Új privát üzeneted érkezett!

kisfiam 4évesen kapta meg a 3évesen járo kötelezö védöoltást szerdán mára piros folt jelent meg a karján könyékig ha tudja valaki hogy mitöl örülnék a válasznak köszi üdv kati


Lehet, hogy oltási reakció, allergiás valamire. Szerintem ez az a dolog, amivel orvoshoz kéne fordulnod, mert látatlanban, pláne laikusok úgysem segíthetnek rajta.
 
 


Szia Rjuli magátol elmult minden rendben köszi hogy irtál csak nagyon megijedtem

 
 

Sziasztok!

Nem tudjátok, hogy a 3 éves kötelező diperte oltás tartalmaz-e még mindig higanyt?
Ha igen, honnan lehet higanymenteset szerezni?

Eri
 
 


sziasztok!

szintén a hároméves oltasról kérdeznék, pontosabban a kivezető homeopátiás bogyókról! ha valakinek van tapasztalata, kérem írjon!

Köszi
Ági
 


Sziasztok!
Kisfiunk Barni,december 21-én kapta meg a 3.hónapi oltását,ami sajnos becsomósodott.Azóta orvosi utasításra kenjük phenylbutazonnal és masszírozzuk,de semmi változás.Kérem írjon aki hasonló cipőben jár,vagy járt.

Köszi

Betti

 
 


Sziasztok!

Ajánlom figyelmetekbe ezeket a cikkeket, köztük az oltásról is van:
http://www.szendi.net/hirlevel-2007-februar-17.htm
http://www.tenyek-tevhitek.hu/vedooltas ... ecsemo.htm

Eri
 
 


hogy milyen baromságokkal etetik az embereket?
 
 


Hát ez szörnyen hiteltelen :shock: :shock: :shock: ...

Ráadásul rengeteg a csúzstatás benne... (hogy szépen fejezzem ki magam... :?) :(
 
 


ha jobban belegondolunk, lehet, hogy az összes vírus, bakt., kórokozó, kártékony élőlény mind-mind valami lobbi által mesterségesen kreált dolog, hogy aztán lehessen ellenszert kifejleszteni :lol:
 
 


Jaj, hát attól még, hogy vannak hiteltelen cikkek, meg túlzások, (nem olvastam el, csak bele-) attól még az oltási reakciók, a vakcinák hosszútávú hatásaira vonatkozó kutatások teljes hiánya valós probléma. Lehet elhumorizálni (Rjuli :)), de engem aggaszt, hogy ilyen módon beavatkozunk egy csecsemő idegrendszerében, ám a védőnőnk ki meri mondani, hogy "ez az új oltóanyag olyan jó (hiszen nyugati!!!), semmi szövődmény nem szokott lenni, még láz sem." Hát nem érti, hogy az aznap esti láz az csak az azonnali reakció, és az érdekel legkevésbé?! Hogy fogalma nincs róla, mi miért történik majd a gyerekkel 5-10-15 év múlva?!
Az összeesküvés-elméleteket soha nem támogattam, de a hülyének-nézést sem. (Oké, a védőnő nem direkt néz hülyének, neki sincs semmi fogalma róla.)
Tudom, hogy soha nem lesz egyetértés az oltást pártolók és az azokat fenntartással kezelők között, így ebbe nem is akarok belemenni.
 


azt hiszem, hogy az utóbbi évtizedek elég bizonyítékot adtak arra, hogy a védőoltások mennyire fontosak. korábban nem volt ritkaság tbc-ben, heine medinben (gyerekbénulás), és egyéb betegségekben meghalni, nem megérni a felnőttkort, ill. súlyos és maradandó fogyatékossággal leélni az életet. az, hogy ma ezek a betegségek részben vagy teljesen eltűntek, az a teljeskörű és kötelező oltási rendszernek köszönhető. ha ezeknek jellemző velejárója lenne mindenféle mellékhatás, hosszútávú negatív hatás, arról feltehetően tudnánk. nyilván az új oltásokhoz el kell telnie néhány évnek, de a 40-50 éve bevezetettek megbízhatónak bizonyultak, különban a szüleink, nagyszüleink kapcsán már értesülhettünk volna ennek ellenkezőjéről. az is tény, hogy amíg az új vakcinák hosszútávú hatásairól meg tudunk győződni, időbe telik, de, ha emiatt elutasítjuk az újdonságokat, sosem tudjuk meg, mi jó, mi nem. ezzel a hozzáállással sosem jut előbbre a tudomány. amúgy -nem találok jobb szót, max. csúnyábbat- pofátlanságnak tartom, hogy egyesek megtagadva a kötelező oltásokat, a beoltott gyerekek farvizén úszkálnak, és azáltal élvezik a védettséget, hogy a többi gyerek úgyis be van oltva. ha a többség így viselkedne, kezdhetnénk előlről a már legyőzőtt betegségek elleni küzdelmet.
én sokkal nagyobb beavatkozásnak érzek egy gyerekbénulást, agyhártya-, agyvelőgyulladást a csecsemő idegrendszerébe, mint egy több évtizede hatásosan működő védőoltást :twisted:
 
 


Sziasztok!

Én is kérdezni szeretnék tőletek: mit tudtok a ROTA-Vírus elleni oltásról (leggyaoribb hányás-hasmenést okozó vírus)?
Mivel a kislányom még csak 6 hetes, és azt hallottam, hogy a csecsemőknél ebben a korban a legveszélyesebb egy ilyen betegség. Van valaki, akinek a babája már átesett ezen?

Köszi a segítséget előre is!
Ritaly
 
 


ritaly írta:Sziasztok!

Én is kérdezni szeretnék tőletek: mit tudtok a ROTA-Vírus elleni oltásról (leggyaoribb hányás-hasmenést okozó vírus)?
Mivel a kislányom még csak 6 hetes, és azt hallottam, hogy a csecsemőknél ebben a korban a legveszélyesebb egy ilyen betegség. Van valaki, akinek a babája már átesett ezen?

Köszi a segítséget előre is!
Ritaly


Sziasztok!
Viola vagyok, csak most léptem be. Kisfiam, Bence 2 éves, Fruzsina 2 hónapos. Sajnos van tapasztalatunk e témában: Bence 7 hónapos volt, amikor elkapta a Rota vírust. Hát, nem kívánom senkinek azt az érzést. Sugárban hányt (és ment a hasa), elképesztően megzuhant szegénykém. A legnagyobb baj az volt, hogy nagyon nehezen tudtuk itatni, pedig az orvos külön a lelkünkre kötötte, hogy mindenáron oldjuk meg a folyadékpótlást, mert könnyen kiszáradhat, persze nagyon nem volt egyszerű.
Fruzsi meg fogja kapni a védőoltást, nem szeretnék még egyszer ilyen helyzetbe kerülni. Én egyébként pártolom a védőpoltásokat, több mindent beadattam már Bencének is.
Üdv,
Viola
 


Szia Viola!

Az én kisfiam most 6 hónapos. Engem is érdekelne ez az oltás. Nem tudod meddig lehet beadatni? REmélem nem csúsztam le róla:)

Egyébként ez is egy szuri vagy esetleg több? Mennyire védi meg a babámat? Más hasmenéses betegség ellen is véd?
Mennyibe kerül, nem tudod?

Mivel te már érintett vagy a témában, gonsolom van róla pontosabb infot.
Köszi előre is

Vittoria
 


De jó hogy válaszoltál Viola, végre sikerül beszélnem egy érintettel!

Mi lett volna ha nem tudod itatni a kisfiad? Mit javasolt az orvos?

Sajnos az én babám annyira kicsi, hogy egyáltalán nem iszik, csak anyatejet eszik. Így nekünk az itatás valószínűleg ugrott, mint megoldás. Van valami amit tudok csinálni, ha már elkapta?

Remélem előbb sikerül meggyőzni magam és a férjem is, még mielőtt bekapnánk a vírust.

Azt sem tudom pontosan hogy lehet elkapni???

SZóval Viloa oktass ki minket:)))
Ritaly
 
 


Nem tudjátok be lehet adatni a rota oltást valamelyik kötelezővel együtt is? Jövő héten kapjuk meg az első köt.oltást, hátha egy füst alatt mindkettőt meg lehet oldani.

Egyébként mi a neve az oltóanyagnak, tudja valaki?
 
 


Sziasztok

Időközben utánajártam 1-2 dolognak a rota oltással kapcsolatban. Mi sajnos lemaradtunk róla, mert a kisfiam Áron már 6 hónapos, és pont ez a korhatár, amíg be kell fejezni a 2 lépéses oltást. Majd a másodiknál!
Valami Rotarix a neve, ha jól emlékszem. Van egy másik is, de az 3 lépcsős, és rossz az íze is állítólag, ezért nem azt javasolták nekem.

Jó hír azoknak, akiket érdekel, hogy ez nem szuri, hanem kanalas megoldás!! Ilyen oltásról még nem is hallottam, lehet hogy többet kellene neteznem??

AZ ára jelentős, 17.000 ft/db, de az egészséget nem lehet ugye pénzzel mérni. Persze annak, aki megengedheti magának. Érdemes erre spórolni egy kicsit.. Bár ebből a nevetséges gyás/gyes/gyed összegből nem könnyű kigazdálkodni, az tuti.
 


Sziasztok!

Van egy 8 hós kisfiam és egyre többet hallok a nem kötelező védőoltásokról. Ahogy látom a rotáról már sajnos lemaradtunk :( , de mi a helyzet a többivel? Ti miket adattok még be?
Köszi!
 
 


Sziasztok!

Van egy 8 hós kisfiam és egyre többet hallok a nem kötelező védőoltásokról. Ahogy látom a rotáról már sajnos lemaradtunk :( , de mi a helyzet a többivel? Ti miket adattok még be?
Köszi!
 
 


Én a bárányhimlő ellenit tutira, és a pneumochocchuson is gondolkodom...!
A bárányhimlő elleni oltásnál azt javasolják, hogy ha most beoltatod, akkor 10-12 évesen kell egy emlékeztetőt adni, így lesz teljes a védelem. Ezt egy doki mondta, aki jártas ebben a témában.

Azt is mondta, hogy az új oltóanyagoktól nem kell félni, mert sokkal bababarátabbak, mint a régiek, így a mellékhatások is elenyészően ritkák.
 


Az én kislányom pont ma kapta meg az első kombinált oltását, és szó szerint ugyanezt mondta a doki a mellékhatásokról. A biztonság kedvéért kapott már egy germicid kúpot és most reménykedem és imádkozom, hogy ne lázasodjon be és ne legyen semmilyen más hatása. (tudjátok, első baba, para mama:))

A rota ellenit megrendeltem, mert mint kiderült be lehetett volna adni ezzel együtt.
 
 


A rota vírusról van egy cikk az nlc.hu-n, ahol elég jól le van írva minden, sőt egy nyereményjátékot is kapcsoltak hozzá, ahol egy nagyon jó és hasznos könyvet lehet nyerni. Most olvastam!
 


Ha oltást váltotok ki, arra ügyeljetek, hogy beadásig megfelelő hőmérsékleten tároljátok az oltóanyagot, mert tönkre is mehet. Elég kellemetlen, hogy azt hiszed védett a gyereked, közben mégsem.
A gyógyszertár ált. megrendeli, érdemes onnan egyből a dokihoz vinni, aki beadja.
 
 


Sziasztok!
egy barátunknak elfelejtette az orvos mondani, hogy hűtőbe tartsa az oltóanyagot míg be nem adják a gyereknek-Ő meg csak úgy kinn hagyta a konyhában-beadták az oltást, aztán néhány hétre rá a gyerek elkapta a bárányhimlőt. Persze nem tudta az orvos megmondani mi lehett az oka, mígnem a patikában felvilágosították.persze utólag! Jó, nem?
tomicska
 


Az tényleg kellemetlen, főleg mivel az oltások nem olcsók (bár megéri szerintem!). Ez a patikus mulasztása szerintem!
 


Sziasztok!
Én is úgy gondolom a bárányhimlő elleni oltást és a rotát is érdemes beadatni a gyerekeknek!
tomicska
 


Sziasztok!
Már nem tudom,hova írjak mérgemben. Lányom 15 hónapos védőoltását 2 hónapja nem sikerült beadatni,mert időpontot az orvosához 2-3 héttel előre le kell foglalni. Mire elérkezett az időpont bátyja hazahozott az oviból egy vírust,amit elkapott,így lőttek az oltásnak. Következő időpontot szintén 2 héttel késöbbre kaptuk,amire újra betegek lettünk :( Most már ott tartok,hogy 2 hónapja nem kaptuk meg az oltást és nem az én hibámból. Most újra kértem időpontot mondván sűrget az idő,erre megint csak 2 hét múlva kapnék.Végül az orvossal beszéltem és kértem,hogy csináljon valamit,így hétfőn beoltja,ha addig nem leszünk betegek. Nem értem miért kell ezt az időpontos huzavonát csinálni kisgyerekekkel. Ha meg nem oltatom be,akkor engem büntetnek meg. Érdekes dolog...
mcat
miao_cat
Budapest IV. kerület
 
 


Megengedtek nekem egy kérdőívet oltásokkal kapcsolatban? Az alábbi linkre kéne kattintani és azt is megköszönném, ha megosztanátok esetleg.

https://cloud.capitris.hu/origami/surve ... ?uid=oltas

 

 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

 

cron