Új privát üzeneted érkezett!

Kedves lányok, szerintetek hogyan lehet megúszni a terhesség előtti / alatti hüvelyi fertőzéseket? 96-ban szültem, akkor minden barátnőmnek volt valamilyen kisebb fertőzése...
Bné Erika
 


Szerencsével. Nekem a második babával nem volt szerencsém, rögtön a terhesség elején lett egy kis gombás fertőzésem. Állítólag a megváltozott hormonális hatások miatt, de bármitől lehet, túl szoros bugyi, antibiotikum tartós szedése, de maga a terhesség is lehet a kiváltó ok. Nekem szerencsére elmúlt- Canesten kenőcsöt írtak fel, de volt olyan anyukája a dokimnak, akinek végig gyógyszert kellett szednie. Állítólag nagyon jó ez a Lactacyd Femina tusfürdő is, ill. ha használsz tisztasági betétet akkor csak légáteresztőt szabad, mert a nem légáteresztő csak súlyosbítja a helyzetet.
Zorkanya
 


Nekem a Saba intim szappant bevalt. Mas hasonlo termek is van forgalomben, azok dragabbak, nekem a Saba segitett, terhesseg idejen kezdtem el hazsnalni, elotte sokat szenvedtem a gombasodastol, gondoltam majd gondom lesz, de szerencsere nem volt.
Melinda
 

 
 

Sziasztok,
nekem a terhesség végén lett gombás fertőzésem. Talán a hormonűális változások, immunrednszer, ki tudja? Mindenesetre olvastam erről egy cikket a mostani Kismamában, általában a betétekre ill. a műszálas fehérneműkre fogva a dolgok. Abszolút egyetértek a cikk írójával.
üdv
ZSóka
Zsóka
 


Sziasztok!

Én a Patika Magazinban olvastam, hogy a hüvelyi fertőzés vetélést is okozhat, ha átterjed a méhszájra a 16. hét környékén, és olyankor a magzatvíz elfolyásával vetélést okoz. Ettől nagyon megijedtem, mivel pont a teherbe esésem előtti hónapban volt egy hüvelyi fertőzésem, bár most nincs jele, de mindenképp meg akarok csináltatni egy hüvelykenet vizsgálatot, hogy még időben ki tudják kezelni, ha megbújt valahol a fertőzés.

Állítólag ha mindig kiújul, akkor nem kezelték jól, vagyis nem múlt el teljesen, csak tünetmentes lett, de a hüvely redőiben megbújt a fertőzés, és ilyenkor, ha a szervezet valamiért legyöngül, akkor előjön a fertőzés is újra.

Olvastam, hogy van már olyan gyógyszer, amiből 1 szem véglegesen elmulasztja a fertőzést, és a bélből is elpusztítja azokat a gombákat, tehát nem kaphatod vissza egy esetleges rossz irányú fenéktörléssel.

Üdv: Krisztina
Krisztina
 


Sőt hogy tovább riogassak, ha nem kezelik ki, és hüvelyi úton szülsz a baba fertőződik.
Zorkanya
 


Kedves Erika!
Én egy nagyon egyszerű tanácsot tudnék még neked adni a fentieken kívül. A legjobb, ha a kismama terhesség alatt nem fürdik kádban csak zuhanyozik. Tudom sokszor sokkal kényelmesebb lenne elterülni nagy pocakkal a kádban, de így nagyon sok kórokozó bejut. Én a terhességem alatt végig csak zuhanyoztam. Szerencsére nem is volt a 9 hónap alatt fertőzésem. Persze ez nem jelenti azt, hogy ez biztos védekezés a "támadás" ellen, de érdemes ilyen egyszerű módszerekkel is megelőzni a bajt.

Üdv. Tímea
Timea
 


Kedves Zorkanya!

Erről én is hallottam, de csak azt, hogy a baba szája elfertőződhet.

Kedves Tímea!

Nekünk nincs is kádunk, csak egy zuhanyzónk, úgyhogy nekem legalább könnyű lesz betartani a csak zuhanyzás elvet!

Üdv: Krisztina
Krisztina
 


Sziasztok!

Leteznek olyan bakterialis fertozesek amik ha nincsenek kikezelve a szulesig, es a szulocstornaban jelen vannak szuleskor, tudo es agyhartya gyulladast okozhatnak a gyerekben!
Mindenkeppen ki kell vizsgaltatni hogy van esetleges fertozes!

Agi
Agi
 


Sziasztok!

Viszont a terhesség első 12 hetében nem javasolt semmiféle hüvelyi kezelés, mert nagy a kockázata, hiszen ez idő alatt fejlődnek ki a baba szervei.

Üdv: Krisztina
Krisztina
 


Sziasztok!

Én félévente az orvost jártam, a férjemmel állandóan bogyókon, krémeken éltünk a terhességem előtt. Az első három hónapban nekem is volt gombám, de glicerin boraxtól elmúlt. Azóta Lactacyd Femina intim mosakodó gélt használok éa BEVÁLT!!!!!!! A baba 7 hónapos és már egy éve nem volt fertőzésem!!!! - Lekopogom
(Ez beillene egy reklámszövegnek is, nem?)
Mindenkienk ajánlom, bár nem olcsó, de nekem ez minden pénzt megér.
Betti
 


Én megrögzött kádban ázó tipus vagyok, és erről a terhessége(i)m alatt sem tudtam lemondani, és Zorkkal nem voltak ettől fertőzéses problémáim.
Zorkanya
 


Nekem a 8. honapban mutatott ki huvelyfertozest , bar a Ph-m is magasabb a megengedetnel"Ph8 ,
en csak hidegvizet ajanlok a nemiszerv tisztantartasara,es neha calendula,malva,tilia ,ph enyhen alcalinos intimszappant, a patikaban talan beszerezherto ilyen es hasonlo,
96-ban mar volt egy mehnyakbol , eltavolitott pozitiv (bab meretu daganatom) a dokim meg is nyugtatott milyen nehezen fogok teherbe esni, es milyen nehez lesz a terhessegem (abszolut 9 honapig kitunoen voltam ,38. hetig dolgoztam meg 4 orakat),a kemiaterapiat is sajat felelosegemre nem vettem fel, persze felkerestem mas orvost , ki valalta a tovabbi
gyogyitasom , gyakorlatilag az 1 problemam maradt, konnyen fel szedek minden bacit, de ha nem igy dontok most nem szamolnam vissza a napokat , mar csak 6 hianyzik a nagy napig!!!!! ELJEN!!!
ENI
 


Sziasztok!

Lehet, hogy angyon buta a kérdés? Honnan tudom, hogy fertőzésem van, vagy csak több folyásom, ami nem kóros. Nekem soknak tűnik, viszont nem viszket, nem csíp, csak van, és néha sok!

Eni,

Ezek szerint már megvan a pici?

Köszönöm a válaszotokat előre is.

Anna
Anna
 


Kedves Anna,
lehet attól is az ember lányának bővebb váladékozása, hogy éppen termékeny szakaszba érkezett. Pont ezt a jelenséget használják sokan (hőmérőzéssel, stb-vel együtt) babagyártásra vagy éppen fogamzásgátlásra. De persze ez nem szentírás, a legjobb, ha az orvos kenetet vesz, kitenyészti, úgy mondja meg mi a helyzet. De általában a "színtelen szagtalan" folyás normális. Nekem pl. ha meleg van, nagyon bő folyásom van (egy nőgyógyásznak meséltem is, elviccelődött a dolgon: "izzad a hüvelye").
üdv
Zsóka
Zsóka (Zsóka)
 


Sziasztok!
Én mindenféle gombát, bacit elfelejtettem, amióta sima gyógyszertári tejsavval, (felhigítom: 1l vízhez, 1 evőkanál tejsav)öblögetek, -mármint hüvelyileg-. Az a Lactacyd, amiről Betti ítr nagyon jó, de tényleg drága. Újabb reklám: Sába folyékony intim szappan, nagyon kiváló, és van külön a fiúknak is!
Az öblögetés heti egyszer elég, amimondjuk, nem a szombat esti kedvenc programom, de igazán megéri. Nálam már annyira elfajult a dolog, hogyha messziről megnéztem az uszodát, azonnal viszketni kezdtem. A tejsavas irrigálás óta kutya bajom!
Üdv: Luca
Névtelen
 


Luca, ez nagyonpraktikusan hangzik. Foleg, hogy az intim szappanok alkotoeleme is a tejsav, de draga penzert.
Nekem egyebkent a Colpo Cleaner pezsgotablettas irrigalas is bevalt--orvosi javallatra --de persze nem recepthez kotott a dolog, es tenyleg jo.
Liz
liz
 


Kedves Liz!
A Saba max. 400 Ft. A tejsav árára nem emlékszem, de az irrigáló kézikészülékkel együtt 1000 magyar forint volt. Hónapok óta használom és még van belőle. Van egy hüvelytabletta is Ovulobact a neve az 600 Ft. körül volt tavaly, azt is heti egy alkalommal kell használni, és hasonló hatású.
Üdv: Luca
Névtelen
 


Sziasztok!
Én is a Colpo Cleaner-t használom, nálami is bejött. Kérdésem az lenne, van-e ehhez hasonló a fiúknak is?
Névtelen
 


HIV tesztet is végeznek a kismamán?
8 éve volt egy egyéjszakás kalandom, ami néha nagyon aggaszt! A férfit ismerem, rengeteg nõje volt abban az idõben.
Névtelen
 


Szia Nevtelen!
Nem kotelezo, de biztos van ra mod, hogy megejtsd a tesztet.
Anna
Anna
 


Kedves Luca!
Milyen az a tabletta amit használsz?
Terhesség alatt is lehet ColpoCleanert használni?
Névtelen
 


Kedves Névtelen! Ovulobact a neve a tablettának.Recept nélkül kapható. Hogy mit lehet terhesség alatt használni, azt nem tudom.
Szia, Luca
Névtelen
 


Lányok!

Az Ovulobakt az nem hüvelykúp? Én úgy tudtam...

Üdv: Krisztina
krisztina (krisztina)
 


De hüvelykúp, de elõzõleg amikor írtam hüvelytablettaként tüntettem fel és erre kérdezhetett rá, aki kérdezte. Szóval kúp. Bocsika!
Luca
Névtelen
 


Lányok! Tegnap voltam az orvosomnál, azt mondta, így tapintásra minden oké, próbálkozhatunk a babával. Két hét múlva jön majd meg a kenet eredménye. Ám 10 nap múlva lesz a várható ovulációm! Szerintetek próbálkozzunk, vagy ezt a hónapot még hagyjuk ki? Igaz, tünetem nincs (pl. folyás), de nekem volt már olyan, hogy semmi tünet ellenére gombafertõzést állapítottak meg. Köszi a válaszokat: Viráganya
Névtelen
 


Kedves Viráganya!

Biztosat csak a kenetvizsgálat tud mondani. Sima vizsgálattal a nõgyógyász maximum azt tudja megállapítani, van-e folyásod vagy látható, tapintható kóros elváltozás. Szerintem érdemes megvárni az eredményt, mert terhesség alatt sokkal macerásabb kikezelni a fertõzéseket, pl. az elsõ három hónap alatt nem is nagyon ajánlott, mert károsíthatja a babát. Mindazonáltal ha nagyon akarjátok már a babát, azért lehet próbálkozni, mert ha tünetmentes vagy, akkor nem lehet olyan komoly fertõzésed, ami a magzatot károsíthatná.

Üdv: Krisztina
krisztina (krisztina)
 


A cadida albicans gyakran nem okoz tünetet, de van...
Imolka
Névtelen
 


Imolka! Tudnál bõvebbet írni errõl a candidáról?
Köszi! Viráganya
Viráganya
 


Kedves Viráganya!

A Candida Albicans nevû gomba normális esetben megtalálható a bélflórában egy bizonyos mennyiségben. Ha elszaporodik, a hüvelyben is megjelenik, és vagy okoz gombás tüneteket, vagy csak sima folyást, vagy semmit és csak van. Sajnos valamiért egy csomó más betegségre fogékonyabbá tesz minket, és baromi nehéz kiirtani. Komoly diétát kell tartani, semmi cukor, semmi szénhidrát. És speciális gombaölö tabletta szükséges. Imádja az édességet, abban szaporodik ezért ha különösen kívánod a csokit, vagy az édes süteményeketakkor van esélyed... A baj, hogy magunkat is visszafertõzhetjük. Nem nagyon értek hozzá, de egyszer egy ismerõsömnek volt és hosszú ideig szenvedett. Én azóta egy kicsit tartok tõle, ha bármi bajom van, erre gondolok rögtön. Sajnos meddõséget okoz. Amit lehet elovastam ezzel kapcsolatban.
Ha vicces téma lenne írhatnám, hogy kérdezze meg kezelõorvosát,gyógyszerészét, de nem vicces. Mindenesetre kérdezd meg a dokidat.
Ha még érdekel valami, és tudok segíteni, szívesen!
van emilem is: imola@csomalin. elte.hu
Szia:
Imolka
Névtelen
 


Kedves Lányok!

Én már nagyon el vagyok keseredve, ezektõl a hüvelyfertõzésektõl. Szerintem most is van nekem. Bár folyásom nincs, de ha felnyúlok, akkor bizony elég sok van az újjamon. Mit tegyek? Már orvoshoz sem megyek, mert elegem van abból hogy hetente mehetnék. Nincs valami szer amit vény nélkül lehet kapni? Gomba ölõ, baktérium ölõ? Ráadásul azt sem lehet tudni, hogy mikor adom át a páromnak. Vagy hogy átadom-e. Vagy hogy van-e. Az intim szappanokat hogy kell használni? Csak alulról kell megmosni, vagy be lehet nyulni és belülrõl kimosni? A Génia kúpról mit tudtok? És az Ovulobact-ról? A sikosító zselék ondó ölõk? Mivel kenjük a páromat? Kérlek segítsetek!!!

Egy elkeseredett lány
Névtelen
 


Szia Imola!

Mi ez a Candida? A múltkor a tévében a bélrendszert emlegették, meg azt, hogy kombucha teával kezelhetõ. Én v.színûleg nem vagyok beteg (doktornõ nemrég megvizsgált), de tudni szeretnék róla, mert érdekel. Megköszönöm, ha válaszolsz, esetleg az is elég, hogy hol olvashatok utána. (A csokit nagyon szeretem, ezért aggaszt a téma.)

Köszi!

Niki
(az e-mail címedet nem ismeri fel a net, eredetileg ott akartam megkérdezni)
Niki
 


Szia Niki!
Nem vagyok szakember, de amit tudok szívesen megosztom:
A bélrendszerben lakik a Candida normális körülmények között. hogy hol olvashatsz utána azt nem tudom, van egy könyv amit már láttam egyszer a/5 nél nagyobb sötét pink színû, és elég misztikus címe van: Candida a láthatatlan kór, vagy ilyesmi.A csokit , édességet, szénhidrátot, és az erjesztett dolgokat szereti. pl. kefír, sör, sajtok. amikor felborul a bélflóra egyensúlya, akkor indul be a túlszaporodás. nem tudom mit írjak? A Viráganyának már írtam egy két dolgot. Az a lényeg, hogyha kifejezetten erõsen kívánod az édességet, akkor lehet, hogy a gombák követelik a jussukat.
Próbáld meg az emilemet, mert másoknak is szokott sikerülni. imola@csomalin.elte.hu
Névtelen
 


Sziasztok! Talán tudok segíteni. Olyasmit ismertem meg az elmúlt hónapok során, ami bizonyítottan segít a makacs gombás fertõzések, folyások, stb. sikeres kezelésében, gyógyításában.
Mióta magam is kipróbáltam, semmi bajom. Érdeklõdést emilen várok.
Enikõ
 


Kedves Niki!

A Candidáról már volt szó korábban is, de azt hiszem sokunkat érdekelne az is amit elkeseredett lányként vetettem fel Dec.04.-én 10óra 25perces hozzászólásban.


Lányok!

Kérem aki tudja a kérdéseimre a választ, írjon. Bizonyára sokunknak segyítene, csak nem mindenki merte ennyire konkrétan kérdezgetni. Nagyon köszönöm.

Az elkeseredett lány
Névtelen
 


Kedves Enikõ!
Nem tehetnéd közzé? Engem nagyon érdekelne - így a tervezett kistesó megfoganása elõtt...
Nagyon köszi: Viráganya
Viráganya
 


Szia Lányok!
A 2000.júniusi Elixir a gombás bajokkal foglalkozik, ír a Candidáról is.

Kedves Elkeseredett lány!
Mindenképpen menj orvoshoz mert csak õ tudja megállapítani, hogy valóban gomba, vagy bacilus fertõzõtt meg. A hüvelynek van egy un. tisztasági foka, amit szintén néznek az ilyen vizsgálatok alkalmával. Van olyan, hogy valakinek az átlagosnál nagyobb mennyíségû váladékot termel a hüvelye, ami nem feltétlen betegség. Ez épp olyan, hogy valaki jobban izzad, más meg kevésbé.
Egyébként a gyógyszertárban kapható tejsav amibõl egy evõkanállal kell felhigítani egy liter langyos vízben és ez kitûnõ irrigáló szer, heti egy alkalommal kell irrigálni. Ez kiváltahtó az Ovulobact nevû hüvelykúppal, ami szintén recept nélkül kapható a patikában.
Az intim szappanokat csak külsõleg kell alkalmazni. Ezek ugyanolyanok, mint a sima szappan, tehát elsõsorban tisztítanak, csak a ph-juk savasabb, mnit a lúgos alapu szappanoké, ill. tusfürdõké, így közelebb áll a hüvely savas ph értékéhez.
A sikosító zselék közül van olyan ami spermaölõ, ez általában rá van írva. Egyébként ez is okozhat érzékenységet, amire hevesebb folyással reagálhatsz!
A párodat addig semmivel nem kell kezelni, amíg nem tudod, hogy mi a konkrét baj. Bajt nem okozol ugyan vele, de felesleges a bõr természetes védõrétegét megbolygatni. Egyébként Õ is használhatja az intim szappanokat.
A hüvelybe szerintem teljesen felesleges felnyúlkálni, a kezeddel is vihetsz be piszkot.
Remélem egy kicsit megnyugszol, bár elkeseredni nem kell, mindenre van megoldás.
A táplálkozással rengeteget segíthetsz. Kevés szénhidrát, és kevés édesség, sok rost, és JOGHURT! Fõleg amelyik élõflórás. Ezt aplikátorral a hüvelybe is fel lehet helyezni, hiszen tejsav van benne.
Remélem választ kaptál a kérdéseidre.
Imola
Névtelen
 


Csak emilben!
Enikõ
 


Kedves Imola!

Nagyon szépen köszönöm!

Az elkeseredett lány
Névtelen
 


Sziasztok! Olvastam egy nõgyógyásznak a cikkében, hogy a fehérfolyásnak gyakori oka lehet a vashiány is. (vaspótlás: nyers ételek, zöldség, gyümölcs, HumetR szirup, meg szerintem orvos is írhat fel sokfélét)
Kriszta
kriszta
 


Sziasztok!
Ma voltam a dokimnál, a 26. héten tartunk és kb. egy hete napi egy-két csepp fehér folyásom volt. Mivel elég kellmetlen az illata és mire megszáradt sárgás lett, sejtettem, hogy valami gond lesz, hát van is: bakteriális fertozésem van, amitol a máhszáj is felpuhult. MOst 10 napig Klion kúpot kell használnom. Van valakinek esetleg hasonló tapasztalata? Szívesen olvasnék errol! Köszi! Kata
kata (kata)
 


nhtdsavfsbgfd
Névtelen
 


Szia Kata!
Nekem is hasonló a problémám. A vizelet lelet mutatott ki baktériumot. Nekem is írt fel az orvos Kliont, de eddig még nem használtam, mert közbejött egy vírusos hasmenés is. Én 14 hetes terhes vagyok most.
És Te használod a Kliont? Jó?
Meglepildi
meglepildi (meglepildi)
 


Kedves meglepildi, én hasznaltam es ne aggodj, mert nagyon sok kismama kapja ezt, nekem elmult tole, bar egy ujabb antibiotikum kura utan megint elojott, igaz, ez "csak" gombas fertozes. Szoval nyugodtan hasznald!
Kata
kata (kata)
 


Kedves mindenki, aki hasonlo problemaval kuszkodik!
Egy dolgot meg senki sem irt (ha megis, akkor bocs az ismetlesert), pedig nagyon sokat szamit: nagydolog utan alapos szappanos melegvizes popsimosas.Ha ezt kombinaljuk a cukor es lehetoseg szerint az antibiotikumok kiiktatasaval+tejsavas irrigalas neha+nem megyunk uszodaba,akkor mar nagyon sokat tettunk a cel erdekeben. udv,es bacimentes nyarat kivanok minden leendo es gyakorlo anyukanak!

Eva
Eva
 


Látogassatok el a Nők Lapja honlapjára is ebben a témában! (www.noklapja.hu)
Névtelen
 


[url=http://noklapja.hu" TARGET="_top]http://noklapja.hu[/url]
Névtelen
 


Kedves Lányok!
Nem terhesen a hüvelyi folyás legjobb, leghosszabb ideig ható gyógyszere a Gynevac vakcina. Az egyik nőgyógyász a nögyógyászati gyulladásokról szóló györi kongresszus szünetében odajött hozzám, és azt mondta:"Tudja, E. nagyon jó ez a Gynevac, szerintem éppen az a baja hogy nagyon jó. Aki azelőtt havonta jött a gyulladásával, folyásával, megkapta a Gynevac-ot és azóta évente egyszer látom, amikor rákszürére jön. De azért én adom." Hivatalosan terheseknek nem javasolhatom. Neomycin-Nystatint tartalmazó kúpot viszont terheseknek is jó hatásfokkal lehet adni.
Üdv.: Erazmusz
Erazmusz
 


Szia Erazmusz!
Ezt a Gynevac-ot a nögyógyásztól kellene kérni?! Bár kicsit furi, hogy nem csak a tüneteim mondom el, hanem már a gyógyszerem is név szerint kérem! Sokszor volt már hüvelyi fertőzéses problámám, és már kezdtem úgy érezni, hogy a piacon lévő összes ilyen terméket végig próbáltam, de a Gynevac-kal még nem találkoztam, remélem tényleg olyan jó!
Ani
Névtelen
 


Észrevette már valaki, hogy a párjával való szeretkezés után csíp a vizelet? Miért kapok tőle hólyag-gyulladást? Megcsalt?

Mc
Mc
 

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet: