Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Olvastalak titeket és találtam a kérdéseitekre választ (GYED, GYES...munkaltató kötelességei...)! A törvény részletei a CD jogtárból vannak, csak át van másolva doc.-ba.
Remélem sikerül rendessen feltölteni, akit érdekel olvasson bele!

Ha találok még valamit felteszem!

Üdv, Prüntyi<!--attachment: jog-146026.doc*mime_msword.gif*application/msword*136.7**jog%2edoc --><center><pre>
Kép
jog.doc (136.7 k)</pre></center><!--/attachment-->

Kép

Kép
 



Kép

Kép
 


Prüntyi, köszi Kép
Én közben első kézből Kép informálódtam a munkahelyem tb-sétől, úgyhogy a magam problémájávan képben vagyok.

Hasonló jókat mindenkinek,üdv
Kriszi
 
 

 
 

Sziasztok!
Hátha tud valaki infót adni:
Tulajdonostársam és egyben munkáltatóm úgy döntött, megválik tőlem, most GYÁS-t kapok, 02.22-én jár le. Azt szeretném tudni, hogy most mi a teendőm, ugye a GYED-hez kell foglalkoztatói igazolás, illetve, hogy egyáltalán megszűnhet-e a munkaviszonyom. Félreértés ne essék, nem akarok maradni, perelni pláne nem (egyébként is ˝természetesen˝ közös megegyezéssel válunk el), csak hogy mi a hivatalos verzió. Pl. ahogy táppénz alatt nem mondhat fel a munkaadó, de azt nem tudom, hogy a munkavállaló megteheti-e. Egyébként szerintem elég hülyén jön ki, hogy itthon vagyok a babával és jön egy lövésem, hogy én most felmondok közös megegyezéssel. Na, de tudjuk, a jogszabály nem mindíg kompatibilis az élettel...
Előre is köszönöm!
 


Kyrandia!

A terhes anyukát illetve a kismamát védi a törvény és terhessége ideje alatt illetve TGYÁS, GYED, GYES alatt, illetve a munkába való visszalépés után 30 napig nem lehet kirúgni, csak rendkivűli felmondással, amit viszont nagyon nehéz megindokolni anikor nem is dolgozol.
A gyed-hez kötelesek kiadni az igazolást, neked fizetés nélküli szabadságot kell kérned, nekik meg kötelességük munkatörvénykönyve szerint megadni.
Ha visszamész dolgozni akkor azt hiszem fizetésemelést is kötelesek adni, így tehát ne csinálj butaságot és ne menj bele a közös megegyezésbe.
Ha te akarsz felmondni akkor szerintem vissza kell menni dolgozni, de kérdés, hogy utánna vissza fogsz e tudni menni GYED-re. Ez már a te döntésed.
üdv : Melinda
 


Szokolka,
köszi, de fizuemelés biztos nem lesz, nem ilyen egyszerű a dolog, igazából magam után fizetem a járulékokat és magamnak dolgozom. Nem kötekedni akarok vele, se nem ottmaradni, csak mivel engem érint, nem akarom, hogy jogtalan dolog történjen.
Nagyon köszönöm, a két szép szeméért nem mondok le a GYED-ről.
 


Sziasztok!
Szakbarbár,vagy bárki más,aki tud segíteni,annak előre is megköszönöm. Kisfiammal decemberben lejárt a gyedem. A januári gyest megkaptam,de a februárit még mindíg nem pedíg már igen csak hó vége van. Megtudná valaki adni a tel. számot,vagy címet,hogy hol lehetne utána érdeklődni ez ügyben? Köszönöm
Noémi

Noémi
 
 


Szia Citrom!

Telcsiszámot nem igen tudok... Szakbarbárt itt éred el:
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9036766

Igényelted a gyed lejárta után a gyest??? LEhet hogy hüle kérdés volt, bocs érte.. A gyest nem ugy folyositják ahogy a gyedet?? utólag a következő hó elején??

Remélem Szakbarbár tud neked segiteni az index forumán.
Ági

KépKép
KépKép
 


Ágiboszi!
Nem tudom,hogy kell e igényelni,de a múlt havit kikülldték rendesen,most meg semmiKép Köszönöm !

Noémi
 
 


CitromKép

Az gyest előbb igényelni kell, utána küldik. Bpen a Lőportál utcában lehet megigényelni, van rá külön formanyomtatvány. Nem lehet hogy multhónapban a maradék gyededet kaptad meg?? Mivel decemberben járt le, ezért azt januárban küldik ki. Szerintem gyorsan igényeld meg, nehogy lecsusz bizonyos részéről, nem vagyok benne biztos, de ha emlékeim nem csalnak akkor max 2 hóra visszamenőleg hajlandók bizonyos ellátásokat utólag kifizetni.

Üdv
Ági

KépKép
KépKép
 


Ágiboszi!
Igazad van,már megígényeltem,és meg is kellett indokolni,miért csak most teszem.
Köszönöm szépen!

Noémi
 
 


Sziasztok!

Meg tudná nekem valaki mondani lehet az ember GYES-en ha éppen egy masik EU-s tagállamban él?
(A Családi pótlékont nem Magyarországról kapjuk)

Amcsi
 
 


Amcsi,

az Index fórumán kérdezd meg Szakbarbárt. Ő tutira meg tudja neked mondani.
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9036766

Kispici
 
 


Tisztelt Szakbarbár!

Jogi kérdésben kereslek meg. Szeretném tudni, hogy szülés után milyen juttatások illetnek meg
egem, -vagy ahol igénybe veheti-, a férjemet.

Történetem a következő: 2 hete született meg a 3. gyermekem és a GYÁS intézése közben értesültünk férjemmel arról, hogy engem nem illet meg a terhességi gyermekágyi segély, annak ellenére, hogy az előző gyermekeimnél ezt igénybe vehettem és tudomásom szerint ezidő alatt folyamatosan biztosított voltam. Munkahelyemen 2 évig dolgoztam, amikor a munkaiszonyom megszűnt. Már az első babámat vártam, nehéz lett volna a szülésig bárhol is elhelyezkednem, sőt, nem tatottam volna korrektnek, rögtön eltitkolni a munkáltatóm elől a várandósságomat, hiszen úgyis előbb-utóbb látta volna rajtam a változást és nem magyaráztam volna meg neki, miért "csaptam" be első pillanattól kezdve. Így néhány hónapig, amíg a kicsi meg nem született, regisztráltattam magam a munkaügyi központban, és onnan mentem szülni. Az első gyermekemnél nem volt semmi gond, hiszen a keresetkimutatást a munkaügyi központ kiállította. A GYES lejárta után 2 hónapig folytattam a munkaügyivel a kapcsolatomat, utána megszületett a 2. gyermekem is. Nála sem volt gond, de GYED-ről mentem el a 3.nál szülni és mivel nem volt munkaviszonyom, sem a munkaügynél nem voltam ismételten felvéve, azzal indokolják a hivatalnál a felvetésüket , hogy ebben az esetben nem tudnak miből keresetet számolni és nem vagyok jogosult a TGYÁS igénybevételére. Kérdezem valóban így van ez az én esetemben? Mert ha igen, mit tehetnék, ha az csak szülés után derült ki? Kaphatok-e GYED-et és GYES-t? Vagy a GYÁS-ra valamilyen más módon szert tehetek? Kérlek segíts nekem ebben a dologban eligazodni.Köszi: cherryline
 


1000 bocs!

Most olvasgattam bele tüzetesebben a topikba és láttam, hogy már egy jó ideje nem látogatója a társalgónak Szakbarbár
Sorry lányok!
 


Hogyan kell igényelni a GYED-et? A munkaadómnál, vagy máshol?
Vendég
 


Sziasztok!
Tudnátok segíteni nekem abban,Hogyha hetes szerződésem van a munkahelyemen(minden héten újat kapunk)jár-e a gyed?Köszönöm
giga26
Érd
 
 


Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Lányom 08.06-án töltötte a 2 évet. 08.07-étől visszamentem dolgozni gyes mellett és töltöm a szabadságom. Kiderült kismama vagyok megint. Szabadság lejárta után eljönnék táppénzre. A gyes-t vissza kell mondani vagy jár az első gyermekem után a táppénz mellett? Esetleg lehet olyat, hogy én táppénzen, férjem gyesen van munka mellett?
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

 

cron