Új privát üzeneted érkezett!

Picuralmos,Csepp!
Igazad volt,tényleg emelt a Letrox adagon a doki. Viszont a vérképem tökéletes lett. 26-os a vasam,pont határérték.
Szépen cseperedik Mini,lassan már nem is lesz olyan mini ;-)
A Nóra nevet kapta, Csepp,nálatok mi lesz a neve a pacaklakónak? Lassan mindketten a karunkban tartnjuk a kiscsajokat ;-)

Lilypie Pregnancy tickers
 
 


Szia Andi!

A mi lánykánk az Olivia nevet kapta. Én is 75 mikrogramm Letroxot szedek és teljesen jó a tsh-m. Neked legalább szülés után el lehet hagynod, míg nekem muszály továbbra is szednem. 


ConnectedMoms.com Ticker
 
 


Milyen szép neveket választottatok! :) Örülök a jó eredményeknek! Nekem csak a jódot kell szednem a szoptatás végéig. Aztán meglátjuk mi lesz, mert fél év múlva kontroll, hát nagyon remélem, hogy a pm-em remek formája megmarad! :)

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
 

 
 

Sziasztok Csajok!

Csepp, csak a szoptatás után hagyhatom el a Letroxot, azt mondta a dokim. De nekem az is jó. A barátnőm nemrég óta szedi - áprilisban szült - és elment a teje. Szerintetek lehet a gyógyszer miatt?

Köszi Picuralmos, igyekeztünk normális, magyar nevet adni a gyereknek, bár megnéztük az anyakönyvezhető magyar lányneveket, és hát volt ott egy-két érdekes név is :)

Lilypie Pregnancy tickers
 
 


Mi ugyanígy voltunk a fiúnevekkel, Apával estéket röhögtünk át a választható nevek listáját olvasva... :D :D

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
 


Utólag is boldog ünnepeket kívánok! :-)

Lilypie Pregnancy tickers
 
 


Boldog karácsony kismamik! :)

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
 


Koszi, nektek is! :)

Lilypie Pregnancy tickers
 
 


Halló Csajok, hogy vagytok? :)

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
 


Sziasztok!

Olvastam az eddigieket, mert én most nagyon meg vagyok ijedve :(
Történetem, hogy tavaly áprilisban volt egy missed ab-om, mert a 12 hetes uh-n kiderult h a 7. héttől nem fejlődött tovább a Kicsi :( persze én jól voktam semmi jel nem volt.
Ezután nem volt vizsgálat, mert ugye mondták h ez előfordul.
2014 nov. 28-án nagyon magas 140-es pulzussal kórház, utána vizsgálatok, melyeknél kiderült a tsh: 0,01 Ft4 normális FT3: 7,59 ( a max 6,8). Erre az endo doki mondta túlműködés és adott rá propycilt 2 hétig 2x1 majd utána 1 szem naponta.
Csak ez az endo dokis volt dec.10-én s 14-én meg pozitív lett a tesztem. Nagyon örültünk, vissza is mentem hozza h most akkor mi is van, s mondta h ezt szedhetem de mást nem. S jan.12-én újabb vérvétel. Nyugodt is voltam, 5-én volt uh, ahol szívműködés volt és crl: 15 mm! Szuper!!
Vért levették, erdmény tegnap a kezembe és ez az ami aggaszt de nagyon!!!
Anti TPO: 600 s a max 35.... :(
Tsh: 7,66 :(
T4 szabad frakció: 9,47 ( 12 a minimum)
T3 jó és a TRAK is negatív
A legnehezebb, h pont e héten nincs az endo dokim... Hétfőn van leghamarabb, s síknideg vagyok, hogy most akkor mi lesz a babával. :'(
Mert ahogy olvastam Nálatok a 4-re is mondták h sok, akkor én mit szóljak...
Természetesen a gyógyszert abba is hagytam, de úgy gondolom ez az autoimmun baj, ami előbb-utóbb elsorvasztja a pm-et, s csak gyógyszer mellett lehet lenni.
Ma elmegyünk magánba uh-ra, hogy egyáltalán mi van a Kincsünkkel, hiszen a tavalyi miatt ez aggaszt.
Tudtok valami okosat mindani erre? Pozitív, negatív is hiszen az élet nem csak pozitívumokból áll.
Én mist úgy állok hozzá, hogy jól van a Kicsi, hisz másképp nem is lehet.
Köszönöm szépen és bocsánat ha hosszú lett, de csak így érthető. :)

Lilypie First Birthday tickers
 
 


Ja még annyit, hogy 34 éves vagyok még nem szültem. A családban nincs pm problémás :)

Lilypie First Birthday tickers
 
 


Szia Enci!

Nekem autoimmun pajzsmirigy betegségem van. A gyógyszert ne hagyd abba! Milyet szedsz? Én Letroxot, jelenleg 75 mikrogrammot. Mi babát szerettünk volna és akkor derült ki, hogy ez a baj és ezért nem jön össze. Ez tavaly novemberben volt. Azóta szedem a gyógyszert. Terhesség alatt semmi képp nem szabad elhagyni, mert amit a pajzsmirigyed nem tud hormont termelni, ez a gyógyszer pótólja. Most állapotosan pedig még aktívabbnak kellene lennie. Autoimmunnak köszönhetően én már nem is tehetem le a gyógyszert életem végéig kell szednem. Babáddal pedig biztos minden rendben! 

Picuralmos én jól vagyok. Ezt a hónapot még végig dolgozom. Pocak már elég nagy, de még szerencsére nem érzem magam "terhes"-nek. A cukrom miatt diétáznom kell, mert különben az orvos inzulinra állítana. Diéta  mellett szerencsére szépen rendben van. Annyit mondtak, hogy arra figyeljek, hogy ne menjen 7 fölé. Étkezés után 1 órával a legmagasabb 6,2 körüli. Tsh-t hétfőn nézetem, akkor már betöltött 30. héten leszek. Endos orvos azt mondta, hogy akkor kell megnézetni. Nőgyógyászom szerint úgy készüljek, hogy császár lesz (előző csaszi, pm betegség, cukor, ezek mind azt mutatják). Nem örülök, de elfogadom, a lényeg, hogy lánykámnak ne legyen semmi baja.

Zsu veled mi újság?

Picuralmos hogy bírod a két gyermekes létet?



ConnectedMoms.com Ticker
 
 


Enci, ne aggódj, a tsh-d magas egy kicsit, ezt hétfőn az endós dokid beállítja. Túlműködésből átment alulműködésbe, valószínűleg a terhesség miatt. Én a 11. héten jutottam el endós dokihoz pm-alulműködéssel, gyógyszert szedtem a szülésig, és Mini időre, makk egészségesen született. Szóval nyugi! :-)

Csepp, örülök, hogy minden ok veletek! Mi is remekül vagyunk, Mini már 8,5 kiló, átalussza az éjszakát, imádják egymást Picurral. Tökéletes! :-)

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
 


Sziasztok!

Nagyon szépen köszönöm az infókat, kedvesek vagytok, hogy segítetek, jól esik nagyon!!! :)
Szerencsére már ma eljutok egy másik endo dokihoz, így nyerek pár napot :)
A Kis Csöppségünkkel minden rendben van hál Istennek!!! :) Már 27 mm és mozgott is picit :))) fantasztikus volt látni!!! :)
Csepp én eddig propycilt szedtem de az csak a túlm-re van ezért azt szonnal abba kellett hagyni! Telefonon mondta az endos doki! Valószínű nekem is az van, mint Neked! Szóval kíváncsian várom a mai 2 órát, utána okosabb leszek! :) Köszönöm mégegyszer!

Örülök, hogy jól vagytok és a Babák is!!! :) Kitartás, Nektek már nincs sok és a kezetekben tartjátok Őket!!! :)

Lilypie First Birthday tickers
 
 


Sziasztok!

Megkaptam a gyógyszert! :) Euthyrox 50 mikrogramm, s 2 hét múlva vérvétel!!
Csepp nekem is Hasimotom van( vagy hogy kell írni) :D Remélem 2 hét múlva már legalább lejebb megy a tsh! :)

Lilypie First Birthday tickers
 
 


Sziasztok!

Úgy tűnik, csatlakozom a társasághoz. Az orvosom tegnap látta az első trimeszteri véreredményeimet, és nem volt elragadtatva. Mert a TSH szintem 7-es. Sajnos az előző alkalommal még nem voltak készen a véreredményeim, mert hamarabb voltam nála, mint a tervezett, és most meg már a 14. hetet taposom.

Persze a nőgyógyász azonnal újabb vérvételre küldött, bővített pajzsmirigyes tesztre, amin elvileg mindent néznek ezzel kapcsolatban. Aztán jövőhéten megyek endokrinológushoz is, már van időpontom. Egyelőre még csak az ijedtség résznél tartok. Mert nekem ez most teljesen új infó, és kb. semmit nem tudok erről a témáról, csak hogy a picike fejlődésének egyáltalán nem tesz jót a pajzsmirigyem rendetlensége. :(

Remélem, azért még nem menthetetlen a helyzet, a 12. hetes eredményei még mintaértékűek, növekszik is, sőt szerintem már éreztem valami mocorgást a napokban. Sokat beszélgetek vele, hogy jó legyen neki, és igyekszem pozitívan hozzáálni.

Ami viszont nagy tanulság számomra, hogy a háziorvosra terhesség kérdésében nem érdemes hallgatni. Merthogy az enyém 3 hete már látta a véreredményeim, és csak legyintett a TSH-ra, hogy az nem az igazi. De egy szóval nem mondta, hogy ez terhességnél nem hogy nem ideális, de egyenesen életveszélyes a gyerekemre nézve. :( Pedig lehet, hogy ha körültekintőbb, akkor már rég kezelnének... Meg persze az is jellemző, hogy minden apróságnak utána olvastam már, korábban minden vérképi eltérést azonnal csekkoltam, ahogy a kezembe kaptam a leleteim. De most úgy voltam vele, hogy áh, ugyan, nem stresszelem magam az interneten fellelhető ilyen-olyan infókkal. Majd az orvos megmondja... Hát ezek szerint ez nem megy így mégse, inkább legyek paranoid, mint hogy késő legyen.


No, de a sztorin kívül: Nagyon kíváncsi vagyok a tapasztalataitokra, főleg, ha van olyan köztetek, akinek szintén terhesség közben derült fény a pajzsmirigyproblémáira. Mi a tapasztalatotok? Tudtok bármit a kockázatokról mondani? Étkezéssel, tápanyagbevitellel lehet bármit segíteni (vagy rontani?!) a helyzeten addig is, míg nincs gyógyszer?


Jövő csütörtökön megyek szakorvoshoz, és mivel már kész kontrollteszt eredményeim lesznek, remélem, hogy nem csak konzultálunk, hanem kezelés is lesz rögtön, hogy a bébinek minél hamarabb javítsunk a körülményeken.


Köszi minden infót előre is!


Ági


Ági
----

Lilypie Pregnancy tickers
 
 


Szia Ági!

Nekem is a terhesség közben derült ki a pm-alulműködés, a 11. héten jutottam el dokihoz, kaptam gyógyszert, amit a szülésig szednem kellett, és Mini időre, makk egészségesen megszületett. Kicsit, ha van időd, olvass vissza itt, átbeszéltük a lányokkal, hogy kinek milyen tapasztalata volt/van ezzel kapcsolatban. Nyugi, nem lesz semmi baja a babádnak! :)

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
 


@picuralmos: Szia!
Köszi a választ. :)

Azóta már végigolvastam nagyrészt az előzményeket. Meg persze még kismillió oldalt, fórumot. Igaziból az nyugtalanít, hogy túl vagyok  már majdnem azon a koron, amikor a baba az én pajzsmirigyeimet használja, amikor arra igazán nagy szüksége van, és amikor eldőlhet sok tényező. :o

De azért igyekszem tényleg pozitívan hozzáállni. Hiszen ha ilyen szinten alulműködöm és mégis megfogant, sőt eddig rendben fejlődött a jelek szerint, csak nem lesz nagy baj. :) A férjem csak annyit mondott, hogy "Bivalyerős gyerek ez, ha már ekkora!" :)

Ráadásul azt sejtem, kicsit utána olvasva a tüneteknek, hogy nem volt véletlen, hogy annyira nagyon gyenge voltam gyakorlatilag az első trimeszterben végig, hogy egy mosogatás de még a hajmosás is nehezemre esett. Valószínűleg a baba vitte ezekből a hormonokból is, ami neki kellett, nekem meg maradt a vegetálás az ágyban fekve. :p

Egyébként megdöbbentő szerintem, hogy ha ez a betegség ilyen gyakran okoz problémákat, akkor könyörgés nélkül ezt terhességen kívül nem szűrik időnként eleve. :o Mert azért, ahogy olvasom, vérképi tünetek már akkor is vannak, amikor még egyébként az ember nem feltétlen produkál feltünő egyéb tünetet. De a teljes vérképnél ezt mégse nézik. Meg az is fura, hogy erre pl. nem hívják fel a figyelmet a terhesség elején, mint pl. a toxoplazmózisra. Bár az is lehet, hogy már így is annyi dologtól parázunk, hogy jobb, ha inkább kevesebb dolgot tudunk? :p

No, köszi még egyszer a választ. Majd azért jövőhéten beszámolok, ha érdekel titeket, mire jutottunk az endokrinológussal. Szép napokat addig is!

Ági

Ági
----

Lilypie Pregnancy tickers
 
 


Persze gyere a hírekkel! Az én háziorvosom nagyon jó fej, ő kérte elsőnek a tsh vizsgálatát. Gondolom nem olcsó vizsgálat, azért nem a rutin része. De tény, hogy nagyon gyakori probléma. Bár én a második terhességem előtt nem is hallottam a pajzsmirigyemről.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
 


Sziasztok!

Megvolt az endokrinológusos randi. Valószínűleg autoimmun az alulmüködésem az egekben járó anti-TPO szintem alapján. L-Thyroxint kaptam, egy hétig 25 mg, aztán 50.

Kicsit fura volt a doki, nem kérdezett semmit, nem is nagyon mondott semmit, csak hogy sasoljak a lehetséges mellékhatásokra, meg 6 hetenként nézessek tsh, t4-et. Ja, és hogy tilos a jód... Ezt meg jól elmulasztottam megkérdezni, miért. A nőgyógyász a múlt héten azt mondta, szedjem rendszeresen az elevitet, mert abban van jód, és az jót tesz. Hát most tilos.
És emiatt dilemmában is vagyok, mert nem tudom, most milyen vitamint szedjek, minden terhesben van jód, ahogy látom.

Köztetek van, akinek szintén tabu a jód? Ti mivel segítetek rá a tápanyagellátottságra? (nem hiszek teljes mértékben az étrendkiegészítőkben, de tél van, és egyébként is tápanyagszegények a mai élelmiszerek...)
van tapasztalatotok ilyesmiben? Vagy konzultáljak a szülészemmel, mit kell tutira pótolni, és szedjem be külön?

Ági
----

Lilypie Pregnancy tickers
 
 


Sziasztok ! Örülök, hogy rátaláltam erre a csoportra.  Jelenleg 5 hetes ksimama vagyok. Tavaly szeptemberben elvesztettem 15 hetesen a babámat. Novemberben a labor eredményeim alapján megállapították, hogy Hashimotos vagyok. Akkor a pajzsmirigy ereményeim még jók voltak, de az anti TPO szintem 167. Felkerestem egy nőgyógyászt, de várnom kell két hetet, hogy a baba megmarad vagy sem. Mondtam, hogy milyen betegségem van, vittem az eredményeimet, de nem foglalkoznak velem, mert túl korai a terhesség. Mondtam az orvosnak, hogy volt már egy koraszülésem és egy babát is elvesztettem, rám jobban kell figyelni, mint egy egészséges kismamára. Borzasztó ez a várakozás. Elkezdtem szedni a Gravidát, magnéziumot és szelént is vettem. Szeretnék mindent megtenni, ami tőlem telhető. Nem akarom átélni újra egy baba elvesztését. Az endokrinológusom február 13-ra adott időpontot.
 


@mariann08:


Szia!


Nyugi, még egészséges kismamákkal se foglalkoznak ennyi idősen igazán. Amíg nincs szívhang, nem is tekintenek terhesnek, az a tapasztalatom. És szívhang az a 7. hétig nincs.


Viszont lehet, hogy ha fel tudod hívni az endokrinológust, érdemes megkérdezni, hogy a Gravida jó ötlet-e, mert elvileg az autoimmunos pajzsmirigyalulműködésnél  (a hasimoto is ilyen, nem?) inkább ront a benne lévő jód, mindenhol ezt olvastam. Engem épp tegnap tiltottak le a terhesvitaminról ugyanezért. A folsav ilyenkor biztos kell és jó, azt pl. szedheted külön is. A többit, hogy mit és miből érdemes pótolni, még én is nyomozom.


 


De nyugi, pihenj, amennyit csak tudsz! Ha a tsh-d jó, akkor szerintem nagy baj nem lehet a babával. (Nekem pl. pocsék volt eddig, de a bébi eddig minden jel szerint rendben volt, és már 15 hetes.)


 


Ági


Ági
----

Lilypie Pregnancy tickers
 
 


@dziewczynazielony:


Nekem is autoimmun pm betegségem van. Jódot azért nem ajánlják, mert még jobban ront a pajzsmirigy alapból gyatra működésén. Én megkérdeztem az endo-s dokit terhességem elején, hogy akkor mit is szedhetek. Azt mondta, hogy úgyis vége a pajzsmirigyemnek, ezért nyugodtan szedhetem az Elevitet már nem tudok jobban ártani vele. Az a jód mennyiség elenyésző a vitaminban és a babának viszont hasznos. Mellette szedem a Letroxot amivel viszont simán rendbe van tartva a TSH-m. Most is 0,980 volt. A doki annyit mondott, hogy már csak szülés után kell ellenőriztetnem másfél hónappal. 

Mariann üdv neked is itt! Nekem a TPO szintem 700 fölött volt, és így is sikerült teherbe esnem. Babával minden rendben. Letroxot szedek napi 75 mikrogrammot. Igyekszem úgy felfogni, hogy ez nem gyógyszer, hanem az a hormon amit a pm-em már nem tud termelni, én már nem tehetem le, szednem kell életem végéig. Nyugi, ha a tsh-d nem magas semmi gond nincs. Nekem mikor jelentkeztem nála, hogy terhes vagyok kb. 5 hetes voltam, és a tsh-m 3,3 volt, akkor mondta, hogy még nincs semmi gond. Akkor szedtem 50 mikrogrammot a gyógyszerből, utána lett megemelve.

ConnectedMoms.com Ticker
 
 


Andi mi újság? Hogy bírod?

Picuralmos?

ConnectedMoms.com Ticker
 
 


Sziasztok!


Csepp, de jó, hogy írtál! Örülök, hogy rendben vagytok! Már itt van a vége nagyon. Hogy bírod?

Nálunk minden rendben, Mini 4 hónapos már, és 8,5 kiló. Fogzik, nyálzik, rág mindent. Most olyan, mint egy kölyökkutya... :D Picur imádja. Na jó, mi is. :D

Minden készen áll már a babóca érkezésére?


Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
 


sziasztok!

örülök,hogy rátaláltam  erre a fórumra!

Jó  olvasni, hogy más is jár hasonló cipőben és születnek egésszéges babák:)
ÉN 10 hetes terhes voltam  január 7-én amikor közölték, hogy nemél a babánk!
gy világ omlott össze bennemm másna mentem műtétre, semmi jele nem volt..illetve én aggódtam mert világéletemben úgy érzetem egésszéges vagyok, sportolok, odafigyelek..de amikor megkaptam a 7.héten levett vérképem akkor sajnos a Tsh 7.16 volt és a szabad t4 kicsit kevesebb mint kellene.
a dokik mind legyintgettek nekem is...de meglett a baj.:( nem tudom ez volt e az ok vagy nem , az orvosok szerint 50 százalék.
voltam endokrinológusnal, szerencsére nem autoimmun,, azt mondta nem is adna gyógyszert ha nem lehetséges terhességről lenne szó.
kaptam letrox 50 mg, ezt szedem 3 hete lassan.nektek volt mellékhatás??? nálamvsemmi , nem hiztam..és nem votam fáradt sem..fura. szerintetek lehetséges hogy csak a terhességem miatt volt??



Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers
Lilypie Pregnancy tickers
zadrika
Dunabogdány
 
 


Sziasztok Csajok: Csepp, Picuralmos!

Köszi, bírom még, bár már egyre nehezebb a kis segge :lol: mocorog rendesen, nem panaszkodom. Csak mikor hajnalban felébred és kitolja a hátát, na az nem igazán kényelmes, akkor feszül rendesen :lol:
A 28-dik héttől Doxiumot írt elő a dokim, mert kicsinek találta a babát (1kg volt, de azért hozzá tette, hogy megfelel a korának...). Utána két hetenként jártam a kórházba ultrahangra. Mindegyik doki azt mondta, hogy pedig teljesen normális méretű, én meg úgy vagyok vele, hogy idekint megnő. Hétfőn kell mennem nst-re, akkor töltjük a 36-dik hetet. Talán már azt is megtudom, hogy mikor lesz a műtét időpontja. Olyan hihetetlen, hogy már itt vagyunk a finisben, ugye Csepp? Szinte most kezdtük...
A pajzsmirigyem most jól működik, mindkét értékem jó. Azt mondta az endokrinológusom, hogy ha tudom az időpontot, előtte három nappal úgy szedjem a gyógyszert, hogy megfelezem a 75-ös tablettát. Szülés után nem kell szednem. Majd hat hétre kell mennem laborba.

Lilypie Pregnancy tickers
 
 


Szia Andi!

Bizony elég hihetetlen ez az egész. Még nem rég egymásnak drukkoltunk, hogy hamar összejöjjön. 
Jó olvasni, hogy minden rendben veletek. Az én kislányom is nagyon aktív. Én hétfőn megyek altatóorvoshoz. Mondtam a dokimnak, hogy csak is altatásban vállalom a császárt az előzmények miatt, ugye nem sikerült akkor az érzéstelenítés és a végén mégis altatás volt. Most nem próbálkoznék ilyennel. Hétfőn már talán időpontom is lesz, remélhetőleg. Én is 75 mikrogrammot szedek a Letroxból, nekem nem szabad leállni vele. Szülés után nekem is azt mondta az endos doki, hogy 6 héttel később kontroll, ugyanígy kell szednem folyamatosan, a szopi miatt.

ConnectedMoms.com Ticker
 
 


Szia Csepp!

Hétfőn voltam dokinál,nst-t csináltak, meg is nézte ultrahangon, és meg is vizsgált. Minden rendben, még nem szülünk. Már megbeszéltük az időpontot, március 25-én fogja kivenni. Persze, ha netán addig beindulna-amit mondtam Nórikának, hogy nem szabad-akkor nyilván előbb. Úgyhogy most igyekszem lelkileg felklszülni, hogy pikk-pakk itt lesz. :D
Kedden megyek legközelebb nst-re. Te mikor mész?

Lilypie Pregnancy tickers
 
 


Én már február eleje óta járok NST-re, a cukor miatt kötelező volt a 33. héttől. Sajnos nálunk lányzó szíve minden egyes alkalommal túl gyorsan teker, 180 körül. A héten kérdeztem az orvosomat, hogy mitől lehet, szerinte a letrox tesz be neki. Ugye az csinálhat ilyet, nálam nem, de úgy néz ki, hogy Oliviánál igen. Annyit mondott, hogy megvárjuk mit mondanak az aneszten, aztán döntés. Bízom benne, hogy nem lesz semmi problémája belőle ha megszületik. Sajnos abba nem hagyhatom a gyógyszert, mert pm-em nem működik. Szóval ördögi kör. 

ConnectedMoms.com Ticker
 
 


126-173-ig ment a szíve az nst-n, azt mondták ez normális. Pedig még tejeskávét is iszom reggelente, mert az én vérnyomásom a béka alatt van. Szerintem minden rendben lesz a babáddal, hozzászokott odabent. Na, nem unatkoztál Te sem a terhesség alatt, mindig van valami, ami miatt lehet aggódni :-) De már nem sok van hátra..

Lilypie Pregnancy tickers
 
 


Nekem pajzsmirigy-alulműködésem volt, de a Mens Mentisben meggyógyítottak. Alaposan kivizsgáltak, majd beállították a megfelelő mennyiségű gyógyszeres kezelést, amit alig kellett korrigálni. Csak ajánlani tudom!
 
 


Sziasztok Lányok!

Úgy alakult én is csatlakozom :) 14 hetes terhes vagyok, Svájcban várjuk az első babánkat. A 12. heti laboron derült ki, hogy PM alulműködésem van, valószínűleg a terhesség maga váltotta ki. Euthyrox50-et írt fel a nőgyógyászom, az első két hétben csak fél tablettát kell szednem, aztán egyet, majd 4 hetente kontroll, amikor kiderül, hogy elég-e vagy sem. Örülök, hogy találtam egy ilyen fórumot, bár eleinte megfogadtam magamban, hogy én aztán nem olvasok utána, fórumozni meg tuti nem, mert majd jönnek a rémtörténetek én meg parázós vagyok magamtól is  De itt olyan jó dolgokat olvastam, hogy elcsábultam 

Lilypie Maternity tickers
Lilypie Premature Baby tickers
svajcilany
Svájc
 
 


Sziasztok Csajok!

Andi, akkor elvileg már túl is vagytok a császáron, majd írj, hogy mi van veletek!

Csepp te hogy vagy? Neked mikor lesz a császárod?

Mi is rendben vagyunk, megünnepeltük Picurt (ugye március 25-ei ő is! :D), már két éves nagylegény. Hihetetlen, hogy elrepült ez a két év, és már Mini is fél éves. Kúszik (hátrafelé), forog minden irányban, 8,6 kiló, és 73 centi. Szóval nődögél a lelkem, de hát ez a dolga. :)

Írjatok, hogy vagytok!

Üdv az újaknak, kellemes babavárást nektek! :)

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
 


Szia Picuralomos!

Olívia március 17-én nulla óra 15 perckor megszületett, császárral 3280 gramm és 54 cm. Már egy hete itthon vagyunk. Jó baba, imád szopizni és szerencsére tejci is van!


ConnectedMoms.com Ticker
 
 


Óóóó, hát gratulálok nektek! Március 17-e is remek nap, apukám születésnapja! :D :D

Gyönyörű neve van a leánykának, sok boldogságot nektek! Tesók mit szóltak?

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
 


Sziasztok Csajok!

Március 24-én reggel 9.03 perckor megszületett Nóra babánk,2940 gr és 54 cm. Már mi is itthon vagyunk,tejcsi is van,szerencsére igény is van :lol:

Gratulálok Csepp, szép nagy baba,de hogyhogy ennyivel előbb jött?

Lilypie Pregnancy tickers
 
 


Gratulálok Andi nektek is! Hogy alakulnak a napjaitok?

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
 


Andi gratulálok neketek is!
Olívia betöltött 38. hét második napján született. Fájások miatt mentem be a kórházba, a gép 100-as értékre jelezte, amik kb. 3-5 percenként jöttek. Imádom és apukája nagy szerelme lett. Elég jó baba, szépen szopizik, szerencsére tejci van bőven és jókat tud aludni is. Sírni inkább akkor szokott mikor éhes. 
Veletek mi újság?

Picuralmos ti hogy vagytok?

ConnectedMoms.com Ticker
 
 


Mi megvagyunk, szeparációs szorongás korszakát éljük... Ahogy 20 centinél messzebbre megyek, jön a kétségbeesett sírás. Hozzátáplálás megyeget, de még a cici az úr! :)

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
 


Sziasztok!
Az a helyzetem áll fent, hogy tavaly novemberben kiderült, hogy magas a TSH-m.
Most pedig a dokim közölte velem, hogyha folyamatosan nől az értékem akkor veszélyes hogy meddő lehetek.
Mostani értékem 10 felett van picivel, előzőleg 9 és 8 körül volt. Szerintetek tényleg kizárt a teherbeesésem?
Köszi a válaszokat előre is
 


Szia Barbarea!

Nem kizárt, csak keress fel egy endokrinológust, aki ír fel gyógyszert (Letrox vagy L-Thyroxin, ezek pótolják a pm álltal termelt hormont), és beállítja a hormonszintedet. Utána jönni fog a baba. :)

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
 


* által

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
 


Sziasztok!

A 2014 novemberi babás fórumból nézek át hozzátok.
A szitu:
előzmények: soha nem volt gondom a pajzsmirigyemmel!
2013. aug.-ban volt egy missed ab-om a 12. heti UH-n derült ki, hogy a babák (ikrek!) a 8. héttől nem fejlődtek tovább. Ezután magánszorgalomból megnézettem magam, a PM-et is, minden oké volt.
2014 februárjában megfogant  a kisfiunk. Az első vérvételen a TSH totál rendben volt, mégis felírt a dokim 25 mg Euthyroxot (a biztonság kedvéért). Folyamatosan nézték a 8. héttől az értékeket, 6 hetente jártam kontrollra. A 32. héttől már 75 mg lett az adag, amúgy végig tökéletes eredményeim voltak. 2014.11.11-én császárral egészségesen megszületett a babóm. 
Az endokrinológus előírta, hogy a szülés után még 4 hónapig szedjek 50 mg Letroxot, majd kontroll. Nos érdekes eredmény született: a TSH: 0,01(!) a többi érték jó lett. (AMÚGY NAGYON GYORSAN LEFOGYTAM A SZÜLÉS UTÁN, VISZONT IDEGES, INGERLÉKENY VOLTAM HÓNAPOKON ÁT...) 
Ezek után 25 mg lett az adag, eredmény 6 hét múlva: TSH: 7,02! totál kiakadtam...most újra 50 mg az adag...remélem leállhatok majd a gyógyszerrel, nem akarom életem végéig szedni...
A családban senki nem volt PM-beteg. Én sem érzem magam betegnek. Szoptatok még napi 5x.

Ismertek olyat, akinek a baba 1 éves korára már nem kellett gyógyszert szednie?
 


Nonicsek, én a szülés óta nem szedek gyógyszert, majd ennek a hónapnak a végén kell mennem újra kontrollra. Én is szoptatok és a szopi végéig kell jódot szednem. A pm-gyógyszer szedése függ attól hogy milyen típusú a pm betegséged. Szubklinikus (csak a terhesség hozza ki, nekem ilyen volt), vagy autoimmun, amikor a szervezeted a pm-ed ellen fordul. Sajna az utóbbi esetben szedni kell a bogyót folyamatosan.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
 


* Ninocsek, bocsánat.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
 


@picuralmos:
Szubklinikus..
 


Sziasztok!


Lenne pár kérdésem főleg terhes anyukáktól, akiknek sikerült teherbe esniük  :)


Párommal nagyon szeretnénk kis babát, de sajnos nem nagyon akar összejönni.


Egy picit mesélek magamról :


Rendszertelen menstruációm miatt mentem nőgyógyászhoz így kiderült vérvétel után, hogy pajzsmirigy alulműködésem van. Sajnos a rendszeres L-Thyroxin szedése sem segített. Így felírt egy fogamzásgátlót amit most szedek ( Tri -Regol ). Sajnos muszály volt felírni ugyanis 3 hónapot kimaradt majd egy hónapig volt meg és mindig rásegítéssel ált el.


1. Valaki tudna nekem ajánlani egy jó endokrinológust?


  ( Leginkább magán rendelő érdekelne, mert most nincs TB-m :(


2. Volt valaki hasonló cipőben mint én és van kis babája?


 


Köszönöm, ha valaki válaszol előre is! 

 
 



Sziasztok!




Lenne pár kérdésem főleg terhes anyukáktól, akiknek sikerült teherbe esniük  :)




Párommal nagyon szeretnénk kis babát, de sajnos nem nagyon akar összejönni.




Egy picit mesélek magamról :




Rendszertelen menstruációm miatt mentem nőgyógyászhoz így kiderült vérvétel után, hogy pajzsmirigy alulműködésem van. Sajnos a rendszeres L-Thyroxin szedése sem segített. Így felírt egy fogamzásgátlót amit most szedek ( Tri -Regol ). Sajnos muszály volt felírni ugyanis 3 hónapot kimaradt majd egy hónapig volt meg és mindig rásegítéssel ált el.




1. Valaki tudna nekem ajánlani egy jó endokrinológust?




  ( Leginkább magán rendelő érdekelne, mert most nincs TB-m :(




2. Volt valaki hasonló cipőben mint én és van kis babája?




 




Köszönöm, ha valaki válaszol előre is!


 


Renáta


 
 


Szia Reni!

Hol laksz, hol szeretnél endos dokit találni?

Cseppnek, Andinak és nekem úgy jött össze a baba, hogy pm-alulműködésünk van. A gyógyszer (nekünk Letrox-ot írt fel a doki) beállította az értéket, és így minden rendben volt a terhességeinkkel. 

A fog.gátló szedése után jobban megnő a terhesség esélye, úgyhogy hajrá!

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: