Új privát üzeneted érkezett!

Nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek :)

Tesztelt más is pozitívat a napokban? Csak bátran gyertek, beszéljük itt ki az örömeinket, félelmeinket, kezdve most az első 12 hétben, amíg még nem akarjuk világgá kürtölni, hogy nyári gólyáink lesznek :) (én a miénket Júni 10re saccolom, de magamat ismerve úgyis túlhordom)

Rólunk pár szó:
2007 szeptemberében döntöttük el, hogy jöhet a gyerek, végül sok-sok bonyodalom, 4 inszemináció után a 3. lombikpróbálkozásból 2010 tavaszán fogant és 2011 januárban született SZaffi nagylány (hihetetlen, hogy már majdnem 3 éves!). még fél éves se volt, már tudtuk, akarunk MÉG-MÉG-MÉG :D így 2012 februárjára jelentkeztünk újabb lombikra, ahol annyira rossz eredményeink lettek, hogy le akartak minket beszélni. De makacs voltam, Mesó meg egy kis túlélő, így velünk maradt minden racionális ok ellenére. Ő 2012 novemberében született (lassan 1 éves óriás-manócska).

Idén szeptemberben meg elfogyott a kotonunk :lol: Oké, azért direkt nem védekeztünk már :) Hihetetlen, hogy ilyen egyszerűen is teherbe lehet esni! Már túl is vagyok majd' 7 héten a 40-ből, mikor megtudom, hogy jön hármaska? Feloghatatlan. Kitettem a konyhába a + tesztet, időnként kimegyek, megnézem, hátha úgy elhiszem. Pedig már 2 hete vannak tüneteim, 1 hete késik, de hát eléggé érdekes rendszerben menstruáltam eddig is, nem lenne meglepő, ha megint 6-7 hetes ciklusok lennének. SZóval halogattam a tesztelést, mert nem a testem jelzéseinek hittem, hanem annak, hogy nekünk csak lombikkal lehet gyerekünk (bár mondták, kb. 1:80 000 az esély a spontán babára is). 
Doki még nem látott, próbálok a jövő hétre időpontot szerezni hozzá. Mesónál komoly gondok voltak az elején, a 9. héttől rengeteg gyógyszert kellett szednem (olyan "terhesség mellett nem szedhető" feliratosakat), úgyhogy jó lenne minél előbb megmutatni baba3.0-t is a drága Doktor Úrnak, hátha őt is meg kell mentenie nekünk.

Tünetek közül az álmosságot tolerálom legroszabbul, tekintve, hogy a lánykák éjjel felváltva kelnek, nappal meg örökmozgók. Émelygés már van, hányás sztem nem lesz, előző két esetben sem volt. Mellfeszülés brutális, mintha szoptatnék (pedig már rég nem). Ízek kívánása pedig röhejes, ebben jó vagyok (csak tudnám, hol szerzek mogyorónugátos csokigömböket de most azonnal!)

És ti hogy vagytok?

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Szia!

Csatlakoznek  (bocsi, nincs ekezet).


Fuuuugratula Nektek! Ez annyira jo, szinte hihetetlen, hogy letezik ilyen. Ferjed mit szolt hozza? Szerintem nem lesz gond a terhessegeddel, ha ennyire akart jonni ez a baba
(a lanyaid annyira szepek!)


Szoval mi juni 21 koruliek leszunk.

Rolunk:

Balett tancos vagyok, majdnem 5 eve Mexikoban elek. A ferjem ottani, 2011 novembereben szuletett a fiunk, Dante. Veszelyeztetett terhes voltam, de napra pontosan szuletett es a vegen szinte sprintelt kifele .
Es most itt a kovetkezo... Nagyon szeretnenk kislanyt, mert a ferjem csaladjaban (6 tesoja van) csak fiuk vannak.

3 hete budapesten vagyunk, "nyaralunk", nov 20-an megyunk vissza a melegbe.

Rosszullet nincs (meeeg), kovi ubi csuszik , es az en jo kisfiam 10-12 orakat alszik ejjel + 2 orat delutan, igy hagy pihenni.


Ki csatlakozik meg hozzank?


Era

Kép

Kép


Kép
guera
Playa del Carmen
 
 
 
 


Szia Guera! Vagy szólítsalak inkább Erának?


 


Megnéztem google.maps-ben merrefelé laktok, hát innen paradicsomnak tűnik, de van egy érzésem, hogy helyből már nem annyira :wink:.


Kovi ubit ne is mond, az nálam is menő – lenne, de sosem találok :evil:. Anyám volt ma piacon, de nem mertem kérni, hogy hozzon, még gyanút fogna :roll:.


Egy barátnőmnél, ahol a férje családjában csak fiúk vannak, mondta is anyósa, ha lányt szül, élnek a gyanúperrel, hogy nem a férje csinálta, mert ezeken a gyártósorokon csak fiúk jönnek létre :) Két kisfia lett, úgyhogy szent a béke :D. Nálunk a másik véglet van, lánytöbbségiek vagyunk, a nővéremnek is lánya van, nekem is kettő… Nagymamisom most számolta össze, 12 leszármazottjából 10 lány, többek közt mind az öt dédunokája. Nálunk nincs nem-preferencia. Mindig úgy gondoltam, legalább egy lányom legyen, az meg már Szaffival megvolt, így Mesó és a mostani pici is „szabadon választhatja” a nemét :lol:. Bár fiúnévben sose sikerült megegyeznünk apával :roll:.


 


Külön-külön nekem se fárasztóak a lányok :D Szaffi bölcsiben van fél10-től 3ig, mert heti 1x egyetemre járok és így csak 1 gyerek jut a nagyszülőkre, ez azért sokat számít. Mesó viszont még tényleg kicsi, most próbálgat járni… bár szerintem az 1-2 éves kor közt kell a legtöbb figyelem – szegény Mesókám :cry:. Irigylem a sokat alvós gyereket, főleg az éjjelt! Fél éve még az enyémek is átaludták, de aztán Mesó szeparációs szorongása és Szaffi bölcsi és szobatisztaság miatti rémálmai ismét éjszakázásra kényszerítettek. Legalább nem jövünk ki a rutinból :D


 


Apa örült a 3. babának, egyáltalán nem bánja a kis korkülönbséget, bár kicsit jobban fél, mint én. No igen, nekem segítenek a hormonok :D


 


Gondolom, most nem dolgozol Dante mellett. Szép neve van. Kint is olyan ritka, mint itt, vagy ott ez hétköznapinak számít? Elmész még itthon dokihoz? November 20ig még sok idő van, bőven belefér az első uh vizsgálat. Kint milyen a terhesgondozás?


KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 

 
 

Sziasztok!

:) Csatlakoznék hozzátok. Nekünk elméletileg június 3-án érkezik a baba:)

Kb. Április végén döntöttük el, hogy abbahagyom a gyógyszert és ha mondthatni hamar összejött:)

Nagy a boldogság, mindig is fiatal anyuka szerettem volna lenni, most úgy tűnik sikerülni fog.

Nekem az összes létező tünetem megvan. A melleim kb a kétszeresére nőttek, normális nadrágot közel 9 hetesen már alig tudok felvenni. Random jönnek a rosszul létek, hol reggel, hol délután:) Hol szagoktól, hogy csak úgy. Fáj a fejem, feszül a pocim:) Olyan fáradt tudok lenni, mintha egész nap bányába dolgoztam volna. A párom már néha nevet rajtam, hogy 9 óra van és én még ébren vagyok.

Múlt héten volt az első laborvizsgálatom. Minden eredményem jó lett, az egyetlen amitől féltem az a cukor volt. Hát persze az lett csillagos (6,4) :( Elmentem a háziorvosomhoz, mondta, hogy ne izguljunk, csináltassunk még egy vérképet. Ma délután lesz meg az eredménye. Kicsit parázom :( 

Lilypie First Birthday tickers
bbarbika
Budapest III. kerület
 
 


Szia Barbi!


Sejtettem, hogy vannak még júniusiak, csak senki nem mer topikot nyitni :) Cukor miatt ne aggódj (még :) ), ha nem vészes, könnyen kordában tartható és még a felesleges kilókat is megúszod (mondom én, aki mindig 15 kg-t felszedek  oké, a szüléssel rögtön le is megy 10 kg nálam :roll:)
Mit értesz fiatal anyuka alatt? Oké, én 34 vagyok, szóval már nem a fiatal kategória :lol:
Örülök neked, jó elsőgyerekest olvasni, valahogy egész más szemmel látom majd a te élményeid át a saját a terhességemet (nekem ez már eléggé rutin...). Ma számoltam ki, hogy 50 hónapból 27ben terhes leszek :lol: (2010 május-2014 júniusig). Több, mint a fele :lol: :lol: :lol: Ez egy ilyen időszak lett :lol:

Pocak-méreteket ne is mond, rajtam 8 hetesen már mindkét lányt kiszúrták  Most próbálom leplezni, úgyis bő pulcsikat hordok. Főként, mivel a terhesruháimat kölcsönadtam egy januárban szülő barátnőnek, mert nekem aztán nem lesz rá addig szükségem :lol:

Van egy 3-gyerekes lista, a facebookon olvastam. Ma folyton a ruhás pontja jár az eszemben, valami ilyesmi: az első gyereknél alig várod, hogy terhesruhákat hordj. A másodiknál amíg lehet, a normál ruháidban jársz. A harmadiknál a terhesruháid a normál ruháid :lol:. Most pont így vagyok a bő pulcsikkal :lol:.

Terhesfarmerban a C&A jó, blúzokban, pólókban a H&M-nek vannak hordható darabjai. Álalában "normál ruhaáron", vagyis meggondolandó. Nekem szép kis készletem van, mert tudtam előre, hogy sokat akarunk és van ki használja, ha nekem nem kell. Ez lesz az 5. pocaklakó a ruhatáramban :)

Most megyek, a kicsi épp kaka-programot tart a nappali szőnyegen, aztán megyünk a nagyért az oviba... indul a pörgés, éljen a hétvége!


KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


:) 23 éves leszek jövő hónapba. 

A terhes ruhákkal az a baj, hogy akkora pocim lesz velünk, mintha már 4-5 hónapos lennék. A munkahelyemen viszont még egy kicsit titkolni szeretném. Elég nehéz, mivel recepciós vagyok egy nagy cégnél, 80%-unk nő. Nekik meg rááll a szemük, ha valaki egy picit is meghízott:) Szóval nálam is maradnak a bő pólók. Már kinéztem egy kabátot is, mert sajna ha így haladok a téli kabátomba sem fogok beleférni.

Viszont szerencsénk van, mire nagy pocakosak leszünk, már jöhetnek a ruhák, a papucsok és a bebújós cipők.:)


Jó hétvégét!

Barbi

Lilypie First Birthday tickers
bbarbika
Budapest III. kerület
 
 


23 ma már tényleg fiatal anyuka kategória. Anyám 23 évesen szülte a nővérem, és megkapta, hogy az egyetem miatt tolódott így ki a gyerekvállalása :lol:. Mondjuk nővérem is 24 évesen szült, csak én "toltam ki" ennyire :roll:

Tegyél ki egy diétás lapot a recepción, hadd lássák a nyanyák, hogy tisztában vagy vele, meghíztál :wink:. Tőlem úgy két hónapja kérdezte meg egy bácsi a földszintről, hogy csak nem megint terhes vagyok :lol:. Szóval nekem nem is kell a + teszt :lol: (oké, 6 kgval több vagyok, mint az első terhesség előtt). 12. hét után meg direkt hordok terhesruhát, hogy tudják: nem kövér vagyok, hanem terhes :D

Két téli gyerek mellett jól állok bő kabátokban. Nekem a sídzseki bevállt ilyen szempontból. De igaz, télen kevésbé észrevehető, Szaffi januári, hát az egyik szomszédtól megkaptam, hogy "nem is tudta, hogy terhes vagyok" :O. Majd március-áprilisban lehet sokkolni mindenkit :D

Visszaolvastam, persze hogy nem oviba mentünk Szaffiért, hanem bölcsibe, csak a hülye anyja nem bírja megjegyezni, hol hagyta a gyereket 

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Nyugi, ez csak játékbaba, de ekkorka (7 hetes):

mint egy lego-baba :)

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Csatlakoznék én is :) Negyedik babánkat várjuk, holnap töltöm a 7. hetet én is :) Két fiam van 5 és másfél évesek, és egy kicsit több, mint 3 éves lányom.

Rekuja: úgy tűnik Baba3.0 nagyon jönni akart :) Drukk, hogy nála ne legyen semmi gond, és ne legyen szükség mentésre.

Guera: nagyon szép neve van a kisfiadnak :) Drukk a kislányhoz. Nálunk az én oldalamról fiú többség van, a pároméknál egy fiú-egy lány, kíváncsi vagyok, nálunk hogy alakul majd ezzel a babával :) Egyik héten fiút szeretnék, másikon meg kislányt :D

Barbi Neked is gratula, cukorral remélhetőleg nem lesz gond!

Tünetek: nálam az émelygés, hányinger reggel is, meg este is. Enni nem kívánok semmit, max napközben, ilyenkor este a szokásos vacsorám kb negyedét tudom lenyelni. Ráadásul puffadok is.
Mi is szeretnénk eltitkolni a 12. hetes vizsgálatig. Dokihoz először majd november 15.-én megyek, remélem mindent rendben talál majd.

Kép

Kép

Kép

Kép
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Barbi es Zsirafcapa udv a csapatban! (iiirjatok neveket legyszirekuja gondolom Reka...)


Rekuja:

Era mehet kuldjek ubit?
Fuuu, nem semmi ez az ejszakazas a csajokkal mi baromi szerencsesek vagyunk, este 10-kor lerakom es reggel 9-ig alszik. Napkozben mar 3 honapja szobatiszta (juhuuuu).
Milyen egyetemre jarsz? Mit tanulsz?
Dante kint sem annyira nepszeru, de azert lehet talalni egyet-kettot.
Otthon vagyok vele, parszor megyek tancolni ha be kell ugrani valaki helyett esetleg (kb fel evben 2x ). Sajat balett tarsulatunk van, ugyhogy Apa csinalja a beosztast.

Nem tervezek itt elmenni dokihoz, bar kacerkodom a gondolattal ha megis, akkor magan doki, ami alapbol kb 10-15 ezer bar kint is 10 korul mozog atszamitva.
Haaat az ugymond sztk-s terhesgondozast nem ismerem, en magan dokihoz jartam. 1 honapban 1x kellett menni, 3D UH, neha pisi vizsgalat ha volt valami panasz, es ennyi. Semmi ilyen teszt, meg olyan teszt. Hulyet is kapnek ennyit rohangalni.
Magankorhazban szultem, ami szamomra szornyu volt, de szerencsere gyorsan letudtuk (hajnali 6-kor kezdodtek a fajasok, 7-kor elindultunk, 3/4 8-ra beertunk, vartam a dokit, aki joga oran volt, 3/4 9-kor megerkezett, be a szuloszobara, 9:17-re megvolt a gyerek).

Ez a terhesruhas nagyon jo!
Es a sidzseki... micsoda lehetosegeitek vannak, nalunk nem ilyen konnyu eltitkolni.


Barbi:

milyen lett a verkeped? Szerintem ne parazz rajta, nem lesz semmi gaz. Nalunk nem is neznek ilyeneket, feleslegesnek tartjak. En 19 kg-ot hiztam es egy 3550 gr-os kismacskat szultem. Joooo 53-rol indultam. Aztan szoptatas kozben/utanra 49-re fogytam.
Es igen, nektek mazlitok lesz, hogy nyari babak lesznek  en meg majd aszalodok a 43 fokban... de majd gondolok ratok!



Zsirafcapa:

aztaaaa nem semmi negyedik baba! Gratula hozza! Szerintem kiegyenlit 2-2-re
Nem nehez ennyi gyerkoccel? Azert itt mar szervezni kell mindent gondolom...

Era

Kép

Kép


Kép
guera
Playa del Carmen
 
 
 
 


Jó reggelt csajok!

Megkaptam tegnap a labort, már csak 5,5 volt a cukor.,úgyhogy kicsit megnyugodtam :)

Nekem van egy öcsém, a páromnak pedig nincs testvère. Ennek ellenére egyenlőre úgy tűnik, hogy csak egy babit szeretnénk.  Nagyon kisfiúpártiak vagyunk, nem is tudjuk elképzelni, hogy kislànyunk legyen. :)  olvasgattam ilyen vicces kislány/kisfiú tüneteket. Egyik fele alapján lány lesz, másik fele szerint fiu. :):)

Gratulálok a 4.babához. Minden elismerésem.:):)

Era nagyon irigykedek, hogy milyen csudaklassz helyen laksz:) Szegénykém, ott a nagy melegbe:) Tényleg ott vannak különleges szokások a babavárás körül?

Vannak külföldi babàs barátaink, svédországba például nem mondja meg az orvosa a baba nemét előre, ott csak születéskor berül ki. (Ami szerintem annyira nem szerencsés :) ) Indiába pedig egyenesen büncselekmény UH képet készíteni a babáról.

Lilypie First Birthday tickers
bbarbika
Budapest III. kerület
 
 


Gyűlünk szépen :)


 


Zsiráfcápa Jó neved van, a zsiráf a kedvenc állatom 8) (tudtad, hogy úgy állapítja meg a másik zsiráf nemét, hogy megissza a vizeletét? Ránézésre nem látja :o Nagyon hülye állat :lol:). Gratula a 4. gyerekhez, nálatok is sűrűn jöttek, ez bíztató, túl lehet élni ezt is :D (azért kicsit tartok a dologtól). Mért olyan későn mész csak dokihoz? Vagy csak én érzem későinek, mert szokatlan, hogy január óta nem látott Nénész? :roll: (akkor volt Mesó 6 hetes kontrollja).


 


Era Persze, hogy Réka 8) Nővérem és uncsitesóm hívtak kiskoromban Rékujának, aztán mikor bejött a net úgy 16 éve, ez lett az első mail-címem az egyetemen 8). Én tanár vagyok (matek, középiskolában) és most szakvizsgázok, ez két éves másoddiploma. Heti egy nap reggeltől estig, kicsit fárasztó, de nagyon jó, hogy kimozdítson a pelenka-tápi-kaka témából :lol:. Megértem, hogy időnként táncolni vágysz, sőt! Van egy ismerősöm aki az USÁban él, anesztes, és náluk van lehetőség rá, hogy heti 1-2 napot dolgozzon a kicsi mellett. Na azt nagyon irigylem tőle, mert azért egy 2 éves mellett már el lehetne szakadni ennyi időre és nagyon feltölt.


Sztk orvosokat én se ismerem terhesen :). A sok meddőségi kezelés alatt megismertünk egy fickót, és benne nagyon bízunk, szóval csak hozzá megyek és pont :D. Mikor Mesó született, hasamon a 10 perces gyerek, Szülésznő próbálja kivenni a lepényt, közben a doki meg apa arról beszélgettek, hogy a doki előző nap hol kirándult és milyen gombákat talált (apa is nagy gombász) :lol:. Aztán szólt a szülésznő, hogy nem vált le a lepény… különben még órákig dumáltak volna ott felettünk :lol:.


Gyors szülésre irigykedek, nekem 20 és 12 órás volt, de a második csak azért ilyen gyors, mert telenyomtak oxitocinnal (zöld magzatvíz elfolyt hajnali 5kor mégse jöttek fájások még délben sem).


Visszafogyásra is irigykedek, nekem fennmaradt 4 és 2 kg, no és előtte a hormonkezeléseknél is felugrott 8 kg :(


 


Barbi Éljen a jó labor :). Akkor szorítok a fiúra :wink:. Unokabátyám felesége mondta, hogy mindig 3 lányra vágyott. Most 3 fia van és semmi pénzért nem adná őket :). Mért ilyen határozottan 1 gyerek? Nővéremnek is 1 lánya van, és teljesen kerek családot alkotnak, csak idegesíti, hogy folyton azzal piszkálják, mért nem akar még :S


Ez az indiai uh-mentesség tényleg mókásan hangzik :D Azért az is igaz, hogy néha a nem túl alapos terhes gondozás horror-sztorikat is eredményez :( De kétségtelen, hogy nálunk ez egy külön „iparág” már :evil:


 
Apa épp zongorázik a lányokkal, nagyon cukik így hárman, imádom őket <3 


KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Tapasztalt babások két kérdessel fordulnék hozzátok. 

Az egyik a terhességi vitamin. Vettem egy doboz Elevitet, mert nagyon mondták, hogy mennyire jó. Viszont csak rosszul vagyok tőle. Egész nap hányingerem van tőle, émelygek, gyenge vagyok.Emiatt ritkábban szedem. Kell e egyáltalán szedni, vagy csak marketing fogásként nyomatják?Szedek mellette folsavat, multivitamint ilyeneket. Vagy tudtok valami jót ajánlani?

A másik pedig, hogy az utóbbi időben észrevettem, hogy gyakran kemény a pocakom. Leginkább a köldök vonalában vagy a felett. Olvastam hogy lehet fáradtságtól vagy vitaminhiánytól stb...Aggódnom kellene vagy ez normális?


Kicsi gyerek korom óta bennem van, hogy nekem egy babám lesz. Talán azért mert kiseb koromba nem jöttem jól ki az öcsémmel, és ez maradandó nyomott hagyott.

Egy hét múlva megyek nőgyógyászhoz (újhoz) a laborral meg ekg-val. Lehet butus kérdés:) minden egyes nőgyógyászati vizsgálatnál megnézik ultrahangon a babát?

Lilypie First Birthday tickers
bbarbika
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Barbi:

Szerintem ne aggódj, ilyenkor még szurkalas es huzodas is rendben szokott lenni, alkalmazkodik a méh, nyulnak az izmok.
Vitamint en Pharmaton Matruelle-t szedek, szerencsére semmi bajom tőle. Azt szokták ajanlani ha valaki rosszul van tőle, hogy este vegye be.
Szerintem uh-t nem csinálnak mindig, bár az itthoni rendszert nem ismertem.

Era

Kép

Kép


Kép
guera
Playa del Carmen
 
 
 
 


Irtam es elszallt :evil:

Reka:

Ez a matek tanár tok jo! Én bolcseszre jartam :D

És a dokid... Hát mindenkinek ilyet kivanok.

Nekem fogyas a szoptatas miatt ment gyorsan, tobb is, mint kellett volna :roll:

Era

Kép

Kép


Kép
guera
Playa del Carmen
 
 
 
 


Sziasztok!

Csatlakozom a társasághoz. :-) Pozitív tesztünk már van :-), jövő hét szerdán megyünk UH-ra. Elvileg június végi babánk lesz. Van már egy kisfiam, aki márciusban volt 2 éves.
További szép napot mindenkinek!
 
 


Csak röviden, itt aki csak lehet beteg :evil:. Nekem ez a keresztem, amint teherbe esek jön a torokgyuszi :evil:


 


Elevitet szedek, én is utálom, de totál vitamin-hányos vagyok még nem regenerálódtam Szaffi után sem, nem hogy Mesó után :(. Mesó kicsit kifacsart… Mellette napi 2-3 dupla dózisú magne-B6, ez émelygés és pocikeményedésre is jó. Ez utóbbi nekem a két csaj emelgetése miatt kikerülhetetlen :( Muszáj a benti babának túlélőnek lennie, ő választotta, hogy 3.nak fogant :)


 


Barbi, no para 8) Szaffinál 3 naponta szedtem elevitet, majd mikor elfogyott, kihagytam pár hónapot, aztán a végén mikor „lepukkantnak” éreztem magam, megint 3 naponta. Totál székrekedésem van tőle :( nem baj, a sok magnézium kompenzálja 8) Erának igaza van, most „más állapotban” vagy, sok hülyeséget csinál a méhed odabent, meg a többi szerved se érti, hogy mi a fene van. Megnő az alhasi vérbőség, a környéken minden duplán dolgozik, ha kell, ha nem (ezért pisilsz annyit).


Uh orvosfüggő, enyém mindig csinál. Magánban 5e Ft/alkalom felett elvárható.


 


Era, nekem nincsenek rendesen tejmirigyeim (része a remek hormonzavaromnak), szóval nem sokat szoptattam, akkor is ment mellette a tápi (3-4 hónap). Hát egy grammot se fogytam alatta :evil:


 


Manocsek, gratula a teszthez! Otthon vagy még a fiaddal, vagy dolgozol és ő bölcsiben? Van nem-preferenciátok?


 


Mi megegyeztünk apával a lánynévben 8) Mesónál is ez volt, már az elején megvolt az Emese Jázmin név, fiúnevet meg nem tudtunk kialkudni. Most az Emília Sára nyert lánynévként.


KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


jó hosszú lett az a rövid :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Szia kicsimanocsek! Grat a babahoz :)

Reka, olyan szép név! Nalunk mar Dante is Sarai Emily lett volna... de hát itt közben kukit növesztett :D

Jól olvasom, beteg lettel? :( én most jöttem ki az aftas mandulagyulladasbol :evil:
Elmentem dokihoz tb hijan 3 ezerert es azt mondta oblogessek. :| Szoval 1 deci viz, 2-3 csepp teafaolaj, napi 2x. 4 nap alatt már tok jol voltam.

Jobbulást! :wink:

Era

Kép

Kép


Kép
guera
Playa del Carmen
 
 
 
 


Reka! Először is jobbulást!!!!

Imádtam  a munkám, s imádtam dolgozni, de valahogy most anniyra élvezem, h itthon vagyok, hogy nekem a bölcsi meg sem fordult a fejemben! Szóval még itthon vagyok a kisfiammal. Alapból az volt a terv, s a munkáltatóm is így tudja eddig, hogy amikor ő kezdi az ovit, azaz jövő ősszel akkor megyek majd vissza.
De ha minden jól megy és érkezik a kistesó, akkor ez halasztódk :-) :-) :-)
A kisfiamra majdnem a 30. hétig azt hittük, h lány, úgyhogy először csak lány nevünk volt, persze az első lepődés után örültünk, h fiú, de még pár hétbe beletellett a név kiválasztása :-)
Úgyhogy lánynevünk még mindig van :-) Természetesen örülnénk neki ha a tesó lány lenne, de igazából mindegy!:-)
 
 


Jaj Csajok! Jobbulást nektek. Vigyázzatok magatokra.  Nálunk a családba én vagyok az aki a legritkábban beteg. Remélem ez így is marad, most ösztönösen tartok azoktól akik egy kicsit is taknyosak. Mondjuk szerintem ez bkv-n elkerülhetetlen;( 

A hétvégén elmentünk babakocsit, kiságyat nézegetni, mégis kb mi mennyibe kerül:) olyan jó érzés volt
Ennek kapcsán mi is a neveken törtük a fejünket. Lévén hogy fiút szeretnénk az már régóta megvan: Olivér Márton. Ha  kislány lesz akkor Szonja Luca lesz:):)

Lilypie First Birthday tickers
bbarbika
Budapest III. kerület
 
 


Huuu Barbi, ez annyira jó! Én is már 6 hetesen vasarlas manias lettem :oops:
Ami második gyereknél hááát... Nem szerencses. :lol:

Es a nevek nagyon szépek! A Szonja pedig különösen tetszik :wink:

Era

Kép

Kép


Kép
guera
Playa del Carmen
 
 
 
 


Sziasztok Lányok :)

Ha minden igaz én is kismami vagyok.. 28éves vagyok már van egy 7éves kisfiam és 2éve szeretnék már kistesót sajnos nem akart jönni, pajzsmirigy alulmükődésem van és ez miatt is a vérzésem hol volt hol nem. Szeptember elején elmentem egy nagyon jó dokihoz. Kaptam pajzsmirigyemre gyógyszert és norcolutott ami hatására volt vérzésem... 2hete nagyon fura keztem lenni, de én a gyógyszernek tudtam be, de valahol bennem volt a  kisördög és csináltam 1 hete tesztet...33nap alatt 5db teszt és mind pozitiv csak halványan. Nagy volt az öröm. Hétfőn voltam nőgyógyásznál és ő is azt érezte hogy talán baba van csütörtökön teszteltem megint délbe és egyből erős zebra lett. Pénteken elmentem a saját dokimhoz és ő csinált Uh...petezsákunk van :) még sajnos nem látott semmit benne, de azt mondta nyugi, lehet még csak fiatal terhes vagyok. Csütörtökön megyek megint Uh, remélem már picurka ott lesz..elvileg 5hetes kismami vagyok most
nina05
Kecskemét
 
 


nem 33 nap :D hanem  3 nap
nina05
Kecskemét
 
 


olvasom hogy nálatok a ubi most a nyerő :) furi de én meg levest levest levest akarok..pedig nem is szeretem nagyon a leveseket meg sülthúst...mondták is hogy biztos lány lesz
nina05
Kecskemét
 
 


Szia Nina!

Gratulálok es udv koztunk! Ne izgulj, 5 hetesen meg nagyon korai hogy barmit is lasson a zacsiban :wink:
5 db teszt :mrgreen: beloled élnek a teszt gyartok!
Igen, ubi menő, bar ma szivoszallal ittam a huslevest... :lol:

Era

Kép

Kép


Kép
guera
Playa del Carmen
 
 
 
 


:) szuper Nina, drukkolok, hogy minden okés legyen.:)
Én is inkább leveses vagyok mint ubis. Sőt, kimondottan ezeket a nyomi snack leveseket kivánom, sok sok tésztával:) Anyóson is mindig kérdezi mit ennék, mindig levest mondok neki.
Nálam meg az a furi,hogy elkeztem undorodni a hústól. Mielőtt terhes lettem húst hússal ettem. Most meg alig tudom leimádkozni a torkomon :( remélem hamar elmúlik:)

Jah és megvan az első babaholmink. A párom svédországból hozott egy pici piros zoknit. Az egyik barátunk szerint minden elegáns férfinak kell valami piros:)

Lilypie First Birthday tickers
bbarbika
Budapest III. kerület
 
 


Gura Szia :) majdnem :D ilyen ez ha nagyon babát akarsz de igy is csodababa a miénk..doki szeribt is hogy ilyen hamar terhes lettem. Én se izgulok...csak nagyon nagyon picit, mert a dokim szerint az nagyon jó jel hogy jó vastag a nyákom vagy mim szivószál? hát ilyen ez a terhesség..
bbarbika köszönöm
nina05
Kecskemét
 
 


Nina, gratulálok a csodátokhoz :) Mesó előtt nekem is volt pajzsmirigy-gondom, enyhe túlműködés az előző lombikok eredménye ként :/ azt akkor rendberakták, remélem, most is okés, mert rég nem nézték :roll:. Emlékeim szerint a nyák az, amibe beletabad a sejtkupacka, amiből az embrió, majd a magzat lesz :wink:. Ha bőven megvastagodott, akkor jól meg van ágyazva.


 


Barbi, Szaffinál mi babonából kitóltuk a 7. hónap végére a vásárlást. Mesó már szinte semmi újat nem kapott – szegény második. Most hármaska… háááááát :lol:. Ha fiú lesz, talán cserélgetek a lányos ruhákból kékre néhányat, de nem viszem túlzásba. Veszettül idegesített, hogy a cuki ruhákat 2-3 hét alatt kinőtték a lányok :evil:, mire meg hónapokig jó neki egy méret, már olyan koszt szed össze, hogy a második hordásra úgy néz ki, mint egy ócska turkálós cucc :lol:. Szóval a fehérneműik újjak (body, harisnya, póló) de a többi általában csencselt vagy örökölt darab.


Azt kívánsz, amire a babának/szervezetednek szüksége van. Ubit ezért is akarunk enni :). Én mondjuk hús-imádó lettem, no meg fahéj. Ez utóbbi erősebb tünetem, mint a terhességi tesz :roll:.


Apám Márton :) Mondta is a férjem, hogy a család kilő minden jó fiúnevet nálunk (nem akarunk ismétlődést), mert van Márton, Ákos, Márk. Több fiú nincs is :D (uncsitesóim)


Ha legközelebb Skandináviába megy a párod, hozass vele egy rénszarvas-gyapjú sálat! A legpuhább ruhadarabom 8) (fogalmam sincs pontosan honnan hozta a nővérem).


 


Manó, én is imádtam a munkám, és épp most szeptemberben gondolkoztam el azon, hogy jövő ősztől talán vissza kéne menni. Hát már nem gondolom :D Nekem ez a 4. kihagyott tanévem, soknak érzem, hiányzik az iskolai közeg, a kapcsolat a diákokkal, kollégákkal, a szellemi kihívás. De ha egyetemen vagyok és a csajok valami újat produkálnak, vagy csak elmeséli a nagyi, hogy Mesó milyen jóízűen befalt nekik mindent mosolyogva, hát úgy érzem, nélkülem nő fel a gyerek :(. Pedig kiegyensúlyozott anya nélkül nincs boldog gyerek :roll:. Én még egy évet mondtam a főnökömnek ezen kívül, de aszem januárban, ha találkozunk megemlítem, hogy lesz az 3 is :lol:. Addigra úgy is látszik majd rajtam (mintha most nem :roll:).


 


Era, viccesen beleválasztottunk a nevetekbe :D Ha mindkettőnknek lánya lesz, ugyanaz lesz a nevük :D Háziorvoshoz két okból járok: beutalóért és táppénzes papírért. Gyógyítani nem szoktak… Mesónál már jó fej volt az asszisztens, mivel veszélyeztetett voltam, helyben levette a vért, nem kellett órákig ülni az sztk-ban (Szaffival 8 hónaposan 2,5 órát vártam éhgyomros vérvételre, mellettem egy cukros bácsi elájult, mire lecseszték  ).


 


Remek, mikor hányingerem van a torokgyógyszertől :evil:. Tantum verde spray viszont működik, csak kicsit öklendeztem… Holnapunk zúzós lesz, Szaffi pisijével fogok kőrözni a labor-eredmény-gyerekorvos vonalon, és közben áldom apa munkahelyét, hogy tud itthonról dolgozni és vigyázni a két beteg gyerekre, hogy ne kelljen magammal cipelnem őket :(. Viszont tuti főzök egy jó húslevest a sok beteg csajszinak – meg magamnak :lol:


Megyek, alszok, és lelkierőt gyűjtök a steril vizelet begyűjtésére egy pityergős 3 évestől :( Vacak ez a felfázás :(


KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Réka kitartást a mai naphoz!:) Nem lehet könnyű két beteg gyerekkel. Mondjuk nekünk is szerencsénk van, a kedves papa is tud otthonról dolgozni. Illetve a nagyszülők a szomszéd lakásba laknak:) 

Júliusba vettük meg a lakást, amibe most lakunk. A "gyerekszoba" jelenleg kupiszoba, tele van olyan cuccokkal, amiknek még nem találtuk meg a helyét. ( De van egy olyan érzésem, hogy nagy része a szemétbe landol)Meg egy kicsit át kell alakitanunk a szobát, meg festenünk kell. Szóval még lesz egy fincsi kis tavaszi lakásfelújításunk. Addig még mi is várunk a bevásárlással. Legalább addig sem kell a dolgokat kerülgetni. Szerencsés vagy, hogy használni tudtad Szaffi dolgait. Nálunk sajnos a családba, barátok között nincs kisbaba. Szóval teljesen nulláról indulunk:) A szivem szakad meg, hogy azokat a kis csini rucikat 1 max 2szer adom majd rá és utána kinövi. Ráadásul még egy vagyonba is kerülnek:)

Jah és még egy bónusz:) Még nem vagyunk összeházasodva. Jövő őszre terveztük, de a baba előtt még szeretnénk összeházasodni. Úgyhogy még azt is kezdhetem szervezni.:)

Az elején nekem sem volt elég vastag/erős a nyákom ezért a 12.hétig két féle hormont kell szednem. 

Vérvételre kisgyerekkel nem vettek előre???
Mondjuk én most voltam először a 3. kerbe laborba és ott ki van írva h 8 éven aluli gyerekket meg kismamákat soron kívül fogadnak. Nah itt az úgy működik, hogy keményen be kell pofátlankodni a sok sietős nyugdíjas elé... utána meg hallgathatod ahogy szidnak. (főleg ha még nem látszik rajtad hogy kismama vagy).
Előtte a 11-be laktam. Ott adtak elsőbbségi sorszámot és nem kellett szenvedni.


Lilypie First Birthday tickers
bbarbika
Budapest III. kerület
 
 


Barbi, akkor pont nem vettek előre a vérvételen, előtte pár hónappal igen, aztán meg kitalálták, hogy csak időponttal lehet menni, néha 1-2 hétre előre adnak csak :o Mesónál ezért is jártam a háziorvoshoz, most nemtom még, hogy lesz. Gondolom, viszek a háziorvos asszisztensének egy nagy doboz csokit… :)


Szoba+ rumli nálunk is van rendesen :D Mi 2 éve lakunk itt, van egy raktárszerű „dolgozószoba” (2x2 méteres luk, nagy ablakkal), apa oda akarta a 3. gyereknek a szobát, de lebeszéltem róla 8). A fő ok, hogy nem tudnám egyszerre altatni a gyerekeket a lakás két végén. Szóval 3.0 is megy a csajok szobájába, befér még egy ágy, Mesó addigra kiköltözik úgyis a rácsosból. Szerintem ilyen kicsiknek még jó együtt aludni, játszani úgyis a nappaliban szoktunk (ez a piros gyerekszoba, ahogy Szaffi egy időben hívta :) ). Az első heteket meg a nappaliban töltjük majd, van a családban egy bölcső, Mesónak is azt tettük be ide, hogy mindig ott legyen, ahol mi. Sokkal jobban aludt, ha a háttérben a nővére kajabált meg kopácsolt, mintha a kiságyban volt, én meg nyugodt voltam, hogy látom a csajszit. Most is könnyebben elaltatja magát, mint a nagy, szerintem jobb a biztonságérzete emiatt. Persze lehet, csak más természet.


E-bayen lehet kapni teljes garnitúra ruhákat. Az osztrákok mindenből újat vesznek a gyerekeknek, majd egyben eladják (pl. kislány 0-6 hónap). Azokat dicsérik, hogy nagyon jó minőségűek, egy barátnőmnek volt használtruha boltja Gödöllőn, ő rendszeresen így szerezte be az árut.


Szerencsére van kitől örökölnünk (a késői gyerekvállalás előnye), aztán a játszón összeszedett barátnőktől is lehet venni egy-egy jobb darabot (kabát, overáll). Nővérem lánya 11 éves és minden ruháját eltette (na ő nem örökölt semmit senkitől :(). Most meg egymáséit hordják – még, amíg Mesó nem éri utol Szaffit méretben (Mesó 80-as, Szaffi 92-es, ami 2 méret különbség csak). Szaffi tavaszi pulcsiját ősszel már Mesóra adtam fel :).


 


Apa ma végül szabit vett ki, úgy köhögtem reggel. Most levitte a lányokat (hátha Mesó alszik a babakocsiban, Szaffi meg legyen levegőn), én meg itt lustálkodom 8). Mégse lett olyan kemény ez a nap 8). Mondjuk van szabija bőven, mert nyáron nem tudta kivenni :evil:. Hülye multi :evil: (mintha nem abból élnénk :lol: ).


Hétvégén lecseréltük Mesó autósülését nagyobbra, egy ideig bent volt mind3 ülés a kocsiban, szépen elfértek. Szaffi mondta is az üres baby-hordozóra, hogy oda meg beteszünk egy kisbabát, jó? 8) Amúgy ezt az autósülést is egy barátnőmtől vettük meg, így bizti vagyok, hogy még nem karamboloztak vele, tehát jó, viszont 10e volt az új 65e helyett (Römer).

MA MEGYÜNK DOKIHOZ!!! :D


KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Hmm nem is rossz ötlet ez az ebay-es ruharendelgetés. Ráállítom a kedves kis páromat nézzen körül. Ő a rendelgetős.:)

Már kinéztem ilyen multifunkciós babakocsit. Hordozó-mózeskosár-kocsi kombót. Abból mindenféleképpen szeretnénk újat. Viszont kiságyban gondolkodok esetleg használtban.

:) Irigyekkel a doki miatt. Mi most váltunk orvost. Az előzővel sem volt gond, viszont a Jahn Ferencbe dolgozik. Óbudáról meg oda kivergődni nem könnyű. Remélem a másik is cuki. Egy viszonylag fiatalabb nő, Ő a Szent Imrébe dolgozik. Ott a babaosztályról sok jót hallottam.
Legszívesebben minden héten mennék dokihoz hogy meglessem a törpémet:) Tudom, ez még ilyen első babás örület:)

Lilypie First Birthday tickers
bbarbika
Budapest III. kerület
 
 


Szent Imrének tényleg nagyon jó a szülészete és a babaosztálya is! Ráadásul szoptatás-pártiak, abban is biztos kapsz segítséget, ha kell :) Sok jót hallottam már onnan, a nővérem 11 éve ott szült és akkor iszonyú modernnek tűnt nekem a 2 ágyas saját fürdős szoba :) Jobban jártok ezzel a kórházzal, mint a Dél-Pestivel :) (én elvileg ahhoz tartozok, de az Istvánba szültem mind2x, most is ott akarok).

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Most próbálok kicsit többet írni... :-)

Era és Réka, hát nem semmik vagytok ezzel a lánynév választással! :-) :-) :-) Már emiatt is kíváncsi leszek, hogy kik is laknak Bennetek :-) :-)
Nekünk a lánynevünk Kincső. Kisfiamat Máténak hívják.

Nina, Neked is üdv a csapatban, s drukkolok, hogy minden rendben legyen a kis petezsáklakóval, úgy ahogy a többieknek és magunknak is szorítok egyelőre!

Barbika, kisfiúnk megszületése előtt ugyanígy voltunk, azaz már jóval előtte eljegyzett a párom, de az esküvőt későbbre terveztük, így viszont 4 hónapos nagyon kis helyes pocival házasodtunk össze :-)
A szoba meg nálunk úgy alakult, hogy igazából először a hálószobánk sarka volt a babaágyas kuckó, s csak fél éves korára alakítottuk ki az "igazi" gyerekszobát, de persze a fő játéktér továbbra is a nappali nálunk is! :-)

Zsirafcapa, gratula a 4. hez :-) Nagyon szép család lehettek! :-) És Te még othon vagy a kicsivel?

Az első várandósságom alatt én a paprikát kívántam (TV paprikát, kápia paprikát, kaliforniait... szóval csak paprika legyen) s ami meglepő volt, hogy bár nagyon édesszájú vagyok, se a csokit, se az édességeket nem kívántam... ez különben a legjobbkor jött (főleg, h volt is rajtam néhány fölösleges kg), hiszen így szinte éreztem, hogy kitisztul a szervetem, s tuti jól és egészségesen fog fejlődni a babó... hát most még simán kívánom a táblacsokikat és társaikat... úgyhogy lehet, hogy lány lesz?!?! :-) :-) :-)

Ébredezik megyek... :-)
További szép napot Mindenkinek!

lb3f.lilypie.com/TikiBlogger.php/n5Iz
 
 


Úgy látom, a centim nem úgy jelent meg, mint terveztem... :-(
Segítség! akkor hogy kell?!?!? :-) :-) :-)
 
 


NEkem a BLL kódo van bevágva a lillypie-ből aláírásnak
mikor Szaffit vártam, semmi paradicsomosat nem bírtam enni, pedig imádom. Szaffi a mai napig nem hajlandó paradicsomosat enni :)

Voltunk dokinál, imádom a fickót :) Tök aranyosan örült nekünk, mondjuk a két lány lazán felfedezte a rendelőt magának :lol:. Főleg a kicsi 4kézláb :lol:. Persze megint marék gyógyszerrel távoztunk, megint van egy bevérzés a petezsák alatt, mint Mesónál, de már nem izgulok annyira miatta. Mit nekem szterod?! Kaptam a pajzsmirigyre is gyógyszert, meg vett le vért, hogy pontosabban is adhasson legközelebb (nem szokott nagy eltérés lenni). A méret alapján 6 hetes. Mesót is eleinte 1 héttel kisebbnek mérték, pedig ott nagyon pontosan tudtuk a kort. Volt már szívhang is. Gondolom, ha felszívódik a bevérzés, utoléri magát, mint Mesó annak idején. Ja, 1 gyógyszerrel kevesebbem van, most nincs aspirin protekt 8) Hurrá! :D Megnéztem, egy csomó mindenből még maradt is, szavatosság is jó még - éljen a kis korkülönbség :lol: 3 hét múlva megyünk megint, természetesen veszélyeztetett vagyok és természetesen a doki se gondolta, hogy kímélni fogom tudni magam, ahogy mondta :)

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Reka de jó! Ohhh, beverzesem nekem is volt, 2 cisztaval. Minden felszvodott.  :wink: 
Szivhang de jó!  :lol:
Elso babasok, nálunk az első 9-10 hónapban nem is volt gyerek szoba.  :oops: Nekem sokkal kenyelmesebb volt az agy mellett lévő kisagybol kikapni a babat ejjel, szopi es vissza. Aztan 8 hónaposan ugy dontott hogy O nem alszik tovabb kisagyban :shock:
Es babakocsi! En sosem kerdeztem mit, hogy... es jol megszivtam, mert milyen jó lett volna ha már az elejen allithato a tolokar. En meg vettem komfort 3 az 1-bent, de csak 1 iranybol lehetett tolni. :(
Lehet hogy csak nekem, de ez nagyon fontos :lol:

Era

Kép

Kép


Kép
guera
Playa del Carmen
 
 
 
 


Guera, babakocsival én is így jártam, szép 3 kerekű, imádtam... de MEsónál már lecseréltem 2 irányba tolhatóra :wink:. Most Peg Perego Uno van, erre Szaffit is könnyen fel lehet ültetni. Kelleni is fog a testvérbabakocsi funkciója, Mesó egy kis lustaság, sztem ott fog csücsülni a rávarrt beülőben ő is :D
Itt egy áprilisi kép a számunkra ideális babakocsiról:

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Jó reggelt:)

Nálatok hogy megy az alvás? (Kisbabával gondolom éberen:)) Állíndóan forgolódok, szenvedek éjszaka. Kínomba már átmegyek éjjel a gyerekszobába aludni, hogy ne ébresszem fel a párom. Baba előtt hasonalvó voltam, de most se a cicimtől,se a pocakomtól nem tudok:) Így meg csak szenvedés az alvás. :(

Mi kinéztünk egy babakocsit, de ha jól látom akkor csak egy irányba tolható:( Szóval inkább keresünk másikat. Egyébként mennyire érdemes sokat költeni babakocsira?

Réka: Szaffi mit szólt egyébként a kishugához mikor megszületett?:) Már az első babónál is veszélyeztetett voltál? Mivel tudtad magad lefoglalni egész nap?:) 

Era: Nálunk szerintem úgy néz majd a gyerekszoba, hogy apa marad a hálóba, én meg valószínűleg ingázok a háló és a gyerek között.:) Mikor éppen melyiknek gyereknek van rám szüksége :D:D:D:D.

Akartam kérdezni, hogy nálatok mi a helyzet a háziállatokkal? Panelba lakunk, és van 2 nyuszink. A kisgyerekeink, nagyon a szívünkhöz nőttek. Amikor anyósom megtudta hogy babánk lesz, az első mondatai között volt, hogy menniük kell. Én nem hinném, hogy csak mert baba jön a házhoz el kellene költöztetnem őket.

Lulu és Bogyó <3


Lilypie First Birthday tickers
bbarbika
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek gratula a babákhoz, látom nem sokan vannak akik az elsőt várják. 
Csatlakoznék én is a csoporthoz, mint első babát váró!!
Most még csak a pozítiv teszten vagyok túl, holnap vár a doki az első vizsgálatra. Ha minden igaz akkor éppen 6 hetes vagyok. Tünetem még nem sok van, eddig csak a fáradtság és néha némi hasfájás....
Szerencsések vagyunk mert mi az esküvő után döntöttük el, hogy nekivágunk és hát a nászúton össze is jött, az első hónapban 

Még izgulok holnap mi lesz, reméljük minden oké.
hvikiii
Budapest IV.
 
 


Reka Meso hat megzabalom hogy ul a babakocsin!

Barbi  en klimaxosnak erzem magam... hol melegem van, hol fazom en is hasonalvos voltam, most még megy. Elso gyerekkel 6 hetesen mar cickok miatt nem ment
En is veszelyeztetett voltam az elsovel, szornyuuuuuuu volt. Dog unalom. Ha akkor mar tudtam volna kotni, jobb lett volnakis elfoglaltsag legalabb. de igy napi 4-szer vittem ki a kutyat

Igen, van 2 kutyank. A masodik akkor jott, mikor Dante 6 honapos volt. Semmi problema nem volt egyikkel sem, a gyerek kulonosen elvezi ha rajuk fekhet, arrol nem is beszelve, hogy a "kicsit" (20 kilos a kutya) mar O hozza porazon
Bar nyusziban nem vagyok otthon, de szerintem siman maradhatnak, elvegre nem a kisagyban vannak...

Era

Kép

Kép


Kép
guera
Playa del Carmen
 
 
 
 


Szia Viki, udv koztunk! Meg egy elso babas, de jo! Irj majd, hogy mit mondott a doki, izgulok!

Era

Kép

Kép


Kép
guera
Playa del Carmen
 
 
 
 


Sziasztok Lányok :)

holnap megyek dokihoz UH-ra...nagyon izgulok remélem már nem üres petezsákom lesz hanem egy baba benne   Hülle kérdés de szeritetek létezik hogy úgy érzem néha mintha egy pillanatra bekeményedne a hasam? nem fáj, csak furi.. pl ha néha oldalt fekszem és akkor csinálja egy pillanatra. Vagy beképzelem? Ez nem baj ha ilyen van?  Mindenkinek szép napot, vigyázzatok magatokra
nina05
Kecskemét
 
 


De jó Nina! Megy a drukk :wink:

Kemenyedes szokott lenni, nekem akkor, ha keves a magneziumom.

En pl még mindig úgy erzem magam, mint aki nem is terhes...

Era

Kép

Kép


Kép
guera
Playa del Carmen
 
 
 
 


Szia Nina!

Valamelyik nap én is írtam hogy ilyet tapasztalok. Nekem van hogy sokszor 5-10 percig fennáll. De olyan kemény h visszapattan róla az ujjam:) Tegnap mondtam a háziorvosomnak, azt mondta, hogy csak vitaminhiány lehet. Vegyek be rá kálciumot vagy magnéziumot.:)

Amikor 6 hetesen elmentem dokihoz, csinált ultrahangot és már volt szívhang még a könnyem is kicsordult úgy megörültem:) Minden rendben lesz! Drukkolunk.

Lilypie First Birthday tickers
bbarbika
Budapest III. kerület
 
 


köszi csajok :) holnap megkérdezem a dokit hogy még mit egyek.. most elevit és folsavot nyomom, de az elevitet csak heti 1x szeretném..a folsav meg napi 2 szem. Én se érzek semmi mást, a  mellem fáj, de szerencsére hányás, hányinger most nincs. Bár a buszozást nem szereti pöttyi mert olyankor minden bajom van, öregnénik (szagárá) meg uhh nagyon készen vagyok. olyankor nagyon van hányingerem. Kivános vagyok de csak picit.. leves mánia megmaradt, pedig én sose voltam nagy leveses..és most meg levest enék csak..és nem ám valami fini levest..hanem a bolti zacskóst :D Voltam ma bababoltba..valami gyönyörüség.olyan szép dolgok vannak :) nem vettem semmit csak álmodoztam. Remélem lányom lesz :) nekik olyan tündéri dolgokat lehet venni. És olyan szép áron
nina05
Kecskemét
 
 


Sziasztok! :)


Én tegnap voltam az első ultrahang felvételen, és a kis babócámmal 5 hetesek és 5 naposak vagyunk, és a doki szerint június 24-én jön világra. Csak az az érdekes, hogy már látszik egy kis pocak, de viszont megkell várnom a 3 hónapot, mivel jövőhónapban hosszabbítják a szerződésem, és félek hogy ha most kiderülne, akkor felmondanak. Valaki valami tanácsot tud adni, hogyan is lehetne ezt a legjobb módszerrel titkolni? :) És hozzáteszem, hogy recepción dolgozom.

 


Sziasztok!

Era: változó. Most így hányingeresen teljesen mindegynek tűnik, hogy hány gyerek nyüzsög körülöttem, elég nehéz. Egyébként sokszor nagyon jól el vannak együtt, akkor könnyű, máskor megölik egymást, akkor nem annyira
Nevet majd a 12. hetes vizsgálat után írok, bocsi de babonás vagyok az első trimeszterben.

Barbi örülök, hogy a kontroll labor eredménye már jó lett
Én nem szedek semmilyen plusz vitamint, hiába vettem be este sokkal rosszabbul voltam tőle másnap. Keményedés passz, nekem nem nagyon van.
UH a dokitól is függ, van ahol mindig megnézik őket UH-val is, van ahol nem.
Nekünk van csincsillánk, macskánk és kutyánk, ebből csincsilla és macska már az első gyerek előtt is volt, nem mennek sehova. Nekem eddig az összes doki azt mondta, hogy be kell tartani az alapvető higéniás szabályokat és ennyi.

Réka: lányom kedvenc állata a zsiráf :)
Jobbulást Nektek!
Gratula a kis szívhangoshoz, a vérömlenynek meg hess!

Kicsimanocsek gratula! Igen, itthon vagyok még a kicsivel.

Nevek: lány nevünk nekünk is van, mert a 3. gyerkőc fiú, így a lány nevünk megmaradt.

Nina: gratula nektek is és drukk a holnapi UH-hoz!

Munka: szerettem amit csináltam, de nem vágyódok vissza, ráaádsul közben el is költöztünk, úgyhogy nem tudom mi lesz majd ha a kicsi 3 éves lesz, de ez még odébb van. Több gyereket nem tervezünk már.

Viki üdv Neked is, és drukk holnapra!

Mylife: gratula a babához! Ötletem nincs sok rá, hogy lehet eltitkolni, ha nem vagy nagyon rosszul akkor bővebb felsők hordásával szerintem még simán takarható a pocak 3 hónap múlva is.

Nálunk nem nagyon kell semmi a babónak, bár néhány dolgot tuti venni fogok megint, úgyse bírom megállni.  Viszont ez a hányinger kikészít, és az előző három gyerekből kiindulva még hetekig tartani fog. Napközben van néhány jó órám, de most már kezdek puffadni meg rosszul lenni, és szívem szerint bedőlnék az ágyba holnap reggelig. Érdekes lesz jövő héttől megint az oviba menni a gyerekekért, ráadásul busszal (nincs semmi bajom a BKV-val, de ilyenkor nem bírom)


Kép

Kép

Kép

Kép
 
 
 
 
 


Basszus, egy nap alatt annyit írtok, követni se bírom :)


 


Barbi Rossz hír, hason majd a nyáron alszol :) Akkor viszont nem hagy a kicsi :D Nálunk is külön szobában vannak és mászkálunk, én jobb szeretem így. A telken egy szobában alszunk, mind sokkal többször ébredünk meg, mint itthon (jó-jó, apa és Szaffi horkolnak, Mesó pedig énekel álmában :)).


Szaffi amikor meglátta a húgát, elbőgte magát és 5 napig nem szólt hozzám :cry: Nagyon lassan rendeződött, a változást a bölcsi hozta (10 hónap után). Kiderült, hogy Mesó sokkal jobb fej, mint a bölcsistársak. Azóta tart a szerelem köztük :) <3 („Ki a barátod a bölcsiben?” Szaffi: „Mesó!”).


Nyúl van néhány babás ismerősnél. Működik :wink:


Szaffinál is veszélyeztetett voltam, ott a 12. hétig dolgoztam, aztán nyári szünet volt. Augusztusban még bementem pótvizsgáztatni, úgyhogy a 20. héttől voltam itthon hivatalosan. Varrtam, hímeztem, fórumoztam, sokat jártunk koncertekre (komolyzenei) és nagyon jól éreztem magam, egyáltalán nem unatkoztam 8). Azóta se pihentem annyit :(


 


Viki Üdv köztünk! Nagyjából egyidős terhesek lehetünk :) Gratula a gyors sikerhez. Jó sztori a nászúton foganás, majd mesélheti a baba élete végéig :)


 


Era Ma volt itt a barátnőm (54 éves) aki klímaxos és röhögtünk, hogy egyforma hőhullámaink vannak :D.


 


Nina Magne B6 pocikeményedésre és hányingerre is jó, nem lehet túladagolni 8) A b6 viszont étvágygerjesztő, 12. hét után már nem olyan előnyös, mert sokat hízol vele, akkor érdemesebb Magnerot-ot enni a keményedésre, az jól felszívódik.


 


Mylife Gratulálok! Titkolást bő ruhákkal lehet, de „a szemeden látszik” és marha nehéz hazudni, ha rákérdeznek. Szerintem ezt gyakorold inkább :)


 


Zsirafcápa Jól leírtad a többgyerek+terhesség állapotot :). Néha egy ember se kéne a két lány mellé, máskor 5 is kevésnek tűnik.


 


BKV-n nagy tapasztalat, hogy tuti nem lapospadlós busz jön, ha babakocsi van nálam. TUTI!!!


 


Babakocsiról még annyit, hogy én az első gyereknél nagyon igényeltem, hogy új legyen, hogy pöpec legyen, és ez jó is volt így. A másodiknak tökéletes a vaterázott. Ezt a modellt úgy választottam, hogy megnézegettem a környék kismamáinak a kocsijait, és ami a leginkább tetszett, olyanra kerestem rá. Nekem másodjára szempont volt, hogy két irányba tolhassam, hogy vízszintig dönthető legyen és ne kelljen mózes (marha nagy és 4-8 hónap után csak kerülgeted a lakásban), hogy a tesót is rá lehessen állítani/ültetni rövidebb időre, hogy nagy hely legyen alul (bevásárlás+homokozók is elférjenek), hogy lehessen rá aggatni szatyrot, kismotort és emellett még be is férjen a tárolóba. BKV-re van egy esernyőkocsi, azt használjuk. Kicsi babával felkötve tömegközlekedek, a testemmel védem a BKV-szagtól :/ Én személy szerint nem szeretem a 3in1 megoldásokat, ott valamin mindig spórolnak, vagy túl drágának érzem. Mi örököltük a bébiülést az autóba Szaffinak, Mesónak vettünk újat az Iso-fix miatt, az praktikusabb azért. A másik tapasztalatom alapján teljesen felesleges darab, a pelenkázó táska :D Nekem is van, nem sokat használtuk, a hátizsák sokkal jobb, mert nem esik le a válladról, amikor lehajolsz a leejtett plüssért és nem potyognak ki belőle a cuccok. A legtutibb egy kis vászonzsák, benne pár pelus, krém, pelenkázó lap, és ez folyton benne van a babakocsiba 8)


KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Húúú, úgy látom zajlik itt az élet rendesen kedves kismamik!!!! :-)

Era, Barbi és aki még hasonalvó! kitartást Nektek igaz én el sem tudom képzelni, h mennyire rossz lehet, hogy nem tudtok a kedvenc alvási pózotokban aludni. Én csak oldalt tudok és tudtam mindig is aludni, úgyhogy az előző babavárás alatt még az utolsó hetekben sem volt gondom. Csak azt tudom mondani, hogy szeressétek meg az oldalfekvést mihamarabb, hogy könnyebb legyen! :-)

Era Kisfiad csúcs a két kutyával!!! :-) :-) :-)

Réka ilyen textilbeülős variációt én élőben még nem is láttam! De nagyon vagány!
Az ismerős kis korkülönbséges anyukáknak zömében vagy tesvérbabakocsi van, vagy csak fellépő van felszereve, na azon már láttam extra pózban utazó nagyobb testvért. :-) (Fellépőn ülve, lábát a csomagtartóba dugva :-) )

Viki és Mylife Gratula és üdv a csapatban :-)

Viki Igazi romantikus tündérmese a Tiétek :-)

Mylife Drukkolok, hogy titokban tudd tartani. A kisfiamat a munkahelyemen az első 13. hétig titokban tartottam, talán 2x vagy 3x kaptam olyan megjegyzést, hogy csak nem vagyok várandós, arra csak úgy reagáltam, hogy "én örülnék a legjobban, ha az lennék" s ezután annyira nem feszegették a dolgot, nehogy érzékeny ponton találjanak!

Barbi, cukik a nyuszik! Saját apasztalat nincs de csatlakozom a többiekhez, hogy tuti nem paterolnám el őket a baba miatt! Higiénét betartjátok, semmi gond nem lesz! :-)

Ez a babakocsitéma azt gondolom, hogy valóban nagyon átgondolandó, de mindenkinek a saját igényeit, lehetőségeit, vágyait kell felmérni. Én imádom a a mi 3 in1 kocsinkat, s a mai napig ha valaki kérdezi, akkor jó szívvel ajánlom, mert abszolút bevált, s ha most kéne választanom, akkor is ilyet vennék! Annak ellenére, h pl. nem átfordítható karos, viszont akár a hordozót, akár a mózest vagy a sportrészt fel lehet rá fordítva kattintani, úgyhogy néha előfordult, hogy séta közben átfordítottam.
Ami talán egyetlen hátránya (már akinek ez hátrány) hogy reatív nagy, de mivel a garázsban parkoltam vele, nekünk ez nem okozott gondot. S mivel van 2 nagy fogantyúja simán szálltam fel vele még a Hév-re is. Busszal mondjuk én mindig kinéztem a menetrendből hogy alacsonypadlós jöjjön :-)
Pelenkázó táska, nekünk az is bevált, sőt, a kocsit már csak hébe hóba, de a táskáját napi szinten használom még mindig, mert vállon átvetve a legkényelmesebb. A hátizsékot is szeretem, azonban ha háton hordozom Mátét, akkor a zsákot utálom előre venni, de az oldaltáska ugyanúgy elfér és nincs útban. Szóval nekem ez vált be.

Nina, hatalmas drukk a csüt-i UH-hoz!!!!

Zsirafcapa kívánok minél kevesebb és rövidebb hányingeres periódust! S hogy a gyerekek minél jobban ellegyenek egymással, s kevesebb gondod legyen rájuk, amíg Te sem vagy toppon! A Bkv-s utazásokhoz meg "semleges szagú" utitársakat! :-)

További szép napot mindenkinek!



 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

cron