Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Tagok!

Férjemmel babát szeretnénk. Sokáig gondolkoztunk, hogy babatervezés előtt jó ötlet-e védoltást felvenni. Végül beoltattuk magunkat. Úgy gondoltuk utána vágunk csak bele...egyelőre negatív sikerrel. Azt szeretném kérdezni, hogy van közetetek olyan, aki oltás után sikeresen teherbeesett és nincs semmi extra mellékhatása. Kicsit kezdek félni, hogy vajon az oltás mennyire kavart be, esetleg. 
Köszönöm, ha válaszolsz.
 


Szia,

Ha jól sejtem a covid elleni oltásra gondolsz, igaz? Én nyáron kaptam az első és a második oltást is (Pfizer), most pedig 5 hetes terhes vagyok, az orvosom azt mondta, nem okozhat problémát az oltás. Egyébként eddig minden jól megy, semmi rendellenességet nem tapasztaltam! Remélem így is marad. :) Szóval elvileg nem okozhat problémát. Mondjuk babatervezés miatt nekem alapból a Pfizert ajánlották, de én azt gondolom, hogy egyik oltás sem okozhat problémát, de ezt csak mint laikus mondom. :)
Mindenképp érdemes teljes labort csináltatni, hormonokat nézetni (3-5. napi vérvétel, 21. napi vérvétel), esetleg cukor terhelés, D-vitamin szint ellenőrzés, ilyesmi. :)

5w1d
 
 


Sziasztok!
Én júniusban kaptam a 2. oltásom. Elvileg 6 hetes várandós vagyok. (Aug. 27.én volt az utolsó mensim)
Múlt vasárnap volt enyhe barnázásom, ami szerdára pirossá változott. Mondanom sem kell, azonnal rohantam az orvosomhoz.
 

 
 

Na, nem sikerült befejeznem. Szóval voltam dokinál, 2 petezsák volt látható, az egyikben YS alak. A bal petefészekben ciszta.
Nem hinném, hogy az oltáshoz lenne köze, sokkal inkább ahhoz, hogy dolgoztam és nagyon sokat emelgettem közben.
Most ágynyugalom van, persze parázok, de igyekszem pozitívan gondolkodni.
Hétfőn kontroll.
 


@borabora:
Szia!
Én 2021 szeptemberében kaptam meg a második Pfizer oltást. Azóta minden egyes hónapban iszonyú beteg vagyok. Volt olyan, hogy a gyógyulás után 2-3 nappal elkaptam egy másik fertőzést. Végül tavaly júliusban (a harmadik orvos vett komolyan) az orvos vérvizsgálat alapján immungyengeséget állapított meg. Elmondása szerint sok fiatal nő szenved ettől az oltás következtében, de másfél-2 év alatt helyre fog rázódni a dolog.
2022. augusztus 26-án jött meg az utolsó menzeszem, azóta 24. hétben vagyok. A terhesség alatt 3 alkalommal voltam antibiotikumkúrán és kétszer kórházban. Az immunrendszerem a béka feneke alatt. A baba kicsit kissebb a koránál, de jól van.
Ha visszamehetnék az időben, én nem kértem volna ezt az oltást.
Amúgy sokadik próbálkozásra sikerült a baba, az első terhesség azonnal összejött 2018-van, de nyilván ez is csak véletlen…
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

cron