Új privát üzeneted érkezett!

HELLO, EZEKET IRTAM FENTEBB:

A középkorban a Salataboglarka (Ranunculus ficaria) ihlették a növény nevét: Aranyérgyökér.Igen erös összehuzo hatasa révén kivalo szer az aranyér kezelésére. (Allitolag...)
Hozzavalok:
75 gr salataboglarka-levél
500 ml napraforgoolaj
25 gr méhviasz
25 gr vizmentes lanolin
Jot tesz allitolag a csodamogyoro-parlat is, amiröl fogggalmam nincs, micsoda.
Sziasztok!
Nekem ugyan nincs aranyerem (egyenlöre?), viszont van 1 közeli csaladtagomnak, aki 2fajta krémet is hasznal, ami ugyan nem szünteti meg, de valamennyire elviselhetöbbé teszi a panaszokat... SEDORRHOIDE & PHLEBOCREME.Gyulladascsökkentö & fajdalomcsillapito hatasuak.Mind2 francia gyartmany. Jobbulast!!!Kép

Gyogyulast!!!KépKépKép

A SEDORRHOIDE kup egyébként. Sok sikert..."..."
Vendég
 


Sziasztok!
Kérlek segítsetek!
Nekem most megin elöjött az aranyerem,37 hetes terhes vagyok.Tudtok valami kenöcsöt,ami használ az aranyeremre de nem árt a terheségemnek?Már kipróbáltam patikai kupot és Reparon kenöcsöt,de nem használ semmit!:0(
Elöre is köszönöm a segítségeteket!
 
 


Helló Ani!
Úgy tudom, hogy a Sperti nevű kúp csodákra képes, főleg ha az akció előtt kicsit lehűtöd még hűsít is. Kismamiknak nagyon oké. Úgy emlékszem 12 db van 1 dobozban, és olyan 1200-be kerül. Vény nélkül kapható a patikákban, állítólag a dm-ben is.
Jobbulást! Detti
Detti
 

 
 

Detti!
Nagyon köszönöm a tanácsot!
Ani
 
 


Sziasztok!
Na szóval!
Vettem Sperti kenöcsöt,mert kúp nem volt és az lenne a kérdésem,hogy a végbélbe is kell belöle nyomni?Van hozzá tájékoztató,de nem írja.Ja csak azért kérdezem mert a dobozában van egy aplikátor.

Elöre is köszi a segítséget!

Ani
 
 


Ani!
Lehet persze! Sőt érdemes is!

Titati
 
 


Sziasztok!
Én 30 hetes terhes vagyok, kb 2 hónapja jött ki az aranyerem, ami már előtte kétszer kijött életemben. Még soha nem vérzett. koppkopp
Amit én ajánlok: a sokak által emlegetett Sperti krém. Én most azt használom és tünetmentes vagyok. A másik: a patikákban lehet kapni dr. Erős élelmi rostforrás nevű csodakészítményt, ami olyan majdnem, mint a csoki. Csupa rost. Mióta napi kettőt bekapok, azóta napi kétszer... :-))Azt viszont én sem tudom, mi lesz szülés közben és után... :-(
Vera
 


Sziasztok!
Vera!Nekem olyan szinten kijött az aranyerem,hogy vissza sem megy:0(Elmentem az orvosomhoz és irt fel egy detralex nevű tabletát,ami nagyon jó.Iszonyatosan fájt,nem tudtam se ülni se feküdni,ez a gyogyszer 90%-ig elmulasztotta a fájdalmam.Még két és fél hetem van a szülésig,utána pedig megmütettem,mert nagyon rosz,hogy kiáll a végbélből egy 2 cm-es valami.Ezmellett használom én is a Sperti kenöcsöt és kúpot,hátha használ valamit.Valószinű gyulladásban van,mert egy nap alatt olyan szinten elkezdet fájni,hogy azt hittem meghalok.
Ez a dr.Erős élelmi rostforrás hashajtó?
Hiába eszek gyümit ,ugyanugy kemény a székletem?
Tudtok ajánlani valamit,ami használ is?Van Glicerin kúpom,azt lehet terheség alatt használni?Nincs ráírva:0(

Mindenkinek jobbulást!

Ani
 
 


Sziasztok!
En ugyan nem vagyok pocakos, es azt hiszem nem is leszek mostanaban, de azert ha meghallgattok talan tudok egykét tanácsot adni. Bár legtöbbjét ti már leírtátok itt, mert én is épp csak azért nem haltam bele ebbe a (a jelzőket most kihagynám  ) aranyérbe, hogy olvastam itt a tanácsaitokat. (a dokim meg pont szabin volt)
Én csak 22 múltam de 1,5 hónapja elkezdtem azt a rémes fájdalmat érezni, a wcn ülve még a felsőm is átázott, annyira fájt, folyt rólam a víz, majdnem úgy ájultam le a wcről. Na de. használtam (használom) én is azokat amiket ajánlottatok, és mind nagyon hasznos volt: Sperti kúp+kenőcs, (DM) D-vel kezdődő kúp…(talán Demicort ?) …ez gyógyszertári, sajna a nevére nem emlékszem, de ott ajánlották, valamint Dr. Theiss sertészsírt tartalmazó körömvirágkrém…és VENORUTON kapszula. Minden alkalommal Nivea intim törlőkendő. Nem tudom melyik lehetett a legjobb, de a kapszulát, a kúpot és a kenőcsöt is nagyon tudtam díjazni.
Amikor kezdett enyhülni, akkor fedeztem fel egy port, az a neve, hogy Colon Cleans, ennek fő funkciója a béltisztitás, de ajánlják aranyérre is, külön, mert a székletet nem is tudom hogy fogalmazzak,de „puhábbá” teszi. Nem okoz hasmenést, (tapasztalatom szerint ha az embernek aranyere van, a hasmenés se jobb  ) És ha 1-2 nap után a hatás beindul, akkor akár napi többször is lehet produkálni, de tényleg úgy, hogy nem is éreztem semmit. Elég nagy kiszerelésben a Herbáriában vettem , 7ezer ft körül van, de tényleg tuti szupi a hatása. Az íze az nem valami Top 10es, de azért meg lehet inni. Egyébként úgy hat, hogy a belekben zselészerú anyaggá alakul át és ezáltal tisztítja a beleket.egy egész kúra végigcsinálása megfelel végülis egy beöntésnek. Csak kicsit kiméletesebb.
Ja és rá van irva, hogy indokolt és szükséges esetben terhesség és szoptatás alatt IS alkalmazható.
Remélem tudtam segíteni.
 


Valaki kérdezte a gyűrűzés részleteit.

Szóval nemcsak a kintről érezhető (kilógó) darabokra tesznek, hanem mindre, arra is, ami "csak" belül van. Először is elmegy az ember a proctologiára (Szabolcs u., csütörtök délután). Ott vár egy-két órát. Megvizsgálják, ehhez hasra kell feküdni egy spéci asztalon, kb. mint a nőgyógy vizsgálat, csak fordítva. Nem fáj jobban, mint ha felrakjuk a kúpot, pedig nekem állítólag ezalatt még rectoscopiát is csináltak. Lehet, hogy előtte helyileg érzéstelenítik.

Első alkalommal ennyi. Megmondják, hány gyűrű lesz, annyiszor kell visszajönni, mert egyszerre csak egyet lehet. Mindig hasra az asztalon, aztán matatnak valamit, de hát ugye nem látjuk, hogy mit, és pár perc alatt kész. Hol nem éreztem semmit, hol egy picikét kellemetlen volt.

Nekem három volt, mind után magam vezettem haza, de azt azért jobb kihagyni, mert jólesik kicsit feszengeni utána. Tulajdonképpen utána rosszabb, mint közben, de azt mondják is, hogy be kell venni egy Algopyrint (erre már hazafelé félúton szükség lehet, ne hagyjátok otthon). Azután már semmi gond nincs.

Végül is nekem az egészben a legkellemetlenebb a szervezés volt, hogy ki vigyázzon a gyerekekre csütörtökön délután kettőkor.

És a történelmi hűség kedvéért: nekem megint kijött. De lehet, hogy az extrém körülmények miatt, mert volt közben egy bélhurutom. De szerintem érdemes azért megcsináltatni.
 
 


Szia Ani! Ne haragudj, csak most olvastam, amit írtál. Remélem még egyben vagytok :-)) Nekem most annyira kijött, hogy már nekem is fáj. Asszem erre már nem lesz elég a Sperti :-((
A dr. Erős végülis természetes hashajtó, székletlazító. Próbáld ki, szülés után szerintem nagyobb mennyiségben lesz rá szükség, mint napi 2... Sok sikert a következő napokban! :-)))
Vera
 


Szia Vera!
Dehogy haragszom!
Még egyben vagyunk.Én már nem használom a Spertit,mert a nőgyogyászom írt fel Aurobin kenőcsöt és ez használ.A fájdalmaim enyhültek de sajna nem húzodik vissza,úgyhogy megműtettem mert nagyon zavar.Szerintem írasd fel ezt a kenőcsöt az orvosoddal,nem fogod megbánni.A hashajtóról köszi az infot,kiprobálom.

További kellemes Pocakosodást!

Ani
 
 


Kedves mindenki, én már régen szültem, de aranyérgyulladásban pl. profi vagyok.
Lehet, hogy tanácsolok olyanokat, amiktől a falra másztok, de azért megteszem.
Az aranyér: visszér. A végbél körüli érben pangani kezd a vér, ez okozza a panaszokat.
MIt lehet tenni?
Általában a szüléssel kapcsolatos aranyérproblémák megszűnnek a szülés után, de persze maga az aranyér bármikor visszatérhet.
Tapasztalatom szerint nem a nehéz széklet, hanem éppen az ellenkezője: a hasmenés tudja kiváltani, azaz az alhasi vérbőség. Tehát ha valaki aranyérre hajlamos, az lehetőleg ne egyen pl. csípős paprikát egyebeket, olyasmit amitől hasmenése lesz avagy kétszer csíp.
Az aranyér általában nem jön úgy mint egy villámcsapás, megelőzi egy kis kellemetlen viszketésérzés féle, legalábbis az ember érzi, hogy valami odalent nincsen rendben. Ilyenkor azonnal kezelni kell, nálam kezdeti stádiumban nagyon jól bevállt a Hemorid kenőcs.
Megelőzésképpen még azal is tisztában kell lenni, hogy a végbélnyílást mindig nagyon tisztán kell tartani. Ha van bidé akkor azzal, ha nincs, akkor a vécépaír után nagyon jó szolgálatot tesz pl a popsitörlő kendő használata.

De mit tegyünk, ha kijött és fáj???
Naponta ahányszor csak megengedhetjük magunknak, jó forró fürdő! A forró fürdőben pedig - ha már kellően felázott az a ronda gumó - egy erre a célra rendszeresített fogkefével jól meg kell dörzsölni! Az első mozdulat fájdalmas, de a következő kifejezetten jólesik!
És ha lehet, nyomjuk vissza! Jó mély lélegzet, aztán a gumót vissza a helyére, belülre! (Újra ki fog jönni, de ezt naponta többször is meg lehet ismételni...) A fürdő után pedig a kenőcsök. Az Aurobint (nagyon jó) naponta kétszer-háromszor lehet csak alkalmazni, mert prednisolon van benne, de a Hemoridot akárhányszor.

Az aranyér gyulladásnak akkor van vége, ha a vécépapír véres lesz. Ettől nem kell megijedni.

Olvastam a gyűrűs módszerről...
Sajnos nem mindig használ, mert előjöhet ugyanúgy utána.

(A kúpoknak az égvilágon semmi értelme, kúpot csak akkor kell alkalmazni, ha "idegentest érzés" van a végbélben, mert akkor a gumó belül van...)

Hát jobbulást mindenkinek mindenesetre.
 


sziasztok,
nekem a terhesség 36.hetében jött ki külsö aranyér(begyulladt visszér), a kezelésére a doki a következöt javasolta:
-pépes kaja,
-detralex tabletta 2x1 szülésig,
-napi 5-6 alkalommal langyos,hüvös vizes aranyér zuhanyoztatás (tusoló fejjel vagy bidé)
-gyulladás csökentésére jegelés (ha a jégkocka nagyon hideg bele kell csavarni gézbe...)minél többször ,annál jobb,
-állni,feküdni ,de semmiképpen nem ülni...
-aurobin kenöcs
Nekem a meleg vizes dolgok nem jöttek be mert az ér még jobban begyulladt tőle...
mindenkinek jobbulást:-)
gabi38
 


Sziasztok!

Én azt olvastam azt hiszem a Fittmama magazinban, hogy aranyérre nagyon jó az apróra vágott krumlpi napi többször.

Jobbulást mindenkinek.
 


Sziasztok!

Hallottatok a lézeres műtétről?
 
 


Sziasztok!

Én még ugyan nem szültem, és mostanában nem is nagyon fogok(előreláthatólag), de nekem is hasonlóak a problémáim. Bár még "csak" 19 éves vagyok, de nekem is kijutott belőle egy kis ízelítő. Pont ma voltam orvosnál. Szerencsére ma már csak egy (remélhetőleg) utolsó, vagy legalábbis egy időre utolsó megbeszélésen. Mostanában voltam tükrözésen, ahol megállapították, hogy van egy kisebb belső aranyerem. Az orvos nekem is azt tanácsolta, hogy ne egyek csípőset, mert attól valamiféle vérömleny keletkezik, ami nem normális dolog "azon" a részen. Nekem is Aurobin kenőcsöt írt fel, amit nem próbáltam még. Remélhetőleg használni fog. Egyébként most lehet, hogy nevetni fogtok, de egy ismerősöm, aki hasonló problémákkal küzd, ő disznózsírt ajánlott. És valóban használ. A lényeg, hogy mindig meg kell mosakodni nagywc-zés után, ha nem megoldható, akkor jó a popsitörlő is. Ezek az én eddigi tapasztalataim.

Mindenkinek jobbulást kívánok!

Vicus
 
 


Én a két terhességem alatt szenvedtem aranyérrel, a második szülésem után nagyon durva volt, még az orvos se akart hinni a szemének... Megpróbálta "visszatenni", ami kb. olyan volt, mint mégegy szülés, de inkább sokkal rosszabb. Lényeg a lényeg, kb. 3-4 hét alatt rendbejött, hála a Sperti kúpnak és kenőcsnek. Én már tényleg mindent kipróbáltam... Azóta egyébként nincs vele gondom. De ha megint teherbe esek? Akkor biztosan meg kell műtetnem. (Proktológus szakemberhez kell vele menni.)
 


Sziasztok!
Én 24 éves vagyok, és 16 hónapja szültem, de az első hat-hét hónap kegyetlen fájdalmakkal tarkított, "izgalmas" ülő-pozíciókat hozott, annyira fájt hogy még állni sem tudtam, és a hashajtó is csak ideiglenes megoldást hozott. Kipróbáltam nagyon sok mindent, míg végső elkeseredésemben az egészségügyis nagynénémhez fordultam, aki sikeresen meggyógyult már, és mellesleg 4 gyermek után...
A legjobb krém? REPARON, kúp és kenőcs formában. Ez VALÓBAN HASZNÁL, mert én is próbáltam már mentolosat, Spertit, és mindenféle csodaszert. A lényeg, hogy minden wc-zés után meg kell mosakodni, puha wc-papírt használni, minden wc-zés után használni kell a kenőcsöt, és este a kúpot is. Ezenfelül kezdetben valami enyhe hashajtó (pl Ferencz József gyógyvíz, ami borzasztó ízű de szabályozható a székelés általa), és napokon belül jelentkezik az eredmény! Próbáljátok ki, megéri!!!
Midenkinek mielőbbi és teljes gyógyulást kívánok!!!
 


Sziasztok!
Engem egyenlore szerencsere nem erint ez a problema mivel meg csak 7 hetes terhes vagyok,de egy jo ismerosomnek volt ilyen gondja es ot a telki korhazban teljesen kikezeltek.Haromszor kell menni 3x20 perc ,kellemetlen ,de nem fajdalmas kezelesre.Azt hiszem a honlapjukon is fent van egyebkent,ha gondoljatok nezzetek meg.
Remelem tudtam segiteni!
sziasztok
anita
 
 


Szia Anita!

Megneztem a Telki honlapjat, de nem sok dolog derul ki. Pl meg tudnad kerdezni baratnodtol az arat. Meg esetleg, h egesz konkretan mibol is all a kezeles. Es utana tudja-e csinalni az ember a megszokott dolgait, ill milyen idokozonkent kell menni a 3 alkalomra.

Biobaba
 
 


Sziasztok!

Nekem most elmulasztotta az Arnica montana C12 nevu homeopatias keszitmeny.

Biobaba
 
 


Szia Biobaba!
Neharagudj,hogy ilyen soka valaszolok,de eppen nyaralni vagyunk es eleg ritkan jutok gephez.Szoval a harom alkalom az az egymast koveto harom het.minden heten van egy kezeles a kezeles alkalmankent 20 vagy 25.000 ft.
Remelem segitettem egy keveset,bar mint latom mar nincs is ra szukseg.
szia
anita
 
 


Sziasztok!

Nekem is a szüléstől lett aranyerem, igen kellemetlen volt, se menni, se ülni nem tudtam. Ami nálam bevált, az az egyszerű jegelés, illetve a Körömvirág krém volt. Jegelni sajnos itthon már nem tudtam, a babám mindig "közbeszólt", viszont a krém csodát tett, jó szívvel ajánlom mindenkienk.

Jobbulást
Anda
 


Kedves Biobaba!

Jó tipp ez az arnica montana, nekem van is itthon, gátrepedésre, szülés utáni lemosásra kaptam és arra is jó volt. Az kérdezném, h. Te hogyan használtad, külsőleg, v. belsőleg?

Egyébként én még hajmeresztőbbet mondok: nekem a totális növényi alapú táplálkozás, vagyis a szigorú vegetárius étrend segített. Mindig elhagytam egy-egy gyanús táplálékot és itt kötöttem ki. Illetve az aloe vera rostos gél segített. Egyébként mésodszor kádban szültem és egyáltalán nem jött ki.
Jobbulást mindenkinek!
Zs.

Zsu

Zsuzska/2oo4.o1.o8. Petike/2oo5.11.o5. Panka/2oo8.o1.1o.
 
 


Nekem az elso babucival szules utan jott ki, de kb. 2 het utan el is mult. Nem fajt, semmi.
Most ugy masfel honapja ujfent elobukkant, a 7ik honapban. Aztan dec. vegen el kezdett fajni, 3-ik nap mar minden bajom volt. Miutan a patikaban kifejtettek, hogy terhesen nem ajanlott egyik keszitmeny sem (kosszepen), hazamentem es anyum gyogynovenyes konyveiben kutakodtam. A kamillat talaltam olyannak, ami meg volt is otthon, es hasznalt is.
Tehat langyos vizzel megmosni, aztan kamillateaval lemostam, majd kamillas kremmel kenegettem. Es lass csodat, masnap mar sokkal jobb volt. Es mukodik azota is. Az aranyer megvan meg (szulesig is meg 1 honap...), de mar nem akkora, mint volt, nagyjabol vissza is huzodik, es nem faj! szoval nekem ez bevalt, szerintem erdemes megprobalni.
JobbulastKép
 
 


„Muzsikával az újszülöttekért!”


Különleges eseménynek, a Gólyahír Egyesület javára szervezett gálakoncertnek ad helyszínt hamarosan a Magyar Állami Operaház Jókai utcai különterme!
Valóban különleges koncert ígérkezik ez estére, ami így is van rendjén: a segítendő cél sem hétköznapi!

A Magyar Állami Operaház művészei - jelenlegi és volt énekkari művészek, korrepetitorok - a Gólyahír Egyesület nemes és önzetlen tevékenységének segítésére muzsikálnak majd ez alkalommal!
A koncert fővédnöke Medveczky Ádám, a Magyar Állami Operaház karmestere.

A Gólyahír Egyesület a nem kívántként születendő újszülöttek életben maradásához és családba kerüléséhez nyújt segítséget.
Válsághelyzetbe került várandós anyák fordulnak hozzájuk, ezért egy ingyen hívható krízisvonalat működtetnek, mely Magyarország területéről az év minden napján reggel 6-tól este 22 óráig ingyen hívható.
Megyénként egy mobiltelefonos karitatív munkatárs végez szolgálatot, mely önfeláldozó munka nélkül megannyi sorsára hagyott várandós anya és születendő gyermek sorsa maradna továbbra is kilátástalan.
Fennállásuk óta végzet munkájuk eredményességéről legékesebben a tények beszélnek…

Az elmúlt öt év alatt:
- 234 anyát sikerült elhelyezniük anyaotthonban, hogy fedél legyen a fejük felett
- 311 esetben gondoskodtak kelengyéről a rászoruló újszülöttek számára

A Gólyahír Egyesület által gondoskodásba vett terhességek közül:

- 112 gyermeket előzetes örökbeadási szándékának megváltoztatásával végül
saját családja vállalt
- 220 újszülött alig egy hetesen örökbefogadó családokhoz kerülhetett
- 620 házaspárt világosítottak fel az örökbefogadással kapcsolatban.
- 39 családi találkozót szerveztek örökbefogadó családoknak Budapesten, Tatabányán, Veszprémben, Százhalombattán és Székesfehérváron
- 3 konferenciát is tartottak a nyílt örökbefogadásról szakemberek számára
- folyamatosan biztosítanak ellátást és szállást a krízishelyzetbe került várandósoknak
- 2004-ben könyvük jelent meg GÓLYAMESÉK címmel
- Az újságokban, rádiókban, televíziókban, 5 év alatt 145-ször esett szó munkájukról
Sajnos azonban az állami támogatás megvonása miatt mostanában igen nehéz anyagi körülmények között kénytelenek küzdeni pártfogásukba vett várandósaik és aprócska újszülöttjeik sorsáért…
A 2006. február 6-án, 17 órától tartandó jótékonysági operagála teljes bevétele ezen nemes tevékenység támogatására kerül majd felajánlásra!
Az este műsoráról Töreky Katalin, a koncert szervezője mesélt nekünk:

„A gálakoncert műsorának összeállításakor fontosnak tartottuk, hogy minden kedves megjelent számára emlékezetes pillanatokat jelentsen majd ez a korafebruári hétfő este!
Választásunk végül az operairodalom négy remekművére:
- Mozart: A varázsfuvola,
- Rossini: A sevillai borbély,
- Bizet: Carmen és
- J. Strauss: A denevér című művére esett.

Az opera műfaját jól ismerők bizonyára örömmel hallgatják majd e méltán népszerű művek felejthetetlen pillanatait, az operai dallamokkal ismerkedők pedig olyan ízelítőt kaphatnak, mely reményeink szerint kedvcsináló lehet az opera műfajának mélyebb megismeréséhez!
A koncert sikere a népszerű dallamokon túl természetesen az előadóművészeken is múlik.
Személyes érintettségem okán külön figyelemmel igyekeztem az operakórus olyan tehetséges művészeit - énekeseket, korrepetitorokat - megnyerni ez estére, akik személye már önmagában is garancia, hogy színvonalas és szórakoztató koncertnek lehessünk majd részesei!”


A Jótékonysági operagála időpontja tehát: 2006. február 6. (hétfő) - 17 óra.
Helyszíne a Magyar Állami Operaház Jókai utcai különterme - Bp. VI. ker., Jókai u. 4. (az Oktogontól 1 percre!)
Jegyek 2006. január 9-től kezdve válthatók a Magyar Állami Operaház jegypénztáraiban és szervezési osztályán (Bp. VI. ker., Andrássy út 22.), valamint beszerezhetők a Gólyahír Egyesület segítségével (tel. 06-30-529-8329, bankszámlaszám: 64800073-10705005).

Szívből reméljük, e nemes cél érdekében sokak döntenek majd úgy, hogy részesei kívánnak lenni a remek szórakozást ígérő koncertnek, és adomány-tartalmú jegyeik megvásárlásával - melyek ára 1400 Ft - segítik a Gólyahír Egyesület munkáját!

KépKép
KépKép
 


Na! Január óta senkinek nem volt aranyere????? :lol: :lol: :lol:
Hát nekem igen!!!! :cry:
Volt már korábban is, sajnos családi örökség!
Két éve 4 hétig voltam vele táppénzen, már meg akarták műteni, de egy sebész(!!!!) felírt vmi csodakúpot, ami 1 hét alatt rendbetette!!!! De azt terhesség alatt nem lehet alkalmazni, mert rengeteg szteroid és érösszehúzó van benne!!!! :cry:
Most a terhességem elejétől jelentkezett, pedig nincs problémám a rendszerességgel (napi 2X győzedelmeskedem, és az állaga is normális. A párom a heti 2-jével csak irigykedik! :lol: :lol: :lol: )
Természetesen mindenre az van írva, h. terhesség alatt nem alkalmazható (kiv. Sperti ill. Reparon, de ezek nálam sajnos nem értek semmit!)!!!!! :evil:
Óvatos Aurobinhasználattal kordában tartottam egy ideig, azonban a gyümölcsszezon beköszöntével a refluxom miatti napi fél liter tej sajnos kellemetlen következményeket eredményezett.
(Én is bizonyíthatom, h. nem csak a szorulás okoz aranyeret!!!!!)
Plussz éppen sokat kellett mászkálnom és állnom, úgyhogy piszkosul bethrombotizált (kialakult benne egy vérrög és ilyenkor őrületesen tud fájni! :evil: ).
Kivettem egy napot feküdni és amikor éppen tudtam ülni, akkor kutattam a neten a megoldás után!
Nagy nehezen megtaláltam a Detralex nevű filmtablettát!
Rohadt drága (5000 Ft/60db), de csodákra képes!!!!
3 nap alatt rendbehozott (3X2/nap 4 napig, majd 2X2/nap 3 napig a kezdő adag!), elmúlt a gyulladás és teljesen visszahúzódott az aranyerem!!!!
Azóta nem szedem folyamatosan, mert ahhoz kissé drága lenne (2X1/nap !), de amint érzem a kezdőtüneteket (viszketés, bizsergés) v. elkap a fo..ás, azonnal beszedek 2X2-t! Ez megállítja az aranyér kialakulását!
Meg az is ha WC után váltott, hideg-meleg vízzel lemosod a célterületet! Hogy mit kensz rá a kiszáradás elkerülése érdekében, az szerintem mindegy (még akár a disznózsír is jó lehet :lol: )
Én még annyit tettem a gyógyulás érdekében, h. éjszakára a fenekem alá tettem egy szélesebb lapos párnát, ezzel javítva a vénás visszaáramlást! Én tudtam így aludni! Csökkenti a lüktetést is!!!!
Nálam ez vált be!!!!
 


Sziasztok!

Tudom,nem írt monstanában senki,de ha esetleg ide talál valaki,annak.Terhesség idejére aranyérre kapható ha jól emlékszem sperti nevezetű kúpot és krémet.Nagyon jó,nekem ez vált be szülés után.

Igaz nem olcsó de megéri..

Tündi


Sziasztok!

Nagyon jó az aloes zöld krém kúpnak megcsinálva.

moni0511@freemail.hu
 


Sziasztok!

Ugyan már rég írtatok, csak most olvasgattam. Én még nem szültem, de aranyerem már volt, igaz, hogy nagyon pici, és pár hét alatt elmúlt. Nekem a Venoruton krém használt. Mivel valaki írta, hogy a Venoruton tablettát, terhesen is lehet szedni, gondolom a krémet is lehet használni. Azért érdemes megkérdezni előtte a gyógyszerészt.
 
 


Nekem többször volt már gyulladt aranyerem, az ám a móka kacagás. Két dolog segít: a Mastu S kenőcs és az Aurobin kenőcs, a többi papperlapapp.

És használ a gyakori meleg fürdő is. Wc papír helyett pedig olajos baba popsitörlő.

Üdv: eszterlánc


Sziasztok!

Én most 21 hetes várandós vagyok, de újra kijött az aranyerem, amit még az előző terhesség alatt "szereztem". Akkor csak a végén jött ki, de most úgy néz ki, még 19 hetet kell kibírnom, mert a terhesség alatt nem nagyon javul a dolog. Ami eddig bevált: Detralex tabletta, jegelés, a kúpok és krémek nekem semmit sem értek, sőt, némelyiktől annyira viszketett az érintett terület, hogy majd meghaltam...
Én úgy tudtam, nem lehet terhesen Aurobint alkalmazni, de most annyian írtátok, hogy én is fogom, mert a 2 terhesség között nagyon jó volt az is.

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!

Nekem először tisztáznom kell, hogy amit "begyűjtöttem", az aranyér-e.

Kb olyan mint egy zöldborsó (kissé nyújtott alakú) nagyságú, kiálló bőrdarab......még nem volt ilyenem soha.

A lényeg, hogy nekem igazándiból soha nem volt gondom a wc-vel, sőt, nagyon sokszor van hasmenésem is. Illetve most a terhesség vége felé már annyira nem, de az elején kibírhatatlan volt. Tehát én is tanusíthatom, nemcsak a szorulás hozza ki, ha ez aranyér.
Nem fáj, egyenlőre semmi panasz, de azért jó volna kezelni.
A kérdésem, hogy a nőgyógyász meg tudja állapítani, hogy mi ez, és felír rá valamit, vagy külön kell szaladgálni más dokikhoz?

Érdekes, mert volt már, hogy iszonyúan fájt, de nem volt semmi külső tünetem, akkor a patikus MASTUT adott, és nagyon hatásosnak bizonyult. MAradt is még, de mivel a doboza nincs meg, nem tudom, hogy terhesen lehet-e használni?

Zsó

KépKép
KépKép
 
 


Vera írta:Sziasztok!
Én 30 hetes terhes vagyok, kb 2 hónapja jött ki az aranyerem, ami már előtte kétszer kijött életemben. Még soha nem vérzett. koppkopp
Amit én ajánlok: a sokak által emlegetett Sperti krém. Én most azt használom és tünetmentes vagyok. A másik: a patikákban lehet kapni dr. Erős élelmi rostforrás nevű csodakészítményt, ami olyan majdnem, mint a csoki. Csupa rost. Mióta napi kettőt bekapok, azóta napi kétszer... :-))Azt viszont én sem tudom, mi lesz szülés közben és után... :-(


Szia!Azt szeretnmém megtudni, milyen patikában lehet kapni ezt a dr.Erős élelmi rostot, mert én felhívtam 6 patikát és egyben sem hallottak róla!Ki szeretném próbálni, de nem tudom hol kereshetném még!Kérlek segíts!
 


Sziasztok!
Nekem az előző terhességemnél lett aranyerem. Nagyon fájt, már ülni sem tudtam, gyógyszert viszont nem voltam hajlandó felíratni. Egy nap eszembe jutott, hogy a vietnami kenőcsről (nem tudom mi a neve, olyan kicsi piros dobozban van, mentolos és minden kínai boltban kapható) úgy tartják mindenre jó. Szóval kipróbáltam... először nagyon hűvös volt, sőt csípett is egy kicsit, de már másnapra csodát tett. Azóta sem voltak többet " aranyos" gondjaim.
Anna
 


Kedves Lányok!

A Babanet szerkesztősége szeretettel várja a Látogatók történeteit a gyerekvárásról, családtervezésről, gyereknevelésről, szülésről, egészségügyről, családról, óvodáról, iskoláról, munkáról. Ha van olyan történeted, amely kacagtató vagy megható, megindító, elgondolkoztató vagy felháborító, esetleg reményt vagy megoldást adhat másoknak, ne habozzatok, hanem ragadjatok billentyűzetet és a kész írást küldjétek ide: szerkeszto@babanet.hu.

A történetek bekerülnek a Babanet Te Történeted rovatába, illetve a főoldalon is láthatók lesznek.

Üdv:

Dia
dia
Budapest
 
 
 


Szia!

Végül mi segített? Nekem amik bejöttek az az aloe verás spray és ne röhögjetek az ajakápoló a reparon is jó de ezek jobbak és amire nagyon oda kell figyelni az hogy mit eszik az ember, nálunk mindig van otthon szilvalekvár és szedem folyamatosan a protexint mert félek a szorulástól.

Andi
 


Sziasztok!

Az aranyér borzasztó mind a terhesség alatt, mind a szülés után. Ráadásul, ha nincs rendesen kezelve, állandósul és egész életre szóló problémát jelent.

Nekem az első szülés után okozott hatalmas gondot, a kenőcsök, kúpok semmit nem használtak és ráadásul rettegtem, hogy káros hatással lehetnek a babára. Most a második gyermekemmel vagyok terhes (24 hét) és már most jelentkeztek a tünetek.

Szerencsére most felfedeztem egy új módszert: Hemor*Rite, ez krioterápián alapul, semmiféle hatóanyagot nem tartalmaz, egy műanyag eszköz, amit le kell fagyasztani és úgy fejti ki a hatását. Nekem nagyon bevált, azonnal elmúlt a fájdalom és visszahúzódott az amúgy elég komoly aranyerem. Folyamatosan használom, hogy ne újuljon ki, eddig sikeresen.

Csak ajánlani tudom, főleg azoknak, akik nagyon féltik mindentől a magzatukat, ugyanakkor hatékony megoldást keresnek.
 
 


Sziasztok!

Talán olvas még valaki itt engem most... nekem új az aranyér, és úgy néz ki, belső aranyérrel van dolgom/gondom :(
A kérdésem, a Sperti kúp jó lehet erre? Ezt ajánlották ma a patikában nekem.. Szúró, bökő, viszkető érzés, hol beljebb, hol a kijjebb... rossz, kellemetlen, fájdalmas... nem vérzik.. 

Írjatok légyszi ha van ilyenben tapasztalatotok! Köszönöm előre is!

Üdv.
Timi
 
 


Sziasztok!

Megosztom a tapasztalatom, hátha segít valakinek:

33 hetes kismama vagyok. A vaspótlás okozta szélrekedés miatt kijött az aranyerem ( 40 éves vagyok, van már 2 gyerekem, sosem volt eddig).
Fájdalmas csomó a végbélnyílásban, nem tudtam ülni, járni sem. Pisilés közben is feszítő, fájó érzés ott a dudornál.

2 nap alatt kijöttem belőle!
Gyógymód:
az orvosommal egyeztetve:

2 óránként meleg kamilla ülő fürdő, aztán Lidocain kenőccsel bekenem adudort, ami érzéstelenít, aztán Sperti kenőccsel visszanyomom a dudort, aztán mehet utána a Sperti kúp.
Plusz Detralex tabletta 2*1.

Most 2 nap után már csak nagyon kicsit fáj, újra tudok dolgozni. A Detralexet szedem egy hétig még, illetve nap közben többször kenegetem sperti kenőccsel, illetve még esténként ülőfürdő+kúp.

picibaba.hu vonalzó
akisz
Bp
 
 


Sziasztok! Nekem a két terhesség között bevállt a detraley,de most nem engedi a nőgyógyász! A sperivel probálkozom,de a 39. héten már ez sem használ, veszek megint aloé homeo bogyót kiegészítésnek. Az elejétől az szinten tartotta. Félek a szüléstől, beöntéstől,mert olyan a hátsóm,mint a bazsarózsa... :-(
lilla981
Kunhegyes
 
 


@ani24:


Szia!

Spertit Glicerines kúpot stb lehet használni igazából ugye szteroidosat nem lehet csak. Nekem jó volt még a Lepicol Plus is ez is rost tabletta http://lepicol.hu/webshop/ nézd meg!
baba585
Budapest I. kerület
 
 


7.000.000 Ft. es mindegy egyek koltseg!!!!!!!!!!!


Olyan anyukat keresek akinek van egy sajat gyermeke es 5 evnel regebben szult. Feherboru magyar no aki 38 evnel nem oregebb es sajat petesettel vallalna egy terhesseget.
7.000.000 Ft es minden egyeb koltseget en fizetek.
rokaalom@gmail.com
 


Sziasztok!


 


Nemrég találtam egy nagyon jó összefoglaló cikket, amiben rengeteg hasznos tanácsé s kezelési mód le van írva pontosan és részletesen szerintem mindenki hasznára lehet:


https://munkahet.hu/hirek/eletmod-egesz ... oblemaktol

 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

 

cron