Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! Jöjjön mindenki, aki 2020 decemberére várja kismanóját. :)

Reni
 
 


Szia itt is, örülök, hogy találtam valakit aki hasonló helyzetben van.
 


@kismano20:


Uuuu, én is örülök. Azért is írtam az előző topikba, hátha valaki ugyanígy az elején van, mint én. :) 
Amúgy nekem nagyon fura, mert nem nagyon van tünetem. Annyi, hogy többször vagyok éhes, de se hányinger, se rosszullét semmi. Kicsit aggaszt is, hogy normális e. Nekem a 3. babám lesz. Van két (nagy) lányom. Johanna 14 éves, Viki 12. Már nem vagyok együtt az apjukkal és most a jelenlegi párommal várjuk a babát, akivel 4 éve vagyunk együtt. :)

Reni
 
 

 
 

És szerinted amiket írtam tüneteket azok normálisak? Kicsit aggódom a folyamatos "hasában van valami" érzés miatt, azt gondoltam észre sem fogom venni. Nekem még semmi tapasztalatom, első baba lesz, szerencsére még vetélésem sem volt, de annyi rosszat lehet olvasni.
 


@kismano20:


Szerintem, a Te tüneteid teljesen normálisak. Unokatesóm most 16 hetes és Neki hasonló tünetei voltak, mint Neked. Neki most múltak el pár napja, de azt mondja, nagyon rossz volt. Én meg semmit nem érzek belőle. :( Már nagyon várom, hogy menjek végre dokihoz és azt mondja, hogy minden oké, nyugodjak meg.:) Elmondtad már valakinek a nagy hírt? Régóta terveztétek a babát? Mióta vagytok együtt? 


Reni
 
 


Csak a férjem tudja, merthát január óta próbálkoztunk. :-D még senki másnak nem mondtuk el, majd ha még lesz az első orvosi vizsgálat, hogy minden rendben, kicsit félünk. :roll: 10 éve vagyunk együtt, tavaly házasodtunk össze. Nagyon szeretnénk, ha minden rendben lenne. Neki az előző házasságából van egy nagy lánya, de nem velünk él.
 


Én is januárban hagytam abba a fogamzásgátlót. Nem hittük, hogy ilyen hamar összejön. :) Fogsz magán orvost fogadni? 
Jól kijössz a párod lányával?

Reni
 
 


Szeretnék magánorvoshoz járni, azt gondolom alaposabban, ők is pénzből élnek, nekem ez most mindent megér. Jól kijövünk, bár ő most kamaszkorban van és vannak hülyeségei, de majd túl leszünk rajta. Remélem ő is örülni fog a kistesónak.
 


Mi két éve költöztünk így most egy teljesen új kórházba kell mennem 28-án. A lányaimmal Veszprémbe jártam és nem volt fogadott orvosom, mert amúgy is nagyon cukik voltak a dokik. Mint azt már írtam, Johanna is 14 éves... Háááát... Vannak érdekes dolgai... :D Én nem emlékszem, hogy ilyen lettem volna ennyi idősen. :P Te hány éves vagy?

Reni
 
 


35 leszek nyáron. Te?
 


35 leszek szeptemberben! 8-)

Reni
 
 


:-D
Szedsz valamilyen vitamint?
 


Igen, az Férfit Complex 1-et szedem. Te?

Reni
 
 


:-D Telefonon írtam, és kijavította. :-) Szóval ELEVIT Complex 1. :-)

Reni
 
 


Sziasztok
Nekem 1 hete lett pozitív a tesztem,és.ma voltam dokinál,mivel 2 napig barnáztam,es nekem azbelozo terhessegemnél igy kezdődött a vetélés
Ma.megállapította a doki h 5+1 hetes vagyok
Kaptam progeszteronpótló bogyókat,amiket szednem kell hogy a babó velunk maradjon. Ti hány hetesek vvagytok?
 


@lispa1217:
Üdv Nálunk! Örülök, hogy ide találtál. Én kalkulátor szerint 6.hétben vagyok, dokihoz jövőhéten kedden megyek. :) Reméljük, használnak a bogyók és megmarad a babócád! :) Szurkolok Neked/Nektek! :) Első baba lesz?

Reni
 
 


@lispa1217:
Szia, de jó, egy újabb sorstárs. :-)
 


@nutita: dm-es vitamint szedek + folsav. Jókat olvastam róla.
 


Igen első baba,nagyon izgulunk,hogy minden rendben legyen
Én is a 6.7 hét környékén akartam menni először,de ez a barnázás közbeszóltNa meg így legalabb megtudtam,hogy jó helyen van
 


Én Femibiont szedek,meg mondta a doki hogy szedjek még plussz D vitamint, es Magnéziumot.Ja.meg én plusszba szedek még C-Vitamint
 


Neked milyen tünetei vannak?
 


Mellfájdalom,hasszueka,pici görcsök,faraddtság,hányinger egx párdzor volt..nekem mindiv kaja után jon.hol fázok,hol megsülök..allandoan ehes vagyok
 


Nagyon hasonló nálam is, csak az éhség nem. Én inkább kevesebbet tudok enni, csokit egyáltalán nem kívánom, holott eddig minden nap ettem.
 


Sziasztok. Csatlakoznék én is! Nekem ugyan még csak most marad ki (holnap) és 2021. Január 1-re kalkulálta a kalkulátor a születést, de esélyes, hogy december vége lesz az. Vasárnap(10 DPO) és tegnap is pozitívat teszteltem és bízok benne, hogy így is marad. A tüneteim pici émelygés (reggel és este), étvágytalanság, hideg lábak, gyakori pisilés. Mell érzékenység. Valamint nagyon furcsa izgatottság érzés, mindenen aggódok gyakorlatilag. Nagyon ingadozik a hangulatom. Nagyon kicsit megjön érzésem van ritkán, de egyáltalán nem olyan, mint máskor. 38 éves leszek nyáron, első baba lesz, régóta (3 év) várjuk. Volt egy vetélésem korábban. Még bármi lehet, nagyon az elején vagyok. 7.héten megyek először ultrahangra, ha minden jól megy.
 
 


Szia nokli! Örülök Neked is. :) Én már nagyon izgulok. Kedden megyek először dokihoz, akkor elvileg 6 hetes 6 napos leszek. Én is mindenen aggódok. Egyik percben azt érzem, hogy minden oké, másikban meg totál bizonytalan vagyok. Ez a várakozás... Ráadásul a vírus miatt már egy hónapja nem dolgozok. :( Legalább az elterelné a figyelmemet kicsit. Tényleg, többiek, Ti dolgoztok?

Reni
 
 


Akkor nem vagyok egyedül... Én külföldön élek, jelenleg lockdown van, nem dolgozunk március közepe óta, a kormány fizet 80%-ot, amíg nem tudunk dolgozni. Mi megbeszéltük, hogy ugyanúgy próbálkozunk, kifutok az időből lassan és kitudja meddig tart ez a helyzet. Amikor Megláttam a tesztet, sokkot kaptam kicsit. Örülte, de hihetetlen volt. Az öröm aztán másnapra átment sírásba. Köszönhetően azoknak a véleményeknek, hogy ilyen bizonytalan időkben, felelőtlenség gyermeket vállalni. Igazából mindig sikerül megnyugtatnom magam, de valahogy néha vissza kúszik
 
 


Ja. A főnököm tegnapelőtt felhívott ráadásul, hogy 4-én vissza kell mennem dolgozni. És most nagyon nagyon parázok, hogy el kell mondanom bent előbb mint terveztem. Elvileg várandósként nem is dolgozhatok viszont nem akarom túl korán közölni bent, mert még semmi nem biztos. Patthelyzet..
 
 


Szia Noki! Már négyen vagyunk. Én is dolgozom, egy hivatalnál, de szerencsére nincs ügyfélfogadás, így kevés emberrel találkozom. Úgy tervezem, hogy a 12. Héten jelentem be. Bár abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy nagyon jó a kapcsolatom a főnökömmel és tudja, hogy szeretnék kisbabát. Közben én is kaptam időpontot, 30 án megyek orvoshoz, remélem minden rendben lesz, nagyon izgulok.
 


Én reménykedtem, hogy nem hívnak be még, és lesz időm, de sajnos keresztbe húzták a számításom. Szívem szerint nem mondanám a 12.hétig (az előző rossz tapasztalatomból kiindulva) viszont itt a munkáltató köteles otthoni munkát biztosítani várandósoknak, vagy fizetett távollétet a járvány idejére. Itt a várandósok veszélyeztetett kategóriába tartoznak most. Nem rossz a kapcsolatunk egyébként nekünk sem, bár néha nagyon váratlanul megy át bunkóba.. Szóval 6 hetesen visszamegyek, 7.hét végén elmegyek privát ultrahangra (itt 12 hetesen van az első kötelező ultrahang) és 8.héten szólok, aztán bízom benne, hogy nem rosszul fog reagálni. (Itt egyébként nagyon megjárhatja a munkáltató, ha nem úgy viselkedik egy várandós alkalmazottal). A 9. Héten terveim szerint megyek az első terhességi tanácsadásra és vizsgálatokra (8-10 hétig kell). Ha megmarad a baba a persze. Nagyon örülök, hogy nem vagyok teljesen egyedül. Bocsássatok meg a kisregényért, a bezártság miatt nagyon nincs mit csináljak..
 
 


Nekünk is van home office engedélyezve a várandósoknak, úgyhogy igazából én is nyernék vele, ha elmondanám előbb, de egyelőre így látom jónak, persze más helyzetben vagyunk. Nekem most így nincs stressz, nincsenek körülöttem sokan és gyorsabban is eltelik a nap a munkahelyen. Van mit csinálni és csak idegeskednék otthon, hogy nincs megcsinálva a feladat. Elvileg nekem december 13 a várható születés időpontja, most 6 hetes és 3 napos vagyok, 7 hetes és 4 naposan megyek először orvoshoz, remélem nem későn. Nálunk nem nagyon dolgoznak az orvosok, örülök, hogy így is kaptam időpontot. Nagyon izgulok, nekem az első terhességem, első pozitív tesztem. Kicsit aggódom a méhen kívüli terhesség miatt, de remélem, hogy nem lesz semmi gond.
 


@nokli:
Hú, én is kaptam hideget-meleget, a mostani időszakban való gyermek vállalásról. De konkrétan lesz@rom. Akartuk ezt a babát és kész. Most persze még megy a poénkodás, hogy úgy fogják hívni hogy Karantén, ha lány lesz akkor meg Karanténa. :D :D :D A munka rész: Nekünk a cég fizeti ezekre a napokra a bruttó alapbért, viszont 2021.03.31-ig le kell dolgoznunk ezeket a napokat. Ami azért gáz, mert nekem ugye nem lesz an.-ai időn, és nem tudom, hogy akkor hogy fogják elszámolni. Terveim szerint október-novemberig dolgozni szeretnék. Feltéve, ja addigra visszalép a helyzet. É. Autoiparbam

Reni
 
 


Hú, én is kaptam hideget-meleget, a mostani időszakban való gyermek vállalásról. De konkrétan lesz@rom. Akartuk ezt a babát és kész. Most persze még megy a poénkodás, hogy úgy fogják hívni hogy Karantén, ha lány lesz akkor meg Karanténa. :D :D :D A munka rész: Nekünk a cég fizeti ezekre a napokra a bruttó alapbért, viszont 2021.03.31-ig le kell dolgoznunk ezeket a napokat. Ami azért gáz, mert nekem ugye nem lesz annyi időm, és nem tudom, hogy akkor hogy fogják elszámolni. Terveim szerint október-novemberig dolgozni szeretnék. Feltéve, ha addigra visszaáll a helyzet.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nutita 2020.04.22 14:26-kor.

Reni
 
 


Én autoiparban, egy gyárban dolgozok, mint minőség ellenőr, a párom pedig ugyanitt műszakvezetö.

Reni
 
 


@kismano20:
Ne aggódj!:) 7.hét szerintem teljesen jó orvoshoz menni. Előtte csak megijednél, ha esetleg még nem látják a szívhangot, mert még korai. A méhen kívüli addigra úgyis kiderülne szerintem. (de lehet tévedek) Ha én nem mennék magán ultrahangra, akkor csak a 12.héten lenne az első nem fizetős. (Addig itt letojnak, kivéve persze ha sürgősen kell, arra van külön sürgősségi részleg). Én szándékosan megyek a 7. Hét végén, mert nem akarok megijedni, ha túl korán megyek. A 7.héten volt a vetélésem, voltak előjelei, azokat figyelgetem. Igen, lehet jobb is lesz nekem is, ha dolgozok majd. Nem tudok ennyit agyalni, mint most.
 
 


Ha telefonról írok, megbolondul az oldal. Nektek nem? Azért küldtem el kétszer ugyanazt... Totál bénának érzem magam. :D Én is félek visszamenni dolgozni, de őszinte leszek, már nagyon elegem van az itthonlétből. :D Annyira nem tudok már mit csinálni... Vagyisn amit meg meg kellene csinálnom, ahhoz nincs kedvem... Van olyan nap, hogy arra alig tudom magam rávenni, hogy kikeljek az ágyból, felöltözzek... elinduljon a nap. 


Reni
 
 


@nutita:
Én is autóiparban csak logisztikán. A párom meg prototipusokat épít ugyanott..
 
 


@kismano20:


Nekem kalkulátor szerint december 14 a pici érkezése, viszont ma vagyok 6 hetes 0 napos. Nekem március 11-én volt az utolsó menzesz. Kiváncsi vagyok, a doki majd mit mondt, hogy a babó méretei szerint mennyi idős most és mikor fog érkezni.

Reni
 
 


@nutita:
Nekem is megbolondul. Túlérzékeny az Elküld gomb szerintem..
 
 


Na, mégegy "céges" baba! :) Sajnos az én munkakörömben nem működne a homeoffice. :D Már gondolkodtam, hogy kellene valami itthoni melót csinálni, hogy ne unjam szét magam... :)

Reni
 
 


@nutita:
Az ilyen karanténos poénokra már készítem magam.. Sajnos fogjuk kapni biztos.
 
 


Én egyébként általában rendeléseket csinálok a munkahelyen, ülő munka, de ha kevesen vagyunk akkor ugyanúgy kell fizikai jellegű munkát is végezni. Pl dobozokat kell emelnem, vagy alkatrészeket. Ne ilyen pici alkatrészekre gondoljatok.. Mivel egyelőre csak pár embert hivnak vissza, nagyon félek, hogy rám hárul az emelgetelés. Ezért is akarok szólni, amint megvan az ultrahang. Nem egyszerű basszus..
 
 


@nokli:


Bocsi, hogy ilyet kérdezek, de mik voltak az előjelek a vetélésednél? Csak, hogy tudjuk esetleg mi is, mikor kell aggódnunk. :) (Ha nem akarsz, ne válaszolj, megértem)

Reni
 
 


Én Ausztriaban dolgozom,szezonmunkába,szobalanykent..Elvikeg majus 19en kezdenénk dolgozni,ha kinyit akkor a hotel..Nem tudom mit csináljak,szoljak e még előtte,és akkor nem biztos hogy visszavesznek,vagy kezdjek el dolgozni..viszont azt tuti nem.fogom.birni..Még nem "terhesen" is kicsinál,nemhogy egy babával a pocakban..Mikor kell amugy a munkahelyen szólni?
 


@nutita:
Nem baj, válaszolok szívesen csak nem akarok senkit sem megijeszteni. (Aki ijedős vagy hajlamos kombinálni, inkább ne olvassa el, mert nem akarok kedvet rombolni itt, vagy pánikoltatni. :). Nagyon röviden a 6.héttől pecsétlő vérzésem volt. Mivel nem volt vészes, vártam. Azt olvastam, gyakori.Főleg hogy nekem gyakran van pecsétlésem egyébként is. Ez tartott pár napot, de nem görcsöltem egyáltalán. Aztán a 7.héten kicsit elkezdtem görcsölni is. Éjjelre nagyon rosszul lettem (hidegrázás, görcs, elöntött a víz) , reggelre (mire megvizsgáltak) már mindegy volt. Amit most másképp csinálnék:kis pecsétléssel is mennék, hogy nézzenek meg inkább. Otthon adnak rá progeszteront. Itt sajnos nem, nem tartják hasznosnak, sőt a természetre bízzák, hogy túléli e a magzat a 12 hétig. Onnan számít a terhesség itt. Szóval kérlek, senki ne izguljon vagy kombináljon, ezaz én esetem volt lehet másnál nem így történt. Én nem aggódok, csak kicsit figyelmesebb leszek :)
 
 


@lispa1217:
Ez volt a nagy kérdés nálam is. Nos én úgy döntöttem, hogy nem szólok, mielőtt vissza kell mennem. Olyan okból, hogy nehogy valamilyen kispakuval elküldjenek. Úgy döntöttem, visszamegyek 2 hetet kibírok és amint megvan a bizonyítékom, hogy él a magzat, azonnal szólok. Nem lennék köteles szólni egyébként a 25.hétig.(Anglia) Viszont a járványhelyzet miatt szólni fogok, aztán kötelesek olyan könnyített munkát biztosítani, ami nem árthat a babának és nekem. Vagy visszatesznek fizetett távollétre és behívnak mást helyettem. Szóval 2 hetet kell kibírni. A hotelben nem adnak könnyített munkát? Nézz utána a jogaidnak. Az nagyon nehéz meló..
 
 


@lispa1217:


Én is dolgoztam Ausztiában (Gosauban) szobalányként. Hát nem egy leányálom, az biztos. Én, ha helyedben lennék, nem mennék vissza. De ez az én véleményem. Tényleg az kell, hogy nézz utána, tudnak e könnyített munkát adni, mint ahogy nokli is írta. Ha tudnak és biztosan nem kell félned, akkor Te döntesz. Mondjuk enélkül is. :P

Reni
 
 


@nokli:


Csak azért kérdeztem, mert tegnap ilyen fura barnás valamim volt, baromira megijedtem. Aztán unokatesóm, aki a 3. babáját várja (most 16 hetes), Ő mondta, hogy amíg nem vér és nem görcsölök, nincs baj. Azért én nagyon aggódok. Csak nem akarok a ló túlsó oldalára sem esni, hogy minden "aprósággal" rohanok a dokihoz. Meg ugye, nem is tudom, hogy tudnak-e fogadni, ezért az időpontért is rengeteget telefonálgattam.

Reni
 
 


@nutita:Ha ez segít, nem egyik pillanatról a másikra történt velem, hanem fokozatosan erősödött. És nem csak egyszer fordult elő, hanem hosszú-hosszú napokig, egesz nap folyamatosan, mielőtt baj lett. Majdnem 2 hét volt. A pecsétlés az nálam konkrétan nagyon sötétbarna volt és egyre több. Ha mondjuk elkezdene megint, két nap után megnézetném. Esetleg nincs Elhiszem, hogy aggódsz. Mikorra is kaptál időpontot?
 
 


Bocsi. Kimaradt, hogy esetleg nincs e valamilyen terhes telefonvonal otthon, ahol tancsot kérhetnél, hogy megnyugodj kicsit? :)
 
 


Tanácsot*
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

cron