Új privát üzeneted érkezett!

Köszönőm Szépen anikis.
Hogy birjátok a napokat? Pláne a meleget?
Vannak nektek még valamilyen rosszullétt? 
Nekem némikkor vizketés  
Reggelente- gányinger. és valamikkor este is.
22 hetes és 4 napos vagyok-neketek már mocoróg a baba?
 

botaene11
Tolna
 
 


Sziasztok!

Végre túl vagyok a terheléses cukros vérvételen, jó lett az eredmény így megúsztam a dietetikust, meg a diétát :D

Anikis jó nagy munkába vágtátok a fejszéteket, mi is terveztük az ablakcserét + belső ajtó cseréket a nyárra, de már nem mertük bevállalni a melót meg a vele járó hatalmas felfordulást. Ráadásul Ti még egy 5 éves lurkót is szórakoztathattok közben, jó móka lesz :)

Szerencsére a meleget jól bírom, a baba is mozgékonyabb a jó időben (a hidegben teljesen belustult), most viszont egész nap nincs megállás, "majd kirugja a ház oldalát". Szerencsére eddig hírből sem ismerem a vizesedést, de ezt gyorsan le is kopogom, nem is hiányozna.

A Zamira név jobban tetszik, de valahogy a Zille sokkal szebben cseng a vezetéknevekkel. Nehéz kérdés :)

Anyuci1990 örülök, hogy ilyen gyorsan sikerült lakást találnotok. Mikor költöztök? És most már babakocsitok is van :) Gondolkoztatok már fiúneveken, most hogy kiderült mégsem lesz szükség a kiválasztott lánynévre?

Lányok ti már elkezdtetek vásárolni a babáitoknak? Hogy haladtok vele?

Mi jövő hét kedden megyünk 4D-s ultrahangra, eddig olyan szégyenlős volt a babánk hogy sehogyan sem sikerült megkukkantanunk mi van a lábai között, így most kap egy utolsó esélyt a vásárlás előtt, hogy megtudjuk csupa csajos, vagy csupa pasis holmit vegyünk neki.

További szép estét kívánok nektek! :)
barbi1983
Tatabánya
 
 


Sziasztok :* 



Itt sokkal melegebb van de egyelőre bírom :) 


@barbi1983
:Igen eredetileg is Maximilián lett volna a neve ha kisfiú :) Én is örülük , hát azt mondta a festő , hogy a héten végez , a bútorokat megrendeltem mert most ilyen olyanba laktunk ahol semmi nem miénk volt , szóval végre lesz olyan is  Pont ma voltam bent a házba áh gyönyörű :) 2 szintes a lépcső bent van a nappaliba és ilyen üveg valami van a korlát helyett (itt ez a szokás) szóval mondtam is a páromnak hogy ezzel majd kell kezdeni valamit  Nekünk egyelőre a babakocsi a babaágy meg az etetőszék van meg  Ez is csak azért , mert voltunk hétvégén a babywalz-ba és láttam, hogy a Bugaboo levan akciózva így 500 euróért megkaptuk  Amúgy 1000 lett volna de az utolsó darab volt  Az etetőszék meg 100 euró volt :) Ja meg nagyon cuki kismama ruhákat vettem az került sokba mert majdnem 600 eurórt fizettünk értül 

anyuci1990
Spanyolország
 
 

 
 

Sziasztok!

Igen ez a név kérdés nagyon nehéz. És még persze a család is rátész egy lapáttal :(
Mi is jövőhétre tervezzük a 4D uh-t, ott is erősitség meg hogy kislány, utána kezdek várásolni :) Már alig várom. Remélem nem azt fogják mondani hogy kisfiu  Mi a férjemmel természetesen nem akadnánk ki, de a család már tett olyan kijelenteést, hogy akkor minek mondtam el a 18 hetes uh után hogy mi, ha lehet hogy nem is?? Pedig 99 % mondtak. Jaj nagyon fárasztóak sokszor. 

21+4 napos vagok most. baba nagyon aktív nekem, egész nap mocorg. A hidegtől meg még joban felpörög?
Szerintetek ilyen korban már csuklanak? Érezhetem? Sokszor van rángatózás egymás után többször. Az lenne vajon?

Igen nagy meló lesz, de ha már festjük az egész házat, akkor már letudjuk ezt is. 

Nekünk Touragoo babakocsink van, mózes meg bébihordozo is van hozzá. 

Lányok nektek változott a bőrötök terhesség alatt??? Nekem a fiammal semmi, most meg annyira pattanános vagyok, hogy rossz tülörbe nézni 

Tele a nyakam, hátam, mellkasom apro pici pattanásokkal. 

Szép napot 

anikis
4244 Újfehértó
 
 


Sziasztok!

Én sokkal jobban viselem a meleget, mint az esős időket, mert esőben a nagy lányomat nem tudom kivinni a játszóra és akkor pokol van itthon :D
Mivel nekünk megint kislány lesz, így csak pár apróságot kell beszereznünk, de már azok is úgy ahogy megvannak.
Mi már voltunk 4D-n a 19. héten, így mi biztosra tudjuk már egy ideje a nemét. 
Rosszullétek szerencsére elmúltak, de vizesedni tuti fogok.
Mi Pierre Cardin babakocsit vettünk, annak ellenére, hogy sok rosszat mondanak róla (szerencsére mi nem tapasztaltunk semmi borzalmasat).

Szép napot! :)
tittuskam
Budapest XXII. kerület
 
 


Sziasztok! Ma már érzem a közelgő hidegfornt hatásást :( Húzódik a hasam, és menstruációs görcsök is kisérik 

Ti hogy vagytok??
anikis
4244 Újfehértó
 
 


Sziasztok! 
Szokás szerint kivagyok megint! Egyszer hideg,egyszer meleg! 
A baba alig mocorog,ettől meg ugye csak idegesebb vagyok. Ma ovis évzáró lesz délután,Anna már nagyon várja! Főleg azt,hogy a nyáron nem kell mennie. 

Remélem holnapra azért szép időnk lesz,mert készülünk a Mamához,és esőben,szélben nem szívesen indulok útnak....

Vigyázzatok magatokra,és a babákra!

baby development

baby development

baby development
neva16
Szil
 
 
 
 
 


Sziasztok,

A név kérdés tényleg nehéz, főleg a családdal. Mi is két név között vergődtünk, és amikor döntöttünk, a családi reakció az volt, hogy miért nem a másikat választottunk, és még mai napig is emlegetik, hogy a másik név milyen szép. De mi már döntöttünk, Léna lesz

anikis: 
Nekem a Zamira tetszik jobban, bár a Zille is szép név. Nehéz döntés...

botaene11:
Nekem tetszik

A hidegfrontot én sem vártam, újra kezdődik az éjszakai nem alvás és forgolódás 
De kitartás, most néztem, hogy vasárnaptól már újra jobb idő köszönt ránk!!!

Én a 25. hét közepén járok, és már én is érzek apró rángásokat, amire úgy gondoltam, hogy annyira ritmusos, hogy lehet, hogy csuklik a pici. 


 
 


Sziasztok. Lakásfelujítás:a kis szoba és a konyha közötti falban szétcsuszott a lefolyócső, ugyhogy átázott a fal. Tegnap megcsinálta a szerelő. Még vissza kell falazni és festés. Szerencsére még a betervezett festés előtt történt.
Tegnap töltöttem a 28. hetet. Kedden voltam orvosnál megnézte a labor eredményem azt mon
vilus2010
Esztergom
 
 


Sziasztok. Lakásfelujítás:a kis szoba és a konyha közötti falban szétcsuszott a lefolyócső, ugyhogy átázott a fal. Tegnap megcsinálta a szerelő. Még vissza kell falazni és festés. Szerencsére még a betervezett festés előtt történt.
Tegnap töltöttem a 28. hetet. Kedden voltam orvosnál megnézte a labor eredményem, azt mondta Oké. Még szívhangot nézet az is jó mást nem csinált. Nincs fogadott orvosom. Nektek van? Jövő hét csütörtökön uh. a korházban. Baba a héten kifejezeten sokat mozog. Mult héten nyugiban volt. Lehet, hogy a változékony idő ellen tiltakozik. Itt már csak 16 fok van. Mikor rájöttünk a cső problémára anyira felhúztam magam, hogy begörcsöltem. Magneb6-tal oldottam. Új tünet az éjszakai vádli görcs. Remélem jól vagytok lányok.
vilus2010
Esztergom
 
 


Bocsi az ismétlésért telefonról írok. Nincs számítógépünk.
vilus2010
Esztergom
 
 


Jó reggelt!!

Nos ideért a hideg, szerencsére nem volt vészes a fejfájásom sem, meg a hasam sem görcsöl most, sőtt a kéz-lábdagadásom is elmúlt :)
Nálam is előjött pár napja a vádligörcs :(

Eldőlt a névkérdésunk apa javára: Zamira lesz 

Nekem nincs fogadott orvosom, Zétivel sem volt. Most 6 hetesen magándokiho mentem, mert akkor is sokat görcsöltem, meg voltam még 8 hetesen mikor barnáztam, de utána nem mentem hozzá.


szép hétvégét nektek 

anikis
4244 Újfehértó
 
 


Sziasztok!

Pocika nálunk is rosszul viselte a hidegfrontot, néha kétségbeejtő volt, hogy mennyire keveset és ritkán mozgott.

Anikis nekem szerencsém volt nagyon a bőrömmel, a terhesség előtt hajlamos voltam a kiragyásodásra, ez az első trimeszterben csak fokozódott, de azóta olyan szép a bőröm mint talán utoljára gyerekkoromban.
Nem erre szokták mondani, hogy a legtöbb lányos kismamának pattog ki a bőre?

Vilus nekem van fogadott orvosom. Túl sok volt a nőgyógyászati problémám az utóbbi években, ezért mindenképpen egy olyan dokit akartunk, aki figyel rám/ránk, akiben meg tudunk bízni. (Bár lehet hogy ez az első gyerekesek túlaggódása :) ).
A vádligörcs sajnos egy-kétszer már engem is megtalált, de azt hiszem még mindig szerencsés vagyok, hogy nagyobb dolgok nem történtek (gyorsan le is kopogom :) ).


Van még itt valaki rajtam kívül, aki nem tudja, a születendő babája nemét?

További szép napot nektek! :)
barbi1983
Tatabánya
 
 


@barbi1983:
Szia. Én azért nem fogadtam orvost, mert akit kérdeztem akkora összeget mondot, ami egy fővárosi korházban oké, de itt sok. A másik ok, ha az elején megfogadom nem biztos, hogy még itt dolgozik. Szinte évente változik az orvosi gárda. Tavaly félő volt, hogy bezár a szülészet olyan kevés volt az orvos. Akkor mehettünk volna Pestre vagy Tatabányára. Ja és itt dolgozott tavalyig, a múlt héten híradóban szereplő nőgyógyász.
vilus2010
Esztergom
 
 


Sziasztok!
Engem ismét kifektetett a front,már menetrendszerű,hogy légcsőhurutom van!A terhességem eleje óta ez már a negyedik.... 
A hétvégén már engem is megkerített a keményedés,eddig nem volt jellemző. 

Barbi1983! Még nálunk nem tudták biztosra mondani a nemét,pedig már nagyon fúrja az oldalamat!  
Van fogadott orvosom,hozzá járok magánrendelésre az eleje óta! Emmát is nála szültem 2 éve lesz szeptemberben.
A fő oka,hogy az első csajszimnál nem volt orvosom,szartak is rám magasról,elnézést a kifejezésért!
33 óra után bújt ki a lányom,összevissza repedtem szakadtam,és teljesen elcsesztek velem a varrásnál. A szülés után 3 héttel derült ki,hogy bennem maradt egy tampon, addig komolyan nem tudtam ülni sem annyira fájt az alfelem.A párom szedte ki,aztán mikor ezt az orvosal közöltem,azt mondta a hüvely nem steril terület,ott bármi lehet. Hát nem mondom el miket gondoltam az anyukájáról! 
Az csak a második szülésemnél derült ki,hogy a hüvelyemet összevarrták a végbelemmel,ezért mostanra már kialakult egy tartási probléma is! A szülésznő hülyének nézett a beöntésnél,hogy miért nem szorítok,pedig én nagyon is azt éreztem,hogy ennél jobban nem megy!Aztán a varrásnál hüledeztek,hogy micsoda munka volt ez az előző szülésnél,hogy így varrtak össze! 
Nos ezért a magándoki,mert ő már tisztában van ezzel a gondommal,és nem fog miatta lenézni,tud a problémáról,és úgy is kezeli a szülésnél. Valamint ha befejeződik a picur szoptatása,akkor még vár rám egy nagy helyreállító műtét is,ahol szintén asszisztálni fog,hogy ne kelljen 40 évesen pelenkát hordanom!  
Magánba havi 8000,- a tarifája,a szülést nem határozza meg,amennyit szánunk! Megsúgom két éve egy fillért nem fogadott el! 


baby development

baby development

baby development
neva16
Szil
 
 
 
 
 


Sziasztok,

mi is szerettünk volna orvost fogadni, de Székesfehérváron van egy csomó jó nőgyógyász, aki viszont nem dolgozik a helyi kórházban. Hát én is egy ilyet választottam Mivel több, mint 2 évig nem estem teherbe, elmentem több orvoshoz is, elküldtek különböző vizsgálatokra, de senki nem mondta meg, hogy mi a gond, nem igazán foglalkoztak velünk. Akkor mentem el a jelenlegi orvosomhoz, aki azonnal közölte a régi leleteim és egy vizsgálat alapján, hogy hormonális betegségem van. Ősszel megműtött egy 30 km-re levő kórházban, volt egy petevezeték átjárhatósági műtétem stimulálással. Az eredmény rossz lett, nagyon kicsi (4%) volt az esély a természetes úton történő terhességre, azt mondta, hogy az idő pazarlása helyett menjünk lombikprogramra. Már elkezdtük a lombikot megelőző vizsgálatokat, amikor késett a menstruációm, és csak azért csináltam egy terhességi tesztet, hogy ne dobjuk ki a viszgálatok árát az ablakon. Legnagyobb meglepetésünkre pozitív lett, és amikor felkerestem az orvosom, együtt örültünk Utána meg már nem volt szívem ott hagyni, hiszen tulajdonképpen neki köszönhetjük a pici babánkat, nagyon kedves és aranyos, mindent alaposan elmagyaráz. Nála 7000 a terhesgondozás alkalmanként. Mondjuk errefelé az is teljesen elfogadott, hogy a terhes nők nem orvost, hanem szülésznőt fogadnak. Ha orvost fogadsz, akkor szülésznőt is illik, mégpedig azt, akit az orvosod ajánl. És gyakori, hogy ha a fogadott orvosod nem ér be valami oknál fogva a szülésre, akkor a kórházban rád sem néznek. Ezért mi csak szülésznőt fogunk fogadni, és reméljük a legjobbakat

Volt valaki úgy, hogy nem magas, hanem inkább alacsony volt a vércukra?
Mert én időnként méregetem, és igaz éhgyomorra nem mértem meg, de reggeli után 2 órával 3 volt a cukrom, 1 órával később ebédeltem, és 2 óra elteltével is csak 3,5 volt...

Ti szedtek magnéziumot rendszeresen? Ha igen, milyet és mennyit?

Szép napot mindenkinek!
 
 


Sziasztok! 

Tegnap voltunk 4D, és most már 100% hogy kislány van a pocakomban :) Nagy az öröm a családnak. Anyósoméknak 3 fia van, és mindegyik fiának egy fia. Most törik meg a jég mi általunk .

Úghyogy mostmár kezdődhet a váráslás

Nekem nincs fogadott orvosom, Zétivel még volt, de a terhesség közepén otthagytuk, nem akartam másikat. 
Most amikor pozitív lett a teszt, elmentem ahoz akinél Zétike született, megvizsgált, utána még 2x voltam nála, de úgy döntöttünk hogy nem fogaunk orvost, sok szülésznő ismerősöm van a korházban, inkább velük beszéltem.

Igen én szedek magnéziumot, nekem a MagneRot nem vált be, és Magnosolv granulátumot iszok reggel-este. Ha napközben fáj a hasam, akkor Bérest veszek be.

Szép napot :)
anikis
4244 Újfehértó
 
 


@anikis:
Szia. Én már nem megyek több 4d-re, csak a simára a kórházba holnap. Nálunk nem törik meg a sor: anyukámék ötödik lányunokája lesz. Nyíregyházán vagy Debrecenbe szülsz. Én gondolkodtam még, hogy haza megyek anyuékhoz és akkor a klinikán szülnék, de elég macerásnak tűnik megszervezni. Ja még nem is írtam, hogy Újfehértón laktam 20 éves koromig. Szerencsére nem szoktam görcsölni csak nagyon ritkán akkor 1 magne b6.-t veszek be. Szülésznőt én is jobban fogadnék, de a Dórival császár volt ezért most is az lesz (itt ez a szokás a kórházban)így felesleges. Debrecenben még lett volna esélyem a sima szülésre talán.
További szép napot.
vilus2010
Esztergom
 
 


@vilus2010:


Szia! 
A férjem és én is Nyíregyháziak vagyunk, csak ő 11 évvel ezelőtt itt vett házat, és nem csak jöttem lassan 10 áve hozzá. Nem sok mindenkit ismerünk itt, na nem mintha baj lenne :)
Igen Nyíregyen fogok szülni, és szeretném ha sima szülés lenne. Bár Zéti nekem császáros lett. De a dokik szerint nincs akadály.
anikis
4244 Újfehértó
 
 


@anikis:
Szia. Nem is csodálom, hogy nem bánod. Hiába város az emberek olyanok, mintha"falusiak" lennének. Fő témájuk:a mezőgazdaság a férfiaknak, nőknek pedig a pletyka. Én szinte menekültem onnan. Semmi fejlődési lehetőség nincs ott. Ha haza megyünk csak a szüleimnél vagyunk más rokonhoz nem is megyünk. Én is kérdeztem az egyik orvost, de azt mondta ha első császár volt akkor biztos másik is az lesz. Itt szeretnek császározni. 2010- ben közel 50%-os volt a császár aránya, első helyen az országban.
vilus2010
Esztergom
 
 


Sziasztok!

Csatlakozhatok még? Szeptember 20 a céldátumunk a második kisfiammal. :)

Fehérváriak vagyunk, Pevi, jól értem, hogy ti is? Kihez jártok?

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
 


Sziasztok lányok!

Mi is tegnap voltunk 4D-s ultrahangon. Anikis gratulálok nektek a kislányhoz! :)
Nálunk is végre kiderült a nagy titok, kislány lesz a "picúr", most már biztos, hogy Gréta.
Vagyis nem is picúr, mert 25+4 hetesen már 1030 grammra becsülték a súlyát. Azt mondta a doki, hogy ha ilyen ütemben hízik tovább akkor simán el fogja érni a szülésre a 3800 grammot. (Ettől azért egy picit tartok :( )
Sajnos csak egyetlen, nem túl jó minőségű 4D-s felvételt sikerült készítenie az orvosnak róla, mert mellső fali a lepény, egy a kicsike teljesen elbújt mögötte, de legalább megláthattuk, és megtudhattuk, hogy nem szabad fiúcuccokat vásárolnunk (nagyon abban a hiszemben voltunk, hogy fiú lesz). Szóval most már nálunk is beindulhat a vásárlás :D

Sajnálom, hogy ilyen rossz tapasztalataitok voltak a kórházakkal, orvosokkal. Ilyen esetben én sem foadtam volna fel orvost a szüléshez. Én amúgy már 8 éve járok a dokimhoz, egyszer már megmentette az életemet, szóval maximális a bizalmunk felé. 3 hetente járok terhesgondozásra (10 ezer), a szülés pedig fix tarifás (80 ezer).


További szép napot kívánok nektek! :)

Kulcsár Gréta
barbi1983
Tatabánya
 
 


Sziasztok csajok ! 


Jajj istenem de édes barbi :) 


Mi közbe elköltöztünk végre készen minden , hát mondhattom minden sokkal tágasabb. Tegnap voltam dokinál a kisfiam szépen nővekszik lassan idér hozzánk  Most, hogy végre beköltöztünk a babaszoba is készülőbe van  Én nekem egyre nő a pocim a dokim mondta is, hogy hihetetlen hogy 2 hét alatt mennyit nőtt :)  Itt nagyon jó idő van ma szabad napos voltam úgy, hogy reggel lent voltam a parton hihetetlen hogy ilyenkor már mennyi nyaraló ember van lent  

anyuci1990
Spanyolország
 
 


Sziasztok!

barbi1983: Gratulálok a kis Grétához
Ne ijedj meg, ez a súly csak becslés, tévedhetnek is. A sógornőm tavaly szült Pesten, és több, mint 3,5 kg-sra saccolták a picit. Amikor megszületett derült ki, hogy még 3 kg sincs...

Én jövő héten megyek orvoshoz, akkor beszéljük meg a 4D uh-ot. Már nagyon várjuk, és reméljük, hogy megmutatja a kis pofiját végre, mert a múltkor a sima uh-on eltakarta az arcát a kezével, és épp hogy csak a száját láttuk, pedig a doki mindent megpróbált

Köszönöm mindenkinek a magnéziumos tanácsokat Én eddig Magnosorb-ot vettem be, de csak időnként, viszont most egyre többet kezd feszülni a hasam, szóval jövő héten erről is megkérdezem a dokit.

picuralmos: 
Szia,
Mi móriak vagyunk, Fehérvárra járok orvoshoz, mert itt nincs normális nőgyógyász Dr. Bácskai az orvosom. És Neked? 

Szép napot mindenkinek!



 
 


Az előbb elírtam, Magnerotot szedek...
 
 


Sziasztok!

Pevi, én a Mohos dokihoz járok, ő rendel Móron is. Ismered?

Barbi, cuki a kislánykád! :)

Mi ma voltunk uh-n, minden rendben a mamihotelben, kicsi fiam jól érzi magát, épp az uh előtt fordult meg, akkorát mozdult, hogy meglepődtem, mi történt? :D

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
 


Sziasztok csajok :) 


 


Ki hogy van ? Nekem ma nagyon aktív a pindurka , már reggel 4-től kezdve nagyon verekedős kedve van  Ma barátnőimtől kaptam több nagyon cuki fiú ruhát , de mind olyan kis apró elsem hiszem,hogy a Maxim is ilyen törpe lesz  Mondjuk ő mivel szeptember közepén jön valószínűleg nagyon nagyon meleg lesz már előre félek , hogy ez a klíma hogy fog műkődni , mert nem akarom, hogy megfázon de anélkül meg olyan 30 fok van a lakásba  


Veletek mizu ? 

anyuci1990
Spanyolország
 
 


Sziasztok!

Köszönöm szépen anyuci, pevi, picuralmos nagyon aranyosak vagytok! :)

Szorítok nektek pevi, hogy igazi mozi élményetek lehessen a 4D-n. A dokinak meg úgy is az a dolga, hogy addig piszkálja, amíg el nem veszi a kezecskéit az arca elől, szóval biztosan nagyon jó élmény lesz látni nektek is a kicsikét.

Anyuci gratulálok, nagyon gyoran sikerült beköltöznötök az új házba, ezt nevezem gyorsaságnak :)
Milyenre tervezitek a gyerekszobát?
De jó nektek már vannak babaruháitok, lassan én is belehúzok és elkezdek vásárolni, mert nekünk még nincsen egyetlen ruhácska sem.
A gyerekszobában is van klíma, vagy másik helyiség(ek)ben van csak?
Ha nem állítjátok nagyon alacsonyra a hőfokot, és mielőtt megérkezek Maxim kitisztítjátok/kitisztítatjátok, és persze ha nem pont a baba ágyára van ráirányítva a levegő befújás, akkor ne aggódj nem lesz baja a picinek, nem fog megfázni :)

Mi a hosszú hétvégén wellnesselni megyünk, az utolsó alkalom a baba érkezése előtt a pihenésre (vigyázat csobban az anyabálna :D ), ki kell használni az utolsó kettesben eltöltött hónapokat szerintünk.
Gréta is nagyon aktív, bár a mellső fali lepény a hasi ütésekből/rúgásokból sok mindent felfog/letompít, de amikor lefelé csinálja ugyanezt hüvely felé akkor érzem igazán, hogy van volumen a kiscsajban :)

Mindenkinek nagyon szép és kellemes hosszú hétvégét kívánok (ezt az időt azért a babáink is jobban élvezik, mint a múlt hét végét)! :)
barbi1983
Tatabánya
 
 


Sziasztok!

Ki hogy bírja ezt a nagy meleget?

picuralmos:
Ismerem a Mohost, sokan dícsérik. Nem akartam hozzá járni, mert a magánrendelése is az SZTK-ban van itt Móron, és itt nincs rendes ultrahang...  Meg aztán itt kezdtem el járni kivizsgálásra, amikor nem jött a picur, de nem igazán segítettek, így jutottunk el a Bácskaihoz. Csak nála nem lehet szülni. De úgy tűnik, hogy fogadunk egy szülésznőt, aki együtt dolgozik egy orvossal, így ha minden jól megy, nem az ügyeletes orvosnál fogunk szülni. 

Hétfőn megyünk 4D-re, már tűkön ülünk

Szép napot mindenkinek!!!
 
 


Sziasztok.
1 hete voltunk uh.-n a kórházban. Még medencevégű a fekvése. A nővére ennyi idősen már be volt fordulva. Méretei alapján megfelel a korának, de csak ha átlagoljuk a külöböző adatokat:bpdje nagyobb, hasa,combja kisebb. Bár ennek az uh.-nak. nem nagyon hiszek alig tudta megmérni, mert nagyon rosszul helyezkedett a baba, már ott tartottam,hogy megkérdezem jöjjünk vissza máskor.
Nálatok mikor van az utolsó kötelező uh.? Tegnap voltam védőnőnél azt mondta, hogy a júliusi változások miatt nekem már nem lesz több uh. ezen elégé meglepődtem. Kíváncsi vagyok így honnan fogjuk tudni a fekvését, a lepény érettségét, magzatvíz mennyiségét. Tudtok valamit a változásokról?
Meleget csak a besötétitett lakásban bírom. A baba nem is mozog annyit,mint hideg frontnál. Viszont ha rug akkor elég erőset szinte már fáj. Néha látszik is a kis dudor, ahol kinyomja magát.
Ma töltöm a 30. hetet 1 hónap alatt csak 1 kg híztam +10-nél tartok 75kg vagyok. 10 hét mulva remélem babázhatok. Egyenlőre elmúlt a vádligörcs. A meleg hatására néha dagad a bokám kicsit. Hasi görcs egyáltalán nincs.
Kitartást lányok hétvégén felfrissülünk.
Pihenjetek sokat. Pá-pá.
vilus2010
Esztergom
 
 


Sziasztok 


Bocsi,hogy nem írtam de most értem vissza Spanyolba , kocsival haza mentünk a párommal szombaton és ma értünk vissza  Nagyon jó volt , olyan jó volt egy kicsit otthon ahol mindenki érti amit mondok , de fura volt mert viszonylag nagy a családom, szóval mindenkitől kaptam valami apróságot így haza fele mentem alig fértünk el kocsiba. Most végre haza értem. 


BARBI: itt minden sokkal gyorsabban megy,mint otthon. Megveszed a házat van 2 hetted mindent elintézni , mivel nagyon sok a lakást kereső , és 2 heted van beköltözni. Igen pont ma tettük fel a vadi új bio klímát állítolag ennek olyan a belseje hogy teljesen jó levegőt fúj , és az álló klíma szóval pont betudtam tenni a másik sarokba. :) Igaziból fehér és baba kék lett a szoba a falra pedig vettem ilyen betűket olyan mintha kagylóból lenne mindjárt küldöm a képeket :) Na milyen volt a hosszú hétvége? 


Vilus : Nekem a hosszú út nem tett jót nagyon feldagadt a bokám a párom megis jegyezte , hogy elfejthetted a szép szandálokat egy ideig , bár most , hogy egy kicsit lógattom kezd vissza menni. Most kint ülök a teraszon és itt most jelenleg 32 fok van  Bekénne mennem a medencébe


Holnap megyek a kórházba vizsgálatra vért vesznek  


 

anyuci1990
Spanyolország
 
 


anyuci1990
Spanyolország
 
 


Sziasztok!
Anyuci1990: nagyon szép kismami vagy és a szoba is nagyon szép lett. :)
A meleg egyre rosszabb, bár ma azért van legalább egy kis szél. Nekem most aktívabb Lizi, mint esős időbeb. Múltkor akkorát rúgott, hogy a szavam is elakadt :D
Időközben én is túlestem a cukorvizsgálaton és szerencsére minden rendben van.
Nekem van fogadott dokim, Miránál is ő volt és nem bántam meg egy kicsit se. Ő azt mondta, hogy ha kihúzzuk addig, akkor a 39. héten lesz az utolsó uh.

Kitartást mindenkinek ebben a melegben! :)
tittuskam
Budapest XXII. kerület
 
 


Sziasztok lányok!

Pevi voltatok már a 4D-s ultrahangon? Milyen élmény volt? Megmutatta magát a picúr? :)

Vilus engem végig fognak ultrahangozni, de ugye csak azért mert fogadott orvosom van, ha sztk-ba járnék, akkor a 32. heti genetikai ultrahang lenne az utolsó.
Amúgy nálam Gréta nem érzékeny a melegre, meg a melegfrontra, nagyon is aktív a kiscsaj, őinkább a hidegfrontok alatt szokott lustább lenni.

Anyuci
nagyon szép lett a kis Maxim gyerekszobája, hihetetlen hogy most költözettek be és máris ilyen szépen elkészült. Már én is úgy várom, hogy mi is nekiálljunk az utolsó simításoknak, de majd csak hétvégén megyünk el megvenni a gyerekágyat, így egy ideig még eltart mire apát ráveszem, hogy rendezze át a szobát, és szerelje össze a bútorokat. 
Nagyon szép kismama vagy és olyan aranyosan gömbölyödik a pocakod :)
Minden rendben volt a vérvételen?
A hétvége nagyon jó volt, igazi felüdülés, a medencében és a medence partján hűsölni a 2. emeleti lakásunk helyett.

Lányok szerintetek érdemes mellszívót venni? A környékünkön nincsen bababolt, így nem megoldható, hogy ha szükség lenne majd rá akkor apát egyszerűen csak "leküdöm érte a sarokra". Hétvégén megyünk Pestre így mindent akkor kellene megvennem.
Előtejem már van, de nem tudom, hogy érdemes e mellszívóra beruházni.
Szerintetetk?

Ma voltunk dokinál, és a kislány még mindig harántfekvésű (a buksija bal oldalon van a medencecsontomnál beékelődve, a popsija pedig a a pocakom tetején jobb oldalon). Azt mondta az orvos, hogy annyira lent van még mindig a placenta, hogy amiatt nem tud rendesen befordulni, mert nem fér oda a feje. Ha ez így marad akkor sajnos császár lesz, de én még nagyon reménykedem, hogy csoda történik és sikerül rendesen befordulnia. Ja és még mindig nagyobb 3 héttel a gyerkőc a koránál.

Mostanában sokat görcsölök, elég erősen, úgyhogy kénytelen voltam újra elkezdeni magnéziumot szedni. 
Ti hogy vagytok? Remélem elkerülnek titeket a kellemetlenségek.

Így szórakoztunk mi: :)

barbi1983
Tatabánya
 
 


Sziasztok,

Tegnap voltunk 4D-n
Gondolhattam volna, hogy az én kislányom mit fog ott leművelni, hiszen nem is ő lenne.
Amikor elkezdte a doki a vizsgálatot, akkor be volt gyűrődve az összes köldökzsinór az arca elé, a lábacskáit felhúzta a teste elé, a kezével pedig átkarolta a combját. Szóval semmit nem lehetett látni belőle, csak a füleit Aztán meg elkezdett pörögni, hol a bordáim alatt volt a feje, hol a hasam alján. De az orvos kitartásának hála, végül 3-szor is láthattuk a kis pofiját 
Tényleg nagy élmény volt, én elég érzékeny vagyok, szóval meg is könnyeztem. Már alig várom, hogy a kezemben tarthassam, bár még hátravan 13 hét
Töltök fel róla képet.

Vilus:
Nem tudok ultrahangos változásról, mondjuk mi is magándokihoz járunk 4 hetente + kórházba a kötelezőkre. Tegnap voltam a védőnőnél, és mondta, hogy még 2x kell mennem uh.-ra a kórházba, a 29-31. és a 36. héten. Szóval elvileg még a 36. héten Neked is menni kellene. Nem mondtak a kórházban semmit? Mert nekem a múltkor még azt is megadták, hogy melyik napra kérjem a következő vizsgálatra az időpontot...

Anyuci:
Nagyon szép lett a babaszobátok

Barbi:
Nagyon aranyosak a pocakos képeid
A mellszívó téma nekem is dilemma, még nem tudtam dönteni. Sógornőm mondta, hogy ha tehetem, inkább elektromosat vegyek. De minek adjak ki annyi pénzt, ha még azt sem tudom előre, hogy tudok-e majd szoptatni? És a kézivel is így vagyok. Mondjuk nekünk abból a szempontból szerencsénk van, hogy 3 házzal odébb van egy nagyon jó bababolt, ott vettük meg a kiságyat, légzésfigyelőt, és majd még sok apróságot, mert nagyon jó áraik vannak.
Szóval én arra gondoltam, hogy kinézek egy kézit, és majd Apa leugrik megvenni, ha szükség lesz rá, aztán majd meglátjuk. Erre megkaptam a védőnőtől a babakelengyelistát, meg hogy mit kell vinni a kórházba, és már oda is kell/kellene vinni a mellszívót. Szóval én is tanácstalan vagyok.
Főleg, hogy 2 nővérem van, és ők nem nagyon tudtak szoptatni, mindegyik gyerek tápszeres lett.
Bár remélem, hogy nekünk sikerül

A baba fekvése miatt szerintem még ne aggódj. 1 hete voltam normál uh-on, ott nekem lenn volt a feje, de a tegnapi 4D-n olyan pörgést vágott le, hogy a doki is csak csodálkozott. Szóval még van ideje, hogy mocorogjon, megváltozzon a helyzete, vagy akár elmozgassa a méhlepényt az útból
Barátnőmnek az egyik ultrahangon kispárnának használta a baba a méhlepényt, de azóta eltűnt a képből.




 
 


Pevi nagyon aranyos a kis Léna! :) Annak ellenére, hogy először szégyenlősködött, aztán meg igazi örökmozgó lett az ultrahangozás alatt nagyon jól sikerült a kép :)
barbi1983
Tatabánya
 
 


Sziasztok. Tegnap voltam orvosnál beutalot kérni vérvételre a 34.hétre. Na érdekes dolgot tudtam meg. Nincs is 34. héten vérvétel, hanem a 36. héten. Kérdezte honnan veszem ezt. Mondtam a védőnőtől. Na akkor rákérdeztem a 36. heti uh.-ra, amit szintén a védőnő mondot, hogy nem lesz. Akkor berágott, hogy ezek a védőnők miket találnak ki. Végül nem kaptam beutalot vérvételre,majd a 36. héten. Mehetek majd uh.-ra is. Kérdezte, hogy mit szeretnék :császárt vagy természetest? Ezen is meglepődtem,mert eddig azt mondta ha első császáros volt akkor ez is az lesz. Abban maradtunk, hogy az uh.-tól függ majd: befordul-e baba és a császár heg milyen állapotban lesz. De ha még is császár lesz akkor készüljek a 38. hétre. Vizsgálat alapján minden rendben csak a CI: 2100 picit megrövidült a méhnyak.
Közérzetem jó.Kicsit dagad a lábam de ez is változó. Baba egyre erősebben rúg, ami egyre fájdalmasabb. Görcs továbbra sincs. Lányok ti, hogy vagytok?
További szép napot.
vilus2010
Esztergom
 
 


Sziasztok!

Barbi, köszönöm 
Arra nagyon kíváncsi vagyok, hogy változik-e az arca, amíg kibújik, vagy hogy felismerhetők lesznek-e a vonásai...

Vilus, ez érdekes. Nekem vérvétel még a 32. és 38. hétre van előírva. Úgy látszik, ez sem egyéges, területenként változó... Egyébként szerintem általános ellentét van a védőnő és a nőgyógyász között, mert a dokim mindig fogja a fejét, hogy mit mondott a védőnőm, a védőnőm meg fujjog a dokira, ha elmondom valamelyik tanácsát...
És Te egyébként mit szeretnél, ha már így választhatsz? Császárt vagy kipróbálnád a természetes utat? 

Szép napot mindenkinek!


 
 


Szia. Doki szerint azért kell a 36. héten a vérvétel, mert ha 40. héten császár lesz a 4 hétnél régebbi labor eredményeket nem fogadja el az altató orvos és újra kell csinálni. A védőnő elég fiatal: soha nem néz vízeletben fehérjét, has körfogatott sem mér, csak súlyt és vérnyomást nèz. Az orvos egy ötvenes, ha ő rendel akkor mindig tömeg van. Máskor meg alig vannak.
vilus2010
Esztergom
 
 


@pevi:
Én szeretném kipróbálni a természetest, de félek, hogy sűrg. császár lesz. Akkor inkább progi.császár. Az első császár után két honapig alig bírtam járni, felkelni annyiral fájt a hasizmom. Szülés után 10 nappal felment a lázam 39,4-re már itthon és a szoptatással is gondok voltak 3 hónapba telett áttérni csak szopizásra(cicifüggő lett a baba csak ott nyugodott meg). Ezért tartok a császártól. Férjem szerint is nagyon rosszul, már-már betegnek néztem ki. A kérdés az ha normál szülés lett volna akkor is így viselem-e.
További szép napot.
vilus2010
Esztergom
 
 


Vilus2010: nekem is ez a dilemmám, hogy legyen e programozott császár... félek a természezes szüléstől én is, mert megint a vajúdás és semmi garancia, hogy meg tudom szülni rendesen. Mennyi van neked a két szülés között?
tittuskam
Budapest XXII. kerület
 
 


@tittuskam:
Szia. Három év tiz hónap lesz.
Hogy birjátok ezt a változékony időjárást? Én már kezdem terhesnek érezni az áldott állapotomat így a 34. hétre.
vilus2010
Esztergom
 
 


Sziasztok Mamik!

El vagyok havazva teljesen,sosem érek ide, hogy írjak is! 
Tergnap túlestem az utolsó vérvételen,remélem nem lesz semmi nagy eltérés, mert az orvosom beijesztett a vénás vasinjekcióval,ha tovább romlik a vérképem! 
Jelentem a 34. hétre már majdnem elértem az induló súlyomat,talán nem lesz falatnyi a kismanóm.
A 32 hetes UH-n biztosra mondták, hogy kisfiú lesz,remélem nem nézte be az orvos...
Elkezdtem összepakolni a táskáimat a kórházba,nehogy valami közbe jöjjön,aztán Apa azt sem tudja hova kapjon!

Vilus2010! A frontoktól én is nagyon szenvedek! Bár új most nálam az is, hogy majd szét szakad a keresztcsontom, olyankor még menni sem bírok valamint feküdni is fáj.

Rokoni körben csak úgy bújnak elő a babák, ez meghozta az én kedvemet is a szüléshez. Bár ha nem fordult még be a bébi akkor nem tudom mi lesz,nem szeretnék császárt kicsit sem!

baby development

baby development

baby development
neva16
Szil
 
 
 
 
 


Sziasztok Lányok!

Hogy vagytok? Hogyan bírjátok ezt az őrült meleget?
Lassan eljön az utolsó időszak.
Már mindennapisak a görcseim :( egyedül már nem is merek elindulni sehova. Már alig várom, hogy a szülésnél tartsak.
Hogy álltok a gyerekholmik beszerzésével?
Kicsit elbizonytalanodtam, hogy milyen ruhából mennyi legyen. Idáig mindenki mást mondott, kezdek belezavarodni. Tudom ne vegyek túl sok mindent, de nem akarok minden áldott nap mosni, nem vagyok én Mosó Masa :)
Ti mit javasoltok? Ti hogyan csináljátok?
További szép napot nektek! :)
barbi1983
Tatabánya
 
 


Sziasztok,

Én is régen jártam itt, azért meglátszik, hogy nyár van

Én most vagyok a 34.héten, és múlt héten kezdtem el igazán érezni, hogy miért hívják terhességnek. Eddig szerencsém volt, de most már elég sokat keményedik a hasam, és már vannak görcseim is... 
Eddig még mertem egyedül menni bárhova, de most már szerintem én is kihagyom, mert van, hogy 5x kell megállni egy 20 perces séta közben
A pici is egyre többet van ébren, vannak délutánok, amikor szinte végig ébren van, alig alszik.
Éjszaka szerencsére hagy aludni, remélem, ez szülés után sem fog nagyon változni

@barbi1983:
Mi már szinte mindent beszereztünk, még többnyire a gyógyszertáras cuccok vannak hátra, meg 1-2 apróság. És nekem még nem vettünk semmit a kórházba, bár hálóingek meg ilyenek nem kellenek.
A babaruhákkal én is tanácstalan voltam, bár nagy szerencsém van, mert a sógornőm tavaly ugyanarra a napra volt kiírva, mint én, és szeptember elején szült. Igaz, kisfia született, de kaptunk tőlük rengeteg kisruhát, amik semleges színűek, szóval jók lesznek Lénának is. Meg persze mi is vásárolgattunk kicsit. De hiába pakoltam át párszor a ruhákat, hogy mi kell még, akkor láttam csak igazán, amikor kimostam és kivasaltam mindent a múlt héten és bepakoltam a szekrénybe. Akkor jöttem rá, hogy szerintem már nem kell semmi sem. Még egy ruhát akarunk venni neki majd, amiben hazahozzuk a kórházból, de lehet, hogy kettő lesz belőle, mert ugye nem tudhatjuk, hogy milyen idő lesz. Mert most vagyunk ott, hogy megszülhetek akár jó 2 hét múlva is, de lehet, hogy csak 8 hét múlva... Nekünk kb. 8 db rugdalózónk van, 6-8 db hosszú ujjú body, rengeteg rövidujjas (sokat kaptunk), 4-5 db kisnadrág, 4-5 db pulcsi. Ezek vegyesen 50-56os méretek, mert 3 kg-ra saccolta a doki a születési súlyt. És vannak köztük vékonyak és vastagabbak is. Mellette zoknik, sapik, kesztyűk. Lehet, hogy sok lesz (sajnos én sem tudom), de én sem akarok minden nap mosni. Másnem azt csinálom, amit az egyik rokonunk, egy nap többször átöltöztette a picit, hogy minden ruhát ráadjon Ha meg valami mégis hiányozna, szülés után még mindig lehet venni...
Én például cumisüveget is 1 db-ot vettem csak. Ha tudok majd szoptatni, elég lesz, ha nem, akkor apának már mutattam, hogy milyen szettek vannak, és megveszi ha kell.

Én is tapasztaltam, hogy mindenki mást mond, de a sok jó tanács közül próbáld megtalálni az arany középutat, és nem rástresszelni:) 
És készülj fel, mert ez szerintem innentől fogva így lesz, mindenki mást fog tanácsolni a babával kapcsolatban is
Én már előre tartok tőle, mert nagy a család, és mindenhol vannak gyerekek. Aztán ott vannak a barátnők és a védőnő is...
Anyukám és anyósom már most elkezdték, annyi a tanácsuk a szülésre, és ha kérdésem van, csak kérdezzek tőlük, ne a szülésznőmet hívjam fel Mosolygok egyet a dolgon, és próbálok a legjobb belátásom szerint tenni.

Szép napot mindenkinek!


 
 


 


Sziasztok!

@pevi
:


Nagyon sajnálom, hogy Te is így görcsölsz, és keményedsz :( De kitartás már nincsen sok hátra.
Hát igen a jótanácsok: anyukám, a barátok az ismerősök... mindenki mást mond, mást tart jónak, sokszor azt se tudom, hogy akkor most mi van. De majd meglátjuk, hogy nálunk hogyan alakulnak a dolgok, elvégre azért mond mindenki mást, mert mindenkinél más vált/válik be. Ki tudja nálunk mi lesz a nyerő :)

L
ányok várjátok már a végét? A szülést? Izgultok? 
Én most kezdem igazán terhesnek érezni ezt a terhességet. Nem tudok aludni, folyton olyan melegem van, mintha a pokolban égnék, fáj a hátam és ugye azok a fránya görcsök :(
De nem panaszkodom többet.
Hétfőn a doki 98%-ra mondta, hogy császárral fog születni a kislányunk, mert több mint 10 hete ugyanabban a pozícióban keresztbe fekszik a pocakomban (a feje a bal csípőcsontomnál van "megakadva", a popsija pedig a jobb mellem alatt van), szerinte ha tudott volna akkor már teljesen lefordult volna, de rossz helyen tapadt a placenta, így valószínű attól nem tud.
Én már bele is nyugodtam, apa pedig fellélegezhetett, mert így már biztosan nem fog bent ragadni a vajúdás után a szülésen.

A gyerekszobával is már majdnem készen vagyunk, még festik az ajtót, én meg a falra festem fel a kislányunk nevét, meg varrom még az ágyszoknyát a rácsos ágyra, de ezen kívül minden megvan és már csak a picire vár.

Szép napot kívánok mindenkinek! :)

barbi1983
Tatabánya
 
 


@barbi1983:
Sziasztok.
A jó tanácsok elkerülnek, mivel 2. is lány újat nem tudnak mondani.
Én ritkán görcsölök, derekam se fáj csak hajnalban a vádlim görcsöl. Viszont a bokám egyre jobban dagad.
Én a szülést nem várom szeretek terhes lenni. A gyermekágyas időszaktól jobban félek, mint a szüléstől. De azért kíváncsi vagyok a babára.
Voltam én is uh.-n kb.2900g körül volt 1 hete: nem tudták rendesen megmérni a pocakját ugyhogy csak tippeltek. Nekem is bal combomnál a feje jobb bordámnál a másik vége, de nem mondták hogy ezért császár lesz. Meg volt az első nst: na az se lett valami jó magas volt az érték 160-180 között bár végig mozgott. Az oka szerintem az időjárás mivel nagyon érzékeny az esőre. Akkor este nagy vihar jött amit előre jellzet. Meteorológusnak készül már
:-D
vilus2010
Esztergom
 
 


Baba szoba kifestve, csak én festek mesefigurákat:micimackó kész, tigris3/4, malacka félig. Nagyon melegem van ezért haladok lassan 27- 28 fok van a lakásban, de remélem betudom még fejezni.
A kórházi csomagot is most pakoltam össze.
További szép hétvégét.
vilus2010
Esztergom
 
 


Hamarosan nálunk is elérkezik az idő! :)
A frontokra még mindig érzékeny vagyok,szinte végig jóslózom az estéimet.Sokszor már rendszeresen jönnek,volt,hogy beijedtem! 
Tartok már a szüléstől rendesen,pedig harmadszor futok neki...
Leginkább az feszélyez,hogy meddig kell bent lenni.HA tehetném másnap már jönnék is haza a lányokhoz.
A szoba kész,jövő héten jön a csajszi aki a mintát felfesti a kiságy fölé,mert én nem mertem bevállalni.Ma tervezem összepakolni a kórházi táskám,a baba bőröndje már kész van pár hete.
Szerdán lesz Nst,akkor meg is néz majd a dokim.Kíváncsi leszek nyíltam e a jóslóktól valamennyire.
Vigyázzatok magatokra!

baby development

baby development

baby development
neva16
Szil
 
 
 
 
 


Sziasztok lányok!
Hogy vagytok? Érzitek, hogy itt van már az idő?

@vilus2010
:



Igen így könnyű neked Vilus, ogy már van tapasztalatod, nem nagyon tudnak újat mondani neked :)
Hú a vizesedés se lehet valami jó dolog (de az legalább nem fáj), vagy tévedek?
Az első kislánynál jól sikerült megtippelni az orvosoknak a súlyt vagy mellé lőttek? Most mire számítasz?


@neva16:


Jól vagy? Jóslózol még? Nyíltál valamennyit?
Biztos nehéz lehet így, hogy otthon kell hagyni a lányokat, de remélhetőleg nem kell túl sokat a kórházban lennetek és hamar hazamehettek, hogy együtt legyen a család.

Kitartás lányok, nektek nemsokára vége, kívánom, hogy könnyű és gyors szülésetek legyen!
Én még várakozó üzemmódban vagyok, még pár hét biztosan hátravan akkor is ha esetleg sietne a kisasszony!


Kellemes hetet kívánok mindenkinek! :)
barbi1983
Tatabánya
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: