Új privát üzeneted érkezett!

Keressük az év legjobb szülésznőjét
Az Év Bábája díj

Az Országos Bábaszövetség minden évben a kismamák és a szakma javaslatai alapján odaítéli egy szülésznőnek az Év Bábája díjat.
Kérjük, ha van szülésznő, akire szívesen emlékeztek, aki megkönnyítette a vajúdás-szülés folyamatát, írjátok meg e-mailben vagy levélben nekünk, hogy Szövetségünk vezetősége a javaslatok alapján a legjobb szülésznőnek átadhassa a díjat.
A levélben írjátok meg akár nekem privátban, akár az endomed@t-online.hu címre:
- a neveteket (bizalmasan kezeljük, senkinek tovább nem adjuk),
- hogy mikor szültetek – az sem baj, ha évekkel ezelőtt szültetek, de most jutott eszetekbe, hogy szavazzatok rá –
- a szülésznő nevét és a kórházat, ahol dolgozik
- és az is jó volna, ha írnátok róla néhány sort, miért őt választottátok, miben segített…
A Nemzetközi Bábanapon, vagyis a Szülésznők Napján, május 5-én adjuk át a díjat, mely ünnepségre szeretettel várunk minden kismamát.
A Bábanapról, a helyszínről és a díjról olvashattok még a Kismama újságban is.


Szeretném megosztani veletek a nyáron, nyaralásunk alatt a keszthelyi kórházban megtörtént esetemet figyelmeztető és elrettentő például:
Mi nem ehhez a kórházhoz tartozunk, csak a környéken nyaraltunk, így kerültem oda (sajnos):

Kedden du. a strandon éppen vettem volna át a fürdőrucim, amikor láttam, hogy tiszta barnás vér vagyok... Hát eléggé beparáztunk, ráadásul a gyomrom is elkezdett görcsölni. Épp Keszthelyen voltunk a strandon, jobbat nem tudtunk, irány a kórház. Nagy nehezen megtaláltuk, egy folyosó össz-vissz az egész nőgyógyászat, egy süket vén doki volt ott, azt hiszem dr Németh a neve. Ez du. 3kor volt, megvizsgált, UH-ra nem küldött, mert hogy aznap már nincs, de felvesznek az osztályra. Nem mondott semmit, hogy mi van, megmarad-e a baba, vagy ez vetélés lesz, majd holnap megtudjuk...
Nem akartam ottmaradni, de annyira mondta, hogy most feküdjek egy napig, reggel meg az UH-n meglátjuk, hogy mi van, hogy belementem. Gondolhatjátok, eléggé ki voltunk akadva.
Felhívtam az otthoni választott orvosom, ő is elmondta, hogy mi lehet, hogyha tényleg vetélés van stb, meg ki volt akadva, hogy milyen hely ez, h rögtön nincs UH, mert náluk ugye van a kórházban. Kaptam valami gyogyit este (Rutascorbin+Duphaston). Reggel jött egy főorvos (dr. Szegődi) vizitelni, nálam azzal nyitott, hogy megkérdezte, hogy terhes vagyok-e? Nem tudom, már mit mondtam, de sajnos csak utólag jutott eszembe, hogy mondhattam volna, nekem Ön igen, meg ilyenek. Mégis mit gondol, miért fekszem ott a terhesek között??
Mondta, hogy UH-ig ne is kapjak gyógyszert, arra, hogy mikor lesz UH, nem mondta, hogy mikor hívnak, kérdeztem, hogy de ma, ugye? Erre azt mondta, hogy 10-től van UH, és majd várjam, amíg hívnak. Na, az egyik szobatársam utána mondta, hogy ő már reggel volt UH-n,szóval frankón hazudott a prof, mert ez valami helyi atyaúristen...
Lényeg, hogy semmi nem történt még dél körül sem, a nővért kérdeztem, hogy mi van, ő mondta, hogy lent van a papírom az UH-n, de még nem szóltak, meg nem tudni, hogy ma sorra kerülök-e stb.stb. Én mondtam, hogy ezért maradtam itt, és ma haza akarok menni, mindenki tudja, hogy ráadásul nem is itt lakunk, hanem nyaralunk stb. De állítólag sok járóbeteg kismama van UH-n és most nincs kapacitás az osztályosokra (akiket ugye sürgősségiből vettek fel- ezt azért nem kell ragoznom, úgyis értitek...) Hát voltak arra a szobatársaim, kb öt kismamavolt az a nagyon sok tényleg!!
Beszéltem közben a férjemmel, mondtam, hogy mennyire nem akarnak megvizsgálni, meg a gyógyszerem se adják oda- ezt jó hangosan a folyosón mondtam- persze ő is mondta, hogy nyomjam a csengőt náluk, hogy derüljön ki, mi lesz. Na, ezután csak előkerült a gyógyszerem!
Na fél egy körül bejött a nővér, hogy ma csak egy UH lesz az osztályról, és az sem a mi szobánkból. Erre totál kiakadtam. Kimentem, mondtam a nővérnek, hogy ne vegye magára, amit mondok, hanem mondja meg, kinél lehet reklamálni, meg hol van az UH, de milyen hely ez, hogy nem látják el az embert, rábeszélik, hogy csak ezért maradjon, közben nem foglalkoznak vele, normális kórházban ez fel sem merülne, mert ott rögtön eldöntik, hogy indokolt-e bentmaradni (este óta ugyanis semmi vérzésem nem volt, úgyhogy lehet, hogy eleve fel se kellett volna venniük), rögtön van UH, és mi az, hogy talán holnap sorra kerülök, és azonnal elmegyek olyan helyre, ahol normálisan ellátják az embert, kérem a papírjaimat,és azt, hogy kinél tehetek panaszt, mert ezt nem ússzák meg szárazon stb. stb.
Öt percen belül jött a nővér, hogy most jött a telefon, mégis van még egy hely az UH-n...
Az UH-n rajtam kívül 2 kismama volt még, mondanom sem kell egy ürességtől kongó otthoni OEP-es UH-napon kb a 20szorosa van ennek a létszámnak. Az UH-s doki (dr. Pap Ervin) volt az egyetlen normális,kedves volt, rendesen megvizsgált, és a lényeg, 5mm-es embrió és szikhólyag a petezsákban, és szívhang is volt!!! És azt mondta, hogy mehetek haza, de azért pihenjek, de egyáltalán nem kell ott maradnom.
Még szép, jöttem is el.

Azért ez a viselkedés, amit ott, abban a kórházban megengedtek maguknak, tarthatatlan, emberhez nem méltó! Egy napig (ha rajtuk múlott volna többig is) teljes bizonytalanságban tartani egy kismamát arról, hogy vajon él-e a magzata, vagy sem, ez egyszerűen felháborító! Emellett a bunkó, hazudozó, lekezelő viselkedés, amit ez a SZEGŐDI megenged magának, minden határon túl van!!! Úgy látszik, ebben a kórházban egyedül az vezet oda, hogy rendesen ellássanak, ha a betegjogaidra hivatkozol, amit nem mindenki ismer és mer megtenni ugye. Érdekes módon akkor rögtön minden akadály elhárul és mégiscsak kiderül, hogy meg lehet vizsgálni. Nekem ez már nem az első gyerekem lesz, merek határozottabb lenni, de egy első gyerekes, esetleg fiatal, bátortalan kismamival mit csinálnak? Napokig fektetik ellátatlanul, rutingyógyszerekkel tömve??

Egyedül a még megemlített Pap Ervin érdemel dícséretet, és némelyik nővér, akinek sajnos nem tudom a nevét, de aki a bekerülésemkor még poharat és evőeszközt is adott kölcsön, mivel ugye nyaraltunk, és ilyeneket nem hurcoltunk magunkkal.

Úgyhogy én itt nem szülnék, és megfogadtam, hogy minden fórumon el fogom mondani, hogy mire képesek ma a magyar egészségügyben, mert nem ezt a viselkedést érdemli meg az, aki gyermeket vállal!
 
 
 


SZIASZTOK!ENGEM DR NOVÁK PÉTER DOKI VIZSGÁLT.
DE MÉG,HOGY.

ÚGY RAKTA FEL A VIZSGÁLÓ ESZKÖZT A HÜVELYEMBE,HOGY AZT SE VÁRTA MEG,HOGY EL LAZULJAK.AZTÁN KICSIT VÉREZTEM IS UTÁNA.

NAGYON BUNKÓ IS VOLT RÁADÁSUL.
SZÖRNYŰ!
titi0805
Hévíz
 
 

 
 

Szijasztok!
én a nováknák voltak kb 2 hete, de szörnyű volt. szörnyű. olyanokat mondontt, hogy "nem kéne ide dugdosni semmi" stb. stb.megszólalni nem tudtam. nem értem, hogy mért bánt így velem, első gyermekes vagyok, nagyon aggódós és egyáltalán nem nyugtatott meg.
tanácsot szeretnék kérni tőletek, hogy kihez menjek legközelebb itt keszthelyen mert nagyon kétségbe vagyok esve a legutóbbi élményem óta.
zanna86
Keszthely
 
 


Szia zanna86!
Én a Nováknál még nem voltam,de rosszat azt sokat hallottam róla.Első babámat várjuk,és a Göndöcs főorvosnál szeretném megszülni.Nekem ő a dokim már 11 éve,és nem cserélném le!De tudom ajánlani a Doma dokit,vagy Papp Ervint.Róluk is jókat hallottam!
andika1224
Keszthely
 
 


zanna86 írta:Szijasztok!
én a nováknák voltak kb 2 hete, de szörnyű volt. szörnyű. olyanokat mondontt, hogy "nem kéne ide dugdosni semmi" stb. stb.megszólalni nem tudtam. nem értem, hogy mért bánt így velem, első gyermekes vagyok, nagyon aggódós és egyáltalán nem nyugtatott meg.
tanácsot szeretnék kérni tőletek, hogy kihez menjek legközelebb itt keszthelyen mert nagyon kétségbe vagyok esve a legutóbbi élményem óta.
Szia és a DR Göndöcs Zoltánt ajánlom. Nagyon kedves és emberséges és mindent meg lehet beszélni vele. Én most várom a 5. babámat hozzá járok és nála is szülök. A többi gyermekem is nála született és nem választanák más orvost. Sok sikert neked.
beabel
Keszthely
 
 


Sziasztok. Én szülésznőt keresek tud valaki ajánlani nekem valakit?
beabel
Keszthely
 
 


Szia!Sziné Gyöngyit tudom ajánlani.A barátnőm őt választotta,és maximálisan meg volt vele elégedve!Valószínűleg én is őt fogom választani.De másoktól is jót hallottam róla!
andika1224
Keszthely
 
 


Lassan két éve, hogy megszültem a kisfiamat Keszthelyen, szülésznőként Schlemmer Zoltánné Marikát ajánlom, nekem Ő volt a fogadott. A következő szüléshez is őt fogom megkérni....se sok, se kevés, kedves, türelmes, de határozott. Nekem nagyon sokat segitett, amikor a kinok kinját éltem át.
Fogadott orvosom Göndöcs doktor volt (végig hozzájártam magánrendelésre, még a terhességemet is ő állapitotta meg), de a szülésen nem volt ott, fájt a veséje.....igy Doma Imrénél szültem. Őszintén mondom, nagyon jól jártam (bár ez csak a szerencsén múlt, hogy Ő volt az ügyeletes).
Gondolom érthető, hogy azóta a Göndöcs küszöbét át sem léptem ( a Domához járok).
Sziné Gyöngyiről csak jókat hallottam, több barátnőm is Őt kérte meg.
agrav80
Badacsonytomaj
 
 


agrav80 írta:Lassan két éve, hogy megszültem a kisfiamat Keszthelyen, szülésznőként Schlemmer Zoltánné Marikát ajánlom, nekem Ő volt a fogadott. A következő szüléshez is őt fogom megkérni....se sok, se kevés, kedves, türelmes, de határozott. Nekem nagyon sokat segitett, amikor a kinok kinját éltem át.
Fogadott orvosom Göndöcs doktor volt (végig hozzájártam magánrendelésre, még a terhességemet is ő állapitotta meg), de a szülésen nem volt ott, fájt a veséje.....igy Doma Imrénél szültem. Őszintén mondom, nagyon jól jártam (bár ez csak a szerencsén múlt, hogy Ő volt az ügyeletes).
Gondolom érthető, hogy azóta a Göndöcs küszöbét át sem léptem ( a Domához járok).
Sziné Gyöngyiről csak jókat hallottam, több barátnőm is Őt kérte meg.
Szia. Én csak megvédeni tudom a Göndöcs doktort ugye az orvosok is emberek nekik is lehet egészségi problémájuk. Nagyon rendes egy orvos. De az jó, hogy neked azért sikerült jót kifogni. Én 9 hónapos terhes vagyok és már az 5. gyermekkel. Persze mindegyik fiú ahogy az 5. is. A Göndöcs doktornál születek és soha nem volt gondom. Nem adtam szülés után neki 20 ezreket és mégis mindig bejött megnézni többször is. Minden jót kívánok neked.
beabel
Keszthely
 
 


Sziasztok!
Most regisztráltam magam, még új vagyok itt, elolvastam ki mit írt a Keszthelyi kórházról...a negatív véleményekben nagyon sok igazság van, mégis én nem mennék máshová szülni! 16 és 15 évvel ezelőtt szültem meg a lányaimat, Dr. Pap Ervin az orvosom azóta is, nincs olyan amiért őt leváltanám! A két szülésemre csak pozitívan tudok gondolni. Most jelenleg ilyen sok idő után, 36 évesen, újra babát várok...de én a szülésznő kérdéssel vagyok nagyon szkeptikus! Már azon is csodálkoztam amikor hallottam, hogy manapság szülésznőt kell fogadni, mivel nekem a sok jó tapasztalatom ellenére pontosan az ezelőtt 16 éve volt szülésemnél, pontosan a szülésznőt tudtam volna felrúgni a holdig! Szóval a szülésznőkkel nincs nagy bizalmam, most mégis ha tudtok szülésznőt ajánlani azt megköszönném! :-)

Mindenkinek szép napot!
Orsi
pompororsi
Keszthely
 
 


Sziasztok!

Korábban már leírtam ezen a fórumon,hogy Papp Ervin volt az orvosom, és Sziné Gyöngyi a szülésznőm.
Február elejére várjuk a következő babánkat, és most is ugyanez lesz a felállás.
Szülésznő végig velem volt, és nagyon nagyon megnyugtatólag hatott, amikor úgy éreztem, hogy a "kínok kínját" élem át :D

Beabel, te már babázol? Huh....nem semmi vagy 5 gyerekkel!!!Minden elismerésem a nagycsaládosoké!!!

KépKép
 


Sziasztok!

Korábban már leírtam ezen a fórumon,hogy Papp Ervin volt az orvosom, és Sziné Gyöngyi a szülésznőm.
Február elejére várjuk a következő babánkat, és most is ugyanez lesz a felállás.
Szülésznő végig velem volt, és nagyon nagyon megnyugtatólag hatott, amikor úgy éreztem, hogy a "kínok kínját" élem át :D

Beabel, te már babázol? Huh....nem semmi vagy 5 gyerekkel!!!Minden elismerésem a nagycsaládosoké!!!Köszönöm igen babázok már. Szia remélem minden rendben lesz nálad is mint nálam. Nálam nagyon jó emberek voltak mellettem. A Göndöcs doktornál és a Jutkánál szültem ennél jobbat nem is kívánhattam volna magunknak. Minden jót kívánok neked. beabel
beabel
Keszthely
 
 


Sziasztok!

Szült valaki a közelmúltban a Varga dokinál?
Mi a véleményetek? Minden érdekel: empátia, kézügyesség, stb. Amolyan "beavatkozós" típus, vagy hagyja szülni a kismamát a maga tempójában? Mi a harmadik babát várjuk, az elsőnél hagytak a férjemmel vajúdni a félhomályban órákon át, lassú, gyönyörű szülés volt, még a fájdalom is felemelt, a második viszont egy HÓRUKK, ki vele! Igaz, nagyon hamar megvolt a bébi, de azt hittem, belehalok. Érthetetlen volt a különbség. Most kiváncsian várom, milyen lesz a harmadik.. Minden jót nektek!
 
 


Sziasztok.
Kérnék egy kis segítséget.annó a fiammal Varga dokihoz jártam sztk rendelésre még Zalaszentgrótra,de már nincs ott.akkor nem fogadtam föl,ügyeletesnél szültem(Szegődinél ááá)most tervezzük a tesót.nagyon jó dokinak tartom Varga doktor urat.kár hogy elment Z.grótról.ugy hallottam van neki magánja most Keszthelyen.nem tudjátok esetleg milyen tarifával dolgozik?
csacsi44
Vindornyaszőlős
 
 


Ha valaki esetleg bekukkant még ide és nemrég szült a keszthelyi kórházban, kérlek írj!
Nemrég költöztünk Badacsonyba és mivel babát várunk szeretnék érdeklődni az aktuális kórházi helyzetről. Nem szeretnénk dokit fogadni vagy csak olyat akihez nem kell magánrendelésre járni és a szülés sem 50 ezer.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy
 
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Vannak kismamák akik Keszthelyen fognak szülni, vagy szültek mostanában? Tapasztalatokra lennék kíváncsi. Én most vagyok félidős, nyárra várom a kisbabámat. Kik a jó orvosok, szülésznők?
 


Sziasztok! Látom elég régi bejegyzések vannak már a forum-on, de kérnék egy pár tanácsot!! 1. Tud valaki írni friss véleményt Göndöcs Zoltán dr.-ről?? Tudtok adni valami elérhetőséeget és a magán rendalése hol és hol van??
2.  ajánlani egy jó nőgyógyászt akinek nincs baja ha biztosan császározni kell?
3. Milyen most a Keszthelyi kórház? Nagyon szörnyű?
4. Elolvastam az előző hozzá szólásokat, de hátha közben változott a helyzet szűlésznőt tudtok ajánlani?
5. Kb. mennyi most a tarifa orvosnál/szülésznél? Terhes gondozás anyagi dolga is érdekelne!

Jelenleg még csak tervezzük a babát (első szülés), de sajnos bizonyos más behatás/betegség miatt biztos a császár, tud valaki írni erről?? Mire kell figyelni?? Mit kell tudni róla?? stb. Mindent elfogadok!! Köszönöm: Anita

Kép
gorzi
Keszthely
 
 


@gorzi:Sziasztok!

Én Marcali vagyok. Sajnos ezt a kórházat tönkretette a Kaposvári részleg, így kénytelen vagyok új orvos és új kórház után nézni. Mivel minden ember más, így a vélemények is nagyon különböznek, mint orvos és mint kórház szempontjából is.
Próbálok minden információt beszerezni a keszthelyi kórházról, de a 2009 - 2011 -es adatok, vélemények alapján nem igazán tudom eldönteni, hogy akkor most pontosan mi a helyzet odabent. (Kórházban)
Jelenleg a 27. hétben járok. Ez már a 3. terhességem, és utálom, hogy az utolsó pillanatban kell másik várost és másik orvost választanom, mert a Marcali szülészet megszűnik. Már tudom melyik orvoshoz szeretnék elmenni és megkérni, hogy vigye végig az utolsó trimeszteremet, de azért szerettem volna többet megtudni a kórházról. 
Anita: 2 császármetszésem volt. Az elsőre azért volt szükség, mert "felakasztotta" magát a kisbabám. Mivel órákat szenvedtem a kitolási szakaszban, így megváltás volt a gerinc érzéstelenítés. Nem fáj, csak nem szabad megilyedni tőle. A műtét után 1 napig nem szabad felkelni, de még a fejedet sem szabad felemelned. Ezután pár napig fáj a vágás környéke, főleg mikor felkelsz ill. lefekszel, leülsz. Nálam ez gyorsan múlt, de nekem nagy a fájdalomküszöböm.
A második császár tervezve volt, úgyhogy annál teljesen magamnál voltam. Előkészítés alatt kaptam infúziókat, nst-re tettek, a végén tették fel a katétert. Az érzéstelenítő szintén nem fájt. Amikor rángatták ki belőlem a picit, akkor azért megijedtem, mert mozgott velem minden, aztán légszomjam lett, ezért kellett egy kicsit lélegeztetőre tenni, de tényleg csak kicsit. Aztán már semmit sem éreztem. Megint 1 nap fekvés. Persze ha hagyják az embert. Engem felállított az ágyból egy "kedves" nővér, aztán meg is lett az eredménye. Napokig tartó fejfájás, amire gyógyszert sem tudtak adni, mert nagy volt a szegénység.
Tudnék még írni hasonló jókat, de ez a Marcali kórház. Nem ide tartozik. A keszthelyit nem tudom. Más hely, más szokások. Igazából nekem nincsenek nagy igényeim. Én csak azt szeretném, ha a 3. császárom is jól zárulna, és azt a pár napot meg kibírom akármilyen nővérkével, csecsemőssel stb. 
Ha van esetleg valaki, aki tud valamit a jelenlegi (2015-16) keszthelyi kórház minőségéről, neki nagyon megköszönném az infót.
Brigi

noszi
Marcali
 
 


@noszi: Örülök hogy végre írt valaki!! :-D

Annyiba tudok segíteni neked hogy a barátnőm 2015. júliusában szült a Kesztheyli kórházban. Így őt tudom tolmácsolni.:
3 féle szoba van maga az osztályon a "hotel" szoba ami az osztály fölött található és csak annyit tudott róla elmondani hogy nagyobb (külön fürdő szoba) és egyedül vagy a szobába a babával.
És van a 3 ágyas és a 6 ágyas szoba. Minden szobához egy fürdő. Viszont a babát császárosoknál egy pár óra múlva már rád bizzák. Nagyon keveset van a nővéreknél főleg csak amikor vizit van vagy ha besárgul. A barátnőm természetesen szült, de a szoba társai mind császárosok voltak így mondták hogy sokkal gördülékenyebb volt mint egy természetesen szűlés. A doki választásnál is csak annyit tudot mondani hogy ő rossz dokit választott és nagyon meg kell gondolni a választottadat (privátban meg tudom írni melyik dokival volt probléma).
Nagyon köszönöm hogy leírtad a tapasztalataidat sokat segítettél vele.
Sok sikert a szűléshez! És ha lesz egy kis időd megírod tapasztalataidat vele kapcsolatban (akár privátba). Nagyon megköszönném!!

Üdv: Anita

Kép
gorzi
Keszthely
 
 


@noszi:


Örülök hogy végre írt valaki!! :-D

Annyiba tudok segíteni neked hogy a barátnőm 2015. júliusában szült a Kesztheyli kórházban. Így őt tudom tolmácsolni.:
3 féle szoba van maga az osztályon a "hotel" szoba ami az osztály fölött található és csak annyit tudott róla elmondani hogy nagyobb (külön fürdő szoba) és egyedül vagy a szobába a babával.
És van a 3 ágyas és a 6 ágyas szoba. Minden szobához egy fürdő. Viszont a babát császárosoknál egy pár óra múlva már rád bizzák. Nagyon keveset van a nővéreknél főleg csak amikor vizit van vagy ha besárgul. A barátnőm természetesen szült, de a szoba társai mind császárosok voltak így mondták hogy sokkal gördülékenyebb volt mint egy természetesen szűlés. A doki választásnál is csak annyit tudot mondani hogy ő rossz dokit választott és nagyon meg kell gondolni a választottadat (privátban meg tudom írni melyik dokival volt probléma).
Nagyon köszönöm hogy leírtad a tapasztalataidat sokat segítettél vele.
Sok sikert a szűléshez! És ha lesz egy kis időd megírod tapasztalataidat vele kapcsolatban (akár privátba). Nagyon megköszönném!!

Üdv: Anita

Kép
gorzi
Keszthely
 
 


Szia Anita!

Sajnos nagyon kevesen írják le manapság a tapasztalataikat. Én is csak kétségbeesésemben regisztráltam erre az oldalra. 
Én úgy gondoltam, hogy Doma Imre dr úrhoz megyek el. Most csak remélni tudom, hogy a barátnőd nem róla mondott rosszakat. Bár igazából, teljesen mindegy. Az orvosok is emberek, ők is tévedhetnek, és ők sem szerethetnek mindenkit. Ez nem vigasz ha velünk történik meg a rossz, de sajnos ez az igazság. 16 éves korom óta 1 nőgyógyászom volt, és én nagyon elégedett vagyok vele. Viszont rengetegen írtak róla, nagyon rossz véleményt. (Nemrég nyugdíjba ment) Szóval én úgy gondolom, hogy saját tapasztalat alapján lehet igazán eldönteni, hogy kinek melyik orvos a legmegfelelőbb. Sajnos nekem most nincs kísérletezési lehetőségem, hiszen 12 hét múlva "szülök". 
És persze nem a szülés miatt vagyok kétségbeesve. Attól nem félek. Minden fájdalmat jól viselek. Én a változtatástól félek (csak muszáj). Az új város, új orvosok, új nővérkék, új kórház stb. Nehezen viselem az ilyen és ehhez hasonló dolgokat. Azért bízom benne, hogy nem lesz gond. Próbálom pozitívan felfogni a dolgokat. Biztos mindennek oka van. :)
Azért megírhatod, hogy melyik dokinál szűlt a barátnőd és hogy mi volt a gond vele, amiért rossz választásnak bizonyult. Megköszönném. Minden tapasztalat jól jön jelenlegi helyzetemben.
köszi, hogy írtál.
szia


noszi
Marcali
 
 


Sziasztok!
Megoldódott a helyzetem. Nem kell elmennem keszthelyre szülni. Bár a hotelszobára kíváncsi lettem volna. Sajnos így már nem fogok tudni véleményt mondani, sem az ottani orvosokról, sem a kórházról. 
Maradok a régi jól megszokott kórházunkban, itt Marcaliban.
noszi
Marcali
 
 


@noszi:


Na örülök hogy megoldodott!!! :-D És akkor ki lesz a dokid (Marcali nőgyógyász)?
Különben hogy vagy? Már szép nagy pocakod lehet!!!! :-D

Kép
gorzi
Keszthely
 
 


Sziasztok! Én a keszthelyi kórházban szültem 2015. márciusában (első baba). Korábban ott éltünk, ott volt a dokim is - dr. Varga Tamás -, akihez évek óta jártam, de elköltöztünk másik megyébe. A dokihoz magánrendelésre jártam vissza. Nekem nem volt vele semmi problémám a terhesség alatt is mindenre odafigyelt, vizsgálatokat elmondta, mit mikor hogyan csinál, és nem fájt a vizsgálat sem. Amikor megindult a szülés akkor is bejött, pedig vasárnap délután 4 volt. A szülés gyors volt 6.10-kor már a kezemben volt a baba. A varrás egy kicsit kellemetlen volt, mert az érzéstelenítő szart sem ért nekem, de a doktor úr olyan sűrűn kért elnézést, hogy csak néztem. a szüléssel kapcsolatban egy negatívum volt nekem, hogy az oxitocyntól majdnem megfagytam. A szülésznő mondta is, hogy itt melegük szokott lenni a kismamáknak.
A kórházban töltött napok alatt ( a gyerek besárgult és 1 hétig bent voltunk) a dokim minden nap bejött megkérdezte, hogy vagyok minden rendben van-e, mi van a picivel. 
Az orvosokról: én vasárnap szültem, kedden a vizitnél azt mondta az egyik doki, hogy nem húzódik vissza a méhem, erre osztogatták az oxitocynt reggel este, én meg majdnem megfagytam. Szerdán az orvosom azt mondta ő nem látja úgy, de kolléga ráírta a lapomra, ezért elküld UH-ra, lementem az UH-ra a doki erre azt mondta már megint ki nem normális ott fent. Mindent rendben talált.  Szóval nem mondható el, hogy nem foglalkoznak az emberrel.

A szobákról: a B-C épületben a 3. emelet egyik szárnyán volt az osztály, maga a szülészet/műtő a 4. emeleten. A 3. emeleten voltak a  felújított szobák az osztályon. Én csak 2-3-4 ágyas szobáról hallottam (én 2 ágyasban voltam) és mindegyik zuhanyzós, wc-s volt. A nővérek is szerintem remek munkát végeztek, bár volt akinek ez nem egészen annak tünt. A szülészet is fel volt újítva (bordásfal, kád, labdák). A babák is az anyák mellett voltak, csak fürdetni vitték el, meg vizsgálatra és ha kékfényre volt szüksége a babának, ill ha zuhanyoztál és nem akartad egyedül hagyni beadhattad a nővérekhez.
A kaja néha ehetetlen volt, de szerintem ez nem az osztály hibája. Ha panasza volt valakinek a nővérek segítettek. A csecsemős nővérek segítettek a szoptatásnál is, nekem tényleg ez nagy segítség volt, hiszen a fiam mindig 2 slukk után bealudt. 
(Azt azért had tegyem hozzá a szobatársam épp Marcaliból jött át szülni, mert ott nem merte már a 3. gyerekét megszülni, mert a megszűnés szélén volt minden és még fertőtlenített eszközök sem voltak néha. De azóta lehet, hogy változott minden.)
Ami nekem negatívum volt, hogy csütörtökön már a gyermekorvos azt mondta nem látja  akadályát a pénteki hazamenetelnek, ha pénteken a baba laborja jó lesz. Hát nem volt jó mert a határétéket 10zel meghaladta. Egész nap a kékfény alatt volt. Mondom oké akkor már szombaton tuti megyünk haza hiszen egy nap alatt 90nel csökkent a bilirubin értéke a gyereknek tegnaphoz viszonyítva. Erre szombaton egy másik gyerekorvos (hétvégén az alattunk lévő gyerekosztályról jött fel) a gyerekeket meg sem vizsgálva senkit nem engedett haza. A csecsemősök azt mondták nem érdemes vele vitatkozni, mert úgyis neki van igaza.
Szóval így csak vasárnap jöhettünk haza (akkor megint egy másik gyerekorvos volt).
Összességében én meg voltam elégedve a keszthelyi kórházzal, egyébként is azt a pár napot el lehet viselni, mert az öröm, hogy ott a gyereked mindennél többet ér. 


 
 


Ja még annyit, hogy az orvosokat vannak akik dícsérték, vannak akik csak rosszat mondtak róluk. A Pap Ervinről  rengetek jót lehet hallani, de azt is hogy a pénz dominál. A Domát nagyon korrektnek mondják. Az én orvosomra is azt mondják, hogy szétszórt és kapkod, de én ilyet nem tapasztaltam. ANovákról azt is hallani, hogy nem nőgyógyásznak való. Szerintem azt mindenki maga döntse el, melyik orvos jó neki. 

 
 


@totyogo:


Köszi az élmény beszámolót, ezeket azért jó tudni!!! :-D
Göndöncsről dokiról nem hallotál semmit véletlen?

Nagyon gratula a kisbabáhóz!!

Kép
gorzi
Keszthely
 
 


Szia gorzi! Hát látni már láttam,de nem voltam nála vizsgálaton. Megoszlanak a vélemények róla. Szerintem sokan a külseje miatt megijednek tőle, mert szép szál ember, de ettől még lehet nagyon jó orvos.
 
 


@totyogo:


Nagyon köszönöm válaszod!!!

Kép
gorzi
Keszthely
 
 


Sziasztok!
Váltani szeretnék dokit Dr. Varga Tamásra nem tudt valaki valami infó-t róla???? Nekem bizti császár lesz így ha valaki császárt szűlt nála nagyon jó lenne meg tudni milyen!! Most már ideje elmenni a dokihoz mert a teszt már pozitív csak nem tudom hogy Ő lesz-e az igazi?? :-D

Kép
gorzi
Keszthely
 
 


Sziasztok! Ne haragudjatok, de most itt fogom a mérgemet levezetni. 6 hetes terhes vagyok. Első terhesség és mivel majdnem egy évet próbálkoztunk mire összejött mondanom se kell sajnos mindentől félek. Tegnap reggel arra ébredtem, hogy úszok a barna folyásban... Azonnal google barátunk tanácsadó ahol azt írták, hogy a vetélés előjele. Fél óra zokogás után azonnal rohantam a kórházban a nőgyógyászati ambulanciára ahol mondtam, hogy mi a panaszom. Első kérdés az volt, hogy időpont?! Elnézést kértem, hogy nem kértem időpontot, de nem tudtam, hogy barnázni fogok. Azt mondták, hogy ülljek le és amikor kifogynak az időpontosok megvizsgálnak. Nem akarok leszólni senkit mindenkinek a saját baja a legfontosabb, de szóval én ott ülltem több órát mint 6 hetes kismama abban a gondolatban, hogy éppen most megy el a baba miközben 5 idős nyugdíjas hölgy és egy férfi (gyógyszert írattatott a feleségének) előttem bementek. Nagynehezen sorra kerültem. Elmondtam a Novák Drnak is hogy mi a problémám és odaadtam a papírt amit az előző Dr írt. Amint meglátta a Dr, hogy magánrendelésen voltam közölte hogy menjek vissza a magánrendelésre miért ő hozzá megyek ha más orvosnak fizetek. Szóval vizsgálat nélkül hazajöttem. Ma tudok elmenni magánrendelésre. (mára szerencsére elmúlt a barnázás, de attól még lehet baj) Most kicsit félek, mert ha bármi baj lesz nem néznek meg a kórházban?! Ajánlani eddigi tapasztalatok szerint Dr Papp Ervint tudom. Emberséges, jó szakember és a hírekkel ellentétben nem drága (tőle amúgy se sajnálnám ha 3x ennyi lenne egy vizsgálat) Ennyit a kórházról...lehet hogy csak rossz Dr-ral futottam össze és más megnézett volna...de ez most nagy csalódás volt 
 
 


@tru911:
Szia! Sajnálom a rossz élményt..... Papp dokit nem hívtad mikor a kórházba voltál? Én annyi hogy nagy valószínűséggel az osztályra mentem volna, mert ott talán foglalkoztak volna veled ( de ezt én is csak azért tudom, mert ott kellett feküdnöm 2 hetet).

Kép
gorzi
Keszthely
 
 


Sajnos a Pap Dr csak akkor jópofa ha magánba szóród neki a pénzt...kórházban keresztül néz az emberen. Korábban születtek a babáim egy fertőzés miatt amit maszek rendelőben nem vettek észre hiába nyomtam dr úr zsebébe 100.000 ft ot.(mondtam h panaszos vagyok azt mondta ez ezzel jár ki kell bírni meg se vizsgált nornálisan) Akinek fontos a babája inkább menjen fel Zalaegerszegre ott nagyon kedves és lelkismeretes orvosok vannak pedig senkinek nem adtam pénzt. Ott dr Vörös Zétához kerültem le a kalappal előtte. Ha nem hallgattam volna a közre hogy maradjak keszthelyen mert milyen szupi a P dr ... akkor még most is élnének a babáim :(
 
 


Kedves Tru!
Sajnos nagyon igazad van. Hülye fejjel én is a Pap maszekjába mentem...azt hittem ha ennyit kell rá várni terhesen baromi jó orvos lehet (időpontot hiába kértem nem adott így terhesen is órákat görnyedtem a rendelőben) Én számlát egyszer sem kaptam nála. Nem beszélve arról ha baj van elérhetetlen (a mi pénzünkből 2 hetente elnyaralgat ... csak nem értem hogy miért vállal el akkor kismama gondozást ha sose megy be a szülésre sem ) A barátnőmtől is pofátlanul eltette mindig a pénzt pedig biztos tudta hogy a kiírt időpontba nyaralgatni fog a világ másik felén...ott is egy idegen orvos vezette le a szülést, hiába bíztál meg egy emberbe x hónapig. A keszthelyi kórházban úgy bántak az emberrel mint egy kutyával...az volt a legnagyobb bajuk hogy nem volt időpontom hogy merek bemenni ...5 napot feküdtem az osztályon de nem csináltak semmit rám se nézett senki...A Pap dr rajtam is keresztül nézett a kórházban. Szerencsére én még időben átmentem Zalaegerszegre így nem volt baj :) ... de én is azt mondom, hogy mindenki jó messziről kerülje el Keszthelyt...pénzéhes az összes....bunkók ... és még szakmailag sincsenek a toppon...Régen nagyon jó orvos volt...de már nagyon sokan panaszkodnak rá...sok hölgy jár hozzá köztudottan szeret kikezdeni a betegeivel ( vén kecske is  )
 


Sziasztok!
Baba vállalás előtt állunk! Szeretném megkérdezni,hogy Keszthelyen kihez érdemes menni? Tapasztalatok?
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

cron