Új privát üzeneted érkezett!

Üdv mindenkinek!

Tudom kicsit korai még, de gondoltam hátha erre téved más leendő anyuka is aki májusra várja a babáját. :) Esetleg megoszthatjuk a tapasztalatainkat. Rólam annyit, hogy volt egy missed ab.-om tavaly, most augusztusban vagtunk bele újra és lám. :D Mivel a csaladra még nem zúdíthatom a mi kis titkunk így marad a fórum, mert nekem muszaj beszelni rola:D.
 
 


Szia! Én ma tudtam meg h jön a kistestvér
 
 


@vica31:
Gratulálok!
De jó akkor te már tapasztalt kismama vagy.:D
 
 

 
 

:)
 
 


Hát igen tapasztalt 3.terhesség de most mégsem úgy alakul ahogy az előzők... Elvileg pénteken tölteném be a 8.hetet de múlt héten csütörtökön 1 nap híján 7 hetesen de az van a papíromon hogy 9mm petezsak benne szikhójag és embriókezdemény ja és h max 5-6 hetes vagyok... Most van bennem para hogy fejlődik e rendesen meg hát ilyenkor mindenfélét olvasok... Csak mondom h az internet most a legnagyobb ellenségem
 
 


Kimaradt h múlt héten csütörtökön voltam az orvosomnál.
 
 


Sziasztok! A 6. Hétben járok és nagyon félek 42 éves vagyok, tavaly sajnos volt egy vetélésem. 2 napja hirtelen elmúltak a terhességi tüneteim. Volt ilyen valakinek? Aggódom.... köszi a tapaszalatokat előre


Sziasztok. Most vagyok a 6 hetes, és a rosszulléteket leszámítva eddig úgy tűnik, minden rendben. 21-én voltam uh-on, akkor még csak a szik hólyag látszott. Október 5-én megyek újra. Remélem, már látszani fog a picike is. :oops:
 


@zsuka27:
Szia! Ugy latom hasonló hátterünk van ( sajnos) nekem is volt egy vetélésem tavaly. Most a 6. hétben járok, orvosnál még nem voltam. Írtam ide pár napja, de sajna még nem írt senki. Kicsit aggódom mert pár napja elmúltak a rosszulléteim. Tegnap megint volt kicsi, de ma ismét semmi. Tudom, ennek inkább örülni kellene de most mégis aggódom hogy rendben van e minden


Sziasztok! Nekem a mellfeszulesen kívül semmilyen tünetem sincs pedig a fiaimnál ilyenkor 7 hetesen már nem tudtam elszakadni a WC-tol... Kicsit félek azért. Sajnos mivel az első kisfiam angyalka lett elég para mami vagyok az orvosok és a védőnők rémálma Csütörtökön megyek ismét a dokihoz de már minden rossz és jó gondolat váltogatja magát a fejembe...
 
 


@dalmedjanign:
Először is gratulálok mindenkinek. Szerintem ne aggodj, lehetnek a rosszullétek hullámzóak. Nekem mar van 3 Uh-m kacifantosan és túlaggódva kezdődött.:roll:
5. Héten pecsételes miatt bementem mondták, hogy várjunk a következő hét végéig, menjek uh-ra. 6. Héten látszódott, hogy fejlődik elfogadtam, hogy pecsételek. Majd 7. Héten nagyobb mennyiségű rózsaszín vér. Megint rohantam, mert aggasztott. Mint kiderült az embrió eddig jól van, és polipom van, az vérezget. Egyből veszélyeztetett terhessé nyilvánitottak, ami csak formalitas gyakorlatban meg annyi, hogy ne emelgessek. Miota jobban vigyazok azóta nem vérzek. Még 6. Héten kértem időpontot magánba, okt5-re 9. Hétre. Vicceslesz oda menni, hogy jah már megállapítottak a terhességet xD izgulok is mit szólnak. De polip miatt a 10. Héten amúgy is rámakartak nézni. Aaah katasztrófa vagyok. Közben meg ingadozó rosszulletek, atom fáradság és a csökkent munkabírásom és otthoni feladatbírásom miatt depizek kicsit. Nem gondoltam hogy ennyire megvisel.
 
 


Sziasztok! :) Én 2021 május 19.-re vagyok kiírva, első baba, első terhesség. Paramami vagyok a javából. Legutóbb szept. 24.-én voltam UH-on, akkor voltam 6 hetes (doki szerint 6hetes 3napos) 23mm-es petezsák és 4mm-es pici Csoda szívdobogással-legboldogabb voltam ott abban a székben. Méretek jók, nem?

Sajnos dokim azt mondta fölösleges mennem ezen a héten, szóval csak jövő hét csütörtökön látom újra a Kincsem, akkor lesz 8 hetes. 

Nektek így a 7. héthez közeledve milyen tüneteitek vannak? Nekem csak enyhe émelygés ritkán, talán többet pisilek, mint nem terhesen, és a 6.héttől ilyen semmit sem kívánok, nem eszem jóízűen dolog jött rám, talán ma jobb volt valamivel az étvágyam. Cicik eléggé érzékenyek, de ennyi. Vigyor

Ti hogy vagytok? Ti is izgulósak vagytok? Milyen tüneteitek vannak? Szerintetek addigra megint rendeződik a vírus helyzet? Jó lenne, ha apás szülés lenne, ha már a vizsgálatokra nem jöhet be szegény... Covid-19-től mennyire féltek a terhesség szempontjából? 

Ja, és gratulálok Mindenkinek! Vigyor
 


Ja, rólam annyit még, hogy én kértem progeszteron tabletta receptet a dokimtól, magánhoz járok. Szerencsére nem kellett győzködnöm, azt mondta ha én ezt kifejezetten kérem, akkor rendben, de szednem kell a 12.hétig. Hüvely kúp formájában "szedem". Ártani nem ártok, de ez nekem egy biztonságot ad. 
 


Köszi Mindenkinek! Tegnap voltam UH-on, még csak petezsák látszott, 8-án megyek újra. A doki szerint az, higy hirrelen elmúltak a terhességi jelek/ tünetek adhat is akár aggodalomra okot, de akár nem is jelenthet semmit. Azon kívül, hogy vigyázok magamra, nem tehetek semmit, úgyhogy próbálok megnyugodni. Írok majd mi volt, vigyázzatok magatokra!


Ja, és én is kértem progeszteront. TegnP estétől szedem és ma végigbőgtem a napot, olyan érzékeny voltam és depis. Ez a progeszteron miatt van!? Kinek van vele még tapasztalata?


@dalmedjanign:
Szia! Szerintem nem, amikor nekem is még csak a petezsák látszódott meg egészen halványan a szikhólyag, a 6.heten én is nagyon sírós voltam. Mindenen, de mai napig is érzékeny vagyok. Nekem tudod mi volt a progeszterontól? Sok puki büdi te is az Utrogestant szeded? Nekem napi 3x1 et írt fel, 48kg vagyok és alacsony. A rosszullétek miatt ne aggódj, én is abbahagytam az aggódást, hogy nincs egy tisztességes hányingerem. Nem vagyunk egyformák Arra figyelj mit mond a megérzésed, feküdj le, tedd a pocidra a kezed, beszélj Hozzá. Én elhatároztam, hogy aggodalomra csak a barnás, rózsaszínes vagy piros folt a bugyin ad okot.
 


@nesjulia:
Szio!! Igen en is azt szedem. Úgymond magamtól, mert utánaolvastam. A dokinak nem jutott volna eszébe, én kérdeztem rá, hogy így a vetélés után nem kellene-e esetleg....


@nesjulia:
Én reggel és este szedem, jobban mondva helyezem fel hüvelybe.


Ti fekszetek az Utrogestannal? Én reggel és este fekszem egy bő fél órát, de napközben melóhelyen nem tudok. Ti mit tudtok, hogy mennyi idő alatt szívódik be, aminek be kell?

Illetve egy nagyon buta kérdés.... Lehet tiszta ciki... De Ti nem féltek egy nagyobb tüsszentésnél??? Nekem néga picit belesajog a bal petefészkem környékén...Egy tüsszentés csak nem okoz vetélést...ugye? Remélem, nem csak én vagyok para mami...
 


@nesjulia:
Szia! Aranyos vagy A tüsszentéstől biztos nem lesz baj, 1000 %. Úgy vagyunk “összerakva”, hogy az ilyen dolgokat kibírja a terhesség és a méhben nagy biztonságban van a pici. Én is fekszem 20 percet és ha utána felállok, akkor sem “folyik” ki semmi.


Biztosan nagyon hamar felszívódik szerintem. Utánajárok, hátha találok valamit


@dalmedjanign:


Hát nekem azért szokott a bugyimon lenni kis fehéres. Meg nagyon halvány sárgás, tényleg halvány. Azt hiszem olvastam, hogy okozhatja az Utrogestan tabi.

Te hanyadik hétben is vagy pontosan? Én holnap lépek a 7.be.

Milyen vizsgálatokon vagy már túl? Én voltam magán dokinál 5 hetesen, majd 6 hetesen ultrahangon, utóbb adott beutalót labor vizsgálatokra, EKG-ra, védőnőhöz. Vérvételen már túl vagyok, holnap lesz eredmény és én pluszban kértem toxoplazmózisra szűrést, mert van cica, igaz csak benti lakásban, de a zöldségek miatt is jó tudni, hogy átestem-e már ezen. Jövő hét csütörtökön megyek 8hetes UH-ra és a védőnőhöz.

Néha megkapom a célozgatást, pl. a védőnőtől meg ma a laborban, hogy "korai" a terhességem, most legutóbb kikértem magamnak. Miért ilyenek az emberek? Hát ezeket a vizsgálatokat nem mostanság kell elvégezni? Meg nem jobb a védőnőt is minél hamarabb felkeresni?? Tegnap hívtam, azt mondta először, hogy ezen a héten, kérdezte, hogy hanyadik hétben vagyok, mondtam, hogy 6.hét 6.nap, erre hogy korai, jövő hét csütörtök legyen. Lehet én vagyok paranoiás és csak én látom bele, hogy olyan, mintha arra célozgatnának, hogy még elmehet 6x a kisbabám, de miért kellene ehhez így hozzáállnom??? Nem? Miért az az evidens? De mondom, lehet csak én vagyok túlérzékeny...
 


@nesjulia:
Szia! En ma léptem a 7. hétbe ( ELVILEG) uyanis Hétfőn voltam ultrahangon és még csak A petezsák látszódott, modta is a doki hogy ez fiatalabb terhesség...semmilyen más vizsgálaton nem voltam eddig, mert eredetileg is csak október 8-án mentem volna UH-ra, de kikönyörögtem a hétfőit, mert ugye hirtelen elmúltak a tüneteim...mondta nekem is a doki, hogy várjunk kövő hétig mert bármi lehet még.. én Németo-ban élek, azt kell mondjam, itt nem kapkodnak a vizsgálatokkal...


@dalmedjanign:


Amúgy lehet, hogy a ciklusod végén fogant a pici! Én tudom, hogy nekem az eleján, szinte rögtön a mensim vége után volt peteérésem-érzem, és csodálkoztam is, de mondom csapassuk. Nagy könyv szerint pontosan a nem várt előtt 9 nappal 3 pici rózsaszín pötty a bugyin-beágyazódott. Tudtam, hogy siker. Nem várt előtt 4 nappal már halvány pozitívat teszteltem. Tehát nekem korán fogant, azért lehetett, hogy a múlt héten csütörtökön a 6 hetes UH-án hallottam a szívét is. De ez én vagyok, egy korai peteéréssel. De peteérés nem feltétlen közép időben van, van, hogy valakinek kb. a mensi előtt. Lehet Neked is ez volt. Okt. 8.-án tuti mész vissza, ugye? Tuti látzódni fog már! :) Olvastam, hogy valakiknek csak a 8.hét körül látszódott a pici a petezsákban. Én is 8.-án megyek,majd szorítok Neked! :)

 


@nesjulia:
Megkérdezhetem hány éves vagy?


@nesjulia:
Igen, tuti megyek 8-án. Amikor próbálkoztunk, ovulációs Teszt alapján Vágtunk bele. És az a ciklusom 12. napján volt. Na mi degy, meglátjuk, most már nem akarok idegeskedni


@dalmedjanign:


Ne is idegeskedj ám! Mi sem vagyunk egyformák. A babák sem azok. Egyik terhesség sem egyforma. Most türelemmel kell lenni. 

Persze, 28 éves vagyok! Első terhesség, tervezett <3
 


@nesjulia:
Köszönöm a biztatást!


@nesjulia:
Megkaptam a prividet de nem tudok rá valamiért válaszolni. Kerestelek a megaditt név alapján face-n de nem talállak


@nesjulia:
Megkaptam a prividet de nem tudok rá valamiért válaszolni. Kerestelek a megaditt név alapján face-n de nem talállak


@nesjulia:
Dalma Medve


@dalmedjanign:


Tulipános? :)
 


@nesjulia:
Ööö...... ezt nem értemkeress ugy hogy Medve Mitró Dalma


@nesjulia:
Azta de jól haladsz a dolgokkal. Én a 8. Hétben vagyok. 7. Héten kaptam minden papírt nőgyógyásztól, utána védőnő ő nem piszkált, hogy korai lenne. Viszont tegnap voltam háziorvosnál... hát ott kb kiröhögtek, hogy korán jöttem... mikor amúgy nem is. És a toxoplazmózist megcsinalnák államorabis ha kéred és jófej a háziorvos, de nem jó fej. Így mehetek magánlaborba. Nekünk is van lakás cicánk!^^ Szerencsere ezen sem problemázott a védőnő, viszont a haziorvosnal... h menjek maganlaborba vagy tegyem ki a macskat... omg...
Amúgy nekem alapjáraton van sárga folyásom ami fehérre szárad, szerintem ez normálisnak is mondható.( legalább is azt olvastam).
9. Héten megyek magándokihoz remelem ott kicsit jobb fejek. Aztán 9. Héten már érdemes down szűrés miatt telefolni.
Ti hova mentek majd arra a kombinalt szűrésre?^^
 
 


@zsuka27:
Szia! Mi a férjemmel az Istenhegyi géndiagnosztikai központot néztük ki a 12.heti genetikaira. A kombinált down csomagot választjuk azt hiszem 40 ezer, abban benne van a genetikai meg a down szűrés.
Nekem is fizetős volt a toxo, csak nekem elkuldte a vérem a házi doki, amit ott a rendelőben vettek le és máshol kellett kifizetnem, 8ezer. A nőgyógyászom TORCHot kért, de a laboros néni szerint felesleges 20ezer Ft, a toxo a releváns. Remélem, nem fog lecseszni a dokim...
Neked milyen tüneteid vannak? Nekem csak az étvágytalanság, néha enyhe émelygős hányinger. Az a furi, hogy én nagy zabagep vagyok, mindig kitalálok valamit mit ennék, most meg egy hete kb. alig eszek valamit szívesen.. De lehet ebben nyilvánul meg nálam a rosszullét. Meg a cicijeim erzekenyek. Ennyi, eléggé lightos.
 


@nesjulia:
Szerencsés vagy:D. Én 5-6. Héten még éjszaka is felkeltem hányni, a kávét imádom de még a koffeinmenteset se tudtam az elején meginni. Utána már a szagától is wcre rohanás volt, samponom szagatól is rosszul voltam. Sokat fájt a fejem is. Aztan úgy múlthét óta 7-8 hét elkezdett kicsit jobb lenni ez a része viszont este munka után fekvés van...baromi faradt vagyok. Mostmár rosszul inkább csak szagoktól vagyok, vagy ha éhes vagyok.
 
 


@nesjulia:
Nekünk lenne helyben is down szűrés magán úton, de eddig úgy néz ki mi isbaz istenhegyibe megyünk ^^.
Amúgy szerintem ne aggódj a rosszullétek miatt, nem vagyunk egyformák.
 
 


@zsuka27:


Hát csak ezekből biztosan tudod, hogy ott van és jól van. Nekem meg ugye szinte olyan, mintha nem is lennék terhes... Jó persze amiket írtam, azok vannak és nyilván más érzés minden, de érted.

Képzeljétek ma megjött a citológiám, negatív és a vérképem is tök jó lett, meg a vizelet is jó, valamint a vércsoportom is megjött és az, hogy eddig semmi ellenanyagot nem termelek a gyerek "ellen".

Erről Ti mit tudtok? Hogy ez változhat?
 


Sziasztok! Én kilépek a csoportból mert nekem ennyi volt elhalt az embrió holnap reggel vár a dokim a kórházba. Mindenkinek boldog babavárást kívánok!
 
 


@vica31:
Nagyon sajnálom:( kitartast tudom, hogy nem egyszerű.
 
 


@nesjulia:
Örülök, hogy jók a leleteid. Nem tudok róla, hogy ez változik e.
Hát igen annak örülök, ha minden rendben alakul, viszont mi hiaba terveztük, vagy a hormonok, nem tudom, de úgyérzem, kezdek depi lenni. :( és még depibb attól, hogy ezzel ártok neki. Nem viselem jól, hogy nem bírok annyitnmint eddig, és hogy még titkolózunk. Anyum már elkezdtebfejtegetni, miért vagyok sápadt folyton meg fáradt, eddig a vérszegénységig jutott. Párom sem az a hazitündér nehéz rávenni dolgokra. Persze segít, de úgyérzem nem eleget. Melóban is hajtás, bár ott legalább tudja a főnök mi a szitu.
Nekem mar amúgy látszik picit a pocak, elég pici vagyok és vékony...:D nem tudom, hogy mi tenne jót most.
Elején tökre örültem ügye, aztan hetekig aggódás, most meg ez a negatív állapot. Amivel tuti ártok, pedig úgy szeretnék boldog kismama lenni. Lehet aztán átmeneti.
Bocsi, hogy most neked sem vagyok hasznodra, es ilyen is vagyok. :(
Majd írj amúgy, ha van valami újdonság! Érdekel és jó, hogy írsz.
 
 


@zsuka27:
Szerintem amit most érzel az is teljesen normális. Most egyébként én sem érzem magamat full vidámak, hogy őszinte legyek. Folyamatosan csak aggódom, most ami szegény Vica31-el történt sem dobott a hangulatomon. Ezen aggódom én is, hogy nehogy ez történjen vele. Szerintem ezt az első trimesztert nem is lehet igazán élvezni, mert egy folyamatos aggódás az egész. Én is dolgozom, napi 8 órát, napi 2 órát tomegkozlekedem, tele a hócipőm már. Ma 10 óráztam és estére mindig úgy befeszül az alhasam, olyan diszkomfort érzés nem görcsöl nem fáj, hanem olyan feszülős puffatag érzés, alul. Ti tapasztaltok ilyet este felé? Ja, eddig néha emelyegtem meg nem volt igazán étvágyam, erre ma estére lett étvágyam, most ezen aggódom. Tehát Zsuka én sem élvezem úgy 100%-ban ezt, nem tudom magam elengedni,nem vagyok felszabadult. Az aggódás béklyói kötnek le Téged is szerintem...
 


@vica31:
Sajnálom nagyon
 


@zsuka27:
Neked tudja édesanyám, sőt a nagyszüleim is és a párom szülei is. Én hiszek a sok pozitív gondolatban, sokan gondolnak szeretettel a kis Picimre, annak hatása van
 


Sziasztok! Hogy vagytok? Eltűnt mindenki! Képzeljétek, szombaton es vasárnap is kijött a reggelim... Többet émelygek, ti? Valamint új más fajta érzés van alul, érzem a méhemet, nem fáj csak fura. Valamint ma volt egy tű hegynyi vér pötty a betétemen. Tényleg annyira kicsi, hogy pöttynek sem mondanám... Írtam az orvosomnak, azt mondta ez még nem ad aggodalomra okot, remélem nem lesz több... Ti tapasztaltatok hasonlót? Barátnőm szerint most olyan vér bő minden odalenn, hogy lehet elpattant egy pici hajszál ér. Vagy lehet az utrogestan irritalja a hüvelyemet? Remélem tényleg csak ennyi és minden rendben van. Csütörtökön megyek 8hetes UH-ra. Meséljetek Ti is!
 


@nesjulia:
Köszönöm a támogatást! Estére nekem is felpuffad vagy nem is tudom a pocim, ezért este csak pihi van, meg rosszul lét :o. Nekem pentek este volt eddig a legrosszabb, kijott a teljes vacsi, aztan a masnapi reggeli is. Aztan masnap a hideg tej ivas segitett át az esti rosszul léten. Szerintem annyi picike vérzésen tényleg neaggodj.
Én ma voltam uh-n, 33mm es 9+6 hetes. Szoval sietve be is kellett jelentkeznem down szűrésre. Kicsit nagyobb mint eddig mérték. Sztk-s uh lehet nem volt olyan jó. Polypom még mindig megvan, de szerencsére nem vérzik, és nem okoz gondot. Végül megyünk a Kyncsbe aztán ha esetleg rossz az eredmény felmegyünk Budára az Istenhegyibe. Emiatt megnézik ott is szerdán hogy mekkora, aztan kapok vérvételre megint beutalót, aztán csütörtökön egybe a vérvétel. Utána majd csak 12 hetes uh. Kicsit sűrű ez a hét, de lassan elkezdjük elmondani a családnak.
Majd meselj az uh-rol. Addog pedig kitartast!
 
 


@zsuka27:
Na látod minden szuper! Jaj de örülök, hogy ilyen szép nagy már!!! Remélem az én Babám is nagyot nőtt, már csak 3 kell aludnom, hogy újra lássam Azóta nem volt vér, kezdek megnyugodni. Amúgy visszatérve, én is inkább agresszív, sertodekeny, szorongó és nyűgös vagyok a napok nagy részében, nem pedig kicsattanóan jó kedvű.. Próbálok nem ilyen lenni, de most mit csináljak, ha egyszer ilyen érzelmek öntenek el?? De akkor most Téged előbbre írták végülis? Vagy, hogy mondjam, idősebb, mint először gondolták?
 


@nesjulia:
Szia! Hogy vagy? Voltal UH-n?
Előrébb írtak vicces volt, mert hétfőn 9+6napot írtak szerdán márb10+6ot :D... mostmár én is túl vagyok a vérvételeken. 22-én genetikai uh-ra megyek. Azt már nagyon várom. Nem csak 2 percig nézhetem.
Én is nyűgös vagyok és valamiért ma falási rohamom van :D...
 
 


Szia!
Igen, ma voltam, pont a 8.hetet töltöttem ma, de az én dokim is 8hét 3naposnak mondja 18mm nagy már, erős, gyors szívverése van! Fantasztikus volt látnom újra, főleg hogy 2 hete még csak 4mm volt. Minden rendben, leleteim is rendben, már csak az ekg kell. Illetve jövő héten kérem az időpontot a 12hetes genetikai kombináltra az Istenhegyibe. Nekem 2 napja nyugi van, semmi szurka, semmi hányás, meg is ijedtem, hogy mi van, de köszöni jól van
 


Sziasztok!Vigyor
Most találtam csak rá a csoportra. 24 éves vagyok, első terhességem.  Jelenleg a 11. hétben vagyok, május 4-re vagyok kiírva a babócával. 16-án megyek genetikai ultrahangra és vérvételre is, a többi vizsgálaton már túl vagyok. Az első pár hétben bármit ettem, hányingerem volt, pár alkalommal sajnos ki is jött.  Azóta szerencsére semmilyen rosszullétem nincs, a melleim érzékenyek még mindig.
Szép napot mindnekinek! :)
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: