Új privát üzeneted érkezett!

Segitség lányok!

Lányom az oviból vakarodzva jött haza. Tetût találtam!

Kérnék tapasztalatot, javaslatot!

Mindent fertõtlenitenem kell? (ágynemû, ruhák,...)

Köszi

Bea
Bea
 


Bea!

Menjetek le a dokihoz, õ ír fel majd olyan szert, amivel ki lehet irtani. Elég hosszadalmas, mert egyszer a tetûket kell kiirtani, utána meg a petékbõl kikelteket, mert a peték nem pusztulnak el a szertõl. Esetleg le lehet szedegtni a serkéket, de az elég hosszadalmas...

A többit is a dokitól kérdezd szerintem.

Puszi:

Dia
Dia
 


Menj a patikába, ott segítenek és adnak mindenféle ötletet, szert is. Ha van, kérj "Nix" (vagy valami hasonló?...) nevû sampon szerû szert, kb 300 Ft. Van benne fésû is, ami sokat segít. A sima, régi Nittifor nevû szerhez nem adnak. A serkéket viszont neked kell kiszedegetned, bár a használati utasításban az van, hogy meghalnak azok is. Frászt. Azt is olvastam, hogy az ecet segít feloldani a serkék cement burkár, könnyebb sokkal kiszedegetni õket.
Nyugi, túlélhetõ, nyáron estünk át ezen két kislánnyal....
Irj, mi lett!!!
Maminti
maminti (maminti)
 

 
 

Ja: ánynemût és alvós állatokat kimostam, de nem fertõtlenítettem, nyár volt és napon tudtak száradni.
Fel a fejjel!
Maminti
maminti (maminti)
 


KÖszi Dia és Marminti!

A Nix 1.200 Ft/kis flakon. Mivel hosszú a haja, és az enyém is, plusz apa (az övé rövid!) vettem három flakont. Kész anyagi csõd volt!

Szóval megelõzésképpen mi is kenjük. A fésû is nagyon jó hozzá. Az állatkák megdöglöttek, de a serkék ott maradnak.
Olyan hosszú a haja, hogy lehetetlen feladatnak látszik. Ettõl a szertõl a serke is elpusztul szerintetek? Ecetes vízzel öblítsen le utoljára a haját? Most ne járjunk az oviba, hogy vissza ne kapjuk?

Tanácstalan vagyok! A patikában is rendes volt a nõ, de én úgy égek!

Bea
Bea
 


Bea!

Járjatok csak oviba, de szóljatok az óvónõknek a dologról, mert a többi gyereket is fertõtleníteni kell, különbenállandó probléma lenne...

Szerintem a serkék miatt figyelj még, ha kell, akkor még egyszer csináljátok végig...


Puszi:

Dia
Dia
 


Bea!
Nekem is volt nagyon régen. Úgy emlékszem, hogy a srekéket ki kell huzigálni, mert lehet, hogy elpusztulnak (vagy nem), de ott maradnak. És akkor még úgy volt, hogy közösségbe is csak orvosi (vagy KÖJÁL-os?) igazolással lehetett menni. De tényleg szóljatok ám az oviban, mert lehet, hogy pont az a szülõ nem is tud róla, akinek a gyereke elindította az egészet. Az óvónõk ilyenkor figyelmeztetik a szülõket, de nem szabad megmondaniuk, hogy kinek van, nehogy megsértõdjenek. Szerintem hülyeség ezen megsértõdni, de tényleg sokan targédiának veszik. Amikor tanítottam, az egész osztályom tetves volt, a védõnõ meg nyugtatgatta a szülõket, hogy nem tehetnek róla, mert a tetû csak a tiszta fejeket szereti (a legkoszosabb gyereknek nem is volt!). A srácok meg boldogan közölték, hogy de jó, akkor többet nem is mosnak hajat!
Szóval nyugi, mindez csak azt jelenti, hogy abszolút tiszta gyereked van! Kép
Emese
Emese (emese)
 


Köszi Emese és Dia a nyugtató szavakat. Tetû már nem volt ma, a serkéket pedig huzigálom!

Tényleg Ti tartottátok bennem a lelket, mert én el akartam süllyedni...!

Puszi
Bea
Bea
 


Szia Bea!

Ilyesmi miatt felesleges ám elsüllyedni... Általában ezen minden gyerek átesik, aki közösségbe jár, nem te tehetsz róla.

Sõt, azt pl. tudtad, hogy az ember átlag kétszer átesik életében bélféregfertõzésen? Van, hogy észre se vesszük...Kép

Szóval, csak nyugi, és jó serkehúzogatást...Kép

Dia
Dia
 


Bea!
Nagyon jó játék ám a serkehuzigálás! Ha a lányod a két körme közé szorítja, nagyot durran, akkor vége, tuti elpusztult! Jó szórakozást! KépKépKép
Emese
emese
 


Jaj, lányok!

Most legalább nevetek! Amúgy felrobbanok. Napok óta mást sem csinálok csak serkét húzogatok!

Úristen, és még mennyi van. Az tutti, hogy elpusztulnak ettõl a sampontól? Minden este mossuk a hajunkat, új ágynemû,....

De olyan mintha nem akarna elfogyni!

Bíztassatok! Egyszer tényleg vége lesz?

Bea
Bea
 


Bea,
én most nem foglak biztatni. A barátnõm három gyereke begyûjtötte ezeket a helyes kis dögöket a suliban. A körzeti azt mondta neki, hogy ez egy fél éves program. Bejött. 9 hónapig minden este serkevadászat, minden gyerek fején. Rendszeres tetûirtás, még mindig van neki otthon jó nagy készlet tetûirtója, és hetente még mindig átbogarássza a gyerekeket. Nem elég, ha Te kiirtod, mert ha más nem teszi meg, visszaköltöznek. Ez az egész a tavalyi téli szünet elõtt indult, és igazából nyár végén ritkította heti 1-re a bogarászást.
Egyébként amiukor én iskolás voltam, detergens sulfuratummal kellett hajat mosnom, és csak engem kerültek el ezek a dögök!

Kitartás, lesz ez még így se.....
Madárka
madárka (mad&aacut
 


Én sem biztatlak. A serkehuzigálás muszáj, anélkül nem tudod kiirtani. Kb 2 hét alatt kelnek ki a serkékbõl az újak... Nekünk az lett a vége, hogy irány a fodrász és rövid haj. De azóta usziba járunk és nincs gond a fésülködéssel és hajszárítással. A lányok most élvezik a rövid haj kényelmét, maj megnõ nekik.
De a végén már én is azt hittem, hogy meggárgyulok, akárhányszor csak véletlenül is megvakartáék a fejüket.
Fel a fejjel, nem vagy egyedül!!
Maminti
maminti (maminti)
 


Jaj, lányok! Azért jártam erre olyan régen, mert serkét húzogatok.....

Már több, mint egy hete! Lassan két hete! És még mindig tele van.

Semmilyen fésû nem szedi le! De szerencsére nem vakarózik már a gyerek.

Az tuti, hogy ez a szer nem pusztitja el a serkéket és kikelnek az újabb díszpéldányok? (Azt írja a papír, hogy elpusztítja....)

Bea
Bea
 


Sziasztok!

Végigolvasgattam miket írtatok a tetûirtásról. Sajnos tegnap azzal fogadtak az oviban, hogy az egyik gyereken tetût találtak és ezért mindenki figyeljen oda a gyerekére és kezdjen azonnali irtásba! Gergõ 3 és fél éves. Átvizsgáltam a fejét, de szerencsére nem találtam semmit.
Elég ijesztõ, hogy milyen hosszadalmas dolog ez, és Te egyáltalán nem tehetsz róla..

Kitartás Bea!!!

Puszi,
Dóri
Dori
 


Igen, az van ráírva, de nem pusztítja el!! Két hét alatt kel ki az új generáció!
Szerintem vágjatok hajat....
Maminti
maminti (maminti)
 


Maminti!

Derékig érõ göndör haja van a lányomnak. A szívem szakadna meg, ha le kellene vágatni.

Akkor szedjük gyorsan tovább...

Bea
Bea
 


Szia Dóri!

Ti melyik kerületben laktok?

Szia

Bea
Bea
 


Szia Bea!

Mi Budakalászon lakunk, ide jár oviba a kisfiam. De szüleim újpestiek, nagyon sokat vagyunk ott. Hmm..lehet, hogy hamarosan teljesen újpestiek leszünk.. de ez már egy másik topic témája lenne.

Puszi,

Dori
Dori
 


Szia Dori!

Azért kérdeztem, mert állítólag a XIII. és a XIX. kerületekben most járvány van.

Bea
Bea
 


Sziasztok!

Ha valakit érdekel: hasonló probléma miatt az Interneten kezdtem keresgélni, és rátaláltam a www.headlice.org oldalra. Ez az amerikai "fejtetû-szövetség" honlapja, ahol egyrészt hasznos tanácsokkal szolgálnak, de ennél is érdekesebb, hogy meg lehet rendelni egy LiceMeister nevû fésût. Mivel a kislányom hosszú hajában elég sok a serke, és kézzel reménytelennek tûnt a dolog (naponta egy-két óra "kurkászással" szinte nem is látszott az eredmény), gondoltam, legfeljebb néhány üveg Nix sampon árát veszíthetem -- és megrendeltem. Cakpakk 20 dollár volt, ami talán soknak tûnik (az is), de a fésû a megrendeléstõl számítva 5 nap alatt megjött - és használ! Egyszerûen szuper! Ha az elõírás szerint használod, gyakorlatilag az összes serkét le lehet vele szedni!!! Egy óra alatt végigmentünk vele a haján, és most már szinte nincs is benne serke. VISA vagy MasterCard kártyával tudsz rendelni (vagy ha van amerikai rokon, az meg tudja venni). Én csak ajánlani tudom, még ha viszonylag sok pénzbe kerül is.

Ha kérdésetek van, szívesen válaszolok:

hami@aramszu.net

Egy apuka
Névtelen
 


Sziasztok!

Használta valaki a Jacutin gélt, a Pedex hajszeszt vagy a 2%-os Krezol szappant tetûirtásra? A neten még ezeket hallottam!

Segitsetek, mert nincs az a sûrû fésû, ami használna. Még a Nix samponé sem ér semmit....

Üdv

Era
Era
 


Nálunk a Jacutin gél, úgy néz ki, hogy használ!

Csak el ne kiabáljam!

Bea
Bea
 


Sziasztok Lányok!

Elég régi az utolsó hozászólás, ezek szerint megoldódott a probléma?
A mi esetünk ugyanaz mint a Beáéknál, , derékig érõ göndör szõke, sûrû, hajzuhatag. Nekem a NIX egyáltalán nem vált be,a hozzátartozó fésû ért valamit, de az sem sokat. Nittiforral kezeltem 3 naponta és folyamatoson huzigattam a serkéket. Én szóltam a gyerekorvosnak, õ kiküldte az ÁNTSZ-t. Állítólag egy-két gyereket ki is tiltottak. Egy hónapig nem engedtem a gyereket oviba, hogy ha sikerül kiirtanunk legalább a Szentestét ne tetvészéssel töltsük. Szerencsére addigra túlestünk rajta. Most egy hete jár, de ma hallottam hogy még mindig van tetû az ovodában.
Iszonyatosan félek, hogy visszakapjuk!!!!!!
Már az is megfordult a fejemben, hogy átiratkozunk máshová, de azt is hallottam, hogy a kerületben miden óvoda fertõzött.

Én már totál ki vagyok újra! Nem is tudok másra gondolni, folyamatosan ezen jár az agyam. Sajnos én is nagy tragédiaként élem meg.
Most amíg közösségbe jár, addig nem lesz egy nyugodt percünk sem?
Október óta tart ez az õrület az oviban.
Gigi
 


Gigi!
Mi is megjártuk a hadak útját...
Sajna közösségben ez elõfordulKép
Nálunk úgy tûnik beválik az ecetes vízzel hajöblítés (vagy csak hiszek benne).
"Megpróbáltatásainkról" a Túl az elsõ heteken... topikban olvashatsz, kb. decemberi hozzászólásaimban + a válasz jó tanácsok.
Én már többször átéltem a nagylányommal ezt, többiekkel csak idén, és most bizony levágtuk rendesen a haját! Kiborult, de már tetszik neki! Sokkal könnyebb átnézni minden hajmosás után - merthogy ez még jó ideig megszívlelendõ.

Pussz:

Edóka
Edóka
 


Sziasztok,
amikor én gyerek voltam, csak egyszer kellett bekenni, a húgomnak is, és elmúlt minden. (hosszú szõke hajzuhatagom volt nekem is.) Most a 3 nagyobbik volt tetves, és nem akarom elhinni, hogy napi programommá fog válni a kulkászás. Ugye nem????????

Virág
Virág (fiore)
 


Virág!
A NIX, és a Nittifor is jó. Nélunk a suliban volt, három hónapig ment a cirkusz, a végén már majd mindenkinél talált a védõnõ valamit. Azért írom, hogy valmit, mert az én lányomnak azt mondta, hogy talált 1 DB!!!döglöttet a haján. Naponta néztem át, hetente mostam, öblítettem, a derékig érõ haját. A többi kislány is hosszúhajú(balett osztály). Aztán meguntuk a cirkusz, húsvét elõtt minden szült megkértek bogártalanítsa a gyerekét, és önmagát. Akinek lesz húsvét után, az hozza visza mindig. Meg bejelentettük a városi ÁNTSZ-nél, mert a védõnõnek ott helyben van joga lekezelni, ha valkinél rendszeresen talál, és a szülõ nem tesz semmit ellene.Meg ki is kell menni környezettanulmányra. Azonkívül, hogy egy vagyont otthagytam a patikában 3 hónapig, hogy védett legyen a gyerek, nem hiszem, hogy egészésges a vegyszer hosszútávon.
De mostmár vége, hála a cirkusznak.Kép
Zsomimama
zsomimama (zsomimama)
 


Így utólag: felnõtt nõknek nem érdemes ezekkel az alig ható vackokkal szórakozni szerintem, ha meg tudnak barátkozni a szõke haj gondolatával. Ui. a hidrogénperoxid eléggé végzetes csapást mért a lakóimra. Semmit nem kellett azóta csinálnom. Kép

Virág
Virág (fiore)
 


Sziasztok!

Újra támadnak kedvenceink!
A XIII. ker. ovijai tele vannak. Máshol mi újság? Állítólag betiltották a NIX-et. Hallottatok errõl? Melyik szer vált be nektek mostanában?
Más is megrendelte azt a fent ajánlott fésût? Lehet még rendelni? Ha tényleg bevált, akkor érdemes rá áldozni.
Én 5200 Ft-ot hagytam ma a patikában.

Sziasztok
Nina
Nina
 


Sziasztok!

Minket a nyáron látogattak meg a dögök, kellõen bepánikoltam az elõtte olvasottaktól. Nyitottam egy nagyon kemény hajvágással, ami a fiúknál nem volt gond, náluk nyárra amúgy is divat az 1 centis haj, lányomnál viszont az 5 éve növesztett haját kaptam le cirka 3 cm-esre (amúgy nagyon csini lett tõle, egész megváltozott, hangsúlyosabb lett az arca, nem beszélve a kényelmi szempontokról, szóval ma már azt mondom, nem szabad ennyire megijedni a hajvágástól, pedig akkor bõgve vágtam le neki, márúgyértem õ is én is bõgtünk) És aztán keményen bele, a sima Nittiforral. Azt ugyan nem szabad elhinni róla, hogy leöli a serkét is, meg azt se, hogy 1 hétre (mosás nélkül) védelmet jelent. Bekentük és rajta hagytuk. Az éppen élõk eltûntek, ha egyáltalán még voltak, merthogy kenés elõtt is bogarásztunk. A serkéket meg szedegettem. Kb. 4-5 napig naponta rettentõ sokat. Mindig meglepõdtem, hogy ha elõzõ nap leszedtem amit találtam, akkor honnan lettek újra ennyien. Azt hiszem ez valahogy úgy lehet, hogy amíg picik, addig kevésbé lehet észrevenni õket, és ahogy nõnek -de még sekrék- akkor már jobban. Mindenesetre leginkább olyan kikelés elõtti formában lehetett õket megtalálni szerintem. 4 nap után találtam olyanokat, Nittifor ide vagy oda, amik éppen keltek ki, mozogtak, de még picik voltak nem normál méretûek. Na ekkor újra bekentem õket. A harmadik kenés újabb 4 nap múlva volt. Akkorra már alig egy-két szemet találtam naponta. És kb onnantól, a 8. naptól egyet sem. Kopp-kopp azóta sem.
Ja. Abszolút mindent kimostam. Minden ruhát, huzatot, magát a párnát, az összes ágyban lakó plüssállatot. Azt találtam a neten, hogy 60 foktól fölfele kipurcannak.
Szóval az írtással szerencsénk volt.
Viszont a védelment, minden errõl szóló szöveg ellenére, szerintem nem nyújtja a nittifor, mi nem ezt tapasztaltuk. Nem hogy egy hét, de 4 nap volt kb, amíg mozgó nem látszott. Az ecetes mosás bíztatóbban hangzik.

Ildi

Ildi
 
 


Lányok!
Az én nagymamám is az ecetes vízzel való hajöblítést emlegette mindig csodaszerként, amit a húgom is sikerrel próbált ki, mikor bébicsõszködött, és állandóan tetvesek voltak a családnál a kislányok. Miután elkezdte az ecetet használni nem jöttek többet vissza, szerinte az ecet megelõzésre nagyon jó.
Sziasztok,
Hétpettyes


Sziasztok! Rég nem írt ide senki.Sajnos velem is megesett,a suliból hazahozta a párom huga a kis bogárkákat.3xpróbáltuk kiírtani őket.Nagyon nehezen sikerül csak.Hónapokig álmodtam még róla,hogy rohangálnak a fejemen.Jóval késöbb hallottam egy tuti módszert,bekell festeni a hajat.Nem csak elpusztul mind,de vissza sem jön.Nem szeretik a festett hajat.Gyereknek,ha nincs más,max.olyan árnyalatra festetni,mint a haja.Remélem segítettem valakinek.
Vendég
 


Kedves Lányok!

A Babanet szerkesztősége szeretettel várja a Látogatók történeteit a gyerekvárásról, családtervezésről, gyereknevelésről, szülésről, egészségügyről, családról, óvodáról, iskoláról, munkáról. Ha van olyan történeted, amely kacagtató vagy megható, megindító, elgondolkoztató vagy felháborító, esetleg reményt vagy megoldást adhat másoknak, ne habozzatok, hanem ragadjatok billentyűzetet és a kész írást küldjétek ide: szerkeszto@babanet.hu.

A történetek bekerülnek a Babanet Te Történeted rovatába, illetve a főoldalon is láthatók lesznek.

Üdv:

Dia
dia
Budapest
 
 
 


borcsi5 írta:Sziasztok! Rég nem írt ide senki.Sajnos velem is megesett,a suliból hazahozta a párom huga a kis bogárkákat.3xpróbáltuk kiírtani őket.Nagyon nehezen sikerül csak.Hónapokig álmodtam még róla,hogy rohangálnak a fejemen.Jóval késöbb hallottam egy tuti módszert,bekell festeni a hajat.Nem csak elpusztul mind,de vissza sem jön.Nem szeretik a festett hajat.Gyereknek,ha nincs más,max.olyan árnyalatra festetni,mint a haja.Remélem segítettem valakinek.


Nálunk nem jött ez be, nekem festett a hajam még is elkaptam. :(
milla5
Budapest XXI. kerület
 
 


Milla! Én úgy hallottam, hogy ha peroxiddal fested - vagyis peroxidos szőkére -, az valóban hat. Merthogy a peroxid erősen maró hatású, aminek sem a tetvek, sem a serkék nem tudnak ellenállni. A sima hajfesték mit sem ér...

[size=12:d15e2bdd2c][color=blue:d15e2bdd2c][b:d15e2bdd2c]Gyerekszoba blog - Neked is volt gyerekszobád?[/b:d15e2bdd2c][/color:d15e2bdd2c][/size:d15e2bdd2c]
dia
Budapest
 
 
 


dia írta:Milla! Én úgy hallottam, hogy ha peroxiddal fested - vagyis peroxidos szőkére -, az valóban hat. Merthogy a peroxid erősen maró hatású, aminek sem a tetvek, sem a serkék nem tudnak ellenállni. A sima hajfesték mit sem ér...



Hát nem szőkére van festve a hajam, akkor ez volt a gond. :)
milla5
Budapest XXI. kerület
 
 


Milla, egyszer ki kell próbálni.:) És ha két legyet - bocsánat, két tetvet - egy csapásra... Már megéri.:)

D.

[size=12:d15e2bdd2c][color=blue:d15e2bdd2c][b:d15e2bdd2c]Gyerekszoba blog - Neked is volt gyerekszobád?[/b:d15e2bdd2c][/color:d15e2bdd2c][/size:d15e2bdd2c]
dia
Budapest
 
 
 


Hát csak azért nem leszek szőke mert azzal esetleg távol tarthatom a tetveket. :)

Nálunk már jelezték a szülői értekezleten hogy idén is lehet rá számítani sajnos. A védőnő mondta pont múltkor hogy nem kell félni már vannak olyan tetűirtók amik vegyszermentesek, nem olyanok amiket a mi gyerekkorunkban használtak. Ő a picksan sampont ajánlotta mint természetes összetevőjű sampont.
milla5
Budapest XXI. kerület
 
 


Milla, jaja, már bejelentették, hogy komoly fejtetűjárvány várható az idén... Isteni. Mondtam a gyereknek, hogy csak egyet hozzon haza, veszem elő a hajnyírót.:D

Majd körbenézek a patikákban, mi eddig Nittifort használtunk megelőzésképpen is, tavaly remekül bevált. Jó, mondjuk, abban tény, hogy van vegyszer.

[size=12:d15e2bdd2c][color=blue:d15e2bdd2c][b:d15e2bdd2c]Gyerekszoba blog - Neked is volt gyerekszobád?[/b:d15e2bdd2c][/color:d15e2bdd2c][/size:d15e2bdd2c]
dia
Budapest
 
 
 


http://tv2.hu/mokka/video/mokka-habbal- ... iskolakban

Nálunk Szigetszentmiklóson is már több oviból hallom, hogy támadnak a tetvek. A lányom csoportjában is találtak. Lányomnál még szerencsére nem. Remélem, nem is fognak. Most gyorsan vettem Paranit tetűriasztó aeroszolt. Állítólag jó.

Barátnőm nem járt ilyen jól, már mindkét lánya tetves lett, ő is. Már többször kezelte a lányok fejét, de még mindig talál bennük élő állatot. Tegnap éjszakára tetűírtóval a fejükön hagyta őket, aztán ma mégis volt élő tetű... Saját hajából is kifésült már vagy 4-5-öt.
Folyton mos meg serkéket szed... Szörnyű.

Szóval mindenki figyeljen nagyon oda, főleg így ovi és iskolakezdéskor, hetente minimum jól át kellene ebben az időszakban nézni a fejüket. Jobb az elején elcsípni a dolgot.

 
 


hát igen, már nekünk is volt benne részünk...
viszont a paranit az tényleg jó, mi is azt használtuk. csak még így is sokszor át kell nézni a hajat és a serkéket kiszedegetni, mert azokat nem öli meg.
Szóval jó böngészést mindenkinek.
tundermama
Budapest
 
 


Paranitot mi riasztásra vettünk. Van direkt riasztásra való spray, ha még nem kapta el vki a tetűt, csak megelőzni kíván. Szóval serkékkel nincs gondunk szerencsére. :)

 
 


Sziasztok!!!Mi sem akartunk kimaradni ebből a buliból és mi is beszereztünk párat.Úgy érzem kiirthatatlanok.Három lánykám és én is tetvesek lettünk.Kinek több kinek kevesebb,egyiknek serke nélkül ,a legidősebbiknek rengeteg serkével.Neki hajvágás lett a vége.Szóltam a tanító néninek.Gondolom boldog lett a hírtől.
ddia74
Mór
 
 


Ddia, de legalább szóltál...

Sajnálom a hajvágást... Mi sem úsztuk meg anno másképp. Azóta meg - lekopogom - nem volt, ahányszor csak szóba kerül, már húzok is a gyógyszertárba irtóért, és nyomjuk a hajunkra megelőzésképpen.

Kitartás.

Dia

[size=12:d15e2bdd2c][color=blue:d15e2bdd2c][b:d15e2bdd2c]Gyerekszoba blog - Neked is volt gyerekszobád?[/b:d15e2bdd2c][/color:d15e2bdd2c][/size:d15e2bdd2c]
dia
Budapest
 
 
 


Sziasztok!
Nem olvastam végig a topikot, de van egy remek, általam használt receptem.
A lányom ovijában ugyan még nem volt tetvesedés, de mkor én gyerek voltam,...a sulinkban előfordult.
Hajmosáskor az utolsó öblítésnél ecetes vízzel öblítette le anyukám a hajam. A hajnak nem árt, szép fénye is lesz. A szárításkor kiszellőzik és nem érezhető az ecetszag, de a tetű érzi és nem mászik az emberre.

Jómagam napi szinten használom az ecetet pl takarításhoz. Ha az oviban felmerülne a tetűkérdés tuti bevetném.
Sajnos ha már a tetű megtelepedett akkor a sima ecet nem segít.

N:

Kép Kép
 


Sziasztok!Újra itt!Csak azért jöttem,hogy elmeséljem két lányom "tetvetlen"én és a legkisebb nem tudunk kikászálódni belőle.Vettem nittyfort abból 1 teljes üveggel öntöttem a fejemre(hosszú a hajam) már két alkalommal.Újra viszkettem.Azt hittem kimarta a fejbőröm és bekentem babaolajjal(mert később mikor kérdeztem a patikust azt mondta egy kupaknyit öntsek a fejemre és azt dörzsöljem bele).
Sűrű fogazatú fésüt kaptam (a dobozban volt)neem xan tetűírtóhoz abból is két doboz fogyott el.Vettem 2 dobozzal a a legolcsóbból is ami csak 400 forint .Nem jut eszembe a neve de piros a dobozza .Legutoljára vettem Hedrint két ezerért sprey változatban.Ha valaki ezt venne akkor oldat formájában vegye.Igaz,hogy nincs szaga és nincs benne vegyszer de olajos.Ma teljesen kész vagyok már megint hosszan fésülgetem a hajam a sűrű fogazatú fésűvel és most piros színű tetűt találtam kettőt.Ott tartok levágatom a hajam a francba!!ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁMegörülök!!!Ráöntök a fejemre egy vödörrel szinte és mikor kifésülöm a tetűt akkor is mozog!!!!
ddia74
Mór
 
 


Sziasztok!!
Már régóta tervezem,hogy megírjam.Nálunk (a mindenféle csodaszer mellett)a végleges megoldás az volt,hogy hajvasaltuk a lányok haját és az enyémet is.A fiúk nem kapták el.
ddia74
Mór
 
 


a suliban nálunk is volt megint tetű járvány, most szerencsére kimaradtunk belőle, viszont azt mondták, hogy a paranit most már a serkéket is kiírtja, úh ez sztem csoda, nem kell szedegetni a kis zsákocskákat külön. Viszont sztem fölösleges a hosszú hajat végig kezelni, mert a tetű csak a tövében teszi le a serkéket, ők meg a fejbőrön mozognak.
tundermama
Budapest
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet: