Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Már a 15. hétern sikerült belemásznom egy fertőzésbe. Coli baktérium által okozott folyásom volt. A dokim Klion kúpot írt fel. El is kezdtem használni, amitő elkezdtem vérezgetni. Rettentően megijedtem, de szerencsére csak a nyálkahártyát marta fel és ez okozta a vérzést. Ennek ellenére is muszály vagyok használni, hogy elmuljon a gyulladás. Most esténkén fél kúpot használok, de három nap után ismét felmaródást okoz! Most jelenleg úgy döntöttem, hogy tartok egy kis szünetet, mert hát hiába tudom, hogy nem árt a babának, de mégi olyan rémisztő amikor vérezgetek tőle!
Érdeklődnék, hogy van-e valakinek hasonló tapasztalata?

Györesz

Kép
Kép
 


Szia Györesz!
A kion kúppal nekem sincsenek jó tapasztalataim - kb. 3 éve egy fertőzésre nekem is azt írta fel az orvos és engem is felmart de annyira hogy egész pukli keletkezett ott ami később elmúlt viszont tavaly emiatt méhszálysebműtétem volt. Mindenképpen menj vissza az orvoshoz szerintem és kérj valami mást helyette!
Sziszi
 
 


Szia Sziszi!
Örülök, hogy végre írt valaki!
Most az van, hogy a doki azt mondta, hogy heti 2-3 db kúpot próbáljak használni. Most nincs is semmi gond, de azért nyugodtabb lennék, ha nem kéne semmit használnom és elmúlt volna a fertőzés! Nekem a méhszájam rendben van, csak a hüvely falát szokta felmarni! Még az a jó, hogy nem komoly a fertőzés, és a doki azt mondta, hogy csak akkor okozhat gondot, ha nagyon elgennyesedne. Nemsokára megyek megint hozzá és akkor úgy is megvizsgál és lehet, hogy addigra már minden oké lesz!
Mégegyszer köszi!
Györesz

Kép
Kép
 

 
 

Üdv mindenkinek!
Ajánlani szeretném az intim mosakodógéleket, folyékony szappanokat, melyek ugye sok mindent megelőznek.
Márka neveket most nem sorolok, de vannak olcsóbbak és drágábbak.
Az olcsóbb is elég hatásos, saját tapasztalatom miatt írom.
25 hetes vagyok és semmilyen nemű fertőzésem még nem volt.
Terhességem elejétől fogva odafigyelek erre, hiszen mindannyian tudjuk, hogy egy kisebb fertőzés is megrepeszti a burkot, és megindul a szülés a terhesség bármelyik időszakában.
Gyógyszertárakban az említett szereket lehet recept nélkül is kapni.
 
 


Epi!
Én írni fogok nevet! Én a Lactacid mosakodó gélt használom és nem csak a terhességem óta, hanem kb. 2 éve folyamatosan, mióta terhes lettem naponta többször is mosakodok ezzel és mégis kaptam fertőzést! Sajnos ez a hajlamtól is függ!
Györesz

Kép
Kép
 


Györesz,
az en dokim terheseknek mindig a Tantum Rosa nevu huvelyoblitot irja fel, ha fertozes jelei lathatok. Terhesseg alatt nyugodtan lehet hasznalni, es helyi gyulladascsokkentot is tartalmaz. NEkem bevalt. Kép
Gombóc
 
 


Üdv!
Györesz megértem :-)
Ajánlanám figyelmetekbe a Betadin hüvelykúpot!
Sajna csak orvos írhatja fel- recept nélkül nem kiváltható, de én ennél jobbat nem ismerek!
 
 


Üdv!
Ajánlanám a Betadin hüvelykúpot, melyet csak receptre írnak fel a dokik, de ennél jobbat nem ismerek.
 
 


GOMBÓC!

Nem szabad hüvelyöblítőt használni a terhesség alatt. Beindíthatja a szülést.
 
 


Így igaz...Bár a téma elég régi de szerintem is hajlam kérdése a hüvelyi fertőzés.Nekem a Pimafucin kúp a hatásos,terhesség alatt alkalmazható,de orvosnak kell felírni!!

HÜVELYÖBLÍTÉST VÉGEZNI TERHESSÉG ALATT TILOS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
 
 


Sziasztok,

most leszek 6 hetes. 3 hónappal ezelött a citológiám P3-as lett, most ismételték. Az orvos írt fel Betadin kúpot és kenőcsöt. A tájékoztató szerint nem 100 %-osan biztos a babára nézve. Szerintetek használhatom az első trimeszterbe? A második kenet eredménye még nincs kész.
[/quote]
 
 


szia castor!
nekem a 10. héten volt hüvelyi fertőzésem anno az előző terhességemnél és akkor én Canesten kúpot használtam. Annak a dobozában direkt le volt írva, hogy terhesen úgy használjuk, hogy kézzel toljuk fel a kúpot, mert akkor nem megy annyira fel, mintha a dobozban lévő kúpfeltoló bigyóval tennénk ugyanezt. Nekem bevált, nem volt semmi baj és a fertőzést is elmúlasztotta.

amúgy én is mindig használok intim mosakodókat és mégis nagyon sokszor volt fertőzésem. Nálam abszolút hajlam kérdése, ezt a dokim is megmondta. Uszodába, vagy tóba úszni csak úgy megyek, hogy egy Canestennel bekent tampont rakok fel és még be is kenem magam rendesen Canestennel és akkor elvileg nem szoktam elkapni semmit. De hát annyi helyen lehet mindenfélét összeszedni (nyilvános WC-k, szauna, uszoda....stb.) A Gynevac injekció segíthet az állandó fertőzéseket rendbetenni, de azt terhesség előtt vagy után érdemes kipróbálni.
lei
 
 


A Tantum Rosat TILOS TERHESSÉG ALATT használni!!!!
lei
 
 


lei!

Én megkérdeztem, hogy ha usziba megyek és felrakom a canestenes tampont, akkor ezzel megelőzhetem e a fertőzést, és nekem azt mondták, hogy megtehetem, de a canesten csak addig hatásos, míg beszívódik, mint minden krém. Szóval max negyed óráig lehet hatásos... szerintem csak szerencséd volt. Bármennyire is jót tesz az úszás várandósság alatt, aki hajlamos elkapni mindenféle fertőzést, nem ajánlott ilyen helyekre járnia.

Amúgy (valahova már írtam nem emlékszem hova) nekem a doki azt javasolta, hogy hetente egyszer használjak hüvelytisztító kúpot (genia) ami fenntertja a hüvely természetes savas közegét. Pamutbugyi, ami nem tanga, és a tampont el kell felejteni, betétet kell használni. Csak az használhat tampont, akinek nagyon erős a mensije, mert a tampont 2 óránként cserélni kell. Ha meg nem telik meg feldörzsöli a hüvely falát, abból meg megint csak fertőzés lesz.

Persze várandósság alatt nem tudom, hogy lehet e ilyen hüvelytisztító kúpokat használni, ezt a dokitól kell megkérdezni. De a pamutbugyi az tuti!! :wink:

Kép
Kép
 
 


Sziasztok én 37 hetes terhes vagyok és a nögyógyázom Betadin hüvelykúpot írt föl de én nem merem szedni elsö babám és a betegtájékoztato is azt irta hogy terhesség alata ne szedjem Szerintetek szedjem.???
viky19
Tiszabura
 
 


Azt honnan lehet tudni, hogy fertőzés vagy csak normális a folyás? K ertetek huvelykenet vizsgálatot?


Sziasztok,

Az én dokim megelőzésre gynophilus hüvelykapszulát szokott ajánlani, heti/3xor kell használni. Ha kicsit megnő a folyás mennyisége akkor 2 naponta, addig amíg nem fogy el egy doboz. Olvastam, hogy valaki ajánlja a Betadine kúpot, én úgy tudom, hogy az szigorúan tilos mert a jód veszélyes lehet a magzatra. 

Üdv


@biocicamica:


Szerintem, ha már sárgás vagy nagyon bő a folyás akkor érdemes elmenni orvoshoz, mert valószínű, hogy
bakteriális fertőzés. Minél hamarabb kezelteded annál jobb.


@gabriellam89:
Sziasztok! Gabriellam ha esetleg még nezed a topikot, vagy más akinek hasonló volt a tunete... Gynophilus kupot kezdtem én is használni tegnap de pisilesnel nagyon pici ver volt a papíron mára. Dokihoz még nem mentem mert holnaptól nyaralni megyünk elvileg 7 hetes lehetek ha jól szamoltam. Szerintem abbahagyom.. Nem tudom mivel artok.. Nagyon jól esne ha vki meg nyugtatna :)
edina7gyf
Zalaszegvár
 
 


Szia Edina, hasonló cipőben vagyok. 6 hetes. Enyhe barna folyásom volt múlt heten, voltam nőgyógyásznál. Nem adott rá semmit se, csak ágynyugalmat 'írt fel'. Most el akarok menni másik orvoshoz is, hátha javasol valamit. Nálad, hogy alakult?
doory
Budapest XX. kerület
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: