Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Hogy vagytok kismamák?
Rifú?

Ágota!
Egyben vagy még?

PHPBB kód:
Kép
Kép
 
 


Hát persze!
bár "túlhordani" nem szeretném, a hétfő igen alkalmas lenne a szülésre :) aznapra vagyok kiírva.
ma-holnap még egy szerkénycsere vár ránk, aminek igen örülök. leleményes kismama hogyan szállítja át egyik szobából a másikba az öt szekrénnyi ruhát??? hát, babakocsival! találékonyságom a terhesség alatt az egekbe szökött.
nehezen hiszem el, hogy egy-két héten belül kezemben lesz egy kisbaba, várom is, és félek is.
Rékcsike igen aranyos, már nagymamánál nyaral, lehet, hogy megtanul úszni, lovagolni is volt, kapott egy viking jelmezt - turkálóból, délután annak a fejfedőjében aludt... szóval, azért aranyos, mert hétfőn legalább 10-en kérdezték tőle fél órán belül, hogy mi lesz a kistesó, mi lesz a neve, várja-e már, stb... mindenkinek válaszolt, tündéri volt. rémeljük utána is ilyen lesz a hozzáállása.
kedd-péntek nst-n voltam, kicsit beszundizott a baba, 140 alatt volt a szívhangja, a vérnyomásom viszont a 150-et közelítette utána. semmit se érzek, csak hogy kevesebbet mozog, mint két hete, de ez a beilleszkedés miatt is lehet - remélem. kedden volt egy extra ultrahang, a szíve jó, a golyói a helyén :):), és nagyon szép a pofija, sikerült egy jó képet elcsípnie Farnadynak. jövő héttől egyébként ő lesz 3 hétig szabin, és csak a Körmöndy lesz - meg a Hegedűs gondolom.
Augusztustól végezhetnek helyben ambuláns műtétet, azt hiszem ez a neve, a nőgyógyászok (terehesség megszakítás, és nem tudom még mi...).
na, megyünk végre ebédelni!
Búcsúzom: jó nyarat mindenkinek.
ha hétfőn nem fognak benn Ajkán, majd írok még.
Ágota
 


Szia!
Várom a fejleményeket!

PHPBB kód:
Kép
Kép
 
 

 
 

Szia Ágota, kicsit irígykedve várjuk a fejleményeket! Könnyű szülést kívánunk.

rifu
 
 


Nagyon úgy tűnik, hogy Ágota belülről is megtapasztalta Ajkát. Ha ennyi ideje nem ír, talán már megszületett a babája?
 
 


Szia Rifu!
Hogy megy a cicizés harap még?

Lehet Ágota hamarosan frisss infókkal jön már Ajkáról :wink:

PHPBB kód:
Kép
Kép
 
 


Szia Betti!

Naponta egyszer megharap, nem haragszom érte. Az alvást próbáljuk most rendbe hozni. Még naponta kétszer alszik (10 hónapos), de elég nehezen lehet rávenni. Most már nem is próbálom rávenni, megvárom, míg el nem kezd ásítozni. Éjszaka gyakran felébred. Az egész felső inye be van dagadva.

Voltunk Veszprémben és valaki azt mondta, hogy nincs elájulva az ottani szülészettől és inkább Pestre megy az, aki teheti.

Visszamentél végül is dolgozni? A lányod hogy tolerálja?

Igen, kiváncsi vagyok Ágota miket tapasztal Ajkán.
 
 


Szóval, itt vagyok!
Bálint baba ma 3 hetes és 3 napos! a várt napon, július 30-án született, hajnali 3 órakor. a részletek...

Időzitett kisbabánk szombaton bejelentkezett, de nem mentem sehova, igen rendszertelen fájások voltak azok, és hát más dolgunk is volt (ez ronda dolog, tudom). Vasárnap egyedül voltam, este már nem. úgy tíz után kicsit fájt a hasam, de én buta a déli pizzára gyanakodtam. tapasztalat: senki ne egyen be egy pizzát magányában a szülés közeledtével!!! éjfél körül némi hasmenés és deréktáji "fájdalmak" is jöttek, de annyira gyengék, hogy nem is szóltam Kálminak, csak egy óra körül. fél kettőkör hívtunk mentőt, pont össze szedtük magunk, mikor oda ért. Kálmi otthon maradt több okból is. jóslófájásokra gyanakodtunk, meg hát hogy jött volna haza. és jó is volt így. a mentős mérte: 2 percenként 20 másodperces fájások voltak, a fapados ülésen is simán elviselhetők. Ajkán papírmunka, stb... 2.20-kor vettek fel a kórházba, aztán nst-t tettek fel. utólak láttam a görbét, ha a maximum a 10 a fájások mérésénél, nekem ezek 5-ösök voltak, de gyakoriak. végre jött a doki. borotválás, vizsgálat, mogyogás. Tűt kér. Kérdem minek? Burkot repeszt. Összecsuktam a lábam, hogy azt MOST miért? a válasz: mert mindjárt eltűnik a méhszáj. Hát, sokkot kaptam. a burokrepesztés után még egy alhasi fájás, aztán a tolófájások érkeztek. lihegve átmentünk a szülőágyra - nem sok kedvem volt. némi cécó, aztán még két tolófájás, összesen 3 nyomás, és Bálint baba 3 óra 5 perckor előbújt. Kicsit a hasamra tették, a köldökzsinór nem engedte a mellemig, aztán elvitték mérni, stb... a csecsemős osztályra. ha apa ott van, akkor sem hozták volna vissza, inkubátorba dugják az újszülötteket. engem még 50 pecig varrt a doki, amit utáltam, de igen jól sikerült, aznap is már tudtam ülni. Németh Zsolt volt a doki, Hajni a szülésznő, de sok ismerkedésre nem volt idő, és nem is túl közvetlenek - dolgoznak.
Szóval, ennyi.
A kórházról "csak" jót tudok mondani. mindenhol lehet olyat találni, ami nem tetszik, ez természetes. kicsit régimódi, kicsit szoc.reál, de jól elláttak. a kaja nem szoptatós mamának való (borsófőzelék, karalábé leves). van 2 3 ágyas és 1 2ágyas rooming-in szoba, én 2 ágyasban voltam. Három óránként hozzák a babát, én kedd délután kértem már, hogy hagyják ott, volt is eredménye, aznap este 40-et evett. és: ezek után már éjjel is kihozták szopizni. amíg nincs tej, cumis üvegből vizet adnak a babáknak. én szerdán kértem egy poharat, és kaptam. szóval, csak szólni kell.
minden reggel van kezelés: fertőtlenítős lemosás a gát miatt. én nem vettem részt benn, inkább fürödtem. a varratom jól sikerült. a varratszedés sem fájt, egy volt. Másnak begyulladt, máshogy varrták neki, fájt is neki, sajnálom...
a csecsemős nővérek is aranyosak, de senki sem túl közvetlen.
pénteken jöhettünk haza. aki 9 óra után szült, az szombatig maradt.
6 hetes korra adnak ultrahang időpontot, de azt Tapolcán is elvégzik.
szóval, 3140 g-mal jött haza Bábi (ezt a becenevet a lányom találta), 3 hetesen 3960 g-ot nyom. a szoptatás jól megy, Bábi aranyos, sokat alszik. Képek rólunk: hagakalman.extra.hu úgy havonta lesz frissítve.
én ritkán tudok jönni géphez, azért csak írjatok!
Minden jót csajok!
Ágota :)
 


Nagyon szépen szültél, Ágota! Gratulálunk a kisfiadhoz. Hogyan viseli a húga az új babát? Milyen szépen gyarapodott a kisfiad három hét alatt, már majdnem 4 kiló.

Nem is olyan rossz ez az Ajka. A leveledből ítélve.
 
 


Szia Rifu!

A többiek?
Azért írok kicsit!
Jól vagyunk, egy hete a nagylány oviba jár, az időjárás pocsék, majd meg fagyok otthon.
Bálint baba 6 hetes lesz holnap, 4800 g. Csupa pattanás lett két hete, most meg hogy azok száradnak le, igen csúnya lett a kis arca. Nagyon sokat mosolyog, de sajnos néha éjszaka is...
Röviden ennyi.
Szia. Ágota
 


Mesélj még. A szoptatással nincs gond? Jól eszik a baba? A súlyából ítélve nagyon is jól.
Megnéztem a képeket. Nagyon szép rózsás arcú kisbaba, szinte kislányos. Szépek vagytok és boldogok. A nővére még nem könyökölt a hasába? A féltékenység már előjött egyébként?

szia.

rifu
 
 


Szia!
A szoptatás annyiból idegesít, hogy mérni "kell", és össze vissza eszik, van hogy 160-ra 2,5 óra múlva, meg 110-zel el van 4-5 órát. most 8 hetes, kb. 5200 gramm. Lányom nagyon szereti, mindig ölelgetni akarja. sokat nem találkoznak, mert ő oviba van, Bálint meg inkább este 8 után marad ébren, mikor neki már alvás van.
röviden ennyi.
Ágota
 


Olyan szomorú, hogy ide senki sem ír, pedig minden érdekelne. Lassan saját magammal fogok fórumozni... :?
 
 


Sziasztok!

Most reisztráltam,hogy eltudjam nektek mondani tapasztalataimat a Magyar Imre korházzal kapcsolatban.Én 2007 augusztus 30-án szültem császármetszéssel.Ugy kezdődött hogy 25én bekellett feküdnöm mert lejárt az időm 16-ára voltam kiirva.Aztán eltelt 5 nap és kérdeztem mikor akarják meginditani a szülést hisz már majdnem 2 héttel túléptem az időt,erre ők azt mondták csak várjak.Naponta vizsgáltak ami nem volt kellemes érzés.29-én hajnal 2:30 kor elkezdett folyni a magzatvizem és már mekoniumos volt,de nem nagyon törödtek vele.Beraktak a szülőszobára és vártunk hogy elinduljon a baba mert csak 1 ujjnyira tágultam ki.Másnap reggel tettek fel infuziora amitől megerősödtek a fájásaim de akkor sem tágultam.Eltelt 30 óra mire végre megcsászároztak és addig végig folyt a vizem.Viszont a szülésznők és a csecsemősők nagyon aranyosak és kedvesek voltak.De tényleg.7 napon mikor hazajöhettünk volna belázasodtam megsem vizsgáltak ,hogy mitől lehet ,ezért még egy hetet ott maradtam a babával.Szerencsére pár nap mulva elmult és szeptember 11-én hazajöhettünk.Szoval én nem egészen vagyok megelégedve az orvosokkal.Engem Stark Gábor műtött és gyönyörű szép a sebem hála istennek. :lol:Ő és a Hegedűs doktor aki ér valamit a szülészeten.Ez az én véleményem.
 
 


Sziasztok!

Szeretném feléleszteni ezt a topikot. Várok minden olyan kismamát és anyukát aki az ajkai kórházba fog szülni illetve a közelmúltban ott szült.
Nagyon érdekelnek a tapasztalatok, vélemények!
 


szia
én most vacilálok mi legyen még tapolcára járok terhesgondozásra és vacilálok mi legyen egerszeg vagy ajka?
sajnos nem hallottam sok jót az ajaki szülészetről
de kívánáncsi vagyok a véleményedre
boldog pocakosodást

PHPBB kód:
Kép
Kép
 
 


Szia Betti!

Örülök, h. nem vagyok egyedül :D
Nálam az a helyzet, h. a PRI-be járok terhesgondozásra, ajkai dr-nőnek van itt magánrendelése. Sokáig vaciláltam, h. Ajka v. Keszthely, de most már Ajka felé dől a dolog. Ami miatt kicsit beparáztam, h. itt olvastam h. az apa nem lehet bent ha többen vajúdnak. Nos ezt nem szeretném.....

Egerszeg eszembe sem jutott, elég messze van.
Próbáltam véleményeket gyűjteni, Ajkáról is Keszthelyről is vannak pozitív és negatív tapasztalatok.

Nem tudod Tapolcán van szülésfelkészítő, terhestorna vagy egyáltalán foglalkoznak valamilyen szinten a kismamákkal.

Látom neked van már gyereked, így sokkal tapasztaltabb vagy nálam, minden téren.
 


Sehol senki? :(

Valahogy nehéz elhinnem, h. senki nem akar Ajkán szülni a közeljövőben!
Ajkai, sümegi, tapolcai és egyéb lakóhelyű kismamák!!! Hallllló!!
 


Egy évvel ezelőtti történet. Tegnap hallottam. Estefelé bement valaki szülni az Ajkai kórházba. Harmadik gyerek, 40-es anyuka. Reggelig vajudott. Egy orvos sem volt benn. Senki sem vizsgálta meg és nem nézett rá. Csak a szülésznő. Van ilyen Magyarországon?

Azzal tisztában vagyok, hogy a szülésznők tudása és szerepe óriási. De hol voltak az orvosok?
 
 


Sziasztok!
Szia Rifu, te is benéztél erre az oldalra?
Lassan egy éves lesz a kicsi fiam, és az emlékeim is Ajkáról. (a lényegét leírtam). jól eltelt ez az év. még szoptatok reggel-este-ebéd után, és persze éjjel. Bálint nagyon eleven, de lóg rajtunk, és akaratos. tündéri. Rékával nagyon szeretik egymást. Egyedül még csak pár lépést megy, néha. Röviden ennyit.
Tapolcán a védőnő biztos meg tudja mondani, mikor van terhestorna, meg tanfolyam, bár ha jól tudom tavasszal volt, és nyáron tuti nincs. Van egy fiatal védőnő az y-ok környékén, ő tartja. (neve nem jut eszembe).
Velem nem volt ott a férjem, mégis túljutottam a dolgon, kétszer is. mindenkinek más fontos, de a legfontosabb a baba, ellátják-e, és tudom-e szoptatni. az ellátás szerintem sehol sem lesz 5*-os, ebben muszály alább adni. van ismerősöm, aki keszthelyen szült, és szoptat, a másik meg nem szoptat. akkor mitől függ? ezek szerint nem a helytől! sajnos mostanában mindenhol - arra mifelénk - fekve kell szülni, így ez is mindegy.
nehéz dönteni, de muszály. nekem a férjem annak ellenére, hogy nem jött be a szülésre, sokat segített előtte lelkileg is, és utána is, nagyon jó a kapcsolatuk a babával.
jó babázást mindenkinek - kívül vagy belül!
Ágota
 


Kedves Ágota!

Azt szeretném kérdezni, hogy ha valaki szerette volna végig maga mellett tartani a kicsit (éjszaka is), engedték-e Ajkán?
Ha valakinek lennének friss információi szívesen venném!
Ha végig mellettünk van a gyerek nincs lehetőség cumiztatásra, nemde? :D
 
 


Halihó!

Én 2001 december 26.-án szültem az Ajkai kórházban,szóval nincsenek friss infóim.Csak idelestem,hátha találok ismerősöket...de senki...,azért még majd elnézek erre!
 


Sziasztok!

nem tudom, lehet-e éjjel a szobában a baba. azon a héten senkinél nem maradt kinn, úgy emlékszem. ami nagyon tetszett, hogy éjjel kihozták szopizni. miután beindult a tejelválasztás...
cumit Bálint szájába is láttam, de épp én sem tudtam csitítani, ezért vittem be a csecsemősökhöz. gondoljon, ki mit akar....... nem lett se szájpenésze, ami lett kb. egyévesen, mert nyáron belenyomtam a szájába a cumisüveg vizet-egyévesen. és cumi se volt azóta a szájába fél percnél tovább. mindenkitől elszedné, de csak mint a lapátot vagy labdát.
engem ami azóta is bánt, és érdekel változott-e a helyzet, hogy szülés után velem maradhat-e a baba a megfigyelési két órában, apuka társaság nélkül. ugyanis a fekvő szülés és a köldökzsinór miatt a 0. szopizás elmaradt. ez hiányzik.
Bálint már 20 hónapos. kb.4 hete már nem szopik :) némi szünetet tartok...szeptemberig :) jön a 3. baba! én ismét Ajkára fogok menni. egyrészt a mentőre tudok csak számítani. másrészt nekem mindegy-jó volt alapon. tudom mit akarok, hogy akarom. csak azt nem, hogy alakul... sima, szép szülést szeretnék, mint Bálintnál. szoptatni, tüzön-vizen át. cumisüveg mentességet, ami az elején úgy se fog menn... :( egy mindegy: fiú lesz-e vagy lány. de majd megkérdezem, ha tudom az ultrahangon. ez most a 16. hét.
ha valaki mostanában volt Ajkán, írjon!
Más is írhat :)
Ágota
 


Szió Bataiágota.Mire vagy kiírva?
Lehet,hogy én is szülök ezévben,de kissé tartok az ajkai kórháztól...
Vendég
 


Ágota
Írtam neked privit!!!

PHPBB kód:
Kép
Kép
 
 


Sziasztok!
Kösz a levelet Betti, de írj ide inkább!
jövő kedden kezdődik a 18.hét, szerdán "nagy"ultrahang, nagyon kíváncsi vagyok mi a helyzet odabenn, és főleg, hogy mi lesz a kicsike :) ami meglepett, hogy jól kipárnázott hasikóm ellenére már a múlt héten éreztem valamit odabenntről. ha a hátamon fekszek kis gömgöcöt is ki lehet tapintani. olyan jó!!!
szóval, ha minden jól megy, szeptember 23-án születik meg a baba. eddig mindkettő aznap jött. most aggódom, nehogy előbb kibújjon. egy kétéves és egy iskola előtt álló gyerek mellett nem akarok kórházban rostokolni.
majd írok, hogy mi lesz :) Ágota
 


Sziasztok!
Kösz a levelet Betti, de írj ide inkább!
jövő kedden kezdődik a 18.hét, szerdán "nagy"ultrahang, nagyon kíváncsi vagyok mi a helyzet odabenn, és főleg, hogy mi lesz a kicsike :) ami meglepett, hogy jól kipárnázott hasikóm ellenére már a múlt héten éreztem valamit odabenntről. ha a hátamon fekszek kis gömgöcöt is ki lehet tapintani. olyan jó!!!
szóval, ha minden jól megy, szeptember 23-án születik meg a baba. eddig mindkettő aznap jött. most aggódom, nehogy előbb kibújjon. egy kétéves és egy iskola előtt álló gyerek mellett nem akarok kórházban rostokolni.
majd írok, hogy mi lesz :) Ágota
 


Szia Ágota! Remélem jól vagytok ,mi ma voltunk nst, és uh.Farnady 3 kg-ra saccolta Őlordságát :lol: . Figyusz:Ajkára hogy tudok időpontot kérni nst-re? Fontos lenne
Köszi: Fülöpné
 
 


szia Áota!
Nem gondoltam hog baj a privi bocsi és boldog pocakosodást

PHPBB kód:
Kép
Kép
 
 


Sziasztok!
Ica, veled beszéltünk a játszótéren :) de valami nagyon sürgős, tudod a számom.
Betti!
nincs otthon internetem, és ha kapok fél óra "kimenőt", egyszerűbb egy helyen megnézni a dolgokat. de nagyon örülök, hogy legalább valaki írt!
 


Sziasztok!
Sehol senki?
Ica babája megszületett - Ajkán. Ica! ha van időd írj ide - jó lenne azt mondani, hogy csak a szépet... de inkább nem mondom. mindent!
Nekem még van majdnem 4 hetem.
vége a nyárnak, írjatok!
Ágota
 


Ica!
Gratulálok


Ágota kitartást így avégére!

Én bevallom nem bánta meg hogy egerszegen szültem szuper jó volt minden.De persze nme mondhatok semmit mert ajkát nem próbáltam.

PHPBB kód:
Kép
Kép
 
 


Sziasztok!

Bocs, kérlek nézzétek el nekem hogy ide írok – kezdő lévén nem boldogulok egyik aukciós oldallal sem egyenlőre.

Egy többfunkciós újdonságot, az 5 az 1-ben formapárnát szeretném a figyelmetekbe ajánlani!
1. a párna pocak alá- és derék megtámasztására
2. szülés után ezen ülve a seb nem nyomódik
3. szopiztatni a Babucit
4. hasaltatni a Babucit, amikor még nem tudja tartani rendesen a fejét (utána is-amikor már tudja)
5. amikor már majdnem ül a baba, a közepébe ültetve megtámasztja őt.

A párna levehető, húzózáras huzattal készül. A szivaccsal töltött párna „baleset” esetén forgódobos mosógépben mosható. Tartalékhuzat választott anyagból rendelhető.

A képen látható párna „M” méretű, „XL” változatban is készül.

Készülőben a „csúcs” párna, amelyet ikrek szopiztatásához ajánlok.

További termékek:
- kiságy-garnitúra: lepedő körben gumis, hogy ráfeszüljön a matracra, takaró – 3 réteg téli vagy/és nyári, 2 db fej alá való „párnácska”, 2 db zsebes(!) fejvédő a rácsra, amely körbe éri a (120x60) kiságyat.
- nyálfogó kendő nyakba „szerelhető”– kialakítása folytán tovább bírja, mint egy partedli. Ez is újdonság!
- pelenkatartó – felakasztható - újdonság
- egyéb párnák – méret, szín, forma megrendelés szerint
- zsebes falvédő rendelésre – választott anyagból
-alul (is) nyitható meleg hálózsák

Ha van valami varrható „cucc”, amit kerestek és nem leltek, hiányzik a palettáról kérlek, jelezzétek felém. Én igyekszem pótolni a hiányt.

E-mail: marikogold@citromail.hu

Kép

Kép

MarikoGold
 


Sziasztok!

Látom nem nagyon pörög ez a topic..!
Valaki tudna pár szót írni,mire jó felkészülni a kórházzal kapcsolatban?Hány ágyasak a szobák?Vigyek -e valamit plusszba?Szülés után mikor láthatom a babát????...stb
Vendég
 


Tulipános
Én augusztus 31-én szültem Ajkán. A szülésznők nagyon kedvesek, az éppen ügyeletes dokiról ezt nem mondhatnám el. Mondjuk ő csak a szülés 5 percében volt ott, meg a varrásnál. Meg sem várta az injekció hatását, már öltögetett is, ami nekem jobban fájt, mint maga a szülés. Mikor megszületett a babánk, azonnal a pocimra tették, még a köldökzsinór sem volt elvágva. Apuka vágta el. Pár percig rajtam lehetett. Utána 2 órát még a vajúdóban voltam megfigyelésen, és a babánk szinte végig velünk lehetett. 4 órakor szültem, fél 7-ig az őrzőben voltunk, és a 9-es szopinál már megkaptam a babát.
Szobák: Van 2, 3 és 4 ágyas. Én 3 ágyasban voltam. A 2. naptól kikértem a babámat, egész nap velem lehetett, csak éjjelre vitték el. Hétfőn szültem, pénteken már mehettem is haza. A csecsemősökről nem tudok csak pozitívat mondani. Vannak nagyon aranyosak, segítőkészek, vannak bunkók. Nekem pl. azt sem mutatták meg, hogyan pelenkázzam, szoptassam a babám, csak kihozták és a kezembe adták. Na de vannak kivételek, úgyhogy a végére minden megoldódott.
Szerintem plusszba nem kell vinned semmit, csak a szokásos dolgokat. A babának sem kell ruha, mert ott öltöztetik, csak az kell, amibe hazahozod. Az első pár napra hálóinget is kapsz. Ja, pelenkát kell vinni a babának, mert azt nem adnak.
Könnyű, gyors szülést kívánok!

Kép
 


Sziasztok!
Szabolcs baba ma2 hetes. a szülés hasonló volt bálintéhoz. na jó, némi különbség van... pl. 2 nappal később jött... meg a vérnyomásom az egekben volt. péntek reggel pl.190-et mértek, aznap mentem be, bennmaradni. este 9-kor elfolyt a magzatvíz, 22.45-kor kinn volt a kisbaba. a protokollt betartják. hiába mondtam, hogy nekem 2 éve így és így volt.... a 20 perc nst-t nem úsztam meg. úgy látom a beöntés nem rutinszerű. a borotválás persze igen, a rosszul táguló heg miatt a gátmetszést sem kerültem el. a varrásnál és csk 4-5 öltést éreztem :) a többinél már hatott az érzéstelenítő. reggel is és este is Poterájló doktor volt, rosszat nem tudok rá mondani. a dolgát maximálisan, figyelmesen elvégezte. körvetlenséget meg hogy is várhatnánk, ha akkor látott 2.szor életében. nekem viszont elvágott köldökkel tették a hasamra a babát, apuka nélkül voltam, így utána nem hozták vissza, bár nem is maradtam a vajúdóba. 9-kor mondtam a szobatársaimnak, hogy éjfélre itt leszek. hát, fél12-kor már feltoltak az osztályra, némi vérnyomásmérés után ott is hagytak. 1-kor pisilni egyedül mentem ki, és rálestem a babámra, aludt. 6-kor hozták ki. pénteken született meg Szabi, szombaton kértem át magam babás szobába,3ágyasba voltunk 2-en, vasárnaptól volt velem, szerdán reggel mentünk haza. a hazamenetel lassan zajlik, a papírok megírása miatt, 11-kor tudtunk indulni.
én vittem magamnak algopirint - tapasztalatom szerint kellett is, az osztályon hiába kértem, hónap végére kifogynak. saját ruhapelenkát vittem böfiztetni, és egy csomag eldobhatót kérnek is. hónap végére a popsitörlő is kifogyott.
mindezek ellenére jó emlékekkel jöttem haza.
szerdán már 15 baba volt az osztályon, 4-en jöhettünk haza.
az osztályos nővérek voltak a legkedvesebbek. a csecsemős nekünk 3. babás anyukáknak is megmutatta a pelenkázást, köldökápolást. a szoptatással nem volt gondom, szerencsére.
Sziasztok. Ágota
 


Köszi, az infókat!Akkor mégsem olyan rossz a helyzet ahogy gondoltam... :D !
Kívánok nektek sok boldogságot,egészséget a babáitokhoz és hosszú átaludt éjszakákat! :)
Vendég
 


Én jól ismerem az ajkai kórházat.Dr. Hollósi Lászlóhoz járok évek óta ellenőrzésre. Nagyon jó orvos szerintem. A vizsgálatokból sosem éreztem semmit,ügyesen dolgozik .Anyukmat űtötte is és ő is meg volt vele elégedve. Ha AJkán szülnék,tuti,hogy csak ő nyúlhatna hozzám. A többiekről is van véleményem,de egy sem túl jó :(
 


Keressük az év legjobb szülésznőjét
Az Év Bábája díj

Az Országos Bábaszövetség minden évben a kismamák és a szakma javaslatai alapján odaítéli egy szülésznőnek az Év Bábája díjat.
Kérjük, ha van szülésznő, akire szívesen emlékeztek, aki megkönnyítette a vajúdás-szülés folyamatát, írjátok meg e-mailben vagy levélben nekünk, hogy Szövetségünk vezetősége a javaslatok alapján a legjobb szülésznőnek átadhassa a díjat.
A levélben írjátok meg akár nekem privátban, akár az endomed@t-online.hu címre:
- a neveteket (bizalmasan kezeljük, senkinek tovább nem adjuk),
- hogy mikor szültetek – az sem baj, ha évekkel ezelőtt szültetek, de most jutott eszetekbe, hogy szavazzatok rá –
- a szülésznő nevét és a kórházat, ahol dolgozik
- és az is jó volna, ha írnátok róla néhány sort, miért őt választottátok, miben segített…
A Nemzetközi Bábanapon, vagyis a Szülésznők Napján, május 5-én adjuk át a díjat, mely ünnepségre szeretettel várunk minden kismamát.
A Bábanapról, a helyszínről és a díjról olvashattok még a Kismama újságban is.


Sziasztok!
Sajnos csak most találtam erre az oldalra :( 38 hetes vagyok, és Ajkán fogok szülni, csak már ott tartanék :D Remélem minden jól fog velünk alakulni... Majd megírom, hogy velünk mi történt :)
 
 


várjuk hogyan született meg a kisbabád!

PHPBB kód:
Kép
Kép
 
 


Jó lenne valamit olvasni az Ajkai szülészetről. Eddig csak Batai Ágota írt jó dolgokat, azokat olyan jó volt olvasni, de az internet tele van mindenféle csúnya történettel és a védőnőm sincs elragadtatva Ajkától. Mivel nem tudom hova tartozunk, mert mindenki mást mond (Ajka, Veszprém, Keszthely, Zalaegerszeg), szeretnék már valamit választani és nem aggódni.

20 hetes a terhesség. Voltam Ajkán genetikai UH-n. A főorvos úr kedves volt és szívesen válaszolt a kérdésekre. Szeretnék hallani valakiről, aki nemrég (egy-két éve) szült Ajkán, mert állítólag sok változás van.

Több embertől hallottam, hogy Keszthely nincs annyira felszerelve, mint mondjuk Veszprém vagy Zalaegerszeg.
 
 


Sziasztok!

Kriszta vagyok ajkán élek 5 éve és 2.babámat várom áprilisra.
Az ajkai kórház szülészet-nőgyógyászatán szerzett tapasztalatok érdekelnének.Esetleg ki "jó" orvost most az osztályon.??

Kép


Sziasztok! Ajkai kórház szülészetével kapcsolatos tapasztalatok érdekelnének, ha még él ez a csoport? :)
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: