Új privát üzeneted érkezett!

Biztstast, nagyon jol jon es jol esok, es a szoritast is! <3
Sry, de telorol benaskodok
 


Vivi93:

Egy kisbabas oldalon olvastam, hogy vakamelyik penzbeli szolgaltatasnak a feltetele, hogya 12. het elott latogast tegyen a kismami a vedononel. Mondjuk lehet, hogy csak az en dokim ilyen, hogy utolso v azutani pillre hagyja papiros kiadast
Hogy miert, arra az a tippem, hogy ha vmi olyn bajt fedez fel a genetikain, ami miatt ndkisten a megvalasrol kell donteni, ne jarjunk oda folosen. Vagy ntom.

 


ewuss28:
Hat, jo kerdes. A gep irta ki ezt gondolom vmi referenciaertek alapjan, amugy az elozo latogataskor 4-5 hetet mondott, ugyhogy 5-6 kozott kellett volna lennunk.

Szoval fene se tudja. :S
Akkor jo picik vagyunk hozzatok kepest
 

 
 

@doryca007:


Most megnéztem kormányrendeletben ahol ilyen vonatkozást nem találtam és a védőnő is azt mondta, hogy ő nem tud ilyenről  Az anyasági támogatásra annyi igaz, hogy a terhességed során legalább 4x meg kell jelenned a védőnőnél, hogy jogosult legyél rá, de általában a kismamák ezt túlteljesítik, mivel eleinte havonta kell menni hozzá, én is már a másodiknál tartok, szeptember 7.-én pedig már meglesz a harmadik és január vége még messze van. Úgyhogy ebből a szempontból nem kell aggódnod. 
Más támogatásnál pedig nem nézik a védőnői dolgokat.
Igazából mire megkaptam a dokimtól a papírokat én is voltam 11 hetes, 12-ik héten mentem vérvételre stb...
 
 


@doryca007:
Védönő adja a terhességi kiskönyvet, amibe majd minden nagyobb vizsgálat adatát be is jegyzik. 12 hetes genetikaira nekem már azzel kellett menni. Sőt már az első terhesgondozásra is. Mert azt is vetetik benne, hogy megjelensz. Uh-n pár nap eltérés simán szokat lenni. Mikor én 6 hetesen mentem 5 hetesnek felelt csak meg. Most meg utoljára 1 nappal mondta csak kisebbnek a gép szóval ezen ne aggódj. Mindig mást mond nekem legalabb is :)
 
 


@vivi93:
Uu, nagyon koszi, hogy negnezted, megkerdezted! <3 most megnyugodtam

Vervetelt kenet kontrollal es uh-val egyutt megcsinaltak, de meg egyszer az Rh miatt kulon szurni kell.
Mar nagyon varom, hogy en is mehessek vedonohoz, mar meg is leltem, hogy helyileg kihez tartozom.
 


@csipke5:
Akkor nalam kivsit megkavarta a dolgokat a magandoki.
Csak a genetikai utan akar beutalot adni a vedonohoz. Bar agyaltam azon, hogy paralel elmegyek a ceges dokihoz, mert egy vagyon a rendszeres szuressel egyutt a magandoki, es inkabb koltenem azt a penzt masra

Ugye, hogy a gep szamol? Akkor nem mondtam nagy boszmeseget ewuss babajahoz kepest az enyem tok pinduri, bar lehet, hogy hozzatesz az, hogy en sem vagyok tul nagy a 156 cm-emmel

U, akkor Ti nagyon folporogtetek a fejlodesben, dejooo!
Es mar nemsoka egyutt is lesztek! Termeszetes uton indultok neki, mikor a babica ugy erzi, ugye?
 


@doryca007:
Kell beutaló a védönöhöz? Nekem nem kellett. Csak simán felhívtam és mondtam, hogy mi a szitu. Megbeszèltünk egy időpontot és mentem a meglévő leletekkel :)
Uhnál a gèpen is múlik, hogy hogy van kalibrálva. Volt hogy egymás után 2 nap tök más mondott a gèp. 2 külön gép volt az egyik a babamozi a másik a terhesgondozáson. Az volt a legvicesebb hogy 1 nap alatt elvileg 4 nappal kisebb lett mondtam is a dokinak. Aki mondta, hogy van ilyen. Minden gép más és nem is tudnak egyformán mérni. Főleg majd mikor már nagyobb lesz és mocorog. Előzőhéten alig tudta lemérni a doki a kiscsajt annyira be volt indulva. Plusz le akarta rúgni az uhfejet a hasamról
Termeszetesen próbáljuk igen. Aztán meg látjuk, hogy alakul. Nekem a császár is benne van a pakliba a rossz izületeim miatt. De a dokim és a szülésznőm is természetes szülés párti, és ha nem kell nem avatkoznak be. Hagynak mindent a maga menetében folyni amíg csak lehet :)
 
 


@csipke5:
Nekem valami papirt akar adni, amivel mehetek majd
Olvastam olyat vmi weblapon, hogy kell adniuk vmit, amin rajza van, hogy van szivveres vagy ilyesmi, de erre mar nem emlekszem pontosan.
Gondoltam lehet legalabb telon jelzem, hogy lehet rank majd szamitani, de kehet meg kne varnom a genetikai vizsgalatokat.

Nna, az akkor szep kis baleset es melyiket tekintettek vegul valosnak?
Nem szereti a kismano, ha be akarnak kukkantani. Mindjuk neki mar igen szukos lehet bent, es biztosan nem kenyelnesek neki az ilyen behatasok

Az tok klassz! Szulesznot is kulon fogadtal? Mikor kezdtetwk a "randikat"?
En dulan agyalgok nagyon, bar amelle is gyanusan kell szulesznot fognom
 


Én a nőgyógyásztól egy sima papírt kaptam, amin rajta volt hogy hány hetes terhes vagyok, valamint hogy a magzat mekkora és ennyi. Szerintem ezt orvosa válogatja, hogy mit ad. De semmi extra papír nincs ezzel kapcsolatosan. Meg még egy rizikófaktoros két oldalas papírt töltött ki, de azt meg szerintem a védőnő is kitölti, úgyhogy megint egyén függő. 
Ha van papírod amin rajta vannak a magzat méretei stb akkor nyugodtan elmehetsz védőnőhöz, vagy csak hívd fel és kérj időpontot...

 
 


Plusz megjegyzem, ha a genetikai vizsgálaton bármi van -ne legyen- akkor is védőnőhöz kell menned, tehát ez nem kerülhető ki. Szóval ezért nem értem :)
 
 


Elég egy méhen belüli élő (tehát van szívverés) terhességet megállapító orvosi igazolás a védőnőhöz, nem számít, hogy hány hetes, nyugodtan menjél, @doryca007! :-)   
képzeljétek, én vagyok az a kilógó anyuka, aki ki nem állhatta a körzeti védőnőt (Lompikának hívtuk a játszón), úgyhogy kiboltoltam, telefonáltam, leveleztem, kérelmeztem, hogyha elvállal más, akkor hadd járjak ahhoz, így kerültem egy tündér védőnénihez!  nagyon nagy különbség van terhesgondozás között, saját bőrömön tapasztalhattam.  Most megint új lesz, mert a tündér védőnéni már más munkakörben dolgozik, de az a legjobb, hogy nagyon jó barátnőm lett az évek alatt:-) 





 
 


@vivi93:
Szuper, kosziii! Akkor a heten lehet be is tudok jelentkezni bar elegge nem munkaidobarat a fogadooraja ugyhogy lehet lesz par szep csusztatasom meloban. Majd par het mulva szolok csak bent a foninek, aztan adtem mar
 


Waa szal aztan aszem mar nem kell ledolgozni a dokihoz, vedonohoz jarkalast
 


@vivi93:
Oo, akkor meg azert, hogy 2-3* is meggondolhassuk a dontest gondolom.
De csak rendben lesz minden remelem
 


@vivi93: hú, ez nagyon kemény!  de az a jó, hogy ilyen korán elcsípték és így tudnak rá figyelni, gyógyszerrel vigyázni rád!  Ez az, ami a cicák simogatásától jön? vagy az nem az?  :O  
Császár nem számít, szülessen meg úgy, ahogy a legjobb nektek! 


 
 


@pelle:
Szuper! Olyat kaptam kegutobb elo embryo,3,8mm, jo szivmukodes, megfelelo tourgerusban,v mi XD
Csak tudnam, akkor miert mondta, hogy meg ne, majd o ad papirt genetikai utan. Tiszta dili

Jol tetted, hogy atigazoltal! Remelem ezzel a leannyal minden ok lesz, ha nem, necces lesz ujat felhajtani
 


@doryca007: fogadtam igen. Már 1x találkoztunk, megnéztük simpik vagyunk e egymásnak. 36.től lesz ami már kötelezően vele a ctgk. :) Én a dokimat kérdeztem meg kivel dolgozik szivesen, kit javasol így kerültem hozzá. Ő adta meg a számát is. Ugye a szülésznő az aki végig támogat, a doki csak a folyamat végén van ott ha nincs baj. De én az izületi gondjaim miatt inkább fogatam mindkettőt.
 
 


@doryca007: Az enyém se beosztásbarát, hetente egyszer szerdán reggel 8tól 10 óráig.. na hát köszi. Bár nekem már mindegy... nem dolgozhatok és bevallom, baromira halálraunom magam kategóriánál tartoooook. 


@pelle: Én tartottam a védőnőtől kicsit, mert nem volt szimpi eleinte, de végül kiderült hogy aranyos, úgyhogy ilyen gondom nincs.
Nem a cicaürülékes dolog az a toxoplazmózis dolog, én azon tuti átestem már mivel gyerekkorom óta macskák vesznek körbe, de egyébként ezzel kapcsolatban rettentően sok tévhit kering, amitől a hajam égnek áll. 

Ez terhességi toxémiának az okát még nem találták meg a mai napig, sok elmélet van róla, de az orvosom is azt mondta, hogy pontos diferenciál még nincs..  Ezért is nehéz, főleg úgy, hogyhát.. leírom feketén fehéren.. "A terhességi toxémia a leggyakoribb anyai halálokok közé tartozik." 
Három alap tünete van, amiből kettő fennáll jelenleg is nálam: magas vérnyomás, fehérjevizelés.. a harmadik tünet pedig a vizenyő.
Súlyos esetben görcsroham (HELLP szindróma), vérzés, kóma is lehet.
Plusz ami utólag derült ki, hogy a hirtelen fellépő hosszantartó fejfájás és a jobb oldalon jelentkező has felső részén érezhető fájdalom is lehet tünet, ami nekem 2 hete volt, de én nem tulajdonítottam neki nagy jelentősséget, előbbinél azért nem, mert migrénes fejfájós vagyok, illetve a terhesség során amúgy is jelentkezhet, szóval ez nekem már ilyen megszokott... a hasfájdalomnál pedig megint arra gondoltam, hogy növekszik, nyúlik az izom/izület.. stb...
Tehát eléggé összetett. 
A toxémia egy toxin nevezetű méreganyag elméletben, bár erre bizonyított eredmény nincs, tehát csak erre gyanakodnak, amely a terhesség során keletkezik és szabadul fel az anyai szervezetben, a fehérje pedig a méhlepényből válik ki, ez jelenik meg a vizeletemben. 


Ezt mondta nekem az orvos és valahogy így fogalmazta meg, illetve hozzátette, hogy kb úgy kell elképzelni, hogy összeférhetetlenség lép fel köztem és a baba között. Ami bevallom a frászt hozta rám. Ezzel kellett megküzdenem elsőkörben, mert azt éreztem, hogy valamit rosszul csinálok, hogy rossz anya vagyok, hogy rossz a gyereknek bennem... 

Aztán olvastam már mindenfélét, lassan betéve tudom az egészet, mint valami tankönyv, főleg hogy tőlem nem áll távol a tudomány és a sejbiológia ezen ága, de még így sem egyszerű értelmezni. 

Most várunk, és ez öl meg leginkább, meg az hogy halálra unom magam itthon. 
1 éve lakom itt, ráadásul vidék (falu), szóval nem tudok csak úgy elmenni valahova kikapcsolódni, míg a párom dolgozik, és barátnőkben sem bővelkedem emiatt, szóval csak a baba és én vagyunk minden napközben... 
Gyógyszer, fokozott kontrolok, és majd meglátjuk hogy mi lesz később. 

Kicsit hosszú lett, bocsi, de így teljes a sztori. 

 
 


@csipke5:
U, de szuper! Orulok, hogy minden ilyen szuperul osszejott!
En most kezdek aghodni a doki valtason.
De akkor a szulsznovel meg raerek yee
 


@vivi93:
Soseseha eszedbe se jusson, hogy rosszul csinalsz valamit! A termeszet probal kekeckedni veled, de o huzza a rovidebbet, es minden rendben lesz!

U, en orakat birok a termeszetfilmek elott ulni meg hobbyni.
Nagyon varom mar, hogy vegre legyen idom gyakorolni a horgolast, mar ha voltam par tanfolyamon. Csodaszep es sokfele dolgot lehet alkotni. H van kedved, gugglizz ra, hatha kedvet
 


Kapsz amellett hogy praktikus es csilliofele dolgot alkothatsz, tokelyes stresszoldo, relaxalo tevekenyseg
 


Sziasztook! Uhh sokminden vokt még nem voltam. De végre hazaértünk. Végre, mert sok volt most majd ezer km-t levezetni. Sajnos, hogy még maradtam volna otthon egy kicsit. :-)
Védőnős storyba továbbra sem tudok nyilakozni, mert hála itt ilyen nincs! :-D A nőgyógyászatomra kell menni ott van terhesgondozás, puszi. Tehát nem kell 26 felé rohangálni.
Kérdés csajok. Akiknek már van némi pocijuk főleg. Nwktek nem feszül a bőr a köldökötök táján? Kenitek valami krémmel? Én elejétől kezdve mindig kentem, most is a Hippnek egy mamapocak krémjével. Hála sosem lettem csíkos. Ki mit használ?
 


@zsuzsu84:
Nekem is szokott feszülni. Én is kenegetem, Naturland kismama krémjével. Igaz nem minden nap. Pedig napi 2x kéne de kb mindig elfelejtem. eddig még nincsenek csíkjaim. Remélem most már meg is úszom őket. Ilyen feszülés nekem kb a 20. Hét felé kezdődött, kb a 10. Hét óra kenegetem a hasam.
 
 


@csipke5:
Na ja, igaz ami igaz én is sokszor elfelejtem kenni! :-D Közben elkezdtem sejteni mi állhat a görcsöcskék hátterében. Nyúlnak a szalagok stb stb, de ha pl sokáig visszatartom a wc-s dolgokat.... most a nyaraláson volt pár ilyen, akkor eléggé feszül, ez nyilvánvaló is, de ezelőtt ez nem volt. Ugye bárhova bekéredzkedtem volna wc-re, mindenhol a nemet kaptam. Hiába mondod hogy terhes vagy, ennyi idősen ki hiszi el? Itt nálunk bárhol bármwlyik boltba beengednek egy rossz szó nélkül és indok nélkül is tehát nem kell kisgyereknek vagy terhesnek lenni. A lényeg hogy mostmár figyelek rá! Így sem úgy sem jó tartogatni! :-)
 


Sziasztok,

Gratulálok az újabb babás oknak és hajrá a többieknek :)

Én kaptam anno a dokitol, amikor először voltam és megállapította h valóban ott a baba mindenféle beutalot, a vedonohoz is. De ez sztem intézménye válogatja hol mi a szokás. Vivi jól írta 4 alkalom szükséges a támogatáshoz de az elég gyorsan osszejon. :) Én egyébként a vedonohoz a 12.hetre kaptam időpontot először. 8 hetesen voltam dokinál először egyébként.

Én most 27+4 napot taposom úgymond.


Sziasztok!

Csatlakozom a többiekhez 4 igazolt várandósgondozási-látogatás kell az állami támogatások igénybevételéhez (triszemeszterenként 1+1), az időpont nem kötött, csak meglegyen a "pecsét".
Az egyszeri anyságit (64.125 Ft), így már igénybe lehet venni a születés időpontjától azt azt követő 6 hónapig. A kérelemet kormányablaknál is le lehet adni.

https://cst.tcs.allamkincstar.gov.hu/el ... 3%A1s.html

Amúgy sikerült eljutnom UH-ra de még nemm látszik semmi, nagyon korai 4-5 hét közötti, viszont a méhnyálkahártyám 14 mm és ez jót jelent. Tudjátok nyaralni indulnánk és most nagyon nem mindegy mi a helyzet odabent... viszont az utazástól nem tiltott el a doki, sőt ugymond ajánlotta is egy kis odafigyeléssel: sok folyadék, magneb6, terhesvitamin

Csak pozitívan!
 


@gyongyi11:
Na látod! Jell is a pihenés, semmi baj nem lesz, pihenjetek, lazuljatok! ;-) Ami neked jó, az a babának is! Jó pihenést kívánok! :-)
 


@zsuzsu84:


Nekem olyan striáim vannak már hogy az valami borzalom...  Tudtam, hogy hajlamos vagyok rá, de azt nem gondoltam volna hogy ilyen hamar meglátszik majd és ennyire csúnya lesz. Én Bio-Oil-t vettem DM-ben, nem olcsó viszont nagyon jó, 3 nap alatt látványos javulást eredményezett, mondjuk bevallom szégyen szemre azóta nem kenem.. persze megint látszanak...  2-3x naponta simán bekentem, sőt azt mondják később érdemes testápolózni, és hasonlók, hogy minnél rugalmasabb legyen a bőr és a kötőszövet. Akinek amúgy is gyenge szerintem már azelőtt kezdje meg, mégmielőtt egyáltalán teherbe esik, komolyan. 
Örülök hogy jó volt a nyaralás, ki kell használni. Nekem a görcsölés és ezek a fájdalmak pár napja reggel jelentkeznek, ma azt hittem ne fogok tudni megfordulni és kikelni az ágyból, jobb alul a méhemnél annyira fájt hogy már rendesen nyögtem  A pisilés visszatartása, főleg éjszakánként nem jó dolog, de annyira utálok felkelni és kimenni pisilni, hogy inkább tartogatom, amíg képes vagyok tőle aludni. Ma olyan mélyen aludtam, hogy azt se vettem észre, hogy a párom hajnalban meglépett dolgozni, 9kor meg mint a mosott rongy felkeltem, aztán csak vánszorogva tudtam eljutni a wc-ig  Meg egyébként is... már nem kényelmes az alvás sehogyan. Szereztem terhespárnát, jójó, de nem váltotta meg az alvásaimat, de jobb mint volt. 

@gyongyi11: Teljes nyugalommal menjetek el nyaralni és pihenjetek, érezzétek jól magatokat. Ami neked jól esik az jól fog esni a babádnak is, függetlenül attól, hogy éppen hány hetes vagy.  2 hete 2500 méter magasan voltam Hallstatt-ban, a nagyját gyalog megtéve, a többi felvonó... gondolhatod  Tüdőmet kiköptem, egy hétig izomlázam volt, de ha azt akkor kihagyom, életem második legcsodálatosabb élményét hagyom ki.  Úgyhogy csak bátran

 
 


@vivi93:
Igen én is már a pozi teszt óta kenem, hol elfelejtem hol bekenem :-D Nekem még hála nincs semmi. De ha ilyen rohamtempóban akar növekedni ez a pocak akkor napi többször is kénytelen leszek kenegetni! Ez a hippes dolog is 3ezer ft nem egy hatalmas adag de pont ebben segít higy a szövetek, a bőr rugalmas legyen és ne szakadjon! Sajnálom hogy neked ennyire érzékeny a bőröd. De nem is ez a lényeg, hanem higy egészségesek legyünk. Egy kis esztétikai dolog nem a világ! ;-) Anyák vagyunk, életet adunk!
A pisi téma detto. Fuu de gyűlölök arra kelni hogy aaa a fenébe ki kellene vánszorogni. Aztán annyit agyalok rajta még csak kikómmázok a wcig Már most kezdődik, a 30.héttől egyenesen katasztrófa lesz! :-D De inkább felkelek éjjel 3szor csak ne éjszaka szüljek! :-D :-D Alapból éjjel sokat felkelsz, fáradt vagy, de ha még fájsz is....ugye nappal nem alszik az ember, legalábbis én nemnis tudok meg hát gyerek mellett... aztán éjjek még ha fel is kelek akkor is pihenek, nem szeretnék szülni akkor... Az több mint 24 órás fentlét.... Utána egy jót aludni megint csak lehetetlen küldetés. Na mindegy, bízzunk a nappali születésben :-)
 


Még a szülés messze van és néha azt érzem, hogy csak odáig jussak el, a többi utána már nem érdekel... 
Ma olyan vesetájéki fájdalomra keltem, hogy azt hittem mentőt kell hívnom magamra, viccen kívül. 
Sokszor fájt már, be-be szokott görcsölni, de ez már évek óta tart, viszont most olyan nemszűnő fájdalmat éreztem, hogy a sírás kerülgetett. A fájdalom pedig nem hogy nem szűnt, de kisugárzott az alhasam felé, hát mondom ilyen nincs, tényleg orvost kell hívnom.
Egész éjszaka alig aludtam valamit, éreztem már akkor is hogy valami nem jó, de hajnalban már szörnyű volt. Párom 5kor elment, onnantól fogva 8ig szenvedtem, 10kor pedig tetőzött a fájdalom, most meg mintha kb semmi nem történt volna... 
Délután megyek háziorvoshoz papírokat leadni, akkor ezt is elmondom neki... 

Másnak volt ilyen fájdalma? 

 
 


@vivi93:
Nincs veseköved? Vagy felfázás? A vesekő szokott elvileg ennyire fájni. Mindenképp menj el vele egy vizsgálatra! Szegénykém :-( Bármi is legyen jobbulást!
 


Igazság szerint nem tudok egyikről se, talán felfázva se vagyok, bár ezt nehezen tudom megállapítani mivel az allegia miatt naphosszatt tüsszögök és fújom az orrom, úgyhogy sokszor fel sem tűnik, ha meg vagyok fázva...  2-től van dokim, majd akkor átsétálok aztán megkérdezem mi legyen.. holnap egyébként is belgyógyászat, talán ránéznek akkor a vesémre is.
 
 


@vivi93:
Na ez az allergia. Ne is mondd. Még otthon voltunk azt hittem megzavarodok. Itthon már enyhültek a tünetek.
Na mi volt a dokinál? Voltál?
 


@zsuzsu84:


Most nagy a parlagfű, legalábbis itt, ott kint nem tudom mi tombol, de igen, én is megzavarodok az allergiától, hát ez van. 
Voltam voltam, de minek... megütögette a vesém körül, fáj, sőt mostmár a bal is fáj, átsugárzik oda is... 
Valószínűleg kő vagy homok, de ugye ehhez kéne egy röntgen, amit meg most nem lehet, úgyhogy kb. ennyire jutottunk. Nézni akart vizeletet, de pont előtte voltam mosdóba, mert már nem bírtam -sokat vártam-... holnap belgyógyászat, szóváteszem, hátha esetleg mondanak vagy csinálnak valamit... Esetleg egy uh, bár arra azt mondta az orvos, hogy nem biztos hogy látszik rajta. 

 
 


Lehet nem fogom kibírni holnap reggelig... egyre jobban fáj megint és nagyon átsugároz a másik vesémre is a fájdalom 
 
 


@vivi93:
Ohh jajj :-( Én is erre tippelek hogy valami kő vagy ilyesmi, de reméljük a legjobbakat. Meg jaja uh-t azt lehet csinálni, sőt, kellene is. Esély egy diagnózisra! Reméljük azért nincs gond! Kitartás, írj mindenképp mizujs!
 


@vivi93:
Basszuskulcs. :cry: Ilyenkor nem tudom mit lehet tenni, ha más nem ügyelet, bevisznek ellátnak ne szenvedj! Amúgy lehet kapni vesére gyógyteát! Ha más nem dobj be egy no-spa-t ha van otthon, egy szem nem fog ártani, próba szerencse, meg melegvizes borogatás a derekadra. Vaagy figyuz, exemnek volt köve azt mondta neki a doki ugráljon kicsit egyik majd másik lábon, hogy elmozduljon a kő. Mert valószínű nyom valamit belül azért fáj ha meg elmozdul akkor megszűnik a fájdalom! Próbáld ki hátha. Ha minden kötél szakad, akkor ténylwg ügyelet! Fuhh csajszi
kitartást, szorítok! ;-)
 


@vivi93:


Ez a sugárzó fájdalom pedig a vesekő/homok tipikus jele. Ugy tudom uh-val szét tudják morzsolni, illetve sok folyadékkal átmegy a "rendszeren" ha nem túl nagy.

Nekem most meg barnázásom volt, ami reggelre sötétebbre váltott. Szóval megyek sürgősen UH-ra a dokimhoz. Ha jól számolok, pont ma vagyok 5. hetes, így lehet kivehető lesz a petezsák is...a jó helyen!
Más tünetem nincs, nem fáj. Annyi, hogy este elkezdtem érezni a melleim és nem igazán tudok jóízűt enni, nem kívánom. Hőm továbbra is 37 és erősödött a második csíkom is. Izgulás van...

 


@gyongyi11:
Gratula az erős csíkokhoz! Lehet normális a barnázás de mindenképp tudja a doki! Drukkolok, minden oké lesz! ;-)
A mellfájdalom nekem is volt hetekig lassan megszoktam, feszülnek, fájnak, de mára elviselhetőbb! Szedsz valami vitamint?
 


@vivi93: mi újság? Aggódunk érted! bementetek a kórházba?

@gyöngyi11: én is szívből gratulálok!  Barnázással irány doki! Ha progihiány miatt van, abszolút kezelhető, kapsz majd egy kis utrogestant:-)

Nekem még 3 nap van a nemvártig, már nagyon tesztelnék! mondanám, hogy álomszuszék vagyok, de a kolléganőim is azok az időjárástól, szóval most erre nem alapozhatok:DDD
 
 


@pelle:
Hajrá hajrá! Hétvégén teszt? :-D
Nagyon szorítok! ;-)
 


@zsuzsu84:


Igen, czeizel terhes vitamint, plusz mellé magnézium+B6-ot.

Estére felerősödött a barnázás, kezdett véresbe menni. Doki megvizsgált, de nem látta UH-n se méhen belül, se méhen kívül a petezsákot. Lehet felszívodott... és akkor meg fog jönni. Ha mégis méhen kívüli, akkor később mutat tüneteket. Gyógyszert így nem is írt fel, mivel nem látott terhességet, vérvételen ma már nem fogadtak.
Szörnyű ez a bizonytalanság, és pont a saját testem csinálja ezt velem....
 


@gyongyi11:
Nem ismerem ezt a vitamint, a magne b6-ot igen. Az van még pár szem itthon, hozatnom kell ki.
Szerintem ne aggódj. Annyira korai lehet még a terhességed, hogy uh-n nem látják, ez előfordulhat! Remélem a nem várt nem fog jönni! Tudom baromi nehéz, de a nyugis várakozás jó eredményt fog hozni! Ne izgulj! ;-)
 


Vivi???????? Nagyon aggódunk mostmár!
 


Sziasztok :)


Végül nem mentünk este be kórházba, mivel már nem bírtam, kínomban vettem be egy nospa-t, ami nagy késve de hatott.. mint a villámcsapás, elmúlt minden fájdalmam.  Tudtam aludni szerencsére. 
Tegnap reggel 9re beértünk Körmendre a kórházba, minden papírral, hogy akkor a belgyógyász mondjon valamit a tsh-ra, de már odáig el se jutottunk, mert a Kartonozóba a nő nem értette miért vagyok itt, meg nincs időpontom. Ott akkor már éreztem, ez nem lesz egyszerű. Persze hozzáteszem, Szombathelyen a kórházban azt mondták, hogy ezzel a papírral amit ők adnak én időpont és egyéb beutaló nélkül be tudok menni vizsgálatra. Ehhez képest mégsem. Telefon a főorvosnak, majd kérdi hány hetes terhes vagyok.. mondom...beszél tovább... lerakja a telefont. 
'Itt kismamákat nem fogadunk, Szombathelyen a Lőcsei doktort kell keresni" és visszaadja a papírt.
Én meg párom állunk ott, mint a hülyék, mondom neki, hogy de Szombathelyről küldtek, most miért menjek oda vissza? Ő ezzel nem tud foglalkozni, itt kismamákat nem látnak el, ez Lőcsei hatásköre, akihez nem mellékesen időpnt kell.
Hát jóh...
Párom és én mint valami hülye séltáunk vissza a kocsihoz, kérdi tőlem mi legyen... hát mondom menjünk fel Szombathelyre, de most én valakire ráborítom az asztalt az fix...
Elindulunk, közben hívom a kórházat, hogy mi legyen, időpontunk nincs, Körmendről elküldtek, meg úgy egyébként is a k*rva anyjukat... 
Központi szám, mondom mi a gondom, kapcsol a Terhes patológiára -onnan kaptam a papírt, hogy menjek Körmendre-, elmondom újra, hát Lőcseihez időpont kell -megy fel bennem a pumpa-, igen ezt én is tudom, de ÖNÖK küldtek Körmendre, ahol nem fogadnak, meg egyébként oda is időpont kell, szal a maguk papírja nem elég, és akkor most menjek vissza oda ahonnan elindultunk, azaz maguktól... 
Lőcsei nem biztos hogy rendel...  Itt azt hittem, hogy átváltozok valami sárkánnyá... 
Kapcsol a Belgyógyászatra, kérdezzem meg... Megjegyzem, gondoltam én naív, ha már ők küldtem Belgyógyászatra, akkor kórházon belül esetleg megoldható az hogy ők felküldenek, és akkor nincs időpont meg semmi ilyesmi, de nyilván ez csak az én képzeleteimben él.
Süket a vonal.. azt hittem rámrakták, majd egy ismeretlen nő szól bele..
ÚJRA elmondom, azt is kivel beszéltem eddig és miért kapcsoltak ide... Ez nem a Belgyógyászat, hanem a Szülészet
Jó, semmi baj, nem vagyok full ideg... 
Mondja nekem a nő, hogy ezzel nem tud mit kezdeni, hogy időpontot kell kérni, de ha már elindultunk, akkor jöjjünk csak fel a kórházba, menjünk oda a Belgyógyászathoz és amikor kijön valaki akkor én csak úgy menjek be és mondjam el miért jöttem, hátha fogadnak.
Szóval az, hogy a 21. században konkrétan egy büdös gyökérnek kell lennem ahhoz, hogy megvizsgáljanak és érdemben foglalkozzanak azzal a problémával, amivel egyébként a kórház idított el, na hát ez kész kabaré. Ilyen a Világon nincs!
Beszélek hozzá, elmagyarázom mégegyszer, hátha esetleg nem beszélek érthetően.. és a mondatom közepén megszakadt a hívás... Páromra ránéztem, aki szintén tiszta ideg volt, csakhát ő vezetett, szóval az utat kellett figyelnie én meg az anyósülésen teljesen megrökönyülve mondtam, hogy rámrakták...
Megpróbáltam újra telefonálni, de nyilván fel sem vették a telefont, és mivel egyébként is a 40perces útból 30at végig telefonáltam, a maradék 10 percben úgy voltam vele, hogy megpróbálok némi higgadtságot erőltetni magamara, hogy ne az első embert üssem meg aki fehér köenyben jön velem szemben.
Megérkezünk, parkolóhely vadászat, bemegyünk.. hova menjünk? Kezdjünk a Belgyógyászaton. 10000 ember, itt az életbe nem kerülök sorra... Jön ki egy nő, gyorsan eléugrok, eldarálom mi a baj, nem jó helyen vagyunk,, ez az ambuláns részleg, nekünk a szakambulancia kell... átirányít, másik épület. Okké.. keressük, megtaláljuk... na.. ha láttatok már szűk folyosót ami vagy 10 méter hosszú tömbe emberekkel, akkor nagyjából elképzelhetitek, hogy mit éltem ott át akkor...  Itt már csak röhögtünk Párommal, mert tudtuk, hogy az életbe nem kerülünk be, de még az ajtó közelébe se. 
Nem kell félteni, mint a tank átverekedtem magam az embereken sűrű elnézést kérve, aztán megálltam az ajtó mellett nemsokkal és néztem farkasszemet a többi várakozóval, mire az isteni hang megszólalt...
"Kismama?" Kérdi tőlem egy idősebb hölgy. Igen, felelem félszegen.
Akkor ön fog következni. Kerek szemekkel néztem rá, hogy ugyan miért. Aztán felvilágosít, hogy a kismamák elsőnek bemehetnek.. Mondom én kivárom a rendes soromat, csak jussak be, nem akarok tolakodni.
De nemnem, itt ez a szabály, a kismamák bemehetnek, tényleg...
Nyílikk az ajtó, 4es számú alany menne be, mire az előző hölgy megszólal, hogy van itt egy kismama... nő rámnéz, kismama? Akkor mindenkinek vissza, elnézést, a kismama jön be.
Totál lefagyva besétáltam az orvoshoz, hogy ilyen tényleg sehol sincs... 
4 egész percet töltöttem bent:
"Mivel pénteken nem vettek magától vért tsh-ra, most akkor elküldöm Önt vérvételre, jövőhét csütörtökön lesz eredménye, akkor kéne visszajönni."
Válaszom: "Pénteken egéybként is jövök fel, nem lehetne esetleg akkor?"
"Pénteken nem vagyok"
És távoztam... Páromnak mondom, hogy vérvétel és mehetünk haza... hát ő lett olyan ideges, hogy azt nem hiszitek el, hogy csak EZÉRT jöttünk fel, ezért ment el ez a nap és úgy egyébként nem csináltak semmit, majd jövőhéten. És akkor a legszebbet nem is mondtak még akkor neki, hogy nem csak pénteken, de csütörtökön is fel kell jönni. Ami már kilogisztikázhatatlan, mert úgy cserélte el a napokat a munkatársaival, hogy tudjon hozni pénteken, ezért a hétvégét végigdolgozza, de ez sem elég, kell csütörtökre is egy nap, amit már nem tud megoldani, szóval most anyúóst is ugraszthatom.

Itt tartunk! Bevallom, rohadtul elegem van amúgy az egészből 

Vesém tegnap este fájt, de elmúlt, valószínűleg ezzel majd érdemben maximum jövőhéten fognak foglalkozni.

 
 


Köszi csajok, hogy aggódtok. Bocsi, hogy tegnap nem írtam, de valamikor fél 3kor értünk haza Szombathelyről, úgy hogy 9kor Körmenden úgy gondoltuk 10re végzünk...  Utólag már nevetséges ezaz egész. Ebben csak az a legszomorúbb, hogy lett volna egyéb más dolgunk is tegnap, aminek a felét nyilván nem tudtuk elintézni a kórház miatt. Aztán végül megebédeltünk, mert Szombathelyen még bementünk egy bababoltba, ahol néztünk babakocsit, meg egyéb kiegészítőket. Délután meg elment takarításra és valamikor este 10kor jutott eszembe, hogy uhh, írni kéne.. de már nem volt erőm kikászálódni az ágyból. 

Igen egyébként, valószínűleg kő vagy homok, de én ezt már nem is mertem feszegetni tegnap, megmondom őszintén kki voltam égve idegileg. És akkor még a vérvételes csaj is felrántott, mert látta a papíromon ugye, hogy terhes vagyok, én meg előtt mondtam, hogy szeretnék lefeküdni, mert ülve nem bírom a dolgot.. azt felcsattan, hogy minek nekem akkor gyerek, ha egy egyszerű vérvételt nem bírok...
Utólag, ha lett volna erőm és energiám szerintem megölöm amúgy, de csak megadóan elengedtem a fülem mellett a mondatot és magamban elküldtem a pokolba... kint a váróban meg sírva fakadtam, mikor kimentem, párom meg csak szegény vígasztalt, neki nem mertem elmondani, mert ha ő bement volna... úgyhogy csak annyit mondtam, hogy már fáradt vagyok és most ez így jön ki. 
 
 


@vivi93:
Te szentséges atya úristen. Ez elképesztő! Vagyis a a magyar valóságban sajnos ez teljesen normális :cry: Én sokszor azt gondolom hogy még maguk sem tudják kit hiva és miért küldözgetnek. Akkor majd csütörtök, péntek lehet csak számítani valami... Valamire? Elvileg. Katasztrófa! Egy pozitívum volt, hogy legalább a tömött szűk folyosót nem kellett végigvárni! Engem amúgy belgyógyra nem is küldtek tsh-val. Egyből endokrin klinika, majd az küldött a belgyógyra biopsziára anno, hogy megbizonyosodjanak hogy ez kész fix pajzsmirigy alulműködés de amúgy nincs más gond. Azért irigyellek higgadtságodért, én a vérvételes kisasszinynak biztos kiütöttem bolna a szeme közül a csontot ilyet beszól :lol: Baromi higgadt ember vagyok amúgy alapjáraton de egy ilyenfajta stressz, fáradtság kimerültség azzal kombózva hogy valami utolsó senkiházi a szájára veszi a gyerekemet.... Hát nem maradt volna állva se ülve az fix. Bármilyen formában valaki szól a gyerekeimre bármit... Pff szerintem nekem ez az egyetlen gyenge pontom. Felőlem anyázhatna max intelligensen az arcába mosolyognék! :-D
Sajnálom, hogy ilyen kálvárián kell átmenned, főleg, hogy van anélkül is sajnos elegendő gondod! De jó hogy írtál, már mindannyian aggódtunk! Reméljük azért mostmár helyre tevődnek a dolgok, kiderül minden és aztán nyugid lehet végre! Szegénykém, sok sok türelmet ehhez a sok birkához! ;-)
 


@zsuzsu84:


Nem tudom, hogyan tudtam ülve maradni és elengedni a fülem mellett a nő megjegyzését, mert ha ezt mondjuk a nap elején teszi szerintem ma bíróságon tárgyaláson lennénk már XDDDD Én heves vérmérsékletű ember vagyok, hirtelen kapom fel a vizet, hama meg is nyugszom, de az a pár perc.. na akkor fusson mindenki. 
Úgyhogy nagyon nagy szerencséje volt ilyen szempontból, hogy nap végén találkoztunk össze... LEgközelebb ha találkozunk azért lehet elmondom a véleményemet...  
Éppen ezekért nem akarok Szombathelyen szülni, mert szerintem halvány fogalmuk sincs arról, hogy mit csinálnak. Nem is értem, hogy miért  járok még mindig oda... de most megfogadtam hétfőn telefonálok Zalába időpontért az orvoshoz, hogy legyen szíves vállalni, mert én ezt nem bírom már idegekkel. Jövőhéten még letudom azt a két napot ott, aztán kalap kabát. 

Veletek minden rendben? 
 
 


@gyongyi11: jaj, sajnálom:(((  kitartás!  Progiszintedet nézték?  nem alacsony és amiatt jött a vérzés?

@vivi93: elszomorító ez a tilitoli a magyar egészségügyben.   Azt a vérvételes nőt meg majd utoléri a karma, hogy lehet ilyet mondani? jesszus!  képzelem, másoknak is miket mondhat egész nap, főleg a műszak vége felé!
Nagyon vigyázz magatokra!

Csináltam reggel tesztet (mer' nem bírom ki:DDD), akkora hómező, gyerekek, hogy siklani lehetne rajta, akárhogy is meresztgettem a szemem.  Még van ugyan 2 nap ugyan a nem vártig, de nekem ilyenkor már két csíkos szokott lenni, szóval most úgy veszem, hogy jövő héten új ciklussal durrantunk az őszbe.   Pedig kolléganőm is megjegyezte, hogy úgy megszépültem, kisimultam, na, ez se baba miatt, biztos a kollagén kapszulák miatt, amit két hete elkezdtem szedni (kár, hogy nincs fetrengve röhögős szmájli)

Arra gondoltam, hogy megörökítem a memoárjaimat a gólyavárás dimbes-dombos útjáról, végül is voltam terhes a huszas, a harmincas és a negyvenes éveimben,van valami jó ötletetek mi lehetne a blog címe? semmi frappáns nem jut eszembe!  (egyébként annyira béna vagyok névadásban, hogy a gyerekeimnek is szinte a szülőszoba kapujában lett neve:DDD)

@zsuzsu84: gyerekek mit szóltak, hogy jön még egy kistesó? :-)
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: