Új privát üzeneted érkezett!

Ezennel megnyitom a Babanet Receptklubját, ide tegyétek az érdekes baba- és mamakajákat!



SÜTŐTÖK LEVES Á LÁ ANCSI

Végy egy nem túl görbe tököt, hogy könnyebb legyen megpucolni. Tisztíttasd meg a pároddal/pasiddal/erőskezű szomszéddal , és vágasd is fel vele apró kockákra, ha már a kezében a kés. Aztán tisztíts hozzá 1-2 kis krumplit, amit vágj mellé kisebb darabokra. Ha szereted a hagymát, akkor egy picurka fejet tehetsz bele, összevágva, de egyáltalán nem fontos.
Engedd fel úgy vízzel, hogy ellepje, és főzd szárított zöldségekkel, vagy Vegetával, esetleg Maggi Ízrvarázzsal, + sóval (!), fehérborssal. Forrás után 15 perccel már szinte kész, úgyhogy botmixerrel pépesítsd az egészet. (Ha híg lett, akkor vizes-lisztes, vagy vizes-keményítős habarással kissé habard be, de elméletileg épp megfelelő lesz az állaga.) Szerintem cumisüvegből is iható, habár még soha nem próbáltam Kép , viszont üdítős üvegben szoktam hozni a melóhelyre, és megiszogatom. Véleményem szerint adalékanyagok nélkül kisbabák is fogyaszthatják.



Szia! Kép
Én ezt cukkiniből szoktam csinálni, úgy is nagyon finom... Kép

A sütőtök levest inkább kis tejszínnel szoktam, majdnem úgy, mint ahogy a 9 hónap című Kismama Különszám is leírja, ezt most be is pötyögöm Kép

A tököt megmosás után feldarabol(tat)om, sütőbe be, kicsit megsütöm (így nem kell szenvednem a pucolással sem Kép kifordul a héjából). Megsózom, fűszerezem (hagyma, szárított ez-az, szerecsendió, fehérbors, stb.), kicsit felöntöm vízzel, forásig melegítem, pépesítem, ezután felöntöm tejszínnel, átforralom és kész.
Ha jó vagyok magamhoz, akkor a végén teszek bele fetát. Meg egy kis tökmagolajat, és/vagy pirított kenyérkockát. Vagy valamit (az újság pirított tökmagot írt, avval is finom lehet Kép)

Oxigen

KépKép
oxigen
Györköny
 
 
 
 

 
 

Júj de finom!!! Kép) Rántással is kóstoltam már a töklevest, csak én próbálom minél lightosabban elkészíteni.

Én imádom még a PADLIZSÁNKRÉMET. Azt lightosan szoktam elkészíteni újabban, olaj nélkül. Megsütöm a padlizsánt, aztán a kikapart belét jó sok átnyomott fokhagymával és kevés sóval (Vegetával) ízesítem. Babának úgy tudnám elképzelni, hogy fokhagyma és só nélkül. (szegény gyerekek Kép )



Csak hogy leves legyen (Én nagyon szeretem a leveseket... Kép

Pár fej hagymát szálasra vágok
1 póréhagymát, vagy 4-5 nagyobb újhagymát felkarikázok
Margarinon, vagy olivaolajon nagyon lassan megdinsztelem, amikor már elkezd összeesni egy kevés vizet aláöntök és tovább párolom.
Ha már puhának tűnik, egy púpozott kanál liszttel és egy kevés borssal meghintem. Sűrűn kevergetve kb. 1 percig pirítom.
Vízzel felengedem, 1 húsleveskocka és só bele, és teljesen puhára főzöm.
Ha már puha, akkor tejszínnel, vagy 1 doboz tejföllel elkeverem, összeforralom.

Szoktam összeturmixolni is, és akkor krémleves.

Én sajtos pirítóst szoktam mellé tenni és reszelt sajtot a tetejére.

Vajon mikortól ehet egy csemete hagymát? Ezt még egyik könyvben sem találtam, és szerintem a főtt hagyma íze finom egy csöppségnek is...

Oxigen

KépKép
oxigen
Györköny
 
 
 
 


Oxigén,
nagyon fincsinek hangzik!
A lányom egyéves kora óta fix hagymarajongó - korábban azért nemigen kapott, legfeljebb kóstolóba, ha már nagyon dilizett érte Kép De ez a nyers vöröshagyma kérdése, a hagymaleves legfeljebb egy kicsit hajtja vagy nem ízlik neki. Érdemes lájosabban kezdeni (kevésbé töményen, valami már bevált zöldséggel együtt főzve), aztán kiderül. Én inkább a tejföllel-tejszínnel lennék megakadva Kép (Ja meg persze a húsleveskockával, de az elég jól kiváltható vegamixszel.)

Üdv
Kriszi
 
 


Szia Oxigén!

Kata szerintem olyan 9 hónaposan kóstolta a póréhagymát, amikor náthás volt. Jól megrágcsálta (egy-egy csíkot kapott), aztán kiköpködte. De a náthájának biztos jót tett Kép A tejfölt mi egyelőre joghurttal, a lisztet pedig rízsliszttel váltjuk ki - így Kata kaphat a mi főzelékeinkből is.

Én most azon gondolkodom, hogy fasírtot hogy lehet tojás nélkül csinálni. Vagy egy majdnem1évesnek a tojássárgáját bele lehet már keverni?

GyeZsu
 
 


GyeZsu,
én már kevertem bele neki ennyi idősen tojássárgáját (bár azt mondják, akkor ajánlatos próbálkozni ilyenkor, ha nincs allergiaveszély a láthatáron).

Hagymaleányok Kép Cicónak vettem most újhagymát (nem volt olcsó, de nem tudtam ellenállni), meg volt érte őrülve Kép

Üdv
Kriszi
 
 


Sziasztok!

Nem tudja véletlenül valaki, hogy van-e igaziból is "vajas pánkó" nevű étel (süti?), vagy csak a mesében? Ha létezik ilyen és tudja valaki a receptjét, légyszi írja le! Bár nem csecsemőknek való (a mese szerint egy kis liszt is kell hozzá), de hároméves fiam hetente minimum egyszer szeretne pánkót sütni, így nagy megkönnyebbülés lenne, ha egyszer sikerülne.

Dati

Kép Kép Kép
 
 


Datolya: Én még nem hallottam ilyen ételről, szerintem próbáld meg a mindmegette.hu-n, hátha... és ha megtalálod, oszd meg velünk is Kép

Kriszi, Gyezsu: nektek nincs valami tutijó receptetek? erre a hétre még nincs semmi tippem, mit egyek, ami nem szokványos nekem...

Oxigen

KépKép
oxigen
Györköny
 
 
 
 


Datolya!
Nem tudom jársz-e még erre, de én most találtam rá erre a mesére az egyszervolt.hu-n:
http://egyszervolt.hu/ret/data/mese/aranyfank.htm
A címe Aranyfánkocska, de a mesében többször említik vajaspánkó néven. A képen pedig egyszerű szalagos fánknak van rajzolva. Szóval szerintem annak lehet a régies neve!
Remélem tudtam segíteni!

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet: