Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Én 8 hetes terhes vagyok és kb. 2 hete vagyok rosszul. Szerencsére még nem hánytam viszont állandóan émelygek és hányingerem van. Tudom, hogy ez normális és reméljük minél hamarabb elmúlik, de furcsállok valamit. Nem tudom ti tapasztaltátok-e, hogy állandóan büfögnötök kell. Nekem ez rendszeres óránként egy nagyot és akkor megkönnyebbülök, de mintha addig nem tudna lejutni az étel a gyomromba egy nagy légbuborék miatt. Ez elég kellemetlen pláne társasában. Szerintetek ez lehet más a terhességgel össze nem függő betegségből fakadó? Ti tapasztaltatok ilyet?

Köszi a választ!
Miac
miac
Budaörs
 
 


@miac: "Sziasztok! Én 8 hetes terhes vagyok és kb. 2 hete vagyok rosszul. Szerencsére még nem hánytam viszont állandóan émelygek és hányingerem van. Tudom, hogy ez normális és reméljük minél hamarabb elmúlik, de furcsállok valamit. Nem tudom ti tapasztaltátok-e, hogy állandóan büfögnötök kell. Nekem ez rendszeres óránként egy nagyot és akkor megkönnyebbülök, de mintha addig nem tudna lejutni az étel a gyomromba egy nagy légbuborék miatt. Ez elég kellemetlen pláne társasában. Szerintetek ez lehet más a terhességgel össze nem függő betegségből fakadó? Ti tapasztaltatok ilyet? Köszi a választ! Miac"



Sziasztok, 12 hetes elmúltam.... de a hányinger, émelygés és hébe-hóba az éhgyomorra történő, gyomorsavas hányás is jelen van még az életemben. Kimondom: UTÁLOM! Vannak olyan napjaim, hogy az ágyból kikelni nem tudok, annyira ramatyul vagyok kb. már 7-8 hete. Engem ez nagyon megvisel. Amiről miac ír, a böfögés, az nálam is napi szinten van, na és a szellentés és olyan furi szaga van mindennek, ami kijön belőlem. Bocs. Konkrétan ezek szagától tudok öklendezni. :) Én észrevettem, hogy pl. amint beveszem a Gravidát, nekem pár perc múlva már olyan hányingerem van, hogy a kezemet a szám előtt tartom, nehogy telibe nyomjam a laptopom. :( Mindenki mást mond, hogy el fog-e a múlni és ha igen, akkor mikor. Személyszerint, én nagyon várom a jövő hetet, mert akkor már a 13. hétben leszek és ha tényleg beválik a jóslat, akkor megszűnnek ezek a gyomorégős, émelygős és hányingeres időszakok. Írásba adom, h amint megszűnik ez az elviselhetetlen hányinger, ami már hetek óta, napi szinten kínoz én minden egyebet emelt fővel fogk viselni, eskü... csak ez múljon el, mert totál lebénítja a napjaimat. Szó szerint semmit nem tudok csinálni. 
Nekem ami segít, ha rosszul vagyok, mint pl most is - a Buláta, most épp azt eszegetem, mert kb. 30 perce vettem be Gravidát és szinte egyből jött a hányinger. Ami még korábban segített, az a gyömbér volt nekem is, de én nem csináltam meg teának, hanem a párom mindig levágott nekem egy kis darabot belőle - mert én a konyháig elmenni nem tudtam - és azt szagolgattam és bele-bele harapdáltam. Szinte azonnal elmúlt a hányinger. A tejfölös kenyér is segített illetve reggelente a müzli tejjel. A Coca-cola és a Canada Dry- gyömbér eleinte nekem is segített, de mostmár az utóbbitól én sajna rosszul vagyok. Ezenkívül nekem még van itthon tönköly pelyva párnám, ha azt ráteszem a pocakomra, az is segít illetve mindig úgy fekszem, hogy a lábaim alatt mindig van egy párna kb. a térd magasságában, így nem feszül a hasam és nekem kényelmesebb. A Magne B6-ra nekem azt mondta  anőgyógyászom, h NE SZEDJEM!, mert könynen rászokik a szervezetünk, márpedig a szülésnél szükségünk lehet rá, mármint a magnéziumra, ugyanis méh ellazító hatása van, amit a szülésnél valsz használni is fogunk. Így megkért, hogy csak sima B6-ot szedjek, ha hányingeres vagyok.... az viszont nekem nem használt. :( Egyelőre ennyi. :)
 
 


Sziasztok!
Én 6 hetes vagyok masodik terhessegem az elso sajnos a 10. Heten elhalt.
Akkor nem voltam rosszul,de most kb 5 napja annyira rossz a gyomrom mintha mindig ures lenne es persze eg is. Emellett mostmar hanyingerem is van, de nem hanytam meg, a kozerzetem pocsek es a fejem is fajdogal, szinte hasznalhatatlan vagyok.. Sok etelt nem kivanok, megis csak arra az 5 percre erzem jol magam amikor eszem. Es minden hajnalban felkelek a rosszullettol..
Remelem nem tart sokaig, de ha igen kibirom, nagyon varjuk mar a bebit, egy mehenkivuli es egy elhalt magzat utan. Kiprobalom amiket itt olvastam,bizom benne hogy Bevalik valamelyik.
En is Gravidat szedek de mas vitamint is , alig birom lenyelni oket szinte erzem ahogy beleerkezik a gyomromba es utana mintha ereznem hogy ott van.
Nos a sok panaszkodas utan mindenkinek kivanok szuper panaszmentes terhesseget!
 
 

 
 

Hihetetlen, hogy 13 éve indult a topik és mindig megállja a helyét és kicsit szomorú, hogy 13 éve az orvostudomány továbbra sem tud semmit tenni a terhességi rosszullét ellen.

9. hetemet kezdem az első terhességemmel, mindennap és szinte állandóan rosszul vagyok, de lekopogom, hogy még csak egyszer hánytam. Valószínűleg azért, mert ha én hányok, akkor az már nagyon mély pont nálam és az vég.

Sokak tanácsára most tesztelem a gyömbéres teát, majd leírom a tapasztalataimat. Szerencsére a téli időszakban én egyébként is ittam gyömbérrel teát, szóval szeretem.

Nekem a rosszullét és persze a semmitől (is) való totál kimerültség mellett a székrekedés. Eljutottam arra a szintre, hogy 3 napig nem tudok egyátalán wc-zni és utána persze hasgörcsök és fájdalmak után kijön belőlem minden, ami addig nem.
Más is szembesült már ezzel a problémával?
 


Sziasztok!

Örülök, hogy idetaláltam.
Jelenleg 8 hetes vagyok. 2 hete kb folyamatosan hányok. 6szor nyomattak infúzióval miatta. Homeopátiás bogyócskákat szedtem az elején, ami kb 3-4 napig használt is. Igazából fura. Amíg eszek nincs baj, de előtte is képes vagyok hányni és amint befejeztem újra. Pár napja semmi nem segitett (a gyömbért még nem próbáltam).
Ez a 2. terhességem. Az első sajnos missed ab-bal végződött (elhalt, de nem vetéltem). Emiatt most durván hormonozom is magam a doki utasítására. Remélem hamarosan vége lesz, mert amúgy sem voltam épp súlyos (49 kg), de mostanra -2kg az eredmény, többet nem adnék le, ha nem muszáj.

Ja és a böfögés számomra is jól ismert dolog.
 
 


Sziasztok! Mi most vagyunk 7 hetesek, és 3 hete vagyok rosszul. Hányni szerencsére még nem volt alkalmam, bár a toalett fölé remegve hajolás már megvolt.
A rosszullét az viszont állandó, napi 24 órában velem van.
Rajtam az segít egy lehelletnyit, ha eszem. Ahogy egy picit is üres lesz a gyomrom, sokkal rosszabb a hányinger, mint evés után. Persze enni nem könnyű, semmit nem kívánok, de mindig magamra erőltetek valamit, hogy utána jobb legyen.
A gondolat, hogy talán 5 hét múlva vége, sokat segít :) Valamint azt olvastam, hogy aki rosszulléttel küzd, (és/ vagy hányós) annak kisebb az esélye a vetélsre. Sőt, a gyermek inntelligánciája is magasabb lesz :)
Na, ezekért ki ne vállalna be egy pár hét non-stop émelygést? :) 
Kitartás Kismamák, az egészséges Baba lebegjen előttünk :)

Adri és

Kép
 
 


Sziasztok!

Csatlakozom Adrihoz, azt hiszem mindent leírhatnék, amit ő. Folyamatos rosszullét, ölelgetem a WC kagylót, és közben el vagyok keseredve, hogy nincs semmi, ami ezt enyhíteni tudná. Nem vált be sajnos a gömbér, pedig nagyon reménykedtem.
Csak az segít, ha arra gondolok, egyszer túl leszek rajta.

Igazából egy dolog van, amiről szívesen olvasnék tőletek, mégpedig a rosszulléttel járó lelki dolgokról. Nagyon bánt, hogy én, aki folyton vigyorgok, éjjel-nappal sportolós és örökmozgó csaj, egyszerűen az ágyhoz vagyok kötve, folyton vmi bajom van, és nem tudok mosolyogni. Igazából most azt sem tudom elképzelni, hogy ilyen állapotban dolgozni tudjak menni, be sem jutnék a munkahelyemre ájulás nélkül.

Ti ezt hogy kezelitek/kezeltétek?

Juci


Sziasztok,

en most jutottam odaig hogy ilyesmikrol olvasak. csak par hetes terhes vagyok de ilyen rooszul, ilyen sok ideig meg soha nem voltam... folyamatosan hanyingerem van, faj a gyomrom , hanyni nem tudok !!! enni sincs kedvem pedig megkivanok dolgokat. meg nem tudom pontosan nekem mi lenne a jo , de azt tudom hogy amikor eszek csak akkor vagyok jol... de elotte se utanna.

en is egy eleg aktiv semely voltam, mostanra meg az eletkedvem is elment , egyszeruen semmihez sincs kedvem, meg amugy sem tudnek semmit se csinalni a hanyingertol,  mar fekudni is utalok. De sajnos dolzni kell hogy jarjak , eleg nehez kibirni foleg hogy meg senki sem tudja hogy terhes vagyok , meg panaszkodni sem tudok. csak a jovoheti kontroll utan szolhatok mindenkinek, akkor fogom tudni pontosabban hany hetes a baba, mivel nalam a megtermekenyules illetve a petereres kesobb tortent mint masoknal altalaban szokott.

engem csak azzal biztatnak hogy majd elmulik mikor megmozdul a baba.... mar kezdek nem hinni ebben masok tapasztalataibol tanulva

kitartast minekinek.
kinga1
nagyvarad
 
 


ja es a gyomberrol azt olvasta a parom hogy terheseknek nem szabad fogyasztani .... gondolhatjatok hogy meg raneznem sem szabad nemhogy kiprobalni... de majd a doki megmondja a tutit
kinga1
nagyvarad
 
 


@kinga1:


Szia Kinga! Közben nagyon telt az idő, már a 35. hétben vagyok. Úgyhogy meg is válaszolnám a magam kérdését, és a te felvetésedet is.
Azt mondanám, hogy túl kell élni ezt az időszakot. A 13. héten elmúlt nekem a dolog, addig sajnos semmi sem segített. Mondjuk semmi köze nem volt a baba mozgásához, azt csak a 23. héttől éreztem. Azt mondogattam magamnak, kibírom a harmadik hónap végéig (és reménykedtem, hogy az átlaghoz tartozom, akiknek akkor elmúlik a rosszullét). 
Utána is kell, hogy legyen nálad szőlőcukor, ha hirtelen elszédülnél, de már ritkán lesz rá szükséged!

Kitartás!!!


Sziasztok! Látom, nagyon régi ez a topik, de úgy nézem most is aktuális a kérdés, bár kevesebb hozzászóló van mostanában. Engem most ért utol ez a jelenség, a 9. hétben vagyok, és már 3 hete küzdök az egész napos rosszulléttel, hányingerrel. Nekem délután, estefelé erősödnek igazán a tünetek, és a legjobban hajnalban vagyok, miután tudok aludni néhány órát. Hányás még csak egyszer volt, de a hányinger az folyamatos. Igaziból semmit nem kívánok, csak próbálok leerőltetni enni - és innivalót mert muszáj. Mindent kipróbáltam már, az orvosom tanácsára Magne B6-ot és Cocculus indicust szedek, de sokat nem segítenek. Amikor eszem, akkor nem érzem csak a rosszullétet, de annyira kevés dolog van, amit kívánok. Az egyetlen ami még időnként segít néhány percre a hideg citromos coca-cola (bár tudom, hogy nagyon egészségtelen, stb. ezért csak mértékkel iszom) A gyömbért sokan emlegetik, sajnos semmilyen formában nem tudom megenni - vagy inni.  A Canada Dry-t régen szerettem, de mostmár ha csak az illatát is megérzem rosszul vagyok. Igaziból mostmár csak abban reménykedem, hogy én is azok közé tartozom, akiknek a 12. hét után elmúlik, mert mostmár elég nehezen viselem, és végre én is szeretném élvezni a nagyon várt várandósságomat. Kitartást kívánok minden velem egy cipőben járónak.
 
 


Sziasztok. Regi ez a topic, de a tema sajnos meg mindig aktualis. Nekem a mult heten (a 6.heten) kezdodtek a rosszulletek, azota csak egyre rosszabb. Eleinte csak kisebb reggeli emelyges, szagundor stb, de mara sajnos egesznapossa valt. Eddig ejszakara enyhult, most meg ejfelkor azt hittem vegre hanyni is fogok...de csak a savam volt sok, rennie segitett rajta vmennyit, meg egy b6.
Tobben irtak itt, hogy igazabol a lelki dolga viseli meg oket, hogy az addig aktiv, dolgozo kismamak gyakorlatilag alap dolgokat keptelen elvegezni. Hat nalam is ez a helyzet.
Szerencsere tudok itthonrol dolgozni, de nem mondanam ,hogy sokra mennek velem, es nem is az most a legfontosabb.
De az nagyon zavar, hogy nem tudok fozni, normalisan etkezni, a haztartast rendben tartani, meg bevasarolni sem tudok menni - mondjuk ez utobbit a ferjem elintezi. Igy az unnepek kozeledtevel ez igy meg rosszabb.
Ti hogyan veszelitek at ezt az idoszakot?



Sziasztok!regi topik de még mindig aktualis.En most varom a masodik babamat...es hat az elso babaval is rosszul voltam az elso 3 honapban...folyton emelyges hanyinger hanyas es rengeteg gyomorsav. Most a masodikkal is pont igy van...es nagyon nehezen birom a 10+3 napban vagyok es mar 4-5hettol kezdodott...lehet h tul gyenge vagyok de nagyon nehez idoszak (minden tiszteletem aze aki az egesz terhessege alatt rosszul van)...eszmeletlen turelmetlen vagyok es szamolom a napokat hogy mikor erem el a 12 hete(jobb esetben)es korulbelul minden nap sirok kimerultsegemben...ugyanis az emelyges hanyinger sav mellett allando ehsegerzetem van ejjel nappal..igy ejjel is 2-3 orankent megebredek..es almatlan vagyok...igy par orakat alszom mar 6 hete kb...es ez teljesen felorol idegileg.sajnos keksz meg a tarsai nem segitenek...csak tomeny szenhidrat. Nekem a hazi praktikak sem jottek be..a b6 meg ehseget csinal igy azt csak hebe-hoba veszek be. Nagyon nehez idoszak es elobb megyek szuloszobara mint ezt az idoszakot kelljen sokszor atelni..felre ne ertsetek a vilag legszebb dolga a baba fejlodese, de jobb esetben az elso idoszak az egy nagy megprobaltatas mindenkinek aki rosszul van. Szoval mindenkinek kitartas es remenykedes h mulik majd fokozatosan a rosszullet.
 


Szia andy1987.
Azóta már betöltötted a 12. hetet, mondd kérlek, hogy jobban vagy. Én pénteken leszek 12 hetes és minden reményem abban van, hogy utána jobban leszek, mert már lassan 7 hete szenvedek és úgy érzem már nem bírom tovább.
 


@gabyca0424:
Szia...most toltom a 14 hetet. A 12 het utan kezdett mulni fokozatosan de volt olyan nap h 2-3napig jobb aztan megint 1 nap rosszul voltam...ilyen volt pl multhet csutortok....azota jobban vagyok de nem 100% nagyon lassan akar mulni (es ez h 1x jobb utana megint rossz ez az idegeimet kikesziti)...az ejjeli eves lecsokkent 1-re es akkor is eleg 1-2falat. A gyomoreges is csillapodott ugy a 12 het utan, viszont a 13 hettol megint erzem foleg reggel.Mar jobb termeszetesen de varom még mindig mikor lesz az h teljesen jol leszek mert az emelyges ami neha ramtortor...teljesen megremit h ismet rosszul leszek (sajnos kicsit kikeszultem ebben az idoszakban sokkal turelmetlenebb vagyok).Ja es kislanyt mondtak az elso is az de ott 12 het utan a hanyinger teljesen megszunt, az ehsegerzet az fokozatosan.kitartast neked neha még en is ezt erzem h nem birom..meg azoknak akiknek rosszulletei vannak.
 


Sziasztok!
En ma reggel talaltam ra erre a topicra, es vegigolvastam az osszes kommentet. En jelenleg a 10.hetben jarok es hozzatok hasonloan kinlodom a hanyas haningerrel, egesz nap. Par napja a haziorvosom tanacsara kiprobaltam a Salvus vizet, 1dl sima viz+ 1 dl salvus higitasi aranyban, es ezt napi ketszer es ugy erzem hasznal. A gyomoreges szinte azonnal elmult, a hanyas merteke is csokkent es van par tunetmentes oram is napkozben. :) Emellett en is varom a megvalto 12.hetet, remelem vege szakad az allando rosszulletnek.
 


Sziasztok!

Jól esett olvasni, hogy nem vagyok egyedül.... Először is, mindannyiunknak jobbulást kívánok és mielőbbi boldog áldott állapotot! :) Én 7 hetes terhes vagyok, átlépve a 8. hétbe. A tüneteim már a 4. héten kezdődtek, ami ugye korai, dehát így alakult. Terveztük a babát, kb.rögtön össze is jött és sikerült egy hugyúti fertőzéssel indítanom, ezért is csináltam gyorsan tesztet, hogy ha antibiotikumot írnak fel, rögtön tudjak szólni az állapotomról. Had ne mondjam kb. kiröhögtek az orvosok, hogy ez még nagyon korai, de a teszt pozitív lett, amit megerősített az azonnali gyorslabor is. Szóval egy kétnapos antibiotikummal kezdődött minden...
Ezt követték az erős alhasi feszítések, görcs szerű érzések, később a mell feszülések és érzékenység, a hulla fáradtság, illetve a villám hányingerek. Ez az elején még "teljesen jó volt", mert nagyon hirtelen jöttek, de ugyanolyan hirtelen el is tűntek és nem olyan igazi hányingerek voltak, inkább csak afféle előállapota. Aztán 1-2 hét után ezek eltűntek és felváltotta őket a nagyon hirtelen rámtörő farkaséhségek, az a fajta, amikor azt érzed, hogy konkrétan lyukas a gyomrod és ezt többnyire hányinger is kísérte. Ez teljesen független volt attól, hogy mikor ettem. Reggel elég erősek voltak, így tettem kekszet az ágy mellé és ébredéskor, nagyon lassan "elszopogattam" 1-2 kekszet, ami enyhítette a hányingert és ezt a kínzó éhséget. Persze napközben és este is ugyanígy megvolt ez (este szintén erősebben). Sokszor a banán is segített, de mindig csak lassan fogyasztva. A vizet is kortyolgatva ittam, mert attól is hányingerem lett. Na és most meg ott tartok, hogy 4-5 napja elkeztem büfögni, most már a savam is jön egész nap, pedig soha nem volt semmi ilyen problémám. Eddig is igyekeztem többször enni egy nap, de tegnap és ma annyira jött a savam, hogy holnaptól ki fogom próbálni, hogy inkább eszem óránként pár falatot, mindig adva valamit a gyomromnak, de megpróbálok nem enni normál adagokat, mert úgy érzem ez segítene. És sok mindenről le kell mondanom emellett, mint fűszerezés, néhány zöldség pl.paprika , narancslé, stb. Azt hiszem főtt répával és krumplival próbálkozom először, rizzsel..tehát a gyomorkímélő "gyógyételekkel". Egyébként nem kávézom, szénsavas italokat sem iszom (sosem ittam), egyedül a narancslé volt, amiből ittam naponta 1 pohárral az orvos javaslatára, ezzel kell bevennem a vasat, de amióta savam van,csak vizet iszom és ha megkívánom a tejet, akkor azt. A fáradtság és a "nincs erőm, kedvem semmihez" nálam is van, néha olyan hulla vagyok , hogy csak aludnék egész nap. Mozogni meg aztán végképp nem tudok ilyen állapotban. Pedig tudom, hogy azt is kéne. Megpróbáltam háromszor, kétszer rosszul lettem. Akkor várok és kész. Zavar ez a tesze-tosza állapot, de próbálom elfogadni, hogy most ez van és segíteni magamon ahogy tudok, nem pedig befordulni, vagy idegeskedni azon, hogy nem vagyok jól. Szerencsére a férjem sokat segít és szoktunk beszélni a picivel is, hogy örülünk neki és hogy büszkék vagyunk rá, hogy ilyen ügyesen fejlődik. :) Persze ebben az állapotomban azért kétségeim vannak afelől, hogy tényleg megadok-e neki mindent, amire szüksége van... de igyekszem. Azért vannak néha nagyon kellemes napjaim is, remélem nektek is! De jó érzés leírni ezeket, főleg, hogy a páromon kívül senkivel nem tudom megosztani az érzéseimet és még 5 hetet kell várni, hogy végre felvállalhassuk, hogy miért vagyok ennyire "lusta", összejöveteleken miért nem iszok alkoholt, miért nem eszek bizonyos dolgokat...amúgy engem ezek viselnek meg lelkileg, hogy néha hazudnom kell, hogy a 12. hétig ki ne derüljön. Néha azt kívánom, bárcsak hánynék egy jó nagyot és vége lenne ezeknek a tüneteknek..de eddig nem hánytam és semmi nem garancia, hogy akkor vége lenne..
Búcsúzóul Dr. Czeizel Endre szavaival bíztatnék mindenkit:
" Amerikai kutatások igazolták, hogy akinek erős az émelygése, hányingere, ritkább a magzatveszteség. Ritkább a spontán vetélés. Büszke vagyok rá, mert a mi kutatásaink igazolták, hogy akinek ilyen émelygés hányingere van, ritkább a kora születés és képzeljék, még a fejlődési rendellenességek is 30%-kal ritkábban fordulnak elő. "    :)
 
 


Sziasztok! :) azt hittem csak en viselem igy gyengen...fu, hat mar 3 hete tart...wc-furdo ezek mennek csak, semmi hazimunka...meg szerencse, hogy a parom segit! :) az orvoshoz is ugy vonszolom el magam, kesz vagyok...:/ , de mar tan lassan elmulik ;) 9. Hetben vagyunk :))
 


Sziasztok! Szuper h talalta a parom ezt a topicot, egesz nap ezt olvasom. :-)
10 hetesek vagyunk, es en is kuzdok az egesz napos rosszullettel, bofogessel, hanyassal. Ami jo pont, h nagyon jol alszom, de a nehez napok miatt kb folyamatosan az estet varom, h nyugi legyen es aludhassak. Szegyellem magam h dolgozni sem tudok...
Kicsit gonosz dolog, de megnyugtato masok panaszait olvasni. :-) Egy ismerosom epp most terhes, de neki semmi baja nincs.
A legrosszabb, h se a haziorvos, se a nogyogyasz nem tud ajanlani semmit. Legyek turelmes... kosz. A netes ajanlasoknak sem tudok hinni, mert pl a borsmenta tearol az egyik oldalon azt irjak h kifejezetten ajanlott gyomoregessel szenvedo kismamaknak, a masikon mar azt irjak, h savat csinal... mindent ki kell tapasztalni. Pl. nekem egyik nap segitett reggeli utan 2 korty fanta, masnap rosszabbul lettem tole...
Kitartas mindenkinek!!!
 


Sziasztok én 19 hetes vagyok és minden nap minden percben a rosszul lettél hanyassal szenvedek , olyan szagokat érzek amik nem is léteznek mert más nem érzi .
Minden héten reménykedtem hogy majd elmúlik majd a 13. Hét után majd ha megmozdul a pici ez 3 napja megtörtént és semmi javulás és azt a választ ,tanácsot kapom hogy majd a 21 . Hét után ( Ja persze ahogy eddig ) bárkivel beszélek o is hányt de nem volt rosszul stb szóval senki sem tud megérteni sajnos de ez van csak nehéz minden nap így kelni dolgozni menni és így lefeküdni aludni .
Bocsánat hogy ide öntöttem ki a lelkem csak remelem hogy itt megértésre találok
Köszönöm
barb1992
Felsőberecki
 
 


@barb1992:
Megértem hogy kivagy én 7hetes vagyok.kb a 4.héttől vagyok rosszul azota szinte fekszem egész napHa ez végig így marad lehet nem lesz erőm végigcsinálni!probálok innen erőt gyűjteni...
 
 


Sziasztok!
Én már a 31-dik hetet is betöltöttem a harmadik babával. (Az elsőnél csak egy kus hányás meg esti rosszullét volt, a másodiknál rengeteget hánytam, kiszáradtam,;de aztán elmúlt.) De ez a harmadik odavág. Az első 6 hétben jól voltam, csak farkaséhes és aluszékony. Utána indult a hullámvasút. A konyha szagát sem bírtam elviselni, a nyers húsét meg pláne. A férjemet gyorstalpalón megtanítottam főzni. Mindentől émelyegtem és hánytam. Egész nap. Alig tudtam valamit megenni. Volt pár hét, hogy csak egy bizonyos kenyeret töpörtyűkrémmel. Utána pár hétig meg csak egy bizonyos paprikás szalámit kenyérrel meg paprikával. Minden mást kihánytam. Leginkább a szénhidrát segített, amit az IR miatt számolgatni kellett volna. Nem ment. Savkötőt írt a háziorvos, de nem használt. Az sem volt túl jó, hogy bárhol képes voltam elájulni. Én is állandóan feküdtem emelt párnával csak így tudtam valahogy kibírni folyamatos hányás nélkül. Teljesen legyengültem. A sok hányástól meg rosszulléttől teljesen kikészültem, időnként sírtam és volt egy időszak, amikor ájulás szerűen aludtam el és féltem hogy nem ébredek fel többet. Halálfélelmem volt és ez is nagyon kiborított. Mindez nem múlt el a 12. hét környékén. Társult hozzá állandó böfögés is, annyira, hogy végül már vettek székletmintát is gyomorfertőzésre gyanakodva. Ami még tartotta bennem a lelket, az a várandós tea keverék volt. Jól esett a gyomromnak meg a lelkemnek. Végül a 20. hét után szűnt meg fokozatosan ez a nagy érzékenység. Ekkor tudtam megint rendszeresen tornázni. Az eleje nagyon nehèz volt, mert a gyengeség miatt újra kellett mindent kezdenem. Most màr jól esik a mozgás, kismama tornára jàrok, nyújtásra meg uszodába. A nagy pocak miatt figyelni kell a kevés ételre, mert ha túleszem magam, akkor fáj a gyomrom és visszajön a sav. Böföges megint van peldául a paprikától, ami a kedvenc zöldségem vagy az édesítőszerektől. Várandós teát azóta is minden nap iszom. Segít a gyomromnak és segít elkerülni vagy csökkenteni a vizesedést. És még nincs vége....
 
 


Sziasztok! Örülök hogy megy a topic , én iszonyúan felek jelenleg a tünetektől, egyébként is szenvedek egyfajta hanyasfobiaban , és ezáltal iszonyú hangulat ingadozasaim vannak, egész nap nem merek enni, erről olvasok, kétségeim vannak hogy akarom e ezt az egészet... szörnyű! Jelenleg kb az 5.hetben vagyok. Eddig az alhasam feszült . Rettegek
 


Nahát nincs itt senki? Kopp kopp

Kovacs Rebeka
 


Szia :)
 
 


@rusi:
Na végre valaki:D hol tartasz? Hogy vagy ??
 


11 hetes vagyok.2 napja érzem hogy picit tobb erőm van de a hányinger megvan, folyamatosan ennem kellte hogy vagy?hány hetes? Tüneteid vannak?Ne rettegj amíg nincs baj
 
 


@rusi:
Dejo neked mindjart vége az elsőn elso 3 hónapnak . És hanyinger ellen mit teszel? Én nem kívánok semmit :( én jelenleg most vagyok 7het 4 napos . Vannak tünetek .. puffadas borzalmasan . Hányingerem is van 5 napja folyamatosan . :(( ha vannak praktikaid a hanyinger ellen akkor ne tartsd magadban :)

Kovacs Rebeka
 


Hát végig szenvedtem én is a rosszulléttől.Nincs rá gyógymódDe sose legyen üres a gyomrod, azaz nekem fél óránként ennem kellett.Nem sokat, mondjuk 2 pálca ropi!Pár korty cola is jó volt pedig nem kívántam.Túl kell élni ezt az időszakot.Már neked sem sok van első trimeszterből
 
 


@rusi:
Egy hetig szenvedtem és most 3 napja jobb. De remelem nem csak futólag hanem tényleg ennyi volt a rossz :( te már túl vagy az első trimeszteren nem??

Kovacs Rebeka
 


@rebeka96:
Igen par nap és vége az első trimeszternek.Azért még nem vagyok 100 %os.Hullámzó az émelygés jelen van de elviselhető.Hat voltak nekem is jobb napjaim aztán vissza estem.De nálad ne így legyenDolgozol vagy otthon vagy?Sokat pihenj feküdj!
 
 


@rusi:
Örülök neki hogy mostmár elviselhető :) nálam is jelen van az emelyges/hanyinger dolog:/ etvagyam nincsen sajnos akkor se nagyon hogyha nincs hányingerem :/ ma mertem 47.5 vagyok . Én itthon vagyok de nagyon unom :((( te? Otthon vagy esetleg dolgozol?:)

Kovacs Rebeka
 


@rebeka96:
Az első terhességemnél en is 48 kilora fogytam 55 ről, a végére behoztam közel 70kilosan mentem szulni, de le is ment utana gyorsan.én is itthon és nagyon rossz egyedül sokszor csak fekszek es bámulok...mondjuk mostmár beindult a joves menes orvos labor ultranahg...a heten minden nap volt progi el is faradtam.te megcsináltál már minden vizsgálatot,védőnő?
 
 


@rusi:
Nem nem ma voltam először vedononel. :) kaptam papírt kiskönyvet mindent :) akkor nem aggódók a súly miatt. Egyébként sok helyen olvastam h nagyon gyakori a hányás a szülés alatt. Van fogadott orvosom, szerinted megoldható a programozott császár ?

Kovacs Rebeka
 


@rebeka96: Akkor most neked is lesz dolgod vérvétel,EKG.... Szerintem ha van fogadott biztosan meg lehet beszélni.Miért akarsz császárt?Hol fogsz szülni?
 
 


@rusi:
Írtam tudod hogy nagyon felek a hanyastol és mindenhol olvasom hogy szülés közben nagy eséllyel hánynak a kismamák . :( tudom nagy hülyeség de iszonyú mértékű a felelmem. Te most mennyi idős vagy ?

Kovacs Rebeka
 


Hát én nem hánytam szülésnél és a környezetemben sem senki.Szerintem igen ritka az hogy közben hánynak.Ezért sztem egy veszélyes műtétet bevállalni 13hetes vagyok.
 
 


@rusi:
Én most vagyok 8:) nemsokára 9hetes . Ma képzeld annyira megszedultem a tescoba hogy hívtam a párom , tamasztottam a kocsit .:D
Ha lehet akkor kindenkepp a prog.csaszart szeretném .
Te hogy állsz ezzel a témával?

Kovacs Rebeka
 


sziasztok!


Van még itt valaki?


Én jelenleg 8+4 hetes vagyok. :) már az elejétől kezdve volt mellfeszülés, mellfájdalom, szédülés, hányni úgy az elmúlt 2hétben kezdtem, 1nap hánytam, 1nap nem.. majd egy hete minennapos lett a hányás. ma is vártam, de csak hányingerem volt, és úgy éreztem ennem kell. egész nap..  októberben megyek csak legközelebb uh-ra, az még nagyon messze van  


megmondom őszintét, én kicsit örülök, hogy rosszul vagyok, mert (gondolom hülyeség) engem nyugtat, hogy minden oké. úgyhogy a uh-ig remélem visszatér.  én csak reggel hányok, utána semmi bajom, szóval nem visel meg hálistennek. :D
én nem böfögök, inkább csuklok. más nem szokott? 3-4 alkalommal előfordul egy nap. de nem ez a végetnemérő csuklás.


 

 


sziasztok 21 hetes terhes vagyok fura száj ízem van a védő nő azt mondja hogy másoknál is van nincs vele semmi baj de félek minden nap érzem ezt a furá száj ízt nálatok is volt ilyen első baba nagyon szeretük volna remélem van még itt valaki és tud válaszólni köszönöm 
 


Sziasztok! 6+2 hetes kismami vagyok. Ez a második babónk. A furcsa száj íz nekem is van és volt is az első terhességem alatt is. Viszont a rosszullétek most sokkal durvábbak, mint az előző terhességem alatt. Egész napos, nem tudok enni szinte semmi nem marad bennem. Ami egy kis megnyugvást hoz a hányinger ellen az a citromos víz. Nem a bolti ízesített, hanem rendes citromot facsarok vízbe. De egyébként semmi. Napi szinten hányok többször is. Az első terhességem alatt csak hirtelen rámtört, hánytam és jobb is lett. Alig várom a bűvös 12. hetet. Boldog babavárást mindenkinek!
 
 


@szilvi21:
Ne aggódj, teljesen normális! :)
 
 


Sziasztok!
Ma léptem az 5. hétbe, ezzel "varázsütes-szerűen" rosszul is lettem.. Tegnap este kezdődött borzasztó, fájdalmas puffadással, aztán éjjel émelyegni kezdtem és nem aludtam semmit. De így legalább erre az oldalra találtam. :wink:
Most ittam egy pohár citromos vizet, ez pillanatnyilag segitett, most már "csak" a puffadást érzem mérsékelten, ami feszíti a hasam.
Nem régen az első nagyon várt terhességem a 8. hét kapujában spontán vetéléssel végződött, s bár minden komplikációtól mentesen, nagyon megviselt lelkileg. Akkor egyáltalán nem voltam rosszul, alig voltak tüneteim. Most örülök, hogy máshogy érzem és reményteljes vagyok, hogy ezúttal minden rendben lesz. Más hozzáállással nem tudnék létezni az aggodalomtól.. Szóval egyelőre inkább örülök a rosszullétnek, kell az! Persze reméljük azért csak mérsékelt marad.. :roll:
Szóval itt vagyok, írjatok - mindenféle pozitívat -, hogy legyen mit olvasgatnom álmatlan éjszakáimon! :)

Picnicky
 


Sziasztok!

Nagyon köszönöm, ha elolvasod!

Èn is ezt a fòrumot olvasgatom! Kicsit sem nyugodtam meg. Pròbàlok megèrteni mi az evolùciò cèlja ezekkel az extrèm rosszullètekkel...olvastam pàr vèlemènyt ròla.

Ùgy beszèlgetnèk valakivel, akinek elmùlt! Valaki kèrlek, aki jobban van?

Ahogy Ti is írtàtok màr nem sokàig bírom. 13 hetes vagyok, talàn idôs is 36 èves, tùlsùlyos is, pajzsmirigy alùlmûködèssel. Azt gondoltam talàn ezèrt a rosszùllèt. De mindannyian pont azt írtàtok, amit èn is èrzek.

Nekem a salvus víz egy èjszakai orron keresztüli víztàvozàst okozott csak, tèny nem sav volt, hanem víz.

Ès tènyleg ameddig eszem vagyok egy percre jobban.
Viszont egyikôyök sem írta, hogy koràn kezdôdött a hànyingere. Nekem a peteèrèstôl elviselhetetelen 24 òràs hànyingerem volt. Màr 13 hete.

Felelôssègteljes munkàm van, amit egyik percrôl a màsikra hagytam ott. Kèptelen vagyok dolgozni.
Ülök a rendetlensèg tetejèn, ès sajnàlom magam.

Tudjàtok mi a legrosszabb az egèszbe??? Hogy közben elvàrjàk Tôled, hogy boldog, mosolygòs hasàt simogatò kismama lègy, pedig Te azt latolgatod, hogy feladod! Persze szègyenli magàt az ember!


Valaki jobban van?


@noncsii19:
Szia Noncsii,
Èn is szoktam csuklani. Azt mondjàk szintèn terhessègi tünet lehet.
Bàrcsak ez lenne mindeggyikônk egyedüli tünete!

Vigyàzz magadra!


@rusi:
Szia Rusi,

Te màr tùlvagy rajta. Megosztanàd a tapasztalataidat a rosszùllètekkel kapcsolatban?

Köszönöm!


@mkrisztinaeva82:


Szia!

Sajnálom, hogy ennyire rosszul vagy! Mióta írtam, sok idő eltelt és már a 10. hétben vagyok, szerencsére minden rendben idáig.  Az az egy éjszakám volt egyedül olyan nagyon rossz, amikor először lettem rosszul és ide találtam, ebbe a társalgóba. Azóta is tartanak a rosszulléteim, de többnyire viselhető. A szinte állandó émelygés elég rossz, meg a keserű szájíz, folytonos puffadás, de én nem hánytam még. Remélhetőleg már nem is fogok.

Biztos van egy jó orvosod, védőnőd, akivel tudsz őszíntén beszélni a problémáidról, szerintem próbálj meg segítséget kérni, mit ajánlanak a Te esetedben. Biztos, hogy létezik valami módszer, aminek a segítségével jobban lehetsz. Meg kell figyelni, mitől vagy a legrosszabbul. Nagyon sok múlik azon, hogy mikor mit eszel, mennyire savasat éh gyomorra, iszol-e éhgyomorra stb. Nekem sok minden nem esik jól, ha rágondolok is émelygek. Gondolom arra odafigyelsz, hogy ha eszel, akkor azt gyakran, kis adagokban tedd. 
Nem tudom, mit ajánlhatnék, mert közel sem vagyok olyan rosszul, mint ahogy Te írod, ráadásul minden terhesség nagyon más. 

Én boldog voltam és azóta is örülök, hogy most érzem a terhességem, ilyen szempontból a rosszulléteknek is örülök és inkább elviselem, a Pici érdekében, akit nagyon akartunk. 

Próbálj pozitívan gondolkodni, úgy állni hozzá, hogy mindezt valakinek az érdekében szenveded el! Anyukám mind a 9 hónapig nagyon rosszul volt, mikor engem várt. Ő sokat hányt, vizesedett stb. Mégis 2-en vagyunk tesók.  Ne ess kétségbe, kísérletezz, higgy a megoldásban és tarts ki! 

Kívánom, hogy hamarosan legyél sokkal jobban és tudd élvezni is az állapotodat!

Picnicky
 


Kedves kismamàk, had csatlakozzak hozzàtok, nem vagytok egyedül. 8 hetet töltöm nemsokàra és örült rosszullétek kinoznak. Enyhe fejfajas ,hànyinger néha egész nap és persze rossz közérzet. De mikor meglàttam a pici babàt az ultrahangon a gyönyörüen dobogó kis szivével az mindenért kàrpótolt. Bàrmilyen rosszullét megéri a kis angyalkàkért, persze nehéz. Nekem a friss narancslé is szokott segiteni!
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Ötletek, tippek

Jegyzetfüzet: