Új privát üzeneted érkezett!

@anna08:
Ahogy érzed, miattam ne feszengj! Ahogy jól esik, csak legyen babuci! ;-)
 


@zsuzsu84:


Köszönöm, akkor lehet, hogy kipróbálom :) Csak aztán nehogy túladagoljam a vitaminokat! 


@anna08:


Szerintem fogadd meg Zsuzsu84 tanácsát, még ha nehéz is! Nagyon jó lenne, ha az ősz is pozitívan indulna és lenne egy új babásunk :)

 


@nilnarin:
Hihetetlen de azt is túllehet, aztán sokszor a vese bánja! ;-)
 

 
 

@zsuzsu84:


Na az nagyon nem hiányozna, így is van mindkettőben egy-egy fél cm-es kövem. Májusban meg vesegörccsel vonszoltam be magam a kórházba. Azt hiszem, inkább megkérdezem a dokitól, hogy mit szedhetek, amikor visszajöttem a nyaralásból. 
 


@nilnarin:
Szerintem kezdésnek egy kis folsav tökéletes. Nem is szoktak a dokik többet ajánlani, legalábbis itt felénk. Vagy a babatervező vitamin. Én azért ajánlottam mert ezekben benne van minden ami kell és pont annyi amennyi kell. Sőt lehet így olcaóbb is, mint külön mindent megvenni. ;-)
 


@zsuzsu84:
Remélem az lesz
 
 


@anna08:
Pont most olvastam azt hiszem a babaneten hogy ha nem jön össze a baba, akkor mindenki kivizsgálásra megy. Pwsig sokszor lelki okai vannak. Hát miről beszélünk mindig? :-D A nyugi a nyugi a nyugi. :-D simán elég a folsav, szerintem is a legjobb. Nem okoskodás ez, de már 4.babával azért lazábban ajánlgat az ember :-D :-D A méhet is szuperül befogadóvá teszi, plusz a magzat egészséges fejlődéséhez a legfontosabb! Bár ha a doki mást is előír akkor én azt nem írom felül. Tehát ha kell sok vitamin akkor kell. Ha nincs előírva én személy szeeint ennyit szednék. Én most folsavval kezdtem. Azt mondta a doki, 2-3hónappal babagyártás :-) előtt érdemes elkezdeni. Elkezdtem. 2.próbára baba volt. A pozi teszt után kezdtem a Femibion 1et.Semmilyen vitaminhiányom nincs. A véreredményem perfekt. ;-) Gyerüüünk!!! Babát kívánok, gyorsan! :-D ;-)
 


Jó estét Mindenkinek!

Szedem a folsavat, a 3mg-osat vettem, de csak egy tablettát veszek be belőle naponta a 1,5 helyett, mert a Supradynban is van folsav. A Femibiont megkérdezem majd az orvostól, én szívesen szedném, csak félek, nehogy túladagoljak valamit. A multivitamint és a C/D vitaminokat a háziorvos javaslatára kell szednem. Utóbbiakat nem lehet túladagolni, viszont a multivitaminban nagyon sok olyan dolog van, ami viszont túladagolható. Bár nyilván mindenből csak egy picit tartalmaz, de azért jobb nem kockáztatni. 

Remélem, hogy a folsav rám is ilyen pozitív hatással lesz, mint rád :D De jó lenne, ha rögtön az első inszem sikerülne! Szívesebben költeném azt a pénzt a picire, mint egy újabb próbálkozásra. De hát tudjuk, hogy ritkán sikerül elsőre. Ennek ellenére én bizakodom :)
 


@nilnarin:
Ha szeded a pl a femibiont, akkor semmi más plusz nem kell! Így is kell nagyon jól teszed! Pozitívan hozzáállni! Miért ne sikerülne elsőre? Simán! Ne görcs ölj a vitaminokkal sem! Egyszeeűen élvezd az életet és jönni fog a pindur! ;-)
 


@zsuzsu84: szerintem neki állok én is a folsavnak, hogy ha tényleg ilyen fontos és hasznos :)
 
 


@anna08:
Bizony szerintem ezt más is alá tudja támasztani hogy a folsav a legfontosabb. Pont ma néztem hogy a femibionban is mennyi minden van. Nagy adagban. C, D, E vitamin B vitaminok, folsav, a trim 2höz már külön omega 3 kapszula is van. Én itt kint a 2 havit azaz 60dbosat 15ezer ftért vettem, kb. Sok sikert! Jelezz majd hol tartasz baba ügyben :-D ;-)
 


Én most vettem Femibion 0-ást! Eddig feltem hogy pajzsmirigy alulmüködéssel nem lesz jó,mert Letroxot szedek de a patikus szerint nem ütik egymást! Remélem "besegít" egy kicsit :)
 
 


@anna08:
Ahh ha pajzsmirigyes vagy, én is az vagyok, alul működéssel, akkor viszont jód mentes kellene mindenképp. Én is azt veszem. A jódtól begyulladhat jobban a pajzsmirigy ezért nem ajánlják. 25 éves ez a dolog nálam, minden kis szirszart kitanultam ezzel kapcsolatban. Ha már megvan szedd be, de a következőt, ami reméljük már az 1es lesz :-D, érdemesebb lesz jód nélkül kérni! Én is szedtem a letroxot az jó volt, most L-thyroxint szedek... háát voltam tőle nagyon rosszul. Majd most megyek vissza meg is mondom adjon másik pajzsmirigy gyogyit. Itt kint nem ismerem mik vannak. De anno a letrox nekem bevált ;-)
 


Ja csodálkozom hogy a patikus nem mondta hogy nem lehet jódot szedni. Ez érdekes. Nekem már az első babámnál azonnal menteset adtak.utána meg már nyilván automatikusan azt kértem. Plusz most a dokim ki is emelte, hogy mindenképp menteset! Ez érdekes
 


@zsuzsu84:
Ohh basszus akkor félre lettem informálva :O akkor ez nem lesz jó, de ebből van jód mentes vagy más fajtából? :O
 
 


@zsuzsu84:
Te milyen fajtát szedtél? :)
 
 


Sziasztok Lányok! Kicsit eltűntem, kellett egy kis időt adnom magamnak.
Köszönöm Nektek, nagyon jól esett, hogy írtatok, ès tudom, hogy igazatok van. Igyekszem ennek megfelelően cselekedni, és kikapcsolni, most egyelőre úgy érzem hogy ezt a hónapot sikerül lazábban vennem. :) Most várok az ovumra, a héten lesz elvileg valamikor. Jövő héten meg megyek dokihoz. És elkezdtem munkát keresni, úgy döntöttem nem várok tovább. :)
Vitaminok közül én az Inofem aktivot iszom rendszeresen, ebben is sok folsav van és pcossoknak kifejezetten ajánlott. Pajzsmirigy problèmával a jódra tènyleg figyelni kell mert èn pl vèletlen nem azt vettem múltkor és így a múltheti eredmènyem rosszabb lett mint az ezelőtti. :/ Úgyhogy azt abba is hagytam most.
 


@anna08:
Persze hogy van! Ha németben van, otthon is tuti! Kérdezd meg esetleg egy másik patikában. De pajzsmiriggyel tutkó nem jó a jódos. Femibion jódmentes
 


@saci0501:
Üdv újra köztünk. Örülök ha kicsit sikerült ellazulni! ;-) Új munka, gratulálok! Na majd most fog közbeszólni a baba! :-D Ha nemsokára ovu akkor érdemes már most belekezdeni a dologba. Mensi után már esedékes a dolog! Nekem a teherbeesésem hónapjában, sőt előtte is, egy pici jele sem volt peteérésnek. Paráztam is mert azelőtt azért volt pici görcs meg kis folyás. De akkor semmi. Végül csak összejött! Szorítok és továbbra is csak lazán!!!! ;-)
 


@zsuzsu84:
Köszönöm! Igen már belehúztunk. Megfogadtam a tanácsotokat, ès kètnaponta együtt vagyunk ès lesz ami lesz! ;) Nekem ma kezdett el szúrni szal lehet már alakul valami. :-D
 


@saci0501:
Ez jó hír! Akkor hajrá! Csak nyugisan!! ;-) ;-)
 


@zsuzsu84:
Trimeszter 1-es jodmentes vitamint kaptam! Utána erdeklődtem a jódos tenyleg nem jó nekem. Köszi hogy szóltál, simán beszedtem volna :) szedte ezt valaki?
 
 


Most amugy annak olvastam utána és olvasok elég rémisztő negatív kommenteket. Már komolyan nem tudom mivel csinálok jót vagy rosszat :(
 
 


@saci0501:
Remeljük ez jo jel :) hajrá!
 
 


@anna08:
Örülök hogy tudtam segíteni! Nem lett volna jó ha nagyobb kárt csinálsz magadnak ;-) Az 1es is jó már most! Na akkor mostmár megvan ami jó, jöhet trónörökös :-D
 


@anna08:
Nem tudom merre felé olvasol negatív kommenteket és miről, de szerintem ez a kis csapat tök jó itt. Én szeretem mert itt korrekt mindenki, nem riogatnak! Ne aggódj, mostmár minden rendben lesz!
Anno engem is riogattak a pajzsmirigy kapcsán pl, ráadásul orvos, hogy ne tartsam meg a babát mert majd 2 feje meg 8keze lesz! Majdnem sikerült becsapatnom magam! Szerencse hogy nem mentem bele z abortuszba. Makk egészséges 3 gyerkőc anyukája vagyok! Néha orvos is tud barom lenni, hát még a net! Fel a fejjel! ;-)
 


@zsuzsu84:
Marmint a trimeszterrel kapcsolatban olvastam rosszakat, de egy próbat megér!
 
 


@zsuzsu84:
Há remélem most már jönnk fog! :)
 
 


Sziasztok!

Újra itt vagyok. Sok minden történt velem...Sajnos a nyaralásból már nem 3-an jöttünk haza  De nem volt legalább fájdalmas a dolog (fizikálisan) és úgy néz ki nincs komplikáció, magától minden tiszta lett.

Szóval a hónapban már próbálkoztunk, még nem jött meg, jele nincs, elvileg 20-án kellene jelentkeznie, de én ilyenkor előtte már barnázgatok és 37C a hőm, ami biztató. Viszont nemrég voltam dokinál, aki látott a 9 mm-s méhnyálkahártya mellett egy 4 cm-es petefészekcisztát is, amire gyógyszert nem kaptam, mert mi van ha sikerrel jár a hónap... Ha sikertelen és hamarosan megjön, akkor irány a HSG és az "apuka vizsgálat".

HSG-ről valakinek valami tapasztalata?

@nilnarin, @anna08 : Nekem is pajzsmirigy alulműködsem van, bár épp hogy határérték feletti (4,5) és szedem a letroxot melé (25 mg), de a czeizel féle magzatvédő multivitaminnal együtt semmi gond. Hallottam, hogy valakinek pl a terhesviteminoktól hasmenése/szorulása lesz tőle vagy épp a gyomrát piszkálja, szóval több féllével is próbálkozni kell. Én mellé még e-vitamint is szedek, mert az jó a progeszteronnak A magasabb prolaktin szintemre pedig mastodynon cseppet használok, ahogy a nődokim javasolta, aki mellesleg endroklinologus is.

@saci0501: Sok sikert az új munkahelyhez! A friss, pozitív légkör rengeteget jelent az ember közérzetének is.
 


@zsuzsu84:
Nekem azert sajna kellettek a kivizsgalasok a hormongebak, ir, ciszta miatt. Ugyhogy sajna kell az. Es aehnyalkagartyara is rafert a pogis tamogatas, ugyhogy orulok, hogy a doki azt is nezte, es cisztatoppeszto es mehnyalkahartyatutizo progit irt fel tuti emiatt is sikerult a 3. Hoban.
35 felett 6 sikertelen ho utan javadolt amugy is vizsgalodtatni adzem

Sot..
Es nezegetnem is kellett az ovut teszttel, mert hat ritkan voltunk egyutt, es muszaj volt legalabb kbra loni

Mindazonaltal maximalisan egyetertek veletek abban, hogy gorcsolni nem szabad, le jell tolni azt a beka feneke ala (mert hat mindenki izgul, megszuntetni nem lehet), es elvezni az eletet, kihasznalni a meg kettesben eltoltheto idot, a haverokkal bulizast, etc
 


Bocsi, en is offos voltam, nyomiztam itthon es eleg antiszoc lettem valamiert, az evesen es animal planeten kivul semmihez nem volt kedvem
No bem kintha most olyan hajde jol lennek kozerzetileg. Fene tudja miert. Remelem lassan elmulik, mert tele a szamocamintas napozom
Meg ruhakat sincs kedvem rendelni, ez a veg kezdete
 


Vegyes hireim vannak.
Sajnos az utolso ureaplazmara iranyulo antibiotikumos kezeles nem volt sikeres, pozi lett a kontroll teszt + soor pozitiv, sok feherversejt. Ugyhogy ujabb antibiotikum kura, huvelykup para, mert nem kicsit cannak ezek rossz hatassal a babakra.

Viszont ugy tunik, hogy a vitaminok, sok gyumi eleg stramma tettek a kis Mogyorocskat, mert tegnap porgott forgott rugkapalt a kis 47 mm-evel, es olyan volt, mintha puszit adott volna a hasamra belulrol a gep szerint 11w+3d volt. Amugy meg 10w+2d a naptar szerint
Most mar bejelentkezhetek genetikara, uzsgyi vedonohoz.

Es korhazat, miegymast is kellene lassan keresni

Ees jogazhatok jovo hettol, esa kis megpattano erekere kenhetek liotont vagy gyogynovenyes gelt.

Nagyon puffadok, es sajnos a dok eszegetes miatt sztem tobb, mint 3 jgt hiztam, ugyhogy muszaj lesz visszafogni nagam valahogy

Ti hogyan etkeztek, mennyit esztek?

Ruhakat is kellene szerkalnom, de nem szeretnek vagyonokat kolteni. Van valami jo tippetek, hol probalkozzam?
 


Sajnalom csajok, hogy nem jott ossze!
Egyetertek az elottem szolokkal, fel a buksival, elvezni az eletet, baratozni, programozni.
Tok jo otlet a tanfolyam is!
A siker nem ketseges, es a legvaratlanabb idoben uthet be
 


Zsuzsu, remelem minden ok lett genetikan!

Vivi, hogy vagy ebben a csodas idoben? Nomeg amugy is?

 


@doryca007:
Sziaaaa, végre újra itt. Aa sajnálom hogy nem lettek jók az eredmények :-( Megint antibiotikum. Igyál rengeteget!! Nekem most nem volt ilyen nincs kedvem semmihez, viszont hetek óta fáj a fejem. Ma leszaladok a körzeteshez. Ez már nem ok. Pedig jó volt a vérnyomásom is. Viszont nagyon jó hír, megvan a genetika. Minden minden negatív. Egészséges a babó :-D
 


@doryca007:
Ja evés, nincs sok változás, néha megkívánok ezt azt de semmi extra. Eddig +1kg.Az még jó. Most vagyunk 13+4ben ma.
 


@doryca007:
Ruha ügyben én a H&Met ajánlom. Viszonylag olcsók a kismama rucik. Vagyis jóval olcsóbbak mint pl bababoltban. Én már vettem pár dolgot. :-)
 


Sziasztok Csajok.

En is eltuntem most, mert belevagtunk a gyerekszoba projektbe, es hat persze hogy nagyobb munka, mint terveztuk. :shock:
Kapasbol falbontassal kezdtunk, mert jott a remek otlet, hogy vezessunk el a falban minden kabelt, hogy a szobaban ne logjon sehol semmi. Nyilvan parom mint villanyos remek otletnek gondolta, csak a falbontas mar nem a mi terepunk, igy hat majdnem nyitottunk a masik szobaba egy uj ajtot :lol: :-D Aztan vakolni, glettelni... Senki ne doljon be a zacskora rairt keveresi aranynak szoval ez van velunk :-)
Illetve menet kozben megvolt a 20 hetes genetikai, picurral minden rendben van, mozog, ficankol, szepen fejlodik, az en eredmenyeim is negativak lettek, sot a cukorterhelesem is jo lett, szoval mar nem halmozom a problemakat, de ettol fuggetlenul a vernyomasra szednem kell tovabb, biztos ami biztos alpon. Viszont talan tenyleg beleesek abba az 1%-ba es nem leszunk koraszulottek.
Egyebkent meg a vervetel mar nalam lassan olyan, mint masnak a reggeli kave

Doryca: az a lenyeg hogy jol vagytok, es szepen fejlodik a baba. Nyilvan nem jo ilyenkor semmit se szedni, de en ezt mar pl. elengedtem, mert csak plusz sztressztenyezo. Kell ami kell. Ennyi.

Gyongyi: Nagyon sajnalom viszont gondolj ra ugy, hogy valoszinuleg jobb igy. Azt mondjak, hogy minden okkal tortenik, remeljuk hogy ez is okkal tortent, es most ujra eljon azaz idoszak amikor osszejon es veletek is marad. Kitartast es fel a fejjel. Zsu is atelte, mostpedig latod hol tart

Bocsi az ekezetek hianya miatt, de telefonrol a halalom potyogni :roll:

Aki pedig meg nem tagja az FB csoportnak es szeretne az szoljon, irjon jo kis dolgok vannak ott is, kacagunk jobbra-balra, mindenkire rafer egy kis jokedv.
 
 


@zsuzsu84:
Igyekszem sokat inni, de mar kikeszit, hogy nem birok este aludni a mosdoba rohanga miatt

Uhh, az nem jo nekem is fajdogal mosanaban, de n minden nap azert. Mit mondott a doki( remelem nincs semmi bibi!


Wii, dejoo! Ez szuper hir!

En jovo het suerdan megyek nifty + kombinalt tesztre. 14 orara kell berongyolnom az istenhegyibe. De kicsit berosaltattak, hogy megkerdeztek, hogy beszeltem e a dokimmal arrol, hogy egy hettel idosebb a gyerekke, mint a szamolt.
Remelem csak a vitamin, es a bazisok kajalasok, vagy apa merete miatt van az egesz.
 


@zsuzsu84:
Uuu, de jo neked! En mar mult heen 2,5 kg pluszban voltam, pedig nem voltunk tul az elso etapon sem
 


@zsuzsu84:
Uu, koszii! Megprobalom online ravenni magam, hatha sikerul
 


@vivi93:
Wii, dejo! Tok ugyik vagytok!

Uu, gratula! Csak igy tovabb!

Lehet, hogy tul gyorsan no, rem ez nem jelent majd gondot. Jovo het szerdan megyek istenhegyure genetikaira (nifty+ kombi teszt), igy csak kb 2 het mulva nyugodhatok meg kicsit. A niftyt 5-7 munanap alatt kuldik meg csak.


U, az ramis ramferne, vidamkodas, bar annyira nyomi szoktam lenni meloban es utana is, hogy csak az animal planet es history chanel buvkorebe vagyom
 


sziasztok! pár hete irogattam én is ide, de aztán elmaradoztam. Most viszont szeretném megosztani veletek, h úgy néz ki, h az 5. próbálkozós hónap meghozta a kistesót, mivel tegnap pozitívat teszteltem 
mindig is májusi babát szerettem volna, így most madarat lehetne velünk fogatni. Nagyon bízunk benne, h minden rendben lesz. 2-3 hét múlva akarok dokihoz menni. Ti hány hetesen mentetek először?

picibaba.hu vonalzó


@napraforgo85:
Wiii, gratulaaa!!!

Nekem clearblue 2-3 hetet mutatott, mikor a doki megnezett. Bar en a ciszta es std miatt leszervezetg i
 


@doryca007:
Szoval leszervezett idopontra mentem egy nappal kesobb, es mar lattak a petezsakocskat
 


@napraforgo85:
Jeeee, hatalmas gratulaaaaa ez nagyon jó hír
Sok boldogságot hozzá
Én az 5. héten mentem orvoshoz, amire azt mondta hogy majd 3 hét múlva tali, mert addig sok mindent nem tud uh alapján mondani, mert szívhang sincs... Így nem kapkodnék.
 
 


@gyongyi11:

HSG tapasztalat! Ma estem rajta túl így nagyon frissek az “élmények”! Igazából utólag okos az ember... a jobb oldali petevezetékem el volt záródva, most már bánom, hogy halogattam március óta! Menj mihamarabb, ess túl rajta!
Reggel 7re kellett mennen a nőgyógyászati ambulanciára, felvettek osztályra. Fél 1kor autóban ültünk hazafelé a férjemmel. Tehát nem sokáig kell benn tartózkodni a kórházban. Az egész vizsgálat azt mondom kellemetlen volt! Felhelyezték a katétert akkor pici szúrást éreztem. Beindították a röntgent és elkezdte nyomni a doki a kontraszt anyagot. Ekkor feszítést éreztem. Ezután jött számomra a fekete leves! Mivel említettem hogy a jobb oldali petevezetékem el volt záródva, így azt “ki kellett takarítani”. Ekkor szó szerint ordítottam, szitkozódtam! Megmondom őszintén ilyen magas fokú fájdalmat sosem éreztem! De bízzunk benne neked nincs elzáródásod -persze ez csak ott akkor fog kiderülni - és könnyen veszed a vizsgálatot. Nem elriasztani akartalak, sőt én egyáltalán nem bántam meg, nem is gondolok rosszra ha vissza emlékszem, főleg így, hogy most próbálkozhatunk 100%-os eséllyel! Ne halogsd, vágj bele azt mondom! Az egész procedúra 5 perc! Ha kérdésed van szívesen válaszolok!
 


@doryca007:
Jó reggelt! Annyi lett hogy a pajzsmirigyem egy katsztrófa súlytotta terület. Magas dózisú gyógyszer, köv csütörtök szakorvos.A fejem máris jobb. Lehwt azért az időjárás is bekavart. ;-)
 


@napraforgo85:
Waaaaaa dejooooo jihhiiii!!!! Megérkezett a következő babanet baba! Óriási gratula!!!!!!! :-D :-D
 


@zsuzsu84:
Aztadurva! Jobbulast!
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

cron