Új privát üzeneted érkezett!

macaron, noja, mi is egyidősek vagyunk kb.!

A korábbi vetélésem pont a következő hétnek megfelelő időszakban történt, úgyhogy a jövő hét kicsit izgulós lesz...
Nekem is emiatt ajánlotta a doki az Utrogestant, még akkor is, ha most várhatóan nincs semmi probléma a hormonszintemmel. Úgy mondta, hogy "megnyugtassam vele a lelkem". Ezért szedem, hüvelyi úton, 3x2-t. Nyugodtabb is vagyok tőle.
Nem tudom, mit fog mondani a doki holnap, ha felhívom, lehet hogy a héten újra megyek egy ellenőrző uh-ra, pont emiatt a kritikus időszak miatt. De nem tudom...
Azzal nem vagyok egészen tisztában, hogy védőnőhöz mikor, hogyan kell jelentkezni? Mert azt már kinyomoztam, hogy kihez tartozom, de hogy akkor most fölhívom a megadott számot és kérek egy időpontot? Vagy csak úgy odamegyek a címre egyik nap?? Meg az sem tiszta, hogy milyen vizsgálatokat végez a védőnő és miket a doki? Mert ugyanazt kétszer nyilván értelmetlen. Holnap ezeket is megkérdezem a dokitól.
Aztán hogy mikor jelentsem be a munkában? Alapból úgy tervezném, hogy a 10. hét környékén. Erről mit gondoltok?

A sporttal kapcsolatban: nagyon fontos a mozgás, de a különböző trimeszterekben azért kissé máshogy kell  végezni bizonyos dolgokat. Így az elején pl. ajánlatos kerülni az ugrálást, rázkódást, a túl nagy intenzitást, de szerintem ezeket az ember érzi is. Én pl. ha akarnék, sem tudnék túl intenzíven - úgy mint azelőtt - edzeni, mert a légzésem sem bírja. Fáradékonyabb vagyok, jobban esik a dinamikus, de nyugodtabb mozgás, a sétálós gyakorlatok. Kis súlyokat is lehet használni, hogy erősítsük és szinten tartsuk magunkat ilyenkor is, de az erőltetést kerülni kell.
És persze a hasizom gyakorlatok is tiltottak az első trimeszterben! Röviden ennyi okossággal tudok szolgálni.
MIndig azt mondják, hogy kérdezd meg az orvosodat sport előtt, de azért azt tudni kell, hogy sok doki nagyon maradi gondolkodású és szerintük a sport terhesen ördögtől való. Szóval azért azt is fenntartással kell kezelni, amit a doki mond... Az persze más, ha valaki valamilyen kockázati csoportba tartozik vagy szövődménye van. Ott tényleg a doki szava dönt.

Picnicky
 


@macaron:


Hüvelyi uh-t csinált a dokim, és 19-én megyek legköözelebb.
A múlt héten még nekem is alig volt egy kis tünet, de a héten nagyon felerősödött. Most konkrétan rosszúl érzem magam.
Szerintem szeptember eleji lesz a baba. Egyébéknt a lányom is szeptember 3-án született, és őt pár nappal korábban vettük észre, mint a mostanit. :D


@picnicky:


Akkor te is inkább szeptember eljére várod? Most hogy is állsz a hetekkel?

Sztem védőnőhöz simán bejelentkezhetsz, ha már van szívhang. És igen, jelentkezz be, mond egy időpontot, elmész. Ő nem végez túl sok vizsgálatot, csak méréseket. Vérnyomás, súly, ilyesmi. Nálam minden hónapban mérte a vizeletben a fehérjét, minden trimeszterben ő csinálta a terheléses cukor mérést, szerencsére tesztreggelis volt nekem, nem a glükóz löttyös.

Mozgás érdekes dolog. Pénteken elmentem zumbára, jól esett. Fogok is menni heti 1 alkalommal egyenlőre, aztán meglátom. A csoportban volt 3-4 kismama is, az utolsó kb 1 hónapja szült, addig járt, amíg jól esett neki. Semmi gond nem volt!
Nekem hiányozna is a mozgás, plusz tényleg nem szeretnék megint 30 kilót hízni. Azért az nem jó, és már nem 31 éves vagyok, a szervezetem is más.


Lilypie Maternity tickers
 
 


@noja82:


7 hetes 1 napos vagyok elvileg. Szülésre még senki nem mondott semmi dátumot, a 40 hét jön ki augusztus 30-ra. Könnyen elképzelhető, hogy átcsúszom szeptemberre, majd meglátjuk, hogyan fejlődünk.

Köszi a segítséget a védőnőhöz! A jövő hetet még kivárom - babonából... -, de szerintem minden rendben lesz, és akkor utána bejelentkezem.

Picnicky
 

 
 

Sziasztok! 
Nálam még nagyon friss a hír, 4hetes 3napos vagyok  Október közepén volt egy missed ab-m... :( Szóval most azért aggódok rendesen... Nem szeretném újra átélni sem az abortuszt, sem a kórházi "élményeket"...  
Bízom benne, hogy ez a terhesség most máshogy alakul! Remélem vannak itt is sorstársaim?
 
 


@noja82: Én műszaki menedzser vagyok (végzettségem) de gyakorlatban termelési előkészítő vagyok. Építkezéseken a főépítésvezetővel összedolgozva számolom az építőanyag mennyiségeket (mennyire lesz szükség) azokat megrendelem, alvállalkozókat keresek, összegzem az ajánlataikat, szerződéseket írok és a végén az átadási dokumentációk összeállítását is én csinálom. :) 


Bár én most itthon vagyok, mert a lombik sok időnket elvette és heamatoma miatt 2 hétig feküdnöm is kellett. Felmondtam, így mindnekinek könnyebb. 


 


Kívánósság: én is a mandarint kívánom nagyon  és a kivit. A férjem a múltkor már egyszerűbbnek találta ha vesz egy kisebb rekesz mandarint úgy fogy . Egyébként a fagyit kvánom még  de kontrollálni kell mert már így is vagy 2 kilót híztam. 


Lilypie Maternity tickers
 


@zyxton:


Szia!

Nekem augusztusban távozott szövődménymentesen az első, nagyon várt pici...  Abszolút együtt érzek veled, én is félek kicsit, főleg, mert pontosan ez az a hét, amikor legutóbb a bajok kezdődtek (barnázás...). Lelkileg nagyon megterhelő volt, nehezen lettem túl rajta.  

Viszont nem tudom, te hogy vagy vele, de nekem most elejétől fogva nagyon más a terhességem. (Pillanatnyilag a 8. hétben járok.) Legutóbb nem voltak tüneteim, alig éreztem valamit, most meg hamar jött az émelygés, rosszullét, szagérzékenység és még egy sor más tünet, ami azóta is megvan. UH-n, laborban a doki mindent rendben talált, Utrogestant is szedek, csak a biztonság kedvéért, ezért bebiztosítva érzem magam.  Ha túléljük ezt a hetet, azt hiszem nyugodtabb leszek. 

Második nekifutásra biztosan minden rendben lesz, gondolj erre te is! Hinni kell benne. Vigyor


Picnicky
 


Sziasztok kismamik!

Bocsi, hogy ilyen későre írok csak, de igencsak összesűrűsödtek a napjaink, mindennapra van valami program, plusz dolgozom is. Mindig olvastalak Benneteket, csak mobilról valamiért nem enged belépni, így gépről tudok csak válaszolni. Már nem emlékszem pontosan, hogy ki dobta fel a következő témákat, de kicsit írok én is. 

Mozgás: nagyon sokáig sportoltam (kosárlabdáztam, később gyephokiztam, tollaslabdáztam), de aztán egy baleset véget vetett ennek, és sajnos azóta kb mindentől tiltva vagyok. A legtöbb, amit tehetek, hogy jó hosszakat sétálok, a munkahelyem kb. 30 percre van, úgyhogy minimum napi 2x ennyit meg is teszek. Szerintem az ugrabugrálós részeket ki kell hagyni, de egyébként ami jól esik és nem megterhelő, azt lehet. Végülis a kismama érzi, hogy neki mi a jó. És ami neki jó, az jó a babának is.

Munka: én jelenleg (9 hónapja) recepciós vagyok egy panzióban. Sajnos kis panzióról van szó, így egyben báros is vagyok, és néha takarítani is kell, amikor a takarítónő kiesik, szabad stb. Szeretem a munkám, de mostmár kezdett igencsak megterhelő lenni. Alapjáraton elég sok olyan dolog van, ami megterhelő, szerencsére a közvetlen kolléganőm tud a babáról, úgyhogy ő átvállalja ezeket a dolgokat (hólapátolás, emelés, cipelés). A főnökeim még nem tudnak a babáról, úgy tervezem hogy 23-i dokilátogatás után, amikor már amúgyis eltelik a 12 (13) hét, akkor szólok. Kicsit izgulok, mert november elején lett új kolléganő, és akkor kérdezte meg a főnök, hogy tervezünk-e babát a közeljövőben. Én meg simán rávágtam, hogy nem. Még akkor pozitívat teszteltem.  Ezt valamiért a sors akarta így.

Progeszteron: nem tudom már ki kérdezte, de én nem Utrogestant kaptam, hanem Arefamot. 5 hétig kellett 2x1-et, most csak este 1-et, még 2 hétig. Az én esetemben abszolút nem volt indokolt, de mivel kissé paranoiás vagyok, és alapból úgy mentem a 0. uh-ra hogy volt egy sor kérdésem, a doki azt mondta hogy kerüljük el annak a lehetőségét, hogy netalán elmenjen ez a baba. Mi egyébként 7 hónapot vártunk rá, és a végére kezdtem bekattanni, mindenki azzal jött, hogy ne görcsöljek, majd jönni fog stb. Hát, aki ennyire vágyik babára, az nem igazán tud nem görcsölni... Tudom, sokan vannak, akik ennél jóval többet várnak babára, de engem nagyon megviselt ez a 7 hónap is. Ráadásul pont a pozi teszt előtt derült ki, hogy IR-em van, és PCOS gyanú. Szerencsére utóbbi nincs, az előbbi kis mértékben, úgyhogy kerülöm amennyire lehet a cukrot és a fehér lisztet, helyette rengeteg gyümölcsöt eszek.

Rosszullét: már akartam is kérdezni, van valaki, aki fogyott az első trimeszterben? Rám másfél hete olyan rosszullét tört, hogy nem bírok semmit enni, úgy könyörög mindenki, hogy valamit egyek, bármit. Sajnos tényleg semmit nem kívánok, és a vajas kenyértől is hányni tudok, ráz a hideg, egésznap rossz a közérzetem. Olyan kajákra nem bírok ránézni, amit eddig imádtam. Kívánós nem vagyok, de mostanában csak a kefírt tudom megenni sima pereccel vagy kiflivel. Borzasztóan tudok szenvedni, van egy-egy délután, hogy erőm sincs felkelni az ágyból, annyira rosszul vagyok. Iszogatom a gyömbér teát, néha segít. Remélem mostmár hamarosan elmúlik, elég nehéz így dolgozni, de tudom hogy legalább ott van Ő. Kacsintás Egyébként 3 kg-t fogytam, a körzeti doki szerint nem vészes, felírt vasat. Azt mondta vitamint továbbra se szedjek, csak folsavat. Ma 11+4. Nemsokára vége a kritikus első trimeszternek...

Ne haragudjatok, hogy ilyen hosszúra sikerült, igyekszem többször jönni, de addig is mindenkinek kitartás, csak jó híreket hozzatok. 

Timi

Lilypie Pregnancy tickers
 
 


Sziasztok!
De jó, hogy ilyen sokat írtatok :) Igyekszem mindent elolvasni :D

Én ma megyek ugye dokihoz, este 7-re. Nagyon izgulok. Mindenesetre már faszán tűnik el a derekam, ez nálam mindig az első, utálom :( Férjem is mondta, hogy "gömbölyödöm" - jó, eleve gömbölyű vagyok, de úgy deréktájon gömbölyödöm :D 

noja, egy nyelvész általában kutatóként dolgozik. Vannak elméleti nyelvészek (ülnek, gondolkodnak, kísérleteznek, megállapítanak), és vannak alkalmazott nyelvészek (pl. nyelvtanítás kérdéseivel foglalkozók, szociolingvisztikával - nyelv és társadalom, pszicholingvisztikával - nyelv és elme stb. foglalkoznak.) A számítógépes nyelvészet is ez utóbbi kategória. A számítógépes nyelvészet, vagy nyelvtechnológia lényege, hogy mindenféle alkalmazásokat fejlesszünk. Fordítóprogramok, szótárak stb. Végső soron mesterséges intelligencia - nyelvet értő és használni tudó gépek :)
Akkor ha mész babázni, a vendégeid bajban lesznek, kereshetnek új maniküröst :D 
De az a +30 kiló nincs már rajtad, nem? A profilképeden nem úgy nézel ki, mintha rajtad lenne :)

kívánás: nem is tudom. Korábbi terhességeknél nagyon ment a vajas-májkrémes kifli savanyú uborkával. De mint állat. Most meg jól esik a kígyóubi, almát ennék folyamatosan. De inkább az van még, hogy éhes vagyok, de nem esik jól semmi.

macaron, nekem meg egyik percben melegem van, a másikban megfagyok... 
Mi a helyzet a vassal?
A niáról láttam egyszer egy videót, szimpatikus volt. Hol jársz helyileg?
CG-vel most még ne foglalkozz, majd a végén lesz jelentősége :)

fanni, én asszem az van, hogy a 12. heti uh-n mondanak egy véglegeset, tehát ha pl. menstruáció alapján x. hó y. napja, de a 12. heti uh-n nem olyan méretű, hanem más, akkor azzal felülírják a menstruációsat. Később már nem fognak változtatgatni.

picnicky, szerintem először hívd fel a védőnőt. Majd megmondja, mikor menj, mert nem érnek ám rá egész nap :) Nálunk heti két nap volt két óra lehetőségünk menni, az előző helyen....
Honnan tudsz ennyi profi infót a sportról? :) 

borstyan, fagyi télen :) Ezt csak egy kismama kívánhatja :D

mat, hát akkor igen kemény a munkád, jó, hogy a kolléganő besegít. De akkor lazán fogja fogadni a főnököd, hogy hopp, bocsi, tévedtem ősszel? :) Sajnálom a fogyást, de biztos mindjárt elmúlik nálad ez az étvágytalanság. Esetleg a hideg kólával próbálkozz, engem megmentett.Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers


Lilypie Pregnancy tickers
 
 
 
 


Nektek szokott szenvedni az üzenet küldés, vagy csak én szívok vele?
 
 


Hátha most!
Hát lányok ne menjetek éhesen boltba. A következő jelenet játszódott le: huuuu briós de jó.. Vegyünk egyet.. Nah jó kettőt. Sétál tovább.. Uuuu kolbászos pizza szelet.. Nahjo egy szeletből meg nem lett baj.. Sétálok tovább.. De basszus, az előbb vettem 2 brióst is... Hmmm... Mi legyen, mi legyen? Kéne mellé egy kis kakaó is.. Szörnyű!!!!
:-D
 
 


Amúgy igényeltem a Nativitas babavárós csomagot.. Hát nem nagyon volt értelme egy nagyon kis egyszerű hipp műanyag kanál és előke volt benne a legertelmesebb benne :D meg ilyen tejfakasztó filteres és prospektusok :D csak ha valaki gondolkodott rajta :D ha van nagyobb gyerkőc akkor a karton bőröndöt, amiben a dolgok vannak, befoghatja játszani :)

Holnap megyek vérvételre és hétfőn reggel védőnőhöz :) holnap pedig elintezem a többi időpont kérést is a beutalókhoz :)

Nálatok mi a helyzet? :-)
 
 


Bocsánat, de csak 3 részletben sikerült
 
 


Megjöttem a dokitól:) 3.5 cm, 10 hetes. Ugrabugrált. Sírtam,mintha az első gyerek lenne. Megpróbálom majd a képet megmutatni. Így augusztus 10-re rakott.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers


Lilypie Pregnancy tickers
 
 
 
 


@aletheia:
De izgi!!!! Gratulálok!! :) olyan jó olvasni, hogy hétről-hétre mekkorát nőnek
Várjuk a képet!
 
 


Fanni, mit csináltál te itt hajnali 4-kor??:)

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers


Lilypie Pregnancy tickers
 
 
 
 


@fanni89: én ma próbálok meg végre bejutni a körzetihez és beutalókat kérni vérvételre. 


A szülész dokihoz, aki remélhetőleg elvállal majd, holnap megyünk. Aztán csütörtökön fogorvos. 

Lányok! Erről a 91 betöltött terhességi naptól igénybevehető családi adókedvezményről tudtok valamit? Mi ugye május vége előtt be fogjuk tölteni, akkor azt a 2018-as adóbevallásnál már igénybe lehet venni? 


Lilypie Maternity tickers
 


borstyan, sőt! Ahogy megvan a 90 nap, doki ad papírt, és már következő havi fizetésednél, ha leadod, úgy is számolnak. Védőnő is tud segíteni ezekkel az ügyekkel.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers


Lilypie Pregnancy tickers
 
 
 
 


@aletheia:


köszönöm :)

Lilypie Maternity tickers
 


@fanni89:


A biztonság kedvéért ma ismét behívott a doki UH-ra, hogy lássuk, nem utal-e bármi problémára, de minden a legnagyobb rendben van!  1 hét alatt 9-ről 16mm-re nőttünk, a szívünk pedig eszméletlen gyorsasággal ver. Férjem is bejött ezúttal és meghatódva hallgatta a szívverést. Zavarban van A laborral is minden rendben, én továbbra is rendszeresen rosszul vagyok, de viselhető, míg hányni nem kell... (Mondjuk ma hajnalban ez is majdnem összejött...)

Most kiválasztottam egy szülésznő által javasolt szülész orvost, oda próbálok minél előbb eljutni - remélem a héten -, hogy végre ne legyek "gazdátlan".  Most 3-4 hétig nem kéne UH-zni, mert én azért nem hiszem, hogy a picit nem zavarja a sok vizsgálat. 
Majd ha a későbbiekben lesz jobb minőségű Uh képem, feltöltöm, mert én is szívesen nézem a tiéteket, a változásokat! Vigyor

@aletheia: A sportról? Életemben jelentős szerepet játszik gyerekkorom óta a mindenféle mozgás, sport, amire nagyobb szükségem van, mint egy falat kenyérre (ez pont rossz példa, mert nem is eszem kenyeret, hihi). Ha nem mozoghatok minden nap, ideges vagyok és türelmetlen, nem bírok magammal. Így már a korábbi terhességi előkészületek (tervezett teherbeesés előtti 3-4 hónap) alatt alaposan utána jártam a témának. Próbáltam szűrni az információk között és csak a hiteleseket megfogadni. Az a jó, hogy eléggé tudatos, szisztematikus ember vagyok, és azt is szoktam érezni, mi és meddig jó nekem és mi az, ami már sok. Úgyhogy mindent elkövetek, hogy a sport, a mozgás továbbra is ugyanúgy a mindennapjaim része legyen, ahogy eddig, csak a helyzethez adaptált, alkalmazkodó formában. Vigyor

Picnicky
 


@aletheia:
Ma mentem vérvételre :) sajnos a legutóbbi Bajcsys vérvételem az után volt, hogy tavasszal elment a baba, uh nem jó élmény... Össze - vissza álmodtam persze emiatt mindent, 4kor úgy döntöttem feladom :D
 
 


@borstyan:
Az adokedvezmenyt szerintem a 91. Naptól lehet igen bevenni és visszamenőleg nem kapunk, uh a 90 napos igazolassal lehet menni a munkáltatóhoz és vagy havonta vagy jövőre egyben kérhetjük.. Asszem :)
 
 


@zyxton:
Szia én is sorstárs vagyok.... Két vetélésem volt egyet konkrétan a markomban tartottam... Nem kívánom senkinek át érzést
 


Szia én is sorstárs vagyok.... Két vetélésem volt egyet konkrétan a markomban tartottam... Nem kívánom senkinek az érzést... Most újra babát várok.. 8hetesek vagyunk és most végre van szivhang... A dokim utrogestant írt fel + magneB6 napi 6 szem és szedek még trimesztert és inofolicot.... Eddig minden rendben van! Csak pozitívan! Másként nem lehet! :)
 


@fanni89:
Kiskonyved van már? Nekem soká lesz, és azon gondolkodom, kiskonyv nélkül is lehet-e menni a vérvételre...

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers


Lilypie Pregnancy tickers
 
 
 
 


@borstyan:


A te munkád is érdkes lehetett! Jó pörgős, és változatos! Nem csodálom, hogy inkább félretetted a babázós időszakban! :)
Mandarin és kivi! Na ez megy nálam is! És most 2 napja már, hogy szinte semmi mást nem bírok legyűrni. Vajas kiflin és gyümölcsön élek! 
Eszméletlen hányingerem van egész nap! Nagyon nehéz így melózni! :P


@aletheia:


Na igen, a vendégeim bajban lesznek, de ha minden jól megy, akkor csak pár hónap kihagyást szeretnék, és mivel kistelepülésen lakunk/dolgozom, így valszeg a többség vissza is fog térni, ha újra munkába állok.
És a +30 kilóm? Jót mosolyogtam, azon, amit írtál. A profilképemen pont terhes vagyok, és kb 20-25 kiló már rajtam van. Próbáltam lecserélni a képet, de vmi miatt nem sikerül. Ha összejön, akkor majd láthatjátok, hogy milyen a babátlan/30 kilótlan Noémi. 50-53 kiló a versenysúlyom. Csengénél is onnan indultam, és most is. Most kb 1,5-2 killó van rajtam.

Nagyon szépen nőnek a babák! Gratulálok!

Mi 19-én megyünk újra dokihoz! Kicsit stresszelek, hogy minden rendben legyen és végre legyen szívhang, bár azt gondolom, hogy amennyire rosszúl vagyok, nagy baj nem lehet! Egy ismerős mondta, hogy a második terhesség már nem olyan mókás, mint az első. Ezt most maximálisan alátámasztom! :(


Lilypie Maternity tickers
 
 


noja, akkor meg kell mondjam, nagyon jól áll neked a +25 kiló :D :D Én utoljára szerintem gimiben voltam annyi, mint amennyi a te versenysúlyod  Lassan enyhülni fog a hányinger. Nekem a 8.hét volt a mélypont, azóta egyre jobb.

mazsola, zyxton, rendben lesz most minden! Hol tartotok a terhességgel?

fanni, és amúgy rendben lett a vérvétel? 

Tényleg érdekel, hogy kell-e hozzá a kiskönyv. Kicsit megszívatott a védőnő, hogy csak 22-én fogad, mert kiskönyv nélkül nincs értelme fogorvoshoz meg háziorvoshoz menni. Akkor meg már betöltött 11. hetes leszek...

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers


Lilypie Pregnancy tickers
 
 
 
 


És már ki kell kapcsolnom az övemet, ha leülök... 4. gyerek, 11. hét...


Táblázat

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers


Lilypie Pregnancy tickers
 
 
 
 


mandarinevők: "Van egy olyan mendemonda, mely szerint ha citrusfélére vágysz inkább, akkor kislányod lesz, ha meg húsra, akkor kisfiad." :D

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers


Lilypie Pregnancy tickers
 
 
 
 


Sziasztok!

Mit gondoltok, az gáz, hogy csak 10. hetesen fogok tudni először a választott szülész dokihoz menni? Február elejére kaptam csak időpontot... 
Szerencsére a nődokim az alap vizsgálatokat, első UH-kat megcsinálta, fölírta a biztonsági progeszteront, de az még ezen a héten el fog fogyni. Tovább nem akarom zaklatni, így is sokat tett értem.
Arra gondoltam, hogy akkor addig bejelntkezem a védőnőhöz, oda hátha hamarabb bejutok, és akkor ő segít átvészelni ezt a 2,5 hetet, és talán a progeszteron felíratásában is segít (talán a háziorvos felírja).

De igazán nem tudom, annyira idegen és új ez az egész intézkedés... 

Köszi minden tanácsot!

Picnicky
 


@aletheia:
Én is dilemmában voltam, ezért amikor kértem időpontot a védőnőhöz akkor rákérdeztem. Azt mondta jobb is ha megvan a vérvétel eredmény első fele. Uh én csak beutalóval mentem :) vérvétel rendben volt, holnap megyek, a hepatitis és egyéb része még 2 hét azt mondják.
Azt nem tudom h a belgyógyászati beutalóval most frankón szakrendelésre kell mennem vagy háziorvoshoz is elég? :D
 
 


@aletheia:
Ja és annyi, h barátnőm vedonoje konkrétan mondta h amíg nincsen fogorvos egyéb eredmény, nincs mit a kis könyvbe írni... :D uh szerintem ne aggódj.. Nekem is össze vissza adják az időpontokat.. Van ami meglesz védőnő előtt, van ami nem... A 12. Hetiig igyekszem elintezni mindent :D
 
 


@picnicky:
Nem tudod felhívni a doki át h írjon még receptet? Nekünk a magán dokinál lehet csak azt is kérni, vizsgálat nélkül. Így egy ezrest kell érte fizetni
 
 


Az a háziorvost jelenti. Mármint a belgyógyászati vizsgálat :)

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers


Lilypie Pregnancy tickers
 
 
 
 


@aletheia:
Kösziii ;)
 
 


@fanni89:


Persze, végső esetben tudok kérni tőle, csak egy receptért külön már nagyon nem akartam mászkálni. Minden nap egy csomó időt töltök reggel és este zsúfolt tömegközlekedéssel, és már egyre rosszabbul viselem. A szagok, a tömeg nagyon kínoz, nem beszélve az állandó cigifüstről, benzingőrzől mindenfelé, tudom, hogy nagyon nem tesz jót... Ezért is lesz jó, ha végre bejelntem a munkában, mert utána némi könnyebbségre, több itthoni munkára számítok. Védőnőt is megkérdezem majd, hogy tud-e valami gyors, helyi megoldást a receptírásra, mondjuk a házidokit. Valahogy lesz, az biztos....
Köszi! Vigyor

Picnicky
 


@aletheia:


Köszi, azért 30 kilóval én úgy éreztem magam, mint egy bálna! :D

Azt hiszem most van a mélypont a hányingernél, rosszúllétnél. Ma "végre" hánytam is, de nem lett jobb! :(

Mandarin téma! 
Csenge lány, nála nem ettem mandarint, de húst igen. :D
Most húsra gondolni sem tudok, a mandarin meg továbbra is megy!

Lilypie Maternity tickers
 
 


@aletheia: hamarosan kiderül, hogy így van-e 


Mi csináltatunk genetikai vizsgálatot vérvétellel ahol majd a nemét is meg tudják mondani 100%-ra.


 


Tegnap voltunk ultrahangon. Annyira gyönöyrű volt! Rendesen kapálózott a pici és meg mernénk esküdni a férjemmel, hogy icipici ujjacskákat is láttunk   4,3 cm és szép szívhang. 


2 hét múlva jön  agenetikai vizsgálat. Most azért izgulunk. 


Lilypie Maternity tickers
 


@noja82:


Ne is mondd, nálam sem javul a helyzet.... Utálok bejárni dolgozni, napról napa rosszabbul viselem a városi közlekedést. 3 közlekedési eszközzel jutok el a munkahelyemre, ebből a busz az utolsó és azon vagyok a legrosszabbul minden reggel - és este se jobb.  Engem az émelygés, a szagok és a keserű szájíz kínoznak a legjobban. Most már ingerültebb is lettem, mert egyszerűen mindenhol büdös van és nem tudok hova menekülni. Nem tudok egy friss, mély levegőt venni, nagyon rossz. Ráadásul indul az influenza járvány, attól is tartok, főleg a tömegközlekedés miatt. Jó lenne már gyakrabban otthonról dolgozni, hogy kisebb legyen a kockázat. Az oltást nem adattam be magamnak, mert szerintem egyrészt nem sokat ér (nagyon változékony a vírus), viszont ahhoz képest meg kockázatos a magzatra. Én nem bízom a bizonytalan vizsgálatokban, amik az ártalmatlanságát próbálják elhitetni.

Picnicky
 


@picnicky:
Ugyan én nem émelygek, de a buszozást én is nehezen viselem.. Most megyek a vérvétel eredményért ez a villamosozás is kiakaszt
Amúgy én munkában egyre türelmetlenebb vagyok... Annyira nem érdekelnek a céges ügyes bájos dolgok, amikor a babám is gondolkodhatnék :D
 
 


Hát lányok én ugyan itthon dolgoozom, de hozzám jönnek a vendégek, így egyszerűen a falnak megyek, amikor leül velem szemben, és a képembe köhög!!! Próbáltam papírmaszkban dolgozni, de ha görnyedek így is nehezen kapok levegőt, úgy meg egyáltalán nem.

Nagyjából mindenkivel össze tudok kapni, minden apróságon. Pedig nekem oda kéne figyelnem, hiszem a vendégekből élek, szval gáz!
Persze most jelentkezik be pár új vendég is, amikor már ott tartok, hogy csökkentem a napi munkát a rosszúllétek miatt4
És én még nagyon az elején vagyok! Még stresszelek is, hogy mi lesz 19-én!


Lilypie Maternity tickers
 
 


Valaki segítsen már hogyan tudom lecserélni a profil képemet, vagy képet küldeni nektek, mert nem jövök rá!


Lilypie Maternity tickers
 
 


noja, tekerj fel a lap tetejére, ott a Kilépés gomb melllett van egy gomb a neveddel. Ha arra kattintasz, tudod szerkeszteni a profilod (pl. képet tölteni fel). 
Képet megosztani én sem tudok, nem látom a gombot, régen itt volt alul. Szerintem rossz oprendszert meg böngészőt használok, sajna.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers


Lilypie Pregnancy tickers
 
 
 
 


@noja82:


Azon a felületen, ahol a hozzászólást éppen írod, a jobb felső sarokban van egy kis zöld dia jel, azt írja, hogy "beágyazott média beszúráa/szerkesztése", én arra gondolnék, hogy azzal lehet képet is felcsatolni. De egyébként csak tipp...

Picnicky
 


@aletheia:
Nekem van opció kepfeltoltesre, de ahogy elkuldenem error.. :D az első uh képet sikerült feltolteni, azóta semmit... :D
 
 


@aletheia:


Igen, ezt megtaláltam, de amint kiválasztom a fájlt és rányomok a mentésre, kapok egy új oldalt, miszerint Error page. 
Vmi nem akar működni!


@picnicky:


Ezt is próbáltam de képfájlt nem enged csatolni! :(


@fanni89:


És neked hol van a lehetőség?

Már csak 1 napot kell várnom!!! Izgulok!
Ma este meg szülinapi vacsira megyünk egy steakhouse-ba. Nem tudom hogy fogom én azt bírni. Azt hiszem közel kell ülnöm a mosdóhoz! :( Ha egyáltalán megbírok maradni az étteremben a szagok miatt!Lilypie Maternity tickers
 
 


Jó reggelt!


Hát, kijjebb kell kapcsolnom az övemet... Sőt. Soha ilyen hamar nem kezdett el nőni a hasam. A derekamnak már búcsút inthetek...

picnicky, én ott nem tudok képet beszúrni :( Alul, a Küldés gomb közelében volt régen egy gomb, de most nem látom.

noja, mindjárt 19-e :) Nekem meg barátnőm fog vacsit főzni, hát, remélem, kibírom mosolyogva :D Kitartás!

Többiek, hogy vagytok? Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers


Lilypie Pregnancy tickers
 
 
 
 


@aletheia:


Ne keseregj a kigombolás miatt! Majd eljön a nap, amikor visszafordul a dolog.
Csengénél és most is már sszinte csak melegítőgatyát, meg leggingset tudok felvenni, mert akkora a hasam a puffadástól, mint másnak 4 hónaposan. 
Ha muszáj farmert venni, akkor előkerestem azt, amit Csenge születése után hordtam pár hónappal, amikor még rajtam volt kb 10 kiló. :D Bár már az sem túl kényelmes! :D

Lilypie Maternity tickers
 
 


Noja82
A mosolygós fej mellet van, ahova kattintani lehet. Ikon már nincs rajta, de kidobja a kepfeltoltesi lehetőséget. De amint mondtam nekem is errort ír a küldést követően.

Aletheia
Én 2 hete kigombolt nadrággal járok dolgozni, mert nem bírom elviselni begombolva. Egy derékmelegítővel tartom a helyén... Szörnyű.. :D és ahogy Noja82 írta a puffadastol(meg alapból pocis vagyok) úgy nézek ki mint egy nem 4 hanem legalább 5 hónapos kismama...
Legyünk túl a 12. Héten h vezessék egy kismama nacit, aztán öröm és boldogság lesz :D bár valszeg akkor is furán fognak rám nézni, mert kismama gatyoban meg az is terhesnek néz ki, aki nem az.. Hát én meg nagyon nagyon annak fogok... :D

Ugye még sokan nem tudják, hogy babát várunk, ezért igyekszem ápol és el takar üzemmódra törekedni az öltözködésnél.. :D Valamelyik nap sirankozok a tükör előtt, hogy minden ruhában tok terhesnek nézek kis.. Erre párom mondja röhögve, hogy de hát az vagy.. Terhes... :D mondtam neki, hogy ezzel most nem segített...
Bár amennyire örülünk ennek a babának a pocakban, az se érdekel ha egy tehénnek néznek és azt hiszik felszedtem x kilót :D
 
 


Na megnyugodtam!

Minden ok volt a dokinál!
Még mindig nagyon picike, szóval nálunk nem is az utolsó mensitől számolódik a dolog.
7,3mm, 6 hetes, jó erős szívhanggal!

3 hét múlva megyünk újra, addig futom a szokásos köröket.
Progeszteront írt fel, mert ugye az utolsó laborom alapján (amiből azt vontuk le, hogy korai petefészek kimerülésem van), alacsony  progeszteron, így a biztonság kedvéért írt fel. 

Sajna a rosszúllétem nem múlik, B6 vitamint mondott, de hozzá tette, hogy nem szokot túl sokat segíteni. Egyek-igyak hidegen, és kolából kirázva a szénsavat, kortyolgassam.

Ja, és így szeptember 10 a dátumom. De ha nem gond, akkor maradnék veletek! :D

Lilypie Maternity tickers
 
 


Sziasztok!

Hát a szokásos nyughatatlan hétvégi énünket hoztuk, olyan fáradt vagyok, hogy ihajj... Középső gyerekem holnap lesz 6, tegnap volt a zsúrja nálunk. Ma meg vérvételre mentem reggel, hát kicsit megkavartam a rendszert... A dokim magánrendelésén kapott lelettel mentem, arra írta rá, hogy mi kell. De az sztk-ban a dokim igazából nem rendel, csak az sztk-t "üzemeltető" kórház externista orvosa. Szóval azt mondták, hogy az sztk-s nőgyógyászatra érkeznek majd a leletek, de hát én oda nem járok. Meg a dokim se... Na mindegy. Meglátjuk.

Hoztam Észtországból konzerv medvehúst, tegnap este megkóstoltuk a barátainkkal. Hát, szerintem drágán árult löncshús, és ennyi :D 

noja, nagyon örülök a kis manónak! Lassan több lesz itt a szeptemberi baba, mint az augusztusi :D 

fanni, én lehet, hogy nem várom meg a betöltött 12. hetet, mert ma is nagyon rossz volt már nadrágba bújni. Az a mázlink, hogy nem télen szülünk, és nem kell télikabátot szerezni majd a 8 hónapos terhes hasunkra :D

És hogy vannak, akik már betöltötték a 12. hetet? charadine, mat?

Hajrá munka, boáá.

TáblázatLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers


Lilypie Pregnancy tickers
 
 
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?