Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Fórumozók!

Olyanokkal szeretnék levelezni, akik a terhesség alatt valami miatt fogytak (remélhetőleg a babának nem lett semmi baja ettől). Nekem diétáznom kell, mert fennállt a terhességi cukorbetegség kialakulásának veszélye, ami közben igazolódott is.

Várom a hozzászólásokat!
Zs


Szia Zsuzsanna 47

Én idén január 26-án szültem a II. SOTE-n. Nekem is terhességi diabéteszem volt. Nekem előbb ha jól emlékszem 160g szénhidrát volt engedélyezve, de később ehez hozzájött az insulin is. Én a diéta kezdetétől nem híztam, vagyis a súlyom maradt annyi amennyivel elkezdtem a diétátm. Vagyis én fogytam a baba pedig hízott.
Nálunk nem lett semmi gond. Igaz február 18-ra voltam kiírva, ehelyett én már január 5-től nyomtam a korházi ágyat és 26-án döntöttek az orvosok amellett hogy most császár mert meg kell születnie. Mondjuk én nem tudom, hogy a diabétesznek volt e köze hozzá de engem a rossz áramlás (hogy esetleg a diabétesznek van e köze ahoz, hogy a méhlepény hamarabb kezdett el öregedni - és ezért volt rossz az áramlás) és nem 100%-os CTG miatt fektettek be. Amit végül is napi fél liter infúzióval segítettek és így a megbeszélt jan. 5-től számított 2 hét helyett 3 hétig maradtunk még együtt a kisfiammal.

Te hány hetes terhes vagy, ill. hova jársz orvoshoz?

Szia Erika
 
 


Erika! Köszi szépen a választ! Én ma töltöm a 22. hetet. Mivel a szüleim cukorbetegek és PCOm van, eleve gyanakodtak a terhességi cukor kialakulására, így kezdettől fogva diétázom. Mostanáig 8 kg-t fogytam, de a baba hál' Istennek teljesen jól van, szépen fejlődik. Vasárnap kell befeküdnöm a kórházba, és kiderül, h elég-e a további diéta, vagy kell-e inzulin.
A rossz áramlást a flowmetria mutatja ki? Lehet, h rosszul írtam. Nagyon aggódós vagyok, mert régebben volt 3 vetélésem, ez a bébi lombikbaba, és a 13. héttől voltam fenyegető vetéléssel kórházban.
Én Miskolcon lakom, most itt járok a megyei kh-ba, de előtte a bp-i Kaáliba és a SOTE II-re jártunk mi is évekig, csak hát a közelben is kellett találni orvost, mert nem lehet állandóan Bp-re rohangálni.
Nálad mikor vették észre a diabetest és mikortól kellett inzulint használnod? Nagyon nehéz megtanulni? Én azt sem bánom, ha fejjel lefelé lógatnak, csak ne legyen baja a babának.... Tegnap sajnos megint egy picit rövidebb volt a méhszájam (előtte - a fenyegető vetélés után - 2 000, most 1,5 000), úgyhogy bőven izgulhatok....
Kérlek írj még!
Köszi Zsuzsi

 
 

Szia Zsuzsanna

Én is Miskolci vagyok (27,5 évig éltem ott), 6 éve költöztem el, először Eszergomba a páromhoz, utána pedig (jelenleg is) Kesztölcön lakunk.

A mi babánk is lombikbaba, mi is a Bp.-i Kaáliba jártunk Krizsa doktorhoz, és előtte és utána a Gimes dr-hoz. Nálunk mindkettőnkkel gondok voltak-vannak. (kiskatonák és petevezetékek)- úgy hogy nekünk egyikőnknek sem lehet sajnos spontán babája- legalábbis orvosilag nem. Még a férjem nél történhet Isteni csoda, de nálam már nem, mert megoldották hogy legalább így sikerüljön. Végülis nem bánom. Csak azért bánkódom most mert a párom most azt mondja, hogy elég lesz őt felnevelni, iskoláztatni meg minden, pedig én még 1x nagyon szeretném megpróbálni hátha sikerülne egy kistesó v. tesók. De sajna a párom hajthatatlan. Pedig ez nekem nagy szívfájdalmam. Na de nem is ez most a lényeg. Hanem az hogy 1 baba már van, ami végül is csoda.

Nekem a cukor már a leges legelején kijött, még akkor amikor Krizsa dr. előküldött a körzetihez, hogy csináltassuk meg azt a sok sok vérvételt- és ő már akkor nekem nem sima cukrot nézzetett, hanem terhelésest kért, mert hogy nem igazán tudtam lefogyni, és mivel elég magas lett - igen csak magas (a 3 eredmény 7 és 12 között volt) így kemény diétára fogtak, le is fogytam kb 12-13 kilót (így rendeződött a dolog), pont mire kezdtük a lombikot. A fáradtságot siker koronázta, mert elsőre sikerült egy pici fiucska.
És aztán terhesség alatt mikor szokás a Gimes dr úr is kért terhelésest és hát sajnos megint diéta és aztán szuri (ezt már a combomba adtam).

Akkor Te most otthon fekszel jó sokat és csak pihensz és pihensz és pihensz? Igaz?

Miskolc melyik részén laktok. Én vagyis a szüleim még most is Görömbölyön laknak.

Nektek hanyadikra sikerült? Hány babátok van?

Szia

Szép napot mindannyiotoknak, Üdv a Miskolciaknak!

Tényleg Ti hogy hogy nem a Mc-i Kaáliba jártatok?

Mégegyszer szia - sziasztok

Pihenj nagyon nagyon sokat és fogadj szót a dokibácsinak v. néninek

Erika
 
 


Szia Erika!
Mi is Krizsa dr.-hoz jártunk, a lombik elsőre sikerült, de előtte volt több inszem az évek során... Ez előtt a bébi előtt volt 3 vetélésem, reméljük, ő nagyon ügyes lesz és időre és egészségesen fog megszületni!!!
Azért nem a miskolci Kaáliba mentünk, mert kb. 8 éve a bp-ibe járunk, illetve itt lombikot még nem csinálnak azt hiszem.
Azt írod, h a terhesség alatt is csináltak terheléses vizsgálatot, ez kb. mikor volt? Nekem a 20. héten csinálták meg, mert előtte amniocentézisen voltam és sokat feküdtem azután.
Igen, sokat pihenek, majd vasárnap megyek a kórházba és hétfőn csinálják meg a cukorvérvételeket, akkor derül ki, h kell-e inzulin vagy elég a diéta.
Megyek, visszafekszem, ha van kedved, írj még!
Zsuzsi


Szia Zsuzsa

Úgy emlékszem hogy igen a 20. hét tájékán csinálták nekem is terhelésest. De utána belgyógyász jól "..............." hogy miért nem csinálták meg hamarabb ha már előtte is volt 1x problémám a cukorral. És azt mondta hogy ha legközelebb terhes leszek akkor jóval hamarabb kellessz terhelésest csináltatni.
Az amniocentézis az az amikor hasfalon keresztül magzatvizet vesznek?
Miért kell befeküdnöd a cukorvérvételek miatt? Engem is beakart fektettni 1 napra a belgyógyász időközben 1x de én inkább rohangáltam a tesóm albérlete és a kórház között, igazhogy az albérlete 1 metróállomásra volt csak.

Vigyázz magatokra nagyon, ahogy olvastam eléggé megszenvedtetek ezért a babáért.

Szép álmokat mindannyiotoknak

Erika
 
 


Sziasztok :)


Lenne néhány kérdésem, Hozzátok, remélem nem felejtem el :D 


Szóval nekem is PCOS-m van, úgy néz ki, hogy terhes is vagyok, eddig még csak pozitív tesztjeim vannak, és szagoktól való öklendezéseim :) emiatt a syndroma miatt sokat híztam, nem most, vagy 4 éve, de kb 3/4 éve "találták meg" hogy ez a baj, ez a hízásom oka, és sok minden másnak. Nekem kiírták a Merckformin XR 750 mg. Este veszek be 2tbl-t. Eddig még nem fogytam, de most, mint látszik legalább lett peteérésem :) Ti is szedtétek ezt a tablettát? És ha igen, meddig szedtétek? És maga a PCOS miatt volt a veszélyeztetett terhesség, vagy a korábbi vetélés miatt? ÉS hogy tudtátok betartani a diétát? :D És ha szabad kérdezni, híztatok? Én félek így ettől a dologtól, hogy mi lesz a kimenetele, mert nem éppen úgy néz ki a testem ahogy szeretném, és ha még erre rá jön az elkövetkezendő 9 hónap....háááát :S 

 
 


Sziasztok :)

Nekem határértékes lett a cukrom, ezért szénhidrát-diétát tartottam (160gramost, de nem szigorúan, heti 1x süti is volt)A túlsúlyom mellé az utolsó hónapban hÍztam egy kilót, Így 3 héttel a szülés után 12 kg-mal vagyok könnyebb, pedig folyton éhes vagyok a szülés óta (és eszem is elég rendesen) Szóval megéri a teljes étkezésekből álló, DE szénhidrátcsökkentett menü.

Lilypie First Birthday tickers
 


De jóóóóó!!!! :) Akkor tartottad a diétát, és nem híztál a baba súlyán kívül? Jajjjj... :D
 
 


@niki09:  a baba súlyát se hÍztam, mert miközben a baba ( és lepény, és vÍz és didkók) nőtt, addig a súlyom nem változott...igaz, hogy nem is ehettem kedvemre akármikor, akármit. (egy-két zabarohamom azért volt)


Lilypie First Birthday tickers
 


Sziasztok!
Nem tudom, hogy van-emég itt valaki...
Nálam ősszel derült ki az Inzulinrezisztencia, szerencsére a PCOS-nak csak a gyanúja merült fel. 6 hónap alattsikerült 20kg-t fogynom. Diétával és mozgással.
Egy hete derült ki, hogysikerültteherbe esnem.
Szeretném majd ha a súlyom nem nőne, csak a minimálisat... De azt sem bánnám, ha fogynék, persze a magzat egészségére ügyelve!

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

cron