Új privát üzeneted érkezett!

Halihó!

Túl vagyunk a komplex UH-n és a csípőszűrésen. Az én babámra nagyon büszke vagyok, végig egyetlen pisszenés nélkül fogadta, hogy a hideg zselével bekent UH fejjel nyomkodják a buksiját, pocikáját és a csípőjét. Igaz összepisiltük magunkat (amikor a hólyagját nézték).
A csípőszűrésnél is minden rendben volt.
Egyszóval büszke vagyok a kislányomra. A többi baba (szegénykék) végig üvöltöttek. Ő pedig csak nézelődött és mosolygott.
Csilla!
Hogyan viselte Szonja az oltást? Nekünk 2 hét múlva lesz esedékes, de azt hallottam, hogy belázasodnak... stb.
De reméljük nem lesz semmi gond.

A tavaszi (leendő) babásokat is üdvözlöm.
Így visszagondolva olyan gyorsan eltelt az a 9 gyönyörű hónap. Nem sokára már Ti is babázhattok. Nagyon jó érzés anyának lenni.

Nekem a toxémia minden tünete összejött. Hirtelen súlynövekedés az utolsó hónapban, ödéma, fehérje a vizsletben és magas vérnyomi. Ja és még egy iszonyatos fejgörcs, persze hányással egybekötve. Szüléskor 185/125 volt a vérnyomim, így még az altatásba sem egyeztek bele. Neke az első 3 nap iszonyat volt, nagyon nehezen ürült ki a sok víz, ja és a vérnyomásom is csak most kezd rendeződni (lassan 7 hét után)

Most befejezem, megyek egy kicsit pelust vasalni.
Puszi mindenkinek!
Edit

Kép

Kép
 
 


Borbolya!
Megnéztem a pocakfotóidat, nagyon szépen gömbölyödsz!
Irigyellek, hogy a pocakodon kívül semmi súlyfelesleg nincs rajtad! És nagyon szép a babaszoba is. A picur nagyon jól fogja magát érezni ott.
Egyébként már nagyon a finisben vagy! Én 39 hetesen szültem.

Hajrá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Drukkolunk!
Értesíts, ha van v.mi fejlemény!
Pá!
Edit

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!

A 2 hós oltáson sikeresen túl vagyunk. Szonjus jól viselte, amikor kapta a szúrit nem sírt, csak közvetlen utána, de akkor is csak egy nagyon kevesett. Azóta szinte alszik egyfolytában. Doki néni azt mondta, hogy este adjunk neki egy fél lázcsillapító kúpot. Még annyit mondott, hogy nem fogja a szuri megviselni, csak a 3. napon lehet nyügösebb. A szúri helye szinte nem is látszik, csak egy pici piros pont van.

A csípöszürésre kb. egy óra múlva indulunk. Remélem nem lesznek sokan, mert ide nem konkrét idöpontra megyünk.

Hello!

Csilla
 
 

 
 

Edit,
ari vagy, köszönöm! A súlyfelesleg kérdésben vitatkoznék ugyan, összességében jött azért rám bôven, de már nem akarom ezzel idegesíteni magam. Eddig egyébként példátlanul jól viseltem az egész kismamaságot, de pont mára annyira megduzzadtak a kezeim-lábaim, hogy csak na, meg fájnak is, és elég nyugös vagyok ettôl. Most már én is reménykedem, hogy talán már nem tart sokáig...

Gratula Adél babához, pláne, hogy ilyen jól viselte a dokis megpróbáltatásokat! Nyugis baba lehet. Kép Van esetleg fotóalbumotok?

Csilla,
remélem nálatok is rendben ment a csípôszurés!

Borbolya

KépKép

Kép
 


Borbolya!

Küldtem az emilkédre fotókat a babáról.
Edit

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!

A csípöszürésen félig vagyunk túl, mert most kézi vizsgálat volt, és 2 hét múlva kell menni uh-ra. Nem értem, hogy miért nem lehetett egyben megcsinálni. Nincs semmi gond Szonja csípöjével, de egy kicsit tornáztatni kell, azaz pelus cseréknél párszor derékszögben lenyomkodni a lábát, mert egy picit kötöttebb az egyik izma. Doktornö szerint ez pár hét alatt rendbe jön.

A tegnapi szúri után Szonja ma volt nyügösebb. Szinte semmit nem aludt napközben, kb. fél órát. Lementünk sétálni, de a kocsiban sem aludt el, és kb. a séta felétöl sírt, hiába vettem ki, az sem nyugtatta meg.

Nem tudtok valami praktikát arra, hogy a baba szeressen egy kicsit hason lenni? Szonja nagyon utálja ha hasra van téve, kb. egy perc múlva ordít, mint a sakál.
Védönö szerint eröltessem, így most napi többször rövid idökre hasra teszem, aminek az a vége persze, hogy szegénykém sír. Nem szeretem hallgatni, hogy sír, de atól félek, hogy ha nem lesz hason, akkor hogy fog mászni majd?

Sziasztok!

Csilla
 
 


Csilla,
az én Szonjám sem bírja a hason fekvést. Korábban még szerette, de akkor is csak ha rajtam, vagy apán feküdt. Ha tudsz valami jó praktikát, kérlek írd meg nekem is! Terpeszpelust nem ajánlottak a kötött csípőre? Én a 2. héttől használtam, pár hét alatt rendbejött.

Borbolya, hogy állnak a dolgok?

Sziasztok
Lili

Lili
KépKép
KépKép
 
 


Sziasztok!

Én is belekotyogok Kép a tavaszi topikból.

Az én fiam tegnap vol két hetes, szintén nem szeret hason feküdni.
Szerintem felesleges erőltetni, az senkinek sem jó (talán csak a védőnőnek Kép)
Az még odébb van, hogy ők mászni kezdjenek, addig még nagyon sokat fognak változni. Én időnként teszek egy próbát, de ha nem, hát nem.
Csilla szerintem ne aggódj, nem tudom, hány esetről hallottál, hogy emiatt nem kezdett el mászni a baba (én még egyről sem)

Zsana + Vilmos (2+1)
 
 


Sziasztok!

Nem ajánlottak semmit sem a csípöre, csak a tornát.

Szonja ha apán, vagy rajtam fekszik hason azt elviseli, szépen emelgeti is a fejét, de ha az ágyra vagy a pelenkázóra teszem le, akkor csak sír, és a fejét nagyon ritkán emeli meg, viszont a nagy hisztiben, egy picit halad elöre, mert rúgdosodik a lábával, közben meg hatalmas krokodilkönnyek ömlenek a szeméböl.
Amint tudok valami jó ötletet megírom.

Az éjszakánk rémes volt olyan hajnali 1-ig. Ahhoz képest, hogy napközben szinte semmit nem aludt, este sem akart elaludni, pedig látszott rajta, hogy nagyon fáradt. Ásítozott nagyokat, de ha altatni akartam akkor sírt. Közben éjfélkor át kellett öltöztetnem, mert ömlik a szájából a nyál, a kezét tömködi, és a rugija és a bodyja is már teljesen átázott.
Én nem tudom, de nem korai még ennyira nyáladzani nekik?

Borbolya, én is megszerettem volna nézni a fényképeidet, de nekem nem nyitotta meg. Majd még próbálkozom vele.

Sziasztok!

Csilla
 
 


Edit,
Adél gyönyöru baba!!! Kép Igazi kis tündér!

Lili,
A dolgok sehogy sem állnak. Kép Picit idônként fájdogál a pocim, de semmi komoly, ami reményre adhatna okot. Úgy hogy várunk tovább. Kép

Borbolya (39+1)

KépKép

Kép
 


SziasztokKép

Az én Kincsőm ma 10 hetes, és szintén nagyon utál hason feküdni. Gergő is ilyen volt, de ő gyorsan megoldotta, mert pont ennyi volt, mikor megfordult a hasáról a hátára (a gond akkor volt, mikor 3.5 hónaposan hátról fordult hasra, de mivel utálta, ezért álló nap ment az üvöltés). Kincsővel az a gond, hogy nem hajlandó a fejét felemelni hasonfekvésben. Én próbálom kicsit erőltetni, és naponta többször 5 percekre hasra tenni. Ennyi idő pont elég, hogy behergelje magátO) Szerintem erre nem nagyon van praktika. Esetleg lehet érdekes, színes játékokkal motiválni, de nálunk az sem vált be.

Üdv
Tüni
 
 


Sziasztok!
Én is sokat olvasgattam ezt a topicot, a fiam Karácsonykor született, már majdnem 3 hónapos.

Ditke 75
Nem semmi a kislányod, az én fiam sztem elég nyugis természetű, de az uh-tól teljesen kiborult.

Bogacsi
A hasonfekvésről írnék, mivel bennem is ugyanaz a kérdés merült fel, mint Bogacsiban. Petit háton fekve altatom (kórházban így mondták), az első 1-1,5 hónapban még nem volt dühös (nem sírt), amikor hasra tettem. Szépen emelgette a fejét, ráncolta a homlokát, lehetett vele közben dumálni (áá, ggr és hasonlóan magvas gondolatokat osztott meg velem). Aztán vhogy - én sem tudom hogy történt, vagy én 'felejtettem el' egy ideig hasra tenni és elszokott tőle, vagy ő volt 1-2x nyűgösebb és én ezért nem tettem hasra napokig/hetekig de egy idő után, mikor megpróbáltam nagyon nem tetszett neki.
Utána (azóta) gyakorolunk.
Az a módszerem, hogy reggelenként (ekkor talán a legvidámabb) hasra teszem (kb. min. 20-30 perccel azután, hogy evett, mert akkor talán nem feszül a pocakja - persze én magamból indulok ki, én se szeretnék tele hassal hason feküdni, de leheth babáéknál máshogy van, mindenesetre én így csinálom) és addig hagyom hason, amíg nem sír. Az elején - mivel másodpercek alatt elkezdett sírni, egy pár mp-ig hagytam sírni, amíg még nem hergelte bele magát. És folyamatosan dumáltam hozzá. Persze az első 1-2 alkalommal egyáltalán nem emelte a fejét (pedig korábban, hetekkel azelőtt már nagyon szépen emelte - de leheth lényegtelen, hogy emeli-e a fejét vagy sem), sírt és folyt a nyála az erőlködéstől.
Másnap mintha pár mp-el tovább kitartott volna. A lényeg, hogy pár nap alatt elértünk oda, hogy egyáltalán nem sír, klasszul emeli és forgatja a fejét és dumál közben. Persze egy idő után biztos eltörne a mécses, de pár percig 'játszunk' csak hasonfekvést és tényleg élvezi.

Egyébként nem biztos, hogy van értelme a gyakorlásnak, lehet hogy teljesen lényegtelen szeret-e 2-3 hónaposan hason feküdni a gyerekünk. Lehethogy az sem számít, emeli-e a fejét. Én azért csinálom, mert gondoltam megér egy próbát és nagyon hamar belejött, úgy látom, hogy kifejezetten tetszik Petinek. Persze vannak olyan pillanatok, amikor nem tetszik neki, akkor abbahagyom mielőtt sírna. Talán az volt a lényeg, hogy a jó pillanatában próbálkoztam, amikor nem volt nyűgös...
 
 


Sziasztok!

A gépünk benyalt egy vírust, ezért újra kellett telepíteni. Ezért nem jelentkeztem eddig.

Adél sem szeret hason. Mindig hanyatt van. Igaz én is szorgalmasan próbálkozom, de nem igazán tetszik neki a dolog. Pedig a buksiját ügyesen emelgeti, sőt ha beszélünk hozzá, átfordítja a fejét a hang irányába. Egyébként ma 7. hetes.
Tegnap elsétáltunk a szemészetre vele. Váladékozik a szeme. Ő persze szokásához híven végig aludt. A vizsgála alatt is. A doktornő is el volt ájulva, hogy ilyen nyugodt baba. Persze hazafelé is durmolt.1/2 9-től délután 1/2 2-ig bírta.
Ja és Adélnak is azt mondták születésekor, hogy kissé kötött a csípője és terpeszpelenka és torna. a terpeszpelenkár 1x próbáltam ráadni, de úgy üvöltött, hogy inkább hagytam. Helyette szorgalmasan tornázunk.
Amikor visszamentunk a héten az optopédiára, azt mondták, hogy ugyanígy használjuk a terpeszpelenkát, mert sokat javult. Hát én megígértem.
Megyek mert felébredt a főnök!
Puszi mindenkinek!

Edit

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!
Szonjus ma csúcsot döntött. Tegnap este hét órától, ma fél 10-ig aludt, úgy hogy fél 6-kor kelt fel enni.

Judit!
Én úgy tudom, hogy egy réteggel többet kell a babára adni, mint amit te felhúzol, de szerintem én is mindig túlöltöztettem Szonját, mert ugyan attól parázok, mint te, hogy megfázik, így volt olyan, hogy úgy beöltöztettem szegényt, hogy annyira melege volt, hogy beizzadt, és tiszta víz volt az oldala.

Most megyek, mert jelzi, hogy megunta a forgóját az ágyában.

Sziasztok!

Csilla
 
 


Sziasztok,
mi ma voltunk uh-on és mozgásfejlődési vizsgálaton. A kórház borzalmas volt, a doktornőre másfél órát kellett várnunk... A várakozásban Szonja úgy kikészítette magát, hogy utána végig aludt. Ott is mondták, hogy fektessem napközben hasra. Most is úgy van, de szerinten csak azért, mert fáradt. A hasfájós babáknak állítólag nagon jó a hason fekvés, Szonja is büfizett egyet, amikor hasrafordítottam.
Irigylem az éjszaka alvó babákat (és a szüleiket). Mi még éjjelente is 3 óránként szopizunk...
Adél babának gratula a 7 héthez! Hol vannak róla képek?
Mindenkinek szép napot: Lili

Lili
KépKép
KépKép
 
 


Sziasztok!

Sajna fotót ide nem tudok beszúrni, de az emilkédre szívesen küldök!
Ha vki megosztaná velem hogyan lehet fotót ide feltenni azt megköszönném.

Szerencsére mi minden helyen időpontra mentünk és szinte semmit nem kellett várnunk. A szemészeten pedig ahogy észrevették, hogy babával vagyok azonnal behívtak.
Adél is akkorákat büfizik, hogy egy felnőttnek is a becsületére válna, mondjuk nem volt ez mindig így. Infacol szuszpenziót vettem , az segít neki.
A lányom a változatosság kedvéért már megint elaludt, szerintem éjféltől hamarabb biztos nem tér magához.
Ma is délelőtt 1/2 10-től délután 1/2 2-ig durmolt, pedig az ablaka alatt a bádogosok dörömböltek.

Sziasztok!
Edit

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!

Roxmort!
A gyerekorvostól kaptunk 2 féle szemcseppet, egyik sem használt. Most a gyerekorvos javasolta, hogy vigyük el a szemészetre, ahol megkaptuk a 3. féle (piros) szemcseppet (antibiotikum). 1 hetet kaptunk a javulásra,addig kenetet vettek a váladékból és annak függvénye hogy mi lesz a további teendő. Ha nem javulna addig, akkor sajna átmossák a könnycsatornáit, a valószínűsíthető elzáródás miatt.
Benedek hogy viselte az oltást?
Adélnak is lassan aktuális lesz.

Néha én sem tudom mit adjak a lánykámra, félek hogy megfázik, de amikor hazaérünk és levetkőztetem soha nem hideg a lábacskája, igaz nincs is leizzadva.

Az éjszakánk ismét remek volt 1/2 7-től 1/2 1-ig alvás gyors szopi (20 perc) és reggel 6 óráig újra bírta. Most 8 körül aludt el. Alig várom, hogy felébredjen egyen és menjük ki sétálni. Nekem is olyan jól esik a séta. Alig várom, hogy emberek közé mehessek. Június óta itthon vagyok, sajna nem dolgozhattam, mert vérezgettem és szigorú fekvésre voltam utalva.

Borbolya!
Pocakos vagy még? Vagy esetleg már lehet gratulálni?

Kép

Kép
 
 


Ditke,
fotót úgy lehet feltenni, hogy a hozzászólás után a melléklet feltöltésére kattintasz és akkor a gépedről be tudsz illeszteni képet. Minket is időpontra hívtak, pont ezért felháborító, hogy három, levetkőztetett baba várt a doktornőre. Mi ma kezdtük el szedni az infacolt, egyelőre még nem látom a hatását, ti hány napig szedtétek és mennyi ideig?
Szonja egy kicsit szörcsög és nyitott szájjal alszik, van valakinek hasonló tapasztalata? Kedden jön megnézni a dokinéni.
Tegnap valami lehetett a levegőben, mert Szonja is csak 2-kor kelt fel szopizni, fél 7-kor megint szopott és 9-ig aludtunk!
Puszi mindenkinek.

Lili
KépKép
KépKép
 
 


Roxmort!

Bencének hatalmas gratula a megforduláshoz. Nagyon ügyi, elég hamar sikerült neki.
A BCG helye még elég piros, de napról napra egyre szebb.

Kép

Kép
 
 


Szia Edit,
Köszönöm az érdeklôdést, még egyben vagyunk. Viszont ma reggel úgy néz ki távozott a nyákdugó, egy ideig fájások is voltak, de aztán elmúltak. Szóval lassacskán talán beindulnak végre a dolgok... Kép

A többieket is lelkesen olvasom ám, de hát tapasztalat hiányában nem igazán tudok még hozzászólni. Tudjátok, a kisebb fáziskésés... Kép

Borbolya

KépKép

Kép
 


Sajna a fotót nem tudok még mindig feltenni, mert nagyobb a mérete mint a megengedett.

Kép

Kép
 
 


Ditke,
ha gondolod, szívesen segítek a fotókkal! Ha átküldöd, lekicsinyítem ôket neked. (De akkor adok meg másik e-mail címet.)

Roxmort,
Köszönöm, és remélem, tényleg meghozza a Nyuszi! Kép

Borbolya

KépKép

Kép
 


Sziasztok!
Elöször is kellemes húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek!

Mi jól vagyunk, Szonja továbbra sem bírja a hasonfekvést. Védönö szerint azért kell eröltetni, hogy feküdjön hasra, hogy a nyakgörbülete kialakuljon. Én csak gondoltam, hogy a hasonfekvéssel van összefüggésben a mászás is.

Már nagyon várom a vasárnapot, mert megyünk haza Kalocsára Anyuékhoz. Novemberben voltunk otthon utoljára, és már nagyon hiányzik. (Igaz Anyuék voltak azóta többször fenn nálunk.)Nagyon kiváncsi leszek, hogy Szonja, hogy fogja bírni az utazást, és a sok embert körülötte. Hétfön pedig megyünk Anyósómékhoz, igaz ök itt laknak Pesten.

Ditke,
jobbulást Adélnak!

Judit,
én is gratulálok a forduláshoz!

Sziasztok,

Csilla
 
 


Sziasztok!
Megpróbálok két képet feltenni Szonjáról.KépKép
 
 


Szonja is tünci baba.Az én lányomnak is hasonló nagy haja van.

Borbolya!
Megköszönném ha segítenél fotó ügyben.Várom az emilke címedet.
Már ha még otthon vagy.


Az éjszakánk ismét szupi volt. 7-1/2 2-ig, 2-6-is és most egy gyors szundi után nézelődik az én kis drágám.

Én is most megyek hosszú idő után haza anyuékhoz Soltra. Én decemberben voltam utoljára, de nagyon várom már. Adélnak is tojik valamit biztosan a nyuszi, mert már rebesgettek valamit.

Adélnak is szörcsögött az orra, azt hittem megfázott( a kórházban nagyon hideg volt, reggelre mindig jégvirágos volt az ablak), de elmúlt neki. Én csak kézi orrszívóval próbálkoztam , de semmi nem jött ki.

Mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket kívánok és "sok" locsolót! (vagy ne gonoszkodjak?)
És jók legyetek, hátha tojik vmit a nyuszika!

Puszi!
Edit

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!
Szonja és Benedek nagyon klassz babák, szépek.
Üdv..B.
 
 


Sziasztok,
remélem mindenki jól húsvétozik. Mi jól, mert Szonja két napja nagyon nyugodt és kiegyensúlyozott. Erőltettem a szopi utáni hasonfekvést egy kicsit, és egy fél perces nyűgi után két órát is képes hason aludni,hasfájás nélkül.
Én is teszek fel képet Szonjusról, hogy a druszájával együtt legyenek fent Kép) No és persze egy olyan szép nagyfiú társaságában, mint BenedekKép)
Roxmort, Szonjának is alig van könnye, talán neki is érdemes lenne átmosatni a könnycsatornáját?
Vajon Borbolyának hozott valamit a nyuszi?
M.

Lili
KépKép
KépKép
 
 


Sziasztok!
Aranyosak vagytok, hogy gondoltok rám, hát egyelôre semmi. Szombat este voltak érdekes jóslófájások, 3 órán keresztül 10 percenként jöttek, de nem voltak erôsek, ezért sejtettem, hogy csak jóslók. Éjfél körül aztán inkább lefeküdtem aludni, és ezzel teljesen el is múltak. Pedig már olyan szép rendszeresek voltak... Kép Azóta meg semmi komoly... Hát, ezek szerint mégsem a nyuszi hozza.

Ditke, küldtem neked mailt!

A babák nagyon-nagyon cukik!!! Kép

Borbolya (39+6)

KépKép

Kép
 


Roxmort,
az én Szonjám gyakran eszik, kb. 8 alkalommal naponta, de van, hogy többször (kevesebbszer nem). Ez túl gyakori, de ő így igényli és én ezt követem. A cumit kiköpi, ezért nem használjuk, a keze néha a szájába téved, akkor szopja, egyébként nem. Szerintem az nem baj, ha szopja, és még mindig jobb, mintha cumizna.
Most megpróbálok én is pihenni, míg Szonja alszik.
Pusz: M.

Lili
KépKép
KépKép
 
 


Kép
Itt Adél lányom 5 hetes. Nagyon komoly tud lenni. Igaz most már (8 hetesen) nagyon sokat vigyorog.
Hála az égnek véget értek az ünnepek, én utálom a húsvétot. Vasárnap voltunk Solton anyukáméknál, hétfőn anyósoméknál. A lányunkból , abból az áldott jó gyerekből, ezen a két napn igazi ördög lett. A két napot végig ordította. Semmivel sem lehetett megnyugtatni. Lehet hogy ezt a jó időt érezte? Minden esetre bemutatkozott mindkét helyen.A fotókat Borbolya ügyességének köszönhetően sikerült lekicsinyíteni, így tudok feltenni a babámról.

Puszika!
Edit
Kép

Ja és a következő fotót borbolyának küldöm szeretettel!!!
Kép

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!

Mi is megjártuk a családot. Vasárnap lenn voltunk Anyuknál Kalocsán és a növéreméknél Fajszon. Nagyon jól éreztem magam és Szonja is nagyon jó kislány volt, szinte végig aludta a napot, és utána még az éjszakát is. Én elötte éjszaka alig bírtam aludni, tiszta izgalomban voltam az út miatt, mivel most voltunk Szonjával elöször ilyen hosszú úton, és izgultam, hogyan fogja viselni.
HétfQn Anyósoméknál voltunk, Szonja ott is nagyon jól viselkedett.
Ma viszont igazi nyügös napja van, szerintem most jött ki rajta a két nap.

Judit!
Szonja általában 6-szor eszik egy nap, de van úgy néha, hogy kevesebbszer, és ritkán többször.

Benedek és Adél baba is nagyon szépek!

Végre sikerült megörökíteni, hogy hogy tud nevetni.

CsillaKép
 
 


Sziasztok!

A pocakos-lábas fotó sajna nem az én pocakomat ábrázolja, netről van , de nagyon tetszik nekem is.

Adél kb 5x eszik, de van amikor többször, de az nagyon ritka. Én nem szoktam érni mennyit eszik. Elég volt a kórházban. Első napokon amikor 1/2 óra kínkeserves szopi után lemérték és közölték , hogy 2 gramm... háááát. Nagyon el voltam keseredve.
De amikor már a 4. napon 85 grammot szopott, megnyugodtam.
Jövő héten megyünk mázsálásra, hát kíváncsi vagyok megint mennyit hízott.

Tegnap megjártuk babakocsival a kórházat (szemészet+ gyerekorvos) röpke 3 óra alatt. Úgy ki vagyok, mint a liba. Nagyon elfáradtam, de Adél ismét nagyon jól tűrte a megpróbáltatásokat.

Igaz a gyerekorvosnál eltörött a mécses, de mint kiderült bepisilt a drágám és azért.

Nagyon édesek a babák! És ez a mosolygós kép Szonjáról nagyon cuki.

Nálunk is van már babanyelv. Sorolom: gőőőőő, uőőőőő, háááááá.
Valamelyik nap pl.: üeeeee, (azt hiszem a gyerekem lehülyézett).
Edit

Kép

Kép
 
 


Judit, akkor találkozunk a zárt fórumon! Én vagyok lili79. Majd ott reagálok, nem is tudom, működik-e a babanet. Puszi: Lili

Lili
KépKép
KépKép
 
 


"Április 2-án reggel 5.07-kor megszületett Anna Boglárka 3390 g-mal és 55 cm-rel. Ő és szülei is jól vannak. Borbolya"

Nagyon gratulálok nekik ! Várunk vissza Titeket.
Nagy a csönd lányok mi van veletek?

Szemorvosnál megint cseppeket kaptunk, de végre ez már jó. 2 napja nem váladékozik a szeme.

Adél a csillárral és a fallal szokot mély beszélgetéseket folytatni.

Na megyek mert szólít a főnök. Puszi mindenkinek!
Edit

Kép

Kép
 
 


Ma voltunk oltáson. Hát akkor és ott egy tündér volt a lányom. Szegény az egész napot végigaludta. Este aztán már sírva ébredt és semmivel sem lehetett megvígasztalni. A láza is felment, szóval kicsit beteg lett. Remélem holnapra már minden oké lesz.
Mondom az aktuális méreteket: 62 cm és 5770 gramm
8 hetesen. Nem semmi mi?
Na lepihenek, mert nem tudom milyen éjszakánk lesz.
Puszi lányok!
Edit

Kép

Kép
 
 


Köszönjük a gratulációkat!!! Kép Most csak egy kép erejéig jelentkezünk be, de ha lesz egy kis idôm, jövök majd! Ô tehát a ma 4 napos Panna:

Kép

Borbolya

KépKép

Kép
 


Szia Borbolya!

Gyönyörű a lányod. Igazi hajasbaba. Sok boldogságot és sok-sok tejecskét kívánok.
Majd írj, ha tudsz. Várunk vissza.

Edit

Kép

Kép
 
 


Gratulálok, Borbolya!!! Panna csodaszép kislány!!! Mesélj, hogy milyen volt szülés!!!
Lili

Lili
KépKép
KépKép
 
 


Sziasztok!
Gratulálok Borbolyának, nagyon szép Panna!

Mi megjártuk a gyerekklinikát Szonjussal, mert egy hete reggel a pelenkában kis vért találtam, ami nagyon megijesztett. A gyerekorvos adott beutalót a veseosztályra, ahol labort vettek töle. Ma kiderült, hogy szerencsére nincs semmi baj, az orvos szerint "nagyon jól reagál" a D vitaminra, és kristályok voltak a vizeletében, ami felsérthette a húgycsövét, és ezért vérezhetett egy kicsit. Azt mondta ne aggódjunk, most ritkábban kell neki adni a D vitamin cseppeket.

Azért a körzeti gyerekorvos kiakkasztott, mert szerinte nem az lehet, amit a szakorvos mondott, hanem biztos valami baj van a veséjével. Én nem értem öt, egyetlen egyszer fordult elö ilyen, azóta semmi, szakorvos labor eredmények és vizsgálat alapján mondta, hogy nincs semmi gond, a körzeti gyerekorvos pedig találgat, és ijesztget bennünket.

Amúgy eljutottunk odáig, hogy Szonja hason fekve szépen kiemeli magát, tartja a fejét egy pár percig, ennek ellenére még mindig nem szeret így lenni. Viszont már egyszer hátról hasra fordult, és rendszeresen forog az oldalára.

Csilla
 
 


Sziasztok!

Elnézést hogy ismeretlenül berontok hozzátok. A 2005 nyári babás topikból jöttem, ahol felmerült egy kérdés, amire ti talán mint kórházat megjárt anyukák tudjátok a választ.

Mi történik akkor, ha a kismama házassági anyakönyvi kivonat vagy hajadonságot/válást igazoló papir, illetve apasági nyilatkozat nélkül állit be a kórházba szülni? Mit irnak ilyen esetben a születési anyakönyvi kivonatra? Mert azt ugye már a kórházban kiállitják? Kiállitják ilyen esetben egyáltalán? Vagy utólag kell bemutatni a papirokat?

Előre is köszi!

rokica
27+3

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
 
 


Szia Rokica!

Mi januárban pont ebben a helyzetben voltunk, nem vagyunk házzasok így apasági kellett volna de mivel a szülés három héttel előbb indult be így ez lemaradt. A Kútvölgyiben szültem szerencsénk voltmert megtudtuk beszélni az illetékessel, hogy ne készítsék el a baba anyakönyvét, ha nem majd mi megyünk be a kerületi anyakönyvvezetőhöz és majd ott elkészítik a papírokat, így az nap mikor kiengedtek , minket a kórházból rögtön az anyakönyvvezetőhöz mentünk ott apuka nyilatkozott és meg is csinálták az anyakönyvet.A kórházban egyébként az én nevemen vették nyilvántartásba a picit és ha nem tudtuk volna megbeszélni a fentiekben említett dolgot akkor az én nevemre anyakönyvezték volna a babát és utolag már sokkal nehezebb elintézni a név átírást.De szerintem a legjobb ha megkérdezed azt a kórházt ahol szülni fogsz ,hogy náluk mi a szokás. Remélem azrét tudtam segíteni, jó pocakosodást.
Üdv: Kátya
 
 


Bagzer,Orbis,Kikocska,Eszter,Kati és a többiek!
Szoktam ám rátog gondolni,hogy mi lehet veletek!Kép
Ha megtennétek és küldenétek képeket a gyerekekről nagyon boldog lennék!KépAnnyira kiváncsi vagyok,hogyan fejlődtek,nek.Köszönöm.Dia

Kép
Kép
 
 


Lldicsi szia!!! Köszi az érdeklődést. Kép az alábbi linken vannak Petra lányom képei.
Puszi,
Eszter2004

http://www.babanet.hu/album/main.php?album=4793&page=3
 


Köszönöm Eszter!
Gyönyörű a kislányod!KépJól vagytok?
Puszi.Dia

Kép
Kép
 
 


Persze minden rendben, mindenki jól van, mindenkinek szépen fejlődik a babucija. Kép
 


Örülök!Kép

Kép
Kép
 
 


Szia!
Remélem veletek is minden rendben, mi is jól megvagyunk, bár elég sírós lányocskám van KépRékáról képek a
http://w3.enternet.hu/brutusz1/reka/
oldalon vannak.
Meg ide is teszek egyet, ez még nincs fenn, most hétvégén készült.

Kép

Megnéztem a babanetes albumod, szép nagy már a fiacskád. Jó egészséget nektek, és sok örömed legyen benne!!

Üdv,
Kikocs

 


Sziasztok!

Virnya vagyok a 2005/2006 téli babás fórumból.
Mivel a keres/kínál rovatben nincs nagy élet, gondoltam itt kérdezem meg, hogy nincs-e eladó digitális babamérlegetek.

Szívesen vásárolnék még régimódi fekvô babakocsit. A modernek nem tetszenek, mert sokkal kisebb a fekvôterületük mint amikben még mi nôttünk fel.

Köszi

Virnya

Virnya és Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
virnya
Pilisvörösvár
 
 


hát, itt sincs nagy forgalom, elköltöztünk Kép
viszont tudom ajánlani nagyon a babaaprót illetve a babaszobát, biztos találsz mindent olcsón. Jó böngészést! De lehet, hogy érdemesebb bérelni, mert majd később jól ki fog derülni, hogy hiába méred a gyereket, csak ideges leszel, attól nem eszik tobbet... Kép nálunk már mindenki mérlegtelenített, mert még kevesebb lesz a tej az idegességtől, egyébként meg megszaporítja a gyerek. De ahogy gondolod.
Jó babavárást!

 


Szia Lldicsi!!
Megnéztem a képeiteket nagyon édes és szépen fejlődik a pici fiad. Biztos sok örömöt okoz neked Kép
Az én picur fiam is szépen nő, nagyon jó gyerek, nem panaszkodhatokKép

Kép


puszi Edwig
Vendég
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: