Új privát üzeneted érkezett!

Hát wellnesezni én is mennék, de legyőzőm a késztetést. Főleg hogy utálom a hideg vizet, melegbe meg nem megyek.
Nálunk apásra tervezzük, de szigorúan csak a vállam vonaláig:):) ő sem szeretne mindent látni, én sem szeretném ha megváltozna benne valami, szóval szerintem ez a legjobb megoldás.
A tegnapi hírek után barnázással indult a mai napom Felhívtam a dokinénit, hogy mi legyen. Azt mondta hogy magnéziumozzak, meg pihenjeK. A hasam nem fáj, a baba aktív. A kolléganőim hazazavartak, szóval most még lassabban fog telni az idő csütörtökig.


Lilypie First Birthday tickers
bbarbika
Budapest III. kerület
 
 


Rekuja:iskolába és most már 2013 szeptembertől behozták, hogy óvodába is.
blankanyu: ha kell segítség akkor szólok.köszi!
duckylion:én most nem tudok keresni

alexa029
Budapest XIV. kerület
 
 


@bbarbika:Kitartás! Minden rendben lesz! Próbáld meg úgy felfogni, mint egy kis különpihenést a februári hidegben. Csoki, sorozatok...vagy amire vágysz.

Más: Az érzés, amikor rájössz, hogy 10 e-mailt egy rossz dátummal küldtél ki és az egész bili a nyakadba borul: megfizethetetlen.


Lilypie First Birthday tickers
 

 
 

Jah még egy kérdés, csinálatott  már valaki torch tesztet? (Vérvizsgálat)

Lilypie First Birthday tickers
bbarbika
Budapest III. kerület
 
 


Nekem csináltak a munkahelyem miatt és Wassermannt is.

Elnézést, el vagyok tűnve, kicsit haldoklom (barnázás pár napja, görcsöl a hasam, taknyam-nyálam egybe folyik), úh most lapítok. Eléggé dekoncentrált vagyok most a szokásos fél oldalnyi hozzászólásaimhoz, úh bocs, ha vki megválaszolatlan marad.

Ducky: kislány jobban van? Egyébként én ilyenkor sokktalanításra kapásból Sedatif PC-t nyomtam a gyerekbe.

Dóra Regina június 22-én született. Na, így már jó? :-DDD


Krampi, mennyi idő alatt  van meg az eredménye?

Lilypie First Birthday tickers
bbarbika
Budapest III. kerület
 
 


Sztk-ban 2 hét volt legalább. Nem tudom, h privátban esetleg gyorsabb-e. Nekem előző terhességnél is nézték, úh nem igazán foglalkoztam vele, mert tudtam már, h amin át kellett essek, azon átestem.

Dóra Regina június 22-én született. Na, így már jó? :-DDD


krampa:jobbulást neked! pihiz sokat!

barbi:te is pihizél.
 
Amúgy kicsit félek a szüléstől és attól hogy milyen anya leszek.

alexa029
Budapest XIV. kerület
 
 


Sziasztok lányok, olvasgattalak benneteket az elmúlt pár napban, és olyan helyes, összetartó csapat vagytok, hogy nagyon megirigyeltem : ) Én kakukktojás vagyok, mert április elejére vagyok kiírva, de közöttetek olyan sok a tapasztalt kismama, hogy nagyon szeretném, ha befogadnátok. Első babát várom, és lenne is egy kérdésem, hogy tapasztalta-e valamelyikőtök, hogy a baba el van csúszva, nálam konkrétan a hasam jobb oldalán dudorodik ki jobban és nem is igazán tudok bal oldalt feküdni, mert akkor fáj. Most vagyok a 31. Hétben és most már ha mocorog is elég nagyokat tud rúgni, de így, hogy féloldalas a drága még jobban feszíti a hasam. Előre is köszi a segítséget!
 


Blankanyu :) wellness-ellenes apát akkor lehet majd megváltoztatni, mikor a gyerkőc úgy 1 éves korában elkezd pancsolni. Azóta apa egész nap a medencében imádja a gyerekeit :D Én nem szoktam semmit se összeszedni amúgy se. Meleg vízben nem ücsörgök órákat, kádban sem. Én erről vagyok letiltve :roll:. Normál medencében fogok úszni, gyerkőcökébe is bemegyek (kb. térdig érőbe). Amúgy törekszem rá, hogy terhesen csak természetes vízbe menjek, de ennyi kivétel belefér :wink:.
Nálunk apa Szaffinál kategórikusan elhatárolódott az apás szüléstől. Én közöltem vele, hogy jó, akkor az én vezetéknevemet örökli :lol:. Végül az volt a taktikám, hogy ahányszor találkoztunk az ő valamely férfi ismerősével, megkérdeztem, bent volt-e a gyereke születésénél. Kb. a harmadiknál mondta, inkább bejön, mint még egyszer végighallgassa, milyen remek szülése volt XY-nak :lol:. Meg egy ismerősnek volt hatásos beszólása: ha a doki bénázik, hol akarsz lenni? a folyosón, vagy ott helyben, hogy fejberúgd?! :lol: Apa meg az erőszak, na persze :lol:


Barbi Ez tuti az idegességtől van, NYUGI (persze, mert az megy ám parancsszóra: Azt mondtam nyugi à á, köszi, most már sokkal jobb :lol: )


KRampa Jobbulást!


Alexa A félelem egy tök jó autentikus érzelem. Előrébb visz, rávesz, hogy újra, több szempontból átgondolj dolgokat. AZ pedig, hogy felismered, kimondod, hogy félsz valamitől, az egyik legfontosabb lépés. Naná, hogy félelmetes a szülés, én még így harmadikra is fosok tőle, pedig elvileg tudom, milyen. Mi másért beszélnék (beszélnénk, írnánk) annyit az előző szüléseinkről? :wink:. Anyaság egy kicsit más: vannak a saját elvárásaid magaddal szemben, vannak a közvetlen környezetedé, akiknek adsz a szavára (apa, anyukád, család) és vannak a társadalmi elvárások (szomszéd néni). Van, amiben összhang van, van amiben nem. Neked kell döntened, hol fogadod el mások tanácsait, és hol szarsz az idióta beszólásokra (nem kéne sapka erre a szegény gyerekre? Igazán köszönhetne előre nekem, kit érdekel, hogy még beszélni sem tud?! Drágám, te három hónaposan már pörköltet ettél! stb.)


Voltunk dokinál, megnyugtatott 8) Azt mondta, hogy a terhességnek ebben a szakaszában nem gáz a 3,5-ös TSH, de azért ne hagyjam abba a gyógyszert. De nem is emelt a dózison 8) Imádom a dokim <3 Szaffi meg ott állt mellettem és végig kérdezgette, hogy „az a pici feje?” meg hasonlók :). Emili amúgy nem mutogatta magát, pedig nagyon igyekezett a doki rávenni, így kemény munkával elérte, hogy Hármaska végül a veséimet bámulta, mi meg az ő tarkóját :lol: :lol: :lol:. Mindezt 4Dben :D Majd legközelebb. Bár SZaffi arcát összesen 1x sikerült elkapnia egy fotó erejéig. Mesó meg folyton pózolt nekünk. Ahány lány… :) MEsó is alakított, rohadtul bosszantotta, hogy a doki nem játszik vele „hol a nyelved” játékot, úgyhogy kinyújtott nyelvel mutogatott rá, miközben a doki ultrahangozott :)


KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Kitty Üdv itt! Én a helyedben örülnék a félrecsúszott gyereknek, legalább a másik oldaladon tudsz feküdni :wink:. Bizti nem középen van megtapadva, van ez így :wink:. Nekem Emili a bal alsó sarokban dekkol folyton, a kinti csajaim annak idején korrekt jókislányként középen voltak folyton. Befordult már a pici? Barátnőmnek most a 34. héten fordult végre be :roll:


KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Szia Réka, akkor ez nem gáz? A hátsó falon tapadt és még nem fordult be, de pár napja nagyon kever ott bent, lehet, hogy próbálkozik megfordulni : ) Nagyon megnyugodtam, köszi. Logikus, ha nem középen tapadt, akkor lehet félrecsúszva. Lányaid nagyon édesek . Nálunk is két lombik után lettem spontán terhes, csak nálunk a két lombikból nem születtek ilyen cukker csemeték. Olvasom, hogy mentek wellneselni, te bemész a meleg vízbe is? Hová mentek? Nagyon irigykedem, én imádom a forró vízben ücsörgést, de most még kádban sem fürödtem, mióta bekaptam a legyet, pedig nagyon hiányzik.
 


Hello, HelloKitty Nekem az összes gyerekem oda volt bekuckulva. Miután a fiam megszületett egy pár hónapig, ha lefeküdtem ott nagyobb volt a bőr vagy hogy is fogalmazzak... A kiscsajnak is ott van folyton a valaga, bár most sztem épp fejre állt.

Réka: csúcs a lányod, csipázom nagyon őket.
Btw, te legalább már láttad a 3. tarkóját 3D-ben. Nekem csak a kezéről van kb 3 képem - ráadásul az egyiken beint - , mert a többi az nagyon Íti. Szólval lehet jobban jártam volna, ha a tarkóját látom... Megkíméltem volna magam 2 órányi guglizástól. Aszittem nyúlajka van a lányomnak (annyi agyam már nem volt, h elolvassam a leletet, azon rajta van, h teljesen ép az arckoponya).
Azt a nyomi TSH-t tessék szépen továbbra is szinten tartani!

Az a doki fejberúgós beszólás tetszik.

Alexa: én nem a szüléstől félek - ja, de: a koraszüléstől - hanem attól, h hogyan fogok egyszerre megbírkózni egy kamasz kölökkel és egy újszülöttel. Szüléssel úgy vagyok, h lesz egy szar napom, aminek a végén ott az elmúlt legalább 7 hónapnyi parázás gyümölcse. Aztán folytatom a körömrágást még 25 évig...
Tanulással hogy állsz?

B+!!! elszállt a fele, kezdhetem előröl...

Blanka: én is így vagyok a szülés témával, ahogyan te. De sztem mire odajutunk, nekem már tök mindegy lesz, a szemeim úgyis golyózni fognak a fájdalomtól és k.rvára nem fog érdekelni, h ki hol van. Enyém pasi tudja mit vállal, már 2X "szült".

Wellness: én max jakuzziba megyek be, azt is csak Patrik miatt. 38 fok alatti vízbe én még a lábujjam hegyét sem teszem bele, amellett minden vackot össze szoktam szedni - és itt most nem az elhagyott aranyláncokra gondolok...

Szobatársak: mikor Patrik született én 5 ágyasban voltam. Azon kívül, h az egyik anyukat épp a férjét győzködte, h hagyja el a szeretőjét és foglalkozzon a gyerekével év vele, semmi említésre méltó nem történt.
Ennek ellenére úgy vagyok vele, h 99%, h most szülök utoljára, nem szeretném, h megkeserítsék mások által széthagyott betétek és társai ezt az időszakot. Amellett Patriknál csóró voltam, mint a templom egere, most megtehetem, h olyan babavárásom legyen, olyan egyéb körülményeim és olyan kismamaságom, amiről álmodtam. Jó, tekintsünk el a "jajistenemelvetélek, jajjajbetegababa" c. kirohanásaimtól. Igen, paramami vagyok, de inkább ez, mintsem félvállról vegyem...

Egyébként szó szerint elb.sztuk a hetemet szombaton. Volt némi vérzés, aztán barnázás és megijedtem, h megy elfelé a nyákdugóm - ja, ne tudjátok meg... frankón rákerestem 3 nyelven, mert nem emlékeztem, h hogy néz ki... Ha akartok hányni, guglizzátok meg a mucus plug kifejezést - és most fogok vetélni. Még kakilni sem mertem elmenni, merthogy az tolófájás...(hétvége volt, nem mertem felhívni az orvost) 4 hónapig nem volt nemi életem, most a köv. 4 hónapra ismételten fel lesz függesztve. Mondtam, h a 8. hónap közepétől nem érdekel, max kipiszkáljuk a gyereket De most egyelőre még 2 nap fekvés...

Dóra Regina június 22-én született. Na, így már jó? :-DDD


Krampa, lökött vagy! Alapvető, hogy nem olvasunk utána semminek, mert



  • csak a legundorítóbb, legextrémebb, legfurább és legsúlyosabb betegségekre és esélyekre lehet rátalálni, amitől végképp megőrülünk.

  • rögtön diagnosztizálni kezdünk és azt hisszük, jobban értünk hozzá az orvosoknál is.

  • a dokit felhívni olcsóbb, gyorsabb, célravezetőbb. (Végülis valamire csak elteszi azt a halomnyi pénzt, nem?! :) )


Egyébként én hiperparamami vagyok, a védőnőm javasolt is egy szorongás elleni homeopátiás szert, de nem akartam bevenni. Tudom, nincs benne hatóanyag, de akkor sem akarok semmilyen tabira rászokni. Helyette bejelentkeztem újra a pszichomókusomhoz, akit már jóideje nem láttam, de majd most... Litániákat tudnék mesélni arról, hogy hogyan szorongom végig a napokat...vizsgálattól vizsgálatig élünk, mert egy percre- na jó, egy-egy percre de- se bírom abbahagyni az aggódást.

Lilypie First Birthday tickers
 


Krampa, köszi : ) ez akkor nem egyedi. Mivel más nyűgöm nincsen ezzel a kérdéssel nem mertem a dokit hívni, még jó, hogy ti ilyen tapasztaltak vagytok. 

Interneten található rémtörténetek néhányszor engem is felzaklattak, a legutolsónál már elhatároztam, hogy nem túrom fel a netet többé, de nem tudom megállni. Aggódás folyton van. Én alapvetően egy kiegyensúlyozott személyiség vagyok, de a terhesség extrém reakciókat vált ki belőlem, olyan dolgok miatt is aggódom, amiket korábban le sem sz@... tam. Mire rájöttem,hogy ez valami hormonális reakció, nem pedig megőrültem, addigra mindjárt szülök : ) Nyugtassatok meg, hogy ez a dolog - idióta hangulatváltozások, indokolatlan aggódás, bizonytalanság - elmúlik a szülés után! Persze itt nem az "egészséges" aggódásra gondolok ami majd végigkísér amíg a gyerekem fel nem nő és azután is. 

Vérzés nagyon ilyesztő, ettől mindenki beparázna. Jó, hogy megvan a miértje, mert így legalább lehet kezelni : )


 


asztok, 


 


Barbi, örülök hogy mehetsz csütörtökön. A stressz sajnos okozhat barnázást, de még sok minden más is, szóval most meg nehogy azon izgulj, hogy most miattad van gond, mert túlzottan stresszelsz! Olvas ki gyorsan egy izgalmas könyvet, hogy jobban teljen az idő és gondolj arra, hogy nem sokára nem lesz időd olvasgatni 

Krampa, sajnálom a barnát, na meg az újabb parát! A net tényleg jól rá tud pörgetni dolgokra, sajnos én is guglizós vagyok, ismerem a dolgot. Lénának ovális a fejformája (na nem tojás fejű azért) ezért mindig a fejkörfogata alapján sokal kisebbnek mérték uh-n, volt, hogy 3 héttel is, és a súlyát is nagyon picinek becsülték.. ahhoz képest ő volt a legsúlyosabb gyerekem a 3600 grammjával, közben azt jósolták, hogy 3 kiló se lesz. én is nagyon sokat izgultam, hogy miért olyan kicsi a feje, találtam ám rá mindent a neten.... 

Réka, nincs is jobb, mint egy családi dokilátogatás :-) A csajok csak hozták az elvárt formát :-)
Én is szedek gyógyszert alúlműködésre, de nekem ez a 1,5 alatti dolog sose jött szóba, legutóbb 4 körül volt. Én úgy tudpom rendelleneséget a sokkal magasabb érték okoz, van akiknek több száz a tsh-juk, akiknek igazán durván alulműködik. 

Évi, gratulálok a tuti kislányhoz! 
Jó lehet a torna nagyon. 

Mi is megyünk wellnesselni március végén, én nem szoktam elkapni szerencsére semmit (kopp-kopp) Extrém meleg termálvízbe nem megyek, de szerintem a 32-34 fokos éléménymedence nem számít melegnek... 

Mondjuk a babapancsoló úgy se ér max a térdemig, így nagy veszély nem hiszem, hogy leselkedik rám... 

Katám javulgat, már enni is tud nem csak inni. Tegnap voltunk kontrollon, rossz helyre mentünk, mert a gyereksebészetre kellett volna én meg a traumatológiára mentem, de szerencsés tévedés volt, mert itt nem volt senki, ahogy bementünk kabátba már nézték is meg... doktorbácsi fagyit rendelt Katának receptre, hogy a hideg csökkentse a duzzanatot, így mind a ketten az ellátással elégedetten távoztunk. 

Pénteken még vissza kell mennünk varratszedésre, az biztos nem lesz könnyű móka, mert most se hagyta, hogy hozzányúljanak... 

A házat nagy valószínűséggel buktuk, valami idíóta tényleg lerakatott pénzt egy ingatlanirodában, ráadásul az eladót meg is vezették, hogy az foglalónak minősül, aminek a 2x-ét kell adnia, ha vissza lép, na meg persze a közvetítő jutalékát... Szomorúak vagyunk, mert már lassan két éve keressünk házat és ez volt az első, ami mind a kettőnknek mindenben tetszett 

Voltam tegnap cukorterhelésen is, utálom, utána mindig olyan érzésem van órákon át, mintha porcukrot szívtam volna fel az orromba... Pénteken lesz eredmény, remélem nem lesz gond, mert más se hiányozna most mint egy kis diéta... 

Délután a Müpában voltam a két nagyobbal megnéztük a Hattyúk tavát a Szegedi Kortársbalett gyerekelőadásában, eredetileg csak Alizzal mentem volna, de mivel most Kata nagyon ragaszkodik hozzám, így nem akartam őt lerázni. Neki is tetszett, bár végig ez miért, az ki kérdések özönlöttek, még jó, hogy nem prózai darab, így a mellettünk ülő nem maradt le végül is semmiről a folyamatos duma miatt 









KépKépKépKép
KépKép
KépKép
 
 
 
 
 


Lányok, tudnátok valami krémet ajánlani bőrszárazságra, viszketésre? Néha megőrülök, annyira vakarózok
Köszönöm!
evicat
Zalaegerszeg
 
 


@evicat: Nekem extrémszáraz a bőröm- pedig rengeteg a folyadékbevitel- és két dolog jön be nagyon: gyógyszertári körömvirág kenőcs, aminek valami undormány az állaga és a szaga, lassan szÍvódik fel, de nagyon hatásos. A másik a tiszta sheavaj én a netről rendelem (http://olivianatural.hu/). Egyszer már dokinál is voltam vele, akkor egy kombinált gyógyszertári kikeverésű pasztát kaptam, volt benne körömvirág, E vitaminos krém, neugranormon, ekcémakenőcs meg még valami olaj és az is nagyon bejött. Majd meséld el, neked mi segÍtett!


Lilypie First Birthday tickers
 


Evi, nekem is nagyon durván száraz tud lenni a bőrőm. Egy dolog jött be eddig. A gyógyszertári Sanatopic krém. Olyan flakonba van mint a folyékony szappan. Azzal pár nap alatt "babapopsi" bőrőm szokott lenni:D Kicsit nehezen szívódik be, de nagyon jó. Ekcémás bőrre is szuper.

Ha a kezem, vagy a lábam nagyon száraz szoktak olyat csinálni, hogy jó vastagon bekenem, vastag kesztyű/zokni és reggelre puha lesz.

Csajok, ez az első napom itthon és már most halálra unom magam.:) Most keltem ki az ágyból, addig filmeztem meg netezgettem. De már unooom, Kínomba ágyneműt mosok meg ilyenek.

Lilypie First Birthday tickers
bbarbika
Budapest III. kerület
 
 


Ma nagyot léptem a „telep legigénytelenebb anyukája” címért folytatott versenyben. Kis madárijesztőmnek sikerült annyira lelkesen kergetnie a varjakat közértbe menet, hogy örömében összefosta magát. Én meg kivakartam a szarból a Spaarban, tudjátok, a pénztár után ahol a kosarakból a szatyrukba rámolnak a népek. De jó fej voltam, a kakást pelust kivittem az utcai kukába, ne szagolják a pénztáros nénik a fost egész nap 8)
Most chipset zabálok, kívánom a sósat, a vérképem szerint amúgy is kevés só van bennem, úgyhogy legitim a bűnözés 8)


Evicat Én sima neutrogénás testápolót használok most. Mondjuk amúgy meg semmit sem szoktam.


duckylion Jó lehetett a balett. Én még csak a bábszínházon gondolkodtam Szaffival, de pont ez a miért-mánia akadályozott meg eddig. Azért képes zavarba hozni néha a kérdéseivel. Tudod, van az a vicc, hogy Mi az ott, anya? Tehén. Hol? Na vannak ilyenek is :lol:.
Jó, hogy írtad, hogy neked 4 a TSH, hátha nem olyan gáz a 3,5 :roll:. Lombikhoz tudom, hogy nagyon sok, azt 2 felett el se kezdik :roll: (nekem legalábbis ezt mondták annak idején).
Varratszedés ráhangolódására nem tanítod meg cérnát kihúzogatni valami anyagdarabból? Én tuti bevetném Szaffinál :roll:.


Hellokitty Nem, nem múlik el szüléssel a hangulat-változás, sőt! :lol: Csak átalakul. Én nem tudok azóta híradót nézni, hogy gyerekeim vannak, mert folyton elbőgöm magam, hogy mennyi szörnyűség történhetne velük, és valljuk be, elég sokat nem lehet megelőzni. Na jó, bezárhatnám őket egy burokba :roll:.
Két lombik utáni spontánbabával meg naná, hogy extra para vagy, de ez is elnyomható magadban. Nekem tanulságos volt egy kolléganő, akinek inszemes gyerekei voltak, és még egyetemista korukban is minden nap leült velük tanulni, mert kell nekik a segítség :shock:. Na akkor éreztem azt, hogy attól még, hogy sokat vártunk rá, én vagyok a felnőtt, nekem kell ezt feldolgozni, nem lőcsölhetem át a gyerekeimre a saját parám. Úgyhogy volt néhány tudatos lépésünk (pl. hogy nincs légzésfigyelő) meg hát az első gyerek gyorsan és ügyesen csinált mindent, megszoktam, hogy hagyhatom próbálkozni, nem kötünk ki az ügyeleten. Bezzeg Mesó :evil:.


Blanka HA jól értem, szorongsz, hogy milyen bajokat okozhat a szorongás elleni homepatikus szer? :lol: Bocsi, de ez viccesen hangzott :).


Krampampuli Kézről készült 3D képről jutott eszembe, hogy a váróba ki voltak téve prospektusok: csináltassunk bronz-szobrot a bébi kézfejéből, lábacskájából :shock: :shock: Tök élethű, méretarányos bronz lábfej :shock: Elképzelem, ahogy karácsonykor nagyi csomagolja ki a meglepetését… :lol:.
Azért lehet úgy is szexelni, hogy a behatolás ne legyen olyan intenzív… most nem részletezem, ha gondolod, átküldök néhány linket prviátban, tudod, itt folyton megy a privet gold :lol:


 


KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Barbi, jöhetsz ide játszani MEsóval, én meg megyek hozzátok unatkozni egy kicsit 8)

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


@rekuja:mondom, hogy nem vagyok normális! :D De majd a dokinénivel megtanulok valami szuper meditációs vagy feszültségoldó módszert és szuper lesz.
A sós utáni vágyat teljesen át tudom érezni! Chipset és salsaszószt hegyekben tudnék betolni... és én is irigylem egy kicsit Barbitól a pihit. (No persze nem a miértjét)

Apropó, ha van közöttünk képzésmániás- vagy csak simán érdelődő- kismama, a munkahelyem kiÍrt egy nyereményjátékot személyiségfejlesztő kreativitástréningre, szóljon: küldök linket.


Lilypie First Birthday tickers
 


Barbi: üdv a klubban! Nekem egy csomó napom így telik. Egy shopping-day után 3 nap fekvés, mert fájok.
Ducky-nak igaza van, stressztől gyönyörűen lehet barnázni.

Amikor én nagyon pánikolok, figyelem elterelésként v babacuccokat nézegetek - rámozdulok a babakocsi, légzésfigy. és egyéb témákra - v babacuccokat shoppingolok - ma meg is jött egy doboznyi vagy lakberendezek.  Gondolatban persze, szigorúan csak gondolatban. Megy a nyígás a fiamnak, h mérje le ezt és azt és adja meg méterben, dm-ben, csak h a mértékegység átváltást is gyakoroljuk...

Ducky: Réka ötlete nem rossz, varrjatok egy kicsit a gyerekkel, hátha... v foltozzátok meg a plüssmacit.

Sajnálom a házat. Mi is így kötöttünk ki Mucsaröcsögén, kétségbeesésetekben ne kövessétek el ezt a hibát.

Örülök, h Kata jobban van, nekem a fiam egyszer a szemét verte így szét, de szerencsére nem kellett varrni. A fagyi szuper, én is elégedett lennék vele.
Régen a MÜPÁnak tök jó családi napjai voltak, nem tudom, h rendeznek-e még, de bábszínháztól kezdve a kézműves izékékig minden volt és tök ingyen. Egyébként ez vmi gyerekek részére lebutított verzió volt v az igazi balett?

Cukorterhelés

Blankanyu: normális esetben az orvost kérdeztem volna - mint, ahogy tettem is tegnap - de hétvégén nem volt pofám ezzel csesztetni.
Tudom, h nem jó a netet túrni, de egyszerűen nem tudom megállni.
Homeopátiás szert szedjél nyugodtan, max nem hat. Nem tudsz rászokni és a babánál sem okoz problémát. Onnan tudod, h mikor nincs rá szükséged, h egyszerűen elfelejted rendre bevenni.

Évi: A sheavaj tök jó, én a babának is spájzoltam be egy tégellyel, azt használhatod. Én egyébként felváltva kenem a pocakom és az arcom jojoba és argán olajokkal, itthon nem tudom, h hol kapsz. Sztem ha egy kicsit keversz belőlük a testápolódba, akkor teljesen jól fog működni. A sheavajat használhatod simán bárhová.
Egyébként én Clinique és Hortus Botanicus termékeket használok, ez utóbbi itthon nincs sajnos.

Hát, igen, Réka, bizonyos címekért kemény harc folyik a ltp klánban Nálam is megy a csipsz. De csak a mozis, sok E-s és a DM-es nachos. Emellett megy a narancs és a natúr activia ill hetente 1X-2X egy-egy süti. Már a terhesség előtti súlyomnál vagyok cipőben, most jön a +13 kilo...Hánysz még?
Az a helyzet, h a párom Private Goldos méretekkel rendelkezik, és így próbálhatunk mi nagyon óvatosak lenni (jelentem: próbáltunk nagyon gyengéden, ésszel játszani, de ami nem megy, azt ne erőltessük), maradnak az egyéb alternaív módszerek.

Kitty: mérséklődik majd olyan 4 és 11 éves kora között. Addigra ki tapasztalod, h a gyereknek mi viszi le a lázát, rájössz, h a 39 fokos hő nem halálos, a folyton hányó gyereket remekül lehet hideg cukros-sós teával táplálni... Aztán 12 évesen annyira kamasz lesz már, h menne kajálni a haverokkal, de nélküled. ...és mindezt Mucsaröcsögéről Pestre... Na, akkor megint kiver a frász és töröd a fejed az altermegoldásokon.


Dóra Regina június 22-én született. Na, így már jó? :-DDD


@krampampuli: Na és akkor most mindenki irigykedik :P



Nekem átküldenéd azokat a linkeket, légyszi? Köszi.


Lilypie First Birthday tickers
 


Evicat, én is shea vajat használok, nagyon érzékeny, ekcémára hajlamos a bőröm.

Blankanyu, ez az olivianaturalos lap nagyon király, én eddig mannás sheat használtam, de ez olcsóbb és még üzletük is van, nem csak webshop, köszi a tippet! Hétvégén meg is nézem a Dunaplazaban.

Gyakorló anyukák, az újszülöttet mivel lehet fürdetni, ha nem akarod kőolajban, kemikáliákban áztatni? Nem nagyon találtam 100% természetes fürdetőt babáknak. Tudom ez hiper paraság : ), de én is kecsketejes szappannal fürdök, nem akarom a gyereket mérgezni, ha nem muszály.

Réka, ez nem jó hír : ( reménykedtem benne, hogy ez csak egy múló hangulat, akkor nem marad más, mint leküzdeni.

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
 


Krampa, na most nagyon megnyugodtam :D Valahol éreztem, hogy ez most egy másik időszámítás, de reménykedtem, hogy mégsem.

Babacucc shopping az nekem is megy, férjem agyára megyek vele : )
 


Kitty, majd a gyakorlottak megmondják, de én sima gyógyszertári fürdetőkrémmel gondoltam... szuperelőre gondolkodsz, nekem ilyen kérdések eszembe se jutnak még!


A shophoz: nekem több termékük is megvan, az egyetlen furaság benne, hogy mivel tényleg nincs benne semmi adalék, a kozmetikumoknak- nekem szÍnezett ajakbalzsam van pl.- van egy jellegzetes illata, amitől spec. a terhességem óta kifordul a gyomrom, de erről ők nem tehetnek. És iszonyú kedvesek is! (Ökoanyu blogon olvastam, érdemes: http://okoanyu.cafeblog.hu/2013/11/04/i ... dezodorok/.


És ha már Ökoanyu, tanulságos kis olvasmány a gyerekruhák összetételéről: http://okoanyu.cafeblog.hu/2014/01/15/e ... ek-mergek/)


Lilypie First Birthday tickers
 


Blanka: melyik linket adjam meg?

Hű, ezek a mérgezőanyagok gázok.

Itt a fürdetőkrém a hszekben kielemezve:http://kremmania.hu/kremek/naturland-mosdokenocs-unguentum-hydrophilicum-nonionicum

Ez mondjuk egész jónak tűnik:
http://kremmania.hu/kremek/biola-bio-jo ... -esszencia

Masszázshoz, olajozáshoz én hoztam HB vivőt, vajat, láttam vhol rendelhető levendula vizet. Tekintve, h nem tudom, h meddig tartható el, azt majd csak májusban rendelek.

Dóra Regina június 22-én született. Na, így már jó? :-DDD


A gyogyós fürdetőkrém kőolajos sajna. Ez a Biola jónak tűnik, köszi. Mi az a HB vivő? Shea vszínűleg jó lesz a babulonnak is, lehet rendelek ilyen Biolát.
 


Aha, én is láttam sajna... Nem gondoltam volna, h a hidrofil krémnek ilyen összetevői vannak.
Hortus Botanicus a HB, a vivőolaj pedig itt van leírva:
http://gyogynovenyek.gportal.hu/gindex. ... nid=573731

Basszus, szét unom az agyam...Kínomban már kismama ruhát rendeltem magamnak. GAP 15€-ra leárazott egy csomó felsőt és most free shippingjük van.

Dóra Regina június 22-én született. Na, így már jó? :-DDD


öh, szétunom... már helyesírni sem tudok...

Dóra Regina június 22-én született. Na, így már jó? :-DDD


Mindenkinek köszönöm a segítséget!
evicat
Zalaegerszeg
 
 


Huhhhhh :D

Én vízzel fürdetem az újszülöttet És azt sem minden nap. Ha nyakig sz.ros, akkor persze, de amúgy 2 naponta és natúr szappannal. Tök natúrral. Van itt nálunk egy nagyonnatúr szappan abioboltban, annyira kecsketejes, hogy kecskeszaga is van De nem lesz tőle büdi a bébi! Szappanozni télen még a nagyokat is csak a frekventált helyeken szoktam (nyak, hónalj, posi punci/fütyi talpak) Popsitörlőt is csak jövésmenéshez hazsnálok. Egy gysztári 1decis üvegem van (asszem 75Ft-ért vettem), abban van víz és vattakoronggal törlöm át a popót. KAkihoz ec papírt használok (előre kettesével letépkedem) Occsó és bőrbarát Sampont se szoktam használni picurinak csak a szappant. Neeem nem ordít tőle jobban :) De azért túl gyakran nem mosom a hajukat. A nagyoknak sem. Újszülöttnek tán havonta szappannal. Mivel 10 centi vízben fürdik és ebbe a mélységbe beleteszem, nem is fogom...úgyis vizes lesz a haja, akkor vízzel átdörgölöm és jóccakát. NAgyoknak úgy 2 hetente szükséges a hajmosás ha éppen nincs nyár.
Én gyógyszertári cuccot egyáltalán nem használok. Semmit. Kb. az összes kutyult krémnek a paraffinum liquidum az alapja, azaz a folyékony paraffin, ami kőolajszármazék A dokinéni nem szereti, hogy nem használom ezeket, ezért olykor iratok vele 1-1 receptet, de nem váltom ki Popsikrémből Weleda. Csak szuperlatívuszokban tudok róla beszélni, annyira jó. Nem használom minden pelenkázásnál, csak akkor, ha piros lesz a popó. A legdurvább fogzós kakikicsípést is 1 éjszaka alatt helyreteszi. Aha. Drága. De használ Átlagosan gyerekenként 1,5 tubus megy el. Ha mindig kened valami akármivel ennél szerintem sokkal többet költesz popsikrémre 2 év alatt :)

A babaruhás cikket el sem olvasom Mosni mosósszódával vagy dióval ill. mindkettővel szoktam a baba ruháit és dolgait. Öblítéshez pedig ecet és levendulaolaj. Különösen az olyan cuccokat, mint kendő, mei-tai és rágható anyagjátékok....A super szenzitív mosószer és öblítő is benne marad annyira a szálak között, hogy kiszipókolja belőle a bébi

Jaaaj, lányok ezek a barnázások és mindenek

GABI
AZért az nem semmi, hogy Alíz és a kortárs balett Egyálatlán a balett. Én is ennyi voltam, mikor anyum elvitt az Operába a Diótörőt megnézni. Elaludtam rajta És azóta se bírom 5 percnél tovább nézni a balettet...

RÉKA
Én is jelentkezem a gáz anyukák közé Tegnap Lucát kb. 200 méteren húztam magam után a földön. Szószerint Neeem, nem hisztizett. Csak vihogott, hogy nem jön, rongyláb...Miután körbefutottam után a környéket, mert bringával elhúzott az ellenkező irányba, mint kértem és nem tudok olyan gyorsan futni már Gondolta vicces. Nerm volt az. Bazira fáztam, de nem is ez....majdnem bepisiltem már és nem volt időm se szépen kérni tovább, se csúnyán. Hazacipelni a csúszós kabát a csúszós kabáton félkézzel másik kézben a bringa...hát esélyem nulla volt Egy darabig élvezte, hogy vonszolom, de csak megszeppent fejet vágott, mikor az ajtónk előtt egyszerűen elengedtem a kezét. Háttttttttttttő nem éreztem magam a legjobb formában és persze hogy ostoroztam magam, hogy minek az ilyennek, mint én ennyi kölök Aztán kipisiltem magam és vissztért a türelem is belém.



Köszi, hogy írtad az előző szüléseink és a jelenlegi félelmeink dolgot! VAlójában most döbbentem rá, hogy megint totál be vagyok tojva. És amiatt, amit a legtöbbször említek. Korántsem hencegésből írom a villámszüléseimt Nem is szántam annak soha, de most tisztult le, hogy ez az, amitől mindig a legjobban félek. Hogy nincs időm! És most mégjobban félek, mint eddig. Másfél óra még elég volt...szűkösen, de ha ennél is gyorsabb lesz most? Egyre gyorsabb. Most mi lesz???????????? ÉS ez ugyan eddig is foglalkoztatott, de mióta felismertem, hogy ettől rettegek a legjobban, azóta sokkal rosszabb! Olyan jó lenne, ha az egy legális dolog lenne, hogy nem megyek sehová, hanem kihívom a mentőt, amikor a taxit hívnám....Ehhez lenne a legnagyobb kedvem, ebben érezném magam a legnagyobb biztonságban...

Én és a súlyom nagyon megyünk el egymás mellett Szóval diétára fogtam magam. Ésszel. Soha nem éhezem csak nulla édesség és napi 5x-i evés kiadagokban sok zöldség gyümivel. VAcsi 5-kor, 6 és 7 között esetleg 1 deci joghurt zabpehellyel. Óránként 1 nagy pohár víz. Remélem használ, mert bébi is elég nagy és én sem szeretnék viziló lenni

Jajjj, ki írta? Homeós gyógyszerhez tényleg nem lehet hozzászokni :) A meditálás már önmagában gyógyszer a stresszre, így igaz :)

Én jövőhéten megyek cukorterhelésre. Nekem ízlik az a lötty Olyan, mint a Sprite, amit asszem 20 éve legalább nem ittam :D Nem iszom ilyen típusú löttyöket. Egy fél citromot bele lehet nálunk csavarni. Azzal jó. Citrom nélkül viszont okádnék tőle

BARBI
Holnapra naaaaaagy csuri ♥ 

Kép
Kép
Kép
Kép
 
 


Én testápoló gyanánt Alverde Mama testvajat használok, ebben is shea vaj van és ligetszépe olaj, babásan télen nekem is extrémül száraz a bőröm, egyébként nem jellemző rám.. 

Gyerekeknek is Alverdés cuccokat használok, próbáltam a kecsketej szappant, de az nekem már túl bio volt. 
Mosáshoz én mosószodából és epeszappanból szoktam csinálni folyékony mosószert, nem a kedvenc tevékenységem, így kb. 3 havonta csinálok egy jó nagy adagot, teszek bele pici levendula és teafa olajat is, így fertőtlenít is és jó az illata is. 
Öblítés ecet és mosóparfüm, bár most rákaptam a Frosch öblítőkre, így van hogy azt használom ecet mellett. 


Szülés: én is félek, legnagyobb paráim, kit tudok riasztani a gyerekekhez és elég időnk lesz-e beérni a kórházba, Léna nagyon expressz gyerek volt. Az első fájástól alig telt el másfél óra mire már a kezünkben is volt. Igaz előző nap is voltak fájások, akkor is ráközelítettünk a kórházra, de leállt a folyamat. 

Réka, szaros pelus a Sparban :-D Felajánlhatták volna, hogy menj be valahova, ha nagyon zavarta volna őket... én Dm-ben már kéredzjedtem be pelenkázni a hátsó részbe hasonló okok miatt... Bababarátok voltak és egyből csináltak nekünk tök jó kis pelenkázós helyet. 

Reni, Aliz mivel ő is balettozik, szereti az ilyen darabokat, de egyébként az ő előadásukban (gyerek előadások) a Diótörő és ez is nagyon szórakoztató és vicces, szerintem minden gyereknek tetszett. Mi egy barátnőmmel és az ő Aliz korú fiával voltunk, és a kissrácnak is nagyon tetszett. 

Krampa, link a Gap-hez? 
Igem ez direkt gyerek előadás volt, és nagyon jól volt megcsinálva. 
A Müpában most is van vasárnaponként Cifrapalota néven az ingyenes gyerekprogram, Aliz is szokott a balettiskolájával fellépni ennek keretében, de egyébként is szoktunk menni. 













KépKépKépKép
KépKép
KépKép
 
 
 
 
 


@hrenata: Én jövőhéten megyek cukorterhelésre. Nekem ízlik az a lötty Olyan, mint a Sprite, amit asszem 20 éve legalább nem ittam Nem iszom ilyen típusú löttyöket. Egy fél citromot bele lehet nálunk csavarni. Azzal jó. Citrom nélkül viszont okádnék tőleBARBIHolnapra naaaaaagy csuri ♥ "

Na Battán ebben szigor van, nem lehet citromozni, ők keverik be, megnézik hogy megiszod és nem mehetsz közben sehova, ott kell ülni egyhelyben a 2 órát. 


KépKépKépKép
KépKép
KépKép
 
 
 
 
 


Jó ötlet a cérna kiszedegetés, holnap megpróbáljuk. Holnap Kata szemészéhez is megyünk, csak hogy ne hagyjunk ki egy napot se doki nélkül...

KépKépKépKép
KépKép
KépKép
 
 
 
 
 


GABI
Sejtettem, hogy Alíz balettozik :) Ez olyan, mint hogy Iván végig ülte már 4 évesen is az 1 órás templomi hangversenyt :) Jah, mert olyan az érdeklődése :P
Citrom nélkül brutális lehet! Én bedöntöm és jövök haza. AZtán vagy visszaérek pontosan vagy kések pár percet :P Részemről tök feleslegesenk érzem ezt a vizsgálatot most. Soha nem volt cukor problémám és a 16. héten is csináltak. AZ is tökéletes volt...A bekeverés az itt is úgy, hogy ők. MÉg a citromodat is belecsavarják :D Kiadják az ukászt, hogy 10 perc alatt kell meginni és az első kortytól számított 2 óra múlva jeletkezz döfésre.
Szülésparáink magyon azonosak  Leginkább a kit tudok bazigyorsan risztani a nagyokhoz...aki 2 helyről elhozza a két nagyot és közben viszi magával a kicsit Ha épp úgy adódik....Meggyőződésem, hogy délelőtt fogok szülni, május 19-én hétfőn Ámen NAgyok ovi/suliban, Luca a bnőmnél egy emelettel felettünk és Zsolti hazaér, mire Lucának alvásidő. És amúgyis 19-én kezdődik Zsolti 1hetes szabija én meg 20-ra vagyok kiírva :) Olyan jó kis terv
Nekem mindig az a bajom a szüléssel, hogy én egy elég merev csaj vagyok. Már sokat lazultm, de még most is kell, hogy tudjam előre mikor mit fogok csinálni. Minimális eséllyel bólintok rá egy hirtelen támadt programra, legyen az bármilyen csábító. A szülés pedi kiszámíthatatlan. Mind a mikor, mind lefolyás tekintetében. AZt hiszem ezért szülök ilyen gyorsan...hogy tanuljak lazítani De most komolyan...

Kép
Kép
Kép
Kép
 
 


Anyaaaaam mennyit irtok  latom mindenki kvara unatkozik  horgoljatok baba cuccokat, azzal jol el lehet pöcsölni! Foleg mire megtanulsz jutyirol horgolni

Reka: 47-et unnepelt jan vegen. Ilyenkor mar lassan unokat kell dajkalni, nem sajat gyereket.
Szulessel mekkora makod volt, hogy gyorsan kint voltak. Jo, tudom... Gyorsan jonnek, nincs ido gatvedelemre  enyem is gyors volt, biztos felt, hogy lemarad valamirol
Ez az uknagyis tok jo! Nem is gondoltam volna. Amugy en is igy vallom, gyerek maszatosan meg nem maradt hazassagkotesig.

-Akartam is kerdezni: mennyi idore viszik el oket szules utan? Marmint mennyi a normalis? Nalunk a 6 ora tuti nem az



Barbi: kepet kerek, ahogy allsz a samlin a kisagy mellett!!!  
Oliver miatt szerintem ne parazzal, en mindig azt mondom, hogy hiaba kattogsz rajta, attol nem lesz jobb. Max Neked szarabb.
Es ooooo ez a barnazas  ne stresszelj!
Dögunalommal en is igy voltam az elsonel, volt, hogy egesz nap Friends meg Two and a half man ment, es 5x vittem a kutyat setalni



Blanka: haaat ez az uh  en tuti megorulnek, ha meg mindig nem tudnam, hogy ki van odabent... Fiu nevek nalunk is gazosak, nem tudunk kozos nevezore jutni
Apas szules jooooo! Szerintem mindenkepp menjen be, a szebbik vegednel (fejednel) legyen ha nem szeretne "olyanokat" latni.  Nem fogja megbanni, amikor meglatja a pici fiat/lanyat eloszor



Ducky: nebassz  szegeny! A varratszedes lesz meg gaz szerintem
Cukorterheles:  sosem voltam. Biztos jo lehet
Ohhhh szegedi kortars (szivecske)  orulok, hogy tetszett nekik! Ha jooo par ev mulva nem lesz meloja a kis balerinadnak, kuldheted hozzank tancolni



Ohhh Renata baszki ez a furdetes  ne is irj ilyeneket mert elönti az agyamat a szar 
Es szulesrol ne is beszeljunk  en is parazok, ezert nezem itt a korhazakat, mert felek hogy nem erunk oda.



Evi: de jooooo! Kiscsaj! Orulok neki
Tornazzal lelkesen, en ma kezdtem kismama jogazni  haaaat faj is tole mindenem odalent



Krampa: miapöcs??? Tutira veszem megint agyon shoppingoltad magad  pihizzel, remelem azota mar minden rendben.
Ja olvasom tovabb noszex. Na azt en is csipáznám, ez a gyerek az osszes libidomat elvette!
Es latom a gugli nagy baratod  kakilni meg remelem voltal mar azota



Kitty: hello!  poent felre teve: nekem balra no a hasam. Mindezt azert, mert a jobb oldalon tapadt allitolag. Azert erdekes, mert akkor derult ki, mikor panaszkodtam a dokinak, hogy csak a bal oldalon erzem a gyereket, es mindig oda kuporodik. Hat ezert.
Furdetes: en meg most is sokszor csak vizzel. Annyira nem koszos, es nem marad budos igy sem. joooo persze honalj, kukac, fenek... meg van sikalva, de hajat is kb 3 hetente mosok neki, ugyis minden nap vizes lesz neki (zuhanyzik).



Jajjj csajok, meg nem allok egesz nap takaritani, fozni, mosni a kurvasokruhat ahhhh ma 9-tol 17:30-ig nem ultem le egy percre sem. Kiakaszto! A zuram meg persze a latin faszsagaval hogy kurvara mindenre raer es majd jovok meg majd megcsinalom...  megorjit!
Tobb, mint 1 eve lakunk itt, es a gardrob/ruhatarolo rud a haloban meg mindig nincs felrakva. Mindig csak "holnap". Ezek engem bazira kiakasztanak.

A gyerek meg reggel 9-kor kel, du alszik 1 orat (ha nem alszik, nem birja ki es 7-kor elalszik aztan ejszakazik), aztan fent van ejfelig. Egyszeruen nem alszik el elobb.


Belegondoltatok hogy 4-5 honapon belul kint lesz a porontyunk?


Era

Kép

Kép


Kép
guera
Playa del Carmen
 
 
 
 


Reni: www. Gap.eu

Dóra Regina június 22-én született. Na, így már jó? :-DDD


Barbi: szorítok ma, majd számolj be.

Dóra Regina június 22-én született. Na, így már jó? :-DDD


Köszi csajok! Nem sokat aludtam éjszaka, de már csak egy kicsi és kiderül hogy mi a helyzet.

Délutén jövök infókkal.
Krampi, addig ne vedd meg a fél világot interneten!:)

Lilypie First Birthday tickers
bbarbika
Budapest III. kerület
 
 


Blankanyu, ökoanyu tetszik nekem : ) Szagok már nem zavarnak, valahol a 28 hét környékén eltűnt a szagundorom. 

Köszi lányok a tippeket, sokat segít. A védőnő nem volt ebben túl konstruktív, azt mondta gyógyszertári fürdető és kész. 

Ducky, ez a mosószóda, epeszappan folyékony mosószeres dolog tetszik, ki fogom próbálni. Most mosódió, ecet, mosóparfűm amit használunk. Sajnálom a lánykádat, ez minden szülő rémálma, hogy megsérül a gyerek. Mielőbbi gyógyulást neki! 

Cukkerterhelés nagyon fújjj... Nálunk engedték a citromot ( nem a levet, hanem a frissből facsartat ) de így is undi volt. Hazaengedtek utána, totál beájultam tőle egy 30 percre. Ennyi cukrot 3 hónap alatt sem eszek meg, de a doki ragaszkodott hozzá, pedig megpróbáltam elbliccelni. Az AFP-t pl. nem erőltette, a kiterjesztett genetika után, azt mondta felesleges.
 


Barbi, nagyon szorítok neked! 
 

Reni, én is szeretem előre tudni, hogy mire számítsak, de nem gondolom, hogy ez merevség lenne. Az, hogy az ember felkészül a lehetőségekre, inkább előrelátás, úgyis van egy csomó dolog amire nem lehet felkészülni. Négy gyerek mellett, ezt vszínűleg nem is lehetne előreszervezés nélkül csinálni : ) én úgy látom elég laza vagy : )

Era, az én nemlatin párom is hajlamos erre, néha irígylem, hogy ennyire nem izgatja magát : ) Mennyi az időeltolódás? 6 óra?

Krampa, te nem tudtál aludni ? : )
 


Reni és nem-is-tudom-ki-Írta-még: nem vagyok ám teljesen zokni ! :) Tudom, hogy a homeós szorongáscsökkentőhöz nem lehet hozzászokni- mivel gyakorlatilag nincs benne hatóanyag. De nagyon jófejek vagytok, hogy próbáltok nyugtatni.


Inkább arra gondoltam, hogy nem szeretnék rászokni arra, hogyha valami lelki-mentális problémám van, külső szerhez- még ha hatóanyag nélküli is- nyúljak egy belső megoldás helyett. Ezért kértem időpontot a mókushoz.


Nálam ma volt a hipercuki védőnő és többször kiemelte, hogy milyen fontos, hogy diétázzak. Azért nem értem, mert mostanáig fogytam, az eheti mérlegelésen is az eredeti súlyom volt "csak" meg. az sok félidőben? Mármint elég nagy bálna vagyok alapból,szóval semmiképp sem szeretnék sokat hÍzni, rajta is vagyok az ügyön...de beszélgetés közben erősen gondolkoztam, hogy basszus...tényleg kövér lehetek!


Duckylion: Nálunk se lehet trükközni citrommal, ilyesmivel. Odamész, megiszod és próbálod nem kidobni a taccsot, mert akkor inni kell egy újabbat. Nekem a húzóra-szájösszeszorÍt jött be előző alkalommal, ezúttal is ez a tervem. Már csak azért is, mert aki nem elég "ügyes", azt kommentelik a kedves nővérkék rendesen. Egyszerre mentem be egy csajjal, aki kortyolva itta eléggé elkeseredetten, megkapta, hogy ne legyen már gyerekes! De elmenni szerencsére el lehet, Így turizással fogok önjutalmazni :)


Ki Írta, hogy van szexpózos linkje? Én azt szeretném elkérni. Hogy őszinte legyek, az előző terhességem alatt kiszabadult belőlem a vadállat, de nem lehetett a veszélyeztetett miatt. Most tök jól elvagyok szex nélkül is, de azért ez érthető okokból nem a legjobb verzió Így, szóval minden ötletnek nagyon köszi!
Era: az én pasim nem latin, de elmesélem neked: 4 éve költöztünk be és megkértem, hogy fúrjon be a plafonba egy ikeás karnist. (Mindkét felét 3 ponton kell rögzÍteni) 4 hónap után úgy döntöttem, hogy akkor nekifutok én. Persze nem sikerült, de erre megcsinálta. A felét! A másik felét nem sikerült neki elsőre, azóta is ott lóg. (Egyszer legletteltem a lyukakat és megpróbáltam száradás után én is- szintén sikertelenül.) Szóval négy éve lóg a plafonból egy fél konzol... baromira zavar- őt is, rendszeresen el is mondja, hogy meg kéne csinálni-, de nem vagyok hajlandó ezt is megcsinálni. Többnyire nálunk is megvan, hogy mer-én-úgyis-itthon-vagyok (persze, de: home office-ban), de azért néha rájön a lendület, olyankor húslevest főz, meg porszÍvóz (mert azt utálok.)


A gyerekhez meg: nem akarja megmutatni magát... hát most micsinájjak?! Nem, nem. Ebből is látszik, hogy a mi kiskölkünk. Mindkettőnkre igaz, hogy amit egyszer a fejünkbe veszünk... Sajnos. Ez nem pont az a jellemző, amit feltétlenül el kellett volna sajátÍtania tőlünk. Cuccokat nem vennék április előtt úgysem, szóval ebben nem befolyásol, meg a ruhák nagy részét úgyis kapjuk majd. Egyedül az "zavar", hogy nem tudom neki azt mondani, hogy kisfiam/kislányom/vmi név, amikor beszélek hozzá. A baba is megteszi, persze.



Barbi: én is szorÍtok! Mindenképp tudósÍts délután! (Akiért ennyien szorÍtanak, annak biztosan nincs is komoly baja! Soksik!)


 


Lilypie First Birthday tickers
 


BLANKA
Oké, nem arról van szó, hogy teljesen zokni vagy hidd el  A homeós szer az aurában hat! Pont az a lényege, hogy abban segít, hogy a bajodat kiváltó lelki okodat megoldjad Olyan, mint egy golyóba zárt pszichomókus És persze kell némi öntérképezés, hogy vajon miért is van ilyen-olyan bajom....

HelloKitty
De, lehet sokkal lazábban csinálni, mint én Pont ez a vicc, hogy 3-4 gyerekkel, de már sokszor egy mellett sem lehet tervezni, mert a gyerek egy villanáts alatt áthúzza a etrvedet, egy nyakigbefosással, egy hirtelen jött lázzal egy bónusz éhséggel vagy bármivel. Piszkosul leleményesek 

Én alapban kötöm magam a tervhez. Hétfő/szeda/szombat főzés, férj hétköznapi szabadnaján piac egyedül. Hétfőn takarítás. Hó elején megyek 1x nagybevásárolni listával szigorúan :D A gyerekek alvásideje szent Program előtte vagy utána. Babakocsiban alvás kb. évi 3x vállalom be :) Nem kisbabánál, hanem amikor már nagyobb. 
rettenetesen kiakadta azon mindig, mikor a férjem haverja csak felcsöngetett, hogy itt járnak felugranának Nem volt gyerekünk még, aranyosak is voltak (a bnője is), de utáltam, hogy soha nem lehetett tudni, hogy mikor jönek fel. Anyósom is eljátszotta egy párszor, hogy felhívott, hogy 10 perc múlva itt van. Ilyenektől nekem vérben forog a szemem. Mást cseppet sem érdekel.

Lusta férjekhez szerintem a "Beszélj úgy" könyv nagyon hasznos :) És határozottan állítom, hogy a könyvnek köszönhetem, hogy a házasságunk olyan lett, amilyen

Én is szerettem volna megúszni a terheléses cukrot....De vén is vagyok (35) és már 2x szültem bazinagy gyereket Szóval esélyem nem volt...Amúgy nem értem ennek a vizsgálatnak a lényegét...Egyszer valaki nálam jobban hozzáértő boncolgatta és az nagyon logikus volt. Ő sem értette....Miért nem elég, hogy éhgyomri meg normál mennyiségű kajától fel megy-e a cukrod annyira? Mindegy, citromnak (persze, frissen facsart) hála, túlélem.

Asszem kezdek kilépni a várandósságból és nagyon közel vagyok a terhességhez A tegnap előtti hazahúzós sztorim nem világított rá erre azonnal...nem is értem miért? Általában az emberek a bazinagy türelmemet szokták kiemelni. Rokon, barát, játszós anyuka....kb. mindenki. De mikor babát várok (ez szerencsére 9 hónapnyi állapot, sosem változik), akkor eljön a pont, hogy megszűnök önmagam lenni és több fejet növesztek a kelleténél Jó, hogy rájöttem, hogy elérkeztem erre az állomásra, mert tudatosan próbálok tenni ellene. De utálom magam ezekben a hónapokban! Mikor Lindát vártam ijesztő voltam saját magam számára. Úgy értem ez a változás, hogy a halál nyugis, türelmes, megértő anyából egy idegbeteg lettem, aki minden kis hülyeségen felhúzza magát Szüléskor elmúlt, de hol van az még....Be is nyalok egy Sedatif-ot mielőtt hazajönnek a nagyok ;)

És akkor gugli meg a szülés És a para. Tegnap rákerestem, hogy mi is az a szitu, amikor szüléshez mentőt kell hívni. Meg olyan sztorikra, akik így szültek. Egy csajszi pont a 4. babát, hasonló háttérrel, mint az enyém És arra jöttem rá, hogy én ezt az utat simán választhatom! Huhhhhhhh. Nagy kő esett le a szívemről! Igazság szerint azt már régesrég tudom, hogy Lindánál nem szabadott volna elindulni a 20 perces útra 3 percesekkel. Ide az 5 percesre még elindulhatok, ha akarok. persze nem délután 4-kor és reggel 10-ig! Útba esik az 1-es villamos felújítása. VAn dugó. Ilyenkor akár 10-15 perc is lehet a kórházig és a kaputól a másik épület és a 3-ra feljutás minden fájásnál meg kell állni...szóval még ide sem biztos, hogy érdemes elindulni. Azt hiszem még továbbfejlesztem agyban ezt a lehetőséget

Kép
Kép
Kép
Kép
 
 


Csajszik! Minden rendben, az érték csökkent, úgyhogy óriási kő esett le a szívemről. Van egy tündéri egészséges cuki kisfiam. Annyira jó érzés, voltak örömkönnyek.

Reni, ha segítség kell, szólj, tudod itt vagyok a szomszédba!:) ha kell a gyerekeket is lefoglalom:)

Lilypie First Birthday tickers
bbarbika
Budapest III. kerület
 
 


BARBI
Nah, örülök Remélem több para nem lesz szülésig! Utána elkerülhetetlen, hogy aggódjon az ember valamin. Ez hormonális meg ösztönös meg...normális

És köszi a felajánlást :) Sajnos csak az agysebész segíthet 
Amire tegnap még azt mondtam"Sebaj, hogy kiborult, majd feltörlöm és átöltözöl. De legözelebb figyelj jobban kérlek."
Arra ma azt mondom " Nem igaz, hogy folyton ki kell borítani! Mi lenne, ha nem kalimpálnál az asztalnál evés helyett! Utálok folyton takarítani vacsora után"

Kép
Kép
Kép
Kép
 
 


Barbi, szuper hírek, örülök nagyon! 

Reni, várandósan én is sárkány vagyok, férjjel, gyerekekkel is, tudom és ezért próbálok tenni ellene, de nem mindig sikerül.. 
Én nem akarok mentőt hívni, nekem az is para, hogy mentővel kell szülni mennem, lehet hülyeség, de nem szeretném. szerintem nekem az olyan stresszt okozna, hogy még a kiérkezése előtt megszülnék, vagy a mentőben tutira... 
Kata úgy született meg 37+3-ra, hogy a háziorvos egy rovarcsípésre azt hitte trombózisom van (az egyik lábam be volt dagadva), ott fogott, mentőt hívott, beszáguldoztak vele a Kútvölgyibe, ahol fél óra alatt mindent megvizsgáltak rajtam, majd kiraktak az utcára, hogy ez csak egy csípés miatt van. Na de ez nekem elég volt a fájások beindulásához, na persze le is álltak csak addigra sajnos a kórházban voltam, ahol nem hagyták, hogy ne szüljek, ha már bejött miattam a szülésznő, doki páros.... 

Egyénként én laza vagyok programok terén, hozzánk be lehet toppani, gyerekek napirendje sincs kőbe vésve, az enyémek remek jól alszanak, babakocsiban és vendégségben is, de szülés azért az más tészta, azt én se bánnám, ha jobban tudnám előre tervezni. 

Era, ha Aliz nem lesz jó kislány ki is küldöm,  egy latinos temperamentumú hatlövetű férj majd megtanítja kesztyűbe dudálni 
Hol ismerted meg egyébként a férjed? 
Én is voltam Mexikóban 19 évesen, nem egy sikersztori, kimentem egy barátnőmmel egy mint ott kiderült kamu állásra, vagyis az állás nem volt kamu csak nem állni, hanem feküdni kellett volna.... Találtunk végül egy pultos állást egy night klubban, ahol tényleg csak felszólgálok, pultosok voltunk, de egy razia alkalmával minket is összecsaptak a táncoslányokkal (akik tényleg szintén csak táncoltak, nem kupi volt) és egy hetet töltöttünk az illegális bevándorlók börtönében (nem tudom mi az igazi neve), végül a magyar konzul segített hazajuttatni minket, de kaptunk egy 10 éves kitiltást... 

Na akkor se gondoltam volna, hogy egyszer 4 gyerekes anya leszek 

Gyerek rossz alvókájához kitartást, Léna is próbálkozna sokszor éjszakánként, hogy fejezzük be az alvást, de mivel én olyankor nem mutattok életjeleket így ő is visszaalszik mellettem.

Blanka, védőnő nem komplett, mit akar fogyjál babásan? 
Hát nálunk azt mondják, azért nem lehet elmenni,mert ha mászkálsz közben akkor más lesz az eredmény, szóval ott kell ülni vigyázzban... 

KépKépKépKép
KépKép
KépKép
 
 
 
 
 


Barbi, én is nagyon örülök! Egész délután csuriban voltam, de csak most jutottam el odáig, hogy benézzek! De jó.



Védőnő: tényleg van túlsúlyom, szóval felszedni nem igazán szeretnék, de a tartom a súlyomat nem éreztem vészesnek. Mostanáig. (Egyébként a nőt tényleg imádom, ezt leszámÍtva két kezemet összetehetem, hogy ilyen védőnőm van.)



Hangulatok: Nekem elég hullámzó volt az első 16 hétben, most már jobb. De az emberi hülyeségre- gyerek ugye nincs, azon nem is tudnám- úgy felhúzom magam, hogy kő kövön nem marad. És ami tök fura: van egy 8 éves húgom, akit imádok, majdnem mintha a lányom lenne, de most nem viselem olyan jól. Főleg a fizikai közelséget, egyébként. Pedig imádom...Annyira cuki az ott-van?-mekkora?-még-mindig-csak- ekkora?-idehozom-a-vonalzóm!-mit-csinálunk-egy-fiúval? stb.stb. kérdéseivel :)


Lilypie First Birthday tickers
 


Ducky, beszarás ez a mexikói sztori! Majd unalmas óráidban (haha:) ) mesélj erről, tök kÍváncsi vagyok...



Jesszus, ha lányom van és ilyeneket csinál majd...biztos rögtön családilag az én lányomnak kiáltják majd ki. Pedig én ennyire nem is voltam zúzós.


Lilypie First Birthday tickers
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

cron