak is, és teljesen rendben találtak, mondták, hogy az az icipici barnázás, ami visszamaradt, még előfordulhat, pihenjek egy kicsit és nem lesz semmi baj.
(Tényleg annyira minimális, épp egy 5 Ft-osnyi nagyságú)

Tegnap is volt még egy pici halványabb barnázás, fel is hívtam az orvosomat, azt mondta, ne aggódjak, ez még eltarthat egy pár napig, de az uh-n mindent rendben láttak és az a lényeg.

Mivel a 8. hétben vagyok, most lenne aktuális a 2. kimaradt menzesz, azt mondják, ilyen gyakran előfordul ekörül. Családon belül és ismeretségi körben többektől is hallottam ilyet, hogy az első 3 hónapban kb, olyan volt, mintha megjött volna nekik időben. Fura dolgok vannak...
Utrot sem kaptam, gondolom csak akkor adnának, ha visszatérne a vérzés, de azért a palástfű teát én most iszom becsülettel reggel-este.

Lilypie Pregnancy tickers
 


Sziasztok!

Kivel mi újság, Lányok?

Mi pénteken megyünk dokihoz, akkor leszek 8+1. Aznapra bejelentkeztünk magán UH-ra is. Mivel még mindig nem döntöttük el, hol, kinél szülessen majd meg a babó, így az sztk-s rendelésen lesz jelenésünk, ahová az apa nem jöhet be. A párom viszont nem akar kimaradni, úgyhogy elmegyünk együtt is megkukucskálni ki lakik odabent. Ilyesmi az elsõ kettõvel eszembe se jutott volna, eljártam a kötelezõ vizsgálatokra, aztán annyi, hagyjanak békén. Most meg alig várom! :D Hiába, öregszem... :lol:
vihar
Budapest XI. kerület
 
 


Sziasztok!
Ezer bocsánat, hogy most válaszolok, de nem voltam sokat net közelben. Hálás vagyok mindenkinek a biztatásért. Pénteken voltunk uh-n és hála az Égnek minden rendben volt. Most lehetek a 10. hét elején és màr egész baba alakja van a picurnak. Látszódott a két keze, a pici làbak és egy poci is. Jah és a fejecskéje is persze. A doki most február 11-re írt ki. Hónap utolsó keddjén megyek a 12. heti uh-ra, de már alig bírom kivàrni. Ti hogy vagytok ezzel? Más is ilyen türelmetlen? A tünetek közül kettõ új jelent meg. Egyrészt szinte egész nap szàraz a torkom másrészt pedig asztmához hasonló rohamok jönnek rám. Doki szerint ezek a kismamák bizonyos szàzalékánál elõforduló tünetek és ha a fulladás nem rosszabbodik, nem kell vele foglalkozni. Csak kissé kellemetlen. Hasonló tünetei vannak bárkinek?
 


Sziasztok!

Mi ma voltunk uh-n, 11 hetesnek mondta a méretei alapján, én 10+4-nek számoltam. Jövő hét szerdán már down szűrés, hihetetlen, hogy mindjárt vége az első trimeszternek.
Hiába csináltam már egyszer végig, még mindig elképedek, hogy mennyit változott, mennyire baba formájú lett a picur néhány hét alatt.

maryardenn, ez a fulladás nem hangzik jól, remélem nem rosszabbodik, és hogy hamar túl leszel rajta.

Nekem szerencsére a hányinger múló félben van, viszont egyre kellemetlenebb érzés szoptatni a kisfiamat, próbálom még húzni a dolgot, de lehet, hogy lassan kénytelen leszek elválasztani :(
zoya04
Dorog
 
 


Sziasztok!
Én még csak most találtam rátok, remélem még azért beférek a csapatba :)
Február 16-ra vagyok kiírva, ez már a 4. babám lesz, van 3 kisfiam. Jó lenne most egy kiscsaj is már :) de persze fő az egészség! Olvasgattalak benneteket, milyen jó, hogy szinte senkinek semmi tünete. Én a 6. hét óta hánytam egyfolytában, minden kijött, illetve már le sem ment :( Az előzőekkel is ez volt, csak most kicsit brutálisabb formában. Aztán a védőnő ajánlotta a Hipp natal étrendkiegészítőt, péntek óta iszom, és láss csodát, azóta csak eszek :) annyira hihetetlen , nem is nagyon bíztam benne, de mégis jó volt.
8 hetesen láttam először a picurkát, sokadik gyerek lévén (na meg szülésznőnek tanulok) már nem sietek sehova :)
Aug 5-én megyek a 12-hetes uh-ra, bár a doki egy héttel nagyobbnak saccolja a babát, én pontosan tudom, h mikor fogant :)

Hát boldog babavárást mindenkinek, főleg így a kezdeti nehézségek után!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
zsuzska88
Üllő
 
 


Sziasztok Anita vagyok! Szeretnék csatlakozni hozzátok! 2014 február 27-re vagyok kiírva. Ultrahang szerint 7 hetes és 5 napos kismama vagyok.
szemana
Üllő
 
 


Hello Anita. Első babád lesz? Hogy viseled eddig a terhességet? Ìrj magatokról valamit

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
zsuzska88
Üllő
 
 


Sziasztok, én is csatlakoznék hozzátok.
Júni 8-án teszteltem pozitívat, 28-án voltam az első uh-on, akkor voltam 6 hét+4 napos, most a 10. hétben járok, és júli 30 a következő uh időpontom, amit már nagyon várok.
Ő lesz a harmadik gyermekünk, és ha minden jól megy akkor Február 12-re érkezhet.
Végigolvasgattam a hozzászólásokat, és volna egy kérdésem hozzátok, ti szedtek valamilyen magzatvédő vitamint, vagy egyéb vitaminokat?

Mindenkinek boldog babavárást :D
bonca83
Abony
 
 


Szia Zsuzska! Igen az első babánkat várjuk. Hála az égnek idáig elég jól viselem a várandósságot. Kétszer hánytam idáig émelygésem van de nem vészes. Igaz elég fáradékony vagyok. Üllőn lakunk albérletben. A párom itt dolgozik én Budapesten. Úgy gondoltam a 12 hetet mindenféleképpen megvárom addig dolgozni szeretnék.
Augusztus első hetében megyek a következő ultrahangra amit már most nagyon várok.





Kép
szemana
Üllő
 
 


Anita én is üllőn lakok :) Összefuthatnánk egyszer vagy többször is akár :) Melyik kórházban fogsz szülni? Én ismét a II-es női klinikán, ott van a dokim. Van esetleg fogadott dokid?

Szia bonca! Én szedek, Elevitet, mint magzatvédő vitamin, emellett vasat, meg most a hányás ellen a hipp natalt.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
zsuzska88
Üllő
 
 


Zsuzska összefuthatunk majd csak én még augusztusban dolgozni akarok . Én a SOTE I. sz Klinikára járok. Ott ajánlottak a kollégáim egy dokit aki idáig szimpatikus. Augusztus elején megyek hozzá de sajna utána megy 1 hónap szabira azt még nem tudom fogja-e valaki helyettesíteni. Ti hol laktok itt Üllőn?
szemana
Üllő
 
 


Anita írtam privit

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
zsuzska88
Üllő
 
 


Zsuzska válaszoltam a privi üzenetedre. :)
szemana
Üllő
 
 


Szia zsuzska88,
megkérdezhetem mi az a hipp natal? Mármint vitamin az is, mennyibe kerül?
Én még csak az Elevitet szedem, meg Béres magnézium+B6-vitamint, a másodikat az émelygésre.
bonca83
Abony
 
 


Szia bonca
ezen linken tudsz utána olvasni: http://www.hipp.hu/hipp/termekek/natal Én a rossmannban vettem, akciósan 1500 ft-ért,amúgy 2700. De megérte, mert én már nagyon rosszul voltam a hányás miatt :(
http://www.rossmann.hu/images/baba/2013 ... lengye.pdf
Ha regisztrálsz a rossmano babaprogramba, akkor olcsóbban meg tudod venni te is, az üzletben kell kérni kártyát, és a neten regisztrálni. Aug 4-ig tart az akció
http://www.rossmann.hu/index.php/rossmano-babaprogram

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
zsuzska88
Üllő
 
 


Sziasztok!

Üdv az újaknak, mindenkinek boldog, problémamentes babavárást!

Én elevitet szedek, és mellette calcium+magnéziumot, ezt előzőleg a 30. héten hagytam abba.

Többedik babások, nektek is eszméletlen gyorsan nő a hasatok? Nekem már nagyon feltűnő, hogy valaki lakik odabent :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
zoya04
Dorog
 
 


Köszi, a hasznos infókat Zsuzska :)

Szia Zolya, nekem ez a harmadik baba, de a hasam még nem olyan nagy, csak mikor nagyon felfújódok valamitől.
Az első babával csak a 20. hét körül volt látványos a növekedés, a másodiknál már a 16. héttől látszott :)
bonca83
Abony
 
 


Sziasztok. Üdv az új tagoknak. Annyira jó, hogy egyre többen leszünk! :o Terhesvitamint én nem szedek, mert az orvosom szerint annyira nem fontos. A vérképem szerint minden megvan ami kell a babának kell. Azért igyekszek változatosan enni, hogy minden vitamint megkapjon a baba is. Szedek emellett magne b6-ot és folsavat.
Lassan itt a 12. hét és azon gondolkodok, hogy feltétlenül szükség van-e a kombinált vizsgàlatra a Down szűrésnél, vagy elegendő-csak a sima uh-s tarkóredős vizsgálat. Ahogy láttam, a kombinált ára kb.19-25.000HUF. Ti csináltattok kombinált szűrést?
Sajnos még maradok betegállományban, mert, mint kiderült hátrahajló méhem van ami most, hogy nő a pici, rohamosan igyekszik előre jönni. Ez görcsökkel jár és keményedéssel, ami annyit eredményez, hogy bár első gyerek lesz, már most látszik a pocakom. :o Van valaki hasonló helyzetben?
 


Szép napot kismamák :)
Én is becsatlakoznék ha nem gondd :)

Kicsit magunkról: Férjemmel 7 éve vagyunk együtt 2 éve hazassagban 4 éve kezdődött hogy babát szeretnénk, egy év alatt 2 estem terherbe 2010-ben sajnos missed ab lett...azt követően sajnos egy évig nem jött össze a baba és a nőgyógyászom tanácsolt egy meddőségi központot ahol vizsgálatok hegyek után második inszeminációra megfogadt Lilla baba 1.5 év várakozás után aki tavaly december 21-én született...majd azt követően csodák csodájára a hamarmadik mensim nem jött meg ( 6hetes kontroll után egyből mensiztem havonta) szopi mellett.Egy epe görcsel kerületem kórházban ahol megállapították, hogy vagy epekővem és egyben terhesség is...nagy meglepetés volt...szóval 9 hetes kismama vagyok (gyógyszeres kezelés erős figyelés alatt állok a múltam miatt) és van egy 7 honapos kislányom és Budapesten élünk. Azt hiszem röviden ennyi a mi kis életünk.jelen álláspont az Hogy itthon vagyok 2-3-4 hetente vv és uh járok, és hétfőn derül ki Hogy mikor tudnak meg műteni az epekő miatta :((((
noci85
Budapest XIII. kerület
 
 


sziasztok. Üdv a nálam is újabbaknak :)

noci átérzem a helyzeted,engem is műtöttek epekővel, igaz szülés után. Viszont a 2.terhességemnél a10.hétben vakbél műtétem volt, sürgősségi sajnos. Épp csak hogy megijedni tudtam :( Az epeműtétnél nem lesz semmi gond, pár nap után már csak egy kellemetlen emlék lesz :)

maryardenn érdekes álläspontja van a dokidnak :) bár talán annyiban igaza van,hogy nem maga a terhesvitamin számìt, hanem főleg a folsav,na de azt meg kéne szedni már terhesség előtt is. Aztán meg egy kis plusz vitamin sosem árt :)

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
zsuzska88
Üllő
 
 


Zsuzska: mikor vakbélel műtöttek mi volt a tethességgel!?Minden rendben volt utana?!Nem volt veszélyes a magzatra az altató szer meg mi egyébb!?
Érdekes ma beszéltem a sebész orvossal és ő nem támogatná terhessen a műtét :oops: saját felelősségre megcsinálja... :roll: de a nőgyógyász viszont nagyon a műtét felé húz...én meg azért nem annyira szeretném :roll: :cry:
noci85
Budapest XIII. kerület
 
 


Noci, szerencsére semmi baj nem történt. Iszonyatosan féltem, de hát csak 10 hetes volt Gergő. És ugye életmentő műtét....nem nagyon volt mit tenni. Ilyenkor elsö az anya élete. Amúgy szerintem, ha nem okoz panaszt, akkor lehet húzni nem? De látod,a dokik sincsenek egy véleményen....

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
zsuzska88
Üllő
 
 


Igen csak nekem okozott panaszt sajnos mikor nem voltam terhes...de amióta oda figyelek azóta szerencsére nem!!vagyis egyszer egy minimális...
Hát igen nincsenek egy véleményen, amit meg értek, mert mindenki az saját szakmájánoz füző dolgot védi...
Nagyon kiváncsi leszek mi lesz a nőgyógyászom véleménye ezek után :oops: :roll:
noci85
Budapest XIII. kerület
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

cron