A korábbi vetélésem pont a következő hétnek megfelelő időszakban történt, úgyhogy a jövő hét kicsit izgulós lesz...

Nekem is emiatt ajánlotta a doki az Utrogestant, még akkor is, ha most várhatóan nincs semmi probléma a hormonszintemmel. Úgy mondta, hogy "megnyugtassam vele a lelkem". Ezért szedem, hüvelyi úton, 3x2-t. Nyugodtabb is vagyok tőle.
Nem tudom, mit fog mondani a doki holnap, ha felhívom, lehet hogy a héten újra megyek egy ellenőrző uh-ra, pont emiatt a kritikus időszak miatt. De nem tudom...
Azzal nem vagyok egészen tisztában, hogy védőnőhöz mikor, hogyan kell jelentkezni? Mert azt már kinyomoztam, hogy kihez tartozom, de hogy akkor most fölhívom a megadott számot és kérek egy időpontot? Vagy csak úgy odamegyek a címre egyik nap?? Meg az sem tiszta, hogy milyen vizsgálatokat végez a védőnő és miket a doki? Mert ugyanazt kétszer nyilván értelmetlen. Holnap ezeket is megkérdezem a dokitól.
Aztán hogy mikor jelentsem be a munkában? Alapból úgy tervezném, hogy a 10. hét környékén. Erről mit gondoltok?
A sporttal kapcsolatban: nagyon fontos a mozgás, de a különböző trimeszterekben azért kissé máshogy kell végezni bizonyos dolgokat. Így az elején pl. ajánlatos kerülni az ugrálást, rázkódást, a túl nagy intenzitást, de szerintem ezeket az ember érzi is. Én pl. ha akarnék, sem tudnék túl intenzíven - úgy mint azelőtt - edzeni, mert a légzésem sem bírja. Fáradékonyabb vagyok, jobban esik a dinamikus, de nyugodtabb mozgás, a sétálós gyakorlatok. Kis súlyokat is lehet használni, hogy erősítsük és szinten tartsuk magunkat ilyenkor is, de az erőltetést kerülni kell.
És persze a hasizom gyakorlatok is tiltottak az első trimeszterben! Röviden ennyi okossággal tudok szolgálni.

MIndig azt mondják, hogy kérdezd meg az orvosodat sport előtt, de azért azt tudni kell, hogy sok doki nagyon maradi gondolkodású és szerintük a sport terhesen ördögtől való. Szóval azért azt is fenntartással kell kezelni, amit a doki mond... Az persze más, ha valaki valamilyen kockázati csoportba tartozik vagy szövődménye van. Ott tényleg a doki szava dönt.