Új privát üzeneted érkezett!

@edke6:
Én sajnos nagy kávéfüggő vagyok, de a reggeli egyre limitáltam a korábbi hármat a babaprojekt miatt. Ha nagyon nem bírom, iszom egy koffeinmenteset délután.

Ewuss28: üdv a klubban! Mi is 2018 óta próbálkozunk, közel egy éve.
Én is Trimeszter 1-et szedek, bár az endokrinológusom a Femibionra esküszik, a jobban hasznosuló folát miatt. Voltatok már valamilyen orvosi vizsgálaton? Neked is sok sikert, mielőbbi pozitív tesztet kívánok!

Denisa84: ne idegeskedj, a ciklusra sok minden hatással van, a stressz is. Biztos lesz peteérésed, csak ebben a ciklusban kicsit később.

Én pénzügyi területen dolgozom, nálunk is a stressz a gond, bár ez semmi az előző munkahelyemhez képest.
 
 



Ma reggeli és a tegnap elötti. Hatàrozottan erősebb Annyira boldog vagyok

Nekem nagyom ne vált a trimeszter december elején hagytam csak abba a fogamzás gátlót. És már is sikerült. Pedig édesanyámnak hónapokig ment utána, hogy nem jött meg utána hormontkapott akkor meg nem akart elmúlni neki.
 
 



Ma reggeli és a tegnap elötti. Hatàrozottan erősebb Annyira boldog vagyok

Nekem nagyom ne vált a trimeszter december elején hagytam csak abba a fogamzás gátlót. És már is sikerült. Pedig édesanyámnak hónapokig ment utána, hogy nem jött meg utána hormontkapott akkor meg nem akart elmúlni neki.
 
 

 
 

@rea33: Igen voltam dokinál, azt mondtam, hogy amíg nem jár le az egy év addig ő nem szívesen kínozna. Mondta hogy várjunk még két ciklust főleg úgy, hogy úgy néz ki van peteérésem meg az úszók is célba tudnak érni. Azt tanácsolta, hogy minél többet legyünk együtt, szte a 2 naponta a legjobb. Kérdezte szedek-e vitamint mondtam neki a Trimeszter 1-et azt mondta az jó azt szedjem tovább. Én építész vagyok (a férjem is). Ülök egy irodában egész nap. Nem mondom, hogy stresszes lenne ráadásul a férjem a kollégám szóval szeretek itt dolgozni.
 
 


Olyan furcsa olvasni, hogy lassan 1 éve próbálkoztok. Nekünk meg a második hónapban már itt van. Pedig most ilyen nem törödömben csináltam. Nem figyeltem mikor szexelünk. Ittan a teát mikor eszembe jutt vitaminnal ugyan ez volt a szitu. Persze most már jobban figyelek erre.
Teát folytassam vajon? Valahol olvastam, hogy magzat védő hatása is van. Erről tudtok valamit?
 
 


@csipke5:


A teát ne idd már, mert állapotosan csak nagyon kevés gyógynövénytea ajánlott. Ha jól emlékszem a málnalevél ajánlott, de érdemes utánnaolvasni.

 
 


@ewuss28:
Köszi a választ. Akkor maradok a gyümi teáknál bár még éppen, hogy látszik a teszten de kajákban már nagyon válogatós lettem. Meg inni valókban is.
 
 


Sziasztok! :) Szeretném a segítségeteket és a véleményeteket kérni, hátha járt már valaki hasonló cipőben, mint én és tapasztaltabb nálam. Férjemmel november óta dolgozunk a baba projekten. Eddig sajnos eredménytelenül. Első próbálkozásra, majdnem szerencsénk lett, minden terhességi tünetem meg volt, de mégsem estem teherbe. Ebben a hónapban ugyanezt eljátszotta a szervezetem (tüneteim adottak voltak: hányás, émelygés, fáradtság, mellfájdalom), de sajnos ma reggel megérkezett a nagyon nem várt... Középidőben mindent úgy tettünk, ahogy a nagykönyvben meg van írva (ovulációs teszt, peteéréshez igazított együttlét) mindezek mellett, már augusztus óta szedem az Infolic-ot és a méhpempőt, a legutolsó peteérésemtől ittam a palástfű teát és mától kezdtem el inni a cickafarkfű teát. Tehát ami női oldalról szükséges, úgy gondolom megvan (ha valakinek van még tanácsa nagyon szívesen fogadnám). Ráadásul a nőgyógyászom is mindent rendben talált szervileg is és hormonháztartásilag is. Ezek után szöget ütött a fejemben, hogy lehet nem is velem van a baj. Esetleg valaki próbálta már vagyis próbáltatta már a férjével, párjával a férfi termékenységi tesztet? Olvasni jókat olvasok róla, de személyes véleményekre lennék kíváncsi. Válaszotokat előre is köszönöm! :)
 


@csipke5:
Sajnos nem mindenki ilyen szerencsés, hogy azonnal összejön a baba. Akinél semmi gond, nehezítő tényező nincs, annak szerintem 3-4 hónap max. A barátnőim is 1-2 hónap alatt terhesek lettek.

Szerintem sem javallott a gyógytea terhesen.

Ewuss28: ez tök jó, szerintem a munkahely, a stressz szint sokat számít. :) Én is szeretem a munkahelyemet.
 
 


@velvet93:


Szia, a tesztről nem tudok nyilatkozni, mi elmentünk magán dokihoz a férjemmel. Szerintem a teszt nem elég pontos, mert csak azt mutatja ki jó sok pénzért, hogy van-e gond, azt nem, hogy pontosan mi. Mivel a férjem is nagyon szeretne már babát, ezért nem is volt kérdés, hogy megvizsgáltatja-e magát vagy sem. Megvizsgálták ultrahanggal, szervileg minden rendben, viszont a vitt minta alapján katonákból lehetne több. Erre egy vitamint javasolt a doki, 3 hónapos kúrával. Elég horror ára van, de hálisten Ausztriában megtaláltam sokkal olcsóbban és megrendeltem. Most fogja elkezdeni, azt ígérik ettől dupla annyi lesz a mennyiség, és a gyorsaságra is pozitívan hat.
 


@denisa84:


Igazából én sem a tesztre szeretnék hagyatkozni. Csak kiinduló pontként, van-e probléma vagy nincs. Ne adj Isten, ha van természetesen dokihoz fordulunk. Drukkolok nektek, hogy a kis katonák duplázódjanak meg! 
 


@velvet93:
Spermavizsgálatot államiban is csinálnak teljesen ingyen, a Sote-n és talán a Honvédban. A pasik vizsgálata lényegesen egyszerűbb. Szerintem jobb egy andrológussal megnézetni, nem tudom, hogy a házi tesztek mennyire megbízhatóak. Már ha rá tudod venni a párod, hogy elmenjen, tudom, van, aki hiúsági kérdést csinál ebből.

Denisa84: milyen vitamint szed a párod? Spermaképben nem vagyok annyira otthon. Hány millió / ml-től számít jónak?
 
 


@rea33:


Profertil a neve. Nekünk azt mondták, és ezt is olvastam, hogy milliliterenként 15 millió a normális, a férjemnek 8 van. Ha tényleg dupláz a vitaminok által, akkor pont jó lesz. Nagyon bizakodó vagyok, de ennek is idő kell, a 3 hónap a minimum. Persze közben is történhetnek csodák, azért ez sem nulla, csak kevés.
 


@denisa84:
Ilyen esetben az inszeminálás nem kerül szóba?
 
 


Profertil recept nélkül kapható? Sztem én is beszedetem a férjemmel..
 
 


@csipke5:


Dehogynem, rá is írták a papírjára, de úgy elkeseredtem tőle, hogy inkább nem vettem róla tudomást :D
Na jó ez túlzás, most február 18-án megyek nődokihoz, és mindent elmondok neki. Ha ő is azt mondja, hogy ne várjunk 3 hónapot, és inszem, akkor belevágunk.

 


@gkata78:


Igen, recept nélküli, 17 ezer ft 1 havi adag... Durva ára van, de mindenki dicséri. 3 havi 49ezer, ezt találtam meg Ausztriában 33ezer Ft-ért. Hálisten van ismerősöm, akihez tudtam rendelni, így már meg is érkezett, a napokban át is hozzák nekünk :)
 



Ma reggel se birtam ki. Alsó a mai de nem első hanem második pisiből. Egyre több tüntem vam

@denisa84
Szerintem ne keseredj ezen el. Ha így akkor így. A lényeg az eredmény nem?! persze én könnyen beszélek. Viszont szerintem ha párod nem érzi gáznak pedig vele van a “baj” akkor te se. Amint még esetleg meg próbálhatok az a hús, tej, tojás minimalizálása. Sajnos teli van nő nemi hormonnal meg toxinokkal amik okozhatnak ilyen gondot.
 
 


@rea33:
Igen én is napi 1-re csökkentettem bár én annyira függő nem vagyok! :-) közben már utána jártam a dolgoknak és a terhesvitaminba van több vas ami megfoghatja a hasad illetve a székleten is látni hogy jóval sötètebb.
Vérvételem elég gyatra lett sajnos. A bilirubinom magas, el is küldtek hasi uh-ra. Valamint a vérképem enyhe vashiányos anaemiát (vérszegénysèg) mutat...minden évben járok vérvètelre csak hogy tudjam minden oké. Soha nem volt ilyen rossz mint most. Nem is èrtem miért van hisz mindent ugyan úgy csinálok mint eddig, pluszba vitamint is szedem. Ennyi változott csak meg hogy próbálkozuk a babával.

Csipke5: Gratulálok! :-) tényleg egyre többen leszünk ez tök jó!

Ewus üdv köztünk! Remélem neked is minél hamarabb összejön! : -)
 
 


@edke6:
Milyen vitamint szedsz? Lehet nem elég jó minőségű. Sajnos sok haza vitamin nem az igazi.
 
 


Sziasztok én a jutavit magzatvédőt szedem de ma már nem veszem be! nem tudom hogy ez okozza e a problémám de borzasztó hascsikarások jönnek rám és folyton megy a hasam ráadásul zöld a székletem.... valentín napkor kell menjek az orvosomhoz addig nemszedem ezt a vitamint! Remélem ez okozza a problémát és nem valami más....
 
 


@lena28:
Az furi. Hasmenes nekem is van de tuti attól hogy minden szart össze eszek. kívánósság elkezdődött. Én trimesztert szedek és semmi bajom. Ha vét szegény vagy akkor szerintem valamit kéne szedj. Ha abba hagyod ronthat a helyzeten.
 
 


@lena28:
Bocsi félre néztem nem neked lett rossz a vérképed.
 
 


Èn még nem voltam laborba :) én csak a tyúkhús levest kívánom tegnap előtt főztem is azóta azon élek! ezen kívül pedig nem lettem össze vissza zabálós ugyan úgy eszek mint eddig amit megkívánok... ezért nem értem miért van ez az állandó hasmenés....
 
 


@csipke5:


Jutavitet szedek én is. Arról olvastam, hogy másnak is megszínezte a székletét mert több benne a vas. Hasam nem megy tőle nekem, de néha nekem is furcsa érzés van a gyomromba :-)
Trimesztert akartam én is, de sok rosszat olvastam róla. Megzavarta sokaknak az amúgy szabályos ciklust stb. Én örülök, hogy a fogamzásgátló abbahagyása után nem lett össze vissza az egész, előtte az volt nagyon is, volt hogy kimaradtak hónapok. Most így hogy 25-26 naposak a ciklusaim nem mertem bevállalni ez miatt.
Nem hagyom abba, nem szeretném ha rosszabb lenne. Doki írt fel MaltoferFol vastabit, régen szedtem már ezt de mindig megfogta a hasam sajnos.
 
 


28-29 naposak bocsánat :-) Lehet vissza kellene térnem az Elevitre.. nem tudom. Attól bajom nem volt, max kicsit mintha többször lettem volna tőle éhes. Amit még nem próbáltam de szemeztem vele az a Femibion.
 
 


@lena28:
Megpróbálnék más vitamint a helyedben. Plusz beszélnék dokival. A zöld széklet nem annyira oké... nehogy baja legyen a babának.
Nekem sok minden változott étkezés terén. Van amitől már most émelygek. Ma reggelre a melleim is megdagadtak
 
 


@edke6:
Decemberben hagytam csak abba a foggátlót. Utána 32 napra jött meg most meg már pozik a tesztek. Úgyhogy én rosszat nem tudok rá mondani. :) tabi elött nagyon rendszertelenek voltak a ciklusaim. Volt annó hogy ki is maradt. Utána nyílván a fogamzásgátló miatt be állt. Féltem, hogy megint ez lesz.
 
 


Nekem jó pár félig megkezdett vitamin csücsül otthon amivel nem tudom mit kezdjek. Pár vitamint kipróbáltam már, asszem az abszolút befutó a Trimeszter lett. Ott kezdtem, hogy mikor elkezdtünk beszélni a babaprojektről akkor gondoltam veszek vitamint de nem akartam akkor még drágábbat venni így vettem a DMes olcsót. Nem volt különösebben semmi vele, beszedtem nem éreztem semmit. Aztán mikor élesben belevágtunk váltottam Czeizelesre. Az első hónapban rendesen terhestüneteket okozott plusz eltolta a menzeszem kb 10 nappal. Amúgy sem túl pontos mióta abbahagytam a fogamzásgátlót (másfél éve) olyan 30-38 nap között mozog. Abbahagytam a czeizelt mikor rájöttem hogy avval lehet a gond. Utána az egyik ismerősöm ajánlotta a Gravidát ezért kipróbáltam. Szintén hányingerem volt tőle főleg peteérés utáni 2 hétben. Az még jobban nem tett jót a ciklusomnak. Akkor olyan 50 napra jött meg. Utána abbahagytam mindent csak folsav meg C vitamin. Aztán novemberben vettem femibion 0t. Attól féltem mert sok helyen olvastam hogy hányingerük volt a csajoknak tőle. Hát nekem nem volt semmi bajom tőle. Így ettől felbuzdulva megnéztem melyik vitaminban mi van és mennyi és így gondoltam kipróbálom a Trimesztert. Sokat nézegettem már előtte. Nekem ez bevállt. Második dobozt szedem belőle. Próbáltam rávenni a férjem, hogy vegyük meg neki a férfi párját, de amilyen kis anyagias sajnálja rá a pénzt (amúgy télleg húzós 16-17ezer). Úgyhogy megnéztük mik vannak benne meg ő utánnaolvasott hogy mik ajánlottak és egyesével megvettük (folsav, cink, szelén, E, D, C).
 
 


Köszönöm a válaszokat! :) jövőhéten megyek a dokihoz addig nem szedem tovább! + A labor vizsgálat után úgy is többet tudunk hogy mire van szükségem,A femibion-on gondolkodtam én is :)
 
 


@lena28:
Folsavat mindenképp szedj addig is.

@ewuss28
Nem semmi! Jó sokat szívtál akkor velük. Én már a fogamzásgatló abba hagyása elött kezdtem a trimesztert. Hogy elég felkészült legyen a szervezetem. Én is mondtam páromnak a férfi vitamint a válasza az volt, hogy mivel már van 1 fia (5éves) így nem lesz rá szükség főleg, hogy közben leszokott a cigiről is. Végülis igaza lett
 
 


Lányok segítsetek. Egèsz nap szurkált a méhem volt hogy enyhén de volt egy-két nagyobb szúrás is. Most viszont észrevettem a wc papíron hogy vérzek. Enyhén inkább barnázás. Ez a 18iknapom, ilyen még sosem volt. Egyszer megjött a menzeszem a 17iknapon de az valószínüleg a cickafark teáktól volt amit túl erösre föztem.
 
 


Sziasztok! Nekem 7 napja késik a menstruációm, pedig általában mindig pontos. Megszakitásos módszerrel védekeztünk, de a ciklus vége felé ( jóval peteérés után, a menstruáció előtti napokon) nem védekeztünk. Azóta csináltam már 3 terhességi tesztet, de mindegyik negatív lett. Lehetséges,hogy terhes vagyok? Ja egyébként semmi tünetem, még a mensis tüneteket sem érzem.
 


@ewuss28:
Mikor ovuláltál? Beágyazódás tünete is lehet. Drukkolok.
Szerintem én éreztem a begyazódást erősen nyilalt a hasam fél napig. Hirtelem jött és ment. De nem véreztem.
 
 


@csipke5:


Elvileg szombaton. Elfelejtettem ovutesztet csinálni így vasárnap csináltam akkor is erős volt még a két csík talán egy picivel volt halványabb a második, kedden meg már jóval halványabb volt szóval szombatot valószínűsítem.
 
 


@ewuss28:
Hmm akkor elvileg még korai de ki tudja. Még mindig szurkál? Vérzés Azóta hogy áll?
 
 


@csipke5:


Igen szurkál most is érzem. Enyhe barnázás. Nem erősödött.
 
 


Sziasztok:) beágyazódásos vérzés ügyben van valakinek tapasztalata? Én ma vagyok a 10. Dpo-n, meg van 4-5 napom a nem vártig. Igazából a 8. Dpo-n délután halvány pozit teszteltem, 9. Dpo-n reggeli predictor elég erős két csíkos, ma, a 10-en meg erősebb lett. Tegnap a pozi teszt UTÁN kis rózsaszínes-barnás cucc jött de csak törlésnel. Van már két gyerekem, igaz rég voltam terhes velük (17 és 15 évesek) de nem emlékszem beágyazódásos vérzésre. Elvileg ugye beágyazódás után termelődik a hcg, szóval hogy lehet utána beágyazódásos vérzés? Vagy csak mélyebbre furta magát? Szóval akinek van ilyen tapasztalata, legyszi ossza meg velem :) megy mindenkinek a drukk ami nekem segített az sztem a q10. Napi 600-800 mg két részletben :)
amy
 
 


@amy:
Szia! A hcg csak beágyazódás utan kezd termelődni. Ismételj szerintem tesztett nezd meg, hogy erösebb lett e.
 
 


Nem tudok mobilról képet csatolni a teszt ről, bent a melóhelyen megprobalom :)
amy
 
 


@csipke5:
Erősebb lett ma reggel :) ezért nem is értem... Elég erős csíkok lettek, délelőtt megprobalom bentről feltenni :) igazából még is lepődtem, hogy ilyen erős, de tuti ma vagyok a 10. Dpo-n, mert ovuteszteltem.
amy
 
 


@csipke5:
Jaj most visszaolvastam kicsit, hatalmas gratula a pozi tesztedhez
amy
 
 


@amy:
Köszönöm én is neked. Én is csináltam ma is de asszem lassan abba hagyhatom. Mert már majdnem olyan erős mint a másik. Pedig mára nem vártam. Remélem semmi baj nincs nálad. Lehet érdemes dokihoz menned.
 
 


Amy: üdv a fórumon, grat a pozitív tesztekhez!

Eeuss28: szerintem lehet beágyazódás. Kb. 5 nap alatt ér le a megtermékenyített petesejt a méhbe, a beágyazódás ezt követően a 7-10. Nap környékén végbemegy. Drukkolok!

Betty112: szerintem ha a tesztek negatívak, kicsi az esélye, hogy terhes vagy. Nem lehet, hogy csúszott a peteérésed, és emiatt tolódik a ciklus? Vagy hőmérőztél / LH teszteltél, és tuti a peteérés?

Denisa84: írj majd, mi volt a dokinál! A férjem családjában volt hasonló gond, és a vitaminok sokat javítottak a spermaképen. Szóval lehet, hogy érdemes várni kicsit, de a doki majd biztos kiokosít titeket a lehetőségekről.
 
 


@csipke5:
Meg múltkor bejelentkeztem a sima éves vizsgálatra, febr. 21-re kaptam időpontot ha nem erősödik ez a rózsaszínes-barnás cucc, felhivom, de amúgy nem látna semmit meg ugye... Igazából a teszt tényleg meglepően erős ahhoz képest h meg van jó pár napom a mensiig. Most a 11. napon volt ovum, meg csak a 21. ciklus napon vagyok, de nekem 26-28 naposak eleve...
amy
 
 


Mármint ha erősödik vagy rendes vér lesz, akkor hívom na:)))
amy
 
 


@betty112:
Szia. Nekem előzőleg 4 napot késett. Negatív tesztek aztán meg is jött. Most a nem várt elött 4-5 nappal már érzékeny tesztel halvány pozi lett. Nagyon sok minden miatt lehet, hogy nem jön meg. Hormonzavar vagy ciszta...stb. Tudod esetleg hogy mikor ovuláltál? :)
 
 


@rea33:
Köszi persze megy a fosas ezerrel h minden oké legyen
amy
 
 


@ewuss28:
Szia, simán lehet, nekem is a 20. ciklus napon volt ez... Az nekem a 9. dpo. De már az 5-6. napon szurkalt nagyon sokat a petefészkem és a mehem. Ha az volt, holnap-holnapután 10-es teszt mutatna sztem
amy
 
 


@ewuss28:
Hányadik Dpo-n vagy most?
amy
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: