Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Egy mindjárt 5 hónapos Bogi baba anyukája vagyok. Kb.2 hete úgy tünik,hogy nagyon el kezdett hullani a hajam.Érdekelne, hogy szülés után ezt más is így látta magán,mert olvastam már valahol,hogy terhesség alatt nem hullik annyira és most azért tünik többnek.Ha valakinek volt ilyen tapasztalata az egy kicsit megnyugtatna,hogy nem leszek kopasz.
Üdv.:Sissy
Sissy
 


Sissy

Ez teljesen normális dolog (sajnos), azonban anyukánként változó a mértéke. Nekem magától elállt a hullás és nem lettem kopasz, de a védőnőnél találkoztam olyan anyukával akinek csomókban hullott és már gyógyszert is kellett rá szednie. Nekem mindensetre ritkább lett a hajam. Csoda hogy a 8 gyerekes anyáknak egyáltalán még van szőr a fején...
Zorkanya
 


Sissy!

Lili csütörtökön volt 5 hónapos, és nálunk is 3-4 hete témaa hajhullás. Szerintem borzasztó sok hullik, a gyógyszertárban kaptam valami kencét, ma kipróbálom. 5 ampullás a kúra, úgyhogy kb 7-10 nap múlva várható eredmény. Ha valamithasznált, majd megírom. Egyébként nekem is azt mondták, hogy majd elmúlik.

Szilvi
Szilvi
 

 
 

Sziasztok !

Nekem az orvosom a hajhullás megelőzése végett egy vas+folsavat tartalmazó gyógyszert írt fel.
A neve Tardyferon Fol ezt a terhesség és a szoptatás alatt is végig szednem kellett ill. kell. Remélem használni fog nektek is.

Üdv.:
Erzsi
Erzsi
 


Sziasztok!
Ezek szerint nem vagyok egyedül. Minden hajmosás kész kínszenvedés, mert a híúságomon esik csorba minden elvesztett hajszállal. Szerintem nem lenne szabad ennyinek kihullania.
Erzsi, Szilvi írjátok meg, hogy használt-e a kúra érdemes nekiállni vagy nem.
Hajni
Hajni
 


Szia Erzsi!
A Tardyferon Fol-t én is szedtem a terhesség alatt és most is szedem amikor el nem felejtem. Lehet,hogy rendszeresebben kéne szednem!?

Kedves Szilvi!
Neked ezt a szert a gyógyszertárban ajánlották?
Megírnád nekem a nevét,lehet,hogy én is kipróbálnám.Az én Bogi babám egy héttel késöbb lesz 5 hónapos mint a te Lili babád,ha lenne kedved írhatnál a kislányodról.
raczek@freemail.hu vagy az üzenőfüzetben.


Zorkanya!
Megnyugtattál egy kicsit, hogy "normális" a hajam.

Üdv.mindenkinek:Sissy
Sissy
 


Kedves Sissy, nekem mindket gyermekemmel a harmadik honapban kezdett hullani a hajam, de piszokul. Az elsonel meg le is kellet vagatnom a hosszu hajmat. Most elkezdtem Revalidot szedni, az elso honapban mar tapasztalhato volt a javulas. Most feleves a lanyom, de mar nem hullik, nagyon jo erzes, en is sirtam minden hajmosas utan. Csak ajanlani tudom, a kormot is erositi.
Udv
Eva
Eva
 


Kedves Sissy!

Nekem is nagyon hullik a hajam, pedig a babám már 6,5 hónapos. Én valakitől a Pangamin élesztőtabletta jótékony hatásairól hallottam - itt a Babaneten. Tapasztalatom még nincs, most kezdtem el szedni, de talán más is kipróbálhatja. Majd írok, ha javulást látok.
Betti
 


sziasztok,
anno a fiam születése utáni 4. hónapban kezdett el hullani a hajam, de piszokul. szó szerint csomókban jöztt ki, és mivel világélletemben sűrű (nagyon sűrű) és hosszú hajam volt, teljesen összedőltem. Aztán erlkezdtem szedni a kismamaságból megmaradt Maternát, és két hét után csökkent a hajhullás. Most is vettem Elevitet (egyetlen szemet szedtem be míg terhes voltam), és a hajhullásra tartogatom... Egyébként iszonyú érzés, és szó szerint a hajam negyede kihullott akkor...
üdv és reménység!
Zsóka
Zsóka
 


Kedves Mindannyian!
Szeretném tudni,hogy elmulté a hajhullásotok, és ha igen akkor kinek mitől és mennyi idő alatt.
Az én hajam ugyanis most kezdett el nagyon hullni,és amúgy sem volt valami dús hajam.Kérlek irjatok valami biztatót.
Sziasztok:Ani
Ani
 


Kedves Ani!
én is itt a Babaneten olvastam, vki az élesztőtablettát ajánlotta. 300 db-os, 100 napig elég amit a gyógyszertárban vettem + Head and Shoulders mentolos sampon (kétnaponta) kb. 1 hét alatt rendbetett.
Szia:I.T.
Névtelen
 


Sziasztok!
Én most olvastam a Vichy honlapján a hajhullás elleni ampulláról. Valakinek van róla tapasztalata? Nem tudja valaki, hogy mennyibe kerül?
Üdv.:Bo-Szi
Bo-Szi
 


Hello!!!
Már írtam korábban a Pangamin élesztőtablettáról, és csak azt akarom mondani, hogy egy dobozzal beszedtem és örömmel jelentem, hogy BEVÁLT!!!!!
Ciao
Betti
 


sziasztok!nekem akkor kezdett el hullani a hajam amikor kisfiam 3 hónapos volt,most 11 hónapos és még míndig hullik,hála nem észerevehető de nagyon zavaró,hosszú a hajam de mindig össze kell kötnöm különben munden tiszta haj,szedtem én is vitaminokat de amint abbahagytam ugyanúgy hullott tovább,ha tudtok valami megoldást írjátok le légyszi,olyat írjatok amit terhesség alatt is lehet szedni,mert most szeretnénk még egy kisbabát
Névtelen
 


Szia névtelen,
nekem mindkét gyerkõcömnél kb. három hónapos korukban kezdett el hullani a hajam - na ezt jól megfogalmaztam,d e gondolom érted. Azt mondják, hogy kb. ilyenkorra ürülnek ki az anyai szervezetbõl a terhesség alatt termelõdött hormonok, ezért van az egész. Mindkét alkalommal iszonyatosan hullott a hajam, bár most másodszor talán kevésbé, viszont most le is vágtam Kép. Egyébként nekem is hosszú, derékig érõ, sûrû (volt) a hajam. Most a lurkücska lassan hat hónapos, kb. egy-másfél hónapja nem hullik a hajam. Beszedtem egy doboz élesztõtablettát, de igazából azt vettem észre, hogy nem annak hatására, hanem természetes módon oldódott meg a dolog.
Most elmentem bõrgyógyászhoz is, megkérdeztem, mit lehet szedni szoptatás alatt - azt mondta semmit, de max. az élesztõtablettát.
Szvsz bármilyen terhesvitamin jó, a legolcsóbb a multivitamin terheseknek, ez magyar, kb. 1200 ft és két havi adag. Ezt fogom most szedni, nem a hajam miatt, csak hogy pótoljam amit nem ehetek meg...
üdv
Zsóka
zsóka (zsók
 


sziasztok!nekem most kezdet el hullani a hajam de nem akár hogy,azt szeretném töletek megtudni mennyi idő kell ahoz hogy az élesztőtablettának hatása legyen. január végén hagytam abba a szopiztatást most6honaposak vagyunk van egy 8 éves fiúnk is de nem emlékszem hogy, vele is ennyire hullot volna a hajam.ha netán tudtok valami gyors megoldást szivesen fogadom sziasztok.
Névtelen
 


Sziasztok!
Én ezt hallottam.
MERZ SPECIAL - ez egy svájci gyógyszer ami egy kicsit drága de hatásos.
Ez nem hízlal. Az élesztótabletta nagy étvágyat csinál - legalábbis azt mondták, hogy kellően lehet tőle hízni.
Hali
Sz.-né
 


Sziasztok!

Ahogy olvastam, hogy nektek is hullik a hajatok, megnyugodtam. Bocsi!
Olyan jó, hogy egyforma a problémánk. Hajhullás, súlygondok, eleget eszik, ....
Mi legalább megértjük egymást.
A hajhullás, mint fent már többen leírtátok teljesen normális, de ha sokáig tart egy pajzsmirigy müködést nézessetek meg.
Névtelen
 


Sziasztok!

Az egyik barátnőmnek is hullt is a haja elment a körzetihez és vas tablettát kellet szednie, állítólag nagyon finom eleinte 2 db evett utána már csak egyet.
Ha felírják 500.-Ft, ha recept nélkül veszítek akkor 1.500.-Ft. Egy a bökkenő a nevét nem kérdeztem meg.

Zita
ziza (ziza)
 


Csak megerõsíteni tudom, hogy normális a szülés utáni hajhullás. Nekem három kisgyermekem van, mindhárom után kb. 3-3,5 hónapos korukban kezdett el hullani a hajam, sajnos elég erõsen, egyik napról a másikra. Az elsõnél megijedtem, a másodiknál kíváncsian figyeltem, megismétlõdik-e az elsõ eset, most pedig a harmadiknál már számítottam rá. Most négy hónapos a kicsim, az elõzõknél szedtem vitamint (Maternát), vastablettát (Maltofer), most sem tartanám haszontalannak, bár az elõzõknél sem állította meg a hajhullásomat, mivel a tavasz közeleg, inkább törekszem több zöldséget és gyümölcsöt enni.

Azt nem gondolnám, hogy a hajhullás a szoptatás miatt lenne (ahogy mondták nekem mások), mert az elsõ kettõnél tudtam szoptatni elég sokáig, most azonban - lázas betegség miatt - sajnos nem sikerült.

Ja! És az elsõ kettõnél kb. 1 éves korukban állt el teljesen a hajhullásom, szintén egyik napról a másikra. És folyamatosan sûrûsödött be a hajam azután.

Sziasztok
Névtelen
 


Én azt mondom próbáljátok ki a Schwarzkopf Bona Cure fejbõrápoló folyadékát!! Nagyon jó! Forász vagyok és sok kismama vendégemnek használt! sziasztok
Névtelen
 


Es hol lehet ilyet kapni?
 
 


Sziasztok!
"Örömmel" olvasom, nemcsak nekem hullik a hajam. Persze olvastam a bölcs könyvekben róla, de gondolta, hátha kivétel leszek. Hát, nem.Kép
Most a negyedik gyerekemmel vagyok itthon, õ 4 hónapos és szoptatom, amíg csak tudom. Kép
A 3. hónaptól kezdett hullani a hajam. A terhesség alatt is hullott, kb. 3 hónapon keresztül, a 3. hónaptól. Az elõzõ gyerekeimmel nem emlékszem, hogy lett volna ilyen problémám - igaz, õk már nagyon nagyok, lehet, hogy elfelejtettem (16, 15 és 12 évesek).
Majd csak abbamarad. Az élesztõt inkább nem próbálom a hízás miatt. Gyógyszert semmiképpen nem szedek a szoptatás miatt, meg különben sem szeretem a bogyókat. Viszont megpróbálom a Schwarzkopf Bona Cure fejbõrápoló folyadékát vagy a Head and Shoulders mentolos sampont. Majd írok, mire jutottam.
üdv mindenkinek
bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
 


Sziasztok!

Hogy álltok hajhullás ügyben? Kinek mi vált be?
Nekem az elsõ babámnál magától rendezõdött a dolog. De most 21 hónapos a második babám és 3 hónapos kora óta hullik a hajam. Már le is vágattam ( derékig érõt, egyész rövidre), szettem vas tablettát is, használtam Vichy Dercos ampullát ( amíg tart a kúra, hatásos, utánna elõjön a probléma és elég drága ). Ha valaki tud tuti tippet, kérem írjon.

Sziasztok
TÁgi
Ági
 


Sziasztok!

Van több féle haj és körömregeneráló tabletta a gyógyszertárban, Revalid és társai. Ezek közül próbáltátok már valamelyiket? Ha igen, milyen eredménnyel?

Anyuci
Anyuci
 


Anyuci!

Én a Revalid-ot is használtam, nekem nem jött be.
Most a Bio-Karotin+E kapszulát szeretném kipróbálni. Gyógyszertárakban kapható. Ismerõsöm használta és olvastam is róla.

Szia
TÁgi
Ági
 


Sziasztok!

Nekem is mindkét fiam után hullott a hajam. A hormonális változásokat különben is megérzem ilyen módon, de bármily rémes mértékû is volt, mindig megáll egy pont után. Csak az a sok szemét haj beborít mindent... Aztán egy szép nap ûgy nõ a sok kis új hajszál, mint tavasszal a fû. :-)
ducinea
 


Sziasztok!

Egy kis megnyugtató számolást végeztem. Terhességem elõtt kb. 50-70 hajszálat vesztettem naponta (ebbe bele van kalkulálva az is, amit nem vettem észre). Terhességem elején ez abbamaradt, lecsökkent napi 5 szálra!!!.
Kisfiam 3 hónapos koráig ez így is maradt. Ez azt jelenti, hogy kb 15-20ezer hajszálat tartott meg a szervezet ezidõ alatt. Majd elkezdett hullani a hajam. Naponta kb 500-600 hajszálat vesztettem. Ez normál körülmények között depresszióba sodort volna, de mivel tudtam, hogy annak a rengeteg megmaradt hajszálnak mennie kell, kivártam azt a kb. egy-másfél hónapot, amíg ez visszaállt.
Normális táplálkozás és kevés stressz mellett (gyerek mellett ez kissé nehéz) nincs ennél kórosabb hajhullás.

Pötyi
 
 


Pötyi!

EZ igen, le a kalappal elõtted. Megszámolni szálanként a napi 600 hajszálat!!!! Ráadásul baba mellett! Kép Kép Hogy csináltad? Amúgy val. tök igazad van, a nagykönyvek is ilyeneket írnak, bár konkrét számok nélkül.

Ildi

Ildi
 
 


Nekem már mindkét gyermekem nagy, 12-8 évesek, s az én hajam július közepétõl kezdett el rohamosan hullani és vékonyodni. Addig sem volt sok, az is vékony szálú,(most még vékonyabb) de most kétségbe vagyok esve. Most kezdtem a góckutatásba, de szerintem minden eredményem negatív lesz. gégészet, hasi ultrahang eddig negatív. még van a fogászat, meg a pajzsmirigy. már az is folyamatban van, de szerintem "-" Ja és nõgyógyászat... vele telefonon már beszéltem, azt mondta kicsit a valószínûsége, ne õ legyen az elsõ akihez megyek. Vérkép teljesen normális...
A Revalid nekem sem jött be, most a Merz-t használom második hónapja, annyit elértem, hogy napközbe már nem marad a kezembe a hajam, s hajmosásnál sincs tele a kád! Lehet hogy segíteni fog??!!
A fodrásszal is beszéltem, azt mondta nem tudok ellene semmit sem csinálni.... gének, levegõszennyezettség....

Sziasztok
Melinda
Névtelen
 


SZia Melinda!
Próbáld emg a csalán teát inni, és ezzel hajat öblíteni, vagy csalános samponnal mosni. Sokx csodákra képes (persze, ha konkrét eü-i preobléma nincs)
Üdv:
Ágci

Kép
 
 


Sziasztok!

Biovital B komplex a neve, amit én szedtem, és nagyon bevált.

Gyöngyi
Névtelen
 


Nekem évek óta mindennap 523 hajszálam hullik ki. Beletöródtem.
haj-rá
 


futyuduguKépKépKépKépKépKépKépKép
Névtelen
 


hjghjghjjghjtgjhghjghjjhKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Névtelen
 


Bocsi, ez a kisfiam volt. Par percre magara hagytam a gép elött és azonnal lecsapott ra. Tetszenek neki ezek a fejecskék!
Névtelen
 


Sziasztok!

Nekem a Dove sampon jött be. Karácsonyra kaptam egyet, és mire elfogyott a flakon (viszonylag gyorsan, mert hosszú a hajam) észrevehetõen kevesebb hajam hullott ki. Úgyhogy maradtam is ennél a márkánál. Elég drága (akciósan 569 szokott lenni), ezért a balzsamot nem ebbõl veszem, de még így is hatásos.

Anyuci
Anyuci
 


Hi!Nekem 4 hónapos múlt a babám,és most kezdett hullani a hajam.A terhesség alatt vagy 2-3 szor ennyire hullott.Most még nem olyan vészes a helyzet,de elég bosszantó így is.A dolog bája,hogy a picúrnak is hullik.Kép Kép Így aztán munkamegosztással beszemeteljük a lakást.A gond csak az,hogy a büfiztetős pelusokon rendszeresen találok hajszálat,onnan meg nagyon könnyen a szájába juthat,mint hogy már jártunk is így.Nem szeretném,hogy lenyelje,de biztosan lemegy egy-kettő.Csak bajt ne csináljon a pocakban!Így hát szedegetek,mit csináljak?Bye.E.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged
 
 
 


Szilde,

nekem is, és az összes ismerős mamánál is csak a gyerek négy hónapos kora körül kezdett hullani. Eltart egy hónapig, aztán megáll. Sokmindent nem lehet tenni. Én szedtem a terhességi vitamint a tej miatt, mást nem. Most három hónapos a második fiam, úgyhogy nemsokára kezdődik...

Éva
 
 


Sziasztok!

nekem sajnos időnként nagyon hullik a hajam, szóval kényszer-szakértő vagyok a témában de ez a 3-ik hónap szülés után... Mindent felülmúlt!
Most 1 éves a kisfiam, és nagyjából a 10-ik hó táján volt olyan a hajm, mint szülés előtt, mostanra pedig sokkla jobb lett! Kép

Ami nekem segített valaha:
- zsurlótea, köles, szilícium/kovaföld kapszula (ezek erősítik a hajszálakat)

- élesztő. Én a natúr élesztőt ettem, csak arra kell vigyázni, hogy ne egyél szénhidráttartalmú kaját előtte, utána mondjuk 1 órával. Az íze olyan, amilyen, meg is lehet szeretni, viszont a hatása frenetikus!
De ugyanez az élesztőtabletta, por, stb, csak nem ennyire ütős...

- Vasügyben én a zabpelyhet javaslom mindenkinek, mert ebben is van kovasav (l.mint fent), és jót tesz a bőrnek, idegeknek... A bébi is szereti, olyan 10-11 hónaptól kezdve már szívesen be is pakolja egy kis banánnal (éjjelre beáztatni!), szóval jó ez a zab mindenhogyan.

- Lecitin! Ezt most próbáltam ki, és nemcsak a hajam sűrűsödött be, de a bőröm is sokkal szebb lett. Plusz még van egy csomó jó hatása, de ez külön topik. Az íze nem rossz. Ebből a granulátum a legjobb, gyógyszertárban és herbáriában, DM-ben stb. is lehet kapni.

- És persze zöldség, gyümölcs, de fehérje is! Valami jó, ami lehet hús, tofu, tejtermék, babfélék... Csak semmi kerge diéta.

Ennyi jutott most eszembe. Remélem, segít valakinek!

Üdv,
Bogyóka
 


A hajhullás szülés után természetes jelenség, hiszen a női hormonok mértéke lecsökken a szervezetben a baba világrajövetelét követően. Erről nagyon sokat lehet olvasni a neten:
http://hajhullas.info.hu/hajhullas-szoptatas-idejen
Azonban ha a hajhullás nem múlik el legkésőbb 6 hónap alatt, más okok állnak a hátterében. A női hajhullás okairól sok cikk beszámol a neten: http://www.hairwellness.hu/hajhullas-el ... t-megoldas
Az alábbi cikk felsorolja az összes lehetséges hajhullás típust, melléjük kirészletezve az azok hátterében meghúzódó lehetséges okokat. http://www.youtube.com/watch?v=qUkaV_IzW2c De találsz fent számos olyan videót is, amiben hajhullás miatt szenvedők arról számolnak be, hogy nekik hogyan sikerült megállítani a hajhullás t.
mixy
Almásháza
 
 


Mielőtt bármilyen kemikáliát a szervezetünkbe vinnénk, érdemes olyan módszerekkel próbálkozni, amik nincsenek negatív hatással a szoptatós kismamákra, meg eleve... Én ajánlom a Full Hair kefét, nekem bevált, a hajhullás mérséklődött jelentősen. A lényeg, hogy hajmosáshoz is használom a kefét, de ha van pár percem napközben is megmasszírozom vele a fejem. Serkenti a vérkeringést és így erősíti a hajhagymákat. Minden leírás fent van a weblapjukon: https://www.fullhair.hu/ Ez úgy általában is jó a fejbőrnek, szóval mindegy milyen eredetű a hajhullásod. Én nagyon szeretem, meg élvezem 
 
 


Itt egy jó cikk hajhullás témában: hajhullás. Van szó benne az androgén alopeciáról, ez egyfajta hajhullás és szerintem nekem ilyen van!
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Errõl - arról

Jegyzetfüzet: