2005.07.14 12:41
2005.07.15 14:24
ha minden jól megy, és a kisManó is úgy akarja, augusztus első - második hetében. (augusztus 7.ére írtak ki
)
levelezgetni, csuda szépek, aranyosak a Babókák
Gratulálok!!
2005.07.15 17:38
) 2005.07.15 20:23
2005.07.16 17:04
Egyébként a gyermekágyról általában kevesebb szó esik, mint a szülésről nem? Pedig az a pár hét sokkal-de-sokkal nehezebb
2005.07.18 08:43
2005.07.18 12:42
Bocsi, hogy csak most jelentkezem, de hétvégén még rengeteg dolog volt. Végre megérkezett a Babó bútora, azt szereltük, és új szőnyeget is leraktunk.. iszonyatos munka volt, lényeg, hogy elkészűlt!!
csak szóljatok), és többször megerősítettek, hogy fütyis az én kis Babókám

letörtem, mint a bili-füle, Ctg viszont volt, és holnap megyek megint.
milyen lehetőségek vannak a szobaválasztással kapcsolatosan?? Sokba kerül? Megéri? A kétágyas mit jelent? Ott alhat a párom is??
Javaslatod??
ezt sem felejtem el.
vannak még félelmeim, az első találkozás és velejáróival kapcsolatosan... ilyenekre gondolok, mint szoptatás, öltöztetés, tisztába rakás... semmiféle gyakorlatom nincs, még a nővéremnek sincs gyereke, akit legalább láttam volna
... szóval lesz ott valaki, aki segít egy béna kismamának??
2005.07.18 19:36
Olyan erősek az ösztönök, a hormonok, ott van egy kis tehetetlen élet a kezedben, aki teljes mértékben tőled függ... muszáj kreatívnak lenni! Én elég önállótlan voltam. Egészen a szülésem napjáig. Szülés után aludtam vagy két órát, behozták a babát (mivel már reggel volt), és onnantól kezdve a mostani percig nem váltam el tőle.
), aztán minden ami veled, a gyermekággyal kapcsolatos, az ő feladatuk.
) 2005.07.18 20:20
nekem csak mázlim volt hogy volt hely pont ott.
úgy kétágyas hogy két kismama lehet a szobában, de ha mégy holnap ctg.re kérdezd meg az irodásokat vagy a szülésznőt...az a biztos,van egyágyas fizetős is ,ott szoktak ottmaradni
az Apukák éjszakára is...
2005.07.19 13:48
). Amikor beérsz szülni akkor kérdezd meg melyik szoba szabad és mennyiért és foglald le.2005.07.19 15:43
nagyon megijedtem. Olyan kis huncut a drága, hogy másodszor is megctg-ték, mert nagyon aggódtam miatta, és nem a szívverésével van a gond, hanem éppen annyira aktív, folyton elmocorog, rúgkapál, nincs oda a szerkentyűért
Másodszorra, ott a szülőszobán csináltak Ctg-t, azt mondta egy nagyon kedves szőke hölgy, miután megfogdosta a pocakomat, hogy van még neki hely mocorogni, az jó?? pedig elég nagy a pocakom, sokan dícsérik, és szülni is küldenek már. A 29. héten volt utoljára uh, akkor minden mérete normális volt, azóta semmi
most a 38. hétben vagyok, és azt mondta a doki, már nem is lesz uh
Mennyit nő az utolsó hetekben?? Remélem, elég nagyocska 2005.07.19 17:49
2005.07.19 17:56
2005.07.20 08:44
És az jó. Mert akkor még van egy kis időd izgulni
Tudom, hogy minden percben szinte már az idegbaj kerülgeti az ember lányát a végefelé, de nyugtasson meg az, hogy ez szinte mindenkinél így van, és tök természetes. Én a világ legkiállhatatlanabb némbere voltam az utolsó négy hétben. Csak azért nem csináltatok így utólag szobrot a páromnak, mert akkor túlságosan elbízná magát
Így ráértem a szülés után ámuldozni, hogy hogyan fért ki belőlem egy ekkora fej
De csak kifért, és ezzel se voltam egyedül, még Adrinak is hatalmas volt a babája. 2005.07.20 09:09
szerintem minden amit túlzásba visznek az káros. Kénytelen vagyok bízni a dokiban, és ha ő nem tartja szükségét, akkor én nem fogom külön kérni. Nem egy mai 'csirke' sok-sok-sok szülést levezetett már.
A felpörgött világunknak köszönhető, hogy ennyire nem is tudom, hogy mit csinálnak belőle, túlaggódják talán?!
És majd ha úgy dönt, hogy kijön, akkor senki nem tarthatja benn, vagy nem?
de ez úgy kijött belőlem...
pfú de rég volt nekem, ne hagyd, hogy ijeszgessenek! ez a doki bizti nem fog. 2005.07.20 09:18
ez nagyszerű!! A fene se tudja, hogy mikor mi a jó, vagy mi a rossz. A szülésznőnek - dokinak minden evidens, mikor közli pl. van még hely, én meg szívbajt kapok, mire megtudom, hogy jó vagy sem a dolog
Jól tudom, hogy sok baba azért jön ki idő előtt, mert hiába nőhetne még, de már nincs hely a mamában?? 
Próbálom visszafogni magam, de nem mindig megy. Az érzékenységem átváltott idegbajba
Igaz augusztus 7.-re írtak ki, de szerintem ez a kisManó nem fog kijönni
2005.07.20 10:12
Szinte egész nap a neten lógtam!
Nekem nem volt rá idő, és ez kicsit zavart a fájások között. Nem lazítottam, hanem feszítettem. Persze hiába
De a szülésznővel ezt abszolúte meg tudod beszélni majd ott helyben.
A varrásom pedig nem a gátmetszés miatt volt hosszú, hanem belül sokat szakadtam. Konkrétan tokától bokáig
És látod semmi bajom. Már a kórházból hazafelé visszafordultam volna még egyet szülni! 2005.07.20 10:32
habár még sohasem kaptam, de bevallom őszintén, annyit ijesztegettek itt a neten a lányok, hogy fedőnevén 'csomiba' elég ciki lerakni a gyerkőcöt, jobb ha kapok
. Egyébként van aki azt mondja, hogy milyen kellemetlen, mivel nem elég, hogy mindenütt fáj belül, még beöntést is kap az ember lánya
az még jobban nyom, és feszít, és görcsöl, van aki azt mondja, hogy milyen jó megkönnyebbülés
na most legyek okos, ugye??
2005.07.20 12:53
Akkor úgy látszik, hogy csak az unokatesóm fogta a dokira a dolgot, hogy nem vette észre időben a bajt. 2005.07.20 13:28
ő olyan helyen állt. Szerintem nem is nekem kell látni, hanem a szakembernek! Új gép is van, ha jól vettem ki a szavaikból, szerintem ne húzd az időt, menj el!!!
Ne felejtsd el, hogy ő nem szülésznő, nem pszichiáter, ő az orvos, megnézte a leleteimet, megnéztük a babót, megnézett engem, és finoman kitessékelt. Szerintem foglalkozzon azokkal, akiknek valóban problémáik vannak, az én terhességem élettani - mindig ezt mondja
- nem lesz semmi gond. Én sem szeretem rabolni az időt a valóban problémákkal küzködő kismamiktól, vagy nincs igazam?? Tehát relatív, hozzáállás kérdése, hogy mennyit foglalkozik Veled, ha nincs gond, mehetsz. A védőnővel kell beszélgetni
2005.07.20 14:12
Én is ilyeneken filóztam, hogy mi ciki, meg mi nem, de a szülés közben szerencsére senki sem foglalkozik már ilyennel. És persze a beöntés ellenére is simán jöhet széklet, ez is természetes. Szegény szülésznők hozzá vannak szokva, és egy hosszú lepedőt gyűrögetnek végig alattad, ha esetleg... Mondjuk nem veszed észre, hogy kakilsz is éppen, mert a tolófájások környékén már végig olyan érzés.
Alkati kérdés is, de ezt előre nem lehet látni, mert inkább a belső részek merevsége a lényeg. Attól is függ, hogy hogyan megy a tágulás, milyen erősek ill. rendszeresek a fájások, mennyire rendesen tud az ember lánya tolni stb. 2005.07.20 14:33
... nem tudom érted-e, hogy mire akarok kilyukadni?
hogy hagyjam őt békén ilyen hülyeségekkel, őt ez nem érdekli, ott akar lenni. 2005.07.20 15:58
2005.07.20 16:10
2005.07.21 10:28
Semmit. Az enyém párom nemhogy a vért nem bírta szülésig, de a nyálat se. Kicsit félt a szülés előtt (szerintem), de persze vagizott, hogy ő aztán bírni fogja. És az a legszebb, hogy bírta is! Mindent. A burokrepesztéstől kezdve a 'csomagokon' keresztül a gátmetszésig mindent nézett, köldökzsinór elvágásánál orrbaszájba fröcskölt a vér (ő vágta), az egész szülőszoba tiszta vér lett. Kisfiam percekig csak pisilt, amikor kibújt, aztán még ugye jött a lepény is, szóval elképzelhető, hogy hogy nézett ki a szülőágy azokban a percekben!
Tiszta lelkes volt, én meg hálás neki. Ha nincs ott, én még mindig nyomnék
Õ is velem tolt, szegény, közvetítette a fülembe, hogy mit mond a doki (Nyomjon! Most ne! Eressze ki a levegőt! Nagy levegő! Nyomjon! Tolni tolni tolni! Ki a levegőt! Nagy levegő! Na még egyszer!), mert az agyamig nem is jutott el se a doki, se a szülésznő hangja a végén már. Látott mindent. Na és? Úgy igaz a szülés, ahogy van. Egészben.
2005.07.21 11:49

Abba még bele sem gondoltam, hogy végülis én nem sokat látok a szülésből, gondolom elég elfoglalt leszek
valahol kiváltságos helyzetben lesz a párom
ő mindent lát majd, a mázlista!
Az érzés az enyém, látvány az Övé
jó kis munka megosztás! A lepény kb. mennyi idő múlva távozik??
, de úgy emlékszem ezt a folyamatot fel tudják gyorsítani, vagy nem?
és sajnálom a császárt, a Babó rendben van, ez a lényeg 
2005.07.21 18:12
A picim viszonylag gyorsan elkezdett "beszélgetni",5 hetesen kezdet "högözni, meg ne-ne-ne, le-le-le ", azóta bővült a szókincsünk,non-stop próbál minket utánozni,ami legtöbbször még ugye bár nem sikerül
2005.07.21 20:36
igy könnyebb
e.mailt irok holnap és képet is rakok fel. 
2005.07.25 09:14
) 2005.07.25 12:00
2005.07.26 08:35
és aranyosabb
, de legalább a képen szereplő férfiakról jól néznek ki.
2005.07.26 18:30
a méhszáj 100% zárt - ez nem tudom, hogy jó-E??? most ez van, jövő hét vasárnapra írtak ki, szerintem kisManó nem sieti el
2005.07.26 21:07
Csütörtökre rendelt vissza Sz.L. vérvételre stb. Olyan aranyos volt, 2x is gratulált.
2005.07.26 21:16

én is Gratulálok!!!
vagyis van egy pár tetkója
Mondta is, hogy mégsem érett még be teljesen az a gyümi
2005.07.27 20:18
2005.07.28 08:13
, de inkább a belső varratok szoktak problémásak lenni, mint a külső.
)
Előtte folyton visszacipeltem az ágyába, ha máshol aludt el. Most már ott marad, ahol elájul. Ha a habtapin, akkor ott, ha a franciaágyon, akkor ott. Igaz, onnan már simán le bír fordulni. Mámint hátról hasra, hasról hátra. Merthogy ilyen ügyes
Igaz, nem egy sportman, hogy egész nap csak fordulgat, de néha kedve szottyan, és akkor pördül egyet. 2005.07.28 09:04
Jövő hét vasárnapra, azaz augusztus 7. írt ki Sz. doki
ez a 39. hetem, nagyon a végén járok már
a lényeg, hogy a piciBabónak könnyebb legyen
a vizsgálatokon???
2005.07.28 09:06
), mindkétszer volt gátmetszés, de igazából nem okozott olyan nagy problémát. Viszont nekem nem volt varratszedés egyszer sem. A dokim mondta, hogy felszívódó a varrat, így nem kell kiszedni. Gondolom ezt is orvosa válogatja. 2005.07.28 13:00
Lényeg, hogy elégedett legyél vele.
Én egész jól viselem, de érzem, hogy Babó nagyon mocorog.
vagy előre??? Nagyon jó egészséget kívánok Nektek!!
Vigyázzatok magatokra / egymásra!!

| X EZT MÁR OLVASTAD? |
|
![]() |
|