Új privát üzeneted érkezett!


Borsi
Nálam a császárral megvárták a szülés beindulását.


Kép
Kép
Kép
 


@freyka88:
2.babanal,akinél anatomiailag hosszabb a köldökzsinór,harantfekveses es körbe van tekerve,mint egy kötözött sonka,te nőgyógyász kent mit csinálnál? Az első baba is császárok volt...kérlek,mielőtt bárki orvosát es annak tettet megkérdőjelezése,előtte számolják el 100-így...azért vagyunk itt,hogy beszélgessünk,nem azért,hogy a másik dokijat fricskazzuk!
b.orsi82
Budapest XIV. kerület
 
 


@freyka88:
Elnézést az elutesekett,csak telefonrol küldtem!
b.orsi82
Budapest XIV. kerület
 
 

 
 


Borsi
Miért veszed támadásnak, ha valaki más véleménnyel van?


 


Kép
Kép
Kép
 


Hát, mindkét féle abortusz után lehet rá szükség, egy csomóan megbánják- az szarabb szerintem. De nem gondoltam volna, hogy ekkora vita lesz belőle, csak érdeklődésből kérdeztem, hogy vajon mennyire ismert ez a feldolgozási módszer, bocs!

Nekem ma munkanap volt, most meg mindjárt ünnepeljük a nagylány szülinapját! 

Kép

Kép

Kép
 
 
 


@ezster:
Sajnos nem csinált UH-t a doki, így semmit nem tudok, talán majd a 19.heti UH-n, ahova remélem kapok beutalót :o


 Baby Birthday Ticker Ticker
zso-ka33
Budapest
 
 


Sziasztok!

Freyka88:Jó a táblázat!:)Nekem még nincs emgadva a szülés várható időpontja,talán majd a 12 hetes UH után meg tudják mondani,a terhességem ideje jelenleg becsült.

Természetes dolog, hogy sokan másképp vélekedünk 1-1 témával kapcsolatban, azért ezen ne vesszetek össze és ne zaklassátok fel magatokat! :)
Mindenkinek megvan a oka arra, hogy miért úgy látja a dolgokat ahogy.
Én pl.:mélységesen elítélem azokat a kismamákat, akik terhesség alatt füstölnek, mint a gyárkémény.Megfordítanáma  cigit és a nyelvükön oltanám el! :P :D
Ezzel sem értenek sokane egyet velem, volt olyan kismama, aki ezért a véleményemért soha többé nem szólt hozzám, miközben az orvosnál meg tagadta, hogy dohányzik.Elfogadom, hogy ő így látja jónak, joga van a véleményéhez neki is és amúgy is az ő felelőssége.
Jobban szeretem, amikor azt olvasgatom itt, hogy ki milyen boldog és milyen új történések vannak a babával kapcsolatban! :)
Remélem ezért nem haragudtok meg rám!
Szép napot!

Kép
Kép
Kép
 
 


Sziasztok! Kinek hogy telt a hétvége? Nekem egyre energetikusabbak a napjaim, főleg délelőtt, aztán estére kidőlök :) Sikerült a labort utolérnem, három napig folyamatosan hívtam őket... (ez vajon máshol is így van, nem csak a II. sz. Klinikán???) Közölték, hogy nem is kell időpont, menjek oda, amikor kell, 16+pár naposan, és leveszik a vért az AFP-hez... A dokim meg elment külföldre, így az UH-t nem tudtam megkérdezni, majd ma hívom. Nektek is ilyen nyögvenyelős az ügyintézés egyébként?

 Baby Birthday Ticker Ticker
zso-ka33
Budapest
 
 


Szia ha nem gond én is beszertnék csatlakozni, igy a 14 hetemben.
Nem akartuk el kapkodni, a múltam miatt, ez az 5 -dik terhességem, az 1-2 után kivizsgaktak es kiderült nincs elég sargatest hormon azt követően nem estem terherbe majdnem 2 évig igy inszeminációra mentünk aki másodjára sikerült is igy lett belőle a mostani kislányom Lilla, majd azt követően  7 hónapra ismet terhes lettem amit épp időben észre vettek, hogy beteg utolsó pillanatban a 13 heten kislány lett volna. Rá szinten 7 hónapra terhes lettem ahol itt mindent rendben találtak, nagyon sokadszor vizsgáltak vettek vert, es ha minden igaz kisfiú lakik a pocimban.ez a mi kis történetünk 

sajnos nem sikerült vissza olvasni az 5 oldalt, de remélem valahogy sikerül becsatlakozni :)
noci85
Budapest XIII. kerület
 
 


Üdv itt!

Zso-ka! Nekem sosincs ilyen. A dokim megmondja mikor hova menjek, van egy összekötő/ aszisztens nő, aki ott dolgozik, őt szoktam felhívni. Amúgy régen én is Ács dokihoz jártam, de annyira nem volt szimpi, meg egyszer fájt a hasam sokat, elmentem hozzá, 10 mp-ig ultrahangozott, azt mondta semmi bajom. Dokit váltottam és ott kiderült, hogy csomó cisztám van. De a szomszédom pl 3x szült nála...

Zsófi


Kép

Kép
bruck
Budakeszi
 
 
 
 


Sziasztok lanyok!

Eloszor is udv az ujaknak, Mar hianyzott a tarsalgas veletek, alig vartam, hogy internethez jussak igy a hosszura nyulo hetvge utan!

freyka, koszonjuk a tablazatot, 35 eves vagyok.... nem a mai csirkek tarsasaga, de meg mindig huszonevesnek erzem magam ;)

az ultrahangot illetoe, itt, Belgiumban is ot ultrahang van. AFP tesztet mar regen nem csinalnak, a kombinalt teszt kotelezo, es a TB fizeti.

En most voltam a haziorvosnal < pisivizsgalat, bebidob). Ugy kellett vadaszni a kis nokedlit, mert elbujt valahol a gerincem kornyeken.... mindenesetre, kicsit aggodom is. Azt hittem mar mult heten ereztem a kicsit, es pentek ota semmi. tudom, hogy meg korai lehet, de azert idgesit nagyon.... mindegy varnom kell..:)

csillagtancos! Szerintem is jo otlet a zart topic,es azt hiszem meg kell a babanet valakijet kerni, hogy tegyek zartta... azt ugyan nem tudom nem kellene-e meg varni egy par hetet a keson ebredokre .... az sem jo, ha kimarad valaki ebbil....

Kepzeljetek, megint hanyingerem van.... azt hittem igy a 15 het utan mar nem lesz ilyen gondom.... hat ehhez kepest....



Lilypie Kids Birthday tickers\




Lilypie Kids Birthday tickers




Lilypie First Birthday tickers
 


@bruck:


Bruck, köszi, hogy írtál! Hát igen sejtettem, hogy azért nem mindenkinél megy ez így... Egy barátnőm ajánlotta őt egyébként, már többször sikeresen műtötte és nagyon bízik benne, és igazából nekem is szimpatikus, de mégis néha azt érzem, hogy lerázós... Ez a dolog a cisztákkal, hát elég necces...
Pedig, mikor utánaolvastam neten, szinte mindenütt dicsérik őt...
Ja az uh miatt felhívtam, és mondta, hogy persze menjek nyugodtan a Klinikára, így hát megyek oda, tb-re.
Szóval kissé elbizonytalanodtam

 Baby Birthday Ticker Ticker
zso-ka33
Budapest
 
 


@bkatalin:


Tényleg, a zárt topic jó ötlet, már akartam én is írni.

Hányinger néha még nekem is van, de inkább a puffadás jellemző... Úgy megnő a hasam, mintha már félidős volnék :D Aztán reggelre elmúlik.

Kíváncsi vagyok ezt az AFP-t mikor szüntetik be Mo.n? Azt olvastam, hogy Európában már szinte mindenütt megszüntették.

 Baby Birthday Ticker Ticker
zso-ka33
Budapest
 
 


Sziasztok!

Freyka88 nagyon tetszik a táblázat. Én is budapesti vagyok, a Honvédban fogok szülni.

Üdvözlet az Újaknak!

A zárt topik ötlet szerintem is jó.

Tegnap töltöttem be a 14. hetet, kezd visszatérni a régi energiám, a hétvégén nagyon sokat tudtunk sétálni a Párommal és éreztem is, hogy már nagyon rámfért.

Kép
mano86
Budapest
 
 


Zsoka: AFP-t júliustól szüntetik meg itthon is, de nem lesz kötelező és OEP-es a kombinált...

Bkatalin: de jó, 15. hétben már van bébidop? Remélem, nekem is csinál legközelebb a védőnő! Én úgy emlékeztem, az 20. hét után van, de régen volt már 3 éve :-)

Mondjuk ha várunk még két hetet és utána zárt? Akkor a november végiek is kb a 14. hétben lesznek, csak jön még addig, aki szeretne.

Én tengpa nagyon rosszul voltam. 5kor keltem 6 órám volt, értekezlet, és utána még lett volna 4-6 között fogadóóra... Én már a 4. órám után úgy keményedtem, görcsöltem, aztán az értekezlet után mondtam az igazgatónak ,hogy én hazamegyxek, rosszul vagyok (kicsit nézett, pedig tudja a babát, de e gy pasitól mit vársz). Amúgy 1 szülő keresett, mondta a kollégám, és az sem tört össze, hogy nem látott.

Ma már jó, csak reggel nem volt helyem a buszon, azért 15 percetr végig állni úgy, hogy ráz... bezzeg ilyenkor nem látszik a hasam!

Tegnap szerintem azért is lettem rosszul, mert szorított a nadrág. Már minden kényelmetlen. Megtaláltam az egyetlen megmaradt vékony kismamagatyóm, az most szárad, meg nagy vadászatban vagyok a neten (vatera, FBcsoportok). 1500-3000 között olyan jó gatyók vannak, most vettem egy C&A farmert 1900-ért. Voltam a H&M-C&Akban is (itt ez van, ami kismamis), irtó drágák. De ma vettem a H&M-ben egy rövidnacit, mert azt máshol nem láttam, és azért kell. Szerencsére elegánsnak és sportosnak is jó. Meg én szoknyát szeretnék, de az se újonnan, se használtan nem nagyon van :-(

Kép

Kép

Kép
 
 
 


Sziasztok hölgyek! :)

Üdvözlöm az új mamikat! :)

Ahogy így olvasom, hogy szinte senkinek nincs még igazán pocija, kicsit aggaszt hogy az enyém meg napról-napra nagyobb. Akkora a hasam kb., mintha félidős terhes lennék. Azt mondják a környezetemben, hogy azért van, mert fiú baba lakik odebent :).Esetleg van olyan köztetek, aki már tudja hogy fiacskája lesz? Érdekelne hogy hogy áll pocak terén.
Tegnap elkövettem azt a hibát, hogy olyan nadrágban jöttem dolgozni, ami egyébként nagy volt rám és gondoltam akkor simán jó lesz, de mire beértem már szorított és egész nap borzasztó rossz volt ezért a közérzetem és időnként fájt is a hasam (pedig néha ki is gomboltam,amikor tudtam ), viszont ez onnantól az egész napomra rányomta a bélyegét, mert hiába öltöztem át egyből otthon, az émelygés nem múlt el. :( Ez is egy tapasztalat.

Úgy látom itt a legtöbb topik zárt, de fel lehet venni új tagokat, ha kérnek felvételt.
Nagyon várom már a csütörtököt! :) Láthatom picit a picit

Kép
Kép
Kép
 
 


Deiss: látom, akkor neked is gondod van a nadrágokkal! Én ma egy olyan szoknyát vettem fel, ami aa múlt héten még kényelmes volt. Hát ma már ez is nyom egy kicsit. EGyedül a szakadt, kopott melegítőnacim kényelmes... na de azt nem vehetem fel, csak itthonra!

Kép

Kép

Kép
 
 
 


@csillagtancos:


háhá, igen a melegítő az tényleg szúúúper :D meg a cicanaci, csak most meg hideg van hozzá. Én hallottam olyat, hogy valaki egyáltalán nem vett terhesnacit, sem szoknyát, hanem leggingst hordott, nyáron meg a ruhákat, amibe belefért. Ez oké mondjuk, de velünk mi lesz szeptembertől? Muszáj venni valami nadrágot majd... Elég sok mammerboltot láttam itt a környéken, Jászai-Nyugati körül, gondolom nem túl olcsók... Hádában vajon akad ilyesmi?

 Baby Birthday Ticker Ticker
zso-ka33
Budapest
 
 


Mult heten pl. a Lidl-ben volt kismamrucis akcio, parom lelkesen vett is egy gatyat, amibe talan szeptemberben fogok beleferni, legalbbis bizom benne, hogy elobb nem leszek akkora. :D Viszont olcso es nagyon jo anyag, ilyen helyeken is erdemes szetnezni majd. :)
Mondjuk pont ma lattam egy kismamat aki ugy tunt nem akar mar beruhazni, mert a tavalyi nyaron beszerzett S-es meretu kisruhajat vette fel egy leggings-el, csakhogy kb. a 8. honapban lehet, szoval mindene kivolt belole...azert ennyire nem kell sporolni.  
Hadaban en inkabb sok babaruhat talaltam, de ha valamelyikben tudtok jo pocakosruhakat, szoljatok.  :)

dumo
Budapest
 
 


Én is ezen aggódom,hogy ha már most ilyen gondokat okoz az öltözködés,mi lesz később??
Nem szeretnék több 10e ft.-ot kismama gatyókra költeni, de ha sikerül végig dolgoznom,akkor muszáj lesz, mert melegítőben ősszel meg télen mégse járhatok be.Barátnőm mindig vatera meg hasonló oldalakon szerezte be ezeket a cuccokat, lehet én is megpróbálkozom vele csak én jobban szeretem ha látom,meg tudom fogni esetleg fel is próbálni mielőtt megveszem.
A nyarat én is megpróbálom átvészelni kismama cucc nélkül.Már vettem olcsón egy tuti kis nyári ruhát,ami ápol és eltakar.Csinos,kényelmes és mivel nem kismamákra van, jövőre is hordhatom. :)
Szerintem az idei nyár ezekről a ruhákról fog szólni. :)
 
 


Nadrágnál én is féltem vateráról venni a méret miatt. Most megprónáltam, mert sokkal olcsóbb, és max ha nem lesz jó, eladom. Viszont kérjetek minden méretet, ami csak eszetekbe jut: derék, csípő, hossz, comb stb. És hogy állítható-e, mert az is fontos. Amit nem állíthatóként árulnak, és a használtabb kategória, annak tuti el van nyúlva a bandázsa.

Hádában szerintem néha biztos van 1-2 darab, nekem nem sikerült találnom eddig. Viszont régen más turikban ki lehetett fogni, bálásban láttam többször is, csak akkor épp nem kellett.

Kép

Kép

Kép
 
 
 


Ez a ruha téma engem is aggaszt, de hasonló végeredményre jutottam, mint ti, hogy nyárra jók lesznek a leggingsek, tunikák, meg a nyári ruhák (ezekből alapból van egy pár darab). De szeptember-október-novemberre mindenképp kell legalább két terhes nadrág, hogy lehesen váltogatni. Én arra gondoltam, hogy varratok két állíthatós nacit, beruházok rá, mert az én méreteimbe elég nehéz turkálni, vagy vaterázni (185 cm vagyok...). Majd megérdeklődöm mennyibe kerülnek. Aztán ott van a kabát, abból is kell legalább egy, de inkább kettő! Na azokat megpróbálom a Hádában turkálni, hátha.
A táblázat nagyon klassz Freyka. Én 35 éves vagyok, ha kibővíted. És a zárt topic ötlete is teszik.
Izgulok, mert a héten kapom meg a kombinált teszt eredményét. Amúgy ma voltam dokinál és láttam a kicsikémet, úgy kapálózott az UH-on  A doki szerint csak a 18. hét körül tudja megmondnai, hogy fiú vagy lány, kár. Egyébként még nekem se nőtt látványosan a hasam, de minden nadrágból ki kellett venni az övet. A melegítő a legjobb, egyetértek!!! 

Kép
joti
Pécs
 
 
 


Sziasztok!

 zsoka! a puffadas nalam is mindennapi. estere akkora vagyok, hogy csak na, reggelre lemegy. mar gondolkoztam azon is, hogy esetleg a viz....

lanyok! kismama ruha teren a baross utcai kismama bolt annak idejen tuti cuccokat csinalt es megfizetheto volt. mostanaban nem jartam arra. a szomszedom atalakitott egy - ket nacimat kismama gatyova... nekem nagyon bevalt.... csak a rugalmas pocak takaro reszt kellett megvenni, es kesz....

Lilypie Kids Birthday tickers\




Lilypie Kids Birthday tickers




Lilypie First Birthday tickers
 


Szebb napot lányok!
Sajnos esős napra ébredtünk:(
Képzeljétek!Reggel keresgéltem nadrágot a szekrényben, hogy melyik az amelyik legkevésbé szorít.
Ahogy gondolkodtam,végig éreztem a szorítást a hasamon, amit a nadrág okozott tegnap előtt.Nem tudom, hogy ennek a következménye-e, de a reggeli tejeskávém vissza is jött .Pár napja szinte egész nap teltségérzetem van és ébredés utántól folyamatosan puffadok fel.Napközben már akkora vagyok,mint aki szülni készül :S Mit gondoltok erről?Kell aggódjak emiatt, vagy ez még normálisnak számít?
 
 


Szép napot kismamik.

deiss: huuuu tejeskávé nálam Lillánál kijött ismerős :/ itt a teso babánáll nem is próbálkoztam vele inkabb ;) 
szerintem normális a puffadás 

bkatalain: látom már van 2 kisfiad, szóval egyáltalán nincs kizárva, hogy a pocaklakot érezzed-érezzted, 2 ismerősöm is van aki a 3- dik babát már a 12-14 között érezte. Gondolom 2 kisfiú szertnétek már egy kislányt nem!?

Zsoka: mintha június vagy július 1 lenne az afp megszüntetése de nem vagyok biztos benne.

Csillagtáncos: van kismama Turi pl a 13 kerületben a visegrádi utcába meg kellen nézzne lehet van szoknya :) ha persze budapesti lakos vagy :)


Mano: 13 kerületi lakos vagy?! Mert ha igen akkor nem a Mávban fogsz szülni?! Mert a Honved korhazban nincs szülészet. Csak azért kérdezem mert en is a Mávban szültem Lillát és most is ott fogok ;) 

noci85
Budapest XIII. kerület
 
 


noci85:
Visegradiban merre van az a turi? :)  En is a MAV-ban fogok. Milyen amugy? Tudom mas topicban mar olvastam rola, de most erdekelne te mit tapasztaltal. :)  Ki a dokid?

dumo
Budapest
 
 


@noci85:


Szia!

Nem 13.kerületi vagyok, a választott orvosom miatt járok ide. Igen, a MÁV-ra gondoltam, csak most ugye az is a Honvédhoz tartozik és nem tudom még, hogy a kismamák körében milyen néven emlegetik a kórházat.

Mikorra vagy kiírva?

Kép
mano86
Budapest
 
 


Sziasztok!

Csatlakoznék hozzátok, mint november 5-és, most találtam teljesen véletlenül a társalgót, valamelyik cikk mellett, eddig regelve sem voltam. :)

Érdekes látni, hogy nálatok is a ruhatéma megy nagyon, én is nagy dilemmában vagyok, hogy honnan és milyet szerezzek be. Az eddigi nadrágaim még jók rám, mert eleve egy kicsit nagyobbak voltak derékben, és kellett hozzájuk az öv, szóval most még csak kijjebb csatolom egy lyukkal, ha nagyon feszülősnek érzem. Bár nekem a méretezéssel is bajom van, hogy mégis mekkorát keressek, használható-e a megszokott S/M méretezés.

Érdekel ez a tarkóredő mérés is, nekem a doki uh-n csak hasit csinált, mert az orrcsontot 2,4 mm-re méretezte, és azt mondta, ez elég. Tényleg nem feltétlenül szükséges megcsinálni?

picibaba.hu vonalzó
sziza
Hódmezővásárhely
 
 


Sziza: üdv itt! Én azt tapasztaltam, ha te is S-M között vagy (én igen), hogy célszerűbb az M-st nézni, az tovább jó lesz. Felsőben simán megy nekem az S is. Elvileg a combod is vastagodhat, én inkább arra hízom, így sajnos az S-es gatyók már nem jók

Kép

Kép

Kép
 
 
 


Sziasztok!
Én 2in1 farmert vettem a múltkor, nem volt olcsó, de végig kényelmes volt és terhesség után is lehet hordani, olyan csak mint egy derékmelegítő. Meg aki első babás ne higgye, hogy szülés után nem abban fog még járni 1 hónapig. Legalábbis én azt hittem, hogy nem kelll majd, de kellett. 
Leggings gumija ugyanúgy szoríthat. H&M-es rövidgatyám van nekem is, nagyon szuper. Most még nem hordok terhesnacit, itthonlét előnye=melegítő  elég gáz..., mindegy.
Aki nem egy gyereket tervez és ez az első annak szerintem érdemes most beruházni tartósabb cuccokba, legalább legközelebb nem kell.

Zsófi


Kép

Kép
bruck
Budakeszi
 
 
 
 


Dumo: pontosan melyik sarkon azt nem tudom csak azt tudom, hogy ahol kb a mária bababolt van na ott vagy eggyel feljebb vagy lejjebb :):):):):)
én teljesen meg vagyok voltam elégedve a szuleszti osztállyal. Amugy nem rég volt ott egy komoly váltás szülésznők orvosokat illetően. 7 szoba van mondhatni szep felújított 2 luxus 1-7 szoba (7 voltam) minden van ami egy vajúdó kismamának szüksége lsarokkad bordasfal sőt apukanak agy ha elfáradna aludhat :):):):)
nekem az orvosom Aszódi doktornő és szülésznő is amugy es az éppen hozza vele egy műszakban levő szülésznő volt ott szülésnél , aki nagyon kedves aranyos volt :) ha érdekel bármi kérdezz nyugodtan hirtelen ennyi jutott eszembe :):):)

Manó: jahhh értem :):):) Mávnak szoktak mondani mert igen ott vana. Szülészeti osztály :) nov közepe, te!?

Ki tudja vagy nem tudja rajtam kívül még senki a pocaklako nemet?! Nekem a 12 heten kisfiút tippeltek 80% ba?
noci85
Budapest XIII. kerület
 
 


Hú, én az első születése után rengeteget fogytam. L-ről S-re. Levitte a szoptatás, meg nem tudom, mákom volt. Így a 2-nál lötyögtek a gatyók, kellett is venni. Na abból a téliek jók lesznek novemberben. De van egy nyárim, ez az egyetlen jelenleg, az első babáról, úgy megörültem neki vasárnap, mikor megtaláltam, felpróbáltam, á, kényelmes, jó lesz az. Kimostam, ma vettem fel először, hát esik le rólam. Pedig olyan jó hosszúgatya-halásznadrággá alakítható... Mindegy, egyelőre ez van, inkbáb mint a normál gatyók.

Kép

Kép

Kép
 
 
 


Sziasztok! Újaknak is helló!
Sziza: nekem is hasi Uh-ot csináltak a 12 hetesen, nekem 1,2 lett a tarkóredő.
noci85: de jó neked, hogy már legalább 80%-ban tudod, hogy kisfiú. Én hiába kérdeztem a dokit, azt mondta, majd a 18. héten mond biztosat...
Lányok! Megjött a kombinált teszt eredményem: Down 1:1600, szerintetek ez jó eredmény? Bár a leltbe azt írták, ez alacsony kockázatnak számít.
Mi a véleményetek fehérnemű témában? Érdemes mindneféle kismama bugyit, melltartót stb-t. venni? Mondjuk a szoptatós melltartót értem, hogy mi a jó benne. De például ha már nagyobb lesz a hasam, tudok majd sima bugyit hordani, vagy csak kismamásat? Lehet hogy bugyuta kérdés, de tényleg nem tudom elképzelni ...

Kép
joti
Pécs
 
 
 


Én simát hordtam végig (bugyit). Melltartót nem találtam kényelmeset. Szoptatásra H&m-es szoptatós atlétát vettem. Akinek nek nagy a melle (alapban 75b) annak szerintem nagyon kényelmes. Szoptatós melltartót most nem érdemes venni, mert a mell és a has is sokat változik addig.

Zsófi


Kép

Kép
bruck
Budakeszi
 
 
 
 


Sziasztok csajok!

deiss, ne aggodj! puffadas teljesen ok! orulj neki, hogy eddig megusztad.... estere en is eleg nagyra novok. ez a resze kevesbe zavar, de eleg csalodott vagyok, amikor reggelre majdnem eltunik a pocak... 

Noci, igen, szeretnenk kislanyt, de annyira parazok, hogy minden ok legyen, hogy ez atragadt mar a ferjemre is, igy mar kvazi ugy vagyunk, hogy csak ne legyen baja, kuki ide vagy oda! 

sziasztok ujak! 

egyebkent a mai hirek nalam: ugy nez ki, hogy leghamarabb szeptember vege fele mehetek szulesi szabira... addig meg ovatosnak kell lennem.... ma majdnem lefordultam a szekrol, mert ebed utan a kis nokedlim ugy dontott alomba ringat munka kozben  en naivan azt hittem hogy igy a 16.het derekan mar az energiak felporgetnek.... ehhez kepest csak akkor ebrdek fel, ha hazaerek este, es le kellene fekudnom aludni....

remelem mindenki jol van! ki megy legkozebbb dokihoz/vedonenihez?

Lilypie Kids Birthday tickers\




Lilypie Kids Birthday tickers




Lilypie First Birthday tickers
 


joti! az eredmenyed teljesen tuti!1/300 korul kell elkezdeni aggodni ;)


Lilypie Kids Birthday tickers\




Lilypie Kids Birthday tickers




Lilypie First Birthday tickers
 


Köszi bruck, megjegyzem, ezt a szoptatós atlétát. Tudod azért kérdeztem, mert mindenhol reklámozzák ezeket a kismama fehérneműket, és nem értettem miért olyan fontos ez.

bkatalin: Köszi, és tudom, hogy fölöslegesen paráztatom magam. Kezdem azt gondolni, ez az anyaság egyik meghatározó érzése ...

Volt már valaki AFP vizsgálaton (most hirtelen nem tudom, ki jár a 16. hétben), mit gondoltok róla? Én erre a vizsgálatra megyek legközelebb, aztán a védőnőhöz.
Minden csodás kismamának (akik mi vagyunk) szép estét!

Kép
joti
Pécs
 
 
 


Én szerdán megyek majd 12 hetesre. Már várom!

Nem próbáltok meg vonalzót csinálni, hogy tudjuk ki hol tart? Elég egyszerű.

Zsófi


Kép

Kép
bruck
Budakeszi
 
 
 
 


joti! hidd el ismerem az erzest! nekem ez mar nem az elso terhessegem, es meg mindig para a kobon.... aztan meg a gyerkekkel, hogy mindig mindn rendben van veluk!... ez mar sak igy van!

zsofi, majd irj, hogy mit lattal.... nagyon izgi az elso felvetel ;)

Lilypie Kids Birthday tickers\




Lilypie Kids Birthday tickers




Lilypie First Birthday tickers
 


Hahooooo kismamák. 

Látom azért akkor nem vagyok egyedül igy a 14 heten aki hulla fáradt és émelyeg :(

engem en az erdekelne mert látom vagyunk itt akik mar több gyerekesek, hogy mi a tapasztalat olyan téren, hogy 1 szobába kerül 2 gyerek természetesen kicsi a korkülömbséggel  ( mikor megszületik teso pont 2 év lesz köztük)

oszinte leszek en nagyon nem vagyok annak a híve hogy mellettem legyen a baba   Lillát ahogy haza hoztam a kórházból ment a kis baba szobájába. Es nagyon jol bevált lassan 1.5 éves és tudja mikor van alvas jo alvó is. De II tudja a teso milyen lesz. Ha egy szobába tenném őket!?
ez ügyben erdekelne vélemény ill tapasztalt

annyit még hozza fűznek, hogy ki tudnék alakítani neki egy külön szobát csak, Hogy nincs egy fél éve hogy teljesen pöcre vágtuk a lakasT....
noci85
Budapest XIII. kerület
 
 


Honvédkórházban illetve volt MÁV-ban szülő kismamik!

Én 2013. januárjában szültem ott a kisfiamat.

Amit vinni kell: pelenka, popsitörlő, popsikrém,köldökápoláshoz  alkohol(70%) és fültisztító pálcika.
Picúrnak body és rugi a bent töltött napok számával arányosan, textil pelenka, anyának betét.

Jó ha van nálad: cumisüveg, bébivíz, mellszívó.

Én császárral szültem, nehezebben indult be a tejem, semmit nem adtak a babónak, még tiszta vizet sem, 2. nap estéjére szépen ki is száradt és belázasodott...utána egyből kaptunk tápszert...

A csecsemős banda hozzáállása hagyott némi kívánni valót...nem tudom azóta milyen a kollektíva, de tavaly év elején nem voltak a helyzet magaslatán...

Joti!

Az én kombinált erdményem: 1:10 000-hez...az is alacsony kockázat, de ezek szerint igen tág a tűréshatár.
b.orsi82
Budapest XIV. kerület
 
 


@b.orsi82:


Köszi a kis összefoglalót, hogy miket kell vinni! Ezekbe idáig még nem is gondoltam bele, még szerencsére messze van november, de azért nem árt tisztában lenni ezekkel.

Kép
mano86
Budapest
 
 


@noci85:


én is november közepére vagyok kiírva, ha minden igaz november 10 lesz a dátumunk.

Kép
mano86
Budapest
 
 


2012 decemberi. Kislányomat ott született a Mávban.
Én a csecsemős bandával vegig meg voltam elégedve szigorúan jöttek es segítettek szoptatni a gyereket mert en is császáros voltam, sőt mi is kaptunk tápszert sőt ok vettek észre a baban hogy valami nem stimmel mert nyüszögött en azt hittem természetes, de kiderült alacsony a cukor szintje es utana vegig minden nap figyeltek. 
Ruhát illetően igen en is vittem de van nekik is adnak. 
Illetev alkoholt is adtak a köldök ápolására ( törlőke becsomagolva ) steril volt.
nekem ezek a tapasztalatok voltak, sőt császár után 8 órával segítettek fürdeni nem hagytak egyedül még fel öltözni is segítettek. Lehet en szerencsés voltam akkor. 
De hallottam en is persze negatív tapasztalatot
noci85
Budapest XIII. kerület
 
 


@noci85:


Mi nem sűrűn láttuk a csecsemősöket...se az első tisztába tételnél nem segítettek, sem szoptatni.
Szoptatni a védőnő jött segíteni...

Szóltam, hogy egész nap sír a pici és nagyon meleg is, szerintem lázas, leráztak, hogy biztos csak melege van....naná, hogy lázas volt...este fürdésnél derült csak ki..
Szerintem nem nagy kunszt egy lázat mérni..még erre sem voltak hajlandóak...

Természetesen lehet van kivétel az osztály dolgozói közt, én három nap ottlét alatt ezt tapasztaltam...

Ami a ruhát illeti, volt szobatársam, aki nem hozott rucit a bébinek, mert nem tudta, hogy kell, nagyon gorombán letermtették őt..szegény el kezdett sírni...


b.orsi82
Budapest XIV. kerület
 
 


Bruck: jó ötlet ez a vonalzó, de mindne hozzászólásod végén külön be kell illeszteni, vagy hogy?
Azt már megtaláltam, hogy hol lehet iylet csinálni

Kép
joti
Pécs
 
 
 


Talán sikerült is...

Kép
joti
Pécs
 
 
 


Kismamafehérnemű: nekem nem volt sose. Melltartból később jobb lehet a vastag pántú, mert a cicik megnőhetnek a vége felé (nekem már most nagyobbak). A szoptatós melltartó szerintem jó, bár szörnyű, hogy kb sima fehér van csak belőlük, esetleg, ha ügyes vagy, találsz feketék. mintha mi nem nők lennénk...
Kismamafürdőruhája volt már valakinek? Nekem eddig nem kellet, úgy szültem, de most nyáron jó lenne, gondolom, a sima fürdőbugyi azért lecsúszhat... Szóval, szívesen várok tapasztalatokat e téren.

Megjött a zsibvásáros kismamafarmerom, és JÓ!!! Úgy örülök!

Én is mindig álmos vagyok napközben, tegnap nagyon durva volt, majdnem elaludtam az óráimon, de komolyan, agyam sehol nem volt, csak vártam,  hogy végre vége legyen... Nekem a hányinger múlóban, bár tegnap este vacsi után majdnem hánytam, de most jobban támad a gyomorégés.

nálunk nem szabad a babát otthoni cucba öltöztetni a kórházban. És ezek a régi kising-angolpólya kombinációk vannak, amit kb Emmánál sem tudtam normálisan bekötni... És mi, kismamik sem vehetünk fel mást, csak az ocsmány kórházi hálóingeket... Pelenkát 3-5-öt adnak, popsikrém mindig van, fürdetni meg ők fürdetik hajnalban, és úgy hozzák vissza a babót.
Az elsőnek nálam sem adtak semmit, de észre sem vették, miért ordít, ti. nem tudott rendesen szopni, gyenge volt a szája. és mivel május volt és meleg, szegénykám úgy kiszáradt, hogy mentünk kékfény alá+ infúzióra a PIC-be 

Kép

Kép

Kép
 
 
 


Sziasztok!

Utálom ezt az időt! Hideg van, szél van és a gyerekeim is ilyenkor extrán nyűgösek Vagy csak az én toleranciaszintem csökkent????

Zso-ka
Júliustól már Mo-n is kiveszik a terhesgondozási protokollból (de eddig sem volt kötelező)

Kismama ruhák
Nekem eddig jók voltak a visszahajthatós derekú fitnessnadrágok, tunikák, A-vonalú felsők...
Több holmit vettem a Cosmos City-ben, C&A-ban
Most nagyon nem kell vásárolnom

Turkáló
Nem szeretem. Általában célirányosan szoktam vásárolni. A netes oldalakhoz sincs türelmem, hogy órákig böngésszem, hogy találok-e valami megfelelőt (két kisgyerek mellett nagyon időm sincs)
Gyerekholmi beszerzés: www.kynga.hu

Sziza
Nekem hüvelyi vizsgálat volt és nagyon alaposan megnézték, lemérték a babácskámat.

Noci
Nálunk UH alapján kislánynak mondta a babát a doktor (UH-ban profi...ő írta a tankönyvet is, amiből a szülészeti-nőgyógyászati UH-t tanulják a doktorok)

Joti
1600 baba közül 1 születik betegen azok közül, akinek ilyen eredménye van.
(Engem ezek a vizsgálatok azért nem győznek meg, mert azt nem mondják ki, hogy nem a tied az az 1 beteg)
Bugyi, melltartó: amit egyébként is hordok. Nekem pl. a sportmelltartók beváltak, még szoptatás időszakában is.
Reklám: ez az eész terhesség-szülés-gyerekezés egy nagy üzlet a különböző gyártóknak! Kismamáknak könnyű eladni szinte mindent, mert mindenki a legjobbat akarja a gyerekének...aztán a végén kiderül, hogy van köztük egy csomó felesleges cucc!
AFP helyett nálunk már évek óta a "négyes tesztet" csinálják. (ez megy itt TB-re)
http://downszures.extra.hu/index.php?op ... 72&lang=hu
Mondjuk, én az eredménnyel nem sokat foglalkoztam



Kép
Kép
Kép
 


Noci
Nálunk 15 hónap van a két fiú között. A baba és a középső között is olyan 15-16 hónap lesz
Kezdetben a törpe velünk aludt. A hálószobába volt betéve egy ágy. Hogy ne kelljen éjszaki szoptatásnál nekem felkelnem. Aztán olyan 6-7 hónaposan költöztek a fiúk a gyerekszobába. Most együtt vannak, de nem szokták egymást zavarni.

Nekem mindkét gyerekem császáros volt. Lényegében attól a pillanattól kezdve, hogy engem kivittek a műtőből együtt voltunk. (ott volt azért apuka is)
Nem kellett nekik se víz, se tápszer, ügyesen ciciztek...
Mások vagyunk, mások a gyerekeink is...
DOTE szülészeten adnak mindent, de ha akarja az ember felveheti a sajátját, saját ruhába öltöztetheti a babát. Ott azt nem szeretik, ha nincs anyuka közelében, mellén a baba...

Csillagtancos
Fürdőruhát a Decathlonban vettem... tanakinit



Kép
Kép
Kép
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

cron