Új privát üzeneted érkezett!

Szia Yoan,

Nálunk a bilizés megtanulása és a nadrágba be nem pisilés két külön dolog volt, amit meg kellett tanulnia. Sőt a kettő között eltelt 6 hónap (igaz, közbejött az ősz majd a tél, visszaadtam rá a pelenkát).
Tippek: otthon hagyd pelus nélkül, utcára adj rá kisnadrágot vagy pelenkát (attól függően, hogy mennyi energiád van, milyen helyre mentek stb) Vigyél néhány rövidnadrágot magaddal és indulás előtt pisiljen. Lehet, hogy most még nem fog, de jó hozzászokni. Megpróbáltad már, hogy kérdezés helyett egyszerűen ráülteted a bilire? Nem tudom, mennyire hagyná magát, de amit írtál nálunk is sokszor előfordult, amíg ezt be nem vezettem. De még most is, ha játszik vagy vendégségben vagyunk, van hogy elfelejti. Régen nekünk minden szobában volt bili, hogy gyorsan odaérjünk, most már csak egyet használunk.
Autózásra, nem tudom megoldható-e nyári melegben, én báránybőrt ajánlanék. Van benne valami, ami megakadályozza a pisiben levő baktériumok (amitől büdös lesz) szaporodását, és könnyű tisztítani is. Végülis csak lerázod róla a pisit, esetleg egy kis vizet permetezel rá, és úgy. Lili most épp azon alszik, elaludt a buszon és nem volt előtte bilizés Kép

Kati
 
 


Szia Yoan!

Gratulálok azért az eredményhez, de Katinál jobbat most én sem tudok mondani, otthon lehet csupaszkodni, de most az utcán ugye mégse, hamarosan szerintem fog jelezni, ha kell neki.
Az már nagy előrelépés, hogy megy a bilihez.

Erről a báránybőrös dologról még nem is hallottam...


Szia Kriszta!
Na, holnap túlleszel rajta! Nagyon szorítok, hogy sikerüljön!
Mi újság veletek?
Peti, Eszti hogy vannak?
Nálunkfolyamatosan mennek az éjszakai ébredések most Tündinél, rákapott arra, hogy csak itt hajlandó aludni a mi ágyunkban, tegnap éjjel már azt sem hagyta, hogy visszavigyem, amikor elaludt(eddig ezzel nem volt gond).
Balu pedig megszállottam pakol a wc-be, az a kincsesládikója, mindent belerak, még a cumiját is.Meg rákapott a tv ki-bekapcsolgatására.És közben röhög. Nagyon komisz lett.Kép
Írj majd!

Boncsi
 
 


Szia Boncsi!

Túl vagyok rajta és SIKERÜLT Kép!!!
Köszi, hogy drukkoltál Kép.

Hát a nyaralás... Voltunk Zamárdiban (hétfőn anyuval leugrottunk) volt sok szép és kevésbé szép ház, de amelyikben elfértünk volna (3 csajszi+3 manó, hétvégére +3 pasi) annak a napi díja 15000 volt. És hogy a fiúk is jól járjanak két hétvégét szerettünk volna (10 napra terveztük). Úgyhogy mégis északi part, rokonok, és ha nagyon meleg van néha leugrunk Zamárdiba Kép.

Peti hisztis volt, Eszter tegnapelőtt minden dörgésre felriadt Kép, ettől eltekintve jól vannak. Eszter most nagyon "pörög", mindig a sarkamban van és mindenben segíteni akar. Legújabb szava az, hogy "ejedül". Annyira fura, hogy a Peti 2 és fél évesen kezdett el beszélni, a leánykának pedig már "komoly" szókincse van Kép.
A Peti pedig - némi segítséggel - egyedül csinál magának kakaót Kép. Na eleget dicsekedtem Kép.

Tündinél gondolom a vihar kavarhatott be, talán ma már rendeződik is a dolog.

A tv nálunk is megvolt Kép (most szerencsére egy nem kapcsolgatós időszak van). Balu - wc - cumi Kép. (Erről jut eszembe Peti újból a wc-be pisil, ma egyszer bilizett, de utána 2x wc-s pisi volt Kép).

Voltam bölcsis szülőin, aug. 22-én beiratkozunk, és "beszoktatunk". Azt hiszem nekem lelkileg jóval keményebb menet lesz, mint az ovi Kép, majd arra gondolok, hogy a manólány jó kezekben van Kép. Egyébként az Eszter "szobatisztaságra való szoktatását" felfüggesztem (ha nem adok rá pelust odacsurog a drága, ahol éppen van), majd meglátjuk mit szól a bölcsihez. A bilit egyébként most a maci használja és az egyik babája. Drága kislányom megciciztette a babáját Kép!!! (Ez még a dicsekvős sorból kimaradt Kép).

Védekezés: nálunk jelenleg az óvszer-módszer van, aug-ban én is spirált tetetek fel. A tabletta nekem azért nem jó, mert v. elfelejtem bevenni v. nem, és még azért ne "csússzon be" a hármaska Kép. Attól én is tartok, hogy görcsölök, és hogy még erősebb lesz, de jobbat nem tudok kitalálni.

A báránybőrös nekem is új...

Yoan,
én sem tudok neked mit tanácsolni. Én még az Eszternél feladtam, mert azt tudja, hogy a pisinek a biliben a helye, de ő ott locsolja szét, ahol éppen van. Nemrég még én is ezen agyaltam, hogy ha összejön a bugyika, akkor az ülésbe be merjem-e rakni, vagy pelust adjak rá és ez nem "kavar"-e be neki. De az én csajszim még erre nem kész.

Kriszta

 
 

Szia Kriszta, bocs, de egy kicsit összekevertem a napokat, azt hittem tegnap, hogy még csak kedd van. Mindegy, a lényeg, hogy sikerült!!!Kép
Gratulálok! Ezentúl felváltva vezettek apával?
Tök jó

Segítőkészség nálunk is megvan, de nekem nincs elég türelmem hozzá, sajnos, pedig már elhatároztam, hogy hagyom, mert talán végleg elmegy a kedve tőle.
Aranyos kismama lehet az Eszti!Kép

Nálunk úgy volt, hogy Tündi már ilyenkor mondott pár szót, meg felismert dolgokat és meg is nevezte, Balunál ez kimerül a hintában és néha mondja, hogy anya, ja meg a dá(igen). De azt írod, Peti 2 és fél volt,úgyhogy talán nem kéne aggódnom emiatt.

Az északi part sem annyira rossz, mi évekig Füreden nyaraltunk, anyu régi munkahelyének ott volt az üdülője, és nagyon szerettük, bár a délit jobban szeretem. De biztos jó lesz, nem a hely a lényeg, hanem a társaság és hogy jól érezzétek magatokat, kikapcsolódjatok.Kép
Mikor mentek?

Utána majd talizhatunk?

Szia
Boncsi
 
 


Szia Boncsi!

Köszi a gratulát Kép! (Még mindig nehezen hiszem el, hogy elsőre sikerült, de olyan jó... Kép)
Öööö, nálunk apának nincs jogsija (ő szept. körül kezdi), saját kocsink még v. 2 hónapig nem lesz, addig (remélem) a családi "közösből" jut egy nekem is Kép.

Holnap anyuékhoz megyünk, onnan vas. jövünk haza, remélhetőleg jövő héten már lejutunk a Balcsira (keresztszüleim panziója, de most nincs hely, ahogy lesz, már nyomulunk is Kép).

Lehet, hogy a tegnapi siker után voltam én is megatürelmes, de még azon is mosolyogtam, ahogy a Peti a kakaópor felét leszórja a padlóra Kép. De olyan kis boldog volt, hogy ő csinálhatta a kakaóját Kép. Eszter pedig inkább a mosógépbe pakolásban segédkezett Kép, és ő az, akit rá lehet venni, hogy a játékokat pakolja el maga után Kép.

Egyébként amikor a Peti 2,5 éves volt, akkor már paráztam, hogy miért nem beszél. El akartam vinni a Korai Fejlesztőbe (v. vmi ilyesmi a neve), de a dokibá' azt mondta, hogy várjak még egy hónapot. No a gyerek elkezdett beszélni Kép, azóta - szó szerint - be nem áll a szája Kép. (A múltkor vki megkérdezte, hogy szokott-e levegőt venni Kép).

Ha belegondolok, egyik napról a másikra kezdett el folyékonyan beszélni (egyik nap még mutatott, másik nap pedig egy gyönyörű kerek mondat Kép), és a szobatisztaságnál is egyik nap még pelus, másnap pedig bugyi és bili Kép.

Balu többet beszél, mint anno a Peti, és hát a Tündi állandó ingert jelent neki Kép.

Már ti is visszaszámolhattok Kép...
Utána mindenképpen találkozzunk Kép.

Kriszta


Szia Kriszta!

Nálunk is tavalyelőtt jogsizott apa és tavaly májusban vettük az autót. Úgyhogy semmi gond.
Mára villámlást mondott a met.szolg.honlapja. Így bízzunk bennük.Vas.és hétfő napocskás szerintük, keddre meg megint villám. Már nem hiszem el, de remélem nem lesz igazuk.

Néha én is elviselem, hogy ügyetlenkedik, mert olyan aranyos, ahogy igyekszik, de ha tényleg dolgom van, akkor inkább hagyjanak.Teregetni szoktak segíteni,meg mosógépet pakolni, Tündi fel is mosna, lehet, hogy most rábízom, amíg alszik Balu.Kép

Akkor most pár napig nem leszel?
Jó pihenést, ha tudsz azért jelentkezz,mert tudod keddtől már nem tudok jönni hétvégéig.

Szia
Boncsi
 
 


Szia Boncsi!

Hát igen, erre a hétre máig esőt stb... jósoltak.

Mivel a vasalóval én nem vagyok vmi nagy haverságban, a teregetésben nem ismerek tréfát, azt nálunk még apának sem szabad.

Nálunk is a felmosás (lenne) a kedvenc, de mivel már néhányszor kiöntöttük a vödröt, csak ritkán hagyom neki(k). A Peti még porszívózni szokott. (A múltkor anyuéknál a pizzára ő pakolta a feltétet - 3 napig hallgattuk, hogy ő milyen ügyes Kép). Ha azt szeretném - akarom,akarom!!! -, hogy majd 10 év múlva ne zárják magukra az ajtót, ha segítséget kérek, most kéne "megerőszakolnom" magam, hiába tart velük minden legalább 3x annyi ideig. De ez nálam is idegállapottól függ.

Még lehet, hogy holnap de. benézek, de legkésőbb hétfőre ígérem magam.

Addig is jók legyetek Kép!

Szia
Kriszta


szia Kriszta!

Segíthetett felmosni ma Tündi, de persze én csavartam a felmosót.Nálam is idegállapot kérdése.

Jó pihenést!
Majd beszélünk!
Kép

Puszi
Boncsi
 
 


Sziasztok,

most csak röviden írok, hogy megköszönjem a tippeket, mert mindjárt elindulunk, megyunk egy kicsit nyaralni. juhhéj!!!Kép Ha hazajöttünk, megint beszámolok.

Yoan
 
 


Szia Yoan!

Jó nyaralást!(mi kedden indulunk)Kép

Boncsi
 
 


Szia Boncsi!

Gratula Tündinek, nagyon ügyes volt, és neked is a nyugiért Kép.

Mégis megyünk nyaralni! A befutó Akarattya. A házat megnéztük, a Balatonban fürödtünk egy fél órát (jött a vihar). A Peti először nem akart bemenni, aztán nem akart kijönni Kép, az Eszter pedig horror, állandóan ki akart mászni a kezemből Kép. Úgyhogy idén még olyan úszóalkalmatosságot kap, aminek van az alján két lyuk. Csütörtökön megyünk és úgy tervezzük, hogy köv. hét vas.-ig maradunk (a pasiknak is legyen két hétvége).

Yoan,
én is jó pihenést kívánok nektek (utólag)!


Hopsz, elfelejtettem elköszönni Kép!

Sziasztok,
Kriszta


Szia Kriszta!

Örülök, hogy mégis mentek nyaralni! Irigyellek, hogy ilyen sokáig!Holnap reggel mi is elindulunk.
Hát nem tudom, állítólag nagyon hideg a víz...
Akarattya hol van?

Jó nyaralást, érezzétek jól magatokat, aztán majd beszélünk!

Puszi
Boncsi
 
 


Szia Boncsi!

Remélem még el tudok köszönni...

Nektek is jó nyaralást, és ti is érezzétek jól magatokat Kép!

(A víz csak először hideg.)

Puszi,
Kriszta


Szia Kriszta!
Nem akartam eddig írni, mert úgysem voltatok itthon.
Ma jöttetek haza?
Jó kánikulátok volt, és gondolom csokibarnák vagytok!Kép
Nekünk nem volt ilyen melegünk, bár nem panaszkodom, mert legalább nem főttünk meg és mindenre volt jó idő, mindent mecsináltunk, amit terveztünk, volt hajókázás és vonatozás is, meg strandolás délutánonként.
Ha gondolod, megejthetjük a találkozót,de csak ha nem bánod.

Pisi, kaki jól vannak?
Eszti még próbálkozik?Vagy nyaralásra elhalasztottátok a témát?
Kíváncsi vagyok, mi van veletek, remélem hamarosan írsz!

Yoan! Veletek mi újság?

Puszi mindenkinekKép
Boncsi
 
 


Sziasztok,

megjöttünk. A nyaralás elég fárasztó volt... Kép Most pihenem ki a fáradalmakat. Kép
Nyaralás után felgyorsultak a dolgok, ugyanis ott felejtettük a pelusokat a nyaralóban, úgyhogy, amikor hazajöttünk nem volt itthonra egy sem, ennélfogva éjszakára sem kapott pelust. (A délutánit már a múlt héten elhagytuk.) De nem lett semmi probléma, most három napja már nincs rajta egyáltalán. (kop-kop) Kép
A kisnadrág már többé-kevésbbé működik, bár egy-egy tévedés még előfordult a múlt héten. Ha a short szép lassan beválik, és megszokja, hogy sosincs pelus, akkor majd megpróbáljuk a bugyit is.
Azzal van még problémánk, hogy ha máshol vagyunk és ott éri az inger, akkor pisilni tud a felnőtt vécébe, de a kaki nem igazán megy. Ugyanis itthon elég hosszasan el szokott időzni a kakilással, van, hogy félórát is ücsörög. A nagy vécén meg én ugyan fogom, de azért elég bizonytalanul ül rajta, gondolom ez a baj. Egyébként ha kakiról van szó, akkor az itthoni vécé-szűkítős megoldást sem preferálja. Azon is elég bizonytalanul billeg, noha annak még fellépője, meg kapaszkodója is van, és le tudja tenni rá a lábát.
De asszem ezekre a nehézségekre már csak az a megoldás, hogy ügyesednie kell. Kép

Remélem ti is jól nyaraltatok. Ebben a kánikulában a legjobb a vízben ücsörögni. Kép

Yoan
 
 


Szia Yoan!

Jól nyaraltunk mi is, örülök, hogy nektek is jól telt. Annak is örülök, hogy ilyen szépen haladtok wc-ügyben.Kép Majd megszokja a bugyit is.
Kakilás nálunk is hosszadalmas, szűkítőt is meg kellett szokni, hogy ne csúszkáljon vele a wc-n, egy csomószor becsípte az ujját, viszont ha nem mozog, akkor sokkal kényelmesebb, mert nem kell egyensúlyoznia.

Már jön egy kis lehűlés, reggel szabályszerűen fáztam lent az utcán, de most már megint hőség van. Mindenesetre csütörtöktől már egész enyhe időt mondtak.Reméljük, úgy is lesz.Kép

Boncsi
 
 


Sziasztok!

Boncsi,
vasárnap megjöttünk, de gond volt a nettel Kép.

Hát igen, kifogtuk a jó időt, kora délelőtt és késő délután tudtunk fürödni. Csokibarnák nem vagyunk, mert csak a vízben tudtunk megmaradni, a napon nem, de nagyon jó volt.

Tegnap pelus nélkül aludt a Peti, aztán éjjel átjött, hogy bepisilt. Úgyhogy még várunk vele.
A kaki továbbra is a pelusba...
Eszter pedig rendre rángatja le a pelust magáról. Tegnap ráült a bilire és belepisilt Kép (egy kicsit, a többit pedig a padlóra).

Peti már egész nap mondja, hogy oviba fog járni Kép. Hétfőtől kezdem "beszoktatni" Kép. A kicsi pedig rá két hétre kezdi a bölcsit. Én meg a melót és a "felnőtt" életet. Boldog várakozás és para a köbön (ne betegeskedjenek).

A taliról még nem tudok mit mondani(nem kifogás Kép), csak még nekem is el kell intéznem az eü-könyvet, plusz néhány dokis megoldás.
(Erről jut eszembe, hogy a védekezést megoldottátok-e, és ha igen milyen módon, mert már nem akarom a szerencsére bízni. Erősen gondolkodom a spirálon...)

Yoan,
nagyon ügyesek vagytok Kép, egy kicsit irígykedem, mert nálunk még pelusos a kaksi, meg az éjszakai sem sült el igazán jól. Eszter is csupasz popsival ráül a bilire (néha bele is céloz), de a bugyiba ő is lazán pisil. Szerintem még rá is ér (22 hónapos), de már annyira nagylány, hogy levegye a sortot és a bodyt is.
A "csodát" a bölcsitől várom.

Sziasztok,
Kriszta


Szia Kriszta!

De örülök neked!
Gratulálok gyermekeidnek, ügyesek.

Mit szólsz ehhez az esőhöz? Mi megint beáztunk. Ha nem áll el hamarosan, mehetek a biztosítóhoz.
Nem mintha sokat tudnának tenni, hogy ne ázzunk el.Kép

Oviba majd mi is megyünk szokni, remélem, azért nem fog annyira tiltakozni ellene.Jövő héten már megyünk egy-egy napot

Védekezés még nem megoldott(ill.gumi), mert nem igazán akarom én ezt a spirált. Nagyon félek tőle, elég hajlamos vagyok a gyulladásokra. Szóval ez még függőben marad egy ideig.

Kész téboly van itthon, elég nyűgösek, úgyhogy most be is fejezem.

PusziKép
Boncsi
 
 


Szia Boncsi!

Tegnap még örültem, hogy egy kicsit lehűlünk, ma már egy kicsit sok, mert a manók energiáikat a lakásban vezetik le. De az nagyon durva, hogy esik - függetlenül a mennyiségtől - és rögtön beáztok Kép. (Nekünk ebből a szempontból jó, a 2.-on lakunk.)

Arany lányom ma már 3x pisilt bilibe Kép, csak kár hogy egy "adag" pisi kb. 3-4 részletben jön, és játszik és felkiált, hogy "pisijek". De olyan édi Kép. Még a Peti éjszakáit kéne vhogy megoldani. Nőrokonaim azt javasolják, hogy éjjel ébresszem fel és pisiltessem meg, és hogy du. 4 után ne adjak neki inni. A 4 utáni megoldás azért nem tetszik, mert nehogy már ne adjak neki inni, ha szomjas, az ébresztéses meg azért, mert nem akarom "beállítani" a gyereket arra, hogy éjjel felkeljen, még akkor is, ha nem kell pisilnie.

Az Eszter épp most pisilt az ölembe, úgyhogy most bevágom őket a kádba, oszt alvás Kép (remélem).

Puszi Kép
Kriszta


Szia Kriszta!

Nagyon ügyi az Eszti, de komolyan.Kép
Peti szerintem magától meg fogja az éjszakát tanulni, ne erőltesd.Max.annyit tudsz tenni, hogy nem engeded pisi nélkül aludni(nyilván alvás előtti pisire gondoltam Kép)
Nálunk most nincs gond, igaz már most unom Balut pelenkázni, hatalmas hisztit tud csinálni közben.

Most elég depis vagyok, nem is tudok mit írni.Inkább befejezem.

Puszi
Boncsi
 
 


Sziasztok,
hat probaltam vegigolvasni, de ezen az oldalon nem jutottam tul. Biztos kitargyaltatok mar, de ha van kedvetek nekem is leirhatnatok, hogy hogy kezdtetek el a bilire szoktatast. Noverem meg mas is javasolta, hogy meztelenul legyen a gyerek-legalabbis pelenka nelkul, de most nagy meleg van, aztan ahanyszor pisil valahova magyarazzam el neki, hogy hova kellett volna, meg tegyem ra a bilire idonkent. A helyzet az, hogy egy nap alatt engem ez kikeszit, mert nem am egyszer ketszer pisil a dragam, hanem 10 perc, felorankent, raadasul kaki egyszer szokott lenni, de a meztelen napon haromszor is megajandekozott, ebbol egyszer az egyetlen (feher) szonyegre a lakasbanKép. Ha a bilire teszem raul, de meg veletlenul se pisilt bele, sot neha magatol odamegy, raul es mondja, hogy kaka...szoval szerintem erti a lenyeget. Egyebkent 21 honapos fiu, meg nem beszel szinte semmit. Jo a modszerem? vagy meg varjak, allitolag kesobb se lesz konnyebb.

Szia Boncsi,
hat megtalaltalak itt, de jo is, mert a masik topicban hirtelen megint olyan sokan lettunk, hogy mar azt se tudom ki kicsoda.
Eniko

[url=http://www.nagyonbaba.hu]Kép[/
 


Szia Enikő!

Hát igen, a fogyis most elég sűrű, főként ismeretlenek, már Sam sem ír oda, mert állandó kapcsolatban vagyunk.

A bilizést mi is úgy kezdtük, de lehet, hogy már mondtam neked, hogy elöl hagytuk a szobában a bilit, levettünk nadrágot, bugyit, és csupasz fenékkel szaladgált. Kétszer-háromszor pisilt ki, aztán saját magától ment a bilihez és abba pisilt. Aztán hagytuk, hogy ő vigye ki és húzza le. Szóval elég egyszerűen ment(25 hónapos volt)
Viszont a kaki kicsit megrekedt, mert volt egy rossz élménye, amikor sehogy nem tudott kakilni szegénykém, csak szenvedett és sikított a bilin. Aztán ezt is megoldottuk. Ma már wc van.Ill.elég hamar átszoktattam a wc-re, mert meguntuk a bilit kerülgetni, meg egy csomószor kiborította.

Hát ennyi.
Puszi
Boncsi
 
 


Szia Boncsi,
Nektek akkor jo gyorsan sikerul. Lehet akkor tul hamar probalom, mert mar parszor probalkoztam eloszor talan egy honapja, aztan mindig ugy dontok meg varok, mert amikor pisil nemcsak nem a bilibe pisil, de meg jatszik is vele, es olyankor meg uvolt is ha a bilire rakom. Mondjuk a noveremnek harom honapig tartott, de o igy is orul, hogy milyek konnyen ment...hat en nem akarom olyan sokaig ezt jatszani.
Van WC ulokeje is, es szivesen ul azon is egy kicsit, ugyhogy ha majd mar tud szolni, akkor biztos oda fogunk menni, egyenlore azert a bili, hogy a kozelbe legyen es azonnal ra tudjon ulni.

Azert sem irtam a fogyiba en se mert egyiken se vagytok, meghat sajnos nem is van mit irnom abba a temaba.
Eniko

[url=http://www.nagyonbaba.hu]Kép[/
 


Szia Boncsi!

Képzeld ma az Eszter anyuéknál mondogatta, hogy "bilit, bilit". Rohanok hozzá, de már messziről "szaglott" a csajszi. Este meg a Peti fürdés előtt még pisilt a wc-be, leányzom ezt látván felkiáltott, hogy "pisijök". Nosza rápakoltam a szűkítőre, még papírt is kért a kezébe, de mégsem volt neki olyan jó móka, mert kb. 10 másodperc után márt sírt, hogy "ejég vot".

A Petinek néha szólok, hogy lefekvés előtt próbáljunk pisilni, de többnyire v. fürdés előtt wc/bili, v. a fürdővíztől búcsuzunk és laza pisivel Kép. A kakit még halasztjuk, egyik barátnőmnél is hasonló helyzet volt, az ő kislánya sem akart bilibe/wc-be kakilni, és addig tartogatta, míg székrekedéses nem lett. Aztán rábízta a leányzóra a dolgot, és azóta minden rendben. Persze tudom, hogy nekem sem kell vele foglalkoznom, csak már 4 éves lesz, és már "elvárható" lenne.

Más: megvan a jogsim!!!Kép (Csak kár, hogy kocsink egy darabig mégsem lesz, de így jobb lesz metrózni Kép)

Szia Enikő!

Az én fiam a mutogatós túlélő módszert választotta, 2,5 évesen kezdett el beszélni (egy hónapot még adtam volna neki a korai fejlesztőhöz, és egyik napról a másikra elkezdett szép kerek mondatokat alkotni). A szobatisztaság volt a másik nagy parám, ő csak idén nyáron lett szobatiszta (3,5 évesen), és ez is érdekes volt, mert megtudtam, hogy az ovinkban nem gond, hogy ha még nem megbízhatóan szobatiszta, és másnap közölte a manó, hogy most már bugyit kér. Ami viszont nagyon jó volt, hogy teljesen megbízhatóan szobatiszta lett, egy-két napig paráztam, hogy most kérdezgessem v. szól, bipisil v. nem. Egyszer sem szólt, csak ha kellett ment a bilihez, és elintézte a dolgot. (Egyszer véletlenül belekakilt, azóta sem.)Most pedig már ott tartunk, hogy egyedül megy ki a fürdőbe, eldönti, hogy wc v. bili, utána egyedül kezet mos, az én dolgom, csak annyi, hogy lehúzzam/kiöntsem a pisit. A kaki meg az éjszaki még vár ránk. (Ja és ő is üvöltött, amikor rá akartam ültetni a bilire. Ha pedig bugyit húztam rá, akkor abba ment pisi, kaki. Ezt is csak egy-két napig csináltam, mert ennek így tényleg semmi értelme, csak az idegeimet cincálta.)

Egyébként a lányom most kezd bilizgetni, néha bele, sokszor mellé v. bárhova az egész lakásban. Nemrég én is hasonlóan jártam, a konyhában főztem és hallom, hogy leveszi magáról a pelust, kis idő múlva kijön, hogy fúúú. Nálunk is a - szerencsére nem fehér,hanem drapp - szőnyeg volt az "áldozat", bili meg röhög a szőnyeg másik felén. De ha a bili ott van a szobában (akár bele pisil, akár nem), a "szobatisztaságra szoktatás" rád eső részét kipipálhatod, a többit majd ő eldönti Kép.

Sziasztok,
Kriszta


Szia Kriszta,
akkor szerinted, ha nem megy oda a bilihez ha pisil (akar elotte akar utanna), ill. nem jelzi, hogy kell neki, akkor meg nem igen erett a dologra? Megmondom oszinten nem akarok 3-4 eves koraig varni, de eroltetni se akarom.
En is remenykedek abban, hogy a fiacskam majd egyik naprol a masikra kezd el beszelni, mert ugy latom egyenlore semmi kesztetest nem erez ra, par dologgal mindent kifejez. Egyebkent mindent jo par honappal kesobb csinalt, mint a nagykonyvben, de pl. maszni es jarni nehany nap alatt megtanult, ha keson akkor is. Az biztos, hogy minden gyereknek megvan a tempoja...csak a pelenkazast unom.
Eniko

[url=http://www.nagyonbaba.hu]Kép[/
 


Szia Enikő!

Én kb.1,5-2 havonta megpróbáltam a gyereket bilire szoktatni, de annak, hogy naponta 5-6x átöltöztessem, annak nem láttam értelmét, és mivel nem vagyok egy megatürelmes anya, a napi 6x takarítást kb. 2 napig bírtam idegileg. Akkor ráadtam újra a pelust, és nem kellet naponta többször takarítani/öltöztetni (néha még örültem is neki, hogy van pelus pl.: autózás, játszóházak... és az hogy nem kellett legalább 2 váltás ruhával elindulni mindenhova). Ezt csak azért írtam, mert a pelenkázásnak is megvannak az előnyei Kép.

Végül is ha nem akar bilire ülni, akkor úgysem tudsz semmit tenni. De ti már előnyben vagytok, mert legalább néha ráül, Peti anno max. az autókat pakolta bele.

Kitartás, üdv,
Kriszta


Szia Kriszta,
igen en is azert teszem ra a pelenkat inkabb, mert nagyon bosszant, hogy meg veletlenul se pisil a bilibe. En is ezta kb. havonta ujra megprobalom modszert kovetem most. Csak a lakasban probalkoztam egyebkent, kint meg semmi ertelme nem lenne, marmint ha megyunk valahova. A bilire ules kb. egy honapja megy, foleg meztelenul elotte nem akart, szoval azert haladunkKép. Mindenesetre hagyom most egy picit pihenni a dolgot (nekem is uj erot kell gyujtenem a legkozelebbi mindenhova-pisi naphoz).

Szia Boncsi,
mar hamarabb akartam irni, csak elfelejtettem, hogy hugom beazott a masodikon is, olyan eso volt mult heten, az ablakon keresztul ment be, es ez meg sose fordult elo (a furdoszobat meg a felso szomszed onti el neha). Ugyhogy sajnos ez ellen senki se vedettKép.

Sziasztok

[url=http://www.nagyonbaba.hu]Kép[/
 


Hello!

Bocs, hogy nem voltam, de nem nagyon jutottam mostanában géphezKép

Hát igen, Enikő, nem nagyon tudsz mit tenni, ha nem akakr bilizni, úgysem fog, erőltetni nem szabad. Majd megtanulja, ha eljött az ideje(előbb utóbb úgyis rájön, hogy jobb megszbadulni tőle, mint a pelusban hordani)Kép

Kriszta! Tényleg nagyon ügyi az Eszti, nem baj, hogy nem sikerül, de a szándék már már megvan.
Peti is ügyes, nálunk is a fürdőbe megy a pisi rendszeresen, szerintem ez normális. Én is, ha beülök a meleg vízbe, rögtön érzem a késztetést, sztem ez azért van, mert ott jól ellazulhatnak az izmok meg a hólyag. Ennyi(persze én nem pisilek a vizembeKép)
Nem tudom, írtam-e már, hogy gratulálok a jogsidhoz!!! Tavasszal azt hiszem, én is megpróbálom majd, ha adott lesz az anyagi háttér.
Beázással még semmi hírek, már megszáradt, biztosítós még sehol, előszoba jó foltos lett, de a szobán nem látszik semmi. Ennyi.
És baromi hideg van reggelente. Elő kell venni a téli takarót, mert meg lehet reggel fagyni.

Mennem kell, mert felébredt Balu, aztán van még munkám is ezer.
Sziasztok, pusszancs
Boncsi
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek Peti este bugyit kért. Majdnem megsértődött, hogy nem adtam neki. Csak sajnos, az Eszter megfázott tegnapelőtt, tegnapra már a Peti is. És mivel egész este teáztattam, nem mertem a bugyit megkockáztatni, de megígértem neki, hogy ha meggyógyul, akkor, este bugyiba aludhat.

Enikő,
nálunk most Eszterke cincálja idegeket, mert én még nagyon hagynám pelusozni, de ő már mindenben utánozni akarja a bátyust.

Boncsi,
nálunk meg meleg van a lakásban. Reggel az az első, hogy ablakok ki, nemcsak a friss levegő miatt. Mondjuk hosszú ujjú pizsibe aludt mindenki.

Beázás Kép...

Nálunk egyszerre fürdenek, de mindig az Esztert vesszük ki hamarabb, egy idő után a Peti terrorizálja, és Eszter pizsi után rögtön elalszik (ált.). Úgyhogy simán belefér, hogy a Peti belecsurgat a vízbe. (Aztán lehet, hogy Eszternek is belemegy, csak azt nem látjuk Kép.)

Oviban voltatok? Kiderült, hogy mi csak szept-től "szokhatunk", addig max. egy-egy óra, hogy ismerkedjen a környezettel. Erre megfáztak...

Na én is megyek,
sziasztok,
Kriszta


Szia Kriszta!

Még nem voltunk az oviban, mára terveztem, aztán kiderült, hogy főzni kell, és csak délelőtt lehet menni másfél órát asszem.Úgyhogy holnap megyünk majd, nagyon izgulok, hogy mi lesz Tündi reakciója Kép Mondjuk most eléggé várja a dolgot, meg már mondtam is neki, hogy miket fognak csinálni, meg hogy az lesz az ő dolgozója.
Kíváncsi leszek.

Jobbulást a pockoknak, nálunk is volt egy kis megfázás, szerencsére csak egy napos, mert jó meleg pizsit és zoknit kaptak éjszakára, úgyhogy egy kis prüszköléssel és sűrűbb pisivel megúsztuk.

Aztán majd ha ráérsz, majd jelezz és összefuthatnánk, persze csak ha tényleg akarsz találkozni, mert azért nem akarok erőszakosnak tűnni.Kép

Egyébként semmi különös, volt egy kis bkv bünti, meg egyéb nem jön össze semmi hangulat, de amúgy jól vagyunk.

Remélem már ti is jobban vagytok(gyerekekre gondolok elsősorban), és ti felnőttek is.

Puszi
Boncsi
 
 


Sziasztok,
irigykedem az ovi miatt, annyira szeretnem ha mar mehetne oviba az en fiacskam is, mert neha mar szenved itt az unalomtol, jatszani meg olyanokat akar, amiket en nemKép (kergetozes, dobalozas, ugralas, nem varepites, azt csak neha). Persze lemegyunk a jatszoterre minden nap, de max. ket orat birom, altalaban csak egyet, annyira felek, hogy leesik valahonnan es eletveszelyesen tud menni rajuk, pedig tudja nem szeretem.
Az tenyleg jo ha utanozna mar mindet a gyerek, ott mar csak ido kerdese. Kezdek rajonni, hogy tenyleg korai nalunk a dolog, mert se a pisi se a kaka nem zavarja a pelusba, magamtol cserelem le o nem jelez semmit (csak mondja, hogy kaka amikor csinalja, persze ez is valami).
Nalunk zuhanyzik a gyerek valamelyikunkkel mar ket honapja, es nagyon elvezi, ugyhogy ez jo, megszunt a furdetes ceremonia. Termeszetesen nem hagyna ki, hogy pisiljen olyankorKép, es a sugarba is beleteszi a kezet altalaban, nagy amulattal bamulja.
puszi mindenkinek
E.

[url=http://www.nagyonbaba.hu]Kép[/
 


Szia Enikő!

Aranyos lehet, ahogy csodálkozva pisili a kezétKép
Nálunk nem jön be a zuhanyzás, Balu fél tőle(még), Tündi már nem, de elég libabőrös közben, úgyhogy nem szeretem, mert félek , hogy megfázik.
Akkor nem erőltessd a bili dolgot, majd pár hónap múlva visszatérhetsz rá.
Remálem azért jó lesz az ovi, Tündi sem tud már mit kezdeni magával néha az unalomtól, egész nap tv, szgép menne, ha hagynám, nehezen foglalja le magát. Ezért örülök leginkább, hogy jön az ovi.

Most befejezem, majd még jövök.

Sziasztok!
Boncsi
 
 


Sziasztok!

Eniko, csak annyit fűznék hozzá az előbbiekhez, hogy én az első napon, amikor elkezdtük a bilizést, akkor takarítós napot tartottam, felcsavartam a szőnyegeket, - és ha már fel voltak csavarva, úgy is hagytam pár napig. Így nem aggódtam, hogy rápisil, kakil a gyerek. A kanapéra pedig, ahová ülni szokott még egy réteg takarót tettem. De szerencsére nálunk nem volt sok baleset. Kép Úgyhogy asszem három-négy nap után már vissszatettem mindent. Mondjuk azóta azért előfordult még pár félresikerült pisi, de nem sok.

Most már egyébként a bugyival sincs probléma, az is megy. Kép
Kicsit off: Lányok, mit kell tudnia egy ovisnak?
Most, hogy megy már a bilizés, most újabb gondom van: nevezetesen az, hogy pl. Eszti nem tudja még levenni, felvenni a bugyit, nadrágot. Ugyan próbálkozik, de nem nagyon megy neki, és minden alkalommal sikítva hisztizni kezd, amikor nem sikerül. Pedig csupa olyan ruhát igyekszem ráadni, ami gumisderekú és könnyen lejön. No meg az evéssel is gond van, mármint az ügyességgel. (No meg a válogatással is, de azzal nem tudok mit kezdeni.) Mert pl. a levessel rendszeresen leeszi magát, és utána jön a szokásos sikítva hisztizés, tépi le magáról a pólót, és hogy vegyem le róla a vizes ruhát azonnal. Pedig már egy éves kora óta önállóan eszik, nem etetem. (Igaz, hogy erősen balkezes, lehet, hogy azért ügyetlenebb? Soha nem próbáltam átszoktatni, amint észrevettem, azóta mindig a bal keze felől terítek.)
Az ovónénik hogy viszonyulnak az ilyesmikhez? Ez még belefér?

Yoan
 
 


Sziasztok!

Eszternek már csak egy kicsit folyik az orra, de a Peti 2 napja lázas (szerencsére nem magas, 38,3 fölé nem ment). Úgyhogy családi szobafogság Kép.

Enikő,
nálam az a gond a játszótérrel, hogy soha nem tudom, hogyan fog viselkedni a nagyfiam. Előfordult, hogy nála 2 fejjel magasabb fiúnak nekiment egy piros lapátért Kép, amikor meg már előre látom, hogy harc lesz, akkor szó nélkül bekapcsolódik a játékba, és nagyon aranyosan viselkedik a többi gyerekkel. Úgyhogy én ezért jövök megkönnyebbülten a játszótérről haza. Itthon elrajzolgat/szinezget 1-2 órát, ő is rohangálna, kergetőzne (erre én sem vagyok vevő). Ilyenkor elővesszük a favonatokat, a kiegészítőket, hozzácsapunk néhány autót, még Eszter babái is játszhatnak és így egy komplett várost építünk. A "városos" játék legalább 2 órára leköti (engem csak az "építkezés" idejére igényel, ez kb. fél óra, utána nekem legalább 1,5 óra szabadfoglalkozás - tudod, mosás, főzés, takarítás Kép). Kb. 2 éves volt, amikor először voltunk az Állatkerti Játszóházban, és ott megismerkedett a mágneses favonatokkal. Örök szerelem Kép.

Nekem a Peti absz. nem szólt, csak szaglott Kép, ha csak rajta múlott volna, akár több órát is csücsült volna a cuccban. Eszter néha szól, gyakran tagad, de azért még főleg én veszem észre.

Boncsi,
remélem Tündinek tetszik az ovi. Ilyenkor Balut is viszed, vagy őt otthon hagyod apának? Nálunk a párom mostanában elég sokat volt otthon, de most úgy van munkája, hogy max. néha haza tud rohanni napközben. Úgyhogy Esztert muszáj lesz vinni, aztán meg a Petit is, amikor Eszter kezdi. Õ egyébként 12 nap múlva komoly bölcsis lesz (Úristen!).

Még a hetet arra szánom, hogy a Peti teljesen meggyógyuljon, jövő héten összefuthatnánk Kép.

Egyébként most nagyon jó, mert a két gyerek már "elvan" egymással. Persze összekapnak, de imádják egymást (tegnapelőtt este a Peti magyarázta Eszternek, hogy ne féljen a kúptól, mert nem fáj, és hogy azért kell, hogy meggyógyuljon és levigye a lázát. És közben simogatta és vigasztalta Kép). Épp valamelyik este beszéltük meg apánal, hogy ha "csak" (nagyon-nagyon idézőjel) egy babócánk lenne, akkor egy pillanat nyugtunk nem lenne tőle, és így igazoltan "lóghatunk" otthon Kép.

Na megyek nózikat szívni.

Sziasztok,
Kriszta


Szia Yoan!

Nem valószínű, hogy a balkezesség miatt történnek a "balesetek". Mi az ebéd után ált. pólót cserélünk, mindkettő leeszi magát,majd megtanulnak "szépen" enni (persze idővel). Szerintem teljesen beleférnek ezek a dolgok, a Peti(4 lesz) is balhés, ha nem igazán sikerül egyedül öltözni, Eszteremnek (2 lesz) is egyik kedvenc új szava az, hogy "ejedül", ő talán cirkuszosabb is mint a bátyja ezen a téren.

Mi is most kezdjük a közösségi létet, Peti az ovit, Eszter pedig a bölcsit. Nekem főleg az a gondom, hogy a fiam nem mos fogat egyedül, naponta ált.3x mosunk fogat, de ő nem, csak anya. Amikor a leendő óvónéninknek említettem, azt javasolta, hogy akkor mossam neki én (elsődleges, hogy legyen mosva), az oviban majd látja a többieket, és akkor már ő is egyedül fogja. A másik a válogatás, véletlenszerűen taljálja ki hogy mit eszik meg és mit nem (pl. a tejbegrízt nem is kóstolta, a fagyit is kb. 2 hónapja, azóta persze bejön neki, a brokkolit és a zöld zöldbabot pedig imádja Kép. Ki érti őket?).
Erre lehetséges megoldásként az óvónéni szintén a közösségi lét "hatalmát" látja.

Úgyhogy semmi gond. Arra gondolj, hogy szobatiszta és talán ez a(z egyik) legfontosabb az ovihoz Kép.


SZiasztok!

Yoan, nálunk is előfordul leevés, bár Tündi igényli, hogy egy konyharuhát kössek a nyakába, és általában már csak a levessel eszi le magát. Öltözni még ő sem tud egyedül, ez engem is aggaszt, mert volt már egy időszak, amikor lelkesen gyakorolt, akkor a nadrágot felrángatta magára, meg időnként a pólót is sikerült, és nagyon büszke volt magára. Ez mondjuk részben az én bűnöm is, mert kicsit türelmetlen vagyok gyakoroltatni,pedig azt kéne, inkább, hogy minél előbb végezzünk, megcsinálom én.Tudom, ez elég rossz, valószínűleg változtatok ezen a jó szokáson, és most belelkesülten elkezdem tanítgatni, gyakoroltatni(pl.este a pizsinél).
A szandálját viszont már fel tudja egyedül is venni, meg a tépőzárat mindig ő akarja bezárni, a kardigánján időnként sikerül a cipzárat is felhúzni.
Én az ovinál inkább attól félek, hogy nem akar majd ott maradni, és makacsságból nem lesz hajlandó megbarátkozni senkivel.

Ma egyébként elég kuka volt az ovónénivel, viszont bent tetszett neki a lépcső, egy párszor fel-le rohangált, egy pár szót váltott az ovónénivel, és ennyi. Majd jövünk még(sztem elég sűrűn), mert nehezen oldódik. Ezért félek majd egyedül hagyni rögtön. Na mindegy, majd csak megszokja, de jó nehéz lesz, az biztos.Kép

Kriszta, jobbulást a gyerekeknek.
Hát, ma itthon hagytam Balut, de biztos lesz majd, amikor viszem őt is, még nem tudom.
Õk is elvannak néha egymással, Tündi is tanítgatja, de most rákapott a kínzásra, és folyton szekálja Balut.Kép Rájött, hogy ő is ugyanolyan gyerek=ellenfél(gondoljuk mi).
Nagyon jó, hogy azt írtad, a jövő héten találkozhatunk, akkor majd megbeszéljük és összefutunk vhol.Kép

Amúgy tegnap hívott a biztosítós csaj, és egész jó összeget hoztak ki, 10 nap múlva itt lesz, lehet költeniKép

Na sziasztok, jók legyetek.
Boncsi
 
 


Szia Yoan,
en mar egy eve felszedtem a szonyeget onnan ahol legtobbet vagyunk, ezert volt erdekes, hogy megkereste az egyetlen szonyeget a lakasban es arraKép. Ennek ellenere nekem a padlorol is sok a takaritas, mivel olan gyakran pisil es egybol pocsol benne, ami nem konnyiti meg a dolgokat (a gyereket is le kell mosni, minden alkalommal). Neked mikor szokott bilire a lanyod, es mennyi idobe telt mig megtanulta?
Szerintem az oviba jobban fog enni, legalabbis en mindenhonnan ezt hallottam, gondolom az oltozes is, ahogy latja a tobbieket. Ha meg hisztizik valamiert arra egesz maskepp fognak az ovonok reagalni mint Te, ugyhogy en nem aggodnek emiatt, az elejen biztos nehez egy kicsit, de hamar beleszokik remelhetoleg es ott lesz a sok jatszotars.
Boncsi,
hat en ugy emlekszem folyamatosan verekedtunk tesoimmal, de azert jatszottunkis egyutt, szerintem ez normalis, es gondolom feltekeny is a kicsire (noverem mindig megitta a tejemet a cumisuvegbol, pedig mar ra se nezett mielott megszulettem, hugomat meg lelokte babakocsival a teraszrol, szerencsere semmi baja nem lett) majd kinovi csak vigyazni kell vele.
Szerintem nem kell kifejezetten gyakorolnia az oltozest, csak adj neki kicsit tobb idot mikor mentek valahova, es hagy valassza ki a ruhajat, lehet attol kicsit jobban megjon a kedve.

Kriszta,
sajnos meg az en fiam nem rajzol valami jol, es a legrosszabb, hogy a zsirkretat, filcet eszi, ceruzat meg nem szivesen adok neki. Leginkabb tancolni szeret, meg itt gepelni velem. Szerencsere a jatszoteren mar kedves a gyerekekkel, probalja olelgetni oket, de meg nem is olyan regen ellokott mindenkit aki hozzaert, na persze ha valakinel meglat valami jo jatekot azt o is elszedi, de oda szoktak neki adni.
sziasztok

[url=http://www.nagyonbaba.hu]Kép[/
 


Sziasztok!

Képzeljétek a Peti tegnap óta magának szívja az orrát, és végig nevet Kép.

Enikő,
a ceruza nálunk is (viszonylag) új, ő 1,5 éves kora óta a tollért rajong. Egyébként, ha nincs kéznél az asztalukon a színes ceruza, automatikusan tollat kér. Zsírkrétával mi is óvatosak vagyunk, mert v. a falat firkálja, v. a hugi akarja rágcsálni. Miután a filccel összefirkálta a ruhákat, megkértem a famíliát, hogy még várjunk vele. De valaki mindig meglepi Kép. És persze én vagyok a rossz, mert elveszem tőle.

Boncsi,
nálunk is pár hónapja volt egy "keményebb" időszak, a Peti állandóan nyúzta az Esztert. Aztán a kicsi egyszer visszaadta, akkor persze a Peti nagyot nézett. Úgyhogy a kiscsaj simán megvédi magát. Igazából a nyaraláskor történt meg a "csoda", mindig egymással foglalkoztak, együtt rohangáltak, még a Peti az Eszter mellett is aludt, pedig, ha anyu velünk van, akkor mindig vele akar aludni. Úgy látszik tényleg igaz, hogy csak az első közös 2 év nehéz (aztán persze később más jellegű nehézségesk lesznek Kép).

Lehet, hogy amiatt, hogy megfáztak, kis esetlenek voltak, sokkal türelmesebb vagyok velük. És így "jobb" anyának érzem magam. A párom szerint az is belejátszhat, hogy most tudatosul bennem, hogy nemsokára megszűnik az itthonlét, és a hátralévő napokat megpróbálom nyugisan megélni.

Jó költést Kép.

Sziasztok,
Kriszta


Sziasztok,

akkor jó, örülök. Eddig úgy képzeltem, hogy egy hároméves ovisnak már illik tudnia legalábbis a bugyit, nacit fel- meg levennie. Azért aggódozom, mert ugye Eszti még elég kicsi, (mármint a többi ovit kezdő gyerekhez képest) de ezek szerint talán nem annyira. Kép Azért persze jobb lenne, ha ez menne egyedül, mert akkor önállóan mehetne pisilni, kakilni, nem kellene segítséget kérnie. És sajnos elég sokan lesznek, több mint 20 gyerek egy csoportban, és csak 1 ovónéni, aki nem biztos, hogy tud egyből ugrani, hogy segítsen, pedig Eszti még nem tudja túl sokáig tartani a pisit. Kép Persze még van pár hét, addig is gyakorolunk. Ja és persze a popsi-törlés se nagyon megy. Magától sose jut eszébe, pedig ott van a bili mellett a papír, ha meg szólok, akkor azért töröl rajta egyet, de az messze van az elégségestől. Pisinél persze ez nem annyira érdekes, de a kaki már problémásabb.

Kriszta, a fogmosás nálunk is úgy zajlik, hogy én megmosom a fogát, aztán ő sikál az első kettőn párat, de többnyire inkább csak lenyalogatja a fogkrémet. Ha otthon megmosod a fogát, akkor az szerintem bőven elég. Egyébként irigyellek, hogy Peti ilyen hosszasan eljátszik egyedül. Nálunk ez még elérhetetlen messzeségűnek látszik. A nap minden percében ott lóg a gyerek a nyakamon, és 5 percnél hosszasabban nem hajlandó elleni nélkülem. Mostanában már néha úgy érzem megőrülök tőle... Kép És ez az érzés sokat nyom a latban az ovi melletti döntéshozatalban. Pedig pont ezért valószínű, hogy még nem oviérett. Kép Kép
Kriszta jobbulást a kicsiknek!

Boncsi, ha korábban már sikerült néha felöltöznie, akkor az biztos menni fog. Főleg ha még gyakoroltok addig is.

Nektek mennyi idősek az ovit kezdő gyerekeitek? Peti és Tündi? Úgy értem hanyadik haviak? Mert ebben a korban még két-három hónap is nagyon nagy idő. Ha Eszti csak jövőre menne oviba, - ahogy hivatalosan mehetne, merthogy januári-, akkor ő már majdnem 4 éves lenne az ovikezdéskor.

Eniko, a lányommal kb. egy hónapja kezdtük a bilizést. Mostanra már éjjel-nappal pelustalan. Balesetek még vannak, pl. ma reggel is; fekszik mellettem az ágyon, cicizik, és közben látom, hogy elkezdi félkézzel lehuzigálni magáról a pizsamát. Kérdem: pisilni kell? Még mindig a cicivel a szájában bólogat. Odanyúlok a pizsihez, de addigra már minden vizes volt.

Yoan
 
 


Sziasztok!

Enikő! Mi is folyton verekedtünk a húgommal, jobban mondva én ütöttem őt, mert direkt szekált, élvezte, ha idegesíthet, persze jókat röhögött verés közben, amivel aztán még jobban felidegesített.Kép
Igazából nem tudom, mi változtathat a helyzeten, talán majd idővel elmarad. Mindegy.
Falra rajzolás nálunk is ment, nálunk leginkább az a gond, hogy Balu unalmában(vagy hülyeségből) szedi lefelé a tapétát, mint a bolond kutyák. Úgyhogy elég érdekesen néz ki az előszoba(szerencsére csak abban az egy helyiségben). De nem tudjuk leszoktatni róla(időnként rájön, szerencsére nem mindennapos).

Kriszta! Az jó, hogy Eszti így megvédi magát, sajnos Balu még csak néz, mint a moziban, hogy most mi történt, ha kap egyet. A férjednek meg valószínűleg igaza van abban, hogy miért vagy türelmesebb a lurkókkal. Én most eléggé semmilyen vagyok, úgy értem olyan átlagos, semmi különös.
Randit megbeszéljük? Vagy még korai?
Hogy vannak a gyerekek? Peti tök aranyos lehet, ahogy porszívózza az orrát!Kép Nálunk sajnos harc van, Tündi meg már inkább kifújja, mert neki lehetetlen porszívózni. Elég ügyesen megtanulta fújni.

Yoan! A popsitörlés miatt ne aggódj, az nálunk sem megy, meg nem is erőltetem, áll.5 éves korig még nem tudnak önállóan feneket törölni. Pisi után sem igazi, annál is segítenem kell. Egyébként májusi a lány, fogmosásnál is néha segítek, de már nagyjából önállóan megy, sőt, ő szokott figyelmeztetni rá.(ennek ellenére sajnos most kellett tömni az egyik rágófogátKép)
Még cicizik a lányod? Az tök jó.Kép Tündi 8 hónapig szopizott, Balu sajnos csak 5,5.
Szóval, szerintem mindenképp jót fog tenni nekik az ovi, a közösség.
Nálunk az a legfontosabb, hogy megtanulja, hogy nem ő áll mindig a középpontban, mások is ugyanolyan fontosak, és hogy egy kicsit lefoglalja magát, mert az itthoni folytonos tv és szgép már az agyamra megy, és elég keveset játszik mellette, nagyon sok az unatkozás. És hát igencsak elszaladtak a lovak vele, nem igazán tudja, hol a határ, bár gondolom ez valamennyire a korral jár, de anyósom nagyon sokat rontott rajta(ezt most inkább nem ecsetelném).

Most be kell fejeznem.
Sziasztok!
Boncsi
 
 


Sziasztok!

Yoan,
nálunk a Peti kb. 4-5 hónapos volt, amikor hetente 3x visszamentem dolgozni (végülis nem is munka volt, hanem kikapcsolódás Kép), és ez így volt 1,5 éves koráig, akkor az Eszterrel 3 hónapos várandós voltam. Az anyu vigyázott a Petire, úgyhogy a fiam elég hamar megszokta, hogy nem mindig vagyunk együtt. A lányommal más a helyzet, ő féléves koráig kizárólag anyatejet kapott - még forralt vizet sem -, így addig mindig együtt voltunk, ő jobban ragaszkodik hozzám, én a bölcsitől tartok. (Most is itt ül/fekszik az ölemben és cicizik Kép.)

Boncsi,
nekem még nem hajlandó megtanulni orrot fújni, de így hogy kiporszízza az orrát már nem zavar. Lényeg, hogy hatékony legyen, és ne balhézzon.

Legkésőbb holnaputánig meg tudom mondani, hogy mikor jó.

Sziasztok,
Kriszta


Szia Kriszta!

Az a lényeg tényleg, hogy kitisztuljon a nózija. Nálunk a porszívótól menekülnek, úgyhogy Balut is minél előbb meg kell majd tanítani.

Mennem kell, mert szétfő a krumplim.
Figyu, hétfő kivételével bármelyik nap jó lesz.

Boncsi
 
 


Szia Boncsi!

Hogy tanítod őket? Én próbáltam a Petinek magyarázni/mutatni, hogy mégis hogy kell, de csak felszívja a cuccot Kép. Eszter régen kis vaddisznó volt, felhúzta az orrát és fújtatott, talán neki gyorsabban fog összejönni az orrfújás Kép.

Nekem a holnap délután lenne jó, mert megyek az eü-könyvhöz a kötelezőkre, és a tüdőszűrés du. fél kettő körül kezdődik, utána tudnánk összefutni.

Remélem neked is jó lesz a holnap, mert utána szerdán már a gyerekek dolgait (törzslap, ruhák stb.) intézem. Eszter hétfőn kezdi a bölcsit, és a Petit is csak hétfőn viszem az oviba körül nézni, még mindig köhögnek, és nehogy megint megbetegedjenek (legalább eü-nyilatkozattal kezdjük a közösséget Kép). Kicsit balhéznak, mert a játszóteret most nem engedem, hétfőig max. a tanácsadáson találkoznak gyerekekkel. (Úgyis rögtön megbetegszenek, de legalább egészségesen kezdjék el.) Ezért most örülök a rossz időnek, ma már nem kellet magyarázkodnom,hogy miért kuksolunk itthon, csak hát szinte egész nap ment a tv Kép.

Később még visszanézek, remélem neked is jó a holnap.

Kriszta


Szia Kriszta!

Most úgy néz ki, hogy jó a holnap,ha gondolod, szűrés után csengess fel.Hová mész, a Szentmihályira? Ha végeztél, csengess be, ha adsz egy emilcímet, akkor elküldöm neked a címet. És aztán ha nem esik,akkor lemehetünk sétálni, vagy itthon is jó.
Tanításról annyit, hogy 5 percenként fújattam, és mindig azt mondtam, hogy jó mérgesen fújja. Aztán most már olyan jól tudja fújni, hogy minden csurom takonyKép

A többit meg majd megbeszéljük szóban.Kép

Szia
Boncsi
 
 


Szia Boncsi!

Az orrfújásost köszi. Igen a Szentmihályira megyek, utána a "programszervezést" rátok bízom Kép.

A cím: krisztag@citromail.hu

Szia
Kriszta


Sziasztok,
nekem sose volt semmilyen kulonleges orrszivom, csak a kis kezi szivo, ami sokmindenre nem jo, azt is kb. feleves koraig engedte hasznalni a fiam. Oszinten szolva nem is igazan hianyzott, meg ugy se, hogy majdnem egyeves koraig folyamatosan meg volt fazva es vagy be volt dugulva az orra, vagy folyt. Egyszeruen csak megtoroltuk, levegot meg a szajan keresztul is tud venni. Soha nem volt se ful, se arcureggyulladasa, pedig egyebkent minden mast elkap. Mi annyit szoktunk csinalni ha este nagyon nem kap levegot, hogy egy picit megemeljuk az agyat, hogy a feje magasabban legyen, es a mentolos dolgokat hasznalom(egyebkent a doki parasitot javasolt, de en sok valtozast nem lattam azzal, nem nagyon hasznaltam). Csak azert irom, mert szerintem a porszivos dolog felesleges, legalabbis ha a gyerek nagyon utalja, persze egyebkent biztos jo neki (bar sajat tapasztalatom, hogy ha meg vagyok fazva nem tisztul ki az orrom, akarhogy fujom). Egyebkent hamar elkezdte fujni az orrat magatol, de inkabb csak imitaljha, sokminden nem jon.
A ferjem egyebkent meg nem hallott a porszivos dologrol, es igazan el se hiszi, hogy valaki ilyesmit hasznalKép, es itt nagyon nem lehet kapni, max. internetrol tudnam megrendelni.
Eniko

[url=http://www.nagyonbaba.hu]Kép[/
 


Szia Enikő!

Porszívózni akkor jó, ha előtte az orrcsepp jól fellazítja. Egyébként Tündi akkor hatalmas adag taknyot képes kifújni az orrán. Egyébként Balunak már annyira nem erőltetem a szívást, mert eléggé fél tőle, szegény már mindig menekül, és hál'Istennek még neki sem gyulladt be emiatt semmije. Azért alvás előtt le szoktam neki szívni, mert tapasztalataim szerint sokkal jobban alszik utána. Na mindegy, erről ennyit.

Egyébként hogy vagytok?


Szia Kriszta!

Örülök, hogy sikerült találkoznunk. Szért nem haragszol, hogy a sétára kihívtam Zsuzsit is? Este gondolkodtam, hogy talán nem illett volna.
Tündi rendesen lökte neked a dumát. Nagyon tud ismerkedni, ha szimpatikus neki valaki. Tök fura, hogy azért már egy csomó mindent tudtunk egymásról, de azért mégis idegenek voltunk, nem?Kép
Most este megígérte, hogy nem fog éjjel kijönni, majd csak reggel. Hát majd kíváncsi leszek.Kép Szerintem menetrendszerint majd megjelenik. Na mindegy.
Még átmentünk a mamáékhoz érte, vmikor hnegyed 9-kor értünk haza. Már csak átöltöztünk pizsibe, aztán kakaó és alvás. Majd holnap fürdünk. Így is fáradtak voltak. Képzeld, péntek estére bevállalta a mama, hogy ott aludhat, és szombaton elviszi kirándulni. Csak mondtam neki, hogy azért 3-4 felé jó lenne, ha hazaszolgáltatnák, mert jön a Samchee, akivel ugye szintén itt ismerkedtem meg, és ugye családostul jönnek nyaralásból hazafelé és itt lesz az 5 éves kislánya is, érdekes lenne, ha Tündi nem lenne itthon.(hú, de hosszú mondat lettKép)

Na, úgy látszik szófosásom van, most inkább befejezem, majd megvárom a válaszotokat, aztán írok megintKép

Sziasztok!
Boncsi
 
 


Sziasztok!

Enikő,
a Peti 1,5 hónapos volt, amikor megfázott és a kézit használtuk. Este 3x hányt (középső sugár!), telefon dokinak, irány Bethesda. Ott is hányt, és kiderült, hogy a sok lenyelt taknyot hányta ki (szinte folyamatosan Kép). Én sem akartam a porszívót használni ("leszívja a gyerek agyát is" Kép), de be kellett látnom, hogy használ, és ő is jobban érzi magát. Ráadásul nekem 18 éves korom óta rendszeresen van homlok- ill. arcüreggyulladásom Kép. Ezt egy gyógyhatású orrspay-vel rendben lehet tartani, de a gyerekeknél nagyon vigyázok. (Meggyőződésem, hogy most is azért voltak betegek, mert a költözéskor kidobtuk az orrszívót - nyáron úgysem kell Kép -, és csak 2 nap múlva kezdtük nekik szívni. Röhej, de megfigyeltem, ha rögtön szipogás után "nekik esünk", másnapra semmi bajuk.) És tényleg viszonylag tisztább nózival könnyebben alszanak.
Egyébként nem vagyok gyógyszermániás, 3-4 napig lázat kell "produkálniuk", hogy meglátogassuk a dokit, és ő is csak akkor ír fel gyógyszert, ha nagyon muszáj. És a Peti már nevetve szívja az orrát (persze ő rakhatja össze, és ő kapcsolja be a porszívót), úgyhogy utánzós Eszterem is hamarosan megbékél vele Kép.

Boncsi,
én is örülök, hogy sikerült összehozni egy találkozót. Tényleg fura volt, hogy ismerjük egymást meg nem is. De én nagyon jól éreztem magam (remélem te is), és hát a gyermekeid is tüneményesek. Apának meséltem miket csinál már a Tündi, csak ámult-bámult. (Amikor a Petinek meséltem, hogy Tündi már szűkítő nélkül pisil, azt mondta, hogy beleesik a wc-be, és az anyukája búvárruhát vesz fel, és bemászik a wc-be, hogy kihozza a beleesett Tündit Kép.) Képzelőerő az van... Baluka is nagyon édi kis csibész Kép. Gratulálok hozzájuk Kép.

Reggeli fürdést mi is csináltunk már jónéhányszor, amikor este hoztak minket haza, és mindkettő félkómás volt.

Ha a mama mindkettőt bevállalta, akkor nagyon-nagyon irígy leszek Kép, nekem a Petit viszik el vonatozni/hajózni, de estére visszahozzák.

Zsuzsi nagyon aranyos, emiatt egy pillanatig se fájjon a fejed Kép.

Remélem Tündi átaludta az éjszakát, és jó szórakozást a családi talihoz (biztos otthon lesz addigra a Tündi).

Na, megyünk a manókkal eü-nyilatkozatért, hétfőn bölcsi... Úristen!

Sziasztok,
Kriszta


Sziasztok Lanyok,
ne ertsetek felre, nekem semmi bajom a porszivossal, sot tutira hasznaltam volna, ha otthon vagyok, csak mivel itt senki nem hasznalja ezert nem, es idovel belattam nincs is szuksegem ra. Arrol nem is szolva ha a gyerek maganak csinalja az nagyon jo, akkor persze miert ne, csak noverem lanya ugy orditott miatta allandoan mintha olni keszulnek, szoval ebben az esetben en nem eroltetnem (mikor mar nagyobb volt, meg baba koraban hagyta).
A kisfiam ketszer pisilt vegre a WC-be, igaz egy kis trukkel, de legalabb pisilt. Raultettem aztan nem nagyon akart maradni, gondoltam adok neki egy kicsi vizet poharbol annak mindig orul, csak foleg mostanaban direct le is onti magat, aztan ahogy vegigfolyt rajta a viz valahogy meghozta az ingert es pisiltKép, sajnos ez igy meg nem tudatos, de majd idovel. Egyebkent a meztelenkedest egyenlore abbahagytuk, most ha magatol raakar ulnia WCre akkor megy.

Boncsi,
Sam merre ment nyaralni, mert gondolom jol kifogta a rossz idotKép, remelem azert jol ereztek magukat.
Eniko

[url=http://www.nagyonbaba.hu]Kép[/
 

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet: