Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Ikeranya, Yabu, Gabi, Csilla, Kinga, Éva, Böbe, Erika, Marcsi, Beatrix, Manóca, Vikics és Eri! Na és persze mindenki más, akit érdekelne a téma!

Mit szólnátok, ha lenne egy külön fórumunk? Azt vettem észre, hogy a sima ikres topicba szinte már csak pocakos és kisbabás mamák írnak, akiknek ugye mások a problémáik, örömeik, mint nekünk, Ti pedig szépen elmaradoztatok. Talán már mindenki dolgozik és munka mellett nem értek rá levelezgetni? Azért nem árt egy kis kikapcsolódás! Kép

Szóval kiváncsian várom, hogy itt vajon felbukkantok-e?

Gyertek minél többen! Kép

Mimóza, két 28 hónapos kisfiú mamája

Ui: A neveket Orsi táblázatából gyüjtöttem ki, (febr. 28-i archívum) remélem nem feledkeztem meg senkiröl sem.
 
 


Mimóza szerintem jó ötletKép
 
 


sziasztok!
én csak most vettem észre, hogy ilyen is van!!! tényleg jó ötlet!! jövök majd máskor is!
marcsi

KépKép

KépKép
 
 

 
 

ÉN ugyan nem vagyok benne a táblázatba, már frissiben túlkorosnak éreztem ott magunkat, most ide bejelentkeznék. Kép
Nálunk júliusban már 10 évesek lesznek az ikrek....
Valóban messze van már a pocakos meg kisbabás problémák időszaka, nem is emlékszem pontosan már rájuk.
Ellenben a mostani!!!!

ILdi

Ildi
 
 


Sziasztok Lányok!

Örülök, hogy írtatok, remélem a többiek is bejelentkeznek majd.

Ildi,
amikor már befejeztem a topicnyitást csak akkor jutottál eszembe, ne haragudj. Annak idején amikor terhes voltam a fiúkkal sok hozzászólásodat olvastam az ikres topicban. Már 10 évesek az ikrek?! Milyen problémák vannak mostanában és ezek mennyire fakadnak abból, hogy Gergö és Ilcsi ikrek? VAgy egy bizonyos idö után ennek már nincs jelentösége egy kétpetéjü ikerpárnál?

Csilla,
Kész vagytok a lakásfelújítással? Gyerekek hogy vannak? Vizsgák, munka? Hogy bírod mindezt?

Marcsi,
Jól vannak a fiúk? Nem szedtek össze vmi új betegséget a bölcsiben? Nem megy ki a fejemböl, hogy Ádámék két és fél évesen kézenfogva kísérgetik a dédit egész napos belvárosi körútján! Kép Az én fiaim még a szomszédig sem jönnek kézenfogva! Persze azért egy pécsi vonatút sem semmi, tudom ök már kicsi koruk óta "edzésben" vannak!

Mindenkinek klassz hétvégét! 2 programajánló: szombaton Szentendrén a közlekedési múzeumban: a költészet vására, de. 1/2 11-töl Gryllus koncert
szo-vas: Országos Táncháztalálkozó és kirakodóvásár, http://www.tanchaz.hu/start.html

Sziasztok,
Mimóza
 
 


Mimóza, semmi gond, én hallgattam nagyon el amott.
10 évesen, kétpetéjűeknél már abszolút olyan, mint kiskorkülönbséges tesók (már hamarabb olyan). De attól most falramászós korszakba kezdtek (bátyójukkal -12 év- egyetemben) Folyamatosan szekálják egymást, hozzá lassan kamaszodnak, szemtelenednek. És hárman teszik ezt egyszerre, ez plána. És még örülhetek, mert még a neheze majd ezután jön, amennyire látom.
De azért maximálisan kihasználják, hogy egy osztályba járnak, konzultálnak a lecókról, meg nekem is jó, hogy ha valamiről tudnom kell, valamelyiktől csak kiderül. Sokkal nagyobb a kontroll is, mint egyszemnél. Nekik meg könnyebb, ahol a nagynak egyedül kellett helytállni, ott ők eleinte mehetnek együtt (pl egyedül közlekedés a suliba, egyedül táborozás).

Ildi

Ildi
 
 


Ildi,
Ezek szerint nektek bevált az egy osztályba járás. Én már most azon gondolkozom, hogy talán érdemes lenne a fiaimat külön osztályba küldeni, annyira más az egyéniségük. Marci nagyon kis buzgó, szorgalmas, igyekvö, CSabi inkább a saját világában él, csak mosolyog, ha megkérem valamire, ö lassabb is és nem olyan kitartó, hamar feladja a dolgokat és inkább kétségbeesik, mint újra próbálkozna. Attól tartok, ha egy osztályba kerülnének mindig Marci lenne a kis bezzeg gyerek a tanárok szemében. Nálatok Ilcsi nem jobb tanuló, mint a lányok általában? Ö gyorsabban érik, mint Gergö?
Látom Ancsi most lesz kétéves. Nála elkezdödött már a dackorszak? Ha igen, nem lehet könnyü neked négy "kiskamasszal"! Kép

Jó éjt,
Mimóza
 
 


Nagyon relativ, hogy bejön vagy sem. Már oviban látszik belőle valami. Nekünk volt egy ikerpár csoporttárs oviban (két fiú, kétpetéjűek), akiknél egyikük dominánsabb volt, másik mindent csak úgy csinált, ha a másik is, egyedül bátortalan volt. Náluk tipikusan jobbnak tűnt külön osztályba (suliba?) vinni őket, hogy mindketten érvényesülni tudjanak. Nálunk oviban nagyon jól el voltak külön, bár eleinte volt olyan,ohgy ha egyikük hiányzott, óvónő szerint kicserélték a másikat (a verzió: elhagyatott volt, b verzió: teljesen felélénkült, felszabadult lett). Most ami nálunk a kritikus, az állandó versengés. De a naggyal is, csak ott a két év elmossa kicsit a dologat (nem mindig). Mindennel megy, az enyém jobb lett téma, holott mindketten jó tanulók, de azért az egy ponttal jobb lett a dogám dolgon már lehet dicsekedni. Most voltak matek versenyen, és jobban érdekelte őket, hogy a másikénál jobb legyen, mint az összes többi versenyzőhöz képesti eredmény...
Ilcsinél kijön, hog ylány, kis szorgalmas, alapos, pontos, Gergő vizsont szerintem logikailag okosabbnak indult, végeredményben nagyon közel vannak egymáshoz. (mindkettő kitűnő, csak Ilcsinek több dicséret szokott összejönniKép)
Tanároknál nem tudom, hogy vannak, igaziból nem jön át számomra, valszeg azért Gergővel is elégedettekKép.
Ancsi: néha már dacozik, de még elviselhető, lehet, hogy a nagyok mellett ez a kétéves közeli dackorszak már nem is tűnik olyan vészesnek? Vagy csak még ezután jön a javaKép.

ILdi

Ildi
 
 


Sziasztok,

Mimóza,
tényleg jó ötlet ez a topik KépKép
Vmikor kérdeztél a dackorszakról...
Nálunk ez nem annyira vészes, vagy csak nincs összehasonlitási alapom, én ezt inkább hiszti és nyafogós korszaknak nevezném. Eszméletlen hogy tudnak nyafogva beszélni ha vmit akarnak. Néha ehhez jön még egy kis toporzékolás, vállrángatás, de nincs (még Kép) olyan, hogy földhöz verik magukat. Ha nem is rögtön, de a nemet el szokták fogadni. Persze a következő alkalommal megint megpróbálják azzal együtt, hogy tudják, hogy nem szabad.

És oviba hogy iratod majd őket? Mi ősszel megyünk, azt mondta a vezetőnő, hogy először jobb az egy csoport, aztán meglátjuk. Több ikerpár is jár, van akinél bejön az együttlét, de van akik nagyon zavarják egymást. Mindenesetre először szerintem is jobb együtt, biztonságot adnak egymásnak.

Szilvi
 
 


Szilvi,

Örülök, hogy felbukkantál!Kép
Köszi, hogy írtál a dackorszakról, reméltem, hogy valaki válaszol erre a kérdésemre is. Én már rájöttem, hogy a fiúkkal soha nem lesz olyan nehéz dolgom, mint Pankával volt, egyrészt más a természetük, másrészt más a helyzetük, harmadrészt én is fejlödtem! Kép
Oviba egy csoportba iratom öket, az ovi legjobb óvónöjéhez, akitöl sajnos le fognak maradni, de legalább nála fognak beszokni. Ha minden jól megy jövö jan.-ban kezdik.

Ildi,
Szuper klassz, hogy mindketten kitünö tanulók, gratulálok!!!A matek versenynek mi lett az eredménye?
Nálunk valószínüleg Marci versenyezne Csabival, Csabi inkább visszavonulna és nem küzdene, pont ezt akarom elkerülni azzal, hogy külön osztályba járatnám öket, ami elég nagy áldozatnak tünik és hátrányai is vannak. Persze lehet, hogy 28 hónaposan még korai ilyeneken gondolkozni!Kép

Jövöre mész vissza dolgozni/kutatni?

Erika!
Jársz a fiúkkal beszédfejlesztésre? Hogy megy? Hogy vannak a kis gézengúzok? Remélem nem érte öket újabb baleset!!!

Jó éjt,
Mimóza
 
 


Matek: országoson Gergő 36., Ilcsi 46. lett, nem írták valami túl jól, azt hiszem idegileg még elfáradtak benne. Most meg épp kerületi versenyre készülünkKép (nem vagyunk ám ennyire versenyistálló, csak most valahogy így jött össze)
Munka: vissza biztos nem, mert határozott idejű szerződésem volt és az lejárt. (már így is hosszabbítottak egy csomót, a végén már csak azért, hogy ne kelljen utolsó pár hónapra munkanélkülire mennem szülés előtt). Most itthonról munkában gondolkodom/unk, még nem tudnék róla sokat mondani, talán.
Mindenesetre mindenkinek tudom javasolni, hogy ezerszer gondolja meg, hogy tényleg létkérdés-e hároméves ikrek (avagy hároméves legkisebb, plusz néhány nagyobb) mellől dolgozni mennie. Jól viselték anno, de nagyon kemény volt, és nem érte meg. Rohanás, az embernek nem jut elég ideje semmire, se munkára, se családra, se párjára, se magára. Nagyon nehéz lelkileg elrendezni a dolgokat. És ha a munkában nem jön be a siker, akkor végképp nem volt miért feláldozni mindent. Később, 6-7 éves kortól már fokozatosan egyre inkább eltávolodnak tőlünk a gyerekek, de 3-4 évesen még jó, ha tudunk velük is foglalkozni, nem csak a mi volt ma az ebéd az oviban? szintjén.

Ildi

Ildi
 
 


Sziasztok!

Örülök én is hogy nyilt egy új topic. Igen én is azt vettem észre hogy az Ikrek topicból elszállingóztak a nagyobb ikres anyukák Kép. Én is csak olvasómódban vagyok ott. Annyi ott az új pocakos iker kismama és ifjú anyuka,(ami persze tök jó Kép ) hogy mi öregek kicsit kiszorultunk a témákból.
De majd itt Kép!
Én most éppen iskola választás előtt állok a nagyobbik lányommal, ha ezzel kapcsolatban van valakinek ötlete hogy milyen kritériumok alapján válasszak (pl. milyen tagozat, zene vagy nyelv stb..) Várom a tanácsokat!

Dackorszak. Most hogy már négy évesek az ikrek, azt vettem észre hogy kezd elmúlni a dackorszak. Most jutottunk el oda hogy mindhárman szinte egész nap együtt játszanak, sőt még az oviban is, ha kinnt vannak az udvaron. És nagyon jól megértik egymást, tanítják és nevelik is egymást. Így nekem egyre kevesebb dolgom van velükKép

Yabu
 
 


Suli: legfontosabb, hogy maga az iskola szimpatikus legyen. Meg az illetékes tannénik. (ez utóbbi nem elég, sok olyan esetet tudok, hogy bár 4 évig lett volna ofő, de félévnél lebetegedett és végül más lett...) A tagozat első körben mellékes. Azt is érdemes mérlegelni, milyen messze van, van-e esély rá, hogy pár év múlva egyedül mehessen suliba (óriási könnyebbség a szülőnek sztem). És az sem elhanyagolható, hogy ovis barátai hova mennek. A tagozatnál az kérdés, látsz-e valamit benne, amit mindennképp fejleszteni érdemes (extra jó hallás, jó matematikai érzék, nagyon jól rajzol stb). És én azt is figyelembe venném, milyenek a suli mutatói, mennyire jó a továbbtanulási arány. De legfőbb a hangulat, a szemlélet, a pedagógusi kollektíva, a gyerekekhez való vizsony. Gyereke válogatja, hogy birja-e a hajtást, vagy inkább egy lassúbb, nyugisabb suli lenne jó neki.
Általában kora tavasszal vagy inkább tél végén vannak nyilt napok a sulikban, be lehet ülni megnézni. És a nem alap osztályokba már lement a felvételi is, márc elején tipikusan.
Ja, az is jó pont, ha gyerek maga láthatja- beszélhet vele- az esetleges tannéniket, neki is szimpatikusnak kellene legyen...

Ildi

Ildi
 
 


sziasztok!
Most találtam ide, de jó, hogy itt ilyen komolyabb témák is labdába rúgnak, mint a suliválasztás, ikrek azonos avagy külön osztályba iratása.
Külön öröm számomra ismét Ildit olvasni, soxor eszembe jut, hogy milyen kár, hogy elvetélt gondolat maradt csupán az ikres könyv megírása Zolival...
Nekünk 3 évesek elmúltak az ikrek, a másik 3 iskolás, van kamasz-kiskamasz és mindenkit majmoló elsős is a csapatban.
Ezek a legfontosabb szempontok, amiket Ildi említett:nekünk sikerült egy csendesw, hangulatos iskolába iratni az alsósainkat eddig, ahol a legjobb az, hogy 26 gyerektől már kétfele szedik a csapatot és így elég kellemes a létszám elsőben.
Sajnos egyiket sem vitte soha végig eddig az elsős tanci,- mindig szülni mennek-most a 3.-os Zsombor miatt izgulunk, hogy ki fogja negyedikben tanítani vajon?
az ikreknek meg ovikeresésben vagyok, szeptembertől elkezdenénk heti 3 nappal, délig.
Kinga
 
 


Szia Yabu és Kinga!

Bár nekem csak jövöre megy iskolába Panka, 7 évesen, már most gondolkozom rajta, hogy hova járjon. Ildi szempontjai szimpatikusak. Most tartottak a szomszéd u-ban levö suliban kézmüves foglalkozást leendö elsösöknek, ott nagyon jól érezte magát Panka. Én nem gondoltam rá, hogy már elsötöl tagozatos suliba írassam, szerintem sokkal fontosabb, hogy megszeresse a tanulást és tökéletesen megtanuljon írni (helyesen!) és olvasni. Amúgy sem látom, hogy bármiben kiemelkedöen tehetséges lenne. A fiúk esetében már lehet, hogy számba fogom venni a test.nev. tagozatot.

Kinga,
A kicsik oviba egy csoportba fognak járni? Neked a nagyok már önjáróak, vagy azért öket is kell cipelned különórákra? Nem semmi lehet az öt gyerek mozgatása! Kép
Hol van ez a hangulatos iskola?

Mimóza
 
 


Mimóza-a suli Ecseren van.
A nagyok valóban önjárók, reggel a kedvesem szórja szét Őket, de délben maguk buszoznak haza, mivel akkor altatom az ikreket, csak nagyon ronda időjárás esetén hagyom magukra a szendergőket és száguldok oda-vissza a két kisebb sulisért.
A nagy már bp.-en gimnazista, Ő maga oldja meg a közlekedést, akkor szól csak, ha lekéste a buszt, soká jön a köv. és hideg van a megállóban állingálni.
A d.u.-i programokra én hurcolom Őket, most csak a 2 nagy jár vizilabdázni, az elsős csak jövőre kezdi majd.
Az oviba jövő héten megyünk szétnézni, nem tudom egyáltalán van-e vegyes csop. vagy a hagyományos elosztás, mert ha csak 1 kiscsoport van, hiába akarok én mást...
most beszéltünk a párommal arról, hogy legyenek-e külön már oviban is, nálunk is van domináns gyerek, meg békésebb fajta is...
Nem tudom mi lenne a jó, talán most nem kellene szétszedni Őket, elég trauma az itthonról való elpaterolás, anyától való különlét...még el is válasszam őket egymástól??
Úgy érzem többet sérülnének lelkileg, mint amit nyernének esetleg a különléttel....de ez az én véleményem, apa másként gondolja ezt.

Kinga
 
 


Sziasztok!

Most látom az új topicot. Valóban a réginek én is már csak passzív olvasója vagyok régóta, csak olyan jókat nosztalgiázok, ahogy olvasom a kisbabások "kis" gondjait, pocakosokról már nem is beszélve.
Szóval röviden rólunk: az ikrek 4 évesek múltak novemberben, most kiscsoportos ovisok, csak délig járnak, ha éppen nem betegek, kistesójuk pedig még itthon van velem, ő 2 éves. Elég sokszor kimaradunk az oviból még mindig betegség miatt sajnos.
Kinga, emlékszem rátok még "régről", nem lehet semmi a sok fickóval. Szerintem ráérsz őket sulis korban szétszedni, ha szükséges.
Írjatok, jövök majd én is.

Csilla (2*4 éves + 2 éves)
 


Szerintem oviban még jobb együtt, mindegyiküknek. Bőven elég a szülő(k)től való elválás. Jó, hogy elsőnek a legnehezebb, de nálunk az ikreknek látványosan volt könnyebb, mint az elsőnek. Hozzá még Ilcsi tolmácsolt, mert Gergőt nem nagyon lehetett érteniKép. És emlékszem, amikor még úgy hárman mind oviskor környékén (vagy ikrek kisebbek) jártak, akárhova mentünk, hárman együtt sokkal sokkal bátrabbak voltak, még a házigazdáknál is. (pedig a mi családunkban egyenként idegen közegben, vagy társaságban eleinte a félénkség ajellemzőbb) 3 (4) év ovi után sztem a suli már nem akkora trauma. Meg aztán egy (két) 7 éves gyerkőcről könnyebb is eldönteni, hogy mire lenne nagy szükséges.

Kinga: hogy te mikre nem emlékszel!Kép Ezt én itt írtam valahol, vagy meséltem valamikor? (és tudom, hogy kéne írjak vmi időpontot, de lényegében máról holnapra szerveződnek a napjaink)

Ildi

Ildi
 
 


Sziasztok!

Köszi az iskolás tanácsokat! Az a baj hogy amikor a nyilt napok voltak az itteni iskolákban nálunk dúlt az influenza itthon, ezért nem tudtam megnézni Kép.
Az is probléma hogy mi Szigetszentmiklóson lakunk és itt elég zsufik az iskolák, mert nagyon sok fiatal szülő költözött ki. Úgyhogy nálunk még az is kérdés, hogy ide helyben járjon vagy esetleg bevigyem Pestre egy kisebb létszámú osztályba. Nehéz és egy két héten belül döntenem kellKép

Ovi: Kinga! Én semmiképp nem tenném oviban külön csoportba őket. Szerintem nagyon megviselné a kis lelküket. Épp elég trauma egy gyereknek hogy oviba kerül. Én azt vettem észre hogy nálunk az ikrek sokkal jobban viselték a kezdeti beillesztedést az oviba, csak az első napon sírtak és utána már minden rendben ment. Én még általánosba se fogom őket szétszedni, csak gimiben. Ezt egy nagyobb ikres anyuka ajánlotta ő is így csinálta és neki bevált.Kép

Yabu
 
 


Sziasztok! Kép
Üdv Mindenkinek! Kép

Itt vagyok én is. Kép
Csak most itthon van egy kis felfordulás, ha lesz időm majd leírom.

Eri
 
 


hali csajokl látom szépen gyülekezik a társaság. Tök jó Kép
Mimóza akérdéseidere rövden válaszuolok az előző regényem elszálltKép
A lakásfelújítás elakadt most egy kcsit mert elfogyott a pénzünk, de a fűtés és a konyha elkészült bár még a konyhabútor hiányzik, de az már készül.most azon filózok veszek fel hosszúlejáratú hitelt abból be fejezzük amit kell, nem nagy összeg de mire összespórolnánk felnőnek a gyerekek így meg a havi10 eFt-ot könnyen ki tudnánk fizetni remélem összejönne, biztos nyugisabb lennék.
A suliban az első féléven egésaz jól átvergődtem csak egy tantárgyat kellett áthoznom a többi rendben van.Tiszta büszke vagyok magamraKép
Időközben munkahelyet váltottam, áthelyeztek a máv-on belül elseje óta vagyok itt. A meló kevesebb a pénzem maradt helyileg ugyanott van csak a sulit nem fizetik, de tanulni tudok munkaidőben ami azért jó mert eddíg este 10 kor kezdtem tanulni és addíg aníg bartam. NEm sokat aludtam a vizsgaidőszakban. A végére teljesen kipurcantam még most is állandóan tudnék aludni.

Az ovi. Hát mi novemberben kezdtük és egy csoportba írattuk őket. Az igazság szerint nekem eszembe sem jutott a kölön csoport mert ők annyira ragaszkodnak egymáshoz most bárányhimlő volt nálunk és egymás után jött ki rajtuk de egyedül egyik sem volt hajlandó oviba menni. Nem eröltettem.Úgy gondolom hogy ,mivel nem egyneműek később a más érdeklődési kör hobby barátok kicsit függetlenítik öket egymástól. Suliba is egy osztályba szeretném íratni őket nem akarom megszakítani magamat hogy kétfelé rohanjak két gyerekért meg egy tanrendet könnyebb követni mint kettőt. Talán így jobban tudok segíteni nekik. NA egyenlőre ennyi még a dackorszakról szerettem volna írni de ez a második írásban rögzített szóáradatom és bocsi az elütésekért de nem merek belejavítani
puszi mindenkinek
Csilla
 
 


Nem bírom magamban tartani a dacos véleményemetKép
Szóval nálunk hála istennek felváltva erősödik fel a dacosság, mert így is elég nehezen tolerálom ha hozzáteszem hogy az enyém ne nyúlj hozzá szavakkal kezdődő verekedések korszakát, a harapásokat, karmolásokat, néha folytogatásokat, meg az annyira szeretlekből következő egyéb sérüléseket.
Azt már tudom hogy ez mind nekem szól mert szinte csak akkor csinálják ha velük vagyok. Ha bezárom őket a szobájukba hogy aludjanak akkor képesek órákon keresztül nagy egyetértésben egy hangos szó nélkül együtt játszani.Ha az apjuk viszi őket az ovibe egy nyiffanás nélkül bemennek a csoportba ha én megyek velük zeng az egézs ovi meg tépik rólam a ruhát.De amit eltűnök a képből semmi gondjuk nincs.
Szóval nehéz most velük, de jó oldala is van mert nagyon szépen beszélnek már, ügyesen hízelegnek : anyukám nagyon szeretlek Kép és én ezen mindíg annak rendje és módja szerint meghatódomKép
na mára tényleg befejezem sziasztok Csilla
 
 


sziasztok!
én is itt.. szóltam néhány régi topikosnak, eri már ide is talált Kép
mimóza!
sajna mi elég sokat betegeskedtünk az elmúlt időszakban. most is itthon. éjjelente nem alszunk, a betegség ráment az alvókájukra Kép mintha csak a kezdeti szoptatós, sűrűn felkelős napok jöttek volna vissza... igaz folyamatosan lázasak, orruk tele...
nálunk is hasonló dilemmák Kép (32 hónaposan) most bölcsisek, minden reggel riadtan kérdezik: anya, megyünk bölcsibe? én: -igen..., ők: -nem, ne menjünk bölcsibe... ott már állítólag minden ok és minta-bölcsisek, de azért nem az a túl idilli állapot. mi is ovi választás előtt állunk. kézenfekvő, hogy a körzet szerinti 7 perces séta távolságra lévőbe be adjam őket, ráadásul jó a híre is, csak hát az udvar nem 100%-os, meghát a belváros szivében, a szmog kellős közepén található.
én annyira ráálltam, az "ami a szülőnek jó, az jó lesz a gyereknek is" elvre... merthogy nincs segítségünk - az egész rokonság, többnyire idős szüleink, 200 km-re - és bébiszittert, meg takarítónénit nem engedhetünk meg magunknak...
szóval kezd lelkiismeretfurdalásom lenni, hogy a napi gyűrődéseket nem nagyon akaródzik felvállalni: egy esetleg jobb ovi miatt többet utazgatni. tudom, ezt nekem kell megoldanom, de azért ki kivánkozott belőlem.
most ennyit, kicsit depisen...
marcsi

KépKép

KépKép
 
 


Sziasztok!

Húúúúúú de jó!!!
Köszi Mimóza a topicot, Marcsi a mailt!KépKép

Visszaolvasok, aztán jövök!:o

Erika és 2"db"Kép 38 hónapos gazbitang

KépKép
 
 


Újra itt!Kép

Mimóza!
"annyira más az egyéniségük. Marci nagyon kis buzgó, szorgalmas, igyekvö, CSabi inkább a saját világában él, csak mosolyog, ha megkérem valamire, ö lassabb is és nem olyan kitartó, hamar feladja a dolgokat és inkább kétségbeesik, mint újra próbálkozna."
Mintha csak az én fiaimról írtál volna!Kép

Ma voltunk pont beszédvizsgálaton - ahol azt mondták a megkésett beszédfejlődésen kívül semmi gond nincs velük, SŐT!Kép Korosztályuknál jóval jobb a logikai készségük, rajztudásuk - bár én csak vonalakat, köröket és firkákat látok, állítólag ezek elrendezésének, zártságának, stb-jének nagyobb a jelentősége, mint gonolnám.Kép
Szóval összeségében nagyon okosak, érdeklődőek és ügyesek - hangtozz az értékelés, s ezt megnyugtató volt egy szakembertől hallani.KépKép
Talán a Ricsinek kellhet majd az oviban logopédus, de ezt majd ősszel megnézi, mert most úgy néz ki beindul, ha késve is a dolog. MINDENT mondott a logopédus után, csak sajna nála inkább a magánhangzók stimmelnek.Kép De pl.olyan igéket is használ már, amiről eddig nem is tudtuk, hogy tudja.Kép
Riki már mondatokban beszélKép, de nem tökéletes a kiejtése azért...
Pl: mikor a házfalon meglátott egy firkát, felkiáltott! "Mami nézt! Vajati ite jajzót!"Kép

Erika

KépKép
 
 


hangtozz=hangzottKép

Ja és 38 év után kiderült: nem is hadarok "csak" gyorsan beszélek!Kép Eddig én laikus azt hittem ez egy és uaz - kiderült TÉVEDÉS! A hadaró ember beszédét szinte nem is érteni, szavakat, szótagokat kihagy... Nekem minden szavam a helyén volt és érthető, "csak" gyorsabb - mondta.Kép
Gondolom, azért ez is befolyásolhatja a mackók beszédértését, hiszen nekik eredendően nagyobb meló megérteni és visszaadni amit mondok. S bár megpróbálok figyelni és lassítani a tempón, azért gyakran a szokásos tempómban beszélek velük is, s ez szegényeknek nagy meló lehet.Kép Bár ez csak az én véleményem, mert a logopédus erről nem beszélt................

Na megyek is, mert nem akarnak aludni, megy a buli...

További szép napot!
Erika

KépKép
 
 


Sziasztok!


Akkor most hatodszorra is nekiállok!

Nálunk érdekes modon nem alakult ki igazábol dackorszak.Ezt nem tudom,hogy minek köszönhetm!Kép
Pl:mondom,hogy segítsenek pakolni,akkor az egyik biztos,hogy jön,és akkor öt megdicsérem,erre jön a másik két lányzo is!Kép

Nálunk a lányok szeptember ota járnak a bölcsibe,és nagyon jo ,hogy egy csoportba vannak.
Megoszlik mindig,hogy ki a vezetö,mert annyira egyformák természetre is.Ez talán azért van,mert ök egypetéjü ikrek!Kép

Na majd holnap írok bővebben !


Bea és a 3*32 hos csajszi

Kép
 


SziasztokKép
Csak beköszönni jöttem mert hiányoztatok már nagyon a másik topikból de persze megértem az "elszakadást"Kép Örülök, hogy itt olvashatok MindenkirőlKép Betegeknek jobbulást, álmosaknak jó pihentető éjszakákat kivánokKép

Puszi:Doris
 
 


Jaj, de örülök, hogy ilyen sokan hozzászóltatok! Kép Gyorsan meg is próbálok mindenre válaszolni, mielött még lehetetlen lenne.

Doris, gyere máskor is ha érdekelnek a mi témáink!

Kinga,
Ecser kicsit messze van tölünk...Szerintem is jobb egy csoportban kezdeni a közösségbe járást. Mi pénteken megyünk az oviba játszódélelöttre amit a leendö ovisoknak szerveznek. Biztos fog nekik tetszeni, hogy most ök is bemehetnek a terembe.

Csilla,
Nem raksz föl új képet a gyönyörü lányaidról? A síelösek nagyon klasszak voltak. Te is azt tapasztalod, hogy nemcsak kívülröl, hanem belülröl is hasonlítanak, mint Beatrix triplái? Nálatok hogy zajlott a dackorszak?

Bim-bam,
Nem irigyellek a lakásfelújításért, ha minden igaz mi is építkezés elött állunk, ha nincs jobb megoldás, akkor a jelenlegi házunkhoz fogunk hozzátoldani. Gratulálok a vizsgákhoz, szuper, hogy este még képes voltál tanulni, nekem ilyenkor már csak a babanethez van elég türelmem...Kép

Köszi a beszámolót a dackorszakról!

Marcsi,
a szmog miatt tényleg kár, de szerintem minden nap egy csomót utazni egy jobb levegöjü ovi kedvéért még rosszabb lenne a fiúknak! Ráadásul az utazás alatt is csak a benzingözt szívnák. Remélem az oviban kicsit kultúráltabb óvónöket fogtok majd ki annál a káromkodós gondozónönél! Jobbulást és nyugodt éjszakákat kívánok nektek, az biztos a depin is fog segíteni!

Erika,
és nálatok ki a kis buzgó mócsing? A szöke vagy a barna kisfiad? Hátha ez a meghatározó! Kép Nálunk Marci kakukktojás a családban a színeivel és a természetével is. Klassz, hogy azért már beszélnek, ezek szerint nem is kell fejlesztésre jártnotok? Nálunk is napról napra többet mondanak a fiúk, persze Marci jár elöl, de öket is csak mi értjük. Most már beszélgetni is szoktak, általában megcáfolják egymást. Pl. "papa dódodik", "nem, papa nem dódodik" (azaz a papa nem dolgozik)
Amúgy 3-kor szoktad öket lefektetni? Nem a bölcsiben alszanak, vagy most betegek? Otthon mennyit alszanak du.?
Én talán az átlagosnál lassabban beszélek, lehet, hogy nálunk meg ezért kezdtek késöbb beszélni! Kép

Bea,
nagyon tetszett, amiket írtál! Gondolom meg is bolondulnál, ha állandóan egyszerre hárman hisztiznének! Klassz, hogy a természetük is hasonlít.

Megyek lefekszem, már régóta mindenki alszik itt.
Jó éjt,
Mimóza
 
 


Sziasztok!

Látom lassan mindenki előkerül. Kép

Most van egy kis időm, gyorsan megírom mi történt. Kép
Múlt hét szerdán kaptunk egy kis CO-mérgezést. Kép Szerencsére csak rosszul voltunk tőle, és nem lett semmi maradandó károsodás. Kép Évente ellenőrizték a kéményt, utoljára előtte levő nap, karbantartottuk a cirkót, ráadásul csak 10 éves a ház. Kiderült picit nagyobb a kémény, és lejt az a része, ami a kamrában van. állítólag nagyon kicsi volt az esélye, hogy ez megtörténjen, 1:1000. Most mégis sok kis tényező miatt ősszejött a mérgezés. Minket pár óra múlva kiengedtek a kórházból, fiúkat éjszakára bent fogták. Kb. 5 órát voltak egyedül a kórházban a fiúk, mert a dokinő nem engedte, hogy velük maradjak, pedig először azt mondták mehetek. Kép A fiúk sokáig nem ittak, ettek, sokáig sírtak. Oxigén maszkot is csak úgy tudták rájuk adni, hogy szereztek 2 babakocsit, és abban tolták őket. Amíg nem tudtunk bemenni hozzájuk, addig folyamatosan 2 nővér szórakoztatta őket. Kép Mikor bent voltam, akkor pedig attól kaptak frászt, hogy felmásztak a rácsos ágyra, és onnan nézték a sok autót. Kép
Másnap kicserélték a kéményt, ehhez falat is bontottak. Majd engedélyeztetés kéményseprők, gázművek, cirkókarbantartás, cirkócsere (uis. elvileg még jó a cirkó, de a nagyobb karbantartás gazdaságtalan, és akkor már inkább kicseréltük). Még jönniük kell mégegyszer a gázosoknak, aztán beüzemelés. A kamra kipakolva a szobába, majd még festenünk is kell.
Még a vasaló is elromlott. Kép De mi jól vagyunk. Kép
Apa este megvette a CO mérőt is. Kép

A kórházban volt még egy 10 hónapos fiú iker egyik fele. Ők is csak 1 éjszakára voltak bent, de mindkét gyerek hiányolta a másikat. Nem is tudom, mi lett volna, ha nincsenek együtt a fiaink.

Mi egy csoportba, osztályba íratjuk őket középiskoláig. Aztán majd kiderül ki hova megy. Kép

Beszélni, még mindig lusták. Főleg a Viki bír hisztizni, de most már elég profin. Kép

Eri
 
 


Eri,
CO mérgezés-ez nagyon szörnyen hangzott! A férjemnek volt egy osztálytársa általánosban, aki emiatt szellemi fogyatékos lett, nem is folytathatta velük a sulit. De jó, hogy veletek semmi rossz nem történt, a falbontás ehhez képest semmiség! Hogy vettétek észre, rosszul voltatok? Mennyibe kerül a CO mérö? Talán nem ártana nekünk sem egy, mindig elég büdös van a kamránkban a visszaáramló égésterméktöl...

Örülök Viki hisztijének, ezek szerint tényleg teljesen meggyógyult! Kép

Vigyázz magatokra!
Mimóza
 
 


Erika, nővérem is hadar (pontosabban gyorsan beszélKép ) és nála is mindegyik gyerek relative későn kezdett el beszélni (bár az eslő kettő ráadásul kétnyelven tanult, de a harmadik se volt hamarabb beszélős). Én is gyorsabban beszélek az átlagnál, bár főleg ha a nővéremmel bezsélgetekKép. Nálunk ez mondjuk nem kimutatható a gyerekeken. Nálunk Gergő volt a negativ rekorder, 2,5 évesen kb 10 szóval és ööö-vel értette meg magát. Oviban meg csak nagycsopiban van logopédus (sok a gyerek, kevés a szakember), hiába küzdöttünk óvónő is, én is, nem vették be. Addigra viszont már nem kellett!Kép (én itthon a Montágh Imre féle Mondd ki szépen! könyvvel sokat gyakoroltam vele)


Eri, húúúú ez meredek! Még szerencse, hogy megúsztátok (ugyebár most volt a Vészhelyzetben egy ilyen sztori...)

Ildi

Ildi
 
 


EriKép
Én is nagyon megdöbbentem attól amit irtál... Örülök, hogy jól vagytokKép

Puszi:Doris
 
 


EriKép
Én is nagyon megdöbbentem attól amit irtál... Örülök, hogy jól vagytokKép

Puszi:Doris
 
 


Mimóza!
Nálunk semmilyen szag sem volt. Egyszerűen rosszul voltunk mindannyian reggel. Férjem kinyitotta az ablakot, aztán lefeküdt. Nekem a fejem fájt, hányingerem volt. Gyerekek pedig nagyon nyűgösek voltak. Aztán párom kiment valahogy az utcára, ahol jobban lett, és ekkor telefonált a mentőknek. Azok mikor kijöttek először nem voltak biztosak benne, hogy tényleg mérgezés van. Aztán kihívták a gázműveket és az mért CO-t. De az már nagyon pici szint volt, attól már nem lesz rosszul az ember. Még jó, hogy kinyitottuk az ablakokat. Kép
Többféle CO mérő is létezik. Van olcsóbb 10 eFt körül, de az csak jelez ha magas, nem ír ki értéket. Mi 24eFt-ért vettünk a Corában, ez már ír értéket is. De ugyanezt máshol drágábban árulták. Ami a Gázművekesnél volt az pedig egy sokkal drágább eszköz.
Már mi is gondolkodtunk rajta, hogy veszünk egyet, de nem tudtuk milyet. Aztán mikor hazaugrottunk a kórházból, férjem rögtön utánanézett a neten, ill. telefonált. Közben én meg összeszedtem, mit kel bevinnem a fiúkhoz.
A férjed osztálytársa egyszeri mérgezéstől lett beteg, vagy folyamatosan volt náluk mérgezés?

Ildi!
Sajnos nem láttam a vészhelyzetet. De gondolom az súlyosabb eset volt.

Marcsi!
Jobbulást a fiúknak!

Eri
 
 


Ildi!
Mikortól foglalkoztál Gergővel a Montágh könyv alapján?
Mindjárt meg is rendelem azt a könyvet a Booklinetól. Kép

Doris!
Én csak most kezdek magamhoz térni. Először még mérges is voltam a férjemre minek hívja a mentőt. Nem akartam, hogy elvegyék a gyerekeket tőlem. Kép
Tiszta hülye vagyok, nem? Kép

Eri
 
 


Ezt nem hiszem el, másodszor is elszállt az üzim.KépKépKép

Akkor röviden - külön-külön írok.Kép

Eri!
Ez iszonyú!! Örülök, hogy jobban vagytok!Kép
ezt a mérőt, hova kell szerelni?

Erika

KépKép
 
 


Ildi!
Köszi az infót, már meg is rendeltem a neten.Kép
Ez az ööö dumcsi nálunk cifrázva ment (játék közben sajna még ma isKép): eööö, áööö, áéööööö... Persze különböző frekvencián, kül. hanglejtéssel adják elő.Kép

Erika

KépKép
 
 


EriKép
Megértem az érzéseidet...lényeg,hogy végül minden rendben voltKép

Puszi:Doris
 
 


Mimóza!
Nálunk a Riki (szőke) egy igazi életművész, baromira nem érdekli semmi, csak amit ő akar - de az aztán kitartóan van követelve, ha épp nem akarnám engedni...Kép 10-ből 2x ha segít, mondjuk összerakni a játékaikat...
A Ricsi (barna) sokkal segítőkészebb, SŐT! ő kifejezetten szereti a "feladatokat", de inkább csak akkor, ha egyedül van, mert ha a bátyus is ott van, vagy ellinkóciskodják a dolgot, vagy megy a hatalmas veszekedés, pl. ki vigye az 1l tejet a spejzból a konyhába...Kép
Tegnap beszédvizsgálaton voltunk, ezért nem volt böli - s ezért próbáltam még 3-kor is altatni... (1-kor kezdtem...Kép)
Ha kidőlnek volt, hogy 3,5 órát is aludtak, de jellemzőbb a 1,5-2. De az feltétlenül kell, mert érezni, hogy hiányzik nekik, ha nincs délutáni alvás...

Na rohanok is értük!KépKép

Pusza
Erika

KépKép
 
 


Eri nem semmi , még jó hogy nem lett nagyobb baj, a nővérem barátnője sajnos pont mérgezésben halt meg 30 évesen, na mindegy most már tuti biztonságban vagyotk az új mérőkétekkl.
Azt már régóta szerettem volna megkérdezni Rikinek mia teljes neve?
puszi Csilla
 
 


Sziasztok!

Mimóza

Köszi az sms-t és az új topikot!!! Nagyon jó ötlet!!! Visszaolvaslak benneteket, aztán majd jelentkezem gyakrabban.
Fiúk-lányok újra oviba járnak, Lora két hónapja nem volt, és elég nehezen szokott vissza.
Mi jól vagyunk, Zsebi kutyusom szülésére készülök, bármelyik nap megszülethetnek a kicsik, nagyon nagy izgalomban vagyok!
Majd jelentkezem még, csak közben a vizsgámra is készülök.

Puszilok mindenkit!!!!

Éva

Kép

Kép
 
 


Erika!
Mi a cirko közelébe tettük a komódra.
További info:
http://www.kor2000.hu/senco.htm

Csilla!
Sajnálom az ismerőst. Kép
Az biztos, hogy ezt meghalljuk. Nagyon hangosan csipog, fülsíketítően. Kép

Eri
 
 


Eri!
Lementettem az oldalt, bár nekünk sajna nincs cirkónk, de konvektorunk van...Kép

Csilla!
Riki nevét tőlem kérdezted??
Ha igen: HENRICH Márk Kép

Éva!
Pici kutyusokról képet kérünk, ha megszülettek!Kép
És a házról is dobhatsz...Kép

Marcsi!
Jobban vagytok???
Remélem!KépKép

Jó éjt Mindenkinek!
Erika

KépKép
 
 


Micsoda vészhelyzet itt élőben!!!
Nagy mázli, hogy ennyi lett csak a lefutása a dolognak, legalább beruháztatok a készülékbe.Nekünk apukám vett egyet, ami nagyon csipog, de nem a legdrágább fajta, értéket nem ír ki.
Akkor kaptuk, amikor beindult a fűtésszezon és hetente volt egy családi tragédia amit bemondott valmelyik csatorna.
Gondolom számtalan van, ami hozzátok hasonlóan jól végződik és csak a közvetlen környezet értesül róla.Jobb félni, mint megijedni!
Azt hiszem az ovit illetően eldőlt a közös csoport, visszatérés témára részemről 5 év múlvaKép
 
 


Eri, nem is tudom, talán valahol 3-4 év között, de lehet, hogy 4 év után. k-g hangokkal kezdtünk, mert az se volt, máig tudom fejből: Kelemen kék kapájával kapál kint az udvaron. Meg a füles gyakorlat hozzá: koppan-toppan (ha koppant mondok, akkor kopognia kell a kezével, toppanra lábával toppant). Még arra emlékszem, eleinte erősen kellett motiválni, hogy egyáltalán jöjjön foglalkozni vele, kapott egy-egy kocka csokit, ha jött csinálniKép.

CO mérő most átfuott rajtam is, párom nem érez veszélybe minket azzal a mottóval, hogy pincében van a gázos cucc, kémény is onnan indul. (és ott ablak is van nyitva folyamatosan). Elég vajon?

Ildi

Ildi
 
 


sziasztok!
köszi! sajnos nem javultak a fiúk, 4. napja lázasak, és most már nagyon vészesen köhögnek is. de tüdőgyulladásuk nincs.
összevissza alszanak, egyik 1/2 11 óta a nagyágyon. a másik nem akar aludni... és megtanult szörcsögni, így hiába tudja fújni az orrát, folyton szipog és a nagyja bentmarad Kép
ma kaptunk egy rakat gyogyszert.
kedd-szerdánál előbb nem megyünk közösségbe.
depi még nyomul...
marcsi

KépKép

KépKép
 
 


Sziasztok!

Valamiért kitörlödött a profilom. Kép
Szerintem többüknek is.
Újra regiztem.

Eri
 
 


Lányok!

Végre talán sikerül elküldenem az üzit. Még jó, hogy lementettem. Kép
A profilomban levő képet nem törölte ki a rendszer.

Kinga!
Jó, hogy apukád vett. Kép Elég persze az is, de mi most már inkább a drágábbat vettük meg. Kép
Azt hiszem a környezetünkben most sokan fognak venni CO-mérőt. Kép Adhatnának jutalékot nekünk. Kép

Ildi!
Ha nem a lakótérből veszi a levegőt, és jól záródik a pinceajtó, ami a lakótérbe visz, és jó a kémény is, akkor elvileg nem kerülhet CO a lakótérbe. Kép
Ami még biztonságos, a zárt rendszerű. Ekkor ha a lakótérben is van a cirkó, nem onnan veszi a levegőt, hanem kintről, mivel 2 kémény van. Csak ez drágább. Majd ha lesz nagyobb lakásunk, ott valószínűleg ez lesz. Kép
Az a baj, hogy a hírekben nem mindig mondják meg, mi volt a baj. Jó lenne, ha a megelőzésről is beszélnének.

Éva!
Megszülettek a kutyusok?
Egy nagy kalappal a vizsgákhoz!

Marcsi!
Még mindig jobbulást a fiúknak! Megy a gyógypuszi is. Kép

Eri
 
 


A babanet így visszafokozott haladóból újjá. Kép

Eri
 
 

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

cron