A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Szegény Ármin.
Igen, Viranka biztosan tud hasznos dolgokat mondani.
Meg ki is nőheti még.

Párbeszéd a kocsiban hazafelé.
- Rugó, tényleg, hogy tetszik az új logopédus néni?
- Hát, az új logopédus néni beszédhibás. () Úgy akar megtanítani beszélni. Anya, nagyon gyorsan keressetek egy másikat.

Itt nem esett egyelőre a hó.
És szeretem a havat, csak vezetni nem szeretek olyankor.

Irina, apukádnak jobbulást!

Rugó elaludt, dolgozni kezdek.

Kép
vindolanda

Halihó!

Már f4 óta fent vagyok, próbáltam még aludni, de nem megy. A. és D. négykor indultak Fehérvárra, orvoshoz. Még mindig nagyon fáj a lába, nem bír ráállni, meg be is van némileg dagadva. Izgulok, remélem nem fogják ott tartani. Fogalmam sincs, hogy mikor érkeznek majd haza, nekem meg színházam lenne este. Bár amilyen állapotban leszek én estére, ennyi alvás után.

Irinám, apukádnak a legjobbakat kívánom. Szegény Ármin. Bercónak is szokott valami hasonló kijönni, erre a hideg időre így szokott reagálni. A krém viszont jót tesz neki.

Vindo, remek hírek. Rugót megeszem.
dmaggie

Sziasztok!

Kaqk, köszi, igen, emlékszem, hogy Báló ekcémás (volt?), remélem, ma már ez inkább csak múltidő.

Vindo, köszi!
Rugó nagyon édes, hát igen, a beszédhibás logopédus az jó lehet. Sosem felejtem el, általános 3.-ban kaptunk egy nagyon-nagyon beszédhibás magyartanárnőt (egészen fokozhatatlanul az volt, selypítés, raccsolás, mindenféle volt), de amúgy nagyon bírtam, jó arc volt. 

Maggie, Dávidnak nagyon szorítok, remélem, semmi vészes nincs a lábával!
Miért nem tudsz aludni, drága?
Hú, köszi, remélem, nálunk is csak a hidegre jött elő, amúgy tippem sincs, mitől jöhetett ki, bár ha atópiás, akkor hiába is találgatok. 

Én már teljesen benne vagyok a "mindjárt karácsony" hangulatban, tök jó a kedvem napok óta :-)
Tegnap estefelé körtével kínáltam meg Ármint, már kezdtem örülni, hogy pár darabka, amit lecsócsált, le is csúszott neki, de a legvégén az összeset kiköpte, addig tartogatta a szájában 

Jelentem, átköltöztem az új gépemre. Elhatároztam, hogy nem fog ki rajtam a Windows 8 és a csicsás csempés grafikus megoldása. Most már jobb is a helyzet.

Kép
Kép
irina

Halihó!

Gyorsan bejelentkezek, utána angolozok a színház előtt.

Irinám, semmi különös nincs, csak négykor indultak a fiúk, így f4-kor keltek, annyira csörögtek, zörögtek,  A. elvágta a kezét, stb. Én is felkeltem, utána meg hiába feküdtem vissza, már nem tudtam aludni.
Most bezzeg már zombulok, pedig ittam vagy öt kávét.
Eléggé el is fáradtam a mh-n, megint egyedül vagyok a gyerekekkel.

Dávidnak szalagszakadása van, kapott egy rögzítőt, 3 hét múlva kontroll, majd januárban is egy.
dmaggie

Ármin nagyon cseles.
dmaggie

Haho,
Szalag szakadás :-(
4 órai keles :-(

Új gép :-)

Beszed hibás :-)

Itt minden szupi, ajándékok fele. Megvan, sikerült csiat is venni ;-) tegnap, ma edzeni holt, holnap squash Istvánnal, holnap megyunk be ha össze jon az iskolaigazgató hoz ahova Emmát vinnének! ++++ du-an Szülői, kocsit szervizbe, ;-( csütörtök megint megyek edzeni. Elég vékonyka lettem, kell egy kicsit formálódni, lapos lett a fenekem, meghat a cicik is eltűntek, tényleg Pesten ki a jo ebben, szeretnem felvarratni őket hogy a helyükre kerüljenek! Nagyon nem szeretem igy őket! :-(( rossz érzem magam. A fogyás sokat rontott a helyzeten :-( de eléggé felek tőle. Bár semmi mű dolgot nemzetet nem be csak " ujraformáztatnám" ha lehet ilyet!
Maggie, Vindo, hamarosan meglesz a kellék, Ja a gyerekről családtól szeretnétek fotót szóljatok szíves csinálnék rólatok képeket gyakorlás képen!

Ma ennyi jutott eszembe ;-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Bálint ekcémás foltjai az allergiái miatt voltak. Szigorú diéta mellett ezek eltűntek. Néha előjön pár foltocska,nem tudom mitől :( de már gyönyörű a bőre.
Ármin ha szopizik még akkor,Te iktasd ki a tejet első körben min.2 hétig(mindent olvass el,tejsavó se legyen a termékben),mert addigra ürül ki a szervezteből. Ha múlnak a  foltok,érdemes dokitól allergologiára beutalót kérni.

KépKép
viranka

Hát, én bejöttem a munkahelyemre, elkezdett rázni a hideg, és azt hiszem, lázas lettem
Kértem egy aspirint, de szerintem ezt a napot már végig csinálom, aztán két napig otthon tudok maradni

Maggie, az öt kávé az már sok. Csak óvatosan.
Dávidnak jobbulást.

Kaqk, nekem nincsenek ilyes ismereteim. De nekem nincs is minek megereszkednie

Irina, éljen az új notebook.
Én a tabletemet várom, de az egyetem most leállította a kifizetéseket, így nem tudom, meddig kell még várnom.

Amúgy most Rugónak is szárazabb a bőre, kenni kell esténként.

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Maggie, szegény Dávid! Remélem neki a legjobbakat! Meg Neked is alvásilag!

Kaqk, hát ehhez nem értek, de remélem, találsz jó lehetőséget erre, ha a felvarratást szeretnéd.

(Nekem kis mellem volt, amikor vékony voltam, nem zavart, a mostani inkább, de majd csak leszek még egyszer karcsú. )

Vindo, szegénykém, jobbulást Neked! Remélem, csak átfut rajtad valami...

Viranka, köszi! Örülök, h Bálint így rendben va ezzel!
Hát ez még kis ekcéma Árminon, és nem az a pöttyös-nagyon vörös-nedvedző-viszkető fajta, inkább egy karcolásszerűségnek néz ki, terjed és barnásan szárad le, de kb. egy 10 forintos méretű a lábán max. A gyerekért bármit, de őszintén szólva nem szívesen állnék le a tejtermékekkel azonnal és teljesen, amíg nem muszáj (félig azokon élek). Semmi nem változott a kajálásunkban az utóbbi hetekben, a doki sem mondta. Ha eldurvul, akkor persze más a helyzet.
Jut eszembe, Ádinak volt, de csak pelenkadermatitise, az viszont rendkívül makacs volt, és egycsapásra szűnt meg. Meg nekem nyár óta van kontakt ekcémám a hasamon (mellek környékén), az is nehezen tűnik el. 

Kép
Kép
irina

Vindo, csak meglesz az a tablet hamarosan.

Dolgomra. 

Kép
Kép
irina

Hahó.
Amíg az órákat tartottam, addig hatott a gyógyszer, most kezd visszamenni a lázam. Sajna ezt a napot végig kellett csinálni, mert jövő hét szerdán máshol leszek. De annyira nem volt azért vészes.
Lassan összekapom magamat, és begyűjtöm a többieket. Otthon pedig beugrok az ágyba, G. meg megkapja Rugót
Csak az a baj, hogy hétvégén lejár egy határidőm, és még el sem kezdtem a publikációmat
De ha alszok egy nagyot, az csak segít.

Kép
vindolanda

Halihó!

Hú, ma is rohantam eleget. Lassan kezdem unni, hogy minden napom ilyen. Már beindítottam a mosógépet és a mosogatógépet is, legalább azok dolgoznak helyettem. Sajnos tegnap nem haladtam úgy az angollal, ahogyan szerettem volna, elég sok van még hátra és holnap már órám is lesz. Annyi feladatot kaptam, hogy mindennap több mint egy órát foglalkozom vele, mégsem érek a végére.  De jól van az így, ez kell, mert egyébként elmismásolnám.
Közben Bercó megint erősebben köhög. Ezt sem értem, lehet, hogy allergiája van???

Kaqk, én sem tudok segíteni a dologban. Szerintem az enyém sem a legszebb, de egyelőre a Kedvesnek megfelel. A fényképezést köszi, lehet, hogy élünk vele.
A leadott kilókért irígyellek, csak a módszer nem tetszik.

Irinám, remélem, hogy nem allergia. Bercónak is olyan rinocéroszos volt inkább a bőre, kapott rá kenceficét, az helyre is hozta.

Vindokám, stramm csajszi vagy. Így kibírni a napot. Gyógyulj Drága.

Na, megyek a dolgomra.

Még annyit, hogy szerintem Dávid élvezi a helyzetet valamennyire, mindenkit ugráltathat, mindenki aggódik érte, stb. Igazi férfi.

Pénteken én is itthon leszek majd Bercóval, mert nem lesz ovi.

Ezt Bercó küldi: xxc
dmaggie

Maggie, akkor jó angolozást.
Bercónak meg köszönjük a tanulságos hozzászólását
Itt is nagy a kupi, de tényleg. Vasánap rokonjárás kezdődik a MIkulás miatt, addigra rendbe kell szednem mindent.
Este még egyszer felment a lázam, de aztán elaludtam, és azóta nincs bajom. Vsz. a kimerültségtől lehetett.
Nagyon figyeltem pedig a vesémet, paráztam is, mert évek óta kifekszek minden novemberben vele. De úgy tűnik, idén időben felvettem a pufikabátomat, ami ezeket a gondokat megelőzi. Bár nem a legelegánsabb

Kép
vindolanda

Irina,okés :) anno B.-on is csak 1 kis pötty jött ki,de milyen volt már nem emlékszem(nem is akarok) .Nekem is nehéz volt ám akkor minden tejes/tojásos dolgot elhagyni :( arra emlékszem,h. úgy ettem volna sajtos tejfölös lángost,s nem tehettem. S Dettyk lelkesen írta,h. pont azt ette :)

KépKép
viranka

Vindo: oh, nem semmi vagy! akkor remélem kipihented és ügyes vagy hogy időben felöltöztél és idén +++++ kimarad a vese baj! 

Maggie angolozás meg minden ügyes vagy! 

Ma voltam Daluséknál a bölcsibe fotózni, eleinte jól ment de aztán rámcuppant ás l e sem szállt rólam, :-( alig tudtam eljönni, egyem a szivét nehéz neki..:-(

KépKép
kaqk
Debrecen

Halihó!

Maggie, hajrá, angolozás!!! Bercónak jobbulást (és persze Dávidnak is folyamatosan)!

Vindo, örülök, hogy jobban lettél! Strammul bírtad a tegnapot. A vesédre emlékszem, Rugó születése után is volt ilyen problémád, meg azóta is. 

Viranka, hát meglátjuk... a múltkor végiggondoltam már, mit kéne kiiktatnom tejmentes diéta esetén, gyakorlatilag mindent, amit szeretek... most mosószert váltok a kicsinek, hátha az segít, de gyanús, hogy gyakorlatilag szimmetrikusan a lábain ugyanott és a karjain majdnem ugyanott jöttek ki foltok. De hogy ez mire utal, azt nem tudom. 

Kép
Kép
irina

Hát, akkor valami mechanikus inger miatt is lehet. Egy próbát megér a mosószer-váltás.
A tejmentes diéta nekem is durva lenne. Imádom a joghurtokat, a kakaót, a pudingokat, a vajkrémet és a sajtokat stb. ÁÁÁÁÁ.
Kaqk, ha lesz ismerősöm, aki fényképezkedni akar, akkor szólok neki.

MOst kicsit pakoltam. Reggel összevágtam a korábbi munkáimból a publikáció felét. Hiába, ésszel él az ember Délután főleg házimunkázni kell, és lassan jöhetne az ételhordó fiú is.
Jövő héten lesz egy előadásom a BTK-n, meg könyvbemutatóm is lesz. De már csak két hét, és vége a félévnek

Kép
vindolanda

Kaqk, ügyes vagy a fotózással, majd mutatsz képeket (már amelyiket lehet)?

Vindo, így kell ezt csinálni ;-) Elfogalt vagy, mint egy belügyminiszter azért lesz pihenés is? mintha azt mondtad volna, hogy már csak pár nap..

Ármin alszik rajtam, ha felébredt, sétálunk még egyet. Újabban félig sötétben, de ez van télen.

Kép
Kép
irina

Vindo, ja bocs, látom, írtad, még 2 hét -- akkor kitartás!
Könyvbemutatós fotót okvetlenül hozzál! 

Kép
Kép
irina

Hát, nem tudom, fotóznak-e majd. Én majd csak ülök ott középen, mint egy díszpinty.
A mostani teendők már inkább mechanikusak, szóval nagy készülést nem igényelnek, stresszt nem okoznak. Ezért nem számoltam bele azon dolgok közé, amelyeknek tétje van és komolyan lestrapálnak (konfik és egyebek).
Jó sétálást!
Házimunkázgatni

Kép
vindolanda

Tavasszal majd lesz Bp-en is könyvbemutató, oda majd eljössz

Kép
vindolanda

@vindolanda: köszi, amúgy is szeretek könyvbemutatókra járni, de ez mindenképpen érdekel! :-)

Fürdetés

Kép
Kép
irina

Hát, itt ma nem volt nagy mozgás.
A napomat azért leírom. Befejeztem a publikációmat, el is küldtem. Házimunkázgattam, kitakarítottam az akváriumot. Ebédszünetben megnéztem az Okostojás c. filmet (ez nem volt már csak meg Wes Andersontól). Most épp tököt sütök. Rugó meg Gábor vásárolnak valahol.

Kép
vindolanda

Ma délelőtt munkanapom van, délután meg le kell porolni a lakást. BRRRRR.
Mindenkinek szép napot.

Kép
vindolanda

Halihó!

A tegnapi napom nagyon eltelt. Alig pihentem, mindig csináltam valamit, de mit?
Fáj a torkom, a fene vigye el.

No, meg Bercókám köhögése sem akar nagyon múlni, bónuszként pedig megint megjelent egy herpesz a száján.
Egyébként remek a kedve.

Tegnap már nem volt erőm begyúrni a mézeskalács tésztáját, ma azt is megcsinálom. A jövő héten süthetem.
dmaggie

Sziasztok!

Vindo, akkor jó tanítást mára!
Itt is nagyot kéne takarítani, majd vhogy meglesz a két napban...

Maggie-m, szerintem Te nem tudsz "alig csinálni" valamit :-) Jobbulást a torkoddal és Bercónak is!

Gica???

Ármin jól benáthásodott, így főleg az éjjelek nehezebbek, mert van hogy sírva ébred, és eddig hagyta, de most már teljes ellenállással küzd az orrtörlés és -szívás ellen, pedig a gyengéd módszert használjuk. 
Tegnap volt Ádi leendő sulijában az ovisoknak program, készített is egy tonnányi (!) állatot zöldségekből, gyümölcsekből (ezek csendesen fognak elrothadgatni a szobájában...). Nekem nagyon szimpatikus volt a suli, amit eddig láttam belőle, S. szerint Ádi a tanítónéniket röhögtette meg, lehet, h jobb is ha nem hallottuk, miket mondott (hát tud mondani érdekeseket...). 
Közben eszembe jutott, mi van, ha túl sok gyerek tartozik ebbe a körzetibe, és nem veszik fel? Mert a körzetis oviban is közölték, h hát majd meglátják, de a tesókat fel kell venni (ez logikus), és ha sok a gyerek, más kerületi oviba tehetik. Aztán felvették (de nem oda mentünk). De sulival is megtehetik ezt? Én nem is akarom máshová beadni a jelentkezést. Amúgy nem világos nekem, hogy ha a körzeti sem biztos, de más meg még annyira sem, akkor minek az egész körzetesítés? Akkor tegyék kalapba a jelentkezők neveit, aztán sorsoljanak. 

Kép
Kép
irina

Halihó!

Látom, nagy itt a csend. Mi most jöttünk haza. Nánáson voltunk disznótorozni. Megint kényelmes üzemmódban nyomtuk, gyakorlatilag csak el kellett pakolni a husit.

Jó sok lett, szerencsére, de most jóval nagyobb volt a paciens is.

Irinám, én ezt nem értem. Úgy tudom, hogy a körzetes iskolába minden, a körzetbe tartozó gyermeket fel kell venni. Jobbulást Árminnak, remélem, már jobban is van.

Közben szerintem én is kezdek betaknyosodni.

Most gőzerővel dolgozni kezdek.
dmaggie

Hahó.
Én is eltűntem. Szombaton délután elkezdtem takarítani, és estig nyomtuk. Aztán néztünk egy koreai kardozós filmet. Vasárnap reggel jöttek anyósomék. A nap nagy részében lefoglalták Rugót, így kétszer is el tudtam menni dolgozni. Este szépen elaludtam. Ma meg munka, már meg is érkeztem. Rugó ma nem ment óvodába, otthon maradtak a többiek.

Iskola - ehhez sajnos nem értek
Mi csak a helyiben gondolkodunk, csak a kezdés nem biztos, szóval hogy tud-e R. menni szeptemberben. Így míg utána sem néztünk igazán.

Maggie, aztán nehogy beteg legyél.
Herpesz?

Árminnak is.

Itt reggel egész hideg volt. A kocsival nem álltunk be a garázsba éjjel, reggel kapargathattam le róla a deret

Kép
vindolanda

Hahó!
Maggie, jobbulást Neked! Bercó, Dávid hogy van?
Köszi, a sulit én is így gondoltam, de már a körzeti ovis vezető is azt mondta, hogy sajna nem tudnak mindig minden körzetest felvenni, mert testvéreket kötelező (körzetisnél logikus, de mondjuk régebben nem körzetesként bejutott testvéreként érthetően a helyet viszi), de a kerületben vhová biztos berakják. Már akkor sem értettem, de most eszembe jutott, hogy mi van, ha túl sok a gyerek az iskolába is. Mindegy, mi nem jelentkezünk máshová, csak ide és megfellebbezem, ha nem jutna be. Ez csak azért jutot eszembe, mert ahogy elnéztem pénteken, baromi sok gyerek volt, errefelé amúgy is sok a kisgyerekes család stb. 

Vindo, anyósék előnyei, ha nálatok vannak  vmi jó is legyen benne, nem?
Jó volt a film?

Ármin már jobban van, de még sok takony van benne, viszont példásan aludt (sok szopival, de amúgy nem kelt fel, mint a korábbi éjjeleken). Ádi viszont 7-kor szólt, hogy nagyon fáradt (nem is mozgott tegnap jóformán, erről később), megijedtünk, h beteg lesz, de végül nem lett semmi. Nem szokott soha előbb elaludni, 7-kor meg plána nem, de azért letettük fürdés stb. nélkül. Nagyon rosszul eszik mostanában, szerintem érik egy vérképnézetés. Remélem, csak oviundor, és nem vmi más van bizonyos dolgok mögött.
Mi tegnap a húgoméknál voltunk családilag ebéden, megnéztük a lakást (pazar, a kilátás mindent visz, rá a budai hegyekre, a szigetre), jó volt. 
Meg elhatároztam, h januártól mindenképpen fogyózom, szoptatás mellett vmi normális módszert kell találnom, de már elegem van. Viszont decemberben az ünnepek és a csokiözön idején nem kezdek fogyóba, ez, azt hiszem, érthető. :-)
Film: mi most, ha nagy néha nézünk vmit, azok főleg sorozatok (1-2féle), filmre nemigen van idő. De egyedül láttam az Elysiumot, nekem tetszett (pedig nem vagyok egy MD-rajongó, az tuti, csak mindig jó filmekben játszik), az őrült katona az vmi hihetetlenül nyomasztó figura volt.

Kép
Kép
irina

Hahó.
A film jó volt, de szerintem az Édes vízi élet jobban sikerült Andersonnak, meg a Tenenbaum a háziátok is. A szokásos emberkék voltak benne: Bill Murray, Jason Schwartzman (hogy írjuk?).
Igen, MD általában jól választ szerepeket. Ez még Di Caprióra is igaz szerintem.
Mire tegnap hazaértem, már anyósomék elmentek.
Ma Rugót hazahozom az oviból délben, mert most meg anya jön délután, és átveszi. Este is vele lesz. Én most fél nyolckor végzek a BTK-n, és utána még össze kell szednem Gábort, aki Balmazújvárosban csinál valamit, és úgy jövünk haza. Akkor átvisszük anyát a kisebbik bátyámhoz, remélehetőleg Rugó már addigra alszik, és akkor lesz vége a napnak

Fogyókúra - hát, jobb is azt pihentetni karácsony előtt.
Tesódéknak ez albérlet, vagy vették?
Most mennem kell

Kép
vindolanda

Hahó!

Vindo, albérlet, egy ilyen lakást szerintem nem tudnának ők sem megvenni, iszonyatos ára van.
DiCapriót én nagyon bírom, pedig nem az esetem, de nagyon jó színésznek tartom.
Jó sok dolgod van.

Nálunk semmi különös. Ki kell gondolnom vmi kézzel egyszerűen készíthető dolgot az ovis Luca-napi vásárra. 

Kép
Kép
irina

Ja, most hogy mondod, nálunk is van valami Luca napra, de lövésem sincs, hogy mi Majd megnézem a faliújságon.

Hát, ha nem tudni, hogy maradnak-e sokáig a tesódék, akkor nem is lenne értelme megvenni.

DiCaprio tényleg jól nyomja. A feje nekem sem tetszik. De gondolom, az enyém sem tetszene neki

Ja, eléggé le vagyunk strapálva.
Megyek is dolgomra, délig van egy csomó tennivalóm.

Kép
vindolanda

Nnna, én is megérkeztem... :)

Irina!
Nekünk azt mondták az iskolai nyílt napon - ugyanis rákérdeztem, hogy mi van, ha túl sok a gyerek - hogy a körzetes iskolába kötelesek felvenni a gyereket, és nem küldhetik más kerületen belüli iskolába... Érdekes, mert a gyerekek az oviban már beszélgetik, hogy ki melyik iskolába megy.
Ármin hogy van? És Ádi jobban? Elmúlt a fáradsága?
Húgodéknál akkor szép helyre születik a kisbaba. Tényleg, mikorra van kiírva? Elmúltak a rosszullétei? Apukád hogy van?
A gyerekek ovijában adventi kézműveskedés volt és akkor szoktak vásárt is tartani a gyerekek - szülők műveiből. Mi drótcsillagot készítettünk.

Vindo!
Jó munkát!
Rugó akkor most kinagyizza magát! :) És mikor döntik el, hogy Rugó mehet-e suliba vagy sem? Ezt a beíratkozásokig teszik meg?

Maggie!
Remélem nem leszel beteg!
Oh, jó kis disznótor! Utoljára valamikor gyerekkoromban voltam, amikor még éltek a nagyszüleim. Hurkát, kolbászt is csináltatok?
Hogy vannak a fiúk? Dávid lába helyrejött?

Kaqk!
Nagyon ügyes vagy a fotózással! Hát én megértem Dalmácskát! Mi az, hogy anya nem foglalkozik vele, ha egyszer ott van a bölcsiben???

Hétvégénk jól telt, meglátogattak a szüleim. Tegnap volt a sokadik szülinapom, jöttek felköszönteni, és persze unokázni... Ma kicsit aggódom, mert Zsuzsu reggel mikor bementünk és öltözni kezdett az oviban azt mondta, hogy fáj a hasa. Remélem nem lesz semmi.

Kép
gica1

Gica, boldog születésnapot utólag is!
Azért olyan sokadik nem lehet
Zsuzsuval mi újság?

Hát, gondolom, az beiratkozás előtt szólnak majd, hogy hogyan látják jónak. Tudom, hogy hatáteset

A tegnap zökkenőmentesen telt. Én háromnegyed nyolc körül végeztem a BTK-n, nyolc tizenötkor felvettem Gábort a buszmegállóban. Mekiztünk, mert vacsorázni is kellett. Hazaértünk, és Rugó még fenn volt, de már ágyban. G. elvitte anyát a bátyámhoz, Rugó meg megígérte, hogy megvár, amíg fürdök. De olyan szépen elaludt. Igazán jó gyerek volt.
Ma lesz a könyvbemutatóm, gondolom, tömegek fognak rá özönleni
Szép napot.

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Gica boldog szülinapot! :-)
Én tegnap ünnepeltem a szintén sokadikat :-) , ezért elvitt I és a lányok vacsizni, :-) meg reggel squash-olni...és pénteken megyünik Bp-re kettesben...juhéjjj :-)

Tegnap begyúrtam a mézeskalácstésztát ...igy mas sütéssssss!!!!!

Vindo: könyvbemutató :-) szuper!!!majd mesélj!

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Gica,  boldog szülinapot Neked utólag is! :-)
Zsuzsu: remélem, nem lett semmi baja! Ez a hasfájás sajnos nálunk elég gyakori (Ádinál), és tervezem, h az ünnepek után kivizsgáltatom, mert nagyon idegesítő. Persze lehet "sima" pszichoszomatikus tünet is, meg persze más is nálunk. 
A fáradékonyságot nem értem Ádinál, mert amit elmond, az nem teljesen érthető. Azt mondja, h időnként az oviban játszás közben is fáradt, ugyanakkor a szokásos ovis alvásidőben (ami 1-1,5 óra naponta) meg nem alszik a saját bevallása szerint. Miért nem, ha annyira fáradt? Sajnos nem tudom belőni nála, mit vegyünk komolyan és mit mond "csak úgy". 
Aranyos vagy, hogy kérdezed, röviden leírom, kivel mi a helyzet: Apu jól van, bár sokkal kevesebbet bír, és abszolút együttérezve írom, de azt látom, hogy pl. Anyu nem tudja elfogadni, h apám is megöregedett, szívbeteg, a szíve el van deformálódva, ezért nagyon-nagyon sokat kell pihennie és sokszorosan kevesebbet bír, érthető, h ez egy mindig stramm embertől nehéz, de azt látom, h nemigen megy az ezzel való megbékélés. 
Húgom délelőttönként továbbra is émelyeg, szerencsére jövő héttől már nem dolgozik (márciusban fog szülni). 

Kaqk, jó kis programjaitok vannak :-)

Vindo, akkor csak ügyesen :-)

Ármin egész nap nyüszög, nem tudom, miért, látszólag semmi baja. Kicsit még taknyos, azt kúrálgatom. 
Kicsit lehetne már egyszerűbb az életünk, pl. hogy nem csak rajtam alszik napközben, vagy hogy hosszabban alszik nappal, esetleg hogy anyatejen kívül más is hajlandó enni... ott tartunk kb., ahol fél éve. 

Kép
Kép
irina

Halihó!

Lassan szétszakadok, annyi a tennivalóm, jól összejött minden, így az év végére. De sebaj, túl leszek majd rajta.

Gica, Kaqk, Isten éltessen mindkettőtöket. Én sem hiszem ám, hogy nagyon sok lenne. A sok az inkább nálam kezdődik. Én vagyok a vén a csapatban.  Ráadásul hamarosan tovább fogok vénülni.

Zsuzsuval remélem nem lett baj.

Vindo, na ugye, milyen ügyes, komoly fiatok van. Megértő, segítőkész. Iskola: én engedném, nem hiszem, hogy mások másként döntenének. A beszéde meg szépen alakul, már alig van pár hang, amit helyre kell tenni. Ha kell logopédus, ajánlok.
Hajrá, hajrá. Én szívesen elmentem volna, de ma kb. levegőt is időre veszek majd.

Irinám, majd csak alakul valahova a dolog. Hidd el, nem marad így.  Március már mindjárt itt is van.  Ó, de telik az idő. Írtad már, hogy milyen nemű lesz a kis jövevény?

Ma pl. munka után egyből angolom lesz, majd a Kedves mh-ére érkezek a nagyszakállú, onnan haza, mézest sütök, csomagot állítok össze, mert éjszaka ide is jön, majd nekieesek a munkámnak.
A holnap is szépen alakul, ráadásul szombaton dolgoznom is kell, meg lassan ajándékot is be kellene szerezni.

Egyetlen ajándék van meg, Dávid és Anett közösen kapnak egy welness hétvégét.

Ja, Dávid. Szépen alakul, a héten már elkezdődött a rehabilitáció is. Az edzője konzultált az orvossal, aki ezt tanácsolta. De szegénykém most ő is köhécsel, meg fáj a torka. Lehet, hogy tőlem kapta el.
Én is még eléggé ...rul.
Közben Bercó köhögése sem múlik, tegnap a gyógyszerész ajánlott egy tablettát, most azt vetem be, meg immunerősítőt, + vitamin.

Gergő meg még nem tudja, de az apukája már elmondta nekem, hogy az iskolai tanulmányi versenyenyt megnyerte az évfolyamában. Nem akart rá menni, de az osztály beszavazta. Akkor az volt a baja, hogy ő nem készül rá. Mondtuk neki, hogy nyomja le IQ-ból. Ez lett belőle. De szakmacsoportonként is zajlik a verseny. a 9-11. évfolyamosok között is jó helyet fogott, talán ötödik lett. Ha azt nézzük, hogy ő tul.képpen még kilencedikes lenne, (az előző év nyelvi előkészítő volt), akkor igazán remek az eredménye.

Na,  jól elírogattam itt, ébreszthetem a népet.

dmaggie

Hehe, a b.net órája még mindig nyári időszámításban van.
dmaggie

Hahó.

Kaqk, boldog születésnapot utólag is!

Tényleg, Irina, kisfú lesz vagy kislány?
Igaza van Maggie-nek, nemsokára alig győzöd etetni majd különféle dolgokkal.

További javulást Dávidnak és a többieknek!

Tegnap G. is belázasodott, de mára jobban nézett ki, ment is dolgozni.
Rugó köhécsel, de más baja nincsen.
Nekem végre szabad napom van, már nem is emlékszem rá, mikor volt nyugtom utoljára.
Ma jön a Mikulás az óvodába, holnap meg nyílt nap. Ezeken mindig nagyon szenvedek, de Rugó szomorú lenne, ha nem mennék.

Könyvbemutató - végül is volt vagy 16-18 fő, szerintem az vállalható, mert önként jöttek, nem tereltek át pl. hallgatókat (nem az egyetem épületében voltunk).
Idén már nem lesz konferenciám, előadásom meg más megjelenésem. Csak a normál dolgok, azok meg mennek, mint a karikacsapás

Maggie, köszönjük a felajánlást, meglátjuk, hogyan halad. Most kétszer van hetente logopédiája, meg itthon is nyomjuk.

Kép
vindolanda

Ezzel még lógtam: 1 2

Forgatni már nem volt türelmem.

A héten jött egy mail, hogy megkaptam a Campus Hungary-vel a külföldi konferencia-szerepléses pályázatot, így júniusban megyek vissza (valószínűleg Rugóval) Krakkóba. Akkor alaposabban is meg tudjuk nézni, mert most alig volt valamire idő.

Kép
vindolanda

Irina, Tim Roth kéznyomát direkt Neked fotóztuk

Kép
vindolanda

Na, takarítok, aztá dolgozgatok

Kép
vindolanda

Hahó

Kép
vindolanda

Irina, nem tudom, hol vagy, de ezt neked küldöm:
http://www.youtube.com/watch?v=sNPp74zh8lM

Kép
vindolanda

Hahó!

Vindo, köszi a képeket és a BC-s linket, hát az a poszter, amin egy nőn hegedülnek, áááááááááááááá... Rugó nagyon cuki a képeken.

Maggie, jobbulást Mindannyiótoknak! Gergő egy ász, gratulálok a szép teljesítményéhez!

Ádi belázasodott hajnalra (egyelőre nincs más tünet, nem tudni, mi ez), S. két nap múlva már Brüsszelben lesz, a kicsi még elég náthás -- nem vagyok túl boldog. A "sima" betegségek nem idegesítenének, de Ádi szokásos "a jó ég tudja, mi ez" bajaival minimum pánikot érzek. Na meg a legutóbbi kórházas élménycsokor sem volt semmi. 

Kép
Kép
irina

duplázott, töröltem

Kép
Kép
irina

Sziasztok Lányok!
Köszönöm szépen a köszöntéseket!
Szerencsére Zsuzsunak végül nincs semmi baja. Ma már hajnali 5kor fenn volt, hogy járt-e már a Mikulás. Persze Gergő is kelt egy fél óra múlva. Már nem tudtak ugyebár visszaaludni. Csupán azért lesz így érdekes a mai nap,mert ma nincs alvászat az oviban, mert 3-ra mennek bábszínházba... Szerintem a 20 perces metrózás alatt simán elalszanak...

Vindo!
Szép helyeken jártatok. A könyvbemutatódhoz gratulálok! Ez azért igen jó dolog!
Ma van a nyílt nap? Majd mesélj! Ilyenkor csak délig vannak a gyerekek - gondolom.

Irina!
Ádinak jobbulást! Lehet, hogy már lappangott benne valami, azért volt fáradékony? Szorítok, hogy ne legyen semmi nagyobb baja! (Ovis fáradság szerinted nem lehet attól, hogy egész egyszerűen unatkozik?)

Hűha, hamarosan megszületik az uncsitesó! :)

Maggie!
Jobbulást nektek!
De ügyes Gergő! Gratulálok neki! Mikor tudja meg a hírt?
Dávidnak Anett a barátnője? - nem is tudtam, hogy ilyen komoly kapcsolata van már ...

Kaqk!
Neked is boldog szülinapot! :)
Örülök, hogy szép kettesben töltött programaitok is lesznek! :)

Kép
gica1

fáradság=fáradtság

Kép
gica1

Végre ideértem.
Igen, ma volt a nyílt nap.
Az udvaron volt a program
Azt hittem, odafagyok. Itt reggelre esett a hó is, és nagyon fújt a szél.
Aztán én csak úgy ácsorogtam, és az durva volt másfél órán keresztül.
Volt kóstoló, a gyerekek kaptak mézet, teát, aszalt gyümit, zsíros kenyeret. Mi is ehettünk ezt-azt. Pl. kipróbáltam a kandírozott pomelo-t, amihez eddig csak nyersen volt szerencsém. Jelentem, így finom.
Aztán gyalogoltunk haza a nagy szélben.
Én még délután is fáztam

Mi újság Ádival?
A fáradtság is felviheti a lázát, és akkor nincs is más tünete. Nekem is felmegy, ha kész vagyok már teljesen.

Gica, akkor jó korán keltetek. Majd szépen lefekszenek korán a gyerekek:)
Rugóéknak is volt bábszínház a héten, de csak annyit mondott, hogy manók voltak benne, meg egy bagoly.

És ezúton is köszönjük még egyszer Maggie-nek Bercó kinőtt overálját, mert anélkül befagyott volna R. feneke. Éppen jó rá

Holnap munkanap. Kelhetek korán.

Kép
vindolanda

Gica, Vindo, köszi! 
Hát 39 fokos láz, és hűtőfürdőre meg sem rezdül, sőt fentebb ment  állítólag van vmi csak lázzal járó vírus a gyerekek körében, lehet, ez az. Ádi öklendezik a szirupos lázcsillapítóktól, ez külön nehezíti a dolgot. Szerencsére Nurofenből van 6-12 éveseknek való, ott kicsi adagot kell bevenni, meg a Cataflamból is, de a Panadolból valami 9-10 ml-t kéne ekkora gyereknek beadni, hát attól menten hányni kezdene. Nagyon nehéz neki gyógyszereket is beadni. 
Vasárnap elvileg jön Anyu, mert S. elutazik, h éjjelre ne legyünk egyedül, ha gáz lenne, mert  egyedül a két gyerekkel nem egyszerű a dolog, főleg éjjel nem. Hétfőn meg orvos, ha nem javul.

Kép
Kép
irina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?