Új privát üzeneted érkezett!

@nilnarin:


Jah hát az egyértelmű volt, hogy Zárt csoport lesz, nyiltnak értelme se lenne. 
 
 


Nilnarin:
Ő a kisfiam! :-D 3 és fél éves! A lányok már nagyobbak. Ők még magyarban nyaralnak apukájuknál, mi már hazajöttünk a kicsivel korábban mert páromnak sok a munkája. Nem volt nehéz beilleszkedni a lányoknak, ők sulival kezdték itt, 3hónap alatt folyékonyan beszélték a nyelvet. Ma meg már... De persze a magyar az első.
A kicsi meg hát igen. Igaz, hogy nehezebben beszélnek a 2 nyelvű kicsik. Természetesen én csak magyarul beszélek mindenkivel. Egyrészt az én németem csapnivaló :-D másrészt itt a papa a német, elég ha ő beszél velük németül, plusz a suli a barátok meg hát az ovit kezdjük a manóval, így jobban fog menni a német. Nem beszél szép választékosan egyik nyelven sem. De automatikisan külön választja a nyelvet és tudja kivel hogyan kell beszélni. Nagyon durva. Ja és ha mondok valamit németül akkor azonnal rámszól, higy anyaaaa beszéljél velem normálisan. :lol: A pici is 2 anyanyelvű lesz. Sokszor gondolkodom azon bár én kaptam volna gyerekkoromban ekkora kincset a kezembe. 2 anyanyelvet! :-D Ők fel sem fogják ez mekkora érték!
 


Vivi:
Mindenképp a zárt. Párom elhatározta hogy a baba meglepi lesz az ő caaládjának. Így nem láthatnak semmit mivel sokan ismerőseim a facen :-D Mondjuj az én családom tudja. Nekik a kisfiam volt meglepi. Most cseréltünk. :-) Hogyan lehet itt privit írni? Amúgy én adnám az infot, de foggalmam nincs hogy megy itt privi üzi. :-)
 

 
 

@zsuzsu84:


Igen, hallottam ilyenről, hogy a gyerekek tudják, hogy mikor melyik nyelvet kell használniuk. Ismerős házaspár (a hölgy erdélyi magyar, a férje román) ikrei is Magyarországon magyarul beszélnek, de Romániában azonnal átváltanak románra. Hihetetlen, hogy mikre képesek! 

Jó kis meglepi lesz akkor a német rokonságnak :D Majd mesélj, hogy sikerült a dolog. 



@vivi93:


Írtam neked privát üzenetet itt, a babaneten. Be tudsz jelölni facebookon, aztán mehet a csoportalapítás :)

 


Sziasztok!
Ez tényleg nagyon nagy kincs, ha két anyanyelvűek a gyerekek :) 
Én most felvetnék egy témát/kérdést mert nagyon nem hagy nyugodni. Én államigazgatásban dolgozom (sajnos :) ) és 2019.12.31-én lejár a szerződésem, amit meghosszabbítottak volna mindenképp határozatlanra, hogy ne legyen baj majd a babavállalás során (elég jóban vagyok a főnökömmel. ) namármost az a helyzet állt elő, hogy létszámzárat rendeltek el, ami miatt nem lehet új embert felvenni és a lejárt szerződéseket se tudják meghosszabbítani. Ez a létszámzár visszavonásig érvényes, tehát ki tudja meddig tart. (A tavalyi egy évig tartott) 
És most rendesen be vagyok rottyintva, hogy mi lesz ha lejár a szerződésem és semmilyen támogatásra nem leszek jogosult. A "B" terv az, hogy ha novemberig nem oldják fel, akkor elkezdek munkát keresni, viszont akkor (ha jól gondolom és etikusan) fel kell hagynunk a próbálkozással, mert milyen már egy új helyről elmenni rögtön? Valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata/tanácsa? :( Eléggé csüggedek most ez miatt... Amúgy a hab a tortán még az, hogy amúgy sem egy álommeló, rengeteg a stressz és iszonyat mértékű ember hiány van az osztályon, így egy ember nagyjából 3-4 ember munkáját csinálja. :(
Bocsi, egy kicsit hosszú lett, de eddig is olyan jókat olvastam tőletek, hátra tudtok valamit mondani erre... :)
 


@saci0501: "Sziasztok!Ez tényleg nagyon nagy kincs, ha két anyanyelvűek a gyerekek  Én most felvetnék egy témát/kérdést mert nagyon nem hagy nyugodni. Én államigazgatásban dolgozom (sajnos ) és 2019.12.31-én lejár a szerződésem, amit meghosszabbítottak volna mindenképp határozatlanra, hogy ne legyen baj majd a babavállalás során (elég jóban vagyok a főnökömmel. ) namármost az a helyzet állt elő, hogy létszámzárat rendeltek el, ami miatt nem lehet új embert felvenni és a lejárt szerződéseket se tudják meghosszabbítani. Ez a létszámzár visszavonásig érvényes, tehát ki tudja meddig tart. (A tavalyi egy évig tartott) És most rendesen be vagyok rottyintva, hogy mi lesz ha lejár a szerződésem és semmilyen támogatásra nem leszek jogosult. A "B" terv az, hogy ha novemberig nem oldják fel, akkor elkezdek munkát keresni, viszont akkor (ha jól gondolom és etikusan) fel kell hagynunk a próbálkozással, mert milyen már egy új helyről elmenni rögtön? Valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata/tanácsa? Eléggé csüggedek most ez miatt... Amúgy a hab a tortán még az, hogy amúgy sem egy álommeló, rengeteg a stressz és iszonyat mértékű ember hiány van az osztályon, így egy ember nagyjából 3-4 ember munkáját csinálja. Bocsi, egy kicsit hosszú lett, de eddig is olyan jókat olvastam tőletek, hátra tudtok valamit mondani erre... "


Jah még azt kifelejtettem, hogy most csinálok egy tanfolyamot, amivel az a terv, hogy majd vállalkozás lesz, de hát az is jó egy év mire beindul. :(
 


@zsuzsu84:


Nevem mellett van egy kis boríték ikon, ha arra rákattintasz tudsz írni egyből üzit, az itt jelenik meg belsőben ;)
 
 


@saci0501:


Szia. 
Ez azért érdekes kérdés, mert pl. nálunk a munkahelyen jött egy új kolegína, aki még a próbaideje alatt közölte a vezetőséggel hogy terhes. Én meg paráztam, hogy nyáron, szabadságolások alatt én ha ezt bejelentem a srácoknak, akkor ők teljesen ki lesznek borulva, mindezt úgy hogy én bő 2 éve a cégnél vagyok, tehát igazából semmilyen etikai hátulütője az én esetemben nem lett volna, csak picit rosszul éreztem magam a dolog miatt, hogy jól kicseszek a csapattal. Hozzáteszem halál cukik voltak bent, mikor megtudták, nem volt gond, amúgy se csináltak volna belőle problémát, ez csak az én agyamban ment végig így. 
Na, szómiszó, ügye közöltem, hogy hát akkor babát várok, meg hogy mikorra vagyok kiírva, erre közölték hogy nagyszerű, az új leányzó is közel azonos időben megy majd szülni... én meg lefagytam, hogy tessék? 
Bevallom nagy őszintén kicsit meglepődtem, nekem olyan érzésem volt, hogy kb csak azért jött a céghez hogy utána mehessen szülni minden gond nélkül és járjon neki minden alanyi jogon -előtte nem volt munkája-. 
Nyilván ez a csajszinál egyértelmű, de most a srácok mit mondtak volna.. ki vagy rúgva? Ugyanmár! Meg ezt nem is lehet ugyebár megtenni. 


Szerintem ez egyénfüggő, mármint nem minden dolog mögött van hátsószándék és nyilván értem a helyzetedet, az biztos, hogy ez nagyon kellemetlen, de ha addig összejön a baba, akkor semmilyen indokkal nem mondhatnak fel neked, tehát ebben az esetben kutya kötelességük szerződést hosszabbítani, ha tetszik nekik, ha nem. Szóval ha decemberig sikerül a babaprojekt te törvényileg védve vagy, ez alól nem bújhatnak ki. 

 
 


@vivi93: "@saci0501:Szia. Ez azért érdekes kérdés, mert pl. nálunk a munkahelyen jött egy új kolegína, aki még a próbaideje alatt közölte a vezetőséggel hogy terhes. Én meg paráztam, hogy nyáron, szabadságolások alatt én ha ezt bejelentem a srácoknak, akkor ők teljesen ki lesznek borulva, mindezt úgy hogy én bő 2 éve a cégnél vagyok, tehát igazából semmilyen etikai hátulütője az én esetemben nem lett volna, csak picit rosszul éreztem magam a dolog miatt, hogy jól kicseszek a csapattal. Hozzáteszem halál cukik voltak bent, mikor megtudták, nem volt gond, amúgy se csináltak volna belőle problémát, ez csak az én agyamban ment végig így. Na, szómiszó, ügye közöltem, hogy hát akkor babát várok, meg hogy mikorra vagyok kiírva, erre közölték hogy nagyszerű, az új leányzó is közel azonos időben megy majd szülni... én meg lefagytam, hogy tessék? Bevallom nagy őszintén kicsit meglepődtem, nekem olyan érzésem volt, hogy kb csak azért jött a céghez hogy utána mehessen szülni minden gond nélkül és járjon neki minden alanyi jogon -előtte nem volt munkája-. Nyilván ez a csajszinál egyértelmű, de most a srácok mit mondtak volna.. ki vagy rúgva? Ugyanmár! Meg ezt nem is lehet ugyebár megtenni. Szerintem ez egyénfüggő, mármint nem minden dolog mögött van hátsószándék és nyilván értem a helyzetedet, az biztos, hogy ez nagyon kellemetlen, de ha addig összejön a baba, akkor semmilyen indokkal nem mondhatnak fel neked, tehát ebben az esetben kutya kötelességük szerződést hosszabbítani, ha tetszik nekik, ha nem. Szóval ha decemberig sikerül a babaprojekt te törvényileg védve vagy, ez alól nem bújhatnak ki. "


Köszönöm szépen a válaszod. :) Igen, a kolleganőd helyzete egy kicsit másnak tűnik, de én is baromi kellemetlenül érezném magam, ha odamennék valahova és rögtön mennék is el szülni. :/ Csak sajnos azt érzem, hogy meg van kötve a kezem, és rossz érzés, hogy annyira szeretnénk kisbabát, de a mai világban kb harcolnom kell azért (jelent helyzetben) hogy valami csurranjon cseppenjen... 
Azt tudom, hogy nem mondhatnak fel a kismamának, de vajon akkor is így van ez ha úgymond nem tudnak mit tenni a lejárt szerződéssel a kormányhatározat miatt? Ez az amiben nem vagyok biztos. :( Mert ha tényleg így van, akkor megnyugszom és nincs baj.
 


@saci0501:


Sajnos én úgy tudom, hogy határozott idejű szerződésnél nincs ilyen jellegű védelem a kismamáknak - ezért etikátlan valakit folyamatosan határozott idejűvel foglalkoztatni. De lehet az lenne a legjobb, ha megkérdeznéd valamilyen munkajogi fórumon, ott biztosabbat tudnak neked mondani. 

Azt megkérdezhetem, hogy miért kell progeszteront szedned? Milyen értékre mondta azt neked a doki, hogy szedni kell? 



@chilipepper: "@saci0501:Sajnos én úgy tudom, hogy határozott idejű szerződésnél nincs ilyen jellegű védelem a kismamáknak - ezért etikátlan valakit folyamatosan határozott idejűvel foglalkoztatni. De lehet az lenne a legjobb, ha megkérdeznéd valamilyen munkajogi fórumon, ott biztosabbat tudnak neked mondani. Azt megkérdezhetem, hogy miért kell progeszteront szedned? Milyen értékre mondta azt neked a doki, hogy szedni kell? "


Igen, sajnos én is úgytudom, hogy nincs ilyen védelem, pláne egy ilyen kormányhatározattal karöltve. :( Most nagyon szomorú vagyok, kicsit azt érzem, hogy nem lesz más választásom :( 
Peteérés után múlt hónapban 22,9 nmol/l volt az érték, ezért 100 mg Progesterone exeltist írt a doki, hogy ovu után 4 nappal kezdjem el szedni. Mert kevés, és félő, hogyha lenne is baba, nem tud megmaradni az alacsony érték miatt.
 


@saci0501:


Hogyha próbaidő alatt nem mondhat fel neked a munkáltatód, úgy gondolom laikusként, hogy semmilyen kormányrendelet nem írhatja felül ezt az elvet, hiszen a magzatot a megfogantatás pillanatában alkotmányjog védi, azon meg a kormányhivatal által hozott rendelet nem mehet át. 
De ha gondolod akkor egy jogásztól megtudom kérdezni. 
 
 


@chilipepper:


Ez a tény tévesen terjedt el, a törvény pontosan így szól?
"Ha a munkavállaló határozott idejű foglalkoztatása alatt várandós lesz, a vonatkozó speciális munkajogi szabályok ugyanúgy irányadóak, mint határozatlan idejű munkaviszonyban. A munkavállalót tehát a várandósság, a szülési szabadság és a gyermekgondozás céljából igénybe vett fizetés nélküli szabadság ideje alatt felmondási védelem illeti meg, a munkáltató felmondással nem szüntetheti meg a munkaviszonyát. A munkavállaló a felmondási tilalomra azonban csak akkor hivatkozhat, ha várandósságáról a munkáltatót tájékoztatta."
 
 


@chilipepper:


Ez a tény tévesen terjedt el, a törvény pontosan így szól:
"Ha a munkavállaló határozott idejű foglalkoztatása alatt várandós lesz, a vonatkozó speciális munkajogi szabályok ugyanúgy irányadóak, mint határozatlan idejű munkaviszonyban. A munkavállalót tehát a várandósság, a szülési szabadság és a gyermekgondozás céljából igénybe vett fizetés nélküli szabadság ideje alatt felmondási védelem illeti meg, a munkáltató felmondással nem szüntetheti meg a munkaviszonyát. A munkavállaló a felmondási tilalomra azonban csak akkor hivatkozhat, ha várandósságáról a munkáltatót tájékoztatta."
 
 


Sziasztok!
Bocsi, hogy "bepofátlankodok". Régi motoros vagyok a fórumon és néha visszajárok olvasgatni. Anno nagyon jó kis csapatunk volt, mint most nektek

Saci: Ha lejár a szerződésed kormányrendelet ide vagy oda, terhes vagy vagy sem, ennyi volt, megszűnik a munkaviszonyod. Viszont, mivel eddig volt munkaviszonyod így a támogatásokra is jogosult vagy csed, gyed, gyes stb... Az utolsó 3 havi munkában eltöltött átlagkeresedet alapján. Nyílván, ha

Lilypie Pregnancy tickers
 
 


Korán ment el...
Szóval. Ha nem jön össze addig a baba emiatt nem kell aggódni. Amúgy én simán keresnék új állást, de az állásinterjún felvázolnám a helyzetet, hogy szeretnék babát, ha összejön, akkor sajna nem számíthatnak rád. Nyílván lesz olyan, aki emiatt nem vesz fel, de lesz akit ez hidegen hagy.

Lilypie Pregnancy tickers
 
 


Vivi
Amit írsz igaz is. De ez a bekezdés arról szól, hogy nem mondhat fel. Itt viszont nem ia felmondásról van szó, hanem arról, hogy lejár a szerződése. Az pedig egy teljesen más jogeset, mint a felmondás.

Lilypie Pregnancy tickers
 
 


@ecsibe:


Ezaz én értelmezésemben egyidejűleg akkor már arra is vonatkozna, hogy a szerződését muszáj meghosszabítania.  
Számomra ez azért furcsa, mert gyakorlatilag egy próbaidős személyt jobban véd a törvény, mint egy olyan munkavállalót aki mondjuk x éve ott dolgozik és a szerződését minden évben hosszabbítják határozott időre. 
 
 


Menet közben az FB csoport elkészült, úgyhogy aki kedvet kapott a csatlakozáshoz dojon rám egy üzit a nevével és jelölök 
 
 


@vivi93:
Igen, sajnos így van. Néha több joga van.

A határozott idejű munkaviszony egyik legfontosabb jellemzője, hogy a szerződésben meghatározott időtartam elteltével a munkaviszony minden további intézkedés nélkül megszűnik. Ebben az esetben tehát sem a munkáltató, sem a munkavállaló részéről nincs szükség felmondásra. Ilyenkor nem jár végkielégítés, és nem érvényesülnek a határozatlan munkaviszony esetén a dolgozót védő felmondási korlátok és tilalmak sem.

Saci, jó lenne tudni, hogy mióta dolgozol ott, hogy státuszon felüli vagy e, mert akkor még ezekkel lehetne sakkozni.

Lilypie Pregnancy tickers
 
 


Köszönöm Nektek a véleményeket! Igen, sajnos Vivi93 én is úgy tudom, hogy más helyzet ez és szomorú, hogy aki több éve dolgozik egy cégnél kb. semmi joga nincs ilyen esetben. (Mint pl. én is már 4 éve vagyok itt.) Ha meg tudod kérdezni jogásztól, megköszönöm! :) 
Ecsibe, erre még nem gondoltam, hogy felvázoljam a helyzetet, nem tudom, hogy a magyar munkaerőpiac mennyire befogadó egy ilyen helyzetre. "Viszont, mivel eddig volt munkaviszonyod így a támogatásokra is jogosult vagy csed, gyed, gyes stb... Az utolsó 3 havi munkában eltöltött átlagkeresedet alapján. " --- ezt nem tudtam :O 
Most azt hiszem megpróbálok nem foglalkozni ezzel és októberig reménykedni, hogy feloldják. Ha közbe jön, iszonyat boldog leszek. Kicsit úgy vagyok vele, hogy mindennek oka van, úgy is érzi a babó :) 
Vivi, írok privit a fb csopi miatt.
 


@vivi93:
Hmmm, nem látok olyat. Vagy csak nagyon béndzsa vagyok :-D
 


Nincs számítógépem telóról vagyok így lehet azért nincs lehetőség privi üzire. Van a név mellette jobb oldalon csak a dátum. Alatta az üzenet.... Kb ennyi van.. :-(
 


@ecsibe:
Nègy ève vagyok itt ès kormánytisztviselő vagyok, határozott idővel. Jó mi? :-D a státuszon felüli nem tudom mit jelent. :oops:
 


@zsuzsu84:


Bakker, tényleg nincs telón ilyen funkció  vagy én se találom  Nembaj, minden problémát orvoslunk  Írhatsz e-mailt is ha gondolod a kicsikem93@gmail.com vagy akár Németh Virág Vivi néven megtalálsz FB-n, ha az úgy könnyebb 
 
 


@saci0501:


Szerintem arra gondol, hogy a határozott idejű munkaviszony tartama nem lehet hosszabb, mint 5 naptári év. Azaz, ha ez letelik akkor újabb határozott idejű munkaviszony már nem létesíthető, ettől kezdve már csak határozatlan idejű újabb munkaszerződés köthető a munkaadó és a munkavállaló között.
De lehet nem erre gondol 
 
 


Bár lehet, hogy a kormánytisztviselőkre ez a szabály sem vonatkozik.. ezekután már kitudja... 
 
 


@vivi93:
Ezt februárban eltörölték, amikor kttv-ből kit lett. :-D hát őszintén már èn sem èrtem ezt az egészet. De annyira cukik vagytok!!! Nagyon jól esik.
 


 Na, akkor ennyivel is többet tudunk.  De egyébként ez teljes vicc, komolyan...  
Mindenesetre rákérdeztem egy jogásznál, amint kapok választ írok, de ezekután félek, hogy visszaírja ugyan azokat, amiket itt közben kitárgyaltunk...  Nem akarom elhinni, hogy a várandós nőket védi a törvény, kivétel azokat, akik határozott idejű szerződéssel dolgoznak... Tényleg rákényszerítik az embert arra, hogy keressen munkahelyet és akár próbaidő alatt jelentse be a dolgokat és akkor csodálkozunk, hogy nem akarnak a nők gyereket vállalni...  Szörnyű... 
Ettől mondjuk szerintem ne legyél elkseredve, ahogy írtad, minden okkal történik, ha jön a baba, akkor jó sorsa lesz. 
 
 


Uhh, folporogtek az esemenyek, nem gyozok felzarkozni!
Mondjuk munkaidoben lehet nem kne, de itt sokkal jobb

Vivi, akart irni privit, de telrol nem latom a boritekot a neved mellett. Remelem sikerul meglelnem az opciot
 


@vivi93:
Küldtem mailt, elvileg el is ment
 


@zsuzsu84:
En detto igy jartam
 


@vivi93:
En is lecsapoook! Koszi
 


@vivi93:
Elvileg bejeloltelek fbn
 


Sziasztok!

Húú de pörgünk tényleg.  Én sajnos benyeltem megint valamit vagy nagyon elrontottam a hasam de tegnap óta hasmenéssel kűzdök. Belétem a 8ik hétbe ez alapból is megvisel. A reggelek borzasztóak meg iszonyat kimerült vagyok folyamatosan jah és a reggeli rosszullét estére még visszaköszön. Az emésztésen szörnyű, estére fáj a gyomrom mindig pedig próbálok könnyűt enni de nem egyszerű mert semmit nem kívánok, mindentől öklendezek. Remélem a babót nem viseli meg a hasmenés. Próbálom pótolni a vitamint meg a vizet ezerrel. Nah de ne csak nyávogjak úgy vettem észre elkezdett nőni a hasam. Van egy kis puklim . Meg elkezdtek szorítani a bugyik úgyhogy be kell vásároljak kismamabugyiból vagy a bnőm a lézervágott bugyikat javasolta kipórbálom azt is. 

Sajnos a jogi dolgokhoz nem tudok hozászólni, mérnök vagyok.  Csak annyit, hogy pénteken voltam megkérdezni, hogy hogy számolják pontosan. Azt mondta a hölgy, hogy azt nézik hogy szülés előtt 365 nap támogatott legyen vagyis legyen TBm. Aztán a szülés időpontjából visszaszámolnak 3 hónapot és onnan visszafelé 180 napot néznek és a 180 nap fizetésének átlagát veszik. Ha jól értettem. Lehet hülyén írtam le de a neten is vmi hasonlót írnak.
 
 


@ewuss28:
Jo, h elokerultel
Uhh, az durva! En elv holnap toltom a 8at, de nem sok rossz elmenyem van szerencsere. Engem a szekrekedes gyotor, a puffadassal az elen.
Probaltal sokszor sokszor keveset enmi, vagy citromos vizet, mentolos, cagy gyomberes cukrot, teat a rosszullet ellen? Bevalosak. U u es tarts ragcsat az agy mellett, hogy felkeles elott azzal kezdhesd a napot, ha meg hibadzana
Nekem sztem csak a puffadas es a bebifokahajam van
De ugy erzem nekem is uj ruhak es cicifix utan kne neznem.



A fizetes atlaga jol hangzana, ha megkaphatnank, de ott nincs vmi 145-150 ropis max limit?ilyesmi remlik
 


@doryca007:


 Citromos víztől hányingerem van, gyömbéres cukrot pórbáltam de semmi a tictac segít picit. Van keksz az éjjeliszekrényemen de ha eszek reggel ha nem ugyan az. Pici hideg kóla segít de azt sem akarok minden nap. Puffadás aaaah szörnyű este mint egy kis lufi olyan vagyok.
 
 


@ewuss28:
Ajve, az nagyon nem jo en abonettel kezdtem a reggeliig, bevalt bar lehet, jogy az ir dietanak koszonheto, amit jo par hoja igyexem betartani.

Kola? Nna azt en is kiprobalom. De ugye nem a zero?

Remelem nemsoka elmulnak a szornyusegek!

Irigyellek, hogy neked csak estere van es kis lufid. Barha nekem is de csak jobb lesz a 12. hettol.
 


@ewuss28:
Ti hanyadik hétben vagytok most? :-)
 


@doryca007: Te megvagy 


@zsuzsu84: Neked meg ment vissza e-mail, mert  konkrétan találtam 20 profilt ugyan azzal a névvel, úgyhogy segíts kicsit, hogy milyen profilkép van kint.. találékony akartam lenni, gondoltam csak kiszúrok valamit a profilokban amiről tudom, hogy Te vagy Te, de sajnos lukra futottam 


@ewuss28: Nah, csakhogy megjöttél  Nekem is hasmenésem volt az elején, pedig akkor már szedtem a vasat, amire azt mondták, majd megfogja... hát neméppen... én 1,5 hét alatt hagytam el a hasmenést, és hiába ettem krumplit meg banánt.
Én már áldom az eget, hogy túl vagyok az első trimeszteren, de még emlékszem milyen volt...  Kitartást, még pár hét.. komolyan...  mondjuk én kiborultam mikor valaki ezzel nyugtatott... 


Bennem csak a gyümölcs maradt meg, meg a paradicsomleves. Hidegen mindkettő... igen jó volt. 


 

 
 


@vivi93:
Juppii
 


@ewuss28:


Jut eszembe, lugos vizet próbáltad már a gyomorégésre? Egyébként is jó, de így gyomorégésre, főleg estére szerintem megváltás. Ha nem próbáltad még akkor esetleg tudom javasolni.
 
 


Vivi, Saci, nem akartam okoskodni. Sajnos magyarország jogállam, itt nem igazság szolgáltatás, hanem jog szolgáltatás van. És ez sajnos sokszor bicskanyitogató.
Igen, arra gondoltam, hogy 5 év után, ha egy napot pluszban bemész, akkor automatikusan határozatlan idejűre vált a szerződésed.
A státusz azért lényeg, mert ha ütes státiszon vagy, akkor simán tudnak hosszabbítani, mivel attól nem lesz szegik meg a létszámstoppot. De ha státuszon felül vagy, akkor ugye a hosszabbítással plusz emberként szerepelnél.

A csed-et és társait valóban úgy számolják, ahogy ewuss írta. A csed esetében nincsen felső korlát. A gyed nem lehet a mindenkori minimálbér kétszeresének 70%-nál nagyobb. Jelenleg ez netto 150 ezer körül mozog.

Na, de ugyis összejön addig a baba és akkor nincs is miről beszélni

Mihamarabbi babásodást és gratula a már pocakosoknak!

Lilypie Pregnancy tickers
 
 


@zsuzsu84:


8+2-n vagyok ma. 

vivi93:
Nekem most hétfőn kezdődött a hasmenés eddig okés volt. Bár már gyanítottam hogy valami készül mert egyszerűen télleg borszasztó az emésztésem. gyakran ébredek fel éjjel és ülök az ágyban maszírozom a gyomrom mert olyan mintha nyomott vna egy stop gombot fáj és nyom és nagyon nem akar dolgozni. 
ÚÚÚ a levest most kezdtem el kívánni a héten. Lehet főzök is. De csak korlátozottan tudok a konyhában tartózkodni mert nem viccelek de már az alap "konyhaillattól" is öklendezem. 
 
 


@ecsibe:


Dehogyis, ne viccelj, örülök, hogy írtál 
 
 


@doryca007: Ment ki meghívó 


@ewuss28: Igenigen, plusz még jól fel is puffadtam hozzá, mint aki dinnyét nyelt. Étvágyam se volt így, még ami amúgy jól esett volna azt se tudtam enni, mert fájt a gyomrom. Tegyél plusz egy párnát a fejed alá.
Citromos vizet hogyan ittad? Citromlével vagy rendes citromnak a levével, mert utóbbi jobb, tényleg csak pár csepp.. persze ha nem bírod akkor ne, de az is lugosít, reggel ha tudsz azért esetleg próbáld meg.
Meg mondom, a lugos víz, van a DM-ben is meg az Aldiban is.
Sajnos rutinos refluxosként tudom milyen érzés, ettől féltem a legjobban és a terhesség végén ez csak rosszabb lesz, legalábbis mindenki ezt mondogatja... 




 
 


@vivi93:


Köszi a tippet de gyomrom nem ég csak fáj. Úgy fáj mint régen ha vmi nehezet ettem és nehezen emésztettem. 
Rendes citrommal ittam a vizet.
 
 


@vivi93:
Ees megvaaaagy vagyis megvan
 


@ewuss28:
Na én ugyanígy voltam ekkortájt. Ment a hasam de szerintem írtam is anno. Nyugi még kb 2 hét és szuper lesz. Nekem már semmi gondom. Néha befeszül a hasam ennyi. De már van rendesen pocak. Pont az a kor amikor az emberek csak néznek hogy huhh ez mist terhes vagy dagadt? :-D :-D Kitartás, elmúlik hamar. ;-)
 


@vivi93:
Na írok akkor megint mailt. Annyit írunk higy nem találtam hol írtad, mik a fejlemények :-D segítek :-D
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: