Új privát üzeneted érkezett!

Szia Picuralmos!


Nagyon szépen köszönöm a választ.


Budapesten lakom.

 
 


Sziasztok!
Vagytok még a fórumon? 20 hetes ikerterhes kismama vagyok, és mosr derült ki,hogy a tsh szintem 4,6600, a t3 pedig 7,03. Volt valakinek hasonló eredménye? Hétfőn megyek endokrinológushoz, addig meg fogok bolondulni....a t4 normális, az 12,50. Nagyon megijesztett a dokim, hogy intelligencia problémák lehetnek a babáknál.
 


@kacita84: Szia! Ne aggódj, ezek még nem olyan rossz értékek, picit magasabbak, de nem vészesen.

ConnectedMoms.com Ticker
 
 

 
 

Sziasztok!

Kèrdèsem az lenne h páromnak 2,2 volt a TSH ja. Ez normális v sem?? Az első kör lombikon tùl vagyunk, nem sikerült. Sok mindenen mùlik. Esetleg jár valaki ilyen cipőben?! Köszi
Üdv
istvan84
Vác
 
 


Szia, 4ig okés, de érdemes egy hónap múlva újra megnèzni, mert a terhesség megdobhatja :)

Lilypie Maternity tickers
jadeybenyjaz
Budapest XIV. kerület
 
 
 
 
 


Szia, a teherbeeseshez 1 körüli az idealis, a 2.2 még belefér, de inkább 2 alá kéne vinni. Terhesség alatt pedig 0.5 és 2.5 között kéne tartani.

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
 
 


Sziasztok! Csatlakozom hozzátok, ha megengeditek!  Sajnos a terhességem nem tervezett volt és butaságot csináltam, nem szedtem rendesen a letroxot, csak 75-öst szedtem. A 9. héten emeltünk adagot, mert a T4-em csak 11, 5 volt. Volt valaki hasonló cipőben mint én? Nagyon féltem a babót, remélem nem okozott neki károsodást az anyja hülyesége. Most 26 hetes vagyok, megint lement a T4-em 13-ra a TSH-m 0.01 volt. Jelenleg már 225-ös letroxot szedek és 37,5gamma trijodthironint. A TSH-m sosem mutatta a pajzsmirigyalulműködésem, letrox nélkül is 1,8 volt. Volt akinek ennek ellenére egészséges, okos babája született?

Lilypie Maternity tickers
 


Szia!

Nyugodj meg, nekem terhesség közben derült ki, hogy alulműködik a pm-em (TSH-m magasabb a kelleténél), mégis tökéletesen egészséges kisfiam született. Ha van időd, olvass vissza, vagyunk egy páran, akik ezzel a problémával lettünk terhesek, és egészséges lett mindenki babája itt. :) Szóval nyugi, minden rendben van/lesz!

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
 


Szia! köszönöm a kedves szavakat! Ma voltunk 5D-s ultrahangon,  kisebb a koránál, de mindent rendben találtak. :)

Lilypie Maternity tickers
 


Nagyon szuper, örülök, vigyázz magatokra! :)

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
 


Sziasztok
10+3 kismama vagyok.Ma kaptam meg a leleteim.TSH értékem a 0.270-4.200 normál tartomány mellett 0.056.
Az orvosom erre semmit nem mondott.
Gond van?Aggódjak?Hová forduljak?
Köszönöm ha segítetek.

Lilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
gabibaba78
Budapest IV. kerület
 
 
 



Lilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
gabibaba78
Budapest IV. kerület
 
 
 


Szia!

Mutasd meg a leletedet egy endokrinológusnak, az a biztos. Ne aggódj, ha eltérést lát, akkor minimális hormongyógyszerrel rendbe fogja tenni.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
 


@gabibaba78:


Szia!

Szerintem is keress fel egy endokrinológust. Az, hogy kicsit alacsonyabb a tsh-d azt jelenti, hogy picit túlműködik. Ha magas lenne, akkor alulműködne. 

Picuralmos gratulálok! Harmadik baba? De jó! Hogy vagytok?

ConnectedMoms.com Ticker
 
 


Szia Csepp! :)

Igen, meglepi baba költözött hozzánk, jövő héten már a 12 hetes genetikai uh-ra megyünk. Jól vagyunk, a fiúk nőnek, mint a bolondgomba, mondhatám két miniterrorista mellé jön a harmadik. Komoly kihívás, de mit nekünk! :D ;)

Nálatok mi újság?

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
 


Sziasztok!

2015. októberben volt pajzsmirigy eltávoltításom. túlműködésem volt évekig. Euthyroxot kaptam, napi 75 mgot.
decemberben azt mondta a doki, maradjon így, és zöld utat kaptunk a babára.
nagyon nagyon vágyom rá, próbálkozunk azóta de semmi. és ami nagyon fura, 2. hónapja barnás folyás előzi meg a menstruációt.
most voltam vérvételen, és a tsh-m most 4,65!!!!
hívnom kell a dokit, hogy hogyan változatassunk az adagon.
Ezzel az értékkel nem is lehet teherbe esnem?

Milyen vitaminokat tanácsoltok, mivel segítsem a szervezetem, hogy sikerüljön?
Mindennél jobban vágyom rá.

Előre is köszönöm szépen,
Anita


Ancsika nekem alúlműködik a pajzsmirigyem. Autoimmun betegség miatt teljesen el fog pusztulni. Nekem azt mondta az orvos, hogy 1 körülinek kell lennie a tsh értékemnek. Letroxot szedem, mellé szedtem még szelént, de neked már nincs pm-ed, ez segít egy picit a működésében, mellé d-vitamint és e-vitamint. 3 hónapos szedés után pozitív tesztet produkáltam, azóta már 10 hónapos a pici lánykám. Férjemnek pedig multivitamint és e-vitamnit adtam.

Szia Picuralmos!
Nem semmi. Jó kis meglepi baba. Nemét még nem tudjátok? Nálunk három lány van, de a kettő nagyobb 12 és 9 éves. Így sem könnyű. Szuper, csak nem tudok mindig mindent összehangolni, pedig igyekszem. Olívia már szinte mindent eszik, foga még nincs, de nagyon szépen elnyammogja a darabkákat is. Szerencsére imád enni és nem válogat. 2 hete magától letett a szopiról. 6 hónapos kora óta kap tápit is kiegészítésnek, az azért maradt nála még. Fal, bútor mellett simán megy, máshol mászik. Egyre bátrabb, sokszor elengedve álldogál, próbálgatja a határait bővíteni. Nagyon kis vidám, jókedvű, sokat nevet, kiegyensúlyozott baba. 
Én nem érzem azt, hogy nagy családosok lettünk. Bennem az van, hogy van három lányom. Valahogy erre még nem tudtam ráhangolódni. Majd talán egyszer.

ConnectedMoms.com Ticker
 
 


Szia
kiderült h terhes vagyok. Ezért volt 4.65 a tsh.
emelte az orvos 100 mgra az euthyroxot.
most 6 hetes vagyok és két napja barnás maszat jelenik meg néha aztán elmúlik. most ezen aggódom.
erről tudsz vmit? sztem a pajzsmirigy probléma az oka.


@ancsika1202:


Szia!
Gratulálok! Remélem minden rendben lesz.
Ezzel inkább a nőgyógyászodat keresd meg. Nekem anno erre azt mondta az orvosom, hogy pont menszesz időszakom lenne és ezért fordulhat elő. De lehet, hogy ad neked gyógyszert, előfordulhat, hogy a sárgatest hormonból van kevesebb és így megtámogatja. 

ConnectedMoms.com Ticker
 
 


Szia Csepp.
igen, voltam. fel is írt egy dobozzal, biztos ami biztos. már hallottam a szívhangot. Beszedek egy dobozzal a hormonból, hogy ez így is maradjon. :)

köszönöm, hogy írtál. :)
szép napot!


Szia Csepp

8 hetes vagyok minden rendben. A tsh viszont 9re emelkedett :(


Szia Ancsika!

Nyugi, szólj az endokrinológus orvosodnak. Ő biztos emelni fog a gyógyszer adagodon. Ettől még a babádnak nem lesz semmi baja. Terhesen a pajzsmirigynek nem csak téged kell ellátnia hormonokkal, még a picit is az elején. Az övé kb. fél idős terhességnél indul be. 
Én úgy állok ehhez a gyógyszerhez, hogy végülis szintiszta hormon, amit a pm-em már nem tud termelni, ezért muszály szednem. 
Az nagyon jó hír, hogy minden rendben a picurkáddal. Még egyszer gratulálok!

ConnectedMoms.com Ticker
 
 


belekonnyeztem h írtál. KÖSZÖNÖM!
2 év szenvedés a 11xes pajzsmirigy túlmukodes miatt. A műtét ami még csak most volt 4 hónapja.... Ez a baba nagyon gyorsan jött. egy kis csoda minden kis élet.

utólag olvastam vissza h neked nemrég született. szívből gratulálok :)


@Anonymous:


szia azt szeretném kérdezni nekem is pajmirigy alulmüködésem van ltrioxinal kezelve napi egy 50esel 1,40most a tsh igy milyen terhes vitamint lehet szedni az anti tpom 10,0
 
 


@ancsika1202:


szia nekem pm alul müködésem van te milyen terhes vitamint szedsz?
 
 


szai nekem pm alul müködésem  ltryoxinnal 50-esel a tsh 1,40 anti tpo 10,00 azt szeretném meg kérdezni igy milyen terhes vitamint lehet szedni?@b??kefin??:

 
 


Sziasztok! Nekem kb. 5 éve működik alul a pm-em. 75 mikrog Letrox felét szedem. Én az Elevit-et választottam, mert ebben nincs jód ami borítaná a rendszert. Viszont más forrásból jut a szervezetem jódhoz (nem figyelem, hogy milyen a sót vagy milyen ételeket fogyasztok). Babával a közeljövőben kezdünk el próbálkozni, most még azon a szinten vagyok, hogy feltöltsem a vitaminkészleteim 
 


Sziasztok! Új vagyok itt. Én kb. màsfél éve vàgtam bele a babaprojektbe a pàrommal. Akkor elmentem egy teljes szűrésre, és bàr tünetek nem voltak (ill. akkor még nem gondoltam pàr tünetről azt, h az tünet lehet) így nagy meglepetésemre kiderült, hogy hashimotom van. Persze azóta tudom hogy ezért lehetek fàzós, néha van gombóc érzés a torkomban, sokszor köszörülöma torkom, stb. Azóta rendszeresen jàrok endok. dokihoz, de sajnos még mindig nem àllt be a tsh. , úgy hogy több hónapig úgy is maradjon. Hol lecsökkent túlzottan, hol megemelkedett. Màr előfordult, h 2-3 hónapig (feltételezhetően) jó volt..aztàn utàna ismét magasabb adag gyógyszer kellett...most tartok 100-as letroxnàl. Màr teljesen hozzàszoktam ahhoz, h ez van. Pozitívan gondolkodok,nem érzem magam betegnek. Persze a baba miatt is jó volna ha ez az adag màr elegendő lenne és beàllna végre a tsh babàhoz szükséges 0,5-1,5 tartomànyba (de legalàbbis 2 alà). Jàrt valaki ilyen cipőbe, h màsfél év alatt sem àllt be a tsh-ja?( 3 havonta nézeti a doki a labort. Egy màsik orvos javaslata alapjàn azonban most àttérek a havi kontrollra -ha kell fizetős laborra megyek ehhez. Amúgy nem dokit vàltottam, mert nagyon jó orvos az endok dokim, csak volt alkalmam egyeztetni egy màsik orvossal) Sajnos egy kezdődő inzulin rezisztenciàm is van, így màr arra is figyelek, bàr nem olyan szigorúan (köretekből legtöbbször lassú felszívódàsút eszem, és mindenféle zöldséget, cukrot minimalizàltam) A vitamin ellàtàsom endokrinológussal és dietetikussal is megbeszéltem, így az is megfelelő kellene, hogy legyen (elevit-jód nélküli, c, d vitaminok, szelén, mg, calcium és baràtcserje! ).Plusz bevitt jódot nekem is tiltja aaz endokrinológus, mert a pajzsmirigyre olyan hatàssal lehet, hogy még inkàbb gyullasztja. (viszont terhesség esetén a 20. héttől javasolja a jódos terhesvitamint, mert azt mondta, hogy a terhesség 20. hetétől valami megvàltozik a nők szervezetében és ekkor màr nincs gyullasztó hatàsa a pajzsmirigyre nézve -csak tartanék màr ott :) ) Dietetikussal étrendet is àtbeszéltem. Sajnos a sportra nehezen veszem rà magam, de igyekszem azt is beiktatni, tervezem rendszeresebbé tenni, hàtha segít az is. Jàrt màr valaki így, h ennyi mindent megtett és mégse sikerült a pm. hormonszinteket normalizàlni és spontàn teherbe esni? Én màr annyi mindent elolvastam és megkérdeztem az orvostól ez a hosszú idő alatt..rossz vàrni... vàrom a tapasztalatokat! Mindenkinek jó eredményeket és sikeres babàsodàt kívànok!
 


@ancsika1202:
Szia! Gratulàlok a babàhoz, de jóóó! Azóta màr a vàrandósàg végefele vagy, ha jól sejtem. Normalizàlódott a tsh és ft4?Hogy vagy?
 


@krisztina1991:
Szia, azóta eldőlt màr, h mien vitamint szedj? babàs vagy? vagy készülsz a babàra te is? Amúgy azt kellene tudni, h az endokrinológusod mit mond, milyen fajta az alulműködésed, olyan fajta-e aminél tiltjàk a plusz jód bevitelt? Ha igen, akkor azt nem kell figyelni, hogy az ételekkel mennyit viszel be, de ezen felül plusz jódot nem szabad bevinni. Azaz olyan multivitamint\terhesvitamint kell szedni, ami jódot egyàltalàn nem tartalmaz (multi: Supradin-ezt hívtàk régebben a pajzsmirigy alulműködésesek terhes vitaminjànak, vàrandós vitamin:jód nélküli elevit-mert kétféle elevit van a sima és az elevit plusz - na ezutóbbi tartalmaz plusz jódot)
 


@krisztina1991:az előzőhöz még annyi hozzászólás, hogy a jódos sót is érdemes lecserélni olyanra ami se nem tartalmaz hozzáadott jódot, és nem is finomított és nem fehérített. Természetes sót kell venni, pl.: parajdi só vagy sparban kapható erdélyi adalékmentes só. (A sóból ugyanúgy nem jó a finomított, mint egy kristálycukorból vagy lisztből). Vigyázni kell azzal is, hogy minden sónak van alapba természetesen is valamennyi jód tartalma, érdemes olyat választani, ami alapba keveset tartalmaz, neten lehet találni összehasonlításokat a Magyarországon kapható sókról, volt már pár ilyen vizsgálat. A Himalája só pl. tiltott, mert rengeteg jódot tartalmaz (nem hozáadottan, hanem természetesen, azaz a zacskójára nem is lesz ráírva, hogy milyen sok jód van benne!) az tehát brutál rossz nekünk. Remélem segítettem valamit.. Üdv: Lilike123

 


Nekem autoimmun pajzsmirigy alúlmüködésem van. Az endokrinológus azt mondta, hogy nem gond, ha van a vitaminban jód, mert úgy is a pajzsmirigyemnek már mindegy. Én terhesen az elvetitet szedtem, és úgy tudom, hogy már csaka pluszos van belőle. Nem okozott problémát. A terhességem elején ment feljebb egy picit a tsh-m, akkor lett emelve a letrox adagom, azóta is 75 mikrogrammot szedek belőle és minden rendben van. Kislányom teljesen egészségesen született. Sok mindent előbb csinál mind a korosztálya. Védőnőm mindig is mondta, hogy pici korától kezdve két hónappal előrébb csinálja a dolgokat, mint kéne neki. 
Terhesség előtt derült ki a pm alulműködésem. Letrox mellett szedtem szelént, d- és e-vitamint. Miután ezeket kezdtem szedni, 3  hónappal később terhes lettem. Pedig még egy kezdődő IR-em is van. A szelén segít a pm működésében, d-vitamin az IR helyreállításában, az e-vitamin pedig a megtermékenyítésben. Mellette pedig igyeksztem egészségesen táplálkozni, 

ConnectedMoms.com Ticker
 
 


Sziasztok!

Én is alulműködős vagyok. Nekem a második várandósságom alatt derült ki a probléma, úgyhogy magasabb tsh-val is sikerülhet a terhesség. Ráadásul még az első fiamat szoptattam, mikor beköltözött az Öcsi. Azóta már a harmadik fiam is megszületett, makk egészségesek mindhárman. A szoptatás alatt nekem plusz jódot kell szednem (Jodid 200) az 50-es Letrox mellett.

Szia Csepp, örülök, hogy jól vagytok! ;-)

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
 


Gratulálok picuralmos! Nyugtató ilyen pozitív történeteket hallani. :)
 


Köszönöm Szamoca, kedves vagy! :-)

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
 


@csepp24:


Kedves @csepp24! Köszi az infókat. Ebből is látszik, hogy nincs egyet értés a dokik között. Erről mi nem tehetünk, de azért belegondolva ez elég rossz, hogy egyik ezt javasolja, a másik meg amazt...

Nekem többször kihangsúlyozta a dokim, hogy étkezésen felüli plusz jódot ne vigyek be semmiképp. Lehetséges mondjuk, hogy nekem még nem pusztult el annyi a pajzsmirigyemből...folyamatosan azt hallom, hogy nálam időben észre vették és ennek örülni kell és óvni a még meglévő pm-et, mert ugye ez majd úgyis idővel fogyni fog...hát remélem nagyon lassan fogy :) (mamámnak is volt pm baja és 85 éves és virul :) a pm-e is megvan...szóval nem feltétlenül fogy el a pm-ünk életünk vége előtt, ez mindekinél más mértékű lehet, reméljük mi is ilyen hosszan élünk).

Az elevitből hál égnek visszahozták a simát (azaz nincs benne jód). Valóban nem lehetett egy darabig kapni (addig a Supradint szedtem), de most már megint lehet, úgyhogy most elevitezek.

Gratulálok a Picidhez! Nagyon ügyes :)
Úgy látom hasonlóan szedem a vitaminokat mint Te és figyelek a táplálkozásra...
Remélem nekünk is összejön már.

Nálam azóta annyi a változás, hogy a labor szerint nagyon lecsökkent a tsh 0,5 alá, azaz sok volt a 100-as letrox. Most csökkentette az adagot a dokim, most 87,5-öt kell szednem. Azt mondja az endok doki és a nőgyógyász is, hogy szerintük most lesz jó a mennyisé és be fog állni...hát nagyon remélem...

De addig is megy a férjem andrológiai vizsgálatra, mert mind a két doki (endok és nő) javasolta, hogy most már azért nézzünk őrá is rá, hogy minden ok-e...ha igen, akkor pedig elvileg vezetékátjárhatósági nálam...de jó lenne még elötte babásodni...

 


@picuralmos:


Gartulálok picuralmos mind a három gyerkőchöz! Jaj de jóóó...ti vagytok a jó példák :)
 


Köszönöm neked is Lilike! Drukkolok, hogy mielőbb babás legyél! :-)

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
 


Sziasztok!
26 hetes kismama vagyok, és ma derült ki, hogy pajzsmirigy-alulműködésem van. A TSH-t eddig nem nézték... Érdekelne, hogy mennyire hat ez a babára. Egészséges lehet még? Mert az interneten több helyen írják, hogy idegrendszeri fejletlenség alakulhat ki...autizmus...  Rettenetesen el vagyunk keseredve.
judella
Sopron
 
 


@judella:
Szia Judella, szerintem ne aggód túl a dolgot. Sok mindentől függ h h alakul, a TSH mellett kellene nézni a T3, T4 hormonokat is, itt is leginkább a T4 számit a rendellenességekkel kacsolatban. Ha az normál tartományon belül van (leginkább a felső harmadban) akkor nincs nagy gond. Persze ettől függetlenül kezelni kell ha nagyon magas, de enyhe emelkedés elvileg normális, a terhesség velejárója.
Sajnos nekem is alulmüködésem van, két korai vetélésem volt miután kiderült, ezen kivül semmi tünetem nem volt. Sajnos a magas TSH negativan hat a progeszteron termelésére ami a beágyazodásért és a terhesség megtartásáért felelős, igy lettek a vetélések. Most egy hónap múlva szülök, pajzsmirigy gyógyszert szedek amit havonta vérvétellel kontrollálnak, eddig minden rendben,a T4-t is mindig nézik. Nem vagyok orvos de az a tapasztalatom h sajnos maga a TSH érték még nem sokat mond, több hormont néznek egyben és attol is függ mennyire magas. Remélem kicsit azért tudtam segiteni és nem még nagyobb aggodalmat okoztam :oops: :-)

Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
 
 
 
 


Sziasztok!
Egy ideje mar nagyon szeretnenk babat, de nem sikerül.
Egy éve szedek letroxot a hashimotos pajzsmirigy alulmukodesem miatt. Jelenleg 4.2 a tsh es 1x75 es 1x100 letroxot szedek felvaltva. En ugy gondolom, hogy magas ez az érték a teherbe eseshez, de a dokim szerint nem. Van itt valaki hasonlo ertekkel?
:( nagyon szomoru vagyok a sorozatos negativ tesztektol
 


pphajni

Ugye egy hónappal ezelőtt (26 hetes terhesen) egy (iszonyat bunkó) belgyógyász doktornőnél kiderült, hogy pajzsmirigy alulműködésem van (TSH 6,4). Akkor 75 mg L-Thyroxint kaptam rá, illetve kikötötte, hogy nézessem meg a magzatot.  A vizsgálat után közvetlenül átmentem a nőgyógyászhoz (terhesgondozásra), aki meg csak széttárta a kezét, hogy oldjam meg a problémám, de a magzat vizsgálatára ott nincs lehetőség... Így magánrendelésen újra megvizsgálták a babát, hogy mi a helyzet vele: korának megfelelően fejlett, mindene a helyén, a kis szervezetének működése is megfelelő, szóval a  magánorvos mindent rendben talált; sőt mutatott egy kutatást, amiben több ezer várandós nőt, magzatot és babáikat vizsgálták: mindegyik nőnek volt pajzsmirigy-problémája, viszont nem mindegyiket kezelték vele. A kutatás kimutatta, hogy semmilyen eltérés nincs sem a kezelt várandósok magzatai/babái közt.

Ma lett meg az egy hónapos kontroll eredményem. A 75 mg L-Thyroxinnal 1,95 lett a TSH-m. Az ft4 11,5 (referencia 11,5-22,7), ft3 7,1 (referencia tartomány 2,8-6,5). 
A doki a múltkor iszonyat tapló volt, az első mondata (köszönés helyett) az volt, hogy aberrált lesz a gyerekem. 
Ehhez képest ma (épp 31 hetesen) azt mondta a belgyógyász, hogy semmi baj, ha teherbe estem valószínűleg jó lehetett a pajzsmirigy-működésem; lehet, hogy hullámzó a működése, de mostantól figyeljük. Szóval nem is értem, hogy akkor most van-e baj a babával, vagy nincs....Vagy a belgyógyász orvossal van baj (némi hangulatingadozás). 
Az ft3-ra mondta, hogy kissé emelkedett, de nem vészes. Viszont a ritmuszavar-érzetem miatt azt mondta, hogy mérsékli a gyógyszeradagot, így most felváltva 50-75 mg-ot kell szednem.
Ettől függetlenül a múltkor annyira belénk ültette a rossz gondolatokat, hogy nem tudok tőlük szabadulni, egyáltalán nem nyugtatott meg a mai véleményezése. Azzal nyugtatom magam, hogy az első trimeszterben szedtem terhesvitamint (Femibiont), és abból és amit a szervezetem termelt, talán a baba elvonta, ami kellett neki.

Köszi, hogy meghallgattok. :) 

judella
Sopron
 
 


@zselykoc:
Szia, az én endokrinológusom szerint az 1 körüli érték az ideális. Nekem is volt 4,2 az érték, asszem akkor váltottunk az 50g-ról a 75 és 100 váltott szedésére. Fél év telt el azóta, hogy 1 az értékem. Tudja az orvosod hogy babát szeretnél?
 
 


@kerie:
De buta vagyok, most nézem, persze hogy tudja...
Esetleg másik endokrinológus?
Nálunk az SZTK-ban 2 is no komment, úgyhogy magánrendelésre mentem inkább. Nem vet fel a pénz, úgyhogy nem esett jól, de így legalább rendesen ellátnak és odafigyelnek rám.
 
 


Sziasztok. Mi is babát szeretnénk a párommal. Sajnos pm.alulműködésem van. L-Thiroxynt szedek 6napig 100mg vasárnap 75mg
Vettem a napokba Trimeszter 1et.
Van bármi esély arra,hogy anya legyek!?
 


Sziasztok!
2 éve szedek letroxot autoimmun pajzsmirigy alulműködésre. Májusban 0.14 volt a tsh-m, most 9.48. Gravidát szedtem 3 hétig, lehet hogy a jódtól ugrott meg ennyire az érték? Járt már valaki így?
Babát szeretnénk. Szerdán megyek kontrollra.


@orsolya89:
Szia! Ha beallítják az értékeid ugyanannyi esélyed van mint másnak. Mennyi volt a tsh-d? Azóta mi újság?


Sziasztok!

Remélem él még a topic, mert nagyon sok hasznos infót olvastam tőletek és remélem nekem is tudtok segíteni.
Bocsi, hosszú lesz...
Fogamzásgátló abbahagyása után 1 évvel (nem babatervezés céljából, csak nem akartam tovább szedni, szedtem 8 évig, elég volt), megbolondult a hormonháztartásom és nem jött meg fél évig (ekkor augusztus volt). 27 éves leszek a hónapban.
Az SZTK-s dokim az mondta 5 hónap kimaradás után, hogy a problémám nem akut, kérjek időpontot (2 hónap múlva), és majd ott megvizsgál...elmentem magánba, mert már aggódtam (szeptember).
PCOS-t diagnosztizált nálam a doki, arra kaptam Inofolic-ot, illetve kaptam gyógyszert, ami megvonásos vérzést okoz, hogy el tudjak menni 3 és 21. napos vérvételre.
Az eredményeim magas TSH és  rémes T4 és T3 (TSH 6,7), időpontot értem endokrinológiára, ahol a doktornő 50-es Lteroxot írt fel, illetve előírt 3 hónapos kontrollt (ez december elején történt).
Már az endokrinológiai vizsgálat időszakában is nagyon feszült a cicim, de annak tudtam be, hogy na végre, az Inofolic rendbe hozta a bajom, és végre meg fog jönni (ekkor már 8 hónapja nem volt rendes vérzésem).
Csináltam egy tesztet is azért, mindig van otthon, nem védekeztünk párommal soha, a teszt csinálás már havi rutin volt  Az első teszt december 9-én negatív volt. 2 hét elteltével még mindig nem akart múlni a cicifájás, meg persze menszi se jött... újabb teszt, pozitív eredménnyel, karácsony másnapján.
Persze se magán se TB rendelés, kész élmény voltam az ünnepek alatt
Január 2-án, mikor végre nyitva volt minden, kértem időpontot egy nődokihoz, aki endo-s is egyben, de csak 14-én tudok menni hozzá, addig megőrülök az idegtől.
Elmentem vérvételre is, mert azt hittem magánba fogadnak előbb (de persze nem), hogy már kész eredményekkel mehessek a dokihoz.
Az eredményeim: TSH 5,7, T4 és T3 normál.

Ahogy számoltam (ha az első teszt már 2-3 hetes terhességet mutatott), kb 6 hetes leszek, mire eljutok a nődokihoz. Viszont nagyon aggódom a magas TSH miatt, így azt sem tudom mit érezzek jelen pillanatban.

Az endos dokinak írtam, remélem minél előbb válaszol, és tanácsol valamit, hogy mi tévő legyek.

Járt már valaki hasonló cipőben?

Köszi előre is



 
 


Sziasztok! A feleségem hashimotos, jelenleg 10hét 4napos terhes. Az utolsó vérvételi eredménye 12-s TSH értéket mutatott, a T3, T4 értéket még nem tudjuk. A dokija átálitotta a 125-s Letroxról 150-s Letroxra váltott adagolással. Kell e aggódnunk?
 
 


Szia, érdeklődnék mi lett a végkifejlett, mert most én is ebben a cipőben vagyok hogy a tsm 0.0080.
3 nap múlva megyek endokrinológushoz en is.
Neked kellett gyógyszert szedned rá?
Babód egészséges lett?
Nemm lett semmi baja?
Tudom h ez a fórum 2016-os azóta eltelt 6 év.
Köszönöm ha válaszolsz. :)
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: