Új privát üzeneted érkezett!

Téma létrehozása
Névtelen
 


Inkontinencia a terhesség alatt és után
Névtelen
 


Sziasztok, most találtam ezt a helyet, és az az igazság, hogy csak itt merem megkérdezni a következő dolgot. Szóval, nem régen derült ki, hogy terhes vagyok, ennek nagyon örülök, és tudom, hogy butaság, de egy dolog aggaszt igazán. Annyi mindent hallottam arról, hogy a terhesség vége felé bizony megesik, hogy a kismama bepisil. Igaz ez? Ha igaz, akkor mennyire súlyos a dolog? Légyszi írjátok meg a tapasztalataitokat! Köszi!
Névtelen
 

 
 

Kedves Névtelen!

Igen, előfordulhat, de azért nem ilyen súlyos a dolog. Tüsszentéskor, köhögéskor becsöppenhet némi vizelet, de semmi estre sem több pár csöppnél. És meg lehet előzni hüvelytornával. Már az is segít, ha napi egy alkalommal elalvás előtt, fekve, felhúzott térdekkel 25-ször összeszorítod a hüvelyed-végbeled környékét, mintha vizeletet akarnál visszatartani, majd lassan kiengeded. Ez kb. napi 5 percet vesz igénybe, és garantáltan megszűnteti a vizeletcsepegést, akkor is, ha csak a probléma jelentkezésekor kezded csinálni. Szóval semmi pánik.

Üdv: Krisztina
krisztina (krisztina)
 


Van egy könyv is errol a témáról:
Kriston Andrea
Intim noi torna
megjelent videókazettán is.

Kata
bigacsiga
 


A videokazetta cime: Kriston Andrea tornája
Kezdo testreform
Ára 1690,-
A Magyar Könyvklubnál is lehet kapni.

Kata
bigacsiga
 


4 napos,intenzív bentlakásos Doula-képzõ a Napvilág Születésházban jan. 21-25.
Információ:www.szules.hu
Felvilágosítás és jelentkezés (éjjel-nappal) a PalackPosta telefonszámán:354-04-23
Névtelen
 


Téma létrehozása
Névtelen
 


Kapcsolat anya és magzata között
Névtelen
 


Kedves Valaki,
akit foglalkoztat, és szívesen osztja meg tapasztalatait
a babájával való kapcsolatáról, amikor még a pociban volt vagy van éppen!
Én most várom az elsõt, és a hatodik hónapban vagyunk.
Sokat mocorog, nagyon aranyos, kicsit kevesebbet beszélek hozzá, mint kellene talán. Ha ott van valaki, fõleg nem családtag, nem szeretném, hogy azt higgye magamban beszélek.
Most láttam az Anyák lapjában, hogy megjelent a Gertrud Teusen-IRis Goze-Hanel: Anya beszélgess velem! címû könyv, születés elõti kommunikáció anya és gyermeke között. Valaki már hallott róla?
Sziasztok, üdv mindenkinek, Móni:Kép)
Névtelen
 


Szia kedves Móni!
Igen, nekem megvan. Igazából én egy kicsit mást vártam tõle. Hasonlít egy normál terheskönyvhöz, egy picit kibélelve 1-2 dologgal. Szerintem nem érdemes megvenni, annyi pénzért.
Hallgass az ösztöneidre, beszélgess vele annyit, amennyi jólesik. Nem kell mindig, mindenki elõtt. pl. Mindennap ebéd után vagy vacsi után olvass neki mesét, meséld el mit fogtok aznap csinálni, vagy mi történt aznap, ha mész a dokihoz, mond el neki...stb. Ha nincs kedved, nem muszáj. Fõleg esténként vond be a párod is, ha teheted. Ha gondolod, szívesen válaszolok bármilyen kérdésedre, bár nemrég még én is pocakos voltam. A nevemre ha rákattintasz a fejlécben, megtalálod a címem.
Üdv:
Ágci

Kép
 
 


Szia Móni!
Szerintem hallgass az ösztöneidre, és beszélgess vele bármirõl. Ha zavar a saját hangod, vagy a helyzet, beszélj vele a belsõ hangodon. Akármikor. Én, ha volt egy kis idõm, de este mindig ezt tettem elalvás elõtt.
Amikor megszületett, roomingos szobában voltunk. Csak kezet mostm, kb. 5 méterre tõle, amikor felsírt, elég volt, nyugtatóan megszólalni, azonnal elhallgatott. Ez ma is így van. Sõt, a középsõ gyerekem nagyon várta az öcsit, rengeteget mesélt neki fejbõl, énekelt, verselt, beszélt hozzá, hogy mennyire várja, és hogy ne rugdaljon annyira engem, igazán megható és igaz élmény volt. Az õ hangjára ugyanúgy reagál, mint az enyémre.
biztos érdekesek ezek a könyvek, de elég drágák, inkább azoknak szólnak akik fõleg az elsõ gyereknél sokmindent megvesznek, fontosnak gondolva.
Ma láttam egy párt a dm-ben, babakelengyéhez vásároltak tisztálkodószereket, nagy pocakkal. A fele teljesen felesleges volt amit láttam náluk, és éppen azon vitatkoztak, milyen végû fültisztítópálcikát kel venni.
Zsomimama
zsomimama (zsomimama)
 


Szia Móni!
Mikorra vagytok kiírva és hol fogsz szülni?
Az én Pocak-pockom is a hatodik hónapban van! Kép Május 26-ra várjuk.
Üdv
Kanga
Kanga-Zsebibaba
 


sziasztok!

A zöldfűlű kategóriába tartozok... :-)
hétfőn tudtam meg, h. babát várok, kissé fura érzés, nem volt betervezve a "csatlakozás", bár kobábban már szerettünk volna babát, de nem akart jönni és félre tettük... és úgy látszik meggondolta magát... :-)
kissé aggaszt, h. minden érzésünket érzik a babák.. mert szerintem sok kismamának az első reakciója, h. ha lehet időt kérne"...:-)

bár már kezdem elfogadni a kilakót.. :-)
teljesen csodás érzés, már most olyan érzés picit, mintha nagyobb lenne a hasam, mintha érezném, h. valami van benne, igazából ez az érzés indította el bennem a tesztet" és beigazolódott az érzés.. :-)
 
 


Szia Szin!

Gratulálok a pocaklakódhoz.Én most várom a harmadik gyermekemet és 30 hetes vagyok.
Igen van olyan amikor úgy érzed nem vagy felkészülve rá,de szerintem hacsak nincs benned teljes elutasítás ez hamar megváltozik.Beszélgess sokat a babáddal érezze,hogy fontos neked.Hiszen sok baba úgy születik,hogy eleinte nem várták,de később mindennél fontosabb lett.S ez a lényeg.

Kellemes és szép gömbölyödést!
Szia

Aranka
 
 


Sziasztok!
Még nem lettem sokkal okosabb. A doki bácsi azt mondta, hogy igen látja a petezsákot :) , csak valószínűleg a rendszertelen és hosszabb ciklusaim miatt a vártnál később estem teherbe így még nagyon picike.
3 mm petezsákot mért és jún. 18-ra rendelt vissza.
Szerintetek a 3 mm petezsák hány hetes terhességre utal?
 
 


Sziasztok!
Én egy végzős védőnő hallgató vagyok és a szakdolgozatomat az Intimtornával kapcsolatosan írom. Ehhez készítettem egy kérdőívet. Amennyiben volna egy kis időtök kitöltenétek Nekem? Teljesen anonim.
Előre is köszönöm!

http://online-kerdoiv.com/index/view/ha ... 7fc5cd5a66
 


Szia, Livi vagyok 28 éves menyasszonyka Mosolyog Leírnám nektek a történetem dióhéjban. 3-4 hónapja hagytam abba a gyógyszert. Májusban volt egy epehólyag műtétem. Utána késett a menstruációm, volt egy cisztám meg a műtéti stressz miatt azt mondták. Aztán az előző hónapban megint késett 38 napra jött meg. Tegnap voltam a 38. napon. Semmi tünetem nem volt ,hogy lenne peteérésem. Sőt most van folyamatban egy hormontükör vizsgálat. A 21. napon lévő vérvétel megtörtént, vártam a mensim,hogy elmenjek a 4. naposra is. Aztán tegnap a nővérem unszolására vettem egy tesztet. Úgy csináltam meg,hogy tuti nem vagyok terhes, mert semmi tünetem nincs az ég világon. Se a mellem nem fáj , nem vagyok kívánós, nem hányok, sőt még émelyegni sem émelygek. Mint egy átlagos napon... Aztán ahogy ment fel a pisilés utáni csík , úgy jött ki a 2 csík a teszten ( Clearblue compact) Aztán,hogy biztosra menjek vettem ma is egy tesztet ( x-epil ) azt hittem nem jó, mert nem jelent meg egy csík sem. aztán későb ránéztem és ott volt a 2 db élénk csík. Mosolyog Közben a páromat elküldtem egy 3. fajta tesztet venni. De ezt már nem csináltam meg, miután láttam,hogy az előző is pozitív. Aztán tegnap meglátogattuk a dokit, azt mondta 6 mm a petezsák, és ,hogy 4-5  hetes  vagyok. 2 hét múlva vár kontrollra, akkor már talán lesz szívhang is. Nektek ,hogy zajlik a terhesség? Tünetek?

 


Kedves Mindenki!

A segítségüket szeretném kérni! Várandós anyákkal szeretnék beszélgetni többek közt a terhességről is, valamint nagyon szeretnék személyesen is találkozni velük.. Nagyon érdekel a terhesség és nagyon boldog lennék, ha ezt egy várandós anyával meg tudnám beszélni. Illetve nem titkolom, hogy nagyon tetszenek a terhes anyák, nagyon csinosnak és szexinek tartom őket. Egy álmom válna valóra, ha sikerülne találkoznom egy 8-9 hónapos terhes anyával és rendkívül hálás lennék, ha tudnának nekem ebben segíteni. Sajnos mindig elutasítottak, mikor ezt a témát előhoztam fórumokon, vagy leszólítottam kismamákat. Pedig én ezt komolyan gondolom és tényleg semmi rosszat nem akarok ezzel.


U.i.: Ha van rá lehetőség, akkor szeretném simogatni a pocakjukat, mert nagyon tetszenek azok a videók, melyeken a baba mozgása látszik az anya pocakján. :-)


Köszönettel, Matyi

matyi35
Budapest XXII. kerület
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: