Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!


 


Láttam, van már hasonló topik, de mind halott, hátha így kapok válaszokat! :)


Történet: a terhességem azt mondom, problémamentesen zajlott eddig. Aztán elmentem az esedékes 30 hetes UH-ra, ahol kiderült, hogy a méhszájam 2110-re nyitva (tehát a külső és középső méhszáj nyitott, belső zárt,meg zárt nyakcsatorna volt írva). 20 hetesen 2000 volt az értékem, arra nem mondtak semmit. A doki megrémisztett, hogy koraszülés agyvérzés stbstb...másnapra be is fektetett kórházba, 5 napot töltöttem ott, telenyyomtak magnéziummal meg nyugtatóval. Mg-t azóta is szedem.


Mivel konkrét tanácsokat, teendőket nem kaptam (fekvés, kímélet, ennyi), érdekelne, ki hogyan élte ezt meg. Keményedéseim egyébként valószínűleg voltak kb a 24. héttől, de mint első babás, nemigen tudtam eldőnteni, hogy a babóca gömbölyödött be, vagy tényleg a méhem rosszalkodik... (ezt is kérdeztem a dokitól, mi a különbség, annyit mondott, már ne érdekeljen mert nyyitva vagyok -.-).


A fekvést azóta is betartom, max 2 órákat töltök talpon, hogy ne nyíljak mégjobban. Érdekes módon ahogy fekvésre lettem ítélve, azótától egyre többet fáj a derekam meg a hasam alja kicsit mensi szerűen (eddig nem volt ilyen, derék is max fáradtságtól fájt). A kis sétáktól viszont jobb volt mindig, ez kicsit fura :D


Meg ami még érdekelne.. ez a házasélet tilalom dolog. Azt gondolom józan parasztival, hogy a behatolós dolog tutira felejtős, ezt eddig sem erőltettük. De mi a helyzet az egyéb megoldásokkal? Orgazmus? 2 hét múlva kell kontrollra menni, a dokit is mindenképp megkérdem, de hátha tud valaki valamit mondani erről.


Kép
m4ddangel
Karos
 
 


Szia!

Véletlenül vettem észre a topikodat és gondoltam megnézem..

Én 28 hetes ikerterhes vagyok és a 24-ik héten kezdett el rövidölni a méhszájam (26mm). Mivel két babám van, ezért engem akkor rögtön fekvésre intett a doki.
Szigoróan betartom és kb. összességében napi max 2 órában vagyok fent, de mivel az egyik baba teljesen rajta fekszik a méhszájamon, ezért sajnos tovább rövidült. Bár egyelőre zárt, de legutóbb 20mm-t mért a doki.

Amióta fekszem nekem szinte teljesen elmúltak a keményedések, viszont a derekam rettentően fáj nekem is és én is felfigyeltem rá, hogy vannak napok amikor tompán fáj az alhasam..

A kórházban mit kaptál még a magnéziumon kivűl? Tüdőérlelőt nem adtak? Mert nekem azt mondta a doki, hogy ha tovább rövidül, akkor tüdőérlelésre kell befeküdnöm..

Ami a házaséletet illeti, szerintem kerüld az orgazmust is, mert az is méhösszehúzódást okoz, amitől tovább nyílik a méhszáj!! Szar dolog teljesen félretenni ezt a dolgot, de muszáj, mert az a legfontosabb, hogy a baba minél tovább bent maradjon! Együtt érzek Veled! :)
A behatolás természetesen kizárt!! Fura, hogy ezt nem mondta Neked a doki..

Tartsd be továbbra is a fekvést és akkor minden rendben lesz!

Kitartá! Te már előrébb vagy 2 héttel, mint én és én már több mint 3 hete fekszem... Nehéz, de ki kell bírni valahogy!


Kép
linda0707
Pécs
 
 


Nyugtatót is a keményedésre adtak? Seduxent?

Kép
linda0707
Pécs
 
 

 
 

linda0707, köszönöm válaszod :)


Azt hiszem nekem 30mm volt írva, az gondolom nem valami hosszú (máshol másnak láttam ilyen 48-akat is...) Nálad úgy látszik a 2 babóca csinálja a feszkót, nálam 1 van csak :) Természetes, hogy neki akarom a legjobbat, ha ezért nekem "szenvedni" is kell. Csak maradjon még legalább 5 hetet, akkor meg is nyugszom teljesen :)
Na, akkor nem csak nekem lettek a fekvéstől ilyen fájások :D Mert elpőször megijedtem, mert írtak a kórházi papírra jóslófájásokat is, holott panaszmentesen mentem.. mondom mivan, csak én nem tudok róla hogy voltak ilyenek?? Aztán a háziorvos felvilágosított, hogy ezt szinte minden terhesnek ráírják pluszba, ha van valami probléma, mert a költségvetés pontok stbstb.. Szóval a kórháznak így jó, a kismamát meg kirémisztik a világból -.-


Adtak tüdőérlelőt, gondolom prevenció. Meg infuba plusz magnézium, az infúzió se sima sóoldat, hanem ilyen ionos valami volt (Ringer-laktát, ha így ismerős). Meg ugye a por-magnézium, meg igen, Seduxen (közvetve a keményedésekre, hogy agyilag is lesimuljak, jobban el tudjak én is lazulni). Egész nap aludtam volna, keresztrejtvényt se tudtam fejteni, mert csak olvastam a meghatározást, és semmi.. :D


Hát, igen, szar házasélet nélkül... na de ez van, tényleg nem akarok semmi gubancot, csak már na xD Nem hiszem, hogy ki kell fejtenem :$ Am doki tényleg semmi konkrétat nem mondott... Akit meg akartam fogadni, az se, sőt.. úgyhogy másik után kellesz nézni, vagy nem is érdekel, bent lesz, aki lesz, más is megszült úgy.. Na mindegy.


Kitartás nekünk :) 

Kép


Kép
m4ddangel
Karos
 
 


Szia! Wow a 30mm nagyon jó, akkor a keményedések miatt van Nálad inkább ez a "felhajtás". De nem baj, csak tegyék a dolgokukat a dokik. Szerintem Te simán kihordod a babádat a 40-ik hétig, de a pihenést tartsd be, mert a keményedések okozzák a méhszáj rövidülését!

De azt nem értem, hogy az első írásodban akkor miért írtad azt, hogy 2110 a méhszáj? Most egy kicsit összezavarodtam..:)

Nekem keményedeseim nincsenek, legalábbis amióta fekszem, hanem nálam az okozza a a rövidülést, hogy ugye folyamatosan nyomja a kis fejével :( Megkérdeztem, hogy nem lehete e valahogy eltolni onnan a babát, de jól kiröhögött a doki, hogy ez nem így működik... Na mindegy..

Akkor kitartás!! :)

Kép
linda0707
Pécs
 
 


2110, ami azt jelenti (utánakutakodtam), hogy 2ujjnyira rövidült méhnyak (ami kb 30 mm, mert egy ujjat olyan 1,5 cm-nek szoktak számolni), a többi három szám (110) meg a szájak zártságára utal. 1ujjnyira nyílt külső, 1ujjnyira nyílt középső, és zárt belső méhszáj :) Na így értettem én. 


Tartom a pihit, semmi kedvem x sok kilométerre járni babázni :( Meg na... csak legyen még bent :) Meg legyen makkegészséges!.
Jók vagyunk, kitartunk ^^ A lenti babócáddal meg beszéld meg, hogy másszon néha odébb ;)


Kép


Kép
m4ddangel
Karos
 
 


Értem:) igen, minden nap elmondom nekik, hogy még bent kell maradni és hogy tessék feljebb csúszni. Akkor kitartás nekünk és boldog nyuszit!!

Kép
linda0707
Pécs
 
 


Sziasztok!

Nagyon örülök, hogy rátok találtam, mert az összes témával foglalkozó társalgó régi! Leírom röviden a helyzetemet:
A 23. héten erős hasfájással és keményedéssel mentem kórházba, ahol 2100-as méhszájat állapítottak meg. Na akkor nagyon megijedtem. Egészen addig a hétig dolgoztam. Az életem elég bonyolult, mert Sárváron dolgozom, de győri vagyok. A párom Ajkán lakik, de Herenden dolgozik és én eközben Sopronban PhD hallgató is vagyok. A munkám nem volt stresszes, de rengeteget ingáztam. A helyzetet tetőzte, hogy a rosszulléteim hetén volt az esküvőnk, amit szerencsére végül nem kellett lemondani, mert sok pihenésre elmúltak a görcsök. Igaz lagzi nem volt csak szertartás és egy ebéd, de így is nagyon megterhelő volt! Napi 4 magnéziumot szedek azóta, illetve egy progeszterontermelést serkentő gyógyszert napi 3x. Ma mentem vissza dokihoz és 3100-as méhszájat állapított meg. Jó hír, hogy nem rosszabbodott az állapotom, de nem is javult sokat. A görcsök és keményedések többé kevésbé elmúltak, de amint nem pihenek eleget újra húz a hasam. Remélem kihúzom minél tovább! 
Szívesen olvasnék a további sorsotokról és a tapasztalataitokról! Remélem jól vagytok és mindnyájan kihúzzunk legalább a 36. hétig! 




Lilypie Fourth Birthday tickers


Lilypie Pregnancy tickers

Melinda
 


Szia Melinda!

Nekem a 24-ik héten mondta a doki, hogy mostantól ágyban kell lennem. Én ikreket várok és az egyik baba teljesen ráfeküdt a méhszájamra, ezért kezdett el rövidülni. Nekem nem voltak szerencsére görcseim meg keményedésem is alig van. 5 hete már, hogy csak wc-re, enni és fürdeni kelhetek fel. Nagyon nehéz lelkileg is meg a testem is nehezen bírja, mert annyira gyenge vagyok a sok fekvéstől, illetve iszonyatos derék és csípőfájásom is van.

Azt mondjuk nem értem, hogy lett jobb a mészáj hosszad, mert ha egyszer elkezd rövidülni, akkor az már nem tud vissza menni, legalábbis én nem hallottam még ilyenről.. Nem lehet, hogy csak félre mértek valamit az elején?

Minden rendben lesz és kihúzzuk ameddig csak lehet! :) Hajrá!

Kép
linda0707
Pécs
 
 


Linda, nem tudom hogyan lehetséges, mert én is úgy olvastam így utólag, hogy javulni nem tud, csak romlani vagy stagnálni. Szerencsére ez az 1-es szám a külső szakasznál sem jelent nálam 1 cm nyitottságot, ugyanis ha kézzel vizsgált akkor nem is érezte nyitottnak. Viszont a hüvelyi uh-n látszott egy kis nyitottság, amit nyílván nem lehet komolytalanul kezelni... Igyekszem sokat pihenni, soha nem várom meg mire elkezd fájni a hasam. A nap 60-70%-át töltöm fekvéssel, így nem romlott az állapotom az elmúlt 4 hétben. 

A férjem kollégájával találkoztam ma, akinek a felesége szintén 3100-as méhszájjal fekszik otthon már a 20. héttől. Most tölti a 30. hetet és szegény ő is nagyon kivan. Neki napi 8 magnéziumot kell innia, mert nagyon sokat keményedik. Úgy látszik a helyzetünk sajnos nem is olyan ritka és arra kell gondolni, hogy ha más kibírja mi is kifogjuk! Az eredmény minenél kárpótolni fog! :)
Nyilván a te eseted teljesen más, hiszen mégiscsak két babát hordasz ezért gondolom amúgy is számítottál rá, hogy előbb fognak jönni, csak nem mindegy hogy mennyivel... 

Amúgy hogy vannak a babák? Sokat mozognak? Egy vagy két petéjűek? Nemüket tudod? 
Nektek a magnéziumtól nincsen hasmenésetek? Már a harmadik féle készítményt fogom kipróbálni, mert eddig mindegyiktől ment a hasam. De azt mondta a doki, hogy nem csökkentheti az adagomat...

Lilypie Fourth Birthday tickers


Lilypie Pregnancy tickers

Melinda
 


Sziasztok!


 


Hát én nem festek/festettem valami jól... 30 hetesen ugye 2110-es értéket állapítottak meg, azzal 5 napot kórházba feküdtem, magnézium, nyugtató, vas... Hazatérvén igyekeztem a lehető legkevesebbet mozogni, de mondom ha a teendőim mellett csak fekszem, biztosan nem lesz baj. Talán ha max 3 órákat töltöttem állva vagy ülve (2x volt nagyobb fennlétem bevásárlás miatt). 
Aztán mentem a 2hetes kontrollra, ahol közölte a doki, hogy ebből megint bentfekvés lesz.. 2111-re változott az érték (méhnyak kb 4-5 mm-t rövidült csak, viszont ugye a belső méhszáj is kinyílt). AZnap akart befektetni, megkérdeztem az osztályon h kaphatok-e egy órát, hogy hazaszaladjak, utánáa visszajövök, csakhogy ne minden nélkül menjek mér be.. Erre azt mondtűk, akkor már inkább másnap reggel jöjjek. Mentem is, elhelyeztek osztályon, egy idő múlva szólt a nővér, menjek le vizsgálatra. Na az a doki már 1111-es méhszájértéket állapított meg :/ Fel is küldtek szülőszobára, 2 infúziót lefolyattak (egy sima meg egy magnéziumos), közbe végig NST... Már kb úgy vittek oda, mint aki szülni készül :( Egy nagyobb méhüsszehúzódást jelzett a gép (de mondtam nekik, hogy hosszabb állás után/közben gyakran feszül a pocim) még a legelején, utána még talán 3at 2 óra alatt, de abból én csak egyet éreztem, és egy sem fájt.. Na lényeg, visszatettek osztályra, most 4 nap után hazaengedtek. 


Nem tudom már mivan, komolyan.. A 2 egymást követő nap 2 doki 2 értéket állapított meg (s 2. nem mérte UH-n a méhnyak hosszát), úgyhogy lehet tényleg 2111... Már most kicsit jobban kezeltem a helyzetet, és továbbra is igyekszem magamat meg a babát is arra sarkallni, hogy még nyugi van :) 


Magnéziumszedés ezerrel (hálistennek nincs hasmenés, magnesii citrici-t szedek, ha nem próbáltad, ezt is próbáld vmelinda13 ^^), meg már most vasat is, kicsit lejjebb ment a labrérték (meg tán ilyenkor raktározza a csöppség is a magáét), na meg rákésznyerültem a kalciumra is, ugyanis vagy 4 napja majd meg halok, úgy viszketek mindenütt... Minden összejött áááá xd


A mensi szerű csak alhasi tájékon jelentkező fájdalmakról is többfélét olvastam, valahol csak a baba nyomása miattinak írják, valahol jóslónak.. Már most azt se  fogom tudni, mikor kell tényleg elindulni.

ÉÉééés, megyek pénteken kontroll NST-re meg UH-ra, szurkoljatok, hogy egyrészt húzzam még addig, meghogy a kis Vasemberem addigra fejfekvésű legyen ^^


Kitartáááááááááás (ehhez a folyamatos fekvéshez rengeteg kell...)


Kép
m4ddangel
Karos
 
 


Sziasztok!


 


Hát én nem festek/festettem valami jól... 30 hetesen ugye 2110-es értéket állapítottak meg, azzal 5 napot kórházba feküdtem, magnézium, nyugtató, vas... Hazatérvén igyekeztem a lehető legkevesebbet mozogni, de mondom ha a teendőim mellett csak fekszem, biztosan nem lesz baj. Talán ha max 3 órákat töltöttem állva vagy ülve (2x volt nagyobb fennlétem bevásárlás miatt). 
Aztán mentem a 2hetes kontrollra, ahol közölte a doki, hogy ebből megint bentfekvés lesz.. 2111-re változott az érték (méhnyak kb 4-5 mm-t rövidült csak, viszont ugye a belső méhszáj is kinyílt). AZnap akart befektetni, megkérdeztem az osztályon h kaphatok-e egy órát, hogy hazaszaladjak, utánáa visszajövök, csakhogy ne minden nélkül menjek mér be.. Erre azt mondtűk, akkor már inkább másnap reggel jöjjek. Mentem is, elhelyeztek osztályon, egy idő múlva szólt a nővér, menjek le vizsgálatra. Na az a doki már 1111-es méhszájértéket állapított meg :/ Fel is küldtek szülőszobára, 2 infúziót lefolyattak (egy sima meg egy magnéziumos), közbe végig NST... Már kb úgy vittek oda, mint aki szülni készül :( Egy nagyobb méhüsszehúzódást jelzett a gép (de mondtam nekik, hogy hosszabb állás után/közben gyakran feszül a pocim) még a legelején, utána még talán 3at 2 óra alatt, de abból én csak egyet éreztem, és egy sem fájt.. Na lényeg, visszatettek osztályra, most 4 nap után hazaengedtek. 


Nem tudom már mivan, komolyan.. A 2 egymást követő nap 2 doki 2 értéket állapított meg (s 2. nem mérte UH-n a méhnyak hosszát), úgyhogy lehet tényleg 2111... Már most kicsit jobban kezeltem a helyzetet, és továbbra is igyekszem magamat meg a babát is arra sarkallni, hogy még nyugi van :) 


Magnéziumszedés ezerrel (hálistennek nincs hasmenés, magnesii citrici-t szedek, ha nem próbáltad, ezt is próbáld vmelinda13 ^^), meg már most vasat is, kicsit lejjebb ment a labrérték (meg tán ilyenkor raktározza a csöppség is a magáét), na meg rákésznyerültem a kalciumra is, ugyanis vagy 4 napja majd meg halok, úgy viszketek mindenütt... Minden összejött áááá xd


A mensi szerű csak alhasi tájékon jelentkező fájdalmakról is többfélét olvastam, valahol csak a baba nyomása miattinak írják, valahol jóslónak.. Már most azt se  fogom tudni, mikor kell tényleg elindulni.

ÉÉééés, megyek pénteken kontroll NST-re meg UH-ra, szurkoljatok, hogy egyrészt húzzam még addig, meghogy a kis Vasemberem addigra fejfekvésű legyen ^^


Kitartáááááááááás (ehhez a folyamatos fekvéshez rengeteg kell...)


 Kép


 


Kép
m4ddangel
Karos
 
 


na csak elküldte ez a majom internet 2x... sorry :)



Kép
m4ddangel
Karos
 
 


 


@m4ddangel:


kitartást, hiszen te már olyan közel vagy a végéhez!!! :) Ha kihúzod még két hétig (márpedig miért ne?), akkor már nem lesz semmi gond. Bárcsak tartanék már a 35. hétnél!
Olvasok mindent a szülés megindulásának tüneteivel kapcsolatban. 1-2 napja fájdogál a hasam, tényleg mint amikor menstruálok, a derekam pedig majd leszakad. De ennyi fekvéstől nem csoda... Holnapra bejelentkeztem kismama masszázsra, mert már annyira elviselhetetlen a fájdalom.
Folyásom is van 1-2 napja, de szerintem megint visszatérhetett az a gombás problémám, ami volt. A doki szerint erre már antibiotikum kellene, mert hiába kezeltük 10 napos hüvelytabletta kúrával az emésztőrendszeremből terjed vissza... Antibiotikumot pedig nem szívesen írna fel.
Most akkor tényleg, mi az a pont amikor azt mondja az ember, hogy irány a kórház, mert itt gond lehet? 

Most én is napi 2-3 órát töltök függőlegesben és a 3 hét múlva megyek orvoshoz. Nagyon jó lenne ha addig nem lenne semmi változás az állapotomban. Végül milyen méhszáj értékkel engedtek haza legutóbb? Nem értem az értékek változását, bár nálad legalább csökkenő méhszájat mértek, ami ugye lehetséges. De nekem 4 hét különbséggel mértek először 2100-at, most meg 3100-at. És én úgy tudom, ha egyszer elkezdett megrövidülni, akkor az már nem fordulhat vissza. Igaz hogy ugyanaz az orvos mérte, de két különböző géppel. 

Most elkezdtem a magnesii citricit inni, de nem vagyok tisztában az adagommal. 100 adagot mértek ki a gyógyszertárban és mintának kaptam egy kis tasakot, hogy az egy adag (kb. 1 kávéskanálnyi volt). Te mennyit iszol meg belőle naponta és mikor veszed be? Étkezés előtt, közben vagy után? 1,5 hete nem volt szilárd székletem, és már kezdek kicsit kikészülni ettől... 

Szorítok, a pénteki NST miatt és hogy beforduljon a baba. Ha még nem fordult be azt is jelentheti, hogy ő is tudja még nincs itt az ideje! :) Én pénteken megyek babamozira. Gondolkodtam hogy a helyzet miatt lemondjak róla, de mégsem. Nagyon szeretném látni, hátha pozitív hatással lesz a lelki állapotomra, ami mostanság nem igen jó... 


Lilypie Fourth Birthday tickers


Lilypie Pregnancy tickers

Melinda
 


@vmelinda13

Hát igen, már egyre kevesebb, amit tutira ki kell húzni, és már így a finish felé igyekszem méginkább optimista lenni :)


Olvasgattam én is, de hidd el, netről nem nagyon jó tájékozódni... Tény, leírnak soksok jó dolgot, de ha az ember várandós, és talál valami minimális rosszat is (pl erről a hasfájásról), akkor az úgy be tud ivódni a gondolataiba, hogy azt pszichomókus se szedi ki... :D Szóval én amit kihámoztam, ha "csak" lent, a szeméremcsont környékén fáj mensi-szerűen a poci, az önmagában nem nagy baj (nem is jó, mert hát fáj...). LEginkább a baba súlya okozza, ahogy ugye ott szétfeszíti a méhet meg inakat, miegymást. Nekem is előfordul, de csak azóta, mióta szinte az egész napot fekve töltöm.. a derékfájás is azóta jellemző, előtte max akkor volt fájós, ha sokat álltam. A folyáshoz annyit tudok fűzni, hogy nekem is van/volt, az elején szóltam is, kaptam mittommilyen kúpot, hát semmit sem változott. Kb a 28. héttől meg kicsit bővebb is, de ezt sok helyen írják, hogy gyakori a 3. trimeszterben. A lényeg ebből, hogy az első kórházi fevkésem alkamával volt kenettenyésztésem, és az égvilágon semmi kóros nincs benne (pedig van egy kis színe is, picit sárgászöldes, inkább sárgás)... Szóval nem mondom, hogy nálad sincs semmi, mert mindenki más, de meglehet, hogy ezt a tünetet tényleg csak a terhesség okozza, ugyanis ilyenkor ez a bővebb folyás a tisztítási folyamat része.


Hát már én sem tudom, mikor kell menni :D Az tuti, ha vérzés van meg ha elfolyik a magzatvíz, meg ha rendszeres fájás van, az tuti kórház... De nem ennyiből áll az élet. Ha sokat panaszkodik az ember, akkor kinézik, ha meg inkább elvíseli, aztán kiderül, hogy jobb lett volna, ha megnézeti, akkor leb@sznak.. Szörnyűű.


Hát, a legutóbbi leletemen 1111 az érték, amibe nem vagyok biztos, nem tartom valószínűnek, hogy egy nap alatt rövidült egy ujjnyit a méhnyak. Elengedés előtt semmilyen vizsgálat nem volt, csak felvételkor (ezt is furcsálltam). Nekem is azt mondták egyébként, hogy vissza nem "hosszulhat" meg zárulhat, szóval valószínű a kétféle gépen néztek kétféle értéket.. De ez is milyen mr.. halálra rémítik meg összezavarják a népet :D


Én tablettát szedek a magnesii citriciből... 500mg-os, reggel 1 egész, délben fél, délután fél, este meg a babavitamin (mert ugye abban is van). A papírja azt írta, hogy legjobb étkezés közben. Viszketés miatt elkezdtem kalciumot is inni (ami egyébként jó mg szedése mellé), na azóta nekem is van hasmenésem (bár nem az a vízszerű, de akkor is kellemetlen). Úgyhogy szerintem neked is jó lehet, ha 3szor 1 adagnyit iszol (egyénként kórházban is így adagolták), és próbáld meg kaja közben, hátha úgy csitulnak a bélbajok :)

Na ma meg voltam NST-n. Reaktív (ami a lehető legjobb), szóval azzal nincs baj :) UH-t is csináltak, hát a kicsikém még mindig ül... Mondta is a doki, hogy "Na mi az, mostanság mindenki farfekvéses?" :D De mondta, hogy még megfordulhat, főleg, hogy nem nagy baba.

Jííí, babamozi :D Hát így utólag, lehet nekem is kellett volna, mert a "közelben" van lehetőség ilyenre... de már én csak élőben fogom mozizni ^^ Majd írd le, miylen volt, ha voltál :) Remélem, jót tesz, hogy látod a csöpp magzatodat :) Ami még jó lehet a lelkivilágodnak, ha beszélgetsz neki... Kb mindegy, mit, csak tudja, hogy neki beszélsz. Jelen állapotomban úgy eltudok magamon/magunkon érzékenyólni, hogy be-be könnyezek :) 


Aztán kitartás, testileg-lelkileg :) 


Kép
m4ddangel
Karos
 
 


Sziasztok!


 


Látom, nem csak én tűntem el... :D 
Amint a vonalzómból kitűnik, egy hónapos és egy napos anyuka vagyok ^^ 24-én írtam, másnap meg mentem szülni..


De nem bánom. Nem volt egyszerű, de minden jó lett, és jó :)


Délután 4 körül, a nagy pihenésem közepette hallottam a hasamba egy pukkanást... azt hittem először, hogy a beleim szórakoznak.. Na de azért csak felálltam, és vízfolyást éreztem.. úúúúúúúúúúúú.... Megrepedt a burok.. Gyorsan telefonáltam apának, jöjjön azonnal haza, mert menni kell. A víz nem folyt el rögtön, folydogált csak. Felhívtuk a kórházat, azt mondták, mivel idő előtt vagyok (35 hetesen), mentőt kell hívni. Fél5kor indultunk, negyed óra alatt a városba értünk, de már a mentőben voltak fájásaim (leginkább a derekam szakadt szét, a hasamba annyira nem is éreztem.. de a lényeg, hogy össze nem téveszthető ez a fájás a sima derék-vagy hasfájással). Beértünk, és mivel koraszülés, úgy volt, hogy vizsgálat meg magnéziumos infúzió bekötése után a mentő visz is Miskolcra. Közbe jött egy k..vanagy fájás, megnézett újra a doki... Hát a kezdeti 1ujjnyiból egy fájással lettem 4ujjnyi. Úgyhogy sürgős császár mellett döntöttek. Gondolkodni se volt időm, sodródtam az árral. Szülőszobából át a műtőbe, gerincbe beszúrták a cuccost, és kezdték is a műtétet. 17:22-kor pedig ékes, éles, hangos sikítással megszületett Gábor Levente :) 
Na, az a pár perc, míg az APGAR-t nézték, ezer évnek tűnt... ugyanis ha 2 kg alatt lett volna, akkor szintén irány Miskolc, de a kicsi kincsem 4 dekával felette volt, és nem kellett menni máshova :) 
Teljesen egészséges, erős hangú baba... Így kezdődött. :) 


A császár utáni felépülés nem volt leányálom, de másokhoz képest egész jól ment. A 2 hét alatt, míg bent voltunk (a 2,30-at el kellet érnie a picinek) sok császáros szobatársam volt, és lám, sok nő nagyon el tudja magát hagyni... Volt, aki még a hazamenetel napján sem tudott (akart...) lehhajolni. Bár, nem vagyunk egyformák, az is igaz. A lényeg, nagyon féltem még a terhesség alatt a császártól, de végülis alaptalan volt. Ha a doki jól végzi a dolgát (és végülis miért ne tenné), akkor már csak rajtunk múlik minden. Az tuti, hogy muszáj a mozgást erőltetni, ha fáj is (márpediglen nagyon is tud fájni). De így, mire hazaaértünk, mondhatom olyyan voltam, mint terhesség előtt. Erősnek kell lenni, mert nem lesz helyettünk senki az.


Remélem, az eddih ide írokkal minden rendbe van, és még boldog babavárók :) Azért ha lehet, szülessenek a gyerkőceitek időbe :) 


Kép
m4ddangel
Karos
 
 


Sziasztok! Elnézést a zavarásért. Marikó és egyben Tapsi Mama vagyok. Szeretném felajánlani Nektek tudásomat és termékeimet, amit a mellékelt linken nézhettek át: http://www.meska.hu/Shop/index/4997 Egyedi igény szerint is készítek baba szobába textilből ágyneműt, fejvédőt, játék tárolót, zsebes- és pelenka tárolót, szalagos-matatós fejlesztő textil játékot, egyedi baba takarót -pihe-puha wellsoftból, babád nevével is. Patchwork rátéttel is. Baba kocsiba 100% pamut betétet - nedv szívó, nyáron izzadás ellen, ovis méretű szettekeket és takarókat is készítek. Pelenkázó táskát, Szépséges, választható gyerekmintás design textilekból, a Te elképzelésed, ötleteid alapján is. Kérlek tegyétek ki ezt a pár sort. Elérhetőségem: t.mariko@freemail.hu. Jó egészséget és vidám baba várást kívánok Nektek! :) Köszönöm szépen! Marikó

Jardina
 
 


@m4ddangel:


Örömmel olvastam soraidat, még ha korán is de egészséges kisbabának adtál életet és ez nagy öröm! Gratulálok hozzá, remélem azóta is szépen fejlődik a baba és minden rendben van veletek! 
Én holnap töltöm be a 34. hetet és egyre nagyobb az izgalom. A méhszájam nem romlott tovább és a keményedéseim is mérséklődtek. Az orvosom nem tartotta indokoltnak a folyamatos pihenést, így a 30. héttől igaz csak módjával, de csinálok mindent. 
Sajnos a 32. héttől 3-as érettségű a méhlepényem, úgyhogy számítok rá, továbbra is hogy korábban jön a baba. Ma 2020 grammra becsülték. Ha még benn maradna legalább két hetet boldog lennék, de ha jönni szeretne sem esek kétségbe. 
Még egyszer gratulálok a kicsihez, leld benne sok örömödet! Majd igyekszem én is megírni, mi lett a sorsunk!

Lilypie Fourth Birthday tickers


Lilypie Pregnancy tickers

Melinda
 


Sziasztok!

Nekem is a 23. héten derült ki, hogy 2100 a méhszáj értékem, előtte 3 héttel még 3000 volt. Nagyon megijdtem, most 23 órát fekszem, egyelőre Magne B6-ot szedek 6x1-et, így fekve nem keményedik a pocim, legalábbis egyelőre. Sok topikot végigolvastam ahol sokan írták, hogy a fekvéstől a végén már a legkisebb mozdulatoktól is keményedtek. Jövő héten megyek kontrollra, addig izgulok, nehogy romoljon az érték...

Kinga
shaz0611
Göd
 
 


Szia Kinga.

Hasonló problémákkal küzdök én is és kb egyidős terhesek vagyunk.
Ha gondolod támogassuk egymást a következő hetekben ;-)

Nekem 3. Baba. A korábbi babák koraszülöttek.

Te mikorra vagy kiirva ?

KépKépKép
 
 


Szia Tünci!

Azért te most egy hangyányival jobb helyzetben vagy mint én :) Harmadik babánál úgy tudom ez már nem akkora gond :)
Én február 22-re vagyok kiírva, és a 38. hétre gyúrok :D De legalább a 34-re :))

Nagyon sokat keményedett a pocim a 20. hét óta, és én hülye, nem vettem észre, azt gondoltam, hogy fel vagyok fújódva és ez okozza.... Ezért nyíltam ki, pedig alapjáraton elég aggódós vagyok, minden hülyeséget beképzelek, ehhez képest ezt jól elszúrtam :)
Most szinte egész nap fekszem, így nem keményedek, görcseim sincsenek, jövő héten megyek kontrollra és nagyon remélem, hogy nem fog változni ez az érték, max jó irányba :D

Nálad hogy alakult a helyzet?

Ma töltöttük a 24. hetet :)
shaz0611
Göd
 
 


Sajnos nem annyira egyszerű az esetem.
Nekem látszik a vonalzom és én is a 34-36 Jet közötti időre gyurok. :-)

A 12 hetes genetikain vastag nyaki redo volt úgyhogy ezt cvs követte. Baba nem downos és fiú.
Ekkor elmentem tpre nem volt panaszom de a munkahelyi orvo s nem enged dolgozni ott terhes t.
Aztán 17 hetesen váratlanul vereztem éjjel.
Aztán a következő héten gorcsoltem nagyon.
Ekkor 5 napra befektettek az előzmények miatt.
Ott aki felvett doki azt mondta h 2110 a méhszaj ami harmadik terhesség nel sem normális.
Ettől fogva én már nem engedtem a manuális vizsgálatot saját dokim mondta is h ez eléggé relatív.
Hüvelyi uh val fogják mérni havonta.
19 hetesen belső középső zárt mehnyak 35 mm
Nekem azt mondták h ha a külső nyitva akkor 30 hétig 25 mm alatti számít kritikusnak.
Tegnap voltam 4d uh n belső biztos h zárt mehnyak kb 30-35 mm hosszú. Itt hasi val nézték és azzal nem fogható be az egész .
Baba méretei szerint 25 hetes.

Jövő héten megyek a dokimhoz és megbeszeljuk h mikor fekszem be tudoerlelo injektio ra.

Jelenleg rengeteg magnéziumot szedek magnerot magnosolv béres magne b6 és gyógyszertári magnézium citrat.
Van h segít van h emelett is rengeteg a kemenyedes. ( napi 50-100 kb )

Első babám 26 hétre második 35 re született.
Most kb 20-22 órát fekszem már 5 -6 hete.

KépKépKép
 
 


Hol fogsz szülni ?

KépKépKép
 
 


Hű, téyleg elég bonyolultnak hangzik... Én a Péterffyben fogok, ott van a magándokim, nagyon megbízom benne.
Most épp legnagyobb meglepetésemre azt mondta, hogy napi 3x20 perc séta megengedett, gondolom azért, mert nem keményedek már. Köztes időben fekvés. Meg hát "hosszú" ideig 3000 volt a méhszáj, és ugye nem volt előtte még terhességem. Kicsit félve teljesítem amit mond, mert mindent megtennék azért, hogy rendben szülessen a baba, de megbízom benne, és ha azt mondja, hogy ennyi séta nem árt, akkor elhiszem neki.

Egyébként anyukám az első terhességénél 28. hétre kinyílt két ujjnyira, de még a gyógyszereit se szedte be és alig tudott megszülni a végén :D

Szóval a lényeg a pozitív hozzáállás :)
shaz0611
Göd
 
 


Szia Tünci, hogy vagy ma? 
Én nagyon nehezen azonosítom be azokat a keményedéseket, amikre figyelni kell.... Ha háton fekszem, akkor kicsit mindig keményebb a pocakom teteje, de nem tudom, ez nem normális-e...

Nálatok mi a helyzet? Hogy tudod megoldani a fekvést két gyerkőc mellett?

Kinga
shaz0611
Göd
 
 


@shaz0611:
Szia,
Köszönöm most egész jól vagyok. Jó lenne kevesebb front.
A kemenyedes a teljes mehedre hat olyan h kis gombocca húzódik össze nagyon jól erezhrtoen pár masodpercre.
Éppen hanyatt fekve a leglatvanyosabb főleg ha a hason nincs zsír. Most kb köldök felett két ujjnyi val van a mehed teteje .kenenyedeskor ki lehet tapintani.
Egyébként az oldal fekvést preferálják föl bal oldalt ( ekkor a legjobb a méh verellatasa )

Egyelőre meg tudjuk oldani a fekvést.
Férjem mindent megcsinal itthon hétvégén itthon van.
A fiam ovis. Délután kartyazunk rsjzolunk. Amit fekve lehet.

KépKépKép
 
 


@tünci28:
Bocsánat használom a T9 nyelvet időnként atir pár szót. :-D

Melyik nap mész dokihoz ?


A sétát azért is javasolják mert fekvés kor nagyobb a trombózis veszély.

Te hány éves vagy ?

KépKépKép
 
 


@tünci28:


31 vagyok! Az a furcsa, hogy olyan most már sosincs, hogy az egész méhem összehúzódna, mindig csak egy része lesz keményebb, általában az amelyik fölül van, és ha megtapogatom, fájdalmas kicsit. De közben meg érzem a baba mocorgását, amiről meg azt mondják, hogy keményedéskor nem érezhető.
A köldököm felett pedig nem kemény. Ráadásul sokszor meg sem érzem, csak ha a kezemmel megnyomkodom a pocakom!

Te is keményedsz?
shaz0611
Göd
 
 


@shaz0611:
Szia hogy vagy ?
Minden oké ?


Nálunk kb állandó. Van eseménytelen nap és van amikor egész nap gorcsolok.

KépKépKép
 
 


Sziasztok!

Bocs, hogy belekotty...

Nekem most 2100-ás a méhszájam. Ez kb. a 3. terhességem óta így van. Akkor a 41. héten szültem, utána az ikreimet a 39-en. Most is ilyen...
Az első terhességemnél normál (3000) méhszájam volt, akkor a 35. héten megszületett a fiam.

Nem ez az egy dolog befolyásolja, hogy meddig viselhető a terhesség. A keményedések, rendszeres méhösszehúzódások inkább befolyásolják. Ha a nagy adag (napi 3-4000mg) magnézium mellett is vannak, akkor érdemes egyéb gyógyszert is kérni a doktortól.

És amit, tudom, hogy nehéz kiiktatni... a stressz. Ha másképpen nem megy, akkor valami kis nyugtató szedése lehet szükséges!



Kép
Kép Kép Kép Kép
 


Sziasztok!

Gigike, nyugodtan belekotyoghatsz :D

Nálam most pár napja enyhe hasmenés jelentkezett, nem tudom nem a magnézium okozza-e... Előtte meg székrekedésem volt, szóval kijut a jóból..

Napi 3x2 Magne b6-ot szedtem, tehát kb 300 mg-ot, az még nem mondható nagy dózisnak. Emellett vannak keményedések, van amikor kicsit több, van amikor kevesebb, változó. Görcsölni nem szoktam, legfeljebb a hasmenéstől, remélem nincs gond, most azért csak pirítóst fogok enni, megnézem hogy alakul a dolog, csütörtökön meg dokihoz megyek, akkor előadom neki a problémáimat.

Hát igen, nagyon nehéz kiiktatni az aggódást... Próbálom, de egy picit mindig bekúszik a tudatomba :)

Egy kérdés: nekem azt mondta a dokim, hogy a keményedések normálisak, ha rövid ideig tartanak és nem rendszeresek. Ezektől elvileg nem nyílhat tovább a méhszáj?
shaz0611
Göd
 
 


Sziasztok.


Ebben a terhesség i korban ha óránként 3-4 pár másodpercig tartó kemenyedes van az nem valószínű h nyitja.
A hasmenés nem valószínű h a magnézium tol van emlitsd meg a dokidnak mert én a többszörösét szedem és szorulasos vagyok.

Én ma megyek dokihoz.

Te hogy vagy ?

KépKépKép
 
 


Szia!

Egész jól vagyok, köszi! A hasmenés elmúlt, én amúgy azt olvastam, hogy ha az embernek telítődnek a magnézium raktárai akkor hasmenés formájában távozik a felesleg, és ez mindenkinél más dózist jelent. Olvastam egy lány hozzászólását, aki szintén ennyit szedett mint én, és ugyanígy járt, de azért holnap megemlítem.
Nagyon izgulok a holnapi vizsgálattól, remélem nem lett rosszabb a helyzet...

Írj, hogy mi újság!
shaz0611
Göd
 
 


Szia
Nálam nem változott a helyzet tart a méhszaj :-) annyira meg vagyok konnyebbulve.
Baba is szép nagy bő 25 hetes a méretei szerint.
Hétfőn fekszem be a kórházba elvileg szerdáig.


Szorítok neked , írjál majd !!

KépKépKép
 
 


Shaz ????

KépKépKép
 
 


Szia!

Nálunk is minden rendben, a méhszáj változatlan :) Még a dokibácsi is megdicsért! Szuper jó volt látni a kis manót, mindig arra gondolok ilyenkor, hogy nőjön nagyra :)

Miért fekszel be a kórházba? Én két hét múlva megyek cukorterhelésre, nagyon kíváncsi vagyok rá!

Huhhh, úgy örültem tegnap :))
shaz0611
Göd
 
 


@shaz0611:
Jaj nagyon örülök !!!
Csak így tovább !!!


Tudo érlelés miatt fekszem be .Két injektiot fogok kapni mi biztosra akarunk menni ha hamarabb jönne.

Nekem már megvolt a cukor terhelés 7,8 a felső határ és 7,8 lett nincs teendő :-D

Vigyél egy nagy citrom levét húsát úgy egész finom. Még olvasnivaló t.

KépKépKép
 
 


Tünci
Én azért ilyen cukorérték mérése után kicsit odafigyelnék az étkezésemre. Ha nem is kifejezetten diétázik az ember, akkor is érdemes a szénhidrátbevitelt visszafogni. Főleg, hogy kapod majd a tüdőérlelő injekiókat (ami szteroid). Az meg felboríthatja a cukoranyagcserét.

Kép
Kép Kép Kép Kép
 


Szia Gigi,
Igen tudom h felborítja de csak pár napra.
Igyekszem figyelni de nehéz úgy h nem is én főzök magamra most meg pár hétig amíg fekszem.

Nézem a vonalzoid nem semmi nagy családod van :-D
Mekkora ház kell ennyi gyerekhez? :-D

KépKépKép
 
 


Én nagyon szorítok neked, hogy minél tovább egyben maradjatok :)

Kicsit "aggódom" én is a cukoreredmény miatt, bár én már terhesség előtt áttértem egy lightosabb diétára, nagyon sok mindenben már a megfelelőbb verziót esszük :) De valóban, nagyon nehéz fekve diétát tartani...

Szép család Gigike :D
shaz0611
Göd
 
 


Tünci
150nm-en élünk.  Nappali-háló-3 gyerekszoba-konyha-fürdő-gardrób-háztartási helyiség. A lényeg, a legalább 2 wc

WHO guideline szerint a 7,8-as vércukor már a csökkent glukóztolerancia stádiumába tartozik. (cukorbetegséget megelőző állapot)
Cukorbetegségtől, annak szövődményeitől én nagyon félek, ezt inkább nagyon komolyan veszem. Én a 7,4-es értékemmel inkább tartok egy olyan 180g szénhidrát-tartalmú étrendet.
Ha más főz, nem lehet vele megbeszélni, hogy legalább a neked szánt adagot ne cukrozza meg, ne teljes adag burgonya, rízs legyen a köret, hanm inkább valami zöldség pl.

Kép
Kép Kép Kép Kép
 


Mi 90 -én de olyan hülye elosztasu h most a 6 éves fiam mellé kell betrnnem az újszülöttet.
Kíváncsi leszek h bírja.

Igt 120 perc után 7,8-11,1 között van a mi laborunkban.
Természetesen az ismétlést nem fogom megúszni 28 hetesen.
Mennyiséggel nincsen gond. De pl a férjem jár boltba és mondom h hozzon teljes kiorlesu kenyeret és hoz kávéval barnára fedtettet. ..érted. Ez falu itt nem ismerik az ilyen dolgokat a boltban sem.
Aki főz csak rántott hús sült krumpli nokedli pörkölt ,tészta témában tud gondolkodni. ...
Pár naponta csinálok magamnak barna rizst tonhallal. Még ez a legjobb.


Amúgy rengeteget is híztam már szóval tényleg gáz. ..

KépKépKép
 
 


Tünci, azért majd jelentkezz, amikor hazajössz a kórházból!

Mi jól vagyunk, szerencsére nem keményedek, az itthoni pihrnés megteszi a hatását :)

Remélem mindenki jól van!
shaz0611
Göd
 
 


Sziasztok!

Tünci, nagyon várjuk a híreket, hogy vagytok?

Mi egész jól vagyunk, a baba nagyon aktív, sokat rugdos :)

Írjatok!
shaz0611
Göd
 
 


Sziasztok
Hazajottem már szerda délután de elkapott egy hasmenéssel járó vmi tok szarul voltam.

Tehát minden oké.
Én totál ki vagyok akadva úgy hizok és fotmstlsnodok.
A kórházban kapasbol cukros diétára fogtak( eleve magas terheléses + a szteroid miatt ) három nap alatt két kilóval lettem több. ..
Az rengeteg étel amit így kéne mrgenni úgyhogy nem fogom tartani.

Hatalmasra váltott a hasam.
Hétfőn volt uh a kórházban akkor voltam pont 25 hetes. A baba minden mérete szerint 27 hetes az uh specialista szerint kicsivel egy kiló felett van és h tuti nem február végi hanem max közepe de én tényleg tudom h mikor fogant.

Úgy feszül a hasizmom mintha nem tudna tovább tagulni nagyon kellemetlen. Korábban nem éreztem így.
Ráadásul annyi rlotejem van h kiborit.
Már muszáj használni melltartó betétet.


Méhszaj nem változott úgyhogy picit nyugodtabb is vagyok főleg h a baba is nagy meg az erlelot is megkaptam.

KépKépKép
 
 


Azért összességében ezek jó hírek :) 

Én ma voltam cukorterhelésen, nagyon kíváncsi leszek az eredményre.. Nálam a legnagyobb gondot az okozza, hogy az állóképességem a nullával vetekszik... Nagyon hamar elfáradok, alig bírok hosszabb távon menni... Gondolom ezek nagy részét a rengeteg fekvés okozza :(

Úgy elnéztem a sok fitt 9 hónapos kismamát, nagyon irigykedtem :(

Jövő héten megyek vizsgálatra, addigra már betöltjük a 28. hetet, remélem minden rendben lesz :)
shaz0611
Göd
 
 


Szia Shaz, hogy vagy??
Olyan régen nem írtam, de hihetetlen rossz hangulatban telt az utolsó hónap, már karácsonykor azt mondta a dokim h örülni kell minden napnak, annyira közel a szülés.
Végül a kisfiam 34 hét 6 napra született császármetszéssel, elfolyt a víz, nem jöttek fájások :(
De hatalmas lett 3200 gr és 53 centi.
Még járni kell szemészeti kezelésre (csak megfigyelik nem alakul e ki ROP) és koragondozásra és sajnos a szívén is van pár dolog, de egyelőre azt is csak figyelni kell.

Irj kérlek ha lesz időd!


KépKépKép
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: