Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Cherrybomb, sajnálom! De ne add még fel, hisz lehet, hogy természetes szülésetek lesz. Meg ha császárra is kerül a sor, egyetértek Nyuszmusszal, a lényeg az, hogy Te is és a baba is biztonságban legyetek és egészségesek! 

Knegm, hidd el ez az érzés természetes. Amíg ki nem tapasztalod és benne nem vagy, addig így gondolod. Menetközben is rájön az ember dolgokra, hogy ez kell, ezt nem vettünk. Meglesz szépen minden, ne aggódj! 
A második babánál meg már rutinszerűen megy majd minden. :D 

Nyuszmusz, ügyesen megveszegetted a baba ruhákat. A Pepcoban is biztos találsz majd jó dolgokat. Oda én is elszeretnék menni, kisfiúknak szerintem sokkal jobb dolgok vannak. Vagy lehet én mentem mindig rosszkor??? :D 

Ma voltam a nőgyógyásznál, minden rendben van. Szerdán pedig védőnő. Kíváncsi leszek, hogy mennyit híztam. :) A meleg továbbra is kínoz....most is megy a ventilátor. :D :) 

Jó éjszakát csajok! 

Egyébként tudtok normálisan aludni? Én van, hogy azt sem tudom sokszor hogy forduljak, hogy jó legyen. És hol van még a vége? :) :D
 


Napsugar!
Nem bánom ha császár, èn nem ragaszkodom a termèszetes szülèshez. Az aggaszt, hogy tudom az orvosom nem nagyon szeret császározni ès lehet azt mondja majd, hogy próbálkozzak meg termèszetes úton, aztán majd látjuk.
Az a problèmám, hogy el van csúszva az 5-õs csigolyám 1,5 centivel. Ez 3 ève volt, azóta nem tudni, hogy mozdult-e vagy sem. Ha nem mozdult akkor megtudom szülni, de akkor sem mindegy hogy mekkora baba lesz, mert oda beakadhat. Szóval elèg bonyolult a dolog.. :/

De holnap eldől hogy lesz.
 


Cherrybomb!
Szorítunk neked, írj hogy mit mondtak.

Napsugár!
Én is fent kuksolok késő esti, de inkább picur miatt, nagyon mocorog :-D
Nálunk is megy a ventillátor.
Nekem (is) sokat segít
 
 

 
 

Folyt.
A szoptatós párna, a térdem között és a pocakom mellett van.
Oldalt fekve jobban alszok.
 
 


Na szóval a ventillátor és a párna is jó :-D
 
 


Értjük Nyuszmusz! Jó dolog mindkettő az tuti. Én is kuksolok még, kezdek hűlni.

Cherrybomb, így már értem. Remélem, hogy ebben az esetben a dokid nem lesz önfejű!
Gyere majd, hogy mi újság!
 


A meleg engem is nagyon megvisel, sosem bírtam túlzottan jól, de most még nehezebb. Ventilátor megy itt is. Én is szerdán, azaz holnap megyek a védőnőhöz a terheléses vizsgálat után, hát én is kíváncsi vagyok, hogy mennyit híztam azóta, mostanában jó barátom a tejberizs tegnap olyan párás meleg levegő volt, hogy nem kaptam levegőt sem normálisan... Cherrybomb, sajnálom, hogy van ez a problémád és remélem, hogy a helyzethez képest a legjobban alakul minden!
 
 


Knegm!
Én rengeteg meggyet eszek, nagyon szeretem (az édesebbet), és a müzlikre kaptam még rá, hideg tejjel a melegben nagyon jólesik.
 
 


Nálam is megy a hideg tej, vagy ugye a hideg tejberizs. És én hideg dinnyét, cseresznyét, barackot is eszek, hol ezt hol azt, de nagyon sokat 1 nap alatt. A meggyet is szeretem nagyon, de savam van tőle, mondjuk a cseresznyével is vigyáznom kell mert kicsit puffaszt és szintén picit savat csinál.
 
 


A cseresznye nálam is sláger most. A másik amire az utóbbi időben rászoktam az a hideg kakaó.

Ti hogy bírjátok ezt a meleget? Èn nem nagyon vagyok hajlandó kimozdulni. Elèg nehezen viselem egyelőre. :/
 


Én próbálok mindent elintézni amit lehet kilenc óra előtt, mikor még hűvösebb van.
Nem nagyon szeretek korán kelni, de viszont délután lepihenek egy kicsit.
Inkább bagoly típus vagyok, este vagyok sokáig fent.
 
 


Knegm!
Túl vagy a cukorterhelésen?
 
 


Ja hogy ma kedd van, holnap mész :-D
Eltévesztettem :-D
 
 


Nekem Péntek kéne menni cukozni... Csak még nem találtam ki hogy hova teszem a lányt...bnőm nem tud rá figyelni, párom 9 napozik... Elvinni meg szép lessz. 2 óra alatt kifog borulni...
 


Igen, holnap megyek. Ma megvettem a cukrot hozzá. Lehetőség szerint én is 7 és 9 között elintézek mindent, mert nem bírom ezt a hőséget. Én sem mozdulok ki, sötétített szobában vagyok és pihegek csak. :-D. Hétvégén megyünk a családhoz borsodba, szeretnénk kerti programot csinálni de ebből az időből kiindulva inkább az esti órákban kellene azt hiszem.
 
 


Annácska!
Nem tudod lefoglalni amig veled van?
Játék, olvasás?
Vagy elunja?
Kislányodnak hosszú még a két óra hossza...
 
 


A kórházi környezetben nem hiszem h letudnàm kötni huzamosabb időre. Pláne be kell vinni vérvételre, na ott tuti h kiborul, ha azt meglàtja... Tán a 9.-heti ultrahangra vittük úgy h bejött a vizsgálatra. Hasi uh volt, de úgy üvöltött, mint a sakàl, azt hitte bánt az orvos... Gondold el a vérvétel hogy fog rá hatni...
 


Na arról nem szólt a dal, mi van ha rosszul leszek??! Elég nagy baj, h egyedül kell menni vele...
 


Értem.
Hát így nem könnyű.
Más segítséged nem lenne?
 
 


Nem nincs sajna... :(
 


Annácska!
Esetleg addig nincs vmi gyermekmegőrző?
Más nem jutott eszembe...
De nem tudom mi a véleményed róla.
 
 


Sziasztok! Túl vagyok a terheléses vizsgálaton, aminek holnap lesz eredménye. Hát, elég tömény limonádé volt, mit ne mondjak de nem volt vészes nekem. Nem voltam rosszul sem, csupán egyszer vert le a víz, de csak fél percre. Aztán már csak azt vártuk, hogy teljen az idő. Voltunk védőnőnél is, kicsit keményedik a pocak, én eddig teljesen laikusként, bután azt hittem, hogy a baba feszeget olyankor. Azt mondta ninncs gond, de emeljem a magnéziumot ha 10-nél többször keményedik. 4 héthez képest 10 dkg-mal kevesebb vagyok, amit nem tudok hova tenni mert étvágyam van bőven, és ki is elégítem azt :-D.. Érdekes, a lényeg hogy rendben van minden. Terheléses után voltam a védőnőnél, a vizeletben volt egy keresztes cukor, azt mondta a vizsgálatnak betudjuk, az sem gond. Nagyjából ennyi történt. Ja, és felfogadtuk a kislányunk orvosát isy végtelenül kedves és aranyos volt! Ti hogy vagytok?
 
 


Nem, a kórházban nincs ilyen, de nem szívesen hagynàm ott sehol. Mindegy, elviszem magammal aztán lesz ami lesz.

Ma szonyeget tisztitok az emeleten, holnapra száraz lesz....
 


Sziasztok!
Mi tegnap voltunk ultrahangon. Minden rendben volt. Az orvosom szerint az ortopédiai problémám nem befolyásolja a szülést. Valamilyen szinten megnyugtatott, de nem teljesen...
A másik dolog, hogy a terheléses eredményemre a háziorvosom azt mondta, hogy minden érték rendben, a védőnőm azt, hogy közelít a határérték felé, de mèg jó. Tegnap a nőgyógyászom azt mondta magas, határértéken van. Nem kell diétáznom, de figyeljek oda a cukros dolgokra és a gyümölcs evésre. Úgyhogy megint állatira összezavartak. A 2 órás cukrom lett 7,8. Nektek mennyi lett?

Picurkával minden rendben van, nagyon mozgékony, mint mindig, pláne ma, hogy kicsit hűvösebb van. :)

Ma 2 órára megyünk apasági nyilatkozatot csináltatni, remèlem nem tart sokáig.
 


Sziasztok!

Annácska, remélem valahogy mégis sikerül megoldani a kislányod felügyeletét. Az én lányom is kb. 5 percig bírná egyhelyben, utána jönne menne. Pláne meg hogy Anna meg is ilyedt múltkor, s nem beszélve arról, ha ne adj Isten nem viseled jól a terhelést...
Jó munkát mára!


Knegm, ügyes voltál, letudtad a cukorterhelést! Szuper, hogy megvan az orvosotok is. Pocakkeménydés jobb már? Vagyis nem keményedsz annyira?


Cherrybomb, örülök, hogy minden rendben! Látod, lehet, hogy a sima szüléssel sem lesz ott gond. Az orvosod csak nem engedné ha problémás lenne, gondolom én.
Nekem a 2 órás cukor eredmény 5.6 lett.

Ez találtam:
"A terheléses cukorvizsgálat eredménye

Ha a vérvételi eredmény 120 perces értéke 7,8 mmol/l felett van, akkor terhességi cukorbetegség áll fenn. Amennyiben ezt az értéket nem haladja meg, nem áll fenn terhességi cukorbetegség (diabétesz)."

Ezek alapján én a nőgyógyászodnak hinnék, hogy figyelj a cukros dolgokra, gyümölcsökre. Minden rendben, csak óvatosnak kell lenned.

Az apaságit hátha hamar letudjátok.

Nyuszmusz, mizujs? Hogy vagytok?


Voltam a védőnőnél 55.5 kg vagyok, jupiiii. Híztam 2 kg-ot. Vizelet, vérnyomás, baba szívhang rendben. Jött velem kislányom is és ő is hallotta a kistesó szívverését. Azóta mondja is...olyan cuki.
A meleget azóta is nehezen viselem, hűsölök a szobában.
 


7.8 a határ érték! Az felett terhességi cukorbetegség. Szerintem is figyelj oda!
 


Most voltam a háziorvosomnál, szerinte, amíg nincs 8 felett, addig nem kell aggódnom. Mindegy, mostmár jobban odafigyelek.
Elintèztük az apasági nyilatkozatot is. :)
 


Sziasztok!

Jöttem már, elfáradtam a főzésben...
Szakadt rólam a víz mire befejeztem.

Knegm!
Örülök hogy túl lettél a cukorterhelésen.

Cherrybomb!
Nekem a cukorterhelés 6,6 lett.
A vizelet nekem is plusszos lett, de én is akkor tudtam mintát leadni mikor már megittam a cukros löttyöt.

Napsugár!
Aranyos lehetett a nagytesó :-D

Nálunk annyi a fejlemény, hogy babó már megismeri apa hangját és reagál is rá, mocorog mikor hallja.
Eddig még legtöbbször elbújt. :-D
 
 


Én kemény 1kgt híztam eddig.
Többen mondták hogy majd az utolsó három hónapban megy fel sok kg majd...
Hát nem tudom.
Azért nem szeretném behozni a lemaradást.
Gondolom inkább a vizesedés miatt esetleg, vagy a baba és a méhlepény súlya lesz a döntő.

A szoptatós melltartót mikor érdemes megvenni?
Mondjuk én úgy látom hogy nem nagyon nőtt a cicim, inkább a bordáimnál szorosabb a melltartó.
De nem tudom a tejbelövellés miatt mennyivel lesz nagyobb a mell?
 
 


Nyuszmusz, szerintem ez a cici növekedés egyénileg változik. Nekem 2x akkora lett a nagylánynàl mikor megszületett. Akkora volt fél pár cicim mint a gyerek feje.
 


Sziasztok! Örömmel és mosolyogva (és picit búslakodva) olvasom, hogy mindenki szépen újítja-alakítja a kis babafészkét :) mi sajnos abba a nyomorult helyzetbe kerültünk, hogy miután megkértem a főbérlőnket hogy (saját pénzemen) hadd fessem ki az ocsmányul letapétázott szobát, közölte, hogy nem, és ha ilyen újításokat akarunk, akkor szeptemberig hagyjuk is el az albérletet. Úgyhogy most így 6 és fél hónapos terhesen kereshetünk új albérletet, cuccolhatunk ki, aztán be... elkeseredtem nagyon. Remélem azért nekem is kijut majd a rendezkedésből. :) Mi sem vásároltunk még nagyon a párommal.
Egyébként szerintem köztünk én vagyok a legfiatalabb, én 24 éves vagyok, nekem első baba lesz, így fogalmam sincs a rucikról, bodykról, hogy most szeptemberi szüléskor milyet vegyek, milyet ne. Nekem van egy 10 éves húgom, őutána maradt nagyon sok cucc, kisruhák, a kiságy, babakocsi, úgyhogy apróságokat kell vennünk csak. Én elkezdtem betárazni a popsitörlőt és a pelusokat. Szerintetek hosszú-, rövidujjú bodykat érdemes még venni? Tudom, hogy nem muszáj, mert van, de én is szeretném átélni, hogy a kislányomnak vásárolok rucikat. :)
Továbbá 4D UH-ról valaki tudna még infókat mondani? Mi is szeretnénk :)
Bocsi a hosszú üziért... :)


Én is 24 éves vagyok, első baba :-). Én is tanácstalan vagyok, kaptam már kekengye listát, majd atnezem alaposabban. A keményedés változó, kicsit megijedtem. Nem tudom, hogy a mai nap valamiért kihatassal van-e rá, de azóta feszül a hasam pedig 2 magnosolvot már megittam. Majd holnap ha nyugisabb napom lesz, hátha. Remélem nem lesz belőle rendszer, táppénzen vagyok, nagyon sokat pihehenek úgyhogy nem is értem. Majd emelem a mennyiséget akkor.
 
 


Sziasztok!

Nyuszmusz, szintén hasonló...főzésben jól lefőttem, de már pihizek.
A szoptatós melltartóról annyit, hogy anno egy mérettel vettem nagyobbat és a mostani is egyél nagyobb. Nekem simán elég volt, nem durrantak be nagyon. Szerintem megveheted nyugodtan. A hízás miatt ne aggódj, ha a baba szépen fejlődik akkor minden rendben!

Kispzszedli, sajnálom a lakás helyzetet. Nem semmi egy tulaj....volt szíve ezt mondani egy kismamának. A bodyt illetően én hosszú ujjút veszek, azért mert a csecsemőknek még más a hőháztartásuk. Nem mondom, hogy nem lesz pár rövid ujjú is, de inkább a hosszú. Hosszú nadrág, zoknik. Aztán csak a jó Isten tudja milyen idő lesz Szeptember elején.
4D babamozira 24-28 hét között érdemes akkor menni, ha a babát még egész alakban szeretnétek látni. A későbbiekben már csak részletek lesznek, arcsocska stb.mert ugye növekszik.
 


Én akkor már öreg vagyok itt a 32 évemmel és a 2.babával.
 


Hát lányok, akkor èn vagyok itt a legfiatalabb a 22 èvemmel, nálunk is első baba.
Kispuszedli!
Sok szerencsèt kívánok az albi keresèshez, tudom nem könnyű.
Szerintem nyugodtan vehetsz bodykat ha szeretnèl. Nekem azt mondják az úgy is "fogyóeszköz". :)

Knegm!
Ma nekem is kemènyedik a hasam, de hol esik, hol nem. Nem tudom hatással van-e rá, de szerintem igen. Bár, nekem a Magnosolv mindig segít. Remèlem hamar elmúlik neked is. :)
 


Knegm, nekem azt mondta az orvosom, hogy nyugodtan szedhetek 2x500 mg magnéziumot. Ha szükségesnek érzed akkor szedj többet bátran.
 


@kispuszedli:
Hát gratulálok a haztulajnak! Ilyen faszt... Már bocsi. Nálunk örült a felújításnak, meg igazából minket nem lehet kitenni a gyerek miatt ilyen indokkal. Mert megbünteti a hivatal őt. Remélem sikerül találni egy olyan szép lakást, ami megfelelő az elvàràsaidnak.

Knegm: Nekem is keményedik kb 15-16 hetes korom óta. Én nem veszek be rá semmit. Akkor szoktam ha annyira feszül h kisugàrzik a derekamba, esetleg fáj. Amúgy meg teljesen normális dolog, és nem igényel kezelést. A baba mozgàsa is előidézi.

Én 28 leszek 2.-baba lesz. 5.-terhesség.
De én többet nem akarok az is biztos. Ez tervezett volt, bár jövőre terveztük hogy esetleg. Azt erre itt van. :-) mindegy, meglesz mindene.

Szeretném már rendezni be a babaszobàt, de még nincs ruhás szekrény...ágy sincs össze rakva, csak a festés van kész meg a szőnyegtisztitassal ma végeztem.
Ruhákat kell még venni...abból nemsok maradt kislányom után, elég sok tönkre ment, meg elveszett a költözések során.
De szinte megvan minden...úgyhogy azért is üldögélek ilyen nyugodtan a babérokon. Még van időm befejezni az egészet.
Nekem szinte elreppent ez a terhesség, és gyanítom h a maradék is ilyen gyorsan fog eltelni, h észre se veszem.
Ti hogy éreztétek az idő múlását? Gyorsan ment/megy vagy lassan inkább??
 


@annacska15:
Nagyon-nagyon gyorsan telik az idő.. én csak most voltam az első ultrahangomon, aztán már 27 hetes vagyok. Nekem volt egy eü.-i problémám évekkel ezelőtt, és akkor egy doki azt mondta, hogy ha aktuális lesz én csak császárral szülhetek. Most rákérdeztem az én nőgyógyászomnál, és miután én ebbe a ténybe belenyugodtam és hozzászoktam, közölte, hogy nem, szó sincs erről, nyugodtan szülhetek természetes úton. Hát köszi :D most meg parázok, mint az állat...


Sziasztok, én így vegyítve válaszolok mindenkinek, csak hogy írjak.

Nekem 8.08-lett a cukorterhelés és diétáznom kell, meg folyton kontrollok... Remélem elkerülöm az inzulint.

Ma vagyok 28 hetes, 30 éves, első baba.
Ruhákon kívül mi nem vettünk semmit és a babaszoba sem áll sehogy a felújítás miatt.

Ti mikyen babaágyat vesztek? Sima vagy kombi? Vagy milyen van/volt az első babátoknál?


Mutymurutty, nekünk sima kiságy van, a helyhiány miatt, még aztán amúgy is van ruhásszekrénye a kislányomnak. Nemsokára érkezik az új ágya, mert a régi már a kistesóé. Ezt megbeszéltük vele.
Akkor köztünk pont 1 hét van, 29 hetes vagyok.

Kispuszedli, a természetes szülés jó. Ne parázz és ne is olvass rémtörténeteket a neten, mert minden szülés más és más.

Annácska, nekem az elején nem telt az idő, de most rohan. Mire észbe kapok már szülés.
 


Nekem sima 2 in 1 ágy van, elején rácsos, ha meg nagyobb akkor sima ágy, oldalt le esésgàtlóval. Mi is úgy csináltuk mint napsugár22. Kisàgyba új mem matracot vettünk. Még az ágynemű nincs meg. A nagylàny igénye peppis ágy volt, vettünk neki. Tesonak jó az ö ágya, 1.5 éves, a rácsos része nem is volt használva.
 


Hú miről maradtam le... :-D

Ma nekem is keményedik a hasam, szerintem az időre.

Én a 27.hétben vagyok, 36 éves leszek a hónap végén, nekünk is első baba.

A kiságyunk nekünk kombi.

Hát a tulaj nálunk is kikötötte hogy milyen színű lehet a fal, és milyen nem...
 
 


Az első három hónap lassan telt, ez a középidő nagyon gyorsan Elment. :-D
 
 


Köszönöm a kérdést, estére már jobb lett. Most is jó, csak visszagondolva sokat keményedek szerintem, csak nem is értem fel mert ezekszerint hála az égnek annyira nem lehet durva. Annacska, az én kislányom nagyon aktív a pocakban, lehet akkor ennek is közé van hozzá.
Nekünk kombi ágyunk van, aki átalakítható ággyá ha arra lesz szükség :-)

A szülést illetően pedig tényleg ahány, annyi fajta. Az egyik barátnőm novemberben szült, úgy, hogy bement a kórházba, hogy gyomorrontasa van és görcsöl, megy a hasa 39 hetesen. Aztán a vizsgálatot követően közölték vele hogy már nem megy haza mert szülni fog. 2 óra alatt megszületett a kislánya! Illetve van olyan rokonom, aki azt mondta higy 2 tál sült krumpliért bármikor szülne még . Van aki viszont tényleg megszenvedi, ezt sajnos nem lehet tudni, csak bízni benne hogy rendben lesz minden és túl kell esni rajta. Egyenlőre még én nem félek tőle, remélem marad is igy :-).
 
 


Hát... Én megszendvedtem a kislányomnàl. November 30.-ára voltam ki írva, el is kezdődött a vajjudàs 29-ről 30-ra éjjel kettőkor... 2.-án 17:30 kor meg is sikerült születni. Komplikációkkal. ( elakadt a válla, és nem vett levegőt mikor megszületett... )
 


Ettől függetlenül nem félek a szüléstől! Akkor se féltem. Ott mikor bevittek a szülő szobàba, akkor kicsit bepànikoltam, a sok ezköztől... Stb... De el is mult egy pillanat alatt, nem volt időm 3 percesek között azzal foglalkozni, ki van körülöttem.
 


Reméljük mindenki szépen,(viszonylag) gyorsan és komplikáció mentesen fog szülni! :-D
 
 


Halljàtok, lementem a konyhába, csinálni kávét... Nézem az ablakon kint mi van, elvitt mindent a szél. Olyan nagy szél van, h tépi az ajtót lent, olyan mintha be akarna jönni vki. A fejem nagyon fáj, gyerek kiugrik a hasamból.
Néztem az időjárást h mi van, valami Strom Hector nevezetű szélvihar van 70m/h széllel...
 


@annacska15:
Akkor nagyon fain idő van arra.
Itt "csak"záport, zivatart mondd.
 
 


Sziasztok! Pelus kérdésben ki hogy vélekedik? Melyik vált be?

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

cron