Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!
Pco és szoptatás közötti infokat keresek, Ti biztos tudtok segíteni. 1 éves múlt a kisfiam még 2x szopizik naponta. Szeretném elkezdeni a bevált gyógynövényes teámat inni de szoptatás alatt ugye nem lehet. De elválasztani sem akarom, mert neki még úgy tudom nagyon kell az anyatej fõleg hh van is bõven.
Ti meddig szoptattatok, akik babások? Kistesót is valószínû terveznnk de elõtte fogyni kellene és rendbe kapni a ciklusom.


laptetõ :)


:D
-j-
Baja
 
 

 
 

Áron 13 hós koráig cicizett... bár amikor õ érezte, hogy már a végét járja, képes volt naponta akár 6-8x is :D szomplán odajött hozzám és felhúzta a pólóm, hogy akkor õ most cicil :D
egyébiránt szerintem már nem fontos nekik ebben a korban annyira az anyatej, lényegesen korábbtól is megvannak nélküle. (lehet kövezni, de mi olyan 11 hós kora körül kezdtük a tehéntejet, így mire leválasztotta magát, volt mit inni helyettem :D) de persze ha van, akkor had egye-igya amíg jólesik :)

a gyógynövényes teához nem tudok hozzászólni, hogy mit lehet és mit nem... én nem szedtem semmi szoptatás alatt... még a metet sem. bár azt a terhesség alatt sem :roll:
-j-
Baja
 
 


Még egy kérdés szoptatás alatt szedett valaki metet? Nekem maradt ki s azon gondolkodom újra elkezdem...


nõvérem szedte. 1. gyereknél kb 6 hós korban kezdte újra, 2.nál csak és kizárólag a császár napján nem szedte be... a 3. pedig elsõ próbálkozásra betalált :D
-j-
Baja
 
 


Meli,

örülök, hogy átjárhatósági sikerült! De mitõl lettél átjárható? Neked nem mindkét vezeték el volt záródva? Vagy ez a gond magától is megoldódhat?

Vicky,

Barbus himlõs volt? Rebu is volt, 3hét után mehetett vissza bölcsibe. az arcán kb. 3 mély heg maradt meg, a teste többi részén is vannak még jól láthatóak :(
mi folyamatosan szedjük a laevolacot. minden este kap a kakaóba 10-15ml-t. szobatisztasággal mi is hadilábon állunk, tavaly januártól már nincs pelus nappalra, viszont az éjszaka reménytelen. most valami illóolajat kaptam, az van az ágya mellett, hátha...

Rólunk annyi, hogy túl vagyok a második eredménytelen cikluson. az elõzõ 10hetes volt, most 5. szerintem közre játszott, hogy voltunk 1hét balcsin. nem is stresszes a meló...
próbálkozunk, de én is úgy veszem észre, ez nem lesz olyan könnyû, mint Rebuval. dokinál még nem voltam, talán õsszel, ha addig nem jön össze. a múltkor voltam nõdokinál rákszûrésen+volt egy kis gombám is, és nincsenek cisztáim.
ja valószínûleg candidám is van valószínûleg. a kezemen lehet észrevenni. egyenlõre letettem a fehér kenyeret, bio kenyeret eszek, amiben sem fehérliszt, sem élesztõ nincs. csak hát 550Ft/fél kg...
sajna diétát most sem tudok csinálni, fõleg itthon nem. 1hétig voltunk a balcsin barátnõmmel+gyerkõcök. a barátnõm candidás, és ott tök jól ment, hogy lightesen ettünk. na de itthon... apci mellett igen nehéz, már a kenyér is haladás.

drukk mindenkinek a tesóhoz/1.babához!!!!!!!!!!!!!!
 
 


gota: Igen, bárányhimlõs volt Barbus, de mivel abban a két csoportban majdnem mindenki elkapta egyszerre, ezért is mehetett szerintem már a 3. héten bölcsibe. Neki inkább a foltok vannak még meg, de már halványulnak. Nála mélyedést egyet látok csak a homlokán, de piros foltja még mindig nagyon sok van a hasán, a hátán és a lábán is. A bilizés most megyeget, mi tamarinlax-ot vettünk neki. Végülis bevált, inkább naponta kakil, csak ne kelljen bevenni. :) Tesóval mi sem állunk valami jól. Ma csináltam pont egy tesztet, ami negatív lett. Tavaly szeptemberben hagytam abba a gyógyszert és egyszer mensiztem decemberben, utána áprilisban és most még mindig várom. Nekem meg vannak a cisztáim, de az inszem alatt is végig volt. Én kérni szeretnék norculutot és clostyt. Legutóbb ugyan nem vált be, de most hátha.
 
 


Sziasztok! Kezdõ PCOs vagyok, a ciklusom 48- napján mentem el dokihoz, úgy derült ki. December óta szeretnénk babát a párommal és mióta letettem a gyógyszert, egyre hosszabbak lettek a ciklusaim.
Kaptam norcolutot és clostyt, ma voltam egy uh-n, szerdán megyek megint, 17 mm-es volt a tüszõm, a bal oldal tele van tüszõkkel, és mind kicsi. Szerdán megyek megint uh-ra és kapok repesztõ szurit is valószínûleg.
Ennyi az összes, amit tudok a dologról, az orvosok nem túl közlékenyek én meg nem akarok elszörnyedni a netes dolgokról. Óvatosan olvasgattam, hogy mit is jelent ez az egész PCO. Elhízva nem vagyok, tiniként inkább sovány voltam, most normális a testsúlyom (173 cm, 62-64 kg) extra szõrnövekedésem sincs (tök meglepõdtem, amikor a doki rákérdezett) csak a mellbimbóim körül néhány szál. A vérnyomásom inkább alacsony, bár a cukromról nem sok mindent tudok, majd elmegyek a házidokihoz és megnézi. Vérvételem, ilyesmi nem volt, egyenlõre nagyon bízom a gyógyszerekben és a sikerben.
 
 


helenka: Üdv itt, bár szerintem nálad nem pcos lesz, csak pco. A clostytòl lehetnek kisebb tüszõk, amik mensivel vagy a terhességgel eltünnek. A szindròma, mikor ezek a cisztává alakulò tüszõk nem múlnak el. A 17 mm pedig egész szép méret, 20 mm felett már repeszthetõ. Nálam pl a closty semmit nem csinált, bár most lehet hogy én is bepróbálkozom vele újra. Szóval ne izgulj, szerintem jól haladsz.
 
 


Nem tudom, mi a különbség, mert több variációban is láttam írni. Azt meg fõleg nem tudom, hogy elmúlnak-e, hiszen ezt nem nézték. Pontosan az írták az ambuláns lapjaimra, hogy pco szerû ováriumok. Meg most megmutatta a doktornõ a tüszõimet, ami alapján mondta :)
 
 


Vicky,

én is gondolkozok a clostyn, nekem még van itthon 5szem, lehet beszedem. várok még 2ciklust, aztán meglátom. de lehet hogy irány endos doki, aki szintén szerintem ezt csinálná
 
 


helenka: Cisztás petefészek az azt jelenti, hogy egy cikluson delül több, kis ciszta van a petefészekben. Ez egészséges nõknél is elõfordulhat, de ezeknél a nõknél a menstruáciòval kitisztulnak a petefészkek. Akinél a ciszták nem ürülnek ki és a hormontermelést befolyásolják, az már a pcos, vagyis a pco szindròma. A szindròmánál a ciszták csak az egyik tünet. Az inzulin rezisztencia okoz igazábòl gondot és a cisztákat is ez okozza.

gota: Én is mondom majd a clostyt dokimnak, csak valamikor el kéne jutnom hozzá.
 
 


Nekem törölte a tüszõrepesztést az orvos ma, én meg õt törlöm, mert közben nagyon durván bánik velem minden szempontból.
A következõ ciklusban 2x1 clostyt kell szednem és meglátjuk, hogy akkor mi lesz. Mármint õ nem fogja meglátni, mert keresek másik orvost.
Kis deformált és csúnya tüszõm lett most, ezért nem folytatjuk a dolgot, bízok benne, hogy viszonylag normális idõben meg fog jönni, hogy reménykedhessek a következõ ciklusban.
Nálam a hormonokkal tuti gáz van, mert fogamzásgátló alatt percre pontosan jött meg, most meg ugye egyre kevésbé akar megjönni.
Nyilván még vérvételre senki nem küldött és egyenlõre szándékukban sem áll a dolog.
 
 


Helenka, menj el egy endokrinologushoz
az rendbe tesz, tuti..


Sziasztok!

Helenka,
keress minél elõbb egy endokrinológust, aki kér hormon panelt, meg cukor+inzulin terhelést, és ha kell, akkor ír föl gyógyszert!
Sajnos nagyon sok nõgyógyász még a mai napig azzal kezdi a meddõségi kezelést, hogy stimulál, és meg sem nézi, hogy mi lehet a probléma! :evil: :cry: Ne érts félre, nem vagyok closty ellenes, épp most is azt szedek, de sokaknál a met+diéta+mozgás meghozza a babát, és nem kell semmilyen felesleges stimuláció!
Úgyhogy amint tudsz, menj el egy hozzáértõ dokihoz! Mert így a stimu csak ront a dolgokon!
Amíg fogamzásgátót szedtél, azért volt rendszeres a ciklusod, mert akkor igazából nem is volt ciklusod, csak megvonásos vérzés jelentkezett! És sajnos a fogigátló is sokat ront az IR-en...............
Ha bármi kérdésed van, írj csak nyugodtan! Hidd el, mi is hasonló cipõben jár(t)unk, mint Te! És sokunk már a második babáért küzd! :wink:
 


köszönöm a szavaitokat, szerencsére van endo szakrendelés a kórházban, betelefonálok, hogy kell-e időpont vagy beutaló.

"Ember: küzdj és bìzva bìzzál!" (Vagy, ha nem, legalább engem hagyjál!)
 
 


helenka: Egyetértek az endòs dokival kapcsolatban, de én még mindig azt mondom, hogy lehet hogy csak az kavarta meg a hormonjaidat, hogy abbahagytad a gyògyszert. Fogigátlòvalazért jön meg pontosan a mensi, mert a kihagyott 1 héttel megvonod a hormont. Ettől még nem biztos, hogy a hormonrendszered rendben van, sőt. Nekem most megint 3 hònapos a ciklusom. Azt mondta a dokim, hogy 1 év, mire rendesen kiürül a fogigátlò. Mondjuk az utalhat pcos-re, hogy a clostyval nemölett peteérésed. De egy kivizsgálás mindenképpen kellene.



 
 


Köszönöm vicky, ma megszereztem a dokinő telefonszámát, délután, ha fogad, megyek a magánrendelésére, elsírom a bánatomat és kérek beutalót endóra.
Én a fogamzásgátlót is azért kezdtem el szedni, mert soha nem volt normális ciklusom előtte. A három hónap simán befigyelt már tini koromban is, aminek néha örültem is, például, amikor egész nyáron nem jött meg. Az első pasikáim mellett ijedtem meg párszor, hogy nagyon régen volt menzeszem, de mindig negatív lett a terhességi teszt, tehát nyugiztam. Aztán mikor már nagyon idegesített a rendszertelenség, akkor elkezdtem a gyógyszert szedni. Pont 3 hónapra rá megismerkedtem a mostani párommal és dühít, hogy már évekkel ezelőtt elkezdhettem volna a vizsgálatokat, csak mindig a munkahelyemre vártunk, hogy mikor lesz már határozatlan a szerződésem... Egy éve tudtam már, hogy ősszel megcsinálják, mégsem raktam le a gyógyszert csak októberben...Pedig már ki tudja, hol tarthatnánk mára!

"Ember: küzdj és bìzva bìzzál!" (Vagy, ha nem, legalább engem hagyjál!)
 
 


helenka: Akkor a sztorid ugyanaz, mint nálam. Kíváncsi leszek a hormonjaidra. Sajnos a rendszertelen mensi az lehet a pcos egyik tünete.



 
 


Na, megjártam a dokinőt, nagyon kedves volt megint, kikérdeztem a többi betegét és ők is mind csak jókat mondtak róla.
Küldi apát andrológiára, mondanom sem kell, hogy minden baja van tőle... Édes, mert megerőlteti magát a drága és két héten belül megcsináltatja.
Nekem a következő ciklus 3. napján csinál hormon panelt, akkor el is kezdem a második closty kúrát, azt mondta, ha már bele vágtunk, csináljuk. Magyarázta, hogy mi nálam a gond, mondta, hogy kell majd a vizsgálatra menni, kit keressek, meg mindent, csak azt nem kérdeztem meg, hogy jövő héten adhatnék-e vért? Mert én meggyőződéses véradó vagyok, bár apáé értékesebb, mert neki nullás a vércsoportja, de azért az enyémet is elfogadják :)
Mondtam neki az endoDokit, amire azt mondta, hogy ha a panel alapján kell, be fog utalni. Kb ennyi volt :)

"Ember: küzdj és bìzva bìzzál!" (Vagy, ha nem, legalább engem hagyjál!)
 
 


Helenka,
azt nem mondta a doki, hogy terheléses cukor és inzulin is kellene?
Nyugodtan mehetsz vért adni! :) Énis rendszeres véradó vagyok, csak terhesség alatt, meg szülés után nem voltam, egyébként mindig megyek! :)
Az apavizsgálat nagyon hasznos :)
Ebben a ciklusban kaptál clostyt? Kb mikor lehetett a tüszőrepedésed?

Meli
Kép
Kép
Kép
2008.12.04: 3x850mg met
2010.06.15: 2x850mg met
Nem az az erõs, aki sohasem bukik el.Az az erõs, aki mindig fel tud állni!!!
Kép
Görbe: http://www.fertilityfriend.com/home/22f589
 


kaptam clostyt, 2xfelet, ebből lett a nyomi tüszőm. Tegnap már nem látta a dokinő, azt mondta,hogy akkor kedden lehetett, a 14. napon.
nem volt szó cukorról, vagy inzulinról...
a clostyt folytatjuk, 2x1 szemmel

"Ember: küzdj és bìzva bìzzál!" (Vagy, ha nem, legalább engem hagyjál!)
 
 


Pedig szerintem is jó lenne egy terheléses cukor-inzulin vizsgálat. Ha inzulinrezisztencia miatti hormonzavar áll a háttérben, akkor a closty nem fog használni.



 
 


Újra nagy a csendesség 
Kivel mi újság van?
Rólam csendesen annyit, hogy van két pozi tesztem 
08.13-án korábban eljöttem melóból, helyszínre kellett mennünk, de nem voltunk sikeresek, így hamar hazamentem. alig értem haza, olyan pém volt, hogy azt hittem besz....k. Apci otthon volt... 25-én már halványam pozi volt, 31-én már erősebben. még csendben örülünk, elkezdtem szedni utrot és magnéziumot. a héten veszek femibiont is.

Kép
 
 


naaaa, gota?
NAAAA, GOTA!!!



csöndben gratulálok 

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


én is csendben gratulálok!!

Kép
 
 


Sziasztok!

Még új vagyok a fúrumon, de nagyon örülük, hogy megtaláltam ezt a topikot, hátha tudtok biztatást/segítséget/pozitív megerősítést nyújtani :)

Röviden rólam annyit, hogy PCOS vagyok, mindig is rendszertelen menstruációm volt (akár több hónapig sem volt), de amikor 19 évesen felírattam a fogamzásgátlót, az akkor nődokim erre csak annyit mondott, hogy nem baj, majd rendberak ez a gyógyszer. Hosszú évek múlva abbahagytam, hogy ürüljön a szervezetem a baba előtt, de a felborult ciklusom azóta sem jött rendbe...az, hogy mondjuk fél évig nem menstruáltam, egyáltalán nem volt meglepő dolog. Amikor kb. 2 éve ezzel elmentem orvoshoz 1 closti kúra után azt mondta, hogy ezzel majd csak akkor törődjünk, ha szeretnék babát.

Hát most már nagyon szeretnénk :)

El is mentem egy másik dokihoz (elvileg jó hírű, a Szent Jánosban praktizál), aki ultrahangot követően rögtön mondta, hogy PCOS gyanú. El is küldött vérvételre, ahol terheléses inzulint is néztek, de a kiemelkedően magas tesztoszteron szintemen kívül más nem utalt a betegségre - pl. az inzulinom is rendben van.

Először homeopátiás készítményeket kaptam, majd Merckformint, végül sikerült produkálnom egy menstruációt (peteérés nélkül) ...a következő ultrahangon nagyon bizaodó volt a doki, mert megvastagodott a nyálkahártya, megmozdultak a kis ciszták is, de végül a menzesz elmaradt...a köv. vizsgálaton megint az látszott, hogy a nyálkahártya tök vékony, semmi jele peteérésnek.

Most egy Merckformin (1x850mg) + Duphaston kúrát csinálok (10 napig 2x1 szem), ma van a 10. napom..és mára elkezdtem barnázgatni. Egyelőre nem tudom, hogy egy kezdődő menstruációnak örülhetek-e, majd kiderül...bár reménykedem a babában is, mert elvileg a Duphaston segíti a teherbeesést is...erre szerintetek van esély? A dokit elvileg hétfőn kell visszahívnom, hogy hogyan tovább, de már előzőleg felírt Clostylbegitet is, szóval tuti az a köv. lépcső...

Közületek valakinek vannak hasonló tapasztalatai? Vannak sikerélmények?:) Próbálok biakodó lenni, de őszintén szólva néha erőt vesz rajtam az elkeseredettség, hogy vajon mikor lesz eredménye a próbálkozásoknak, milyen hosszú utat kell bejárnom, fog-e sikerülni egészséges babának életet adni, stb.

Elnézést, ha hosszú voltam.

Szép napot mindenkinek, és előre is köszi a válaszokat :)

a.

 


Szia Anna! Jó hosszú a kálváriád, de van megoldás. Az én példám annyiból nem az igazi, hogy elég sokára jött a gyerek és meddőségis kezelésekkel, de a lényeg, hogy sikerülni fog neked is. A met, a mozgás ésa szénhidrát diéta összetetten hat, én inkább ezekre mennéj rá. A duphaston a hormonpótlás miatt segíti a teherbe esést, de peteérésed szerintem nem lesz tőle. A clostytól igen, viszont nagyon oda kell figyelni rá, mert ha sok tüsződ lesz, akkor esély lehet a többes terhességre. Bekavarhatnak a kis cisztáid is. De mindenért kárpótol a gyerek.



 
 


anna, üdv, remélem, jön a baba felétek.
én annyit tanácsolok neked, hogy apát is vizsgáltassátok ki. nálunk főleg vele van baj és áldom a dokinőmet, hogy egyből megkért a vizsgáltatásra.
máshoz nem tudok hozzá szólni, melózok ezerrel, decemberben pedig indul a Kaáli buli...

"Ember: küzdj és bìzva bìzzál!" (Vagy, ha nem, legalább engem hagyjál!)
 
 


Köszönöm a gyors választ és a biztatást mindkettőtöknek!:) A hármas kezelés szerintem elég jól megy, a met mellett már közel egy éve rendszeresen mozgok heti két, olykor három alkalommal járok egy órás kőkemény edzésekre :) Bevallom a diétával kicsit hadilábon állok, mert azt gondoltam eddig, hogy ha nekem nincs inzulinrezisztenciám, akkor nem is kell csinálnom ezt a fajta kaja-megvonást/átállást, ráadásul az én igennagy gyengém az édesség :DD

Most azonban próbálom visszaszorítani a cukrot az étrendemből, és a fehérlisztet teljes kiőrlésűre cseréltem...

Egyébként nekem nem lenne bajom azzal sem, ha esetleg Closti hatására nem egy, hanem kettő baba jönne, a rengeteg melón kívül csodálatos dolog lehet, ha ikrei vannak az embernek :DD
 


anna: Az ikrekkel még nincs is gond, de nekem volt, hogy azért kellett leállítani a stimulációmat, mert 8 tüszőm ért egyszerre! Hát arra már a doki is azt mondta, hogy sok lesz. Tudom hármas ikrekről, akik azért jöttek, mert hogy annyi tüsző úgysem érik. :) Ezek persze nem clostys stimuk.



 
 


Sziasztok! Egészen friss vagyok ezen a területen. Ma reggel derült ki, hogy inzulinrezisztenciával állunk szemben, és nagyon úgy tűnik, hogy PCOS-t is kipipálhatjuk. Ez egyfelöl öröm, mert így 3 év elteltével (azóta próbálkozunk) végre kiderült, hogy mi lehet a ludas a kudarcainkban, másfelöl viszont megijeszt, hogy akkor hogyan tovább. Van endokrinológus, akihez mostantól járhatok, és van külön nőgyógyász. A kérdésem, hogy inkább menjek egy olyan intézetbe (MensMentis), ahol ezt együtt intézik, vagy működik ez így külön? Nálatok hogy ment ez? Köszi a válaszokat előre is. Viki
 


Szia! Én nem járok a mensbe, nálam külön van a nőgyógyász és az endós doki. Igaz, hogy nekem annyi szerencsém van, hogy a nőgyógyászom endokrinológus is és ráadásuk együtt végeztek az endos dokimmal. Szóval egész jól összedolgoztak. Az endós dokimat most találtam meg újra, mert úgy tudtam, hogy külföldön van. El akarok majd menni hozzá újra, csam fogynom kell egy kicsit.



 
 


Sziasztok! 11 évnyi küzdelem után, idén, 33 évesen nagy örömünkre végre állapotos lettem Vigyor Mondhatni mindenféle tücsköt-bogarat szedtünk már, orvostól orvosig jártunk. Sajnos a problémámon nem tudtak segíteni, ugyanis 1 évben 1-szer volt menszeszem. Hol Bromot hol Clostylt kaptam, bármely orvosnál is jártunk, minta csak ez a 2 lenne a világon. Miutén nem segített egyik se, akkor meg csak a Kaáliba küldtek. Bevallom utánajártunk az áraknak, és sajna nem a mi pénztárcánkhoz állnak :( Így már keztem feladni, mikor is tavaly a párom uncsitesójáéknál spontán ikrek születtek. Tőlük tudtuk meg hogy van állami meddőségi is, a János kórházban. Bejelentkeztünk, elkezdtük a vizsgálatokat tavaly. Kaptam Norcolutot, a menszeszem beállt. Aztán lelkileg megzuhantam, kicsit hanyagoltam a dolgot, pedig már csak átjárósági volt hátra. Aztán a bőrgyógyász javasolta, mivel ritka a hajam a fejtetőmön, menjek endos dokihoz. Elmentem, elmeséltem a történetünket. Elküldött terheléses vizsgálatra, kiderült inzulinrezisztenciám van. Ez volt idén februárban. Kaptam 1000-es Metformint. Közben elvégezték az átjárósági vizsgálatot is. 96 kilóról indultam februárban, és júliusra spontán terhes lettem 84 kilóval. :) Ha ezt 11 éve tudtam volna, vagy javasolták volna, most a testvérkét várnánk :)
Bár veszélyeztetett terhes vagyok, nagyon kell vigyáznom, de már 5 hónaposak vagyunk :)


Én kitartást kivánok mindenkinek. Hiszem hogy nektek is sikerülni fog!!


Kép

 
 


janeska, örülök a sikersztoridnak, még ha ennyi időbe és küzdelembe került is a bolgog várandósság!
Van egy teljes laborom, hozzá tudtok szólni?
Alacsonabb a Free T4 szintem. 0.76 ug/dL és 0.8-tól számít bele a referencia tartományba.
Magas a Lipáz szintem is, 12-53-ig normális és nekem 77 U/L.
Az IRF sem derült ki számomra, hogy micsoda, a Retikulocita adatok alatt van, és 1.50 %, a 2.1 helyett...
Lassan Kaáli konzultáció. Utolsó hajrázás az eredményekért :)

"Ember: küzdj és bìzva bìzzál!" (Vagy, ha nem, legalább engem hagyjál!)
 
 


Sziasztok!

Én nem vagyok ugyan tag itt, de szeretnék tőletek kérdezni valamit. Februárban derült ki, hogy IR-em és PCOS-em van, mellé már lassan 6 éve kezelt pm-alulműködésem. Azóta tartom a hármas kezelést, 84-85 kgról lement most 68-69re (remélem tovább is, bár az elmúlt 3 hónapban nem fogytam), jól érzem magam, minden rendben, a hormonjaim soha nem látott hormon értékeken belül, szóval minden klappol.
A kérdésem az lenne, hogy ha mondjuk az elmúlt pár hónapban volt ugyan peteérésem, de tüszőrepedésem nem, akkor mindenképpen lennének cisztáim? Vagy lehet, hogy azok kiürülnek? Mert ebben nem vagyok otthon.
Tegnap voltam UH-n és tényleg a világon (majdnem) minden rendben van. 11. ciklusnap volt, jobb oldalt 11,8 mm tüsző, mellette még 1-2 db 3-4 mmes, amire azt mondta a doki h a jövő  havi "adag"; bal oldalt 5 db 3-4 mm-es amire szintén azt mondta h következő ciklusban azok fognak érni. Én ehhez se nagyon értek, ezek mind tényleg nagy tüszők lesznek a köv. hónapban? Létezik ez? Lehet hogy elnézte a doki és azok ciszták (ez csak most jutott eszembe), vagy ezt nem lehet elnézni? Ehhez hozzátartozik, hogy semmi stimuláló gyógyszert, semmit nem szedek.
Mindenre azt mondta a doki h jó, kivéve a méhnyálkahártya, azt mondta az nagyon vékonyka, 11. cn-on 5,9 mm. Szerintetek ez nagyon rossz? Meg azon gondolkodtam, hogy ugye nekem motanában beállt úgy 32 napos körülre a ciklusom, lehet, hogy mondjuk a 15. cn-on már vastagabb lenne? Van erről tapasztalatotok?
Kicsit tanácstalan vagyok most, mi külföldön élünk, oroszul próbálok társalogni a dokival. Úgy volt, hogy most UH-os peteérés követés lesz, de meglátta h milyen vékony és azt mondta köv. hónaptól 1-10. napig szedjek ösztrogént és ha 3 hónapon belül nem jön össze, akkor menjek vissza. Amúgy kedves meg aranyos, de itt kicsit máshogy kezelik ezeket a dolgokat, máshogy állnak hozzá. Szerinte most felesleges 2 naponta nézegetni, ezt a méhnyálkahártyát erősítsük és akkor tuti összejön. De engem az is érdekelne, hogy egyáltalán van-e tüszőrepedésem? Annak nagyon örültem, hogy tüsző van, és úgy tűnik érik is, eddig azt hittem nincs semmi :)
Kicsit bátortalan voltam, nagyon aranyos, jószándékú a doki, és szerintem akármit kérhettem volna, ha mondtam volna h visszajönnék két naponta, mert Mo-on úgy szokás, akkor fogadottt volna, de nem mertem ott pattogni, kicsit cikinek éreztem, mégis csak ő a doki... de lehet h butaság volt.
Igazból a két fő kérdésem az lenne, hogy ha nem volt tüszőrepedés mostanában akkor mindenképpen kell-e hogy cisztáim legyenek, a másik pedig, hogy ez az 5.9 mm-es endometrium kizárja h teherbe essek, vagy lehet h ez még a napokban szépen nő? (Amikor februárban a 7. CN-on voltam dokinál, akkor 8mm volt, megnéztem a leletemet).
Hálás lennék, ha írnátok nekem, hogy most akkor mire is számíthatok? Előre is köszönöm és mindenkinek mielőbbi babásodást!
Mimi

Kép
 
 


Sziasztok4
Ezer éve nem jártam erre,de látom Gota "nagy" hírét. Hogy vagytok Gota???? Mi a helyzet????

Kép
 
 


gota: Én nem tudok semmit, mi újság?



 
 


Mók, Vicky,

sajna ez nem jött össze. október végén mentem a 12. heti ultrahangra, és már nem élt a baba, kb. 2 hete. szegénykém csak ott lebegett. valószínű az utro miatt nem lökődött ki. valószínűleg beteg is volt, az uhun láttuk, hogy nyomásra a kis belecskéi kijöttek, tehát nyitott hasfala volt, és a down sem volt kizárva. elég vastag volt a tarkóredő, de az lehetett már vizenyő is. 10.28-án be is fejeztük a terhességet. aznap akartam a melóhelyen bejelenteni... 
bizonyos szinten már túl vagyok rajta (már ha lehet ilyet mondani), de sokszor gondolok rá, hogy hol járnék... annyi vigasztal, hogy nem egy élő (de beteg) babát kellett elvetetni. igyekszünk túl lenni rajta. doki szerint tavasszal újra próbálkozhatunk.


Kép
 
 


gota: A fenébe, nagyon sajnálom. Pedig eszemben is voltál. Remélem legközelebb már minden rendben lesz. Szomorú lettem most egy kicsit, azt hittem minden rendben van.



 
 


Gota!
Sajnálom!!!!!

Kép
 
 


óóóó, Gota

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Gota

Nagyon sajnálom

Reméljük hamar  sikerül majd a kistesó és nem lesz gond.Ilyenkor nem tud mit mondani az ember,de ugye beteg volt jobb is így neki.Csak nem értem mitől alakultak ki ezek a betegségek nála

KépKép
 


Sziasztok,

Jár még ide valaki? 

Kép Kép


Jelen

KépKép
 


Én is be szoktam nézni, ha ír valaki.



 
 


:)

"Ember: küzdj és bìzva bìzzál!" (Vagy, ha nem, legalább engem hagyjál!)
 
 


én is figyelem, hogy ír-e valaki :)

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Akkor elmesélem, hogy 2 év küzdelem után (harc a PCOS-sel és az inzulinrezisztenciával), a Mensmentis és Dr Arnold segítségével, hormonos rásegítéssel (closti, tüszőrepi) nagyon szigorú CH diétával (9 kilót fogytam) végre sikerült ismét teherbe esnem, jön a kistesó! Fiú, Bálint lesz a neve , szeptember elejére várjuk 

9 ilyen hónapunk volt, amikor hormonokat kaptam, 3 egymás után majd 3 hónap szünet, és a 9. volt sikeres.

SOHA NE ADJÁTOK FEL!

Kép Kép

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: