Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Bogi én narancsot  eszek,és citormos mézes teát iszok és tegnap tantumverdét szopogattam,felhívtam az orvosom és ő mondta meg navisint és panadolt ha lázas lennék de szerencsére az nem vagyok így csak tantumoztam és utána jó is lett a torkom.

Zsuzska cuki a pólód most már kép is társul az írásokhoz:):)

href="http://lilypie.com/">Lilypie Kids Birthday tickersLilypie Second Birthday tickersLilypie Fourth Birthday tickers
andzs
Miskolc
 
 


Andzs köszi :) igen, jobb ez ìgy arccal,mindenki eltudja képzelni milyen is a másik.  Szóval lányok képekre fel! :) aki szeretne facebookon is megtalál,Méri Zsuzsanna néven. :)


Engem is utolért a betegség :/ napok óta küzdök, hangem sem sok van, de ennek legalább a fiúk örülnek :) meleg mézes tea,fokhagyma,homeos bogyók...de ma már annyira fájt a torkom,h fújtam bioparoxot. Amúgy tök érdekes ez a gyógyszerdolog...amire a patikus azt mondja h ne,arra a dokim simán azt mondja,h lehet. Na igazodj ki rajtuk!


Észrevettétek, hogy akik indìtották a topicot,sehol nincsenek?


Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
zsuzska88
Üllő
 
 


andrix: örülök, hogy megoldódik a munkahelyi dolog. :)

zsuzska: tök jó a pólód :) és jó, hogy tettél fel képet, már én is bíztattam erre a többieket is! :) akár lehet, hogy csinálnék később egy facebook-os csopit is nekünk, ott láthatnánk majd egymás manóit. :)
Ez már nekem is feltűnt, hogy nem látom a régi arcokat!

Mindenkinek jobbulást, aki beteg! Én még mindig a fokhagymás mézes kombóra esküszök, engem ez tett helyre anno! :)

Lilypie Pregnancy tickers
 
 

 
 

Sziasztok!
Képzeljétek hajnalban a köldököm felett Zéti kinyomta valamijét, fekvése szerint a lábát.Arra keltem, hogy odanyúlva valami keményet érzek.Olyan mintha egy kis kemény csomót nyomtam volna meg.Aztán visszahúzta, de hatalmas élmény volt, majdnem mintha már tartanám.
Amúgy ma nagyon csendes a gyermek, ahhoz képest, hogy tegnap bulizott.De ismét csak ráfogom az időjárásra.Milyen érzés ha csuklik?Már 3x éreztem h ütemesen dobolnak bennem, olyan furcsa, eddig nem tapasztalt érzés.Nálatok?


Lilypie Pregnancy tickers
 
 


Én már 2-3 napja jóslókat érzek :/ annyira nem szeretem. Olyan jó lenne ha holnap nem dec.hanem január 1je lenne. Vagy még inkább február. Ha belegondolok,h lehet már csak 6 hetünk van ....mert a vonalzóm ugyan nem irtam át,de a doki szerint egy hét pluszban vagyunk. Andrisom meg pont aznap született mikor a 36.hetet töltöttük :/ szóval mi még esélyesek vagyunk a januári baba cìmre is  . De persze nem bánnám,ha Ádi tovább lenne pocaklakó :)

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
zsuzska88
Üllő
 
 


Zsuzska igen így jobb hogy látjuk kinek írunk már én is akartam javasolni csak nem tudtam ti akarnátok e. Jó hogy elkezdted!
Jobbulást neked ha fáj a torkod az nem jó nekem csak kapart de már nem ,még orrfolyás van és néha köhögés,remélem most már a lázat megúszom. Én is voltam tegnap a patikában és panadolt vettem ami szerencsére még nem lett használva és az aszoisztens nő mondta hogy más kismama orvosa meg Algopirint mondott.
Igen eltűntek a régiek csak páran maradtunk és az újak,vajon mi lehet velük.

Eszti a facebook jó ötlet én benne vagyok,mondjuk egy zárt csoport ahol lehet jobban fel tesz képeket mindenki.

Andrix igen az ütemes mozgás, én már rég érzem.

href="http://lilypie.com/">Lilypie Kids Birthday tickersLilypie Second Birthday tickersLilypie Fourth Birthday tickers
andzs
Miskolc
 
 


Zsuzska már nem emlékszem az baj ha már ilyenkor érzel jóslót? mintha arra emlékeznék hogy nem,de azt te jobban tudod.
Nekem is túl sokszor jut eszembe hogy ne hogy a  36.héten szüljek megint ,de nem fogunk csak a 40. héten.

href="http://lilypie.com/">Lilypie Kids Birthday tickersLilypie Second Birthday tickersLilypie Fourth Birthday tickers
andzs
Miskolc
 
 


Milyenek a jóslófájások?
Nekem most ami új, az a vizesedés.Éjjel gyakran zsibbadásszerűen fája lábam és nyomot hagy a zokni.A védőnő szerint ez a vizesedés jele.Szóval hétfőn megyek hozzá fehérjetesztre...

Lilypie Pregnancy tickers
 
 


Nem,bajnak egyáltalán nem baj,csak hát kellemetlen. Az első terhességemnél semmi jóslót nem éreztem :/ És du.is pihi közben 2 volt egymás után,kb fél perc, és persze nem haltam bele, de folyton csak járt a fejemben, h majd mikor szülök,ez milyen durván fog fájni. És hogy minek vállaltam még egyet, maradnék nyugton es örülnék h 3at szerencsésen megszültem.szóval le kéne állnom,h a koraszülesen,ill.korábbanszülésen pörgetem az agyam,mert még bejön.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
zsuzska88
Üllő
 
 


eszti bocsi, megelőztelek :)

https://www.facebook.com/groups/546180562139503/
csináltam egy fb csopit, jelezzetek és felveszlek, mert zártra csináltam

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
zsuzska88
Üllő
 
 


Hú csajok, ma reggel óta nagybevásárláson voltunk. Totálkáros vagyok, de legalább túlvagyunk rajta, megvettünk mindent, ami még kellett. (kiságy, matrac, babakád, apróságok)  Most úgy érzem már meg van minden és most így nyigodtabb vagyok. :)
Egy dolog nincs még meg, mert azt már nem lehet kapni....adaptert nem kaptunk, amivel rá tudjuk a hordozót a vázra csatlakoztatni. Mert másfajta a babakocsi és más a hordozó, de egyébként létezik hozzá adapter, csakhogy miért is ne, megint bevariáltak és detto ugyanazon a babakocsin, amit idén dobtak ki, kicsit más az adapter, nekünk meg 2 éves babakocsink van. Szóval csak használtan tudnánk venni, ami jó is lenne, de amióta én figyelem épp ilyent senki nem árul...:)
Na egyébként azon gondolkodtam, hogy vajon mennyit használnánk a hordozót a babakocsi. Mert ugyebár először legjobb neki a mózes, ha pedig már tud ülni, akkor jöhet a sportrész. Vagy talán valahol a kettő közt lett volna érdemes? Több gyerekes anyucik mik a tapasztalatotok ebben?

andrix: én épp múltkor írtam a csuklásról, nálunk már van és érzem is. :)

andzs: Csini kismami vagy! :)

panini: Bocs, ez lemaradt a múltkor, de üdv itt a csoportban, az alcsony vércukorhoz nem tudok hozzászólni, de ha semmit nem mondtak, akkor nem hhiszem, hogy baj lenne. Az éhgyomri nekem is alacsonyabb volt kicsit az alsó határnál, de éreztem is, mert nagyon éhes voltam már. :)

zsuzska: mindjárt rákeresek a facebookon a linkre és csatlakozok, remélem jönnek a többiek is! :)

Lilypie Pregnancy tickers
 
 


Eszti mi kihasználtuk a hordozót nekünk kellett, a kocsiba is sokat  használtuk,és én amikor kicsi volt beraktam a hordozóba és így jött velem főzni amikor fent volt ,amikor ettünk a párommal akkor is a hordozóban volt melletünk amíg nem mászott.
Akkor most boldog vagy ilyenkor én is úgy tudok örülni ha veszünk Izinek valamit:)
Köszi!

href="http://lilypie.com/">Lilypie Kids Birthday tickersLilypie Second Birthday tickersLilypie Fourth Birthday tickers
andzs
Miskolc
 
 


andzs: igen, ilyen dolgokra fogom is valószínűleg használni, amiket írtál, csakhogy konkrétan a babakocsin van e értelme a hordozónak? :)
Ugye milyen jó nekik venni, én ezt még csak most tapasztalom, milyen is hogy a gyerekmre semmit nem sajnálok, inkább magamtól megvonok mást. :)

Lilypie Pregnancy tickers
 
 


Na azt nem tudom mert nekünk nem olyan a babkocsi hogy rá lehet rakni,Bergon van régebbi változat, viszont amikor tolják az utcán tetszik az olyan babkocsi ,viszont szerintem eleinte jobb ha vízszíntben fekszik a gyerek és a hordozóban nincs vízszintben, de sokmindenkinek van hordozós .....
Igen ilyen ez ha valakinek gyereke van:)

href="http://lilypie.com/">Lilypie Kids Birthday tickersLilypie Second Birthday tickersLilypie Fourth Birthday tickers
andzs
Miskolc
 
 


Sziasztok!


Kicsit eltűntem, ezer bocsánat, csak nem volt nagyon számítógépem. Most sikerült beszereznem egy új laptopot.


Jó sok oldalnyi olvasás vár rám, úgy látom .  Pár mondat az elmúlt időszakról:


Elértük a 29. hetet. Mozgalmas volt ez a pár hét. Két hete volt az esküvőnk szombaton. Előtte csütörtök hajnalban nagyon megrémültem, mert erős görcsökre ébredtem. Másnap bementem a dokihoz, aki közölte, hogy szigorú fekvés lesz ezután már, mert 2100-as lett a méhszájam. Azt hittem le kell mondanom a saját esküvőmet. Aztán péntek éjjel szintén jöttek az erős görcsök, ezért reggel taxiba ültünk a párommal és bementünk a kórházba. Felküldtek rögtön a szülészetre, ahol jött a CTG, vérvétel, méhszájvizsgálat. Végül hála az Égnek, nem lett semmi gond. A baba jól volt. Az ottani doki azt mondta, megtarthatjuk az esküvőt, de csak lassan járkáljak és üljek folyamatosan, amikor lehet. Végül az a szombati nap nagyon jól sikerült, bár mindenki engem óvott, hogy nehogy rosszul legyek. Azóta néha görcsölgetek, de igyekszem sokat pihenni. A kisfiam sokat mozgolódik és rendszeresen csuklik. Néha azt csinálja, hogy csuklik és rugdal egyszerre. Andrix! Én is megerősítem! Amit érzel, az a baba csuklása!


A babaholmik körülbelül megvannak, mert az esküvő napján a sógórnőm felhozta az összes otthon talált holmit (kiságy, babakocsi, ruhák stb) és a többi rokontól is kaptunk jó sok mindent.

Amúgy egyre nehezebbnek érzem magam. Egy hete nem tudom bekötni a cipőmet és a nadrág felhúzásához is le kell ülnöm. Az oldalt alvás sem igazán megy, mert nagyon elzsibbad a lábam, de ezeket el kell viselni

Zsuzska! Az előbb jeleztem fb-on, hogy szeretnék csatlakozni, kérlek, vegyél fel Köszi!

 


Sziasztok!

Lelkes passzív olvasója vagyok a fórumnak, csak nem mertem csatlakozni, mert elég kevés időm van írni.

Csak eszti33-nak láttam most az adapteres "gondját" és gondoltam leírom, hogy nekünk miért volt nagyon hasznos és mire használtuk az autós ülést a babakocsin: akárhova mentünk autóval, főleg az elején (6-8 hónapig tuti) a kisfiunkat 5 perc alatt altatta el az autózás. Amikor pedig megérkeztünk valahova, pl. vásárolni, Nagymamákhoz, ismerősökkel találkozni, akkor nagyon praktikus volt, hogy csak kiemeltük az autóból, rá a babakocsi vázára, és ő aludhatott nyugodtan tovább, mi sétálhattunk, vásárolhattunk nyugodtan, soha nem ébredt fel. Míg ha ki kell venni az autós ülésből és át kell tenni a mózesbe, sokszor felébrednek.

Direkt sétáltatni soha nem indultam el autós üléssel, mégis úgy emlékszem, hogy rengetegszer használtuk az adaptert. (jobb és könnyebb gurítani bárhová miután kivetted az autóból, mint cipelni hordozóval együtt, főleg ha már 8-9 kg csak a baba) Szóval szerintem ne add fel, hogy találsz rá használtan, ennyi a lényeg, megéri :)

Mindenkinek kellemes, nyugis babavárást, aztán felejthetetlen szülést kívánok, hajrá!


kisvakond: Nagyon köszi, hogy írtál! Erre nem is gondoltam...próbálok még szerezni! :)

Lilypie Pregnancy tickers
 
 


Képzeljétek, ma nagyon megijedtünk! Egyik pisilés után ledöbbenve tapasztaltam, hogy véres kicsit a tisztasági betétem. Igaz, nem volt rajt túl sok, de nem is egy kis csepp volt. Görcs, vagy fájás nem volt szerencsére. Nem emeltem, meg semmi ilyen, de tegnap egész nap úton voltunk, lehet túlhajtottam magam kicsit, illetve délelőtt megint volt egy enyhe székrekedésem az előző napi beszedett vas tablettától. Abban bízok, hogy csak megpattant valami ér. Mindenesetre nagy volt a riadalom. Azóta hál isten nincs semmi, meg egész nap próbálok feküdni. Dokim persze megint nem értem el....de holnap majd próbálkozok beszélni vele. Remélem semmi gáz....

Lilypie Pregnancy tickers
 
 


Nem tudom még eldönteni,hogy akk most hova is írjak...de mivel most itt felmerűlt témá(k)hoz kívánok én is hozzá tenni ide írom :)

Eszti!
MI használtan vettünk babakocsit,és szerencsére kombit találtunk,szóval nekünk nem kell ilyen plusz elem.Minden része illik mindenhova. :) És a csaj...akitől vettük nagyon rendi volt,mert mindent elmondott a kocsiról!Mivel mondtuk,hogy első Baby...szóval szégyen,vagy sem...de még az se nagyon tiszta,hogy hogy is kell szétnyitni :) :$ Egy egész órahosszát voltunk náluk...csak mondta és mondta.
Azt pl,hogy Ő nagyon gerincbarát párti,és a kisfiát addig nem is nagyon tette...vagy csak nagyon kis időre a hordozó részbe míg nem kezdte tartani maga a fejecskéjét.
De mikor már látta rajta,hogy érdekelné,hogy mi van körülötte,és már volt ösztöne arra,hogy megtartsa a felsőtestét hasonfekve,meg ilyenek,a hordozót használták.A miénk pl 15kgig használható.Jó...nyílván baba válogatja,hogy mekkora,de a csaj kisfia 7hónaposan 8,5kg volt.

Maryardenn!
Gratula,hogy eddig be tudtad kötni a cipőd!!!
Az enyém már szeptemberben átalakult csak olyan láb bedugósra! xD pedig nincs is nagy pocim... :)

Kép
 
 
 


Eszti! Míg kis mennyiségű vérről van szó ne zaklasd magad fel! De ink. nézesd meg,legalább megnyugszol! Gondolom...teljesen más a koraszülésnél a vérzés,meg a vetélésnél...de mikor nekem elment az első 6 hetesen (pedig milyen ici-pici volt!) ömlött belőlem a vér,meg 10x erősebb görcseim voltak,mint a menzis görcseim... :( Szóval,ha nem fáj semmi,és mocizik is a Picikéd,szerintem ne aggódj!Nincs gond!!! :)

Kép
 
 
 


bogi: Köszi a nyugtató szavakat, bízom benne, hogy minden ok. Igen, mocorog is a Picúr a szokásos módon! Kíváncsi vagyok mit mond holnap a doki!

Lilypie Pregnancy tickers
 
 


Maryardenn a C2100-gyel nem vagy egyedül, csak nekem nincsenek görcsök, de én is próbálok soka pihenni vele.Szerencsére a fiam nagyon aktív, így tudom ő jól van.
Az éjszakai lábzsibbadás is megvan, a vizesedés jele, a védőnő szerint, én holnap megyek fehérjetesztre...

Lilypie Pregnancy tickers
 
 


eszti várjuk hogy megírd hogy minden rendben:)
Andrix tőled is:)

href="http://lilypie.com/">Lilypie Kids Birthday tickersLilypie Second Birthday tickersLilypie Fourth Birthday tickers
andzs
Miskolc
 
 


Köszi andrix! Most megnyugodtam :-D Én azért tudok pihenni, bár ma nem nagyon. Hajnali ötre mentem haematológushoz a vérzékenység miatt, de még mindig nem tudják eldönteni, szülhetek-e a választott kórházban; vagy csak speciális klinikán. Ma még EKG- ra és kardiológiára is megyek, mert a korábbi EKG-m nem lett jó :/ Hát ez egy mozgalmas nap :-) Jah és a rázós BKV járműveken sem álom az utazás :-)Az is megőrìt, hogy lassan már minden betegséget kitalának az orvosok így a terhesség alatt. :-)
Eszti! Drukkolok! Remélem minden okés! :-)
 


Mi is kombi babakocsit vettünk, de még én se nagyon látom az előnyét, mivel újszülött baba a hordozóban elvileg max. 45 percet lehet. Mert hogy nem teljesen vízszintes és nem tesz jót a gerincének... :-\

Zoknit-cipőt felvenni nekem is mostanra lett kihívás...

Lilypie Pregnancy tickers
 


Sziasztok!
Komolyan mondom hatalmas szerencsém van a védőnőmmel
Szóval fehérje nincs a vizeletben, legközelebbb 2 hét múlva ismételjük meg a tesztet.
Aztán megnézte, hogy Zéti nem fordult-e meg, mert mondtam neki, hogy inkább lentről érzek bazi nagy ütéseket és úgy gondolom, hogy ilyet csak lábbal lehet produkálni...De nem, az én drága kisfiam kézre gyúr, még mindig fejjel lefelé fekszik
Azt mondta azért nem érzek olyan nagy lábmozgásokat, mert magaságomhoz mérten kicsi a pocakom és Zétény nem sok helyen tud mozgolódni.
Szóval nálunk minden rendben
Remélem mindenki ilyen hírekkel szolgál!!!!

Lilypie Pregnancy tickers
 
 


Nagyon beindultunk a facebook-on! :)

Csiripori és Többiek, örülnénk, ha Ti is csatlakoznátok, nem szeretnénk, ha bárki lemaradna emiatt a napi eseményekről!

https://www.facebook.com/groups/546180562139503/

Lilypie Pregnancy tickers
 
 


Bocsi, biztos rosszul fogalmaztam. Szóval a hordozó szerintem egyáltalán nem újszülött korban hasznos (ok, egyszer hazavittük benne a kórházból), hanem kb. 3 hónapos korától.

Majd időjárástól függően 4-6 hetesen kezdjük el szerintem kivinni sétálgatni, és akkor sem az autóba ültetjük. Legalábbis mi akkor még nem utaztattuk kocsival. Mire hordozóba teszed, addigra meg már átfordul, szépen tartja a fejét, erős háta van.

Mi elég sokáig benne hagytuk az újszülött szűkítőt, így nem kellett "ülnie", az viszonylag vízszintes felületet biztosított, persze az sem a legjobb. 1 éves koránál tovább használtuk magát a hordozót, 15 kg-ig lehetett a miénket (most 2,5 éves és 13 kg), de nyilván vállban meg hosszában kinőtte egy idő után.

Persze én csak leírtam ami nálunk volt, mindenkinek más hasznos, mindenki mást használ többet, nálunk jól jött az adapter :)



A legkirályabb a hordozókendő!!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
zsuzska88
Üllő
 
 


Hordozókendőt én személy szerint nem tartom jónak.Nem is a baba miatt, hanem saját magam miatt.
Tuti a hátam leszakadna....Meg nem is sok helyre megyek gyalog.

Lilypie Pregnancy tickers
 
 


Sziasztok csajok!
Üdv újra! Mostantól talán több időm lesz ide is feljönni, mert végre itthon vagyok! :-)
A kollégák nagyon megleptek pénteken az utolsó napomon, mert még azok is bejöttek elköszönni, akik aznap nem is dolgoztak! Kaptam egy csomó virágot, meg egy rózsaszín masnival átkötött gyönyörű rózsaszín fotóalbumot, ahol a képek mellé jegyzetelni is lehet pár sort! Szuper meglepetést okoztak! Nem is gondoltam volna, hogy ennyien szeretnek, hiszen a főnökük voltam, bár ezek szerint jó főnök!  Szóval végre itthon!
Elolvastam a sok hozzászólást, kapkodtam a fejem, hogy jóslófájások, meg micsodaaaaaaa? Már? Már ilyennel is foglalkozni kéne! Úristen!!!! Hát remélem bent marad a babóca február végéig! Nem is gondoltam olyanra, hogy ennyivel előbb is jöhetne! Szóval nagyon vigyázzunk magunkra, bírjuk ki az idejéig!
A FB-os oldalhoz hogyan lehet csatlakozni, mert nekem azt írja ki, hogy nem található az oldal!?
A mozgolódások tényleg nagyon érdekesek, de hogy ti honnan tudjátok, hogy milyen pozícióban nyomja a Pici? Nekem fogalmam sincs mit mivel csinál, csak azt érzem, hogy hol csinálja. Van amikor teljesen felül érzem és a legérdekesebb amikor teljesen a derekamnál az oldalamban érzem, hogy üt-rúg rendesen!
A beszerzendő dolgok listája még hosszú nálunk, mi januárra tervezük a babakocsi, kád stb beszerzését, egyenlőre csak ruhácskái vannak, amit egy zsákban kaptunk, azt is január felé terveztem mosni, vasalni.

Lilypie Pregnancy tickers
 
 


timancs: hát nem tudom miért írja, ezt ki, de lehet azért mert titkos a csoport? írd meg nekem priviben, hogy milyen néven vagy fenn fb-n és küldök neked meghívót!
örülök, hogy jól telt az utolsó munkanapod! :)

Lilypie Pregnancy tickers
 
 


@eszti33:


Köszi! Nem vagyok titkos! :-) Kosaras-Tima Mónika néven szerepelek a FB-on! Várom a meghívót és még egyszer köszi!

Lilypie Pregnancy tickers
 
 


Én rákerestem és van találat,kiírja titkos csoport 8 tag, rákattintasz és kéred a csatlakozást.

href="http://lilypie.com/">Lilypie Kids Birthday tickersLilypie Second Birthday tickersLilypie Fourth Birthday tickers
andzs
Miskolc
 
 


timancs: Ne haragudj, de e-mail cím kell a meghíváshoz, megírod? :)

Lilypie Pregnancy tickers
 
 



Lilypie Pregnancy tickers
 
 


timancs: küldtem meghívót! :)

Aki nem látja a csoportot, de csatlakozna, küldje el az e-mail címét! :)

Lilypie Pregnancy tickers
 
 


Timancs: én se tudom, mikor melyik testrészét érzem, nyugi! :)

Lilypie Pregnancy tickers
 


Én nagyjából tudom.Most az a módi, hogy a lábikóját nyomogatja kifelé.Mondanom sem kell, nagyon élvezem, egész nap a hasamat fogdosom, olyan mintha beszélgetnénk...

Lilypie Pregnancy tickers
 
 


Én csakannyit tudok megkülönböztetni,h a keze-lába, vagy a feje-popsija az amit érzek :)


Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
zsuzska88
Üllő
 
 


A csendes megfigyelőket is várjuk facebookon :), úgy tűnik ott folytatódik tovább az élet. Bárkinek szívesen küldök meghívót, csak e-mail címet kérnék.

Lilypie Pregnancy tickers
 
 


Sziasztok!


Tegnap találtam rá a fórumra. Eddig valahogy nem is gondoltam, hogy lehet ilyen hely, ahol beszélgetnek az egy hónapban szülő anyukák. Mindenesetre nagyon jó ötletnek tartom! Gyorsan végig is olvastam mind a 12 oldalt (jóó azért beletelt egy kis időbe), de kiváncsi voltam, ki hogy élte meg ezt az időszakot.


Egy kicsit magamról: Én a napokban lettem 26 éves. A férjemmel most leszünk 10 éve együtt, és 1 éve vagyunk házasok. Az első babánk fog születni, február 23 körül :) Kisfiúnk lesz, mint itt oly sokaknak :) Mi a Kornél nevet választottuk ki. Szegeden élünk, itt fog születni a baba. Nekem nem volt problémamentes eddig a terhességem. Augusztus eleje óta pedig táppénzen kell lennem, mert veszélyeztetett vagyok. És most egy hónapja mélyen tapadó lepény miatt a napom nagy részét az ágyban kell töltenem. De a babámért bármit :) Én terhesvitaminból a Matruelle-t szedem, mert ebben van omega-3 is, és ezt ajánlotta az orvosom. De fogantatás előtt és az első 10 hétben Elevitet szedtem. Most még a vitamin mellé napi 4x1 magnesii citricii-t kell szednem. Hetente egy oscillococcinumot is beveszek, hogy ne legyek influenzás :)


Látom, hogy átköltöztetek facebook-ra, de még ide irok. Nem tudom, olvassa-e valaki. Remélem :)


Lilypie Pregnancy tickers
valikaaa
Szeged
 
 


Szia valikaaa! Üdv, nálunk! :)
Gratula a babához :) Én benézek ide is, ha jön hozzászólás, de valóban a facebook az aktív most. Nincs kedved ott csatalakozni hozzánk? :) Ha igen, csak adj egy e-mail címet.

Lilypie Pregnancy tickers
 
 


Szívesen csatlakozom!
valikaaa@gmail.com
Köszönöm!

Lilypie Pregnancy tickers
valikaaa
Szeged
 
 


Csajok, aki még nincs facebook-on, gyertek csatlakozni!!!!
Küldjetek egy e-mailt és felveszünk Titeket a csopiba!
Mindenkit sok szeretettel várunk! :)

Lilypie Pregnancy tickers
 
 


Sziasztok!
 Zsuzsi vagyok,és szeretnék csatlakozni a csoporthoz. 
Most jutott időm rá,hogy hasonló társakat keresgéljek.Sikeresen végigolvastam az eddigi megosztásokat.
Röviden magamról:Két nagy Lányom van az első házasságomból. Az új párommal most döntöttünk úgy, hogy közös babát is vállalunk. 2év és 2 korán megszakadt terhesség után sikerült megvalósítani a tervünk. A vetélések a koromnak tudhatóak be. Így aztán jó ideje egyfolytában csak terhes vagyok Szerencsére eddig minden rendben ment. Clexant kellett használnom a 34. hétig,de azon felül semmi extra nem volt.Az első 8 hétben méhpempőt eszegettem, talán az segített. Femibiont szedtem a 12hétig,aztán hipp natalt az émelygés ellen,de inkább helyes táplálkozás párti vagyok. A genetikát semmiképp nem hagytam volna ki,a nagyok miatt sem,hisz nem eshetek ki a sorból, ha valami baj lenne, főleg nem évekre,és a próbálkozási időnk is fogytán. Szerencsére a korionbiopszia szép egészséges kislányt mutatottAzóta (14.hét) érzem,hogy mozog:)Ez nagyon megnyugtató. Az eredményig nagy volt az izgalom, a 2 előző eset miatt.Inkább csendben reménykedtünk.Aztán már mindenki elhitte,hogy renben vagyunk.A párom és a nagyobbik lányom megálmodták a nevét is, nekem ebbe nem volt beleszólásom-és amúgy is fiút éreztem :)-,de ki is éltem már magam az előző kettőnél,hát hagytam, örüljenek.Zoé lesz a kicsi,aki életet hoz,az amúgy sem nyüzsgésmentes családunkba. Elvileg veszélyeztetett terhes lennék, de szerintem ennyi év munka után megbolondultam volna itthon.Így december 20-ig dolgoztam hivatalosan, most téliszünet van, aztán januártól már csak különóráim lesznek,amíg bírom.Sezrencsére a vérképem jó, a terheléses cukrom is jó lett,nekem citrom sem kellett,elég édesszájú vagyok,a szőlőcukrot pedig szeretem. Neo ferro folgammát írt fel a dokim a 16.héttől, pár naponta egyet beveszek,úgy tűnik elég. A munka miatt eddig 6-kor keltem,aztán délelőtt munka,utána a lányaimat intéztem, délután különcsoportok, este 8-9 re haza is értem.A péntek az laza volt,2-kor végeztem. Szombatonként egésznapos tanfolyamra kellett járni,hogy letudjam még a babuci előtt,és ez január végéig megint lesz,ha engedi a baba.Már úgy érzem jó megállni kicsit,de még nem fogtam fel a változást .3 hetente kellett dokihoz járnom, aki választott,így mindig meg is nézhetem uh-on.Ez megnyugtató.3D és 4D uh-t mi nem csináltunk.Mindenki úgy van vele,hogy inkább élőben szeretnék már látni:) Helyszűke miatt a mi szobánkban lesz a kiságy,de leválasztunk neki ügyesen egy kis babasarkot,így lesz egy védett kis kuckója.Nem fog velünk aludni,a nagyok is hamar megtanulták ezt,és elég korán átaludták az éjszakákat. A babóca jó helyen van ,hosszú méhnyak, átlagos magzatvíz, zárt méhszáj,felső hátsó fali lepény.32.héten befordul, most kb 2,5 kg a kicsike, hosszú combú,átlagos has és fejkörfogatú.Puha a méhem,bár napi 2x2 magneB6-ot kell szednem. Hízni kb 6 kilót híztam. Apás szülés lesz, más fel sem merült,nem tudom miért.Apa nagyon aranyos születéses videókkal edzi magát.Én nem bírom őket nézni. Nekem fontos,hogy velem legyen, ha már összehozta, legyen ott a nehezénél. Bár nem panaszkodom,könnyű szüléseim voltak.Túlhordtam mindkét lányt, 4.2 és 41.héten születtek.Lehet most is így lesz.Talán a hosszabb ciklusom miatt, vagy alkati dolog, vagy egy bizonyos babaméret re indul be nálam (mindkét lányom 57 cm és 3900 g volt).Meglátjuk.Anyum a holdciklusra esküszik,eszerint v január 28., vagy február 25. a várható. Nekem mindegy, csak január 25-öt várja meg,mert akkor házasodunk:) A nagy lányomat amúgy indították, miután összeült a konzílium.Szerintem még várhattunk volna,bár a gép mutatott összehúzódásokat,csak én nem tágultam.Kaptam mindent:oxitocin, zselé,burokrepeztés tágítás.Kissé intenzivvé vált így a dolog és a fájások is rötön 1-2 percesek voltak,kb 3,5 óra alatt meglett a csajszi.Nekem az az utolsó 3 tolófájás megkönnyebbülés volt,a tágulást nem várom.A vajúdás alatt fel nem bírtam volna kelni.Közben megfogadtam, h többé nem szülök,de aztán mikor a kerek szemeivel rám nézett,hát biztos voltam benne,hogy 3-ig meg sem állok.A kicsit nem indították, mégis szinte minden ugyanúgy ment.Úgy látszik megtanulta a szervezetem,hogy is kell.De köztük még 3 év sincs.Most meg 14 év telt el az utolsó születés óta.Izgis lesz.Kicsit félek is már. Pont a nagy korkülönbség miatt viszont néhány holmit be kellett szerezni, hisz a legkisebb unoka is 8 éves a családba,ráadásul fiú.Az imerősök gyerekei pedig érettségire készülnek,szóval az meg más gondokat hoz. A kiságy megmaradt, sok-sok játék,pelenka, ágynemű,plédek,bébihordó, bababútor.Kocsit vettünk mert az kölcsön volt. Ruhákat pedig netes turiból szereztünk be.Szinte minden megvan. Légzésfigyelőt csak akkor szerzek, ha koraszülött.Exsógórnőm koraszülött intenzíven orvos.Azt mondta, hogy olyan pici a rizikó,egészséges erős babáknál a csecsemőhalálra, hogy felesleges.Egyébként ez nem is az elején szokott megesni, hanem kb.a 6.hónap környékén, vagy azután. Hát sokmindenbe belekaptam,és eléggé hosszú voltam,de remélem nem baj. A fb-on is szívsen becsatlakoznék, ha lehet. Mindenkinek boldog,békés Ünnepet,és zökkenőmentes boldog babavárást kívánok:)  Zsuzsi ->>>

Lilypie Pregnancy tickers
unikornis28
Budapest III.
 
 


Sziasztok!

Én pont ma regisztráltam erre az oldalra,nekem már most nagyon tetszik a sok kismama tapasztalata.Nos én az a tipikus "csendben figyelgető" típus vagyok,sose szoktam semmihez hozzászólni de szeretnék levelezgetni valakivel aki hasonló cipőben jár mint én.
Röviden magamról: 2012 július óta élek Bécsben,csak ugy kijöttem anno a nagyvilágba szerencsét próbálni egyedül.Idén áprilisban ismertem meg a páromat,és hát nem terveztük de teherbe estem 1 hónap után.Nem bántam meg h igy alakult,bár 26 éves fejemmel mindig azt válaszolgattam a kérdésre hogy mikor szeretnék gyereket,hogy majd 10 év múlva.
Én most 34 hetes és 3 napos terhes vagyok,ha minden igaz febr 11.én érkezik a kislányom,akinek már nem győzök szebbnél szebb rózsaszín rucikat venni,még az ágyikója is rózsaszín.
Nekem meg se fordult a fejemben az első 12 hétben hogy akár elmehet a baba,annyi rémtörténetet hallok hogy kinek milyen szörnyű vetélése volt.Én a kezdettől fogva tudtam h lányka lesz,mert úgy gömbölyödött a pocakom mint egy görögdinnye
Nagyon sok helyen olvastam h akiket lányt várnak,kissé megviseli őket a terhsség de szerintem pont hogy megszépít,legalábbis a 8.ik hónapig biztosan.( mostmár nem annyira kellemes cipőt felvenni és lépcsőt mászni..)
Én biztosan tudom h fejjel lefelé fekszik a kicsi Emilie,mert lent inkább kaparászik,csikiz,míg fent rugdos,egyre erősebben.
Ajánlom mindenki figyelmébe a terhes relaxálós zenét,az én kicsikém nagyon szereti a klasszikust
giselle87
Bécs
 
 


Sziasztok!

Unikornis, megkaptam az e-mail címed, küldöm a meghívót, hogy tudj csatlakozni facebook-on is!

Továbbra is várunk mindenkit szeretettel, aki csatlakozna, itt már nem aktív a csoport, oda költöztünk! :)

Lilypie Pregnancy tickers
 
 


azért jó h meg olvasnak minket új kismamik :) tényleg fb-on megy az életünk tovább, nem is akárhogy ;) A csoport titkos,nem találjátok,de küldjetek nekem vagy esztinek e-mail cimet és már küldjük is a meghìvót :)


További szép babavárást! Már ami még hátra van...


Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
zsuzska88
Üllő
 
 


Kedves Kismamák!


Ne haragudjanak, hogy ezzel zavarom Önöket.


A Debreceni Egyetem Egészségügyi Karának végzős szülésznő hallgatója vagyok.


Diplomamunkám elkészítéséhez kérném a segítségüket egy kérdőív kitöltésével. Témája az alternatív vajúdásra / szülésre irányuló ismeretek és igények felmérése.

Körülbelül 5 percet vesz igénybe, teljesen anonim, az adatokat összesítve mutatom be szakdolgozatomban.


Köszönöm, hogy a kérdőív kitöltésével hozzájárulnak munkámhoz! :)

https://docs.google.com/forms/d/1yH9JHe ... 4/viewform

 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: