Új privát üzeneted érkezett!

@barbi1983:


 A jóslóim enyhülek szerencsére, néha egy két keményedés akad még, de nem vészes!
tegnap azért elkeseredtem mikor a barátnőm aki szeptember elejére volt kiírva megszült, igazságtalannak éreztem,hogy nem én vagyok ott,de amilyen sokáig tartott neki, inkább jobb, hogy nem cseréltem vele! 

Elvileg a hét végére vagyok kiírva,de nem érzem még,hogy menni kellene. Bár a párom egyre inkább az idegeimre megy,legszívesebben világgá mennék! 
Anyámtól azt hallgatom,hogy csak ma ne szüljek,mert ma van Apu születésnapja, nehogy elszálljon vele a ló, a tesóm fiának pénteken van a szülinapja, a tesómnak vasárnap, így tőle meg azt halgatom,milyen jó lenne egynapon születni! Igazából az agyamra mennek! 
Hamarosan ideér a festő csajszi aki a kiságy fölé csinálja a mintát,és akkor minden készen lesz végre! Szóval holnaptól már én is azt mondom,hogy jöjjön az a baba!

Ki hogy bírja ezt a hormongőzös utolsó trimeszteres heteket?

baby development

baby development

baby development
neva16
Szil
 
 
 
 
 


Sziasztok,

Én kb. két hete pakoltam össze a kórházi csomagot, amikor elkezdtem görcsölgetni.
Mindenki szörnyülködött, hogy már össze kellett volna pakolnom, szóval megtettem.
Engem az zavar itt a végén a legjobban, hogy bármit csinálok, hamar elkezdek görcsölni, és keményedni, szinte semmit nem bírok csinálni... Felrakom az ebédet főni, utána 1-2 óra pihenés... Takarítgatok kicsit, utána megint pihi...
Éjjel aludni már sehogy sem jó, én is nagyon izzadok, megviselnek az időjárás változások, és sokat ég a gyomrom A pocak miatt pedig egyre nehezebb mozogni és hajolni. Nem is tudom mi lenne, ha tél lenne, és nem csak a papucsba kellene beugranom, hanem csizmát kellene húzni, ha kilépek a lakásból

Babaszoba már majdnem teljesen készen van, én nem festésben hanem falmatricában gondolkozom. Nem érzem magam olyan ügyesnek, hogy én fessek a falra, meg aztán most már nem is nagyon bírnám... És még a szekrényt várjuk, elvileg jövő hétre ígérték.

Én a szüléshez úgy állok hozzá, hogy ezen túl kell esni, ez az utolsó állomása annak az útnak, hogy a kezemben tarthassam a kislányomat. Ezért igyekszem nem ráparázni, azt majd akkor fogok, ha megindult.  Mindig mondom a férjemnek, hogy én már azt várom, hogy jöjjön értünk a kórházba, és jöhessünk haza. Már nagyon várom, hogy végre a kezemben tarthassam a kis pocaklakót
Úgyhogy már én sem bánnám, ha már túlesnénk a dolgon...
De mivel mi természetes útra készülünk, így jöhet bármikor, akár 1 hét múlva, de lehet, hogy csak 5 hét múlva.... 

Vigyázzatok magatokra, és kitartást mindenkinek!





 
 


@neva16:
Szia. Én is hasonló helyzetben vagyok a családdal. Mivel a nagyra vigyázni ide utazott anyukám sürgetnek, hogy mikor szülök már meg főleg apám (ő otthon maradt), mert nincs aki befőze a barackot:"igazán otthon maradhatott volna még a héten anyád".Ja közben történt 1 halál eset is a családban: na akkor, hogy fognak elmenni a temetésre.
Szerinted a hideg front meghozza a szülést? Én hetekkel ezelőtt kinéztem a holnapi napot a szülésre :-D kíváncsi leszek mi lesz belőle.
További szép napot.
vilus2010
Esztergom
 
 

 
 

Szia barbi1983.
Lábdagadás már nem olyan vészes. A nagynál a végén már ugy nézet ki a bokám mint akinek eltört duplájára dagadt.
A Dórinak nem mértek súlyt. A 30. héttől Bpdjével voltak elfoglalva, mert kb. fél centivel kisebb volt a kelleténél, a többi adat megfelelt a korának. Most minden érték megfelel a babának. Én 3600g számítok.
vilus2010
Esztergom
 
 


@vilus2010@neva16:


 


Mostanra, ha jól gondolom túl vagytok a szülésen, remélem jól vagytok, rendben ment minden, mindegyikőtök jól van és már babástól együtt újra a család körében lehettek otthon. 
Jó egészséget és nagyon sok boldogságot kívánok nektek a babáknak és a családnak! :)


@pevi:


Nagyon együtt tudok érezni veled, én is ugyanebben a cipőben, már minden nehéz: mozogni, dolgozni (mármint otthon a házimunka főzés, takarítás, vasalás) és már fekve sem kényelmes :(
Kívánom, hogy neked is könnyű és gyors szülésed legyen.

Mi tegnap voltunk a dokinál, most már 100%, hogy császárral fog megszületni Grétánk. A nyaka körül van a köldökzsinór, amiatt nem tud már befordulni, a kis kényelmes továbbra is keresztben fekszik.
Szeptember 3-án megyek be a kórházba megbeszélni a szülés időponját, de addig még hátravan a 38. heti vérvétel, az ekg ismétlés és az első nst.
Már alig várom, hogy a kisasszony idekint legyen (csak a jövőhete bírja még ki odabent, akkor lesz szabadságon az orvosom).

Elkészült végre a gyerekszoba is, sikerült a hirtelen jött lakásfelújítás után a gyerekholmikat is újra kimosnom, kivasalnom.
Lehet, hogy megőrültem, de most, hogy tudom, hogy indított szülés lesz fix időpontban rámtört a nagytakaríthatnék, lehet hogy a jövő héten még ablakot pucolok, függönyt mosok... :)

Mindenkinek kitartásta hátralévő időre, aki meg már túl van a szülésen gratulálok és sok erőt boldogságot kívánok! :)

Csatolok 1-2 képet a mi kicsi lányunk mesebirodalmáról :)
barbi1983
Tatabánya
 
 


Sziasztok!

@vilus2010@neva16:
Én is gondoltam Rátok, hogy valószínűleg már túl vagytok a szülésen...
Csatlakozom Barbihoz, én is kívánok Nektek nagyon sok boldogságot és jó egészséget az egész családnak!

@barbi1983:
Köszönöm a jókívánságot, én is ebben reménykedem
Neked is minden jót, majd írd meg, ha már tudod, hogy mikor lesz a nagy nap! Talán jobb is így, a köldökzsinór miatt is, meg mert legalább pontosan tudod az időpontot, és nincs bizonytalanság, hacsak Gréta nem siet kifelé jobban
A császármetszéstől ne félj nagyon, a barátnőm már egy hét múlva pici sétára is vállalkozott a picurral. Az eleje biztos nem lesz könnyű, de a műtét után napról napra erősebb leszel és jobban fogod érezni magad! 
Én is nagyon várom már a szülést, tényleg minden egyre nehezebb. Az eddig nem jellemző gyomorégés pedig időnként az őrületbe kerget Mindenki azt mondja, hogy nem fogom kihúzni a kiírt időpontig, és én is ebben reménykedem, de ki tudja, lehet hogy még rá is húzunk majd. Egy biztos, a pocakom már egyre jobban lent van, méhszájam még zárt volt az utolsó vizsgálaton. Mindenesetre én minden új érzésnél / fájdalomnál azt várom, hogy vajon ez már a szülés-e. Főleg, hogy az én kis pocaklakóm nem nagyon szereti ezeket a frontokat és a lehűlést. Mi meg már tervezgetjük, hogy mikor lenne jó vagy mikor nem. Jövő héten a férjem például éjszakás lesz, hát előre parázok, hogy mi van, ha éjjel egyedül leszek itthon, amikor megindul. Tudom, hogy hamar hazaér, ha hívom, de mégis... Másik félelmem, hogy 30km-re van a kórház. Oké, hogy nem várható, hogy megszülök az úton, de azért mégis más, mintha csak 5-10 percre lenne a kórház...
A babaszobátok nagyon szép lett, gratulálok! Nekünk is ugyanolyan babahintánk van
Nekünk még sajnos nem érkezett meg a szekrény, pedig jó lenne minél hamarabb bepakolni. Egyelőre a pelenkázó szekrényben vannak a babaholmik összezsúfolva, meg dobozokban...
A szülés előtti fészekrakásról csak annyit, hogy én már múlt héten megpucoltam az összes ablakot, igaz kétnaponta 1-1 helységben, mert rámijesztettek, hogy ha nem akarok még szülni, akkor ne vigyem túlzásba. Szóval Te is óvatosan, vagy várd meg, amíg visszajön az orvosod
Én is tudnék takarítani meg rendezgetni még, de nekem már nem nagyon megy... Ha csinálok bármi kis apróságot, utána már sokat kell pihennem. 

Én jövő héten hétfőn megyek az első NST-re, és még nekem is hátravan a 38. heti vérvétel.

Vigyázzatok magatokra!


 
 


@barbi1983:
@pevi:
Sziasztok.
Köszönöm a jó kívánságokat, de még korai. Kórházban vagyok,de csak terminus túllépés és az előző császár miatt várakozó üzemmódban. Jósló fájásaim is elmúltak a kórházban.
További szép baba várást kívánok mindenkinek.
vilus2010
Esztergom
 
 


@barbi1983:


@pevi:


Kicsit megkésve ugyan de ideértem! :)
Augusztus 20-án 13:26 perckor 2700 grammal, és 49 centivel megszületett Ákos baba!
Kicsit hosszúra sikeredett, és szükség volt oxitocinra is, de szerencsére természetes úton érkezett.
Szombaton haza is jöhettünk, azóta szokjuk a nagycsaládos légkört! :D
A lányok imádják a kicsit, Ő pedig nagyon jó baba. A szopival kicsit küzdünk ugyan, de majd beletanulunk a közös munkába...


@vilus2010:


Remélem azóta Te is túl vagy rajta! 


Képet majd később teszek fel,mert még kevés az időm kicsit! 



baby development

baby development

baby development
neva16
Szil
 
 
 
 
 


@neva16:
Szia. Mi is haza értünk. Hanna baba 3200g és 50cm született 2014.08.27-én császárral. Most már azt mondom szerencsére császárral, mert a végén nagyon elvékonyodott a méhemen a heg. 1 óràs volt a műtét és probálták helyre hozni elöző császár nyomait. Majd meglátjuk sikerült-e.
Baba sokat alszik így keltegetni kell szopizáshoz.
vilus2010
Esztergom
 
 


@neva16:@vilus2010:



Őszintén gratulálok nektek a babához. :) Nagyon jó egészéget és sok boldogságot kívánok nektek és a családnak!

@pevi:


Remélem Te is jól vagy, könnyű és gyors szülést kívánok ha időközben eljönne az idő. :)
A császártól szerencsére nem félek, mert volt már nagy hasi, nőgyógyászati műtétem, szóval kicsit már fel vagyok készülve milyen a hasi műtét után az élet :)
Ahhoz képest, hogy nem bírod már az iramot még egész ügyesen kitakarítottál, ablakot pucoltál, meg minden, le a kalappal. (A múlt héten még én is megcsináltam mindent, bár az ablakpucolás közben többször meg kellett nekem is állni pihenni, lemászni a létráról).
Megérkezett közben a babaszekrényetek?

Hozzánk ma reggel ideért a hidegfront reggel 5től már fájásaim vannak, de egyenlőre nem rendszereződtek, szóval még semmi sem biztos. Legkésőbb ha a kisasszony nem siet kifelé akkor pétek reggelre vagyok császárra beprogramozva, szóval ezek már tényleg az utolsó napok (vagy órák?). Már jó lenne túl lenni rajta.

A többieknek is  a legjobbakat kívánom, könnyű és gyors szülést, egészséges gyönyörű babát és rövid lábadozást utána!
barbi1983
Tatabánya
 
 


Sziasztok!

@barbi1983
:


De jó Neked, így legalább már tudod, hogy péntek, és kész 
Nálunk semmi jele annak, hogy közeledne az idő. Én ezt a hidegfrontot sem igazán éreztem meg. Jóslófájásaim sem igazán vannak, néha fájdogál a derekam, de ennnyi.
De reménykedem, hogy azért még talán idő előtt kibújik majd, mert naponta járni 30km-re NST-re nem igazán szeretnék.... Meg aztán a család már megőrjít, hogy mindenki naponta hívogat, hogy van-e már valami. Lassan eljutok oda, hogy inkább kikapcsolom a telefont
Igen, a szekrény megérkezett, de csak szombaton. Szerencsére jött a család, és segített kitörölgetni. Jelenleg szellőzik még, de lassan elkezdek bepakolni. Most már nekünk is csak a baba hiányzik a babaszobából
Szurkolok Neked pénteken, kívánom, hogy minél hamarabb legyél túl rajta, és gyors lábadozást utána. Az eleje nehéz lesz, de majd napról napra jobban leszel. Ha szeretnél szoptatni, akkor minél többet rakd mellre majd a kis Grétát a kórházban, akár egész nap is. A barátnőm is így tette, és császár után 1 nap alatt beindult a teje rendesen. 

@neva16:@vilus2010:

Gratulálok Nektek a Ákoshoz és Hannához! Kívánok Nektek sok boldogságot és jó egészséget!
Majd várjuk a képeket

Vigyázzatok magatokra, jó babázást az anyukáknak, és boldog babavárást a kismamáknak!

 
 




Ő Ákos baba! 

Pár napja nagyon hektikus az evésünk,elkezdett hisztizni,nekem meg lassan kihullik a hajam...
Ma nagyon jól el van,pont úgy,mint a pocakban hidegfrontkor! 
A hét nagyon nehéz lesz,mert egyedül vagyok a 3 gyerkőccel,de valahogy csak kibírjuk!

@vilus2010:


Gratulálok Hanna babához! Remélem tényleg sikerült a műtét és nem lesz gond vele,hamar helyre jössz!

@barbi1983:


Történt azóta valami? Rendszereződtek a fájások?

@pevi:


Tudom mit érezhetsz!  A telefont meg nyugodtan kapcsold ki ha úgy jól érzed magad! Kinek hiányzik a folytonos stressz?! A végén én is türelmetlen voltam,de mire eljött az idő,akkor inkább bent tartottam volna... De már nem bánom egyáltalán. Imádom nézegetni meg puszilgatni a cuki kis pofiját!

Anyuciknak jó babázást,a szülés előtt állóknak kitartás! <3

baby development

baby development

baby development
neva16
Szil
 
 
 
 
 



@neva16
:


Még egyszer gratulálok Ákos babához, nagyon szép kisbaba

Vigyázzatok magatokra, jó babázást!
 
 


Sziasztok!

Végre én is jelentkezem, szeptember 5-én reggel 8:17-kor megszületett kislányunk Gréta Bianka 3490 grammal és 52 centicel. Gyönyörű vörös haja és szürkéskék szemei vannak.
Múlt hét kedden jöttünk haza a kórházból azóta küzdünk a pocakfájással :(

Remélem ti jól vagytok, ahol már megszületett a baba oda szívből jövő jókívánságaimat küldöm, aki pedig még a szülés előtt áll kitartást kívánok a hátralévő rövid időhöz. :)
barbi1983
Tatabánya
 
 


@barbi1983:


Gratulálok Grétához, nagyon sok boldogságot és jó egészséget kívánok Nektek!
Reméljük a hasfájás is elmúlik minél hamarabb. Ha nagyon küszködtök, esetleg próbáljátok meg a BioGaia-t vagy az angolvizet, mindegyikről sok jót hallottam.

Időközben én is csatlakoztam az anyucik táborához, mert szeptember 14-én 4 óra 55 perckor 3440 grammal és 55 cm-rel megszületett pici lányunk Léna.  A vajúdás hosszú volt és nem könnyű, de minden percet megért.



Jó babázást vagy babavárást mindenkinek!
pévi
Mór
 
 


@pévi:


Gratulálok a nem is olyan pici Léna babához, nagyon tündéri :)
Ezért a gyönyörű babáért tényleg biztosan megérte a hosszú, nehéz vajúdás  (bár nekem ebből csak 2 óra jutott ki akkor is csak az oxi miatt, úgyhogy sosem fogom tudni, milyen nehéz dolgotok volt nektek akik természetesen szültetek). Őszinte csodálatom a tiétek érte! :)

A BioGaiat már egy hete agjuk Grétusnak, de úgy néz ki ez sem válik be :(
Viszont az angolviet még kipróbáljuk, köszi a tippet.

Sok tejcsit, hasfájás mentes időszakot és jó babázás kívánok mindenkienk! :)


És végül 1-2 kép Grétusról:

barbi1983
Tatabánya
 
 


Sziasztok anyukák. Hogy teltek az első hónapok? Hanna baba a 2 hónapos koráig csak evett és aludt nappal este 6 kor kezdett " bulizni" 22:30-ig majd nagy nehezen elaludt és 3 óránként kellt szopizni. Szerencsére most elég az anyatej nem kell potólni, mint a nagynál. Csütörtökön tölti be a 3. hónapot már sokat mosolyog és persze sír is néha ha valamibaja van de inkább kiabálos fajta mint síros.
Pá csajok vigyázatok a babákra
vilus2010
Esztergom
 
 


Sziasztok lányok!

Látom mindenki nagyon babázik, mert Viluson kívül senki nem járt erre hónapok óta.
Azért leírom velünk mi van hátha még visszajöttök valamikor.
Szóval nehéz kezdés után 6 hetesen elmúlt Grétánk hasfájása és egy áldott jó mosolyós csöppség lett belőle. 2 hónaposan elkezdte átaludni az éjszakákat, aztán 3 hónaposan megindult a fogzása akkor egy hónapig újra kelt északa. Mostanra a mozgásfejlődése is nagyot ugrott: simán fordul hátról hasra és jó sok küszködés után megtanult hasról hátra is. Azóta érdekes pozíciókban találom reggelente a kiságyában. :)
A tejem sajnos már egy hónapja teljesen elapadt úh.
már csak tápszert kap a csajszi. Megpróbálkoztam a kóstoltatással, de kifejezetten utálja egyenlőre a kanalas cuccokat, szóval ezt inkább hanyagolom egy ideig.
Nagyon sokat mosolyog, kacag és magyaráz a mi kis drágánk, igazi boldogság ő nekünk.
Tegnap voltunk a 4 hónapos oltáson igazi hős volt, csak a második injekció után sírt egy picit.
Mostanra igazi nagylány lett 68 cm és 6200 g.

Nagyon kívánvsi vagyok mi lehet veletek. Hogy telnek a babás hétköznapok? Hogy fejlődnek a picurik?
Ha van időtök egy kicsi jelentkezzetek.
Puszi mindenkinek
Barbi, Grétus
barbi1983
Tatabánya
 
 


Sziasztok anyukák.

Tegnap voltunk a 4hós oltáson. Ezzel megszenvedtük. Nagyon sírt, mert mire sorra kerültünk elálmosodott, nyügös lett. Sajnos elégé megvisli, mert tegnap este belázasodott és ma is egész nap 38 körül volt a hője, de már csökkenőben.
Súlya 6400g megduplázta a születésit.
Továbbra is kizárolag anyatejes.
3,5hos korától nappal elég rosszul alszik, csak 3x40 percet. Èjszaka 1vagy 2 ébredése van egyszer szopizik. Hasról hátra már egyszer kétszer már megfordult, de hátról még csak oldalra fordul. A kiságyban körbe forog gyakran kersztben van benne és nyafog ha nem tud tovább haladni, mert beszorult.
Remélem,hogy többiek is jól vannak. Barbi örülök, hogy írtál. Nagyon szép a kislányod.
Pá pá anyukák.
vilus2010
Esztergom
 
 


Sziasztok,

Örülök, hogy írtatok, én csak hosszú idő után néztem be ide, mivel Léna minden időmet kitölti. Már elmúlt 5 hónapos, 65,5 cm és 7750 gr. Jó kis husi baba lett belőle, pedig a 3-4. hét környékén kevés volt neki a tejem, de sikerült felszaporítani, még most is szopizik. Már elkezdtem kóstoltatni, és már egész ügyesen lenyeli az ételt, nem tolja ki a nyelvével. Mondjuk amióta megfog dolgokat, azóta én sokszor adok kezébe kanalat játszani.
Elsőgyerekes anyukaként nekem az első 6 hét volt a legnehezebb időszak eddig, beleértve a terhességet, szülést, egész mostanáig. Valahogy nagyon fáradt és feszült voltam, kétszer egymás után betegek lettünk a férjemmel, úgyhogy nem volt egyszerű időszak.
Léna kb. 3-4 hetesen már este 8-tól reggel 4-ig aludt, majd 6 hetes óta körül már egyre többször előfordult, hogy tovább aludt, mostanában általában 6-7 körül szokott kelni, persze azért olyan is van, hogy már 4kor kukorékol. De ezért nekem éjszaka sajnos fel kell kelnem fejni, és mivel jól kialussza magát éjjel, így nem ritka, hogy 2x30 percet alszik csak egy nap. De olyan is előfordul, hogy szinte az egész napot átalussza. De nagyon jó kedélyű és vidám baba. Most kezdett el ragaszkodni hozzánk és félni az idegenektől. És most jött rá, hogy ha sír, akkor felvesszük, így ha nem akar aludni, akkor keservesen sír, amikor odaérek a kiságyhoz, akkor meg nagyokat nevetgél. Nagyon mozgékony kislány, régóta forog mindenfele, már négykézlábra áll, úgy hintázik, és próbál elindulni, de sajnos még csak hátrafele sikerül neki. Előre kúszni még csak álmában tud. Nagyon feszegeti magát hanyatt fekvésből felfele, és fogdozza a kiságy tetejét, leszedi a rácsvédőt, meg ilyenek, úgyhogy lassan lejjebb kell tennünk a kiságyat.
Az oltásokat mi elég jól átvészeltük, az elsőnél sírt csak nagyon, de akkor még nagyon vékonyka volt. Aznap elmentem a gyógyszertárba, hogy vegyek lázcsillapítót, hátha belázasodik. Mondtam, hogy oltást kapott, azért szeretnék venni, erre a gyógyszerész vitatkozni kezdett velem, hogy értsem meg, nem fog belázasodni... Mondtam neki, hogy oké, de azért inkább mégis vennék... Szerencsére most jó ideig szünet lesz, a következő oltást csak decemberben kapja. 
Én már nagyon várom, hogy jöjjön a tavasz, mert Lénát egyre jobban zavarja a sok réteg, bundás ruhák és a kesztyű.

Vigyázzatok magatokra és a picikre.


pévi
Mór
 
 


Sziasztok anyukák. Pevi örülők, hogy írtál. Kíváncsi vagyok, hogy a többieknél hogyan telt az első félév.
Hanna baba forog már minden fele, de még nem kuszik. Mostanában nagyon síros lett,főleg ha egyedül hagyom a szobájában lehet, hogy kezdődik a szeparációs szorogás vagy a foga kínoza. Ja, van már egy foga is.Fura, hogy egyesével jönnek, a nővérének egyszere kettő bujt elsőnek.
Az idegenektől is elkezdett félni: a 6 hós státuszon nagyon sírt, alig tudtam megnyugtattni.
Van jó hírem is: végre nappal is alszik egybe 1,5-2 órát,de éjszaka se kell 2-nél többször.Egyszer szopizik éjszaka.
Hozzátáplálást most kezdtük, hát nem sok sikerrel. Almával probálkoztam nagyon nem tetszett neki: kiköpte és fulladozott tőle. Mivel csak szopízott eddig nem tudta mit kezdjen a szájában lévő almapürével. Probálkoztam még sütőtökkel és baracklével egyik sem jött be.Összeszorítja a száját és a kezével hadonászik hiába adtam a kezébe bármit. A védőnő tanácsára elkezdtem tejpéppel kóstóltatni: elég lassan megy, de legalább nem köppi ki rögtön és nem fintorog rá. Gondoltam, ha majd értékelhető mennyiséget eszik keverek bele gyümölcsöt.
Ti, hogy haladtok?
Pá-pá anyukák. Puszi a babáknak.
vilus2010
Esztergom
 
 


Sziasztok Anyucik!

Jó volt visszatérni és olvasni, hogy nálatok is zajlik az élet, gyorsan nőnek és fejlődnek a babák.

Gréta most volt vasárnap 7 nónapos, 74 cm és 7,8 kg. Van már 2 fogacskája, nagyon megszenvedtünk velük, mire kijöttek, de nincs vége, mot egyszerre 8 jön. Mostanra 3 étkezést kiváltottunk, ez sem volt könnyű menet, sokszor sírtam, mert több jutott a kajából az arcomra, a falra, az etetőszékre és az előkére, mint a gyerek pocakjába. Nem mondom még most is válogatós, de a kedvenceiből legalább rendesen eszik. Nagy kedvenc a tejpép (Sinemil) gyümölcspürével, a húsleves (só és fűszerek nélkül turmixolva), az alma, a banán, a meggy, zöldségek közöl a répa, paradicsom, borsó. Viszont utálja a céklát, az őszibarackot, a sütőtököt, a spenótot és a cukkinit. Pár hete kezdődött nála a szeparációs szorongás, durva sírás a vége, ha kimegyek a szobából még akkor is ha éppen apa kezében van és játszanak. Úgyhogy azóta bármilyen vicces is Gréta jön velem, ha beülök a wc-re, zuhanyzom, hajat mosok (közbe persze énekelnem kell a Micimackót), stb.
Az éjszakákat 2 hónapos kora óta átalussza, bár volt 3 visszaesésünk, 1x mozgásfejlődési ugrás, másodszor megfázás, harmadszor a fogzás miatt ébredt meg keservesen sírva éjszaka, ilyenkor visszaaltatni sem lehetett anya pedig az éjszaka közepén órákat bohóckodott neki mire visszaaludt.
Lekopogom, de most jól alszik, este fél 9től min. reggel 5ig. De az utóbbi hetekben rájöttem, hogy ha nem sírva ébred hanem csak beszélget, és nem megyek át rögtön, akkor egy 15-20 perces magyarázás után visszaalszik még minimum 1 órára, szóval el tudom húzni az ébredést akár 1/2-3/4 7ig 
Napközben vagy 2x2 órát alszik, vagy 3x1 órát, de sokat romlott a napközbeni alvása (ahhoz képest, hogy milyen sokat és milyen jól aludt).

Egyelőre ott tart, hogy kúszik, körbeforog, négykézlábra áll és előre hátra rugózik, de magára a mászás folyamatára még nem jött rá. Négykézláb állásból már támaszkodva kiül, de rendesen megülni még nem tud, ha megfogjuk a kezét folyton állásba akarja kifeszíteni magát, alig tudjuk visszatessékelni  
Hetente 1x megyünk közösségbe (ringatóra), azt nagyon élvezi, szereti a gyerekeket, imádja a zenét, az énekeket, a mondókákat, az idegenektől idáig még nem fél.
Viszont az elmúlt hetekben kis anyámasszony katonája lett, szinte mindenen sírva fakad (egyszerű példa rá, ha fürdés közben megnyomja a gumikacsa testét és az sipol).
Szeretünk sétálni, mióta kifelé fordítva a sport részben van azóta különösen jó, mert imád nézelődni, de kis kényes a nap nem süthet rá, mert olyan hisztit lerendez, hogy zeng a környék tőle.

Ne haragudjatok ha túl sokat rizsáztam

Ha lesz egy kis időtök nézzetek be és meséljétek el hogy telnek a napjaitok, mit csináltok a gyerkőcökkel, hogyan cseperednek, ügyesednek.

Pá-pá
barbi1983
Tatabánya
 
 


Sziasztok Anyukák!
Nem tudom, hogy van e még aki néha idelátogat, mindenesetre most szeretnék minden babának nagyon boldog első születésnapot kívánni! :-D
A családnak pedig továbbra is nagy örömöt és boldogságot! :-)
Sziasztok!
barbi1983
Tatabánya
 
 


barbi1983
Tatabánya
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: