A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Itt vagyok

Tegnap este nyolc után nemes egyszerűséégel kidőltem, és háromnegyed hétig meg sem mozdultam Már sokkal jobb.
A napi emailezést és apró-cseprő ügyeket elintéztem, lassan dolgozhatok is.

Irina, apukádnak egy kalappal.
S. szegény sokat utazgat mostanság
Hát, ha aludni kell, akkor aludni kell, nincs mese.
Tényleg, a Bolyaid megy a gyed közben, vagy szünetelteted?

Maggie, szerintem ősz vége van, és már mindenki olyan, mint egy hulla. Sajnos. Ügyes vagy a diákokkal.

Kaqk?

Na, megyek is dolgomra.

Kép
vindolanda

Köszi, lányok, remélem a legjobbakat a beavatkozásnál!

Maggie, igen, a rendszeres munka hatásában én is hiszek. Jó felturbózódást, azt hiszem, kölcsönveszem az ötletedet erre (a ginseng hatásait nem tudom, de kipróbálom). 

Vindo, hogy sikerült a tegnap?
A Bolyai szerencsére nem egy otka vagy ilyesmi, h mindenképpen leketyegne, hanem szüneteltetni kell (kötelező is a tgyás, gyed alatt). Szép is lenne, ha letelne, miközben az ember nem tud dolgozni a kisbaba mellett a témáján. Tudom, vannak csodalények, akik igen, de azoknak vagy olyan gyerekük van és/vagy annyi segítségük. 
Amúgy tegnap is belefutottam, h egy ismerős megkérdezte, hogy akkor mikor végzek pszichón, ugye csinálom most is. Én ezt nem értem, de tényleg. Egy párhónapos gyerek mellett egy szakot nappalin, ahová be kell járni, folyamatosan produkálni kell majd vizsgázni kb. 10 tárgyból? Vagy valamit én nem csinálok jól. (Nekem van egy volt évf. társnőm, aki csinálja, de ahogy látom, egy sor tárgyat halaszt stb., nekem ez a fizetősség miatt nem játszik).

Kép
Kép
irina

Jó, biztos van olyan gyerek is, aki mellett lehet tanulni, nekem ez egyikkel sem működött. Napközben alig alszanak, ébren kb. 5 percig vannak el nélkülem.

Kép
Kép
irina

Nem tudtam, hogy lehet-e vagy kell-e szüneteltetni, ezért kérdeztem rá
A tegnapi nap elég fárasztó volt. Meg nagy plénum előtt kellett beszélni, voltak vagy százan, és az más, mintha beszélnél nyolc-tíz embernek egy normál konfin.
Rugó mellett lehetett tanulni, de őt szépen ott lehetett hagyni, ha elaltattam.
Nappali képzést viszont csak úgy lehet baba mellett, ha van, akinek lepasszold az órák idejére.

Kép
vindolanda

Igen, sok ember előtt beszélni egészen más. De legalább mindenféle tapasztalatod lesz :-)

Hát bejárni egy dolog, tanulni egy másik, és én egyiket sem tudom a gyerekektől, de biztos én csinálok valamit rosszul, vagy én is.

Kép
Kép
irina

Nyugi, van ezzel más is így
Nekem a tanulás ment volna, mert Rugó olyan forma gyerek volt, de lepasszolni nem volt kinek.
Volt olyan, hogy úgy mentem vezetni, hogy az oktató kocsijába bekötöttem hátra, és úgy vettem órát

Kép
vindolanda

Közben találtam egy szamurájos filmet, azt töltöm le estére. Már ránk fér, egy ideje semmilyen média-fogyasztást nem abszolváltunk.

Kép
vindolanda

Szép jó estét :)

Vindo hajrá filmnézés
én legutóbb egy mesefilmet néztem végig, azt is moziba este van hogy bealszok az altatásba vagy inkább olvasok filmezés helyett
sulik jók vannak bent miklóson, van egy ami tényleg szuper lenne, jó pedagógusokkal, kellő fegyelemmel és mégis figyelnek közben a kicsikre, de több mint 1 órával kellene korábban kezdeni a napot ha oda iratnánk be, annyira nem esik útba.

Köszönöm az érdeklődést lányok, a suli szuper. Most 2 10x10-es lemezt kellett tervezni. Népművészeti minta, modernizálva. Kicsit elrugaszkodtam ez eredetitől, formában, színben egyaránt. Jövőhéten fejezem be ha lesz rá kellő idő, mondjuk itthon is foglalkozom vele. Ha elfogadható lesz majd hozok róla képet.

Irina édesapádnak megy a drukk++
minden rendben lesz

Maggie pihenjél, hatásosabb mint a vitamin

KépKép
Kép Kép
l.móni

Írtam odaatra

KépKép
kaqk
Debrecen

Sajna nem sikerült filmet néznem, mert elaludtam.
Két szösszenet, aztán este majd jövök.

- Rugó, éjjel rosszat álmodtál és sírtál. Mit álmodtál pontosan?
- Anya, az nem neked való.

- Rugó, mit csináltál XY óvónénivel, hogy dugiban cukrokat visz neked?
- Nem tudom. Biztos nagyon szép a hajam.

Most ennyi. Délben mentem érte, ennek nagyon örült.

Kép
vindolanda

Hahó!

Móni, megértem, hogy sok a plusz egy óra... nálunk persze ez lesz, mert most relatíve későn visszük Ádit az oviba (9 körülre). 
Majd a szép alkotásaidból tegyél fel képet, pls!

Vindo, Rugó szövegei 

Velünk semmi különös, apránként vásárolgatok már az ünnepekre, na nem nagy dolgokra kell gondolni (csom. papír, dísz, ajándékhoz ez meg az). 
Tegnap dolgoztam, de ma mosott hm-hm vagyok, este vagy alszom, v  nézek vmit. 
Olvasás... (sóhaj), hát az akkor van csak, ha Ármin mellett ülve van rá pár perc. Nem épp regényekhez való időintervallum. De máskor nem tudok, Ármin mellett nem tudok villanyt gyújtani, mert zavarja az alvásban (otthagyni egyedül meg nem lehet). 

Kép
Kép
irina

Irina!
Apukádnak jobbulást!
Jónak hangzik a suli! Aranyos lehet Ármin, ahogy kúszik. :)
Irina szerintem is gyerekfüggő, hogy ki tud tanulni baba mellett és ki nem. Én a nem kategória voltam...

Vindo!
Rugó száj. :)

Móni!
De jó, hogy jöttél! Igen, kiváncsiak vagyunk a műveidre! :)
Hogy ízlik fiacskádnak az ovi?

Maggie!
Pici pihenést ütemezz be, és sok-sok C vitamin!

Kép
gica1

Halihó!

Én már beindítottam egy mosást. Most két napot kihagytam, iszonyatosan felgyűlt a mosnivaló. Meg a kávémat is megittam. De lassan kezdhetek főzni, mert Dávid most Bp-re utazik a Fradihoz. Délután szalagtűzőre megyünk a Kedvessel. Már várom, szeretem a sulijukban tanító tanárokat.  Tegnap este meg jótékonysági koncerten voltam. Az iskolánk javára szervezték, a Nagytemplomban volt. A fellépők: Szakcsi Lakatos Béla és Takács Nicolas Igazán remek volt. Feltöltött, utána még beszélgettünk kicsikét Momival, aztán hn 11 körül már itthon is voltam.

Nagyon kedvesek vagytok, csak sajnos nem nagyon van időm pihenésre.
Egyébként érdekes, ha fáradtan is kezdem a napot, a mh-en a lányok felpörgetnek, majd este érzem, hogy hulla vagyok. Mondjuk nem is egyszerű hat, súlyosan és halmozottan sérült gyerekkel.
Irinám, gratulálok a kicsikéteknek a kúszáshoz.  Én is megtanultam nem berzenkedni a megmásíthatatlan ellen. Ha így van, akkor így van, a gyerek mindennél fontosabb. Így is remekül csinálod.

Mónikám, én is, én is nagyon kíváncsi vagyok a szépséges alkotásaidra.  Virankával is megállapítottuk, hogy amihez nyúlsz, az kinccsé lesz. Egyébként meg ő is gyönyörű dolgokat csinál, én lehet, hogy nem is merek kötőtűt fogni, annyira egyenletesen, szépségesen köt, hogy az állam leesett. Vetekszik a gépi kötéssel.

Vindokám, Rugó dumáján behalok.

Gica, rendbe jött már mindenki?

Na, megyek, mert nem tud mit vinni a legnagyobb gyermekem.

dmaggie

Hahó, mi is itt.
Jelentem, Rugó orra durván folyik és hörögve köhög. Jelen állás szerint ebből nem lesz óvoda hétfőn, de majd meglátjuk.
Tegnap sikerült egy filmet is néznünk (Elysium).

Mindenkinek kitartást!

Móni, várjuk a képeket. És azt is, ahogyan Ármin kúszik.

Maggie, mit csinál Dávid a Fradinál?

Mi eddig egy ajándékot vettünk meg. A nagyobbik bátyáméknak egy gumicsónakot (kenusok, vízitúrások). 1500 ft volt a tescoban, 8000 körülről volt leértékelve. Úgy döntöttünk, ezt kapják

Röviden ennyi. Sikerült kiphennem magamat ez elmúlt két napban. A jövő hetem nagyon durva lesz, de utána már csak levezetjük a félévet

Kép
vindolanda

Írtam mar hogy Dalma egésznapos a csanaban. Szereti , élvezi, alszik is, csak minden nap bepisil. Csak ott. Otthon nem éjjel 10-11 órát kibír, gondolom igy jon ki belőle a változás kezelése. De fura hogy nem engem " büntet" amiért ott hagyom.

KépKép
kaqk
Debrecen

Vindokám, csak meccsük lesz, a Fradival játszanak majd.

Kaqk, ez tényleg érdekes, de örülj neki.

Ma megadta magát a vasalóm, mivel Dávidék a tescotól indultak, én vittem el és vettem egy másikat. Majdnem a legolcsóbbat, mert ha ilyen tempóban romlanak el, a gatyánk is vasalóra megy majd.
dmaggie

Sziasztok!

Na majd hozok pár képet, ha sikerül fotóznom

Maggie hát, szeretek pepecselni, alkotni. Dehogy kinccsé válik? Na azzal nem igazán értek egyet.
Azzal viszont igen, hogy Verusnak arany keze van. Most csinált nekünk sapkákat, de szertnék még vele csináltatni nyakmelegítőt is Imádom az álatla készített dolgokat
Vasaló
Nekem egy jobb minőség van, Tefal, kb 3 éve kaptam és szuper. Előtte 11 évig használtam egy szintén tefált, azért mert tönkre mert anyós leejtette (vagy dobta?) a padlóra. Szerintem megéri jót venni ha rendszeresen és sokat vasalsz.

Irina kúszó Ármin

Vindo de jól jártatok azzal a csónakkal!
Mi is elkezdtünk már ajándékokat venni, rendelni.
Jó volna letudni minnél hamarabb, hogy karácsony előtt már csak a gasztro ajándékok maradjanak.

Gica szereti nagyon az ovit, de a hétfők nagyon nehezen indulnak. Akkor nem igazán akar menni, illetve az őszi szünet alatt se panaszkodott, hogy itthon van velem.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Gica, köszi szépen! A gyerekekkel mi újság? Sulit merrefelé néztek?

Vindo, Rugónak a legjobbakat, remélem, gyorsan rendbejön!
Milyen volt az Elysium? Érdekel...

Maggie, lehet, drága, hogy ez egy jel, hogy túl sokat vasalsz 

Móni, anyós dobta a vasalót, az tuti! 

Hát csak gondolom, h ez kúszásnak számít, Ádi sem csinált többet ebből, sosem kúszott előrefelé, csak hátra tolatott, aztán elkezdett mászni. 

Nekem ez az egész ajándékozás már megint egy nyomasztó teher. Szeretek gyerekeknek venni, meg S-nak, de amúgy csak a jelképes ajándékokat szeretem. Vadászni olyan embereknek, akiknek mindenük megvan vagy nem ismerem annyira, hogy vegyek neki valamit érdemben, vackot meg nem akarok, vagy nehéz megajándékozni, mert nem olvas, nem főz stb., ami érdekli, az meg drága és különben is mind megveszi magának. Én sem igénylem az ilyeneket. Most próbálom rávenni a családtagokat arra, hogy tényleg csak gyerekeknek és a felnőttek max. jelképeset (nálam ez a fényképek és keretek című felvonás szokott lenni, akkor kap mindenki családi fotókat szép keretben meg apróságot). És, mint már sokszor írtam, engem egy jó teával vagy egy tábla csokival tök simán boldoggá lehet tenni. 
Azért is zavar most ez, mert az egész hadműveletet a kicsivel rajtam kéne megejteni, úgy, hogy minden plázában és boltban 25 fok van, ránkolvadnak a ruhák és még haza is kell cipelni. 

Akkor egy kúszós Ármin-kép: 

Meg egy másik, ez csak simán olyan árminos:

Kép
Kép
irina

Kaqk, állítólag a bepisilés (ha csak lelki ok van mögötte) úgy fog eltűnni, ahogy jött. Mi is ezt várjuk Ádinál. A legjobbakat Neked és a lányoknak! :-)

Kép
Kép
irina

Irina, nagyon cuki Ármin! ;-)
Bepisiles, igen en is igy gondolom, nem is tulajdonítunk neki különösebb figyelmet!
Emmanak tegnap táncbemutatója volt! Edesek sok táncot tanultak mar! Azt mondta hogy mikor nagy lesz tan tanár lesz! ;-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Hahó

Ármin nagyon bájos Eszem a kis kúszós lelkét.

Maggie, és mi lett a meccs eredménye?

Kaqk, ne is idegeskedj miatta. Éljen a táncoló Emma. Tánctanár akar lenni vagy simán tanár?

Karácsony - mi úgy vagyunk, hogy a szülőknek veszünk dolgokat, a testvérek már nem vesznek egymásnak, ellenben mindenkinek van gyereke/vannak gyerekei, azok kapnak dolgokat. Amúgy G. szüleivel szoktunk bajban lenni.

Elysium - nagyjából a Feledéssel volt egy szinten szerintem. Nem volt olyan lényegretörő, mint a District, de rossz sem volt.

Rugó - láza nincsen, az orra nem folyik, de még köhög. Holnap viszem magammal, G. nem tud szabadnapot kivenni, meg én sem

Röviden ennyi.

Kép
vindolanda

Vindo!
Rugónak jobbulást!

Irina!
Ármin nagyon huncut! :) Nagyon édes, ahogy elmélyülten kúszmákol, matat. :)
Az ajándékozástt tavaly a szülőknek mi is csak fényképadással - oldottuk meg. A tesómékkal - nincs egyenlőre gyerekük - megállapodtunk, hogy nem veszünk egymásnak semmit. Olyan ritkán jövünk össze, hogy a találkozás is ajándék. A gyerekek persze kapnak tőlük mindig valamit. Az anyósom idén jelezte, hogy mit szeretne kapni...
Suli: a körzetesbe mennének. Külön osztályban gondolkodunk. MIndkét osztály tagozatos - az egyik angol, a másik tesi. Nem vagyok a tagozatos iskolákért odáig, de információim szerint nem durva, versenyistálló jellegű iskola.
Valamikor téma volt a téli cipő. Én mindig le szoktam impergnálni, mert úgy tapasztaltam, hogy csak úgy nem az igaziak...

Kaqk!
Nagyon ügyes Emmácska! Biztos nagyon jól érzi táncórán magát! Jár még úszni is?
Nálunk Zsuzsu mostanában nem vágyik balettra. Népitáncolni szokott az oviban, úgy tűnik, most az a nyerő...
Reméljük, Dalma is alkalmazkodik majd a változáshoz és minden rendben lesz!

Maggie!
Azt elhiszem, hogy a mosógépeteknek minden nap kell mennie...
Mit játszottak a fiúk? Jó meccs volt?
Azért jó az, ha a mh-en repül az idő...
Köszönjük, úgy tűnik rendben vagyunk némi köhögést leszámítva, de ez télen szinte mindig van...

Móni!
A hétfők még nekem is sokszor problémásak....
Anyósod mit akart a régi vasalóddal? Csak nem segíteni szeretett volna?

Kép
gica1

Gica, külön osztály ? Érdekes de végülis másban jók. :-)

Igen jár meg úszni meg most ez a tánc meg németre. Angol van az oviban. Imádja a nyelv órákat. Ezért gondolkozunk két tannyelvű suliban.

Biztos hamar megszokja Dalma. Egyébként imádja de gondolom érzi a feszültséget rajtunk es ez sem segit'

Moni vasalo anyós ???? Ahhhh

Nekem is inkább olcsóbb 5-6000 kategóriás van ami gozol de kb évente kuka. Nekem folyton vizkoves pedig tisztította, de mindig a feher ruhákra pruszkol sárga barna foltot évente. Vmit biztos nem jol csinálok!

KépKép
kaqk
Debrecen

Hogy a legfontosabbhoz szóljak hozzá.
Az én vasalóm Moulinex, 17 éves. Nem gőzölős. Kaptam aputól 18 éves koromban 100 000 forintot, és abból vettem egy cd-s magnót, egy vasalót, egy kávéfőzőt, és a többire már nem emlékszem. Még működik.

Gica, nekem ez a külön osztály szimpatikus.

Dolgozom hősiesen

Kép
vindolanda

Halihó!

Gica, és a tesi vagy a nyelv mellett döntenétek inkább?
De jó, hogy írtál az impregánálásról, akkor kipróbálom! Eddig pénzkidobásnak tartottam. Amúgy cipősztorimra visszatérve: megnéztem, és a D. jól kivédi magát a leírásával, hogy csak a fröccsöntött/egybeöntött és a külön megjelölt cipők vízállóak (=tartósan ellenállnak a víznek). Úgyhogy hiába is vinném vissza. Most száraz időben fogjuk ezt a csizmát hordani, és lőttem egyet az aldiban, ami tényleg vízálló (del-tex réteg). Így jártam, legközelebb csak spéci különrétegeset veszek a D-ban. Amúgy ugyanannyiba fájt mindkettő...

Kaqk, a kéttannyelvű tök jó lehet, ha bejön Emmának, ez szerintem nagyban a gyerektől és a tanítótól függ. Mint minden :-))))

Vasaló: nekem is vízkövesedik, de nem izgat,  ha nagyon bugyog és várhatóan kiköp egy adagot, azt megvárom. A vízkőtelenítő funkció szerintem halottnak a csók, hiába van ez az opció. De több évig bírják. Muszáj gőzölőset, mert nagy fordulatszámon centrizik a mosógép (azt szeretem), viszont utána iszonyú gyűröttek a ruhák. Meg sokat is állnak a vasalnivalók, szóval ez kell.

Frankó éjszakánk volt, 9-kor leraktam a fiúkat (Ármin addig dorbézolt délután 3 óta alvás nélkül!!!). Aztán reggel felkeltünk, tök jó volt. Ádi nagyon élvezte, hogy hármasban vagyunk. 
Jövök még, csak szoptatok gyorsan.

Kép
Kép
irina

A munkával viszont le vagyok maradva nagyon, de majd csak megsegít az ég :-)

Visszatérve a háztartási cuccok témájára: nálunk ami vmiért gyorsan amortizálódik: pirítóssütő, hajszárító - mindegyikben kb. uaz van, elektromos ív keletkezik, akkor már kidobjuk. 
A vízkő ellen meg nincs mit tenni, a legnagyobb gonddal karbantartott párologtatónk is fuldoklott tőle, hiába minden. A mosógépnél csak ecettel öblítek, így abban a hitben ringatom magam, hogy ez segít. 

Vettem a hordozóra takarót, mert most már egyre hűvösebbek a napok, remélem, így nem fog a kicsi fázni Nehéz kitalálnom, hogy ki miben nem fázik. 

Na, asszem túlírtam  magamat. 

Kép
Kép
irina

Hahó,
órák között vagyok, de délután majd jövök

Kép
vindolanda

Jo hogy mondjatok az impregnalot! En is be fújom a cipőket! Nekünk is mukodik!
Most épp Fodrasznal ülök ;-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Na, gyorsan jövök, mielőtt vége a munkanapomnak.

Ezt az impregnálót még nem is próbáltuk, de szerintem ki fogjuk majd
Rugónak most a kínaiból van a téli cipője, meglátjuk, meddig bírja

Amúgy tegnap estére egész jó állapotba került, így végül ment óvodába. Köhécsel még, de nem hörög látványosan. Nem hívtak, így vsz. nem volt baja...

Éljen az éjszaka alvó Irina-család.

Kaqk, milyen lesz a hajad?

Nem aludtam túl sokat éjjel, kicsit lepény-üzemmódban nyomom. Brrr.

Kép
vindolanda

Halihó!

Irinám, nem is gratuláltam a kicsikéteknek. Ügyes a kúszással, amúgy meg édescukkertündérmanó. Kész vagyok tőle.
Csizmát én is az aldiból vettem Bercónak, ráadásul tetszett is neki, pedig nélküle vettem meg.
Szuper, hogy ilyen jól aludtatok. Érdekes, az éjszaka nekem is eléggé pihentető volt. Pedig többször is ébredtem, de még ezek ellenére is. Bár előtte meg rosszul és keveset aludtam.

Kaqk, éljen a fodrász. Az milyen jó tud lenni.

Gica, sajnos kikaptak Dávidék, elmondása szerinte neki sem nagyon ment a játék. Van ilyen. Szerencsére a felnőtt csapat most jól áll. Nagyon hajtanának arra, hogy felkerüljenek az nb1-be.
Nem lehetett egyszerű eldöntenetek, hogy a gyerekek egy osztályba járjanak-e v. külön-külön.

Vindokám, tényleg igazi hős vagy.
Örülök, hogy Rugó jobban van.
Bercókám is taknyi egy kicsit. De arra gyanakszom, hogy a hétvégi pizsamázás a ludas a dologban. Egyszerűen nem tudjuk rávenni, hogy átöltözzön a hétvégén, még az is nagy rábeszélést igényel, hogy legalább zoknit húzzon a lábára.

Na, megyek, vasalnom kell a változatosság kedvéért.
dmaggie

Kaqk!
Egy fodrász mindig jót tud tenni! :)
Hát, amikor az ikrek nem segítik, hanem korlátozzák egymást, akkor muszály szétszedni őket. Ez régebben nem volt általános, de ma már egyre inkább elfogadják ezt a megoldást.

Irina!
Csak a gumicsizma az, ami nem ázik át. A garanciás papírokból és a gyakorlatból erre következtettem, ezért van, hogy a sportcipőnket is impregnálom esősebb időben.
Zsuzsu menne angolos osztályba, Gergő tesibe. Mindkettőben angoloznak majd játékosan, annyi a különbség, hogy a "tagozatosban" a heti 3 angol csoportbontásban lenne.

Örülök, a jó éjszakának! Lassan egyre gyakoribbak lesznek biztosan!

Vindo!
Ma már nem vagy lepény - üzemmódban? :)
Rugó egy stramm gyerek, hogy ilyen hamar rendbejött!

Maggie!
Remélem Bercónál nem lesz semmi komoly! Hát igen, nálunk is nagy pizsamázás van hétvégén. De nálunk legalább jó meleg távfűtés van, úgyhogy megfázás nincs miattta, de azért a zoknifelvét engem is megnyugtat. Igazából én vagyok fázós lábú, ezért hiszem azt, hogy másnak is fázik...
Hát, valóban nem egyszerű suliügyben a döntés. Azért mennének külön osztályba , mert Zsuzsu nagyon nehezen viseli, ha Gergő bármiben sikeresebb, és észrevettük, hogy Gergő ezért sokszor visszafogja magát.

Kép
gica1

Hahó!

Kaqk, jó is a fodrász, jár Neked! :-) milyen lett a hajad?

Vindo, örülök, h Rugó jobban van! Sokat éjszakáztál, azért vagy lepény? 

Maggie, köszi szépen!
Bercó hogy van? Nálunk is hétvégén pizsomázás van... meg kergetjük a zoknival Ádit...

Gica, tök jó, h ezt így észrevettétek a gyerekeknél (hogy ki hogy hat a másikra és az mit vált ki). Idővel aztán még akár ismét lehetnek egy osztályban is, nem?

Ma megvolt Apunál az újabb beavatkozás (ez többórás volt vmiért), de már jól van. Imádkozom, h így is maradjon.

Ma már muszáj fent maradnom és dolgozni, mert elúszom, és ciki lenne, megígértem. Decembertől már nemigen akarok egy ideig dolgozni (apróbb ez-az belefér persze). 
A fiúk lefárasztanak rendesen, de persze főleg a lassan 9 kilós Ármin hurcibálása (kézben vagy csak simán hordozóban). Már eleve az ovit megjárni reggel-este elég meló, a többi még rájön: itthoni altatások, nyüsszögés miatti hordozgatás + még ha elugrunk vhová napközben. 
Ma egy konfira ugrottam el, ismerősök hívtak, a szünetben 5 percben megcsodáltuk egymást. (Ezek nagyon régi exkollégák -- vicces, h nem a mostaniakkal járok össze, tényleg, vmiért a legrégebbi két mhelyemen lévőkkel tartjuk leginkább a kapcsolatot (persze mindenki szakmabeli, de az újabb mhelyeimen is azok, tehát nem ez a szempont). 
Ármint 7-kor kidőlt, körbeépítettem (szó szerint) az ágyat (kisággyal és hengerpárnákkal), hogy le ne essen. Ádit is lassan lefektetem, aztán olé. Muszáj volt kávéznom is. 
S. csak holnapután jön.

Kép
Kép
irina

Hahó,
most csak beköszönök.
Tegnap elaludtam, így nem tudtam jönni.
Ma majd igyekszek.
Mindenki vigyázzon magára.

Kép
vindolanda

Huh Irina, nem semmi hogy igy birod a gyrekekkel egyedül! 

Dalus tegnap nem pisilt be a bölcsibe ! HURRRÁÁ kiváncsi vagyok ma??? lassan szedem is össze őket!

Fodrász= festés...semmi extra, festés, csavrás, talán annyi hogy ugy mint mikor a rendezvényre mentünk kifele lett besütve az eéső pár tincs..:-) I nek tetszik, szóval megyek veszek egy hajsütőt! :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Bocs, nem tudtam jönni.
Egész nap nem volt net a munkahelyemen
A többit odaátra

Kép
vindolanda

Kaqk, éljen Dalma! :-) Örülök, h jobb a kedved! :-)
Köszi, hát eléggé lefáradtam ebben a 4 napban, nem vállalnám így be sokszor (de most muszáj volt). Te is sokat voltál/vagy a lányokkal hármasban, ha I külföldön van -- gondoltam is rád most, hogyan bírod... 

Próbálok még alkotni vmit.

Kép
Kép
irina

Halihó!

Gyors bejelentkezés lesz.

Irinám, igazán büszke lehetsz magadra.

Kaqk, ragyognak a soraid.

Bercókám taknyossága szinte el is múlt, cserében iszonyatosan köhögött tegnap délután. Kapott rá szereket, az éjszaka nyugodt volt. Viszont Dávidnak az edzésen kiment a térde, tegnap este még a balseben is jártak. Egyelőre nem bír rálépni.

Ma délután fodrászhoz viszem Bercót, utána meg angolom lesz. A főnököm ajánlott egy tanárt, hozzá megyek majd. Nagyon várom.
dmaggie

Sziasztok :)

Látom a vasaló anyós sokakat mosolyra fakasztott (segíteni akart állítólag, mikor mondtam neki, hogy oké vasaljon akkor nekilátott, aztán láttam miként vasalt és megkértem hagyja abba, pár perc múlva valahogy a padlóra került a vasalóm, és nem önszántából)

Maggie jobbulást a gyerekeknek. Ez a kiment térd nagyon fájdalmas lehet.
Fodrász az jó, Gergő haját mi magunk vágjuk még.

Irina Te is mindig pörögsz ezerrel, néha pihenni is kéne ám.

Hoztam pár képet a kérésetekre. Ez tegnap készült. Drótozva, kiégetés előtt és kiégetés után. Van benne hiba nem kevés, még újra is kell zománcoznom.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Ááááá, ez nagyon gáz, talán most sikerül feltölteni Az utolsó képen nem  a valódi színe látható, még meleg volt amikor fotóztam, a teljes kihülés után kicist változik a szín. drótozva égetés előtt égetés után

KépKép
Kép Kép
l.móni

Halihó!

Én nem tudom, hogyan működök, de már régóta fent vagyok, pedig ma nem is kell sietnem. Ma tanítás nélküli munkanapom van, megyei gyógyped-i nap lesz a sulimban. Erre nem tudok aludni.

Bercókám egyre jobban van. Dávid viszont csak mankóval tud közlekedni, azt is nehézkesen.
Tegnap voltam angol órán, élveztem, nagyon kedves, szimpatikus a tanár. Jókat is mondott rólam, remélem komolyan is gondolja.

Mónikám, ne viccelj, ez valami gyönyörű. Imádom a szép lelkedet.
dmaggie

Halihó!

Gondoltam, megtöröm a csendet. Itthon is nagy a csend. A fiúk elvannak, a Kedves egy hifinek keres helyet (a régi elromlott), én főzök és közben angolozok. Nagyon élvezem, bár egyáltalán nem tudom, hogy jól fordítom-e a mondatokat. Majd csütörtökön kiderül.

Nagy valószínűséggel kedden Dávidot valaki elviszi Szfehérvárra, hogy egy specialista is megnézze. Ma még muszáj leszek dolgozni is.
Tegnap végre tudtam sínadrágot venni Bercónak, bár színben nem passzol a kabátjához, de sebaj.
Ja, és nagy örömömre addig kinlódtam az egyik orchideámmal, hogy hajtást hozott. Most várom, hogy megjelenjenek a virágok rajta.
Vindo, milyen volt az utatok?
dmaggie

Sziasztok!

Móni, ez nagyon szép! :-)))) Tényleg ne szabadkozz!
Mondtam én, hogy anyós dobta a vasalót, magától kevés vasaló veti le magát a földre ;-)

Maggie, szegény Dávid, sajnálom, hogy ilyen nagy balesete volt :-( remélem, hamar felépül!
Orchidea :-) Áruld el a titkot, az enyém évek óta kesereg magában pár levelével. 
Szuper, h jó az angoltanár! :-)
Van ez az "5 perc angol" kiadvány, kétnaponta jön kis tanulnivalóval levél (ez ingyenes), de a honlapjukon is van fent sok ingyen anyag, hanganyagok is, érdemes megnézni, én ezt szoktam nézegetni. Időnként megveszem az újságváltozatot is, szívesen szkennelek be Neked belőle részeket, ha érdekel. 

Itt semmi különös, srácok jól, nálam kis nátha, sokszor fáj a fejem, szerintem elfekszem a nyakamnál a hülye éjszakai pózok miatt +  hordozás. Jó is volt, h S. megjött csütörtökön, mert már kezdtem teljesen lerobbanni. 
Elkezdtem nagy erőkkel ajándékokat beszerezni (vagy ahhoz kellő dolgokat), a decemberi pankrációt általában szeretem kihagyni, kisbabával meg főleg. Szeretem, ha már  novemberben-dec. elején nagyjából minden megvan.

Kép
Kép
irina

Hahó.
Csak most tudtam jönni.
Péntek éjjel hazaértünk, szombaton estig dolgoztam. Ma meg a balesetin voltam (csak sofőrködtem, nálunk semmi baj).
Este próbálok jönni, ha nem alszok el, bár még mindig fáradtka vagyok.
Krakkó nagyon jó volt, Rugónak is bejött.
Röviden ennyi

Kép
vindolanda

MOst van öt percem
Szóval az odaút zökkenőmentes volt. A szállásunk nagyon jó volt, a kaja is, és G. meg R. is potyázott, pedig hivatalosan csak nekem kellett volna kapnom kaját. A rektor egyik este meg számozott lengyel vodkával itatott minket, az bejött
Krakkóban kiskoromban voltam már kétszer, de már nem nagyon emlékeztem semmire.
A régi részek elég csinosak, és nem is szemetes. A vár és a palota nagyon szép, Rugó odáig volt a sárkány-szoborért. Ami sajnos most nem okádott tüzet. Viszont mikor jöttünk, belefutottunk egy brutális dugóba
Szombat reggel elég kóma voltam, de a helyzet jobb volt, mint vártam. Aztán tegnap előtt 11 órát aludtam egyhuzamban, és még tegnap is kidőltem kilenc előtt.
Most rohannom kell.
Délután igyekszem jönni.

Móni, ezek nagyon szépek

Nem vagyunk betegek sem.

Kép
vindolanda

Halihó!

Vindo, az jó, ha nem vagytok betegek és minden oké! Remélem, akit a balesetire vittél, szintén jól van.
Vmiért az volt a kényszerképzetem, hogy csak Rugival mentetek kettesben konferenciára, de akkor az máskor lesz. Mi még nem voltunk Krakkóban, majd egyszer... Milyen volt a konfi?

Apu jól van, bár fizikailag jóval kevesebbet bír. Igazából az öregedést is nehéz megemésztenie (anyunak is), de ez még ezt pluszban fokozza... pedig alapból vidám természet. Hát majd megtudom, ha öreg leszek, de együttérzek velük.
Mondták a hírekben, h hideg lesz, hát az lett, a hó is esik kis pelyhekben, Árminnak se a vad szél, se a hó nem jött be egyelőre. Előástam Ádi régi overállját, azt adtam Árminra, plusz rám kötve, hát érdekesen nézünk ki, kb. mint egy várandós színes hóember.
Ármint semmilyen kaja nem érdekli egyelőre rajtam kívül, bár most a körtét próbálom bevetni. Plusz odaültetem, ha bárki kajál, hadd nézze (eddig rendszerint akkor ettem, amikor aludt, mert akkor tudtam, most ezt átvariáltam). 
Ádi a könyvtárban járt az oviból, és mit vett ki? A Multimédia és a virtuális valóság c. könyvet ;-)
Jelentem, a diszibírálatot éjjel elküldtem, nagy megkönnyebbülés. Most már foglalkozhatok a lényeges dolgokkal  

Kép
Kép
irina

Az imént megjött Ármin adóigazolványa. Röhögtem rajta hangosan egy sort. Világos, ezt már 7 hónaposan meg kell kapnia egy állampolgárnak. Rengeteget fog már gyerekként dolgozni. 

Kép
Kép
irina

Irina, 
Örülök hogy apud jól van. az öregséget nehéz elfogadni. :-( 
Hideg? ahhh majd megfagyunk! hideg szél fúj..lehet jöna hó is??

én ma hosszú szárú lapos feket csizmat szeretnék.....de olyan horror áron van.:(

adóigazolvány én is nagyot néztem mikor a dalusé jött. vicces. 

KépKép
kaqk
Debrecen

Ez komoly, hogy kapnak a gyerekek adóigazolványt??? Na, Rugó büszke lesz rá, kínos gonddal kezeli a személyijét, az útlevelét stb.

Idő - igen, ramaty. Hideg szél van.

Ádi - egyem a kis könyvtáras lelkét.

Konfi - majd nyáron megyünk Rugóval kettesben, most hármasban voltunk. A konfi nem volt nagy, három országból voltunk összesen heten-nyolcan, és szerencsére az én előadásomhoz nem is szóltak hozzá

Lábtöréssel voltunk a kórházban, a kisebbik bátyám volt az, aki elszenvedte

Maggie, éljen az angol

Most pakolok, lassan vége a munkanapomnak.

Kép
vindolanda

Kaqk, köszi!
itt már hó is van, igaz, csak esik, meg nem marad... Ádinak tetszik mondjuk...
Csizmaárak - ne is mondd...

Vindo, a kiskonfik a legjobbak :-)

Maggie, Dávid jobban van?

Na, nekünk meg személyije meg útlevele nincs a kicsiknek, sőt adókártyája Ádinak sincs. Nem értem egészen.

Árminon különböző foltok jöttek elő, hát ma megnézettem a dokival: ekcéma 
Ádinak nem volt, sőt se S-nak, se nekem sem, így azt sem tudom, eszik-e vagy isszák. Krémet kapunk rá holnap. 

Kép
Kép
irina

Ekcema :-( szegény, nem Baló volt ekcemas? Vera biztos tud okosakat mondani!

KépKép
kaqk
Debrecen

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?