Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
32 éves vagyok és két éve szeretnénk a férjemmel babát. Külföldön élünk és itt is jutottunk el egy éve egy meddőségi központba. Elég hamar kiderült, hogy a férjuram eredményei, több mint rosszak (alacsony spermaszám, nem mozgékony spermák..) 
Múlt év végén  volt két sikertelen inszeminációm, ahol a harmadik után a doki a rossz spermiogramm miatt a lombikot (ICSI) ajánlotta. 
A lombik februárban volt. A stimuláció során összesen tizenhárom petesejt érett meg, amiból hat meg is termékenyült. Kettő embriót visszaültettek és négyet lefagyasztottak. A lombik sajnos nem sikerült, pedig mint a tankönyvben, mindent betartottam (kevés sport, fehérjedús étkezés, meditálás, vitaminok stb.) 
A doki javaslatára a következő, természetes ciklust kihasználva, visszaültettek két embriót a lefagyasztottak közül. Es sem sikerült, és ugyanúgy nem sikerült az utolsó két lefagyasztott embrió megtapadása sem.
Azaz érzésem, hogy az orvosok itt Németországban sokkal lazábban illetve felületesebben kezelik a sikertelen beágyazódás okának kutatását illetve a további a kivizsgálásokat, mint otthon. Barátnőtől hallottam,hogy neki otthon minden lombik előtt vért vettek és egyszer pl. a nem megfelelő D vitamin szint miatt nem volt beültetés. Mi a tapasztalatotok?
Előre is köszi és bocsi, ha kicsit hosszú lett 
Üdv,
Tami
 


Szia

Sajnálom , hogy eddig nem láttam a bejegyzésed :(
Nekem tavaly március 8án volt a transzfer (szintén Németországba )
Ma már a kezemben tartom a gyönyörű és tökéletes kisfiamat .
Én teljes mértékben meg voltam elégedve mindennel , de ha te esetleg nem érzed ugyanezt szerintem keress bátran másik intézetet!
Sajnálom , hogy eddig nem sikerült a gyermekáldás, őszintén remélem , hogy azóta már büszkén pihen a kezed a pocakodon.
Üdv Rebeka
 


Prolutex injekció érdekelne valakit? eviredei@gmail.com

Éva
 
 

 
 

@tamara32:
Ugyan ez a tapasztalat Ausztriában. 2 inszem es 2 lombik után állunk értetlenül. Elvileg eredmények alapján mindketten makk egészségesek vagyunk. Nekem előző házasságból van egy gyermekem. Egyszerűen a beagyazodas nem történik meg.. Az orvos pedig áll széttárt karokkal.. De SOHA egy vizsgálat, vérvétel nem történik a beavatkozások előtt. Csak kiírja a gyógyszereket, injekciót.. Első rövid, második hosszú protokoll volt. Nem tudom feldolgozni, nem tudom megérteni hogy nincs magyarázat. Legalább ha tudnám a miértet??!!! De nincs válasz.. Bele fogok betegedni...
 


Sziasztok!

A németországi/ausztriai beavatkozással kapcsolatban nem sokat tudok mondani, viszont a magyarországi lombikról pár szót szólnék. A budapesti Kaáli Intézetbe járok, az itteni gyakorlatról tudok nektek írni. Való igaz, hogy itt minden beavatkozás előtt van vérvétel, viszont a sikertelenség okát ezzel nem fogják tudni megmondani. Amit ezeken a vérvételeken néznek: az elsőn egy kémiai labor van (az altatás miatt kell), a másodikon pedig hormonokat, ezekből is LH-t és ösztrogént, hogy nagyjából meg tudják állapítani, hogy a megérett tüszőkben kb mennyi petesejt lehet. Tehát D-vitamin szintet például nem néznek. Ezt saját költségére bárki megcsináltathatja, ahogy a többi hormont is megnézetheti. Tehát ha ti szeretnétek ezeket az értékeket tudni, akkor hasonló vizsgálatokra biztosan van lehetőség Németországban és Ausztriában is. Szintén saját költségre tudtok olyan értékeket megnézetni, amik még befolyásolhatják a megtapadást (például alacsony progeszteron, IR, PCOS stb), de ezeket általában a nőgyógyász is kéri, tehát a lombik előtt, alatt, után a meddőségi intézet nem fogja külön kérni vagy nézetni.
Én két lombikon vagyok túl, most fogom kezdeni a harmadikat. Nem hiszem, hogy érdemes azzal gyötörni magunkat, hogy "de miért nem sikerül?". Legyetek kitartóak, ha úgy érzitek, hogy az intézettől, ahova jártok nem kaptok meg minden támogatást, akkor váltsatok, ha pedig az intézetek keretein belül nincs lehetőség olyan vizsgálatokra, amikre szerintetek szükség lenne, akkor kérjétek őket a nőgyógyászotoktól vagy csináljátok meg önköltségesen. Rengeteg olyan anyag elérhető a neten, amiből kiderül, hogy melyek ezek a vizsgálatok, magyarul is, angolul is, valószínűleg németül is.

Nagyon sok sikert kívánok nektek és mihamarabbi babásodást!

Nilnarin
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: