Új privát üzeneted érkezett!

Hali!

Mi megvagyunk. Tegnap elkezdtük az ovit. Engem sokkolt... annyira neveletlenek, gonoszak a gyerekek, hogy én erre nem számítottam. De az ovinénik sem. Szegények a vége fele már majdnem elsírták magukat, hogy képelenek 23 gyereket megfegyelmezni. Esztivel elég gonoszak voltak a tapasz miatt, uh ma nem is engedte, hogy leragasszam bent a szemét, du itthon kérte inkább. Egyik fiú egyenesen közölte vele, hogy nincs szeme... szegény majdnem elsírta magát, de én is. Azért biztattak, hogy higgyem el 1 hónap múlva minden más lesz. Hát, remélem.

Baár Madas nagyon jó suli, uncsitesóm ott tanít. Nehéz is bekerülni, főleg katolikusként (tudtommal lelkészi ajánlás kell a felvételhez)... azért ott elég komolyan veszik a református vallást, minden hétfőn áhitattal kezdenek. Én mindenképp oda akarom majd vinni a lányokat már általánosba is.
Még az öku is szóba kerül, bár arról mosanában több rosszat hallottam.

Én du-ként azért itthon szoktam lenni, uh egy 4 órás tali nálam belefér. A hasam amúgy gigantikus, lányokkal nem volt ekkora.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
 
 


Az én ref lelkész barátnőm is tanított ott, de akkor még más volt az igazgató (Bibó), aztán akkor jött el, amikor az új lett (Arany?) Most ki? De itt az egyik szomszéd katolikus gyereke oda járt, szerette. egyébként engem nem zavarna, még az se, ha az áhitatokon részt kell vennie aktívan.
Tényleg, még a Deák téri ev-t is megnézem, annak az ovijában voltam, és az anygon szimpi volt.
Különben nektek kézre is esik a BM, sztem elég logikus választás, közép suliban miondenképp.

Ovi: a gyerekek kegyetlenek :-(. Bár azért ez engem így első nap meglep, olyankor azért még elég megszeppentek szoktak lenni ahhoz, h ne szóljanak be! Óvónénik: Képzeld el az enyémekét, nekik 30-t kell kordában tartani, a beszoktatás 2 hetében mindketten bent voltak, de mostmár csak az ebédeltetéskor vannak ketten....nem semmi.

Jó, lehet vmi du, ha megbeszéljük, akkor vhogy úgy intézem a nagyokat! Most mennem kell: C
 
 


Nem tom ki az igazgatü, ennyire azért még nem mélyedtem bele :) De ha nem zavar, akkor jó suli. Sok katolikus elvből elutasítja a református vallást, sőt sokan nem is tartják kereszténynek. Végülis én azt vallom, hogy ugyan vannak hangsúlyosabb különbségek, de végtére is mi legalább ugyanazt AZ Istent féljük... uh ezért sem zavar, hogy most az oviban azért a katolicizmus az uralkodó ág. Nem baj, ha megsimerkednek mindkét vallással, legalább tágul a tudatuk. Engem is nagyon érdekelnek az egyéb vallások, buddhizmus, hindu, kisebb szekták... nem számdékszom áttérni, de érdekes megsimerni a másikat is.

Igen, engem is ez lepett meg, h első nap azért még kicsit visszafogottabban kén viselkedni. Jövő héten már nálunk is váltva lesznek az ovinénik. Nem is tudom hogy fognak boldogulni. Mellesleg az egész rendszer úgy szar, ahogy van. Röhejesnek tartom, hogy rá vannak kényszerítve, hogy egyedül felügyeljenek 30 gyereket, egyszerűen nonszensz.... de persze a döntéshozók gyerekei 6-8 fős magánovikba járnak, szal szarnak az egészre.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
 
 

 
 

Sziasztok
az a csomo ize gyanu nem igazolodott ( sztem nem az en leletemet adtak oda...) most jartam fizikora a tenisszel, nem igazan segitett. A mult hetekben, amikor fagyott reggelente, alig tudtam mozgatni :( csut megyek vissza, hogy adjanak mutetre idopontot. 
nalunk a kicsik ugyahogy beszoktak, vannak rosszabb napok, de talan egyre kevesebb a siras. Ott alszanak, jol esznek, de ha kerdezem mi volt, akkor a Mimo Olival,az Oli mimokaval jatszott egesz nap  Bar most Oli tikkel, nagyon hulye modon vakarozik. psziches eredetu,  vettem egy koromviragos kenocsot, azzal szepen bekeni es hasznal :) 
voltunk vele a laktoz intolerancia vizsgalat feleves ismetlesen, sajnos rosszabb lett, mint marciusban. Pedig lakt mentes tejet iszik..
Emi nem tudja lerakni a cumit, kicsit ciki, de ird es mondd, tepi magat, karmolja az arcat, remeg, mint az orult, hihetetlen...
szegeny Eszti, de sajnalom :( milyen mar? Nalunk alig van kommunikacio, nem foglalkoznak egymassal.
Zsebi
te hol tartasz a pocaklakoval?

KépKép


KépKép
 
 


sziasztok
cudar napjaink vannak..Lili összeszedett egy calicit, majd az Olivérnek volt kruppos rohama..most is köhög, alig alszunk..éljen az ovi :(
nem kaptam műtétre időpontot, mert fogi gátlót szedek, addig nem műtenek...ezt a hónapot beszedem, aztán majd talán decemberre kapok időpontot...
ti hogy vagytok?

KépKép


KépKép
 
 


Szia Szivvi!

:( Calici járvány van. Eszti csüt reggelre lázasodott be, elvittem dokihoz, ő mondta, hogy ne lepődjek, ha hány. Végül szerencsére nem az lett. Lilu köhögött nálunk krupposan, de nem fulladt be végül. Nekünk nagyon bevált a bronchipret nevű köptető, érdemes sztem kipróbálni. 1-2 nap alatt felszakad a köhögés. Javulnak. Holnap elutaznánk 3 napra Bükre, de apósom eltöre 3 bordáját, és kórházban van, uh még nem tudom mi lesz. :(
Ez a műtét kicsit megdöbbentett. Sosem hallottam ilyet, h fogigátló miatt ne műtsenek.

Én egyre jobban nyüglődök. Hatalmas a hasam, lányoknál ilyen idősen kb pont fele ekkora volt. Mindenki azt kérdegeti, h biztosan 1 van-e... Nehéz is, fáj a derekam, lábam, minden bajom van. Ráadásul rámtört a zabálhatnék is, komoly önuralom kell, h visszafogjam magam.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
 
 


Kalici, na, abból nem kérünk! remélem amennyit mi vagyunk oviba, azalatt nem nyeljük be!
Kicsi keresztfiam is kruppal volt 2 napig a Bethesdában.

Műtét: ? lehet, h véralvadást vagy ilyesmit befolyásol a foggátló?

Betegekhez kitartást, szörnyű, amikor így minden beüt egyszerre!
Nagy pocakhoz is kitartást! És tényleg tuti 1?

C
 
 


Na, a calici elkerült egyelőre minket, de Lilu köhögése nem igazán javul. ráadásul megfertőzött engem is, szenved, mint egy kivert kutya... a háziorvos szerint semmit nem szedhetek, szépen várjam meg míg jobb lesz. Kösz... lassan hangon sincs, a köhögéstől öklendezem, nem bírok enni sem. Majd ha fulladok vagy lázam lesz, akkor menjek be hozzá. Ma már a saját apám sem ismerte meg a hangom a telefonban :D

Emmácska jól van, és egészen biztosan egyedül lubickol odabent. Teljesen normális méretei vannak. Orvos is megdöbbent egy percre, mikor meglátott, jól meg is vizsgált, és végül az volt a konklúzió, hogy optikai csalódás a nagy has, és csak azért látszik ekkorának, mert a lányoknál annyiara elgyengült a hasfalam, hogy teljesen előreesik a méhem, ha nem fekszem. Viszont ez a kismanó is lábtartásos, egyelőre eszébe sincs megfordulni. Végülis még van ideje.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
 
 


Sziasztok!

Bocsánat a bepofátlankodásért. :)

Abbey!

Nekem volt gégegyulladásom, ami iszonyatosan fájt. Én akkor a kisebbik fiammal 20 hetes voltam. A doki mondta ha nagyon muszáj akkor 1 szem Panadolt vehetek be. Mondom kössz nem.
Így napi 2x ittam Calcium Sandoz pezsgőtablettát. 1 hét alatt helyrehozott. :)
Próbáld ki, ártani biztosan nem fog.

Niki

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
 
 
 


Viktoranya: köszi, ezt fogom tenni. Teljesen elment a hangom. Kaptam beutalót a Jánosba minden nap 5 perc inhalláció vm spéci cuccal. Ja, és persze köptető. Amroxol teva. Van vknek tapasztalata, használ?
Amúgy mindét lány beteg, Eszti lázas, Lilunak arcüreg gyulladása van :( Fárjemnek pedig 5 napja megy a hasa. Tiszta fertő ez a ház...

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
 
 


Rég jártam erre, remélem azóta jobban vagytok!
Ambroxol: gyerekek kapták, oldotta a hurutot.
Mi: egy barom belénk jött, kocsink összetörve, szervizben....a legnagyobbnak gimit keresünk..járogatunk oviba....középsőkből Ádám táncversenyen kapott arany minősítést...osztálytalálkozót szervezek. Ennyit címszavakban.Igyekszem jönni.

Zsebi! Hogy vagy? ha meglesz a kocsi, mindenképp szeretnék kimenni felétek!  Abbey! esetleg beszálllsz?

Szivvi! Veletek mi a helyzet?

Claire
 
 


Hali! Én 3. hete nyomom az ágyat. Tüdőgyulladás, homlok és arcüreggyulladás. Ma fejezetem be az antibiotikumot, de még mindig elég kakiul vagyok. Lányok is itthon voltak múlt héten, uh fasza volt még őket is lekötni. Zsebi lassan szülni fog, nem? Kocsi: ez szar :( ilyenkor még az sem vígasztal, h nem ti voltatok a hibásak, a kocsi összetört, és ki tudja mikor fizet a biztosító. Hát, ha jó az időpont, lehet szó róla. Szivvi: mi újság? könyököd?

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
 
 


hali
Abbey húú szegénykém :( Csajoknak mi volt?

Az enyémek 1 hónap alatt harmadszor kapják a köptető/spiropent kombót.. a tököm kivan. nem tudnak kilábalni a bronchitiszből :(
Nemsokára megyünk a dokkerhoz, kivi leszek mit mond...úgy köhögnek, mint az állat...Olinak adtam Erigont, szegény olyan kiütést kapott tőle, csak lestem..lila volt at arca, mint akit megvertek 
Engem dec 6-án műtenek, faszán elbaltáztam a karácsonyt..de már túl akarok lenni rajta. ahogy hidegebb van, megint rosszabb...

Claire
autót átérzem, nekünk ma lesz kész apácska volvója. Ő úgy törte össze, hogy nem "érintkezett" a másik autóval, lehúzódott, hogy ne legyen nagyobb baj, csakhát ott meg villanyoszlop és fák verték össze az autót :( 2 hónap után mondta a bizti, hogy fizetik a kárt...


KépKép


KépKép
 
 


Lányoknak is takony+köhögés, Eszti még lázas is volt. A köhögés az megavan még. Tudod nekünk mi segített sokat, a salvus vizes párásítás éjjel (egészen az ágyuk mellé tettem a párásítót), nappal meg 2szer 2-3dl salvus, bele 20 csepp eukaliptusz, felcsap a tűzhelyre, és addig forralom, amíg az egész el nem párolog. Az egész lakást ellepi a kellemes eukaliptusz illat. NAgyon jól fertőtleníti a levegőt, és tisztítja a légutakat.
Sajna jön ez a nyomorult tél, sztem ez a takony állandó lesz már tavaszig :( Tavalyból kiindulva én sem vagyok túl optimista...

Jó lesz túlleni rajta. Majd szurkolunk!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
 
 


Van inhalálónk, a barinőm hozott Olaszo-ból ilyen cseppeket, amit tengervizes orrcseppbe kell keverni és azzal inhalálnak. Azaz csak Oli, a csajok nemigen maradnak meg nyugton...
Most vettem marslakócska vitamint, meg tavalyról van vmi gyógynövényes cucc, megpróbálom még azt. sajna a sok betegség miatt nem kapták meg a barihimlő ismétlést, az nagy baj sztetek?

KépKép


KépKép
 
 


De jó, én is gondolkodtam, hogy veszünk egy inhalálót. Nagyon jó dolog. Most én is bejártam a jánosba minden nap inhalálni. Abba salvus, eukaliptusz és vm hörgőtágító volt (salsol asszem).
Elvileg a barihimlőből 1 oltás is elég, mert a tünetek így is jóval enyhébbek, ill. a szövődmények elkerülhetőek. De még van időtök beadatni. állítólag tavasszal szokott lenni a barihimlő járvány. Tavaly a bölcsibe januárban volt, arra emlékszem.
A vitaminokkal kapcs, én nem látok releváns különbséget. Sztem az első közösségi év mindenképpen húzós.
Így végiggondolva azért kicsit félek mi vár ránk a köv 3 évben... eleinte a kialvatlanság, hasfájás, aztán jön a fogzás, majd a közösség. Ilyenkor elgondolkodom mi vitt rá még egy babára :) Holnap megyünk babakocsit nézni :)

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
 
 


Ettől a salvus vizes izétől nem lesz minden csupa só utána?
Nálunk most a nagyobbak köhögnek itt-ott, Dávid a fő ugatós. Ősszel került új suliba, azóta adtam neki echinácea-szőlőmag kapszulát, elég nagy, kb egy hete nem szedi....ma reggelre ugatni kezdett...no comment.
Akicsiknek néha folyik az orra, lehet, h az a kulcs, h nincsenek bent mindennap az oviban, így nem kapnak el mindent. Vagy csak nagyon harcedzettek, mint afféle 5.-6. gyerekek :-).
Sztem decemberben szül Zsebi!
Autó: ne is mondjátok, nem találtak se Mo-n, se ausztriába házsó balos ajtót, most Froból kell meghozatni......20.áig vállalták, még csak utána kezdik szerelni.
Szerencsére a bizotsítóval való huzakodást a szerviz átvállalta, és nagyon harcosan nyomják, kár, hogy nem rögtön náluk kezdtük :-(. Persze megfizethetetlen, hogy az ember tök ártatlan, egy csomó kár éri abból, h nincs kocsija, és még a biztosító sem fizeti ki az egészet. Nagyon nem volt most betervezve egy ilyen költség....még a téli felkészítés is elég , ami kinéz! :-(
A lényeg nyilván az ilyenkor, hogy személyi sérülés nem volt.... Szivvi! A párod nem sérült meg?
Különben tényleg döbbenet, hogy mennyi barom közlekedik az utakon, kész életveszély nem tud az ember elég körültekintő lenni.
 
 


Ja, Abbey!  ezt amit írtál, a párom úgy fejezte ki, amikor a kicsiket vártuk, hogy" na tessék, most újra visszaállhatunk a startvonalra" :-D. Mindezzel együtt én nagyon szeretem ezeket a korai éveket, és nagyon fog hiányozni, biztos hülyének néznek sokan! Lehet, h van is benn valami :-)!
claire
 
 


Na, a babakocsi nézés már megint elmaradt... Lilu belázasodott. Fáj a torka, és extrém nyűgös. Remélem holnapra kialussza. Így, hogy én sem vagyok még 100as, és Emma is elég élénk, elég sokat görcsölget a hasam, nagyon leterhel.

Sztem most mindenki köhög mindenhol. Jobbulást!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
 
 


Lanyok!  Regen jartam itt, bocs, teljesen lefoglalt a egy munka, amit persze csak szerelembol csinalok, de elnyult, mint a retesteszta.

nekem is hatalmas a hasam, kiderult ma, hogy mar most 4.5 kilos a baba, nagyon felek a szulestol, 3. csaszar, 6. szules, hozza 45 ev.....

sajnos utanaolvastam a kockazatoknak, es vannak kezelhetetlenek is, amibe sokan bele is halnak...

es persze most orvos-ugyben gyotrodom; a margitban van eddig orvosom, de nem vagyok oda, hogy mennyi infot kaptam tole, ugy kezelik a 3. csaszart, mintha egy UH-ra mennek csak be. 

ugyhogy menekultem volna a maternity-re a kutvolgyibe, de ott meg ramosztottak a prof-ot, akinel mar voltam, es ugyan nagyon kedves, de nagyon konzervativ, es ma mar az anesztes megmondta, hogyha barmi verzeses vagy akarmi gond van, azonnal kapjak ki a mehem, amit nagyon nem szeretnek.  es ismerem oket, minden probl. megoldasa a kes....  es ahogy a szakirodalmat olvasgattam, a csaszar alatti/utani meheltavolitas nem valami veszelytelen gyalog-galopp, rendes halalozasi kockazattal, elverzessel stb-vel jar, raadasul az enyem meg rohadtul ki van tagulva....

jo, hogy iszonyatos rutinja van a profnak operalasban, mar sok-sokszaz meheltavolitast vegzett (de en nem szeretnek a futoszalag resze lenni...), meg minden masfele mutetet; csak azert mar lassan 70 korul jar, meg nekik nem fog szamitani, ha meh nelkul elek tovabb.... (persze ha valasztani kell, inkabb ugy, mint nem....)

szoval a lenyeg, ami lenyeg, nagyon be vagyok szarva, es nem tudom, mi legyen.  a kutvolgyi szerint nagyon gyorsan meg kene csinalni a mutetet, de ok meg ugy hivtak volna ma du 1-kor be hetfon 7-re ehgyomorra, hogy SEMMI leletem meg sem neztek, nagyjabol semmit sem kerdeztek (csak egy ismerolstol tudtak a szulestortenetem).  

ezek utan kiben bizhat az ember lanya.....?? 

mindenesetre leci nagyon drukkoljatok, imadkozzatok....... 

maradjon a kicsi arvaimnak edesanyjuk, es ha lehet, ugy, hogy ne kelljen ido elott ven banyava valnom meh nelkul....

koszi
 


amugy beszeltetek sulikrol: most a Baar-Madasrol es Okurol is szemelyesen tudok beszamolni.  Nekunk mindketto jol bejon.  Az Okut imadjuk, kivancsi vagyok, Abbey, milyen rosszakat hallottal rola.  a vilag minden kincseert sem jaratnam a kicsiket mashova: az ertekrendszer, a nagyon jo tanitonenik; a szemlelet, a kozosseg - mind imadjuk.  

sajnos felsore mar sokkal vegyesebb ;-(, eddig nekunk egyik felsos osztaly sem jott be, csak 1-1 jo tanar van elvetve ;-(

a baar-madas viszont jol bejott egyelore.  nem tapasztaltunk egyaltalan semmi olyasmit, hogy katolikuskent nehezebb lenne bekerulni (igazan sikerult mindent elszurnunk: szegeny lanyom az irasbeil 70. perceben kimerult, es az utso 2 oldalon mar kerek 0 pontot szerzett; a szobeling pedig olyan izgulas-sokkban volt, hogy azt sem birta kinyogni, mi a primszam; azt sem mondta meg, hogy regnumra jar, stb....) - aztan megis eleg siman bekerult.  

holnap (ma) pl. orszagos bolyai versenyre megy, eddig pedig meg az iskolai okoskodo megoldasara sem tudtam ravenni - tehat nagyon jo hatassal van ra a suli.  nem mondom, hogy nem kell sokat tanulni..... de szerintem ez nem baj.  

ha ezekkel van kerdesetek, szivesen valaszolok (marmint, ha a csaszit tulelem ;-), es csak ajanlani tudom ezeket melegen!!
 


Majd szorítunk Zsebi, bár én úgy gondolom, és sztem Te is tudod, hogy nem mi határozzuk meg, hogy mennyit töltünk itt, uh választhatsz bármilyen kórházat, orvost, úgysem az határozza meg a dolgokat. Ha Isten is úgy akarja, akkor minden rendben lesz, bárki is nyúl hozzád. Állj így a dologhoz. Én pont ezért nem olvasok statisztikákat, meg egyéb járulékos dolgokat. Minek? A gonosz pont ezt akarja, hogy inogj meg, és rettegj, minek neki örömet szerezni? Uh bízz Istenben, és minden úgy lesz, ahogy Ő akarja, és Ő mindent jobban tud nálunk.

Én még mindig beteg vagyok, most épp zinnatot szedek, de semmit nem használ. Unom :( -nagyon ki vagyok már, 4 hete képtelen vagyok meggyógyulni. És semmit nem használhatok, ami jó lenne.
De jó hír is van, Emma megfordult :) Szépen fejlődik, úgy néz ki Vele leglalább minden rendben van.

Claire, Szilvi?

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
 
 


Kedves Abbey!


ez nagyon jo volt, amit irtal!!  ez jol jott, tenyleg.

(bar icipici fintorral azert erre az a vicc jut eszembe, amikor (a nevre mar nem emlekszem, de mondjuk hogy) Noe tudja, hogy jon az Ozonviz, de Isten megiterte neki, hogy megmenti ot.  O all, es egyre magasabbra er a viz; es hiaba jonnek a buszok, hajok, helikopterek, stb, o mindenkinek azt mondja, hogy nincs szuksege ra, neki Isten igerte, hogy megmenti.  Aztan, miutan megfullad, a Mennyorszag kapujaban Szent Petert felelossegre vonja: de hat Isten azt mondta, engem megment! Hat nem kuldott erted buszt, hajot, helikoptert, stb-t....? ;-) 

jo, csak vicc, igazad van nagyjabol.  es talan azert remenykedem, hogy megsegit a Joisten, mert nagyon nehez volt minden kozeli, szamunkra fontos ember nyomasa ellenere megtartani a babat, mert, nem akarom felsorolni kik, de a legkozelibbek mind azt nyomtak, hogy nem szabad megtartani (szerencsere a ferjem azt mondta, hogy o tamogat, akarhogy dontok).  de en keptelen voltam ra; es remelem, nem leszek "megbuntetve" ezert a dontesemert, hogy bevallaltam...

Abbey, Neked jobbulast... !!!

zsebi

 


Isten nem fog azért megbüntetni, mert az ajándékot, amit adott (mert mint tudjuk minden gyermek ajándék (nem jut eszembe hanyadik zsoltár) ), azt felelősséggel kihordod, és megszülöd. És egyébként sem büntet Isten, annak még nem jött el az ideje. mi a kegyelmi időszakban élünk :) A csapásokkal inkább csak terelni igyekszik minket egy olyan útra, amit Ő jónak lát.
Bocs, mindenkitől, néha kitör belőlem a hitoktató... (remélem nemsokára el tudom végezni).

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
 
 


Zsebi
Nagyon-nagyon drukkolok, hogy megtaláld, akiben megbízol! Minden rendben lesz, izgatottan várlak majd a hírekkel!! Ölelés!

Abbey
te jó ég, még mindig beteg vagy? Sajnálom :( Csajszik? Nagyon remélem, ők jól vannak. Ovit hogy viselik?

Nálunk is Oli ismét köhög...nem bírt ki egy hetet sem...Annyira fullad éjszaka, hogy nem igaz. Most kapott vmi kevert lötyit, azt mondta a doki, hogy valszeg sérült a nyálkahártya a tüdején és az ingerli. Ez a lötyi köptető, plusz regeneráló.
Komolyan 6 hete egyetlen egy éjjelt sem aludtam végig. Úgy nézek ki, mint a saját öreganyám  
Jövő hét pénteken műtét, mi lesz nem is tudom..majd valahogy, igaz? 
Ebből kifolyólag, már a karácsonyos köreimet futom, jövő héten még a nagy takarítást is meg kéne ejtenem...

KépKép


KépKép
 
 


Zsebi
Nagyon-nagyon drukkolok, hogy megtaláld, akiben megbízol! Minden rendben lesz, izgatottan várlak majd a hírekkel!! Ölelés!

Abbey
te jó ég, még mindig beteg vagy? Sajnálom :( Csajszik? Nagyon remélem, ők jól vannak. Ovit hogy viselik?

Nálunk is Oli ismét köhög...nem bírt ki egy hetet sem...Annyira fullad éjszaka, hogy nem igaz. Most kapott vmi kevert lötyit, azt mondta a doki, hogy valszeg sérült a nyálkahártya a tüdején és az ingerli. Ez a lötyi köptető, plusz regeneráló.
Komolyan 6 hete egyetlen egy éjjelt sem aludtam végig. Úgy nézek ki, mint a saját öreganyám  
Jövő hét pénteken műtét, mi lesz nem is tudom..majd valahogy, igaz? 
Ebből kifolyólag, már a karácsonyos köreimet futom, jövő héten még a nagy takarítást is meg kéne ejtenem...

KépKép


KépKép
 
 


Szivvi: minden rendben lesz a műtéttel! Imádkozom majd érted is!
Lilu is köhög. Egyszerűen képtelen kijönni belőle. Ja, és megint zöld takony folyik az orrából, uh a kevert orrcseppet is csepegtetem neki. Sztem ez tavaszig így lesz. Az a baj, hogy hiába tartom itthon őket 1 hétig, bemennek, és már másnap újra köhögnek és taknyosak. Szerencsére Lilu nem a fulladós típus, azt Eszti csinálja nálunk. Én most nagyon gondolkodom, hogy beszerzek egy házi inhallátort, és salvussal inhalálltatok vele napi 5 percet. Nektek van?
Amúgy szeretik az ovit, jól érzik magukat, szívesen mennek reggel, és ők kérik, hogy később menjen értük.
Tegnap fejeztem be az újabb antibiot. Végre nem fáj a torkom. Remélem a tüdőm is végre kitisztult. Viszont a pocim szörnyen sokat görcsöl. 15 nap betegszabi után ma voltam utoljára dolgozni. Hétfőtől már csak itthonról csinálom. Sokkal nehezebbnek érzem ezt a terhességet, mint a lányokkal valót.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
 
 


Sziasztok!
bocs, h ilyen sokáig nem voltam, kicsit behavazódtunk, nem igaziból, csak tennivalókkal. Úgy kezdődött, h összetörték az autónkat, mind a 6an bent ültünk....na, ezt nem írom le részletesen, szerencsére nem sérült meg senki, csak hetekig nem volt kocsi, és azzal együtt, h a pasi elismerte, h ő a hunyó, azzal együtt belekerült egy csomó pénzbe...na, mindengy. Közben volt érettségi találkozónk, azt szerveztem, le sem írom hányadik :-D. Ja, és a telefonom is döglődik, egy régit használok, az viszont eltüntetetett egy csomó számot, ua simkártya!, és hozzá még nem jelzi ki a nevet, ha hív vki...ja, és az internet is döglődik....., na, mindegy, semmi lényeges!
Átment rajtunk is egy vírus, de inkább a nagyokon, nem volt vészes, de egy hétig hol ez-hol az volt itthon. A kicsiket nem nagyon érintette, hálistennek :-)! Közben Ábelnek sulit keresünk, meg próbáljuk rugdosni a felvételire, nem sok sikerrel. Elég rossz látni, hogy a képességeinek, meg a szellemi nívójának kéne egy jó suli, de amu az eredményeiből, meg a hozzáállásából kijön, egy középszerűhöz is drukkolhatunk :-(. És nagyon kamasz...
Közben megy a novemberi verkli, művészeti szemle, versenyek, meccsek, kinek mikor mi. (ebbe még mi is beszálltunk Zsolttal, futottunk ám félmaratonit , hogy elfoglaljuk magunkat :-D!
És közben nyakunkon a Karácsony....

ami fontos: Zsebiéknél  megvan a kicsi, kaptam sms-t, válaszoltam is, de h eljutott-e??? Nem tudom végül hol szült, de azt írták, h baba is, mama is jól vannak!

köhögések: :-( hátha a hidegben kihalnak a bacik...
Szivvi drukkolok! Abbey: neked is, kitartás.

Zsebi! Nagyon sokat gondoltam rátok, nagyon örültem az sms-nek, csak azt sajnáltam, h nem jutotttam még szülésed előtt ki hozzád. Az ok: lásd fent. Bár mi nem tervezünk 7.-et, de én sem vetetném el, nagy példa vagy előttem! (És ahogy Garfield mondaná: "sokkal jobb nem egyedül hülyét csinálni magamból"   szóval jó tudni, hogy van aki hasonlóan gondolkodik, meg reagál! )
Megpróbálok makd emailt írni, ha az ointernet is úgy akarja. Ha ráérsz, haha, hívj fel, nem akarlak zavarni, nehogy akkor hívjalak, amikor mondjuk jut 5 percet, na, ne túlozzunk 3, pihire!!

(Ami a sulikat illeti: egyelőre a trefort is bejönni látszik Dávidnak! Ami a felső tagozatot illeti, sztem mindig nehezebb történet, ha találtál egy jó tanító nénit, akkor az alsó ki van pipálva, legalább is nagy vonalakban, a felső nem ilyen egyszerű....) A Fazék is működik Daninak?

Muszáj mennem, f12, és még van egy kis dolgom mára, de már muszáj volt benéznem hozzátok, legalább itt, ha élőben nem is :-)!
 Claire


 
 


hali
Zsebi
Gratula a legifjabb családtaghoz! minden szépet és jót kívánok az egész családnak!

Abbey
hogy vagy? csajok?

Nálunk Emi beteg a héten...szépen megoldják rotációval...bár sajna nélküle Oli se marad meg az oviban..ehéten 1 napot volt...
megvolt a műtét, szerencsére én voltam az első és fél óra volt az egész. fájdogál még, de rem minden nappal jobb lesz! szar így, hogy semmit se tudok csinálni..anyum jön és segít.

KépKép


KépKép
 
 


Kedves Szivvi, Abbey, Claire! Koszonom a sok rankgondolast; most rohannom kell, csak annyit, hogy tenyleg megvan a kicsi, minden rendben volt!!!  Levi cuki, 3.8 kg es 55 cm-rel szuletett, mostanra visszaszedte a 2 nap alatt leadott fel kilot is. 2 hetet vegigaludt, azota viszont bepotolja a 2 het alatt kihagyott osszes sirast/evest/ejszakazast ;-( De azert meg boldogan birjuk! Nektek mindenkinek gyogyulast es aldott Karacsoyi elokeszuleteket, es nagyon kosz meg egyszer a sok kedves szot, SMSt!!! zsebi
 


Zsebi, örülök, hogy minden rendben :) Nemsokára én jövök.... kezdek fosni... nem is tudom, hogy bírtátok ezt ennyiszer végigcsinálni.

Szivvi: szuper hír, h minden oké volt, gondoltam ám Rád. Az ilyen műtétek után nagyon fontos a megfelelő fizikoterápia, ha nem utaltak be, keress egy jó gyógytornászt.

Én megint beteg vagyok. Doki szerint ez szülésig marad is. Ami kéne, azt nem szedhetem, uh ez van. Lányok jül vannak. Köhécselnek, de sztem ez tavaszig így lesz. Ovit szeretik nagyon, örülök neki.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
 
 


Abbey, Neked gyogyulast!  Nagyon drukkolunk Neked is.  Nem emlekszem, Neked csaszarral jottek az ikrek vagy rendesen?  Most milyen szulesre keszulsz?  Es hol? Annak idejen kaptam Toled kolcson egy icipici body-t amit nem talaltam, mikor visszaadtam a cuccokat; sajnos most sem talaltam meg.  De ha barmire szukseged van, szolj!

Nekem a lanyok a heten voltak 3 evesek, es persze szokas szerint jo kis depressziot hozott a szulinap.  A GYES fele lement - es bizony el sem tudom kepzelni, hogy tudnek visszamenni dolgozni, plane, hogy kozben sok dologbol, szinte mindenbol, ami kell az erdemi munkahoz, kiturtak a munkahelyemen... Na mindegy.  

Claire, Te hogy birsz ennyi aprosaggal dolgozni...?~!?!  Ezen a heten csak par elszamolast kellett volna intezni, de egyaltalan nem jutottam oda sem, es meg a kar elokeszuletek is bizony igen le vannak maradva - pedig Butyok nagyon nagyon jo kis baba...  Jo, azert kicsit nehezitett nekunk a December, eloszor a Butyok szuletese, aztan Borom szulinapja, aztan az ikreke, meg a mikulas, a karacsony, most lesz ferjem nagy nagy kerek szulinapja, apam szuli- es nevnapja.......

Amugy lanyok, Ti mind atmentetek ezen - lelkileg milyen volt visszamenni dolgozni?  (OK, itthonrol sokat dolgoztam, de az mas, minthogy be kell jarni, es igy nagyjabol azt es annyit csinaltam, na persze enyhe gunymosollyal, amit szerettem volna; az azert nagyon mas... Nem voltak ertekezletek, szornyu admin hataridok, stb...)

Bennsoseges Unnepeket
Zsebi

 


Hali!

Még 6 hét... és képzeljétek el a dokim elment 5 hét szabira. És nincs helyettese. Azt mondta, menjek be a Jánosba, ha bármi van, és szüljek az ügyeletesnél. Bevallom őszintén kicsit megijedtem. Annyi rosszat hallani amúgy a Jánosról, és az orvosokról. De bízom Istenben, Ő jobban tudja minek hogyan kell történnie, biztosan jó kezekbe kerülök, ha korábban jönne Emma.
Lányok császárral születtek, de mivel Emma befordult, és minden rendben van, szülhetek rendesen is, ha az orvos megengedi. Az enyim belement, de bevallom őszintén ettől tartok a legjobban, hogy ha ügyeleteshez kerülök, annak egyszerűbb és gyorsabb lesz a műtét, és nem megy bele a sima szülésbe, mondván túl kockázatos. Na, de meglátjuk, próbálok pozitívan hozzáállni.

Munka: az első néhány hét nehéz volt, főleg, amikor a lányok betegek lettek, és nem lehettem velük, mert dolgozni kellett. De aztán mindenki hozzászokott, és számomra egy sokkal élhetőbb rendszer alakult ki. Most sem tervezem másképp. 2 év itthon, aztán Emma megy bölcsibe, én meg dolgozni.


Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
 
 


Abbey!  hat ez tenyleg eleg kiabrandito.  esetleg nem keresel  meg egy masik megbizhato orvost, arra az esetre, ha a Tied nem jon meg, akkor o hajlando-e "beugrani"?  holnap jon hozzank valaki, aki a janos szuleszetek vezetojenel (Lindner) szult es engem is mindenkepp oda akart protezsalni (allitolag nagyon jol csinalja a csaszit), ha akarod, megkerdezhetem, hogy o rakerdezne-e, hogy ilyenbe belemegy-e esetleg.  Ez a Te dokiddal nem kiszuras, hiszen a "helyettes" is tudni fogja, hogy a Te dokid az elso; a helyettes csak addig jatszik, amig a tied nem jon meg.

En megprobalnam, mert esetleg ha gyorsan beindul, vagy valami miatt viszonylag porgosebb a nap eppen, akkor esetleg nem lesz lehetoseged atbeszelni a dolgokat az ugyeletessel, es ugy sietve tenyleg nem hiszem, hogy szivesen vallal egy ugyeletes ilyesmi kockazatot, akkor, ha nem ismeri pontosan az esetet.  ahhoz azert jol ismerni kell es atgondolni, hogy valaki merjen csaszi utan beleengedni rendes szulesbe valakit.

ha ezt nagyon nem akarod, akkor a dokiddal beszeld meg (ha lehet), hogy legalabb irjon egy olyan pappert, amit oda tudsz adni az ugyeletesnek, hogy az o javaslatara bele lehet Teged engedni rendes szulesbe.

a betegseged hogy alakult?

De jo Neked, hogy sokkal elhetobb rendszer alakult ki, mikor dolgoztal...!  en nem tudom az en munmkammal es a messze levo munkahelyemmel elkepzelni egyaltalan, hogy osszeegyeztetheto... 

Mindenkinek Boldog, babazasban vagy meg boldog kisgyerkocozesben gazdag Ujevet kivanunk!!!

zsebibabak es nepes csaladja ;-)
 


Hali!

egészen megbékéltem már a helyzettel. tök pozitívan állok hozzá. nem szeretnék már új dokit, gondlom nem véletlen, hogy nem hagyott helyettest maga után. De azt mondta "végrendelkezett" minden betegéről, akik potenciálisan szülhetnek, amíg nincs itt. Jövő héten megyek CTG-re, és szülőszobát látogatni, majd megpróbálok puhatolózni, hogy mire számíthatok.

Igen, nekem sokat számított, hogy nincs messze a munkahelyem, és csak 6 órás voltam. Meg a férjem munkája is elég rugalmas.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
 
 


Boldog új évet Csajok!

Hogy vagytok?
Nekünk az utóbbi egy hét végre nyugis volt  Hétfőtől ovi, nagyon remélem beteségmentes lesz jó darabig  Lilkóm annyira sovány 20 kiló alatt van egy kicsivel :( most adom a béres cseppet..



KépKép


KépKép
 
 


Sziasztok! Láttam Zsebiék legkisebbjét, hát nagyon cuki, ó , de rég voltak már ekkorák az enyéim!

Abbey! Én legutóbb a Jánosban szültem, tényleg nem tuti, de a dokim jó volt, nem tudom a tiéd ki, az enyém: Dr Szathmáry volt, ha még nem késő lehet vele beszélni. Kevésbé bízom benne, mint a régi orvosomban, de végül is nem hozott rossz döntést nálunk, és nem helyből császározott.
Nagyon drukkolok, h minden jól alakuljon!

Szivvi! Jobbulást! 
Lilinek ne a súlyát nézd, hanem h egészséges-e, jól fejlődik-e, stb! (engem elég sokat gyötörtek gyerekkoromban, h sovi vagyok -hát, sajna most nem-, de  az anyukám megvédett. Mozgékony, vékony kislány voltam, de kb sosem voltam beteg, és azt sem tudtam, h el is lehet fáradni, így még suliba is felvettek rendesen, pedig necces volt a súlyom. (kb 18 kg voltam 6 évesen)
Érdemes béres cseppet adni neki, vagy vasat, ha vashiányos, vitamint, és nem aggódni a kajáláson, mert sztem az csak ront a helyzeten.
Kitartást!

Zsebi! Nem tudom 6 mellől hogy fog menni a munka, 4 mellett csináltam. Én nem vágyom nagyon vissza, de már nem tudom tovább húzni bent sem, anyagilag sem. Kicsit para nekem, mert semmit nem tudok félvállról venni, még akkor sem, ha elhatározom, és szeretném, ha itthon is, ott is normálisan mennének a dolgok, és ráadásul millió egyéb dolgot szeretek csinálni. Igaziból nincs bajom a munkával, a kollégákkal pláne nem, de még kibírnám itthon egy kicsit, most, h a kicsik délelőtt oviznak, pl van egy kis időm futni, meg ilyenek, ezt sajnálni fogom feladni. Meg ugye a nagyobbaknak is jó ám a háttér, h itthon vagyok, de majd kialakul. Ha nagyon gáz van, nyilván vissza lehet menni még gyesre, de ezt nem szeretném.

Kedves Mindenki!
Ezúton kívánok békés, babázós, gyerekezős, ráérős, vidám, szeretetteli új évet!  Claire

 
 


Hali!

szivvi: sztem se aggódj a súly miatt. Eszti is nagyon kis vézna. Lillus már majdnem 15kg, ami mondjuk nem látszik rajta, mert ő marha magas, Eszti meg még a 13-t sem érte el. De jól eszik, és sokkal kevesebbet beteg, mint Lilla. Uh én már nem aggódom, és szerencsére ennyi idő után a dokink is rájött, hogy Eszti ilyen és kész, uh ő sem idegesít semmivel.

Szatmáry is esélyes, mert ő is szokott ügyelni. Már csak 2 hét és visszajön, és egyelőre nem érzem különösebb jelét, hogy kibújna. Több és erősebb jóslóim vannak, mint a lányokkal, de nem gondolom, hogy ez baj lenne. Kedden megyek CTG-re, meg vesznek vért. Ma előpakoltam a lányok ruháit. Nem is emlékeztem, hogy ennyi ruhájuk volt... még ki kell mossam, és azt sem tudom hova pakolom... ráadásul mivel a lányok nyáron születtek ez jelent némi problémát, kevés a vastag pici ruhánk. Plüss rugik csak 62-ben vannak, uh majd rétegesen öltöztetem. Ja, és az overáljukat meg sehol sem találom. Bár az is 62, de majd belenő. Sztem mire levegőzhet, jó is lesz.
Ti is suli kezdésig maradhadtok GYES-en, amellett most dolgozni is lehet rendesen, uh azt elvileg nem is kell már lemondani.

abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
 
 


Igen, ez nagy vívmány, egyébként az előző ikreimmel is így volt, csak közben megszüntették, most visszahozták, mint nagy újítást....
Ja, még múltkor akartam ítni, h én is azt hittem, h majd rutinos terhes leszek, de minden terhességnél jobban paráztam...

Figyi, én már nagyjából túladtam a legkisebb cuccokon, de speci overálom lehet, h van még egy kicsi, hófehér gyönyörűség, ha gondolod megkeresem neked!

Remélem, h így vagy úgy jó dokit fogsz ki. Talán annyi előnye van a Jánosnak, hogy ott a sok lombikos miatt sok az iker sztori, ezért nem esnek kétségbe egy iker szüléstől, vagy egy ikrek utáni terhességtől! C
 
 


Köszi Claire, még keresem. Igazából fel kéne mennem a létrára, de a férjem nem annyira rajong az ötletért, de ő némileg lassabban találja meg. A héten mindenképp lerendezem, és ha nincs meg, szólok.
mostanában elég jókat olvasni a János szülészetéről, 2013-ban az elsők lettek, és nem hiszem, hogy mindenkinek volt fogadott orvosa. ÉS, igen, ez is igaz, hogy ott elég sok az ikerszülés, uh én sem hiszem, hogy pánikba esnének :)

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
 
 


Tulképpen én épp így kerültem oda, h a régi dokim már nem vezetett szülést, és ezért mondtam, h olyan kollégához ajánljon be, aki jó ikerszülésben, akkor küldött Szathmáryhoz, és aztán kiderült, h az egész János elég felkészült a témából!
 
 


abbey, nekem a csajiok telen szukettek, meg semmin sem adtam tul, ami nem fius (tehat nem hasznaljuk), szivesen adok kolcson. szolj, mi kell! 

elvezd meg a veget, en nagyon utaltam mar, de most olyan nosztalgiam van!

zsebi
 


Köszi Zsebi! Meglátjuk mekkora lesz Emma. Ha nagy lesz, akkor rá tudom majd adni a 62es rugikat, ha pinduri, akkor lehet, hogy majd kérek párat.
ez a mai CTG maga volt a tragédia. 9-től majdnem fél1ig voltunk. 1 órát ültem a gépen úgy, hogy nem volt benne papír, és a nő eltűnt, uh még szólni sem tudtam neki. Majd mikor előkerült, és észlelte a dolgot, elmászott Emma, és nem találta a szívhangot. Átültetett egy másik gépre, de addigra már Emma elaludt, majd újabb fél óra múlva közli, hogy ez nem jó, akkor most ő felébreszti. Sokkolóval lesokkolta a hasam, mire Emma úgy megijedt, hogy össze vissza mászkált és megint nem volt meg a szívhang. Szóval 3 óra alatt sikerült egy gyakorlatilag értékelhetetlen CTG-t csinálni. Ja és végül engem cseszett le a nő... jó, mentségére szóljon, hogy a mellettem lévő nőnek elhalt a babája, és ott derült ki, és őt kellett kísérgetnie mindenfele.

Téli babások: adjatok már néhány támpontot, hogy mibe kell télen a lakásba öltöztetni egy újszülöttet. 22°C körül van a lakásban.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
 
 


Elég durva! ez a János kórház? Ráismernék! Én -a férjem szerint-már leléptem volna előbb! 
De azért remélem Emme kiheverte már, és jól van, és Te is!

Tél: attól is függ majd, h mennyire lesz fázós, meg mennyire tűri, h betakard: body és plüss rugi, vagy hosszú ujjú body és ujjatlan plüss rugi, ha kell kis vékony sapi eleinte, ha "hideg lábú" akkor egy zokni is. (Nálunk ált nem voltak fázósak a gyerekek, de volt amelyiket azért kellett melegebben öltöztetni, mert semmiféle takarót nem tűrt meg magán jelzem ma se nagyon....
Bocs, most megyek, h néha aludjak is: c
 
 


Abbey, ugyanazt mondanam, mint Claire.  Mikor most haszahoztam Levit, megkerdeztem, kell-e itthon sapi, es aszontak, nem.  O eloszor annyira fazos volt, hogy ketszer beraktak meg az indibatorba melegedni; de 1-2 nap alatt elmuilt. Utana mar nem szabat tuloltoztetni sem, allitolag (utolso kutatasok eredmenye) a bolcsohalal miatt - a tulmelegedett babak konnyebben bealszanak es nem vesznek levegot.  De azert annyi, amit Claire leirt, az kell.

Azert nem art sok ruha, mert, en nem tudom mas ebbol hogy jon ki, nekem valahogy mindig kipisilnek a pelusbol.  Talan a fekves miatt....?  Mar 2 ora utan is; ejszaka pedig nem vagyok hajlando tisztaba tenni, plane, hogy alszik, mint a bunda.  

Nem ertem: vagy nagyon keveset bir az 1-es meretu pelus (bar talan mar a 2esbol is kipisilt), vagy valamit rosszul csinalok (a futyijet ugy rakom, ahogy kell; es kulonbozo iranyokban jon ki, tehat megcsak nem is valami pozicionalas).  Nekem most emiatt van keves ruham, mert szinte 2-3 naponta elfogynak.... 3-as pelust azert meg nem akarok raadni...

amugy eleg borzaszto lehet, ha valakinek a vegere hal el a babaja... csak halat adok az egnek, hogy mindenkivel eddig midnen rendben volt; bar tegnap Panna majdnem kirohant az uttestre egy kocsi mogul (zoldsegesnel hatalmas jardaszegelynel szedegette a narancsot, erre egy hulye teherauto be akart parkolni a jardara, fele menve, mint az allat, o ugy megijedt, hogy sikoltva rohant elole - ki a mi kocsink elott az uttestre... szerencsere az utolso pillanatban valahogy megallitottam, de azota is remegek.... Ma meg Bogika esett le a kanape karfajarol hatra, fejjel a kore....  De hala Istennek ezeket is megusztuk, nagyon vigyaz rajuk Zsuzsa mama orangyal ott fennt...

amugy a CTG is foleg arra valo, hogy az embert halalra idegesitsek, akarcsak az AFP....  en is mar tobbszor ultem haromnegyed napokat rossz CTG miatt; ket babanal is utana szinte egybol szules, es a babaval minden a legnagyobb rendben volt... az egyiknel a hulye "terheleses"  CTG inditotta be a szulest (ez a vacak bimboingerles...). most is ez volt; hetfon meg nagyon vacak CTG: ugy konyorogtem a szulesznonek, hogy hajnalig meg engedjen haza es ne hivja a dokit, akirol tudtam, hogy azonnal kapta volna a sziket... aztan meg minden rendben volt masnap reggel Levi vidaman lett kirangatva...

na dolgozni kene persze.... ;-(
 


Hali!

Köszi a támpontokat, akkor így asszem lesz elég rucink. Ha nem is plüss, de van pamut kezes-lában rugink, még 50es méretben is :) 7végén meg ráveszem magam, és előbányászom az overált.
Az elmúlt napokban, elég gyakran rám tört a pánik, hogy mi lesz, uh végül megkértem a régi dokimat, hogy mi lenne, ha levezetné a szülést, ha beindul addig, amíg nincs a saját dokim, és annyira rendes, azt mondta, szóljak bármikor, jön. És még csak a magánjába sem kell elmennem, azt mondta folytassak mindent a Jánosban, úgyis látja az eredményeket. Uh most kicsit nyugodtabb vagyok, hogy mégse egy vad idegen fog turkálni bennem. 3 éve járok hozzá, minden előzményt ismer, és sztem ez azért sokat számít.
Egyet értek Zsebi, én sem látom semmi értelmét a CTG-nek. Ha legalább a méhösszehúzódásokat is néznék, akkor ok, de így...
annak a másik nőnek is már vagy 4 CTG-je volt előtte (amit ott mutatott a dokinak), mégse tudták megakadályozni, hogy baj legyen. 2. babája volt, aki így elhalt. Jó, a nő sem volt 100as, a pszihiátrián bent fekvő beteg, de akkor is....
Most mennem kell.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
 
 


Abbey! Mi újság???? :-) Babacuccok okésak, szólj ha kell vmi, vagy ha neked, akkor is!

Zsebi? Hogy vagytok? Eszter nagyon bánta végül, h nem ment hozzátok szilveszterezni, bár jól el volt itthon, de utólag sajnálta, h nem volt együtt dorkával! na, Eszterem mindig ilyen!
Nekem nagyon nehéz volt újra belerázódni, h suli-ovi van, tök jó volt a szünet, és még Zsolt is itthon volt!
Most meg szombaton felvételi Ábelnek, én parázom....ő nem..., de azért drukkoljatok, h egy használható suliba bejusson!

Szivvi? egészségetek?

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, én nem vagyok egy időjárás függő tipus, de ezt a szürke semmilyen januárt már nagyon unom, nincs kedvem reggelente felkelni, ...tiszta "depi" ! Pedig örülnöm kéne, h van még egy fél évem itthon...

claire
 
 


Szia Claire!

Semmi nincs. Én már nagyon túl lennék mindenen, de Emma szerintem remekül érzi magát odabent. Holnap megyek UH-ra a régi dokimhoz. A mostani majd hétfőn jön vissza. Amúgy napról napra idegbetegebb vagyok. Tegnap szörnyen voltam, folyton csak sírhatnékom volt.
Még mindig nem néztem meg az overált... 2 hete még biztos voltam benne, hogy megszülök, most meg semmi jele az egésznek. Uh valahogy a cuccos dolgot is parkolópályára tettem.
Viszont voltunk bent a szülőszobán, nagyon szép, bizalomgerjesztő.

Ez az idő elég kiábrándító. Amikor kiderült, hogy jön Emma, arról álmodoztam, hogy majd szép hóesésben megyünk szülni... ehhez képest kihajtott a nárcisz a kertben. Mondjuk abból a szempontból jó, hogy nincs hideg, és a kabátom már egy ideje nem bírom összegombolni, és így se fázom :) amúgy jól megszívjuk még ezt. Nyáron majd nem győzik irtani a kértevőket, most meg tombolnak a bacik, vírusok... nagyon szurkolok, hogy a lányok ne hozzák haza az influenzát. Illetve a kórházban se fogjuk ki a lezárást.

Szivvi: hogy van a könyököd? Gyerkők?

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
 
 


Abbey
sokat gondolok rátok, azt hittem már megvan Emma! 

Nálunk minden okés, könyököm rendben, végre!!
Dolgozok a zuramnál, besegítek a papírmunkába. nagyon jó pár óráig felnőttes dolgokat csinálni 
Minik elvannak az oviban, bár Olival 2 napja gondok vannak. tegnap lelökött egy gyereket a csúszdáról, ma is lökdösődött, kötekedik a nagyokkal :( nem egyszerű beszélni róla, mert egyből ordít, hogy nem ő volt...nem tudom mi lehet? 
a másik nagy szenvedés, hogy este másfél órát műsoroznak...lefektetem őket, ha óhajtják olvasok, vagy mindenki egyénileg megnéz egy könyvet, kijövök és másfél két óra, mire elalszanak. de addig veszekedés, bünti, minden van...ebből kifolyólag olyan nyúzottak reggel, mint a franc..vmi ötlet? 




KépKép


KépKép
 
 


Szivvi, ez az esti dolog nálunk is így van. 8-fél9 között lefektetem őket,és még 10ig képesek beszélgetni, kiabálni, szaladgálni, szomjas, pisilni kell, kakilni kell, folyik az orra, stb. Reggel meg alig bírom kiverni őket az ágyból 8kor. Ráadásul az oviban sem nagyon alszanak du-n, uh elvileg álmosnak kéne lenniük, de mégse. Büntizni én nem szoktam, igyekszem fel sem menni már hozzájuk.
Nálunk Eszti kezdte most a hiszti korszakot. Olyan eszement hisztit tud kicsapni mindenért, hogy az elképesztő. Torka szakadtából üvölt, bömböl napjában többször is. Szörnyen fel bír vele idegesíteni. Az az igazság, hogy elég nehéz korszak ez. minden marhaságot eltanulnak az oviban, szörnyen szófogadatlanok, én is türelmetlenebb vagyok, uh néha az egész egy nagy káosz. Próbálok következetes lenni, de úgy érzem még nem találtam meg a jó irányt.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

cron