Új privát üzeneted érkezett!

Lilluska, Iván is ezt csinálja, ha már megittam a kávét és felébredtem annyira, hogy játsszak vele, akkor ásít, prüntyög, nyűgösködik, kap egy cumit és hopp, már alszik is. Kép

Tontica, az a trükkje a hajnali hisztiknek egy ágyban alvás esetén, hogy a kölök rájön, hogy ha ő felriad (ezt amúgy 7-8x is megteszik egy éjszakai alvás alatt) akkor anyuci rögtön ugrik és pátyuljgatja. Tehát minden alkalommal kiköveteli magának azt, hogy ne magától aludjon vissza, hanem ehhez segítsen neki valaki. Kiságyban ez a rossz szokás elmúlik, mert nem érzi anyu testi közelségét. Persze amikor én elhatározom, hogy önállóságra nevelem az ifiurat és mostantól csakis kiságy, egy időre szünetelteti ezeket a hisztiket. ://
 
 


Tontica,

mi van mostanában veletek?

És nagyon szégyellem magam, de elfelejtettem megírni neked, hogy mi van azzal a pikkelysömör elleni krémmel. Szóval nyugodtan használhatod, nem lesz semmiféle negatív hatással a babádra.

Virág
 


Hahó,
hát ami azt illeti, nálunk nem múlt el... Cicó máig nem alszik el egyedül, illetve csak mellettem, pedig mi aztán szigorúan kiságyban kezdtünk (sőt külön szobában), és úgy is ment a dolog egészen féléves koráig, de addigra már annyi lett az éjjeli kelés, hogy az egész éjszakát császkálással tölthettem volna Kép Ja és hozzá kell tennem, ő összesen életében talán ha három-négy alkalommal aludt el egyedül, magától, mindig teljesen véletlenszerűen, mindenféle szoktatásra heves tiltakozással reagált. És persze ő sosem volt az a fajta, aki elnézelődött volna a kiságyban magában - soha, egy percig sem. Emlékszem, sík ideg voltam sokszor, egyedül otthon, fejnem kellett volna, ennem kellett volna, pisilnem kellett volna, ő meg üvöltött, amíg ki nem vettem (volt olyan egy hónapos). Utált feküdni, sőt később már a félig fekvő helyzettel (pl. autósülés, babakocsi) sem elégedett meg... kb. három és fél, négy hónapos korától egészen addig, amíg profin nem tudott ülni (ez nála hét hónapos kora után következett be), kizárólag kenguruban sétáltunk, mert babakocsival elindulni kész öngyilkosság volt...
Na jó, elmúlt. Igazán csak azt akartam ezzel, hogy nagyon különbözőek lehetnek ők is, és ami az egyiknek bejön, az a másiknak nem biztos. Ja kíváncsi vagyok, a következő babámnál mi fog bejönni (és mi nem) Kép
Szép napot mindenkinek,
üdv
Kriszi
 
 

 
 

Sziasztok!
Nagyon leállt ez a topic, pedig már úgy összemelegedtünk! Kép
Tontica már itthon van, nem? Lehet, hogy nincs internet-hozzáférése.
És a többiek?

Elalvás: az én lányom mostanában EGYEDÜL szeret elaludni!! Kisebb korában szopi közben, később a kezemben, még később mellettem aludt el. Mostanában, amég be nem teszem az ágyába azt hiszi "játékidő" van. A saját ágyában pedig elalszik. Nekem meg hiányizik az "altatási szertartás". Vicces, nem? Gyanítom, csak átmeneti állapotról van szó...
Sziasztok!
 
 


Sziasztok!

Igen itthon vagyok azert nem tudok irni, most is egy netkavezoban vagyok Pecsen.
Nagyon jol vagyunk, boldogak, a pici mara egy kis angyalka lett, ugy alszik mint a bunda ejjel es mar csak egyszer kel fel meg hajnalban Kép
Na de sebaj legalabb ejjel tudunk aludni Kép
Nagyon jo itthon, mindenki segit, most peldaul moziba megyek az egyik baratnommel.
Sajnalom, hogy tenyleg igy leallt a topik, pedig biztos, hogy sok kezdo kismama van akinek tanacsra lenne szuksege. Irjatok kismamak!!!
Most mennem kell, 23-an megyunk haza akkor mar tudok irni.

Puszi mindenkinek!

Ani

KépKép
KépKép
 
 


De jó!!! Kép Használd ki. Kép Bár látom, azt teszed. Kép

Virág
 


Sziasztok!

Bocsi, hogy igy eltuntem de ti sem irtatok igy en sem tudtam mit irni.
Szoval voltunk otthon nagyon nagyon jo volt, tobb szempontbol is, en elengedtem, megnyugodtam, felszabadultam stb.
Mindenki megcsodalta a picurt, el voltak tole ajuldozva ahogy ez a nagyszuloknek szokas, ja meg a dedinel is.
Az uton semmi problema nem volt, vegig aludt a repulon szopizott, bar nyomorogtunk, nem tudtam kimenni meg vecere sem de azert rendben ment minden. Picurt ettol a naptol kezdve NEM KELL ALTATNI.
Nem tudom mi tortent vele, mar elso ejszaka otthon elaludt magatol es kezdte ataludni az ejszakakat 8-9-tol, 2-3ig, aztan mind tovabb es most mar reggel 7-8-ig.
Siras nincs, egyedul alszik el furdes, eves utan.
Igen, eves, nem szopizas, mert sajna kozben megfaztam es az egesz testem tele lett pikkelysomorrel, telis-tele, igy lassan lealltam a szoptatassal es elkeztem egy kurat ami lassan segit.
A picur is megfazott egy kicsit, szegenykem, nagy volt neki az eghajlatvaltozas, gyogyszereket kell szednie, de mar jobban van.
Egy angyal, mosolyog, sikongad, gugyog, alszik es eszik, kb. ebbol all a napja, ja es jatszunk, mar ha beleteszem a kezebe a csorgot akkor razza eszeveszettul, persze meg nem tudja kontrollalni a kezet igy neha odavagja a fejehez, de a legjobb jatek szamara az ha beszelgetunk, en mondok valamit es aztan o.
Olyan edes!

Bevallom az elso honapot nem nagyon elveztem, azt hiszem az anyai erzes is szepen lassan bontakozott ki nalam, es mostanra mar kitejlesedett.
Mi igy vagyunk nagyon boldogok, aldott vagyok, hogy ilyen egeszseges, boldog, kiegyensulyozott es nagyon jo babam van. Ja, es gyonyoru!!!

Mostanra a szules egy szep elmennye alakult az emlekezetemben es mar biztosak vagyunk parommal, hogy ha rajtunk mulik lesz masodik is (remeljuk kislany).

Koszonok nektek mindent, sokat segitettek amikor nagy szuksegem volt ra, remelem azert elvetve meg erkezik egy-ket level.
Peldaul elmeselhetnetek milyen volt a ti kisbabatok 3 honaposan, mit kell mar tudnia es most mi kovetkezik a fejlodesben. Mikor fordul at? Mikor jon az elso foga? Mikor nem alszik mar ennyit napkozben? Mikor fog hangosan kacagni?
Milyen jatekokat, mondokakat ismertek? Stb.

Sok puszi nektek!

AniKép

KépKép
KépKép
 
 


xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.12 12:47-kor.
Vendég
 


Sziasztok!
kedves Ani! nagyon örülök, hogy túl vagytok a nehéz időszakon! Többször is gondoltam rátok, hogy mi lehet veletek.
A mostani a legnyugodtabb időszak, amég jól elvan a baba fekve is. Ha viszont elkezd mászni...
Nálunk épp ez van. (9 hónapos volt Szilveszterkor.) Már birtokba vette az egész lakást, minden érdekli, mindent a szájába vesz, mindenhol föláll és persz nagyokat esik, csak úgy koppan a feje néha... (Szerencsére még nem történt semmi baleset!) Életveszély és állandó odafigyelés... Kemény! De napról napra édesebb, fantasztikus iramban fejlődik. folyton sikongat és kacag, ha valami tetszik neki, gyakorlatilag egész nap. Már néha odabújik hozzám és az apukájához. nem tart sokáig, de valami fantasztikus érzés, majd meglátod!!

remélem mindnyájatoknak jól teltek az ünnepek, boldog új évet nektek!
Dadó
 
 


Hahó,
Ani,
a három hónapos időszak gyönyörű volt nálunk is, Cicó nagy zabás volt, kicsit jobban is aludt (egy-két éjjelt átaludt, már azt gondoltam, most már így lesz mindig - nem így lett), viszont egy fél hónap múlva elunta a babakocsit - onnantól amíg fel nem tudott ülni, kenguruban kellett sétáltatni, mert még a félig fekvő helyzetet sem tűrte Kép
Minden jót nektek,
üdv
Kriszi
 
 


Sziasztok, regen irtam, bocsi!

Most eppen nem tudok mit kezdeni magammal, a picurka alszik, a parom szokasahoz hiven dolgozik en meg unatkozok.
A kisfiam mar 4 es fel honapos, nagyon nagy, dagi, alig birom el.
Tok edi es nagyon nyugis baba, reggel fel 9-9 korul kel, eszik aztan meg lustalkodunk az agyban, vagy meset nezunk, nagyon szereti a tevet nezni, neha meg meg is haragszik ha elveszem a tv elol.
Biztos a sok szin, villogas, mozgas tetszik neki mert meg nem erthet belole semmit.
Nagyon szereti ha kicserelem a pelust, ha szabad a feneke, ossze-vissza hadonaszik, dobalja magat, kiabal, sikongat, de ha vissza akarom huzni ra a ruhat akkor kemenyen ellenkezik.
Mar meg tudja fogni a jatekot ha odatartom ele es mindent be akar venni a szajaba, huzza a hajamat, ossze-vissza nyalogat ha odateszem az arcom.
Forgolodni meg nem nagyon tud, csak ha nagyon el akar erni valamit akkor oldalra fordul, hason fekudni nagyon nem szeret, hamar megunja.

O nagyon szeret setalni, en inkabb a kocsiulessel szoktam mert onnan tud nezegelodni, itt jo ido van, ugyhogy nem kell nagyon bebugyolalni.

Az ejszakakat vegigalussza 2 es fel honapos kora ota, 9- 10 korul szoktam lefektetni, elalszik egyedul a kisagyaban.

Most csinaljuk a kisszobajat, jovo heten jon a festo, tok szep lesz, ha kesz lesz mar at is rakjuk a picurt.

most befejezem mert felebredt.

sziasztok

KépKép
KépKép
 
 


Na lám, milyen profi anyuka lettél :D Én is csak benéztem ebbe a topikba... Irigylésre méltóan nyugodt babád van, hallod -e. Az a nyalogatás, amiről írsz, az babapuszi!
Enyim fiacska már elmúlt féléves (pár nappal...), és olyan, mint a csík! Két napja felhúzza magát állásba, és azóta le se lehet állítani. Tiszta perpetuum mobile. De ő éppenhogy vékony alkat, már nyomatja a főzeléket és a tejpépet is és mindent ledolgoz magáról. Pár hete elkezdtünk bébiúszásra járni vele, hát az nagyon nagy buli.
Örülök, hogy jelentkeztél! Milyen most Spanyolhon?
 
 


Ja, Tontica, akartam még írni, hogy a tévézésről azért próbáld már leszoktatni a kislegényt! Árt a szemének, gátolja a jobb agyfélteke fejlődését, nem tesz jót a koncentrálóképességének, valamint szoronghat és agresszív is lehet tőle. Kép Szóval csak mértékkel! (Ványka is szeret tévézni, napi fél óra van neki engedélyezve)
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet: