Új privát üzeneted érkezett!

@rea33:
Szia Eddig sima vérkéen, egy hormon vérképen, egyszer néztük a nődokimmal középidőben, hogy van e peteérés. Ezek rendben voltak, de mind nagyon felszínes, egy alkalmas volt, így kb egyenlőek a semmivel. Májusig várunk, ha semmi, belemegyünk jobban a vizsgálatokba. Az első 3és fél éves.

ewuss28:

Szia hú, 12 hónap, nagyon sok idő Igen, kell ide már minden. Egyik nap teljesen pozitívan állok hozzá, másnap meg egyáltalán nem érdekel, de leginkább nem értem hogy miért nem? Ahol meg megszüli az ágyba majd megöli, oda miért?? Gondolom ezek nem csak az ém szememet/ szívemet szúrják.
Remélem használ a barátcserje, mindenkép írj majd, hogy pozi lett a teszted Ezelőtt is lh teszteztél már? Én már 4-5 hónapban csinátam, de vagy nem volt pozi, vagy ilyen épp hogy.

denisa84:
Szia 21-én nem kell megjönnie, de hol 27 hol 35 napos ciklusaim vannak sajnos..
Az első a 4. hónapban jött össze, most is ez az intervallum volt belőve.
 


Ewuss28: nekünk is ez a 12. próbálkozós hónapunk.

Judit9696: igen, jobb a hormonokat több ciklusban megnézni, bár ha nagy gond van, az látszik rögtön. Nálam már az első kör kimutatta, hogy gond van.
Nekem is változó a lelkiállapotom a baba téma miatt, hol pozitívan állok hozzá, hol padlón vagyok. A minap végighallgattam egy beszélgetést lányok egy csoportja között a munkahelyemen, ahol azt fejtegették, hogy már mindannyiuknak volt legalább egy abortusza, mert hát egyszer nem vigyáz az ember, és megvan a “baj”. Na, ezek nagyon tudnak fájni.
 
 


@rea33:
Ezt a beszélgetést én is megerõsítem de nem az abortusz miatt hanem az egyszer nem vigyàz az ember részèt mert nekem is van egy ilyen tapasztalatom. 22 éves màr ez a csodàlatos "baj" és az életem értelme.Bocsi ha ez érzékenyen érint amúgy a mostani helyzetemben engem is bosszant. Eddig azt hittem hogy kb a termékenység istennõje vagyok de mègsem mert ez a hatodik próbàlkozós hónapunk és nem értem mi a baj. Jó mondjuk màr nem vagyok olyan fiatal de azèrt mégis na öreg sem szóval nem èrtem. Hallottam olyat régebben hogy elzàródik a petevezeték vagy mi és akkor àt kell fújni. Lehet hogy most nagy butasàgot ìrtam. Nem tudom. Ti hallottatok màr ilyesmit?
Judit9696 üdv a klubban
 
 

 
 

@gkata78:
De durva akkor akár lassan nagymama is lehetsz én 23 éves vagyok szüleim idén lesznek 50nek és pont kapnak egy uncsit ha minden jól megy
 
 


@judit9696:


Már használtam LH teszteket. Múlt évben is pár hónapban meg múlt hónapban is a barátcseje miatt kíváncsi voltam. Jó erős pozitív tesztjeim voltak meg érzem is a szúrást, feszülést a petefészkemben. Most vagyok a ciklusom 13ik napján, tegnap elfelejtettem tesztelni, a tegnap előtti negatív volt még, ma fogok csinálni kíváncsi leszek mit mutat mert már 3 napja nagyon szurkál a petefészkem meg feszít. A hőmet is mérem hüvelyben, azon nem látok csökkenést, napok óta 36,6 és 36,7 körül mozog ami nekem magasnak tűnik bár eddig csak egyszer próbáltam mérni és akkor is nyelv alatt. Ebben a hónapban a Jónás módszert is kipróbáljuk. Bevetünk mindent :D.

Ez az egyszer nem vigyázok és rögtön megvan a "baj"-tól nekem is kicsit fáj a szívem. A sógornőm így lett terhes sőt a férjem családjában többen is, hogy naptármódszerrel védekeztek és elszámolták.... Mondtam a férjemnek, hogy most már én is szeretném "elszámolni".
 
 


@gkata78:


szerintem az átjárhatósági vizsgálatra gondolsz :) Ez is lehet az egyik oka ha nem jön a baba. Van, hogy csak az egyik oldal, de van, hogy mindkettő elzáródik. Inszemináció előtt kötelező, amúgy meg ha elindulnak a vizsgálatok, hogy mi lehet a probléma, ez is köztük van. Nekem kedden lesz meg a hormonsor eredménye, aztán meglátjuk merre tovább. Az átjárhatósági nem egy kellemes vizsgálat sajnos, de ha azt mondják, hogy ez is kell, akkor hajrá, rajtam nem fog múlni :) De persze, ha minden jól megy sikerül ez a hónap, és nem lesz szükség rá :)
 


@gkata78:
Az egyszer nem vigyázni történetben az abortusz része fáj, miért nem oda küldi a Sors a babát, ahol vágynak rá, várják? Azzal, hogy valakinek becsúszik, aztán megszüli, és ezzel minden érintett boldog, nincs bajom.

Az átjárhatósági vizsgálatról személyes tapasztalatom is van. A ballon felhelyezése rohadt kellemetlen volt. Nekem maga az átfújás a kontrasztanyaggal nem fájt, mert átjárható vagyok. Úgy hallottam, akinél elzáródás van, ott tud fájni. A röntgenes verzió, a HSG alkalmas a kisebb elzáródások feloldására. Az uh-s, a Hycosy csak diagnosztikai eljárás (viszont nincs sugárterhelés). Hátha valakinek hasznos.
 
 


@rea33:
Köszi a választ lehet hogy ez a gondom. Majd kiderül. Ultrahangog veszi észre a doki amúgy hogy àtjàrhatósàgi gond van?
Krijan mi újsàg?
 
 


Sziasztok!
Én ma csatlakoztam, remélem sikerül erőt meríteni a nem mindig egyszerű úthoz, ami a várandóssághoz vezet. 

Jövő hónapban töltöm a 35-öt, a férjemmel 15 éve vagyunk együtt. Egy ideje már nem bánnánk, ha lenne babánk, de eddig nem jártunk sikerrel. Igaz, csak a számolgatásra hagyatkoztunk meg egymásra  De a legutóbbi ciklusomban már ovutesztet is csináltam a 12-20. napok között, és nem volt egy sem pozitív. A következő ciklusra már hőmérőzéssel is kiegészítem a fegyvertárat.

Elkezdtem orvos után is nézelődni, akire szívesen rábíznám magam erre az időszakra, és mivel nekem a Bajcsy kórház a legkönnyebben megközelíthető, onnan választottam Varga Horgosi Ágnest. Ismeri őt valaki? Mennyire segítőkész? Nem mondanám, hogy bérletes voltam eddig a nőgyógyászaton, mivel semmi problémám nem volt eddig, ami indokolta volna. És ha nem a számonkéréssel kezdené, hanem a jelenlegi helyzettel és a jövővel, az sokat lendítene a lelki állapotomon. Kértem hozzá időpontot, az pont a ciklusom kb. felénél lesz, akkor UH-val akár láthatja is, hogy lesz-e a PÉ-m, ugye?

Hirtelen ennyi, aztán igyekszem megismerni mindenkit 
Szép hétvégét nektek!
 
 


@susine35:


nekem közvetlen ismerősi körben fordult elő ilyen, mint veletek. Meg is műtötték az apukát, hogy közvetlenül nyerjenek spermiumot. Azt mondta a doki, hogy ha 1 mozgó sejtet talál, abból gyereket kutyul, de nem talált... Próbáltak viccesen hozzáállni, hogy "nahát, mennyi fölöslegesen kidobott pénz fog.gátlásra", meg hasonlók, de nagyon megviselte az illetőt a terméketlenség. Nem mondom, hogy nem nyomott bélyeget a kapcsolatukra.
Felvetődött, hogy örökbefogadás vagy donorral inszemináció. Végül az apa úgy döntött, hogy a feleségétől nem szeretné megtagadni a várandósság élményét, és akkor félig mégis van genetikai egyezés. 
Ami nagyon megviselte őket innentől, az az volt, amikor a donort ki kellett választani. És amikor az első inszem nem sikerült, akkor újra... de a második már sikeres lett, 12 éves nagylány  Szerettek volna másodikat is, de csak úgy, ha az előző mintából lesz, hogy valóban testvérek legyenek. Az első megint nem sikerült, és utána már nem lehetett utólérni a mintaadót, az anyuka is elmúlt 40, úgyhogy letettek róla.

A lényeg, hogy sok-sok erőt kívánok nektek, és a babán túl nagyon koncentráljatok egymásra.
 
 


Velem szórakozik a ciklusom, vagy nem tudom, mi van.
Átlag 31-32 napos. Ahogy írtam is, 12-20. napig teszteltem, egyszer sem mutatott még csak halvány pozitívat sem az LH-teszt. Ez volt az első tesztelős hónapom. Korábban nyák alapján 17-18. nap köré lőttem a PÉ-t, de ebben a hónapban nagyon hamar száraz lettem, nem volt semmi jellegzetes a nyákban sem.
Tegnap (21. nap) óta meg fáj a hasam, leszakad a mellem. Tegnap reggel voltunk együtt, és már akkor azt éreztem, hogy ne érjen a mellemhez, mert nyakonvágom  Ma reggelre még inkább. Ilyen nekem akkor szokott lenni, mikor megjönni készül. Na de a 22. napnál?! Jött az arcomra egy patti is szintén tegnap reggelre, ma reggelre meg már visszább is húzódott. Na ezt viszont peteérés környékén szoktam tapasztalni úgy hébe-hóba. A tesztem már elfogyott (úton a következő adag), úgyhogy most itt állok tanácstalanságban, hogy akkor mégis most van a PÉ-m, vagy mi a szösz ez. Azért este még megszeretgetjük egymást, hátha elkapjuk ezt a furcsa időpontra csúszott pillanatot. De szerintetek lehet ez PÉ?
 
 


@agi15:
Sztem simán lehet a 21. nap környéken is 31-32 napos ciklusnal, nekem mindig mensi előtti 8-10. napon van, azt mondta a doki hogy ezzel nincs semmi gond. A jövő hónapban ( bár reméljük már nem lesz rá szükség) tesztelj tovább is.
 


@vivicske6:


az lesz... vagy tényleg, nem lesz szükségem rá, és akkor van egy 50 db-os ajándékcsomagom valakinek 
Hülye voltam többszörösen is, mert talán túl korán kezdtem a tesztelést. Mert januárban valamiért egy 28 napos ciklust produkáltam, februárban meg 33 naposat. Ezért kezdtem már a 12. napon, és gondoltam, hogy akkor a 20-ig mindenképp kell legyen pozitív teszt. Erre nem gondoltam csak, hogy megviccel a szervezetem... Végül is, pár nap és kiderül :)
Április 10-re megvan az időpontom a dokihoz is. Vagy csak sima vizsgálat lesz, vagy babaszívhangot hallgatunk. 
 
 


Sziasztok!

Üdv az újaknak!

A sztori vége az lett nálam hogy 13.án megjött a menstruációm.
Igazából utálom a peteérés utáni idöszakot,mert megy a mérés,találgatás,olvasás,hasonlítgatás éjjel nappal és ebbe kattanok már bele. Megkönnyebbülés volt hogy megjött mert már falra másztam hogy miért nem erősödik az a rohadt teszt,miért nincs valami egyértelmű jel...aztán 13.án már nem fájt a mellem,a derekamba lemászott a fájfalom és beköszönt a nem várt. Első két napban dőlt mint az ökör,a tampont óránként cseréltem,fullon volt és elég darabos a szokásoshoz képest. Így arra gyanakszom hogy talán tényleg volt ott valami ami elindult,csak sajnos nem maradt a helyén.
Igazából nem bánom,én ilyenkor arra gondolok inkább így minthogy beteg legyen vagy később hagyjon itt bennünket.
Szóval lehiggadtam egyfelöl,másfelöl viszont bosszant hogy akkor most mi is van? Miért nem maradt...???
A teát folytatom tovább,multivitamint is szedek,lh teszt,mérés marad. Páromnak vettünk szelén,cink kombós vitamint,ö azt kezdi el szedni,illetve ö is mellé még szed multit is. Pé elött 2-3 nap szünet hogy tuti legyen minden. Nálunk májusig van türelmi idö aztán megy sperma vizsgálatra,ha vele minden rendben megyek én is. De remélem nem lesz rá szükség.

Szóval nincs kesergés,új hónap,új remény. 6. Próbahónap 4. Napján tartok.

Megy a drukk mindenkinek. Szép hétvégét Csajok!
 
 


@krijan:
Annyira érzem, amit írsz. Nálam is a pé-ig full nyugi van, nem rágódok a baba témán, onnantól kész végem. Már az is felüdülés, ha megjön, mert legalább tudom, hogy sikerült vagy sem.
Szoktak lenni 35 napos ciklusaim, olyankor én is azt gondolom, hogy valami elindult odabent. Amíg nem próbálkoztunk, max 1-2 napot késett, most bezzeg...
 


@krijan:


az első nap mindig tragédia-számba megy nálam is. Hiába próbálom azt a pozitív gondolatot magamra erőltetni, hogy "ez a terhesség első napja". Francokat. Az az én álmom utolsó napja. Amúgy igyekszem megtartóztatni magam az utóbbi időben, de olyankor egy pohár bor mindenképp kell estére, és az edzésen is belehúzok (mert amúgy PÉ után már nem merem csinálni a hasizmos feladatokat....).
Aztán nyilván átlendül az ember és kezdhetünk újra reménykedni... 
 
 


@judit9696:


na ez tipikus! Amíg nem akartunk ennyire babát, egészen szabályos 28 napos ciklusaim voltak. Az utóbbi 1-1,5 évben, mióta nem bánnánk, ha jönne a gólya, azóta szép lassan elcsúsztam 31-32-re, és borult az egész rendszer. Pedig semmi egyéb dolgon nem változtattunk, csak a fejünkben-szívünkben lett egy elhatározás.
Ki érti? 
 
 


@krijan:
sajnálom :( De szuper a hozzáállásod. Biztosan így a jobb, és így is kell lennie, eljön a te időd is!


gkata78: én úgy tudom, ultrahangon nem látszik az elzáródás, külünben elég lenne csak megnézni pl inszem előtt is, nem kellene feleslegesen kínozni senkit se.
agi15: üdv köztünk, sok sikert! az ovu teszteléssel én is megszívtam az első hónapokban, túl korán feladtam. Viszont azt is tudni kell, hogy nem mindenkinek elég az LH a szervezetében, amit a teszt ki tud mutatni, vagy épp nem jó érzékenységűt vettél, ezt ki kell tapasztalni. (arról nem beszélvel, h 2órával a teszt előtt ne igyál, hogy elég koncentrált legyen a pisi, valakinek koradélután, másnak este mutatja csak, stb) A legbiztosabban hőmérőzéssel, nyák/méhnyak vizsgálattal és lh teszttel együttesen lehet pé-t megállapítani. De ebből a hármasból legalább kettő kell, és talán a hőmérőzés még a legkevésbé macerás. Mert nem elég a peteérés, meg is kell repednie, az meg a felugró hőből látszik a legjobban. Ha ez megtörtént, és tudod hány nap a luteális fázisod, akkor sosem fog késni, mert csak a peteérés tolódhat ki, onnantól mindig ugyanannyi nap, de a ciklus hosszabb lesz. Bocsánat, ha túl szájbarágós voltam, lehet ezeket mind tudtad is, nem akarok okosítani :) csak annak idején én örültem volna, ha ezeket nem hosszú hónapok/keresgélések/tapasztalatok árán tanulom meg, hátha valakinek segítség :)
 


@denisa84:


sok mindent összeolvasgattam már, csak aztán a gyakorlatban "vizsgázik" az ember - nem mindig jól elsőre 
Nem tudom, most mit tanítanak a lányoknak az iskolában, de szerintem nekünk erről egy büdös szót nem beszélt senki (mi egy évjárat vagyunk a 84-ből kiindulva ). És hiába van anyukám, aki eü-s ráadásul, de sosem volt olyan a viszonyunk, hogy a luteális fázisomról beszélgessünk. Úgyhogy az okosabbak és a sorstársak elbeszéléseiből pótolom a hiányzó tudást.
Amúgy a fertinet-es vizeletsugaras extra érzékenységű tesztet vettem, mert az tűnt egyszerűnek. Délután 2-től nem ittam, és 4 után teszteltem. Most máshonnan rendeltem és mártogatósat. A munkahelyen azzal nem leszek jól, de majd kitalálom, hogyan legyen. Későbbre azért nem tudom tenni, mert aztán edzésre megyek, és olyan nincs, hogy ott ne igyak 2 órán keresztül  
Azért én még nem engedtem el ezt a ciklust, van hátra kb. 8-10 napom.
 
 


@agi15:


Jó a tipp, tényleg egyidősek vagyunk :) És a tesztelést is jól csinálod szerintem. Szerezz be melóhelyre pici befőttes üveget (paradicsom püré pl) vagy egy poharat, aztán lehet mártogatni :) Ne is írd le ezt a hónapot, mert tényleg nem lehet tudni. Lehetett később a pé, de jókor is, csak pl délelőtt volt az LH csúcs, te meg délután teszteltél. Vagy este 10kor, és másnap már nem mutatott pozitívat. A hőmérőzést viszont tényleg ajánlom, abból szinte minden kiderül, luteális hossz is :) De amivel tuti nem lőttök mellé az az, ha másfél-két naponta együtt vagytok. :D
 


@agi15:
Szia, még fel szemmel olvasom a fórumot :) nekem 28 napos ciklus mellett a 11. Napon volt tuszorepim.10. nap volt pozi az ovu teszt :) szóval érdemes korábban tesztelni mert jó pár napos eltérések lehetnek. Nálam a 8.dpo délutánján pozi lett a 10-es teszt és már éreztem a tüneteket
amy
 
 


@krijan:
Sajnálom, hogy nem sikerült! De ennek vmi miatt biztosan így kellett lennie!

Na ahogy én eddig állok a Clostis hónapomban..... Ma vagyok a ciklusom 18. napján, tegnap lett full pozitív az lh tesztem. Kicsit azért korábbra vártam a gyogyszer miatt, de nem vagyok elégedetlen, mert így is hamarabb lett, mint amúgy szokott. Ma reggel nagyon szurkal alul a mehemnel, de azt vettem észre, hogy már napok óta feszítő érzés van, amit korábbi ciklusokban ennyire nem tapasztaltam. Azért meg ma beleadunk mindent aztán nálam is jöhet a várakozás része és a drukkolas, hogy legalább 7-8 nap múlva ne jöjjön meg.
 


Annyira durva olvasni, hogy mióta vártok és mennyi mindent megtesztek. Én is vettem LH tesztett de egyet sem hasznàltam el, mert párommal úgy beszéltük, hogy majd februártól. De ugye már nem is kellett. Nem is szexeltünk 2 naponta és ötletem sincs mikor volt peteérésem és most még is itt van pociba és már 9 hetes. Ittam a palástfű teát mikor eszembe jutott meg persze vitamin. De se teszt se hőmérőzés. Erre tessék köztetek meg van aki 1 éve mindent meg tesz. Kicsit igazság talan ez szerintem. Annyira drukkolok nektek csajok!
 
 


sziasztok! Valamelyikőtök találkozott már ilyennel? Ebben a hónapban elkezdtem mérni a hőmet hüvelyben. Pénteken erős pozitív volt az LH tesztem, szombaton már halványabb volt a csík az már negatív lett. Azóta a reggeli hőm nem nagyon ment feljebb inkább stagnál 36,5-36,6 körül. Tegnap estefelé 5 óra körül kíváncsiságból mértem egy hőt akkor 37 lett (fürdés előtt, pihenés után, nem mozogtam tanultam délután szal relatíve nyugiba voltam). A ma reggeli hőm is 36.6 lett.
 
 



@agi15:
Üdv a klubban! Miért gondolod, hogy számonkéréssel nyitna a nődoki? Szerintem simán lehet, higy ebben a ciklusban később volt PÉ-d. Előfordul teljesen egészséges nőknél is.

@Gkata78: sajnos az átjárhatósági probléma nem látszik uh-n, csak kontrasztanyagos vizsgálattal (vagy laparral). Ha nem jön a baba, ez is egy lehetséges ok.

Krijan: sajnálom, hogy megjött. Viszont tök jó, hogy ilyen pozitívan tudsz hozzáállni. Nekem sajnos nem mindig megy.

Denisa84: nekem ez új info, hogy 2 óráig nem lehet inni sem az LH tesztelés előtt, szóval köszi az infót. Csak arra emlékeztem, hogy pisilni nem szabad előtte 2 órával.

Vivicske6: megy a drukk, remélem, beválik neked a Closty!

Ewuss28: szerintem a délutáni hő nem mérvadó, az mindig magasabb a nap közbeni tevékenységek miatt. A reggeli hőt is elvileg min. 4-5 óra alvás után kell mérni. Nekem a nődokim erre azt mondta, hogyha nem megy fel a reggeli hő, nem volt tüszőrepedés (nem mindig van). Ezért hasznos szerintem az LH teszt + hőmérő kombó. Persze a tutibiztos csak a progeszteron szint mérés vérből.
 
 


@rea33:


hát én sem ittam az LH-teszt előtt, mert olyan vagyok, mint a pisilős babák gyerekkoromban: ha felül töltöm, alul folyik Szóval úgy csinálom, hogy még legkésőbb fél 2-kor megiszom a kávémat, meg utána még 2-3 dl vizet, 2 körül pisilek, aztán legközelebb csak a tesztre.
Most már nem fogom tudni kideríteni így utólag, mikor volt a PÉ, legfeljebb ha lesz a pozitív hcg-tesztem, akkor mondhatom, hogy eltaláltuk
 
 


@ewuss28:


Nem az a lényeg, hogy mennyire magas a hőd, hanem hogy látszik-e az ugrás az alaphőhöz képest. Tehát ha az átlag hőd peteérés előtt 36,1 körüli, akkor ez a 36,6 ez teljesen jó, megvan a 0,5 tizedes különbség. Mindenkinek változó, hogy mennyi az átlag hője, az enyém 36,2-3 körül van, így 36,7-8-ig megy fel peteérés után. Ahogy látom, nem a ciklus első napján kezdted, pedig érdemes lenne akkor. Én ebből a görbéből még nem látom, hogy meglett volna a pé, de össze kellene hasonlítani régebbivel (ha van). Itt most csak az látszik, hogy 36,6-7 körül van az alaphőd.
A pozitív LH teszt nem elegendő, kell a magasabb hő, az jelzi, hogy meg is repedt a tüsző. Ettől függetlenül ne aggódj, mérj tovább, menstruáció alatt is (de inkább ne jöjjön meg :) ) és következő hónapban már egyszerűbb lesz értelmezni :)

 


@ewuss28:


Ja és még annyi, hogy hiába vagy nyugalomban, 3 óra fekvés a minimum, de inkább az 5, ezért kell ébredéskor mérni. Befolyásolja ha éjjel kimész pisilni, ha el van dugulva az orrod és a szádon lélegzel, ha alkoholt fogyasztasz előtte este stb. Amit én betartok az az 5 óra alvásidő, nyelv alatt, és mindig ugyanabban az időben mérek. Így hétvégéken ébresztőre kelek, mérek, aztán visszaalszok. Már fel se tűnik, olyan rutinból megy :D Ha ezeket betartod, biztosan értékelhető görbét kapsz.
 


@denisa84:


Köszi a tanácsokat. Eddig egyszer próbálkoztam méréssel tavaly októberben nyelv alatt akkor de úgy idegesítettem saját magam avval hogy milyennek "kellene" lennie (állandóan görbéket nézegette a neten, bújtam az oldalakat, volt hogy aludni sem tudtam rendesen mert izgultam hogy mit mérek majd reggel) így inkább abbahagytam. Most gondoltam nekifogok megint (újra ugyabba a csapdába esem :D ). Igen így, hogy hüvelyben mérem magasabb (nyelv alatt az átlaghőm olyan 36,2 körül volt) az átlaghőm. Én is beállítottam az ébresztőm hétvégén is, hogy ne maradjon ki egy nap se. Most éjjel felébredtem pisilni úgyhogy megszakadt a folyamat mert 3 kor ébredtem fel és fél 7kor kelek így most nem volt meg még a 4 óra sem. Remélem ez az oka a reggeli alacsonyabb hőnek. A peteérést éreztem szúrkált a jobb petefészkem pénteken már egész nap feszült is aztán este pozitív is lett a teszt. Szombat reggel még éreztem egy két szúrást ébredés után aztán abbamaradt és megszűnt ez a feszülés délelőtt. Este már negatív lett a teszt. Ebben a hónapban a Jónás naptárra hagyatkozunk (az pont peteérés előtti 3 napot jelölte) próba szerencse alapon.
 
 


@rea33:


most látom, hogy te is válaszoltál ewuss-nak, sebaj, inkább kétszer, mint egyszer sem :)


Ki hol áll? Judit, veled voltam kb egy időben, ugye? Nekem ma 1 tizedet csökkent a reggeli hőm. Igazából ez semmit sem jelent, de azt hiszem ezt hiába mondogatom magamnak, mert mire beértem melóba, már bőgtem, és elkönyveltem, hogy ez a hónap sem sikerült...
Munka után megyek a dokihoz, felír gyógyszert mert magas lett a prolaktin szintem a 3. napi vérvételen. Nem vészesen magas, de azért elkeserítő :(

 


@ewuss28:


Akkor biztos amiatt van, hogy felkeltél mosdóba :)
Viszont a Jónás naptár módszert nem nagyon ismerem, ha van kedved, írnál róla bővebben?

 


@denisa84:


Még én sem tudok sokat róla. Egy doki alakotta meg, az asztrológián alapul. Elmélete szerint a nők akkor a legtermékenyebbek amikor a hold úgy áll ahogy a születésük pillanatában. A Jónás-nap előtti 3 napban kell együtt lenni az a legalkalmasabb. 

http://www.babatakarok.hu/babatervezo/jonas-naptar
Itt ír róla és van link egy oldalhoz amin tudtok magatoknak készíteni (ha nem sikerül szóljatok nyugodtan már nagyon kiigazodom az oldalon  ) A születési időzóna, születési idő kell hozzá percre pontosan.
 
 


@denisa84:


fekvés vagy alvás? Mert amikor a férjem délelőttös, akkor felébredek 4.30 körül és már csak forgolódom 5.00-ig, amikor én ébrednék. De van, hogy sikerül nem-felébredni az ő készülődésére, és ez is csak minden második héten van, szóval ezért nem kínoznám magam a korábbi méréssel.
Szóval ha felébredek, már kezd elmászkálni a hő, vagy csak akkor, ha én is kezdek elmászkálni az ágyból? :D
 
 


@krijan:

Szia! igaz, csak az utolsó posztodat olvastam, nem mentem nagyon vissza. Szeretném elmesélni a velem történteket, mert hiszem hogy hasonló a dolog. November 28.ra nem vártam hát nem is jött 4 nap késés után már pozitív lett a teszt, egyik hol erősebb, hol halványabb. December 10-én elmentem a nőgyógyászhoz, nem talált terhességet, de mivel ott volt a pozitív teszt 1 hét múlva hívott vissza, hogy megnézi, biztosan később fogant én nem számolgattam, nem néztem ovu-t tehát gőzöm sem volt... Aztán december 14-én barnázást tapasztaltam, megnézett látott valamit, de olyan iciripicirit...akkor néztek vizeletet, már lecsökkent hcg volt. Másnap ahogy a doktornő megjósolta meg is jött, erősebben, kicsitt hosszabb is volt de utána megvizsgált, kitisztultam,így nem kellett türelmi idő sem. Januárban 12-re tényleg vártam a következőt, késett de gondoltam ki tudja az előző eset után hogy állt be a rendszer. Hát nem jött azóta sem :D 12+3 hetes vagyok ma, igaz 1 héttel most is el van maradva a mérete,de ugye most aztán tényleg nem tudom milyen ciklusom volt. Én nagyon meglepődtem, a doktornő egyáltalán nem, szerinte az előző eset felkészítette a szervezetemet és oka volt, hogy az nem sikerült. Persze kaptam most progeszteront, meg aspirin protectet, hogy kiküszöböljük ha esetleg velem volt baj, ha beteg a magzat nyilván ezek sem segítenek a megtartásban, ha elmegy annak mindig oka van, ezt el kell fogadni és ahogy írtad tiszta lappal várni a következő próbálkozást! Fel a fejjel mindenkinek!!
 


@denisa84:
Ne izgulj a prolaktin szint miatt. Mivel van peteérésed, biztos csak kicsit emelkedett (ha nagyon magas, gátolhatja a peteérést). A többi hormonszinted rendben volt?
Azért még ne temesd a hónapot, az az egy tizedes csökkenés simán lehet mástól is!

Ewuss28: erről a Jónás módszerről még nem hallottam, köszi, hogy belinkelted! Utánaolvasok. Remélem, elboldogulok a holdállás kalkulálással.

Magnes92: gratulálok a babához! Aspirin Protectet miért kell szedned?
 
 


@agi15:


ha nem kelsz fel, nem nyomkodod a telefonod, akkor tökéletes az 5 óra. Igazából ez az ugyanakkor mérés azért számít, mert 5 után óránként egy tizedet emelkedik a hőmérsékletünk. Én 04:30-kor mérek, de hétvégenként volt h ráellenöriztem 7 körül, és simán 2 tizeddel is több volt. Úgyhogy maradt az ébresztő.

rea33: nem vészes, a határ 495 volt, nekem 595. De ez lehetett stresszesebb napok miatt is, plusz állítólag 1 mérés nem ad pontos képet, de ez a doki jobban örül a 200 körüli értékeknek, ezért írt fel gyógyszert. Heti 1 alkalommal kell negyed szemet bevennem.
 


Megérkezett a hőmérőm, indulhat a banzáj 
Az LH-tesztek mellé pedig küldtek ajándékba egy HCG-tesztet is.

A vitaminraktárat is feltöltöttem. Eddig C-1000 D-3000 Vas-18 Folsav-400 amit szedtem, ehhez most még a Femibion 0-át próbálom ki, meg B6-ot, mert arról is olvastam, hogy van szerepe a peteérésben. 

Újabb kérdésem van viszont.
Infraszauna - szabad? nem?
 
 


@denisa84:
Nekem tegnap megjőtt, 27 napra, ez hozzám képest korán van, 30-31 nap az átlag. De mint rosszabb, ebben is van jó, mert így előreláthatólag pont a nászúton lesz peteérésem de remélem addig nem jutunk, és apukát meglephetem szülinapra egy tesztel. (Kövi mensi dátuma pont a szülinapjára esik).
Ebben a hónapban elmegyek sztk-ba nőgyógyászatra, hogy tb alapon miket tudunk csinálni, jó lenne ha az álombabakocsimra megmaradna a pénzem orvosokra költés helyett .

agi15:
Holnap reggel én is nekiállok hőmérőzbi, meg berendeltem én is egy rakat lh tesztet, végignyomom a hónapot, hogy most ven e peteérésém egyáltalán.
 


@judit9696:


Sajnálom :( De ez a szülinapi ajándék nagyon szuper ötlet, kívánom, hogy sikerüljön!


ewuss28: köszi a linket, meg is csináltam egy évre előre, ahogy írták. Elvileg ebben a hónapban is jól akcióztunk, a 3 napból a középső maradt csak ki.


Nekem visszamászot a hőm, meg is nyugodtam kicsit, de azért nem bíztam el magam teljesen. Hónap végén elmegyek másik orvoshoz, mert ez a mostani túl sok kérdést hagyott nyitva, és nem jó ez így... Olyan helyre megyek, ahol inszemet is csinálnak, erre is rá fogok kérdezni. Pont peteérés előtt leszek, úgyhogy arra is rá tud nézni majd UH-n.

 


@rea33:



Az előző sikertelenség után javasolta a nőgyógyász az aspirin protectet, az érfalak erősítése és a jobb vérellátás miatt.
 


@krijan:
Sajnàlom nagyon de igazad van, hogy inkàbb ilyenkor menjen el ha valami nem oké. Tuti, hogy volt ott valaki. Én is làttam a csìkot. Nekem régen ezt mondtàk: "a természet szelektàl". Szerintem a próbàlkozòk között sok ilyen eset van csak lehet nem is mindig tudunk ròla. Nekem pl mindig gyanús az ha màsmilyen a vérzés mint szokott lenni.
Na de fel a fejjel üzzük hajtjuk tovàbb. Nem?
Hallott màr valaki a gynex nevû csodaszerrõl? A férfi pàrja meg a skeletin. Nekem még van a ciklusbòl 7 nap, ha most nincs baba én kipròbàlom. Férjem meg is rendelte màr. Ràkerestem a google ban ès valaki 3 hetes kúra utàn pozit tesztelt.
 
 


@denisa84:
Beszámolsz majd a másik dokiról is, meg hogy miket mondott az inszemmel kapcsolatban? Nagyon kíváncsi vagyok. Szerintem mi is lassan továbblépünk egy meddőségi központ felé. Úgy érzem, egy helyben toporgunk. Én a héten megyek megint dokihoz, újabb uh.

Gkata78: nem hallottam még erről a készítményről, de rákeresek. Már annyi vitamint beszedtem, szerintem ennyire egészséges és energikus soha az életben nem voltam. Szigorú diétát tartok, legalább 3x edzek egy héten. Remélem, baba fronton is lesz majd eredménye.

Agi15: szerintem a szauna csak terhesen tilos. Meg pasiknak, mert a túl meleg nem tesz jót a katonáknak.
 
 


@rea33:


a férjem nem szaunázik, bár a túlsúly fűti sajnos... :( Nekem viszont jól esik edzés után elhasalni picit, és kevésbé lesz izomlázam.
Én is nemrég éreztem rá amúgy a sportra, és hetente 2x megyek, futok 5 km-t, aztán súlyzózok. De nem tudom, merjem-e a hasizmos feladatokat csinálni. Mindenki mást mond.
 
 


@rea33:


persze, mindenképpen :) Csak jussak el végre odáig, hogy valami történik is. Azon kívül, h ma már görcsölgetek, és szerintem meg fog jönni... Próbálom nyugtatni magam, hogy már csak pár nap a dokiig, de titkon rettenetesen remélem, hogy nem fog megjönni. Pedig minden tünet azt mutatja sajnos, hogy igen :(
 


@denisa84:
Mikorra nem vàrod? Tesztelgetés beindult màr?
Én még nem teszteltem de fontolgatom, hogy csinàlok. Az a baj, hogy a tébolyda is indul nàllam pedig még 6 nap van a nem vàrtig. Igaz a mùltkori ciklusban is 3 nappal koràbban jött. Ha azt nézem akkor màr a teszt kimutathatnà is akàr
 
 


@gkata78:


igazából nem tudom pontosan, mára, holnapra, péntekre nem várom kb. Elég furán lőtte be az ovut, az egyik program szerint pénteken kell megjönnie, a másik szerint ma. Szerintem meg holnap :D szóval 12-13-14 napok valamelyikén vagyok. Görcsölget a hasam, de a hőm még mindig magas, nem tudom mi lesz ebből, és azt se, hogy mikor teszteljek. Tegnap csináltam egyet, de az negatív volt, tehát holnap akár már mutathatná is, de félek megcsinálni.
 


@denisa84:
Nagyon izgalmas amúgy ez. Drukkolok ezerrel, hogy ne jöjjön meg. Többieknek is
 
 


Meghülyült a ciklusom. Ma megjött. A 26. napból így lett 1. nap estére.
Igaz, még csak tegnap reggel hőmérőztem először, de a 36.52-höz képest ma 36.32-t mértem, szóval akár sejthettem is volna.
Hát... ha ezt tudom, mégis kérek rumot a forrócsokimba, amit a barátnőmmel ittunk ma
 
 


@agi15:


Sajnálom :( És kellett volna az a rum! :)

Viszont én teszteltem... mennyire megbizhatóak a Gabriel tesztek? Én elég jól látom a második csíkot, de fotózni nem igazán lehetett, azért megpróbáltam:
https://kepkuldes.com/image/6GMU0e
https://kepkuldes.com/image/6GMB70
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: