Új privát üzeneted érkezett!

Mesi! Köszönöm a választ! Én Berkes Sándorhoz járok. Amikor felkerestem, hogy babát szeretnénk a párommal, egyszerre elküldött vérvételre, vizeletvizsgálatot kért, kenetvétel is volt, stb. Úgy gondolom körültekintő volt ezen a téren és alapos. Írt fel peteérést elősegítő bogyókat is (Clostylbegyt). Hogy ezek segítettek-e, nem tudom, de most úgy néz ki valami összejött. Jövő kedden megyek hozzá, akkor jön vissza szabiról. Azt hiszem. Én őt tudom neked ajánlani, másnál nem nagyon voltam, csak látásból ismerem őket. Vagy hírből. Nektek is sok sikert! Ird ám meg ha van valami! Vagy VALAKI! :-))
Üdv: Nadine 81

 


És még annyi, hogy szerintem jópofa, figyelmes doki. Van humora, és ez egy nőgyógyászati rendelőben nem egy utolsó szempont. Ha már az ember kellemetlenül érzi magát kicsit... És minden hónapban visszahívott, megnézte melyik oldalon mekkora érett petesejt van, melyik napon érdemes inkább próbálkozni, és hasonlók. Szóval én őt tudom ajánlani. Sziasztok!

 


Szia Nadine 81!

Gratulálok a babához!
Én egyébként a főorvoshoz járok rendelésre,de ő nem tart terhesgondozást, ezért érdeklődöm a többi dokiról. Berkest már többször láttam és kicsit furcsának, szórakozottnak tűnt, ezek szerint nem így van.
Te nem voltál türelmetlen, amikor pár hónap eltelt és még semmi nem történt?

Mesi
 
 

 
 

Szia Mesi27!
Kérdezted a véleményemet, hogy menjetek-e dokihoz, azért mert hónapos próbálkozás után nem történt semmi. Hát én tényleg csak saját tapasztalatból tudok beszélni, de képzeld nálunk másfél év után jött össze a baba, de hála Istennek minden beavatkozás nélkül. Én nem rohangáltam orvosokhoz és tudod többektől hallottam már, hogy álltalában ha nagyon görcsösen akarod hogy teherbe ess annál nehezebben sikerül. Nekünk is akkor jött össze, amikor már majdnem lemondtam róla. A lényeg, hogy ne görcsösködj és légy türelmes. Az szerintem, hogy milyen gyorsan esel teherbe több mindentől függ. Mondjuk, hogy hány éves vagy, mennyi ideig szedtél előtte fogamzásgátló tablettát stb. Én a helyedbe várnék legalább fél, de inkább egy évet, mig belekezdenék a tortúrába a dokikkal.
 
 


Kedves Nadine81!

Szerintem egy-két hónapot biztosan várhatsz mig elmész vizsgálatra, de valóban mindenképpen a 12. hét előtt menjél, mert akkor végzik a nyaki redő vizsgálatot, ami nagyon fontos, hogy megállapitsák egészséges-e a baba.
 
 


Nandine81! elfelejtettem irni, hogy viszont a vitaminokat már most kezd el szedni, ne várd meg a dokit! Főleg a florsav nagyon fontos különösen az első három hónapban!
 
 


Kedves Annni!

Én igazából csak alap vizsgálatokra gondoltam, mint a citológia, rákszűrés, vizelet-és vérvétel. Biztosan igazad van. Holnaptól vége a szabadságomnak és remélem nem fogok ennyit gondolni a témára. Bár a kolléganők közt is van állapotos.
Engem az aggaszt, hogy rendszertelenül jön meg és elég sok nőgyógyászati panaszom volt az utóbbi időben. Ezért szeretnék vizsgálatokat.
Köszönöm a válaszaidat!
Mennyi idős a babád?
 
 


Szia Mesi27!

Bocsi, félre értettelek, azt hittem meddősségi vizsgálatra gondoltál. Amiket te felsoroltál még akkor is érdemes elvégeztetni ha nem is akar valaki babát szerintem. Több helyről hallottam még, hogy még teherbeesés előtt érdemes elkezdeni szedni a vitaminokat.
A rendszertelen menszesznek hátránya hogy nem tudod soha biztosan mikor vagy a legfogamzóképesebb, bár nem mindenki csak a ciklus közepén szokott teherbe esni.
Nekem most 26-án lesz két hónapos a babám, elég frissek vagyunk Kép
 
 


Mesi!
Én csak az első 2-3 hónapban voltam elkeseredve, hogy nem jött össze. Pláne úgy, hogy már az első hónapban öt napot késett. Aztán hatot. No akkor megcsináltam a tesztet. Kíváncsi voltam nagyon. Gondoltam ha terhes vagyok kiderül, de ha nem akkor ne szórakozzon velem a természet, jöjjön meg ha meg akar jönni... Hát akkor még negatív lett. Elhatároztam, hogy én a büdös életben nem csinálok tesztet, úgyis érzi azt az ember, ha terhes. Bosszantott, hogy nagyon beleéltem magam, hogy biztosan azért késik, mert... Holott ezer más oka is lehet. Naivan azt gondoltam, hogy pik-pak egy csapásra összejön. Aztán ahogy teltek a hónapok, úgy kezdtem lazítani, próbáltam nem folyton erre gondolni. Biztos van benne valami igazság, hogy ha az ember nagyon görcsösen akarja, nehezebben jön össze. Persze nem lehet (nem is tudnánk) megfeledkezni róla, hogy mi a cél. Csak nem kell erőltetni. Mostanában azt mondogattam magamnak meg a páromnak, ha jönni akar a baba, úgyis jön. Időnk van, nem késünk le semmiről. Majd akkor lehet igazán aggódni, ha évekig semmi. Van aki 2-3 évig próbálkozik és csak akkor sikerül. Persze van a másik, a szerencsésebb véglet, akinél az első próbálkozásra összejön. Biztos befolyásol az is, hogy az ember mennyi ideig, mekkora hormontartalmú fogamzásgátlót szedett, hogy mennyit várt amíg kiürül a szervezetből, stb. Szóval én most már azt mondom semmiképpen sem szabad letörni, ha pár hónapig nem sikerül. Mondjuk nehéz, de nem szabad stresszelni. Viszont a vizsgálatokat (cit., vér, vizelet) érdemes elvégeztetni. Azokból sok minden kiderül. Tulajdonléppen mindegy, hogy melyik dokit keresed fel, ha jó, akkor mindegyik elküldene ezekre a vizsgálatokra. Kitartást, és sok szerencsét! Nadine

 


Annni!
Úgysem bírok várni, kedden megyek dokihoz... :-) Nagyon kíváncsi vagyok mit mond. Talán nem tévedett a teszt. Bár olvastam már több helyen, hogy előfordulhat az is, hogy így téved. Érdekes. Pedig az ember azt gondolná, hogy max. úgy nem jó, hogy nem mutatja ki. Nem úgy, hogy terhességet mutat, és mégsem. Ezek a tesztek azt mutatják, hogy az a bizonyos hcg hormon, ami csak terhesség esetén van jelen a vizeletben, elérte-e azt a szintet, amire a teszt érzékeny. Viszont abban az esetben, ha a terhesség sajnos elhalt, ez a hormon nem tűnik el csak úgy, hanem lehet, hogy csak kb. 2-3 hét múlva. És ha még akkor is a határon felül van az értéke, kimutathatja a teszt. Na ezt most jól elmeséltem... :-) Most meg ezért parázok. Hogy minden rendben legyen. Én is hallottam, hogy már jó korán (akár előtte is) el lehet (kell) kezdeni a vitaminok szedését. Sokan az Elevitet ajánlották. De azt hiszem most már megvárom a keddet. Ezen a pár napon talán nem múlik semmi. Mindenesetre azt már megválogatom, hogy mit eszek és iszok. Eddig nem voltam ásványvízpárti, de most nyekem nagyon. Meg a gyümölcs. Meg a 100 %-os narancslé (hogy legalább valmi ízt is érezzek), mert eddig inkább volt a Cola, Fanta, stb. Sajnos. Szóval addig is, amíg nem lát doki (ez még 5 nap) ezeket próbálom tenni a baba érdekében. Remélem most még elég. Köszönöm a tanácsokat! Nadine

 


Jaj, visszaolvastam és mit írtam?! Nyekem az ásványvizet :-))) Szóval NYELEM. Sziasztok!

 


Sziasztok!
Köszi a válaszokat!

Amit még nem meséltem, hogy nekem tavaly volt egy vetélésem (7.hét), tehát emiatt is félek. Egyébként már 3 éve nem szedek gyógyszert.
Vettem Elevitet, de hasmenésem volt tőle, ezért abbahagytam. Dokival nem beszéltem erről.
Jövő hétfőn megyek vizsgálatokra.
Annni! Hogyan derült ki a te terhességed?
Nadine81! Szerintem a tesztek megbízhatóak. És ne aggódj, ha baj van -tapasztalatKép - megérzed! Fáj és vérzik!
Az a legrosszabb, hogy annyi terhes nő van körülöttem! Sógornőm jövőhéten szül és ez már nekik a második. Fiatalabb tőlem pedig. Sokan piszkálnak, hogy nektek mikor lesz? Munkahelyen is. De ott inkább tartanak tőle, hogy megtörténik, mert elég nagy bajban lesznek akkor.( Tanár vagyok.)
Én is jobban figyelek a táplálkozásra! Teljes kiőrlésú liszt, olívaolajstb. Bár elég költséges!
Lenne egy kérdésem: szerintetek az hátráltatja a dolgot, hogy a férjem napi 2 doboz cigarettát szív?
Mesi
 
 


Szia Mesi27!

Attól hogy volt egy vetélésed nem jelenti azt hogy másodszorra is igy jársz, persze megértelek, hogy aggódsz. Elvileg ma voltál vizsgálaton? Minden ok?
Az én terhességem úgy derült ki, hogy késett a menszeszem 2 hetet és akkor a terhességi teszt egyértelmüen kimutatta, hogy terhes vagyok. Dokihoz viszont csak két hónap után mentem el, akkor tudtam meg, hogy azonnal mehetek is a nyaki redővizsgálatra, amiről addig nem is hallottam.
Jól teszed ha egészségesen táplálkozol, de a legfontosabb még az hogy ne igyál alkoholt és ne cigizz. Irod, hogy a férjed elsziv naponta két dobozzal. A fogamzást talán nem befolyásolja, de ez szerintem káros a magzatra ha már terhes vagy és te szivod be a füstéjét. Lehetőleg kérd meg, hogy ne a lakásba dohányozzon és főleg ha meglesz a babátok akkor meg pláne ne füstölje be a levegőt, amit a baba sziv. Menjen ki az udvarra vagy az erkélyre.
Avval meg ne foglalkozz, hogy mások mit mondanak, vagy kiváncsiskodnak a magánéleteddel kapcsolatban. Egyszerüen rázd le őket, a lényeg az, hogy te meg legyél elégedve magaddal és az életeddel és ne a szerint alakitsd hogy mások mit várnak el tőled.
 
 


Szia Nadine81!

Szerintem a tesztek megbizhatóak,én is az alapján bizonyosodtam meg előszőr a terhességemről. Mesi27-nek igaza lehet abban, hogy ha terhes vagy és valami gáz lenne azt rendesen megéreznéd! Nagyon kiváncsi vagyok, hogy mit fogsz hallani kedden a vizsgálat után! Tudass minket, én drukkolok nagyon neked!
Okosan teszed, hogy már most próbálod kerülni a kólát meg egyéb, egyáltalán nem egészséges italokat, ételeket. Viszont azért ne eröltess semmit, ami esetleg nem esik jól. Irtad, hogy nem voltál odáig az ásványvizért, de most nyeled rendesen. Hát ha jól esik, akkor ez hasznos, de ha undorral teszed az nem lehet valami kellemes. Nagyon fontos, hogy egyél sok-sok gyümölcsöt és zöldséget!!!
Ha egyébként attól, hogy most esetleg más dokinál fogsz kikötni kedden, mint akihez szerettél volna menni nem jelenti azt, hogy később nem válthatsz. Én több különböző doki keze alatt "megfordultam" mig végül választottam.
 
 


Szia Annni!

Hétfőn voltam vérvételen (hormonvizsgálat miatt), ma pedig nőgyógyászati vizsgálaton, tehát jövőhéten lesz eredmény. Az Uh-n nem látottt semmi kórosat.
Engem igazából az izgat, hogy mikor lehet a peteérésem? Ti hőmérőztetek vagy számolgattatok vagy nem foglalkoztatok ezekkel?
Neked milyen terhességi tüneteid voltak a mens. elmaradásán kívül?
Mi a neve a kisbabának?
 
 


Szia Mesi27!

Szerintem biztos nem lesz semmi gond és reméljük a vizsgálatok eredménye meg fog nyugtatni. Egyébként megkérdezhetem, hogy kinél voltál vizsgálaton?
Nekem elég rendszeres volt a menszeszem, szóval nem volt semmi lázmérőzés, sőt én még a félidőt sem ellenőriztem, mert én nekem úgy nem megy, nem robot módon akartam, hogy megfoganjon.
Nekem a melleim kezdtek nagyon fesziteni és duzzadni, de azt hittem, hogy csak azért van, mert meg fog jönni. Aztán volt még egy érdekes jel, hogy hirtelen nem kivántam a sört, de semmi egyéb alkoholt sem. Nem mintha nagy ivó lennék, de egy jó hideg sört, vagy egy pohár vörösbort nem szoktam visszautasitani, akkor viszont nem kellett.
A kislányunk neve Arwen, mivel az apukája angol.
 
 


Sziasztok!
Mi a férjemmel tavasszal döntöttünk úgy, hogy itt az ideje egy kisbabának. A billings módszert ismertem, arra figyeltem mikor van a két mensi közt folyásom. Na abban a pár napban beleadtunk mindent, és magam sem akartam hinni hogy elsőre sikerült. Bár először minden jel arra utalt, hogy meg fog jönni, megduzzadtak a melleim, feszült voltam... Most 20 hetes terhes vagyok, jan.24-ére vagyok kiírva. A Tiboldihoz járok, nekem szimpi. Remélem a szüléskor is az lesz.Mndig türelmes volt, kielégítő válaszokat adott.
Szült már valaki nála?
 


Hello Csiripke!

Gratulálok a pocaklakohoz. Tiboldival egyszer találkoztam, nem mondhatok róla véleményt, a lényeg az hogy neked szimpatikus legyen. Egyébként szerintem ez olyan dolog, hogy mindenkinek más doktor "jön" be. Régebben olvastam én is véleményeket és ugyan arról a dokiról két különböző emberke teljesen ellentétes véleménnyel volt. Szóval tapasztald ki milyen Tiboldi, de ha nem tetszik később még mindig válthatsz.
 
 


Szia Annni!
Köszi a választ. Azt hiszem igazad van,majd kialakul. Egyébként most voltam a 20 hetes ultrahangon. Gyönyörű volt. Legalábbis én annak láttam. Elkészült az első fotó is.
Te hogy viselted a terhességet? Én az elején teljesen rosszul voltam, minden lehetséges tünet előjött ami létezik kb. a 14. hétig. De még mindig nem az igazi. Ha nem esik jól valami még mindig visszajön. Pedig azt hittem erre az időre már felhőtlen lesz az állapot. Az azonban mindenért kárpótol, ha érzem mocorogni a hasamban.
 


Szia Csiripke!

Ne izgulj, amik a "nagy könyvekben" le vannak irva vedd tájékoztató jellegünek, de rá fogsz jönni, hogy itt nincsenek irott szabályok. Ez még jobban fog érvényesülni majd ha már meglesz a babád.
Én a második hónapban olyan rosszul voltam két hétig hogy még a viz sem maradt meg bennem sokszor és nemcsak reggel voltam rosszul, de egész nap. Ez később enyhült, de igazán csak a 4. hónap után szünt meg. Ezt leszámitva szerintem jól viseltem a terhességet.
 
 


Sziasztok!

Annni! Nagyon szép név! A férjed beszél magyarul?
Egyelőre a fődokinál voltam vizsgálaton, de ha terhes leszek, váltani kell.

Csiripke! Én Tiboldiról azt hallottam (más orvostól), hogy nagyon jó szakember, de nem túl kedves (ezt páciensek mondták). De szerintem is ez egyénenként változó.
 
 


Szia Mesi 27 és a többiek!

A férjem nagyon keveset beszél magyarul, de majd mostmár a kislányunk rá fogja kényszeriteni! Kép

A főorvos Úr valóban nem vezet már le szüléseket, igy majd ha terhes leszel mást kell keresned, de ez nem is baj.

Tiboldi...Én nem akartam semmi személyeset mondani vele kapcsolatban, hiszen csak egyszer voltam nála ultrahangon, de való igaz nekem is az volt a benyomásom róla, hogy mogorva. De mint már emlitettem mindenkinek más "jön be". Nagyon bizom benne Csiripke hogy meg leszel vele elégedve és ha neked szimpatikus, akkor ne hallgass senki más véleményére.
 
 


Sziasztok!
Én kb.15 éve járok a Nagy Bálinthoz,az első babát is nála szültem.Meg vagyok elégedve vele.A másodiknál pont a kiírt időben /júl.22/ ment el szabira,ezért a Karazma dokit választottam helyette.Nagyon nem bántam meg!!!!Kedves,lelkiismeretes,odafigyel az emberre.Mivel elég sokat ráhúztam,befektetett.Minden nap bejött megnézni,akkor is amikor nem dolgozott.Plusz vizsgálatokat végzett,ha nem tetszett az eredmény.Szülésnél fél óránként ellenőrizte,hogy minden rendben van-e!Ugyanez érvényes a szülésznőkre és a csecsemősökre is.Csak dícsérni tudom őket.Mindenkire van idejük és mindig mosolyognak.A dokik -bár van rossz napjuk- egész normálisak is tudnak lenni.Bár szerintem is mogorva a Tiboldi doki,de ha jó kedve van tök jó fej.Berkes doki rendes,de szerintem nem mindig hoz jó döntéseket./Amíg benn voltam én ezt tapasztaltam,bocs ha nem így van/.Nagy Bálint velem eddig mindig aranyos volt,de neki is van rossz napja.Erdélyi doki szakmailag verhetetlen!
Összevetve a hét évvel ezelőtti állapotokkal,én nagyon kellemesen csalódtam az egész osztályban.
Mindenkinek problémamentes,jó szülést!
Ági
 


Sziasztok!
Igazatok van, majd meglátjuk melyik doki milyen. Voltam szüléselőkészítő tanfolyamon. Nagyon jó, bemutatták a szülőszobát, elmondták mire lehet számítani, milyen lehetőségek vannak hogy megkönnyítsük magunknak valamelyest a vajúdást. Nagyon szép és modern az egész osztály, kellemeset csalódtam benne. Még a terhestornát akarom kipróbálni, mert már nem dolgozok, de a mozgás hiányzik. Muszáj programot kitalálni magamnak, különben befordulok januárig. Lassan a baba dolgait is elkezdjük beszerezni, de a babakocsit illetően... nem tudom. Határ a csillagos ég. Ti milyen márkát választottatok? Melyik jó?
 


Sziasztok!
Nagyon rég jártam erre, picit úsztam a feladatokban és nem nagyon jutottam netközelbe. :-( Sajnos most sincs sok időm, megpróbálom pár mondatban összefoglalni az elmúlt hetek eseményeit. Mert aug. 31-én eljutottam végre dokihoz, ahol megállapították a tuti terhességet! Most már betöltöttük a 9. hetet, voltunk terhesgondozóban, első hasi ultrahangon is, ahol láttam Õt. Vagy valami hozzá hasonló foltot! :-)) Most 26-án megyek legközelebb, akkor talán már az én szemem is többet lát. A terhességet jól viselem, semmi rosszullét vagy hányinger. Még a szagokra sem vagyok érzékeny. Nem akarom elkiabálni, de remélem, ha eddig megúsztam ezeket a kellemetlenségeket, akkor ezután már nem fogok belekeveredni. Vagy létezik ilyen? Remélem nem. Szóval itt tartunk, nagy az izgalom. Remélem veletek is minden rendben! Jók legyetek, pocaklakók, gyarapodjatok! :-) Sziasztok, majd jövök valamikor. Nadine

 


Szia Nadine!
Gratulálok a picurhoz, vigyázz nagyon magatokra!
Remélem tényleg nem jött elő a rosszullét nálad, nem egy leányálom. Én szenvedtem vele szinte egész nyáron. Gondolhatod....Kép
Megkérdeitek majd mi lesz?
 


Szia Csiripke!
Vigyázok magunkra nagyon! Most hétfőn voltunk UH-on. 35 mm, a feje 15 mm, jó és ritmusos szívműködése van. Az első, három héttel ezelőtti képen még nem lehetett sokat látni, de ezen már igen! Még aki nem ért hozzá, az is! Gondolom ez már nálatok régi, ámde kedves emlék! Most már tök sokat lehet látni, ugye? És a január már nincs is olyan messze! Rosszullét nálam még mindig nincs, szerintem már nem is lesz. Remélem! A baba nemét illetően nagy dillemában vagyunk, mert én pl. legalább annyira vagyok kíváncsi, mint amennyire szeretnék meglepődni, amikor kipottyan. :-) De szerintem a kíváncsiságom nagyobb lesz! Ha már ott tart az orv.tud., hogy meg tudja mondani, akkor miért ne, nem igaz? Vagy? Ti megkérdeztétek?
Most megyek, mert dolgoznom is kéne kicsit! Bár egy pár napon belül már otthon is lesz net, és akkor nem kell munkahelyről írogatni! Majd jövök még valamikor, sziasztok! Nadine

 


Hol vagytok lányok?? :-)

 


Hol vagytok lányok? :-(

 


Koltai doktorról tudtok valamit?Én nála szültem a második gyermekemet 2000 jan 1.én,nagyon rendes volt,de most nagyon beteg.Érdekelne mi lehet vele?!Már a magán rendelését is abbahagyta,és más dokit kell sajnos keresnem Kihez menjek?Ki hol rendel maszekba?
 


Keressük az Év Bábáját
Nemzetközi Bábanap Magyarországon - 2006. május 5. Margitsziget

A nemzetközi bábanapokhoz kapcsolódva Szövetségünk a Margitszigeten Bábanapot szervez, amelyre ezúton is szeretettel meghívunk minden kismamát, bábát, szülésznőt, és érdeklődőt.

Célunk a bábák ismertségének és elismertségének növelése, és a kismamákkal való közvetlen kapcsolat-felvételi lehetőség kiépítése. A szülés-születés téma holisztikus megközelítésének szellemében, minden kapcsolódó és peremterület ill. szakma képviselőit várjuk a téma - családok, érdeklődők és kismamák felé történő - komplex bemutatásának céljából. Bábás, szoptatási tanácsadós, védőnői, doula, kismama, homeopátiás, aromaterápiás, őssejt kutató… sátrak állítását tervezzük. Az Országos Bábaszövetség a szakmánk társadalmi értékét hangsúlyozandó Bábadíjat alapít, amelyet első ízben ezen a napon ad majd át annak a bábának, akit a kismamák és a kollégák ajánlása alapján a Bábaszövetség elnöksége kiválaszt.

A Bábadíjhoz történő ajánlásokat címeinkre: (Rákóczi Ágnes: endomed@t-online.hu 1038 Bp, Ráby Mátyás utca 28/b.)


Keressük azt a szülésznőt, aki munkájával, gondozásával, szüléskísérésével segítséget nyújtott a születő családnak, empátiájával segítette az anyát és újszülöttjét a Nagy Úton.

Szülésznő neve

Kórház neve:

Kismama és babája neve:

Indoklás röviden:

Az adatokat bizalmasan kezeljük és senkinek nem adjuk át.


hahooo !
ide már nem jár senki
????????? :cry: :cry: :cry:

KépKép
KépKép
 
 


Sziasztok!

Sajnálom hogy ez az oldal már nem működik. Szerintem nagyon is szükség volna arra, hogy elmondjuk egymásnak a kórházban szerzett tapasztalatainkat, ezzel is segítve a később idekerülőket. Legyünk aktívak, hogy ne legyünk és mások se legyenek kiszolgáltatott helyzetben akkor amikor egy csodálatos dolog történik velünk.
Csajok! Várom a hozzászólásokat orvosokról, ápolókról, a személyzet munkájáról. Ti mit találtatok jónak, vagy mit változtatnátok meg.
 
 


szia wirág!

no, idetaláltam. én is írtam ide sokat, én vagyok/voltam nadine 81.
a soproni topik megy, ez meg nem. ott is kitárgyaljuk néha, hogy milyen a soproni kórház.
de ha már itt vagyok... :)
én elégedett vagyok a kórházzal, személyzettel, orvosokkal, még a takarítónőkkel is. mindenki végzi a munkáját.
kislányomat berkesnél szültem, maximálisan elégedett vagyok/voltam vele. amikor elhatároztuk, hogy babát szeretnénk, hozzá mentem a kórházba kivizsgálásra. csinált rákszűrést, vérvétel, vizelet, stb. kaptam peteérést elősegító bogyót, minden hónapban mentem vissza hozzá, uh-ra, megnézte mi a helyzet. úgy éreztem kellően körültekintő. ahhoz képest, hogy a mai világban sokan úgy érzik, csak magánrendelésen kapnak elég figyelmet... szóval amikor öszejött a baba, tremészetesnek vettem, hogy nála maradok, meg sem fordult más a fejemben. meg is fogadtam őt, nála akartam szülni, bíztam benne. terhesség közepe felé volt egy kicsi vérzésem, elmentem hozzá magánra, ő onnan már a kórházba küldött felvételre. nem volt nagy baj, de jobbnak látta, ha pár napot ott vagyok. közel alakult ki a méhlepényem a méhszájhoz, pont érinették egymást. ez meg nem egyértelmű császár, viszont sima szülésnél lehet kockázata is. így az utolsó hetekben gyakrabban hívott uh-ra, megnézni, van-e vmi változás. nem volt. így az időpont előtt majdnem 2 héttel befektetett, mondván, ha vmi vérzés van és hamar császározni kell, már ott legyek. időpont után 4 nappal beindult magától, szülőszobán is voltam, de méhösszehúzódások hatására levált a lepény és véreztem. így született meg a kislányom császárral. berkes csinálta, nagy bálint asszisztált. vajúdás alatt is többször bejött ő is, szülésznő is. szülésznőknél pont műszakváltás volt, így kettőt is megismertem. mindketten aranyosak, kedvesek, segítőkészek voltak. egyikük nevére emlékszem, győrig bea, másikuk nevét elfelejtettem... :oops: középkorú, szőke nő, feltűzött hajjal, mosolygós. szóval vajúdás alatt is figyeltek rám, berkes kiment közben elmondani szüleimnek, hogy mi a helyzet. amikor párom megérkezett, neki is elmondta, hogy hol tartunk, mi miért van vagy mit miért fognak majd csinálni. műtét után is bejött a megfigyelőbe, elmondta, hogy jó döntésnek tűnt a császár így utólag is, mert kislányom nyakán és vállán volt a köldökzsinór - ezért nem is tudott lejjebb jönni - valamint levált a lepény, vérzés volt. amíg bent feküdtem szülés előtt is és utána is, többször bejött, megnézett. előtte, amikor már fogyott a türelmem, hogy mi lesz már, itt vagyok lassan 2 hete, de semmi előjel, nem lecseszve, de határozottan elmagyarázta, hogy örüljek, hogy csak ennyi ideje vagyok itt, van, aki sokkal többet tölt kórházban, és hogy az én állapotom, noha nem tűnik annak, könnyen veszélyes lehet ránk nézve. onnantól kussoltam, megértettem.
szóval úgy érzem, hogy mind ő, mind a kórházi személyzet jól végezte a munkáját. természetesen vannak kivételek, csecsemős nővéreknél is és nővéreknél is van 1-1 ember, aki ellenszenvesen viselkedett, de hol nem? úgy gondolom a kórház modern, jól felszerelt, tulajdonképpen biztonságban éreztem magamat és kislányomat is. kaja meg... no igen, azon lehetne még mit javítani, de ez van. a kevésből nem lehet jókat főzni.

te szültél már? ha igen, kinél, mikor?
nincs kedved átjönni a soproni fórumba? itt úgysincs senki, ha eddig jött valaki, mindig odatévedt, nem ide. ott is van szó mindenről, lehet a soproni kórházról is. persze csak ha van kedved.

szió

KépKép
 
 


Szia Wirág!!!
Én is a soproni oldalon vagyok fórumozó.NAgyon jó kis csapat jött ott össze,igy mindenről lehet beszélni,pl. a koházrol is.
Nekem két lányom van.Egyik 10 és fél éve született,másik 2 éve.NAgy különbség nem volt a két időszakban történt szülésnél.Mindkettőt dr.Berkesnél szültem.Én mex. meg vagyok elégedve.Emberileg,szakmailag is ott van!!Nagyon meg tud nyugtatni a jelenléte is.Kedvesen,és határozottan viselkedik!!
Szülésznőm az elsőnél ERika volt,másodiknál Bea.Mindkettő nagyon talpraesett,szakmailag nagyrabecsült szülésznő.Nem fogadtam meg őket(szülésznőket),de hidd el,hogy ha adtam volna se tudtak volna ennél többet nyujtani.NAgyon meg voltam elégedve!!
Osztályos szülésznők(nővérkék) is rendesek voltak,sőt még a takaritónők is!!
Csecsemősök sokat fejlődtek 8 év alatt.Mig az első szülésnél nem adatak semmit nekem a tudásukbol,addig ugyanazok a nővérkék max.-ot nyujtották legutóbb.
Most szeretnénk még egy babát.Hát nem tudom milyen lesz...lehet-e majd orvost fogadni???

Te állapotos vagy??Nem jössz át hozzánk a soproni topicba???
Vendég
 


Kedves Mamák,

Bocsánat, hogy ismeretlenül zavarlak titeket, de mivel régi „topicoló „ vagyok, kislányommal való terhességem óta, ezért merem veletek bátran és örömmel megosztani, hogy megnyitottuk a www.biofalva.hu webáruházunkat. Csupa csupa egészséges étel, naturkozmetikum, babaápolás, kényeztetés a babának és mamának. Kislányunk inspirált az egész létrehozásához, mivel neki nagyon nehezen vadásztam le ezeket az egészséges dolgokat.
Ha van kedvetek nézzetek be hozzánk. További szép napot kívánok mindenkinek.
Johanna


Sziasztok!

Kettő kisfiam született a soproni kórházban, az egyik Szilveszternél, a másik Berkesnél. Egyikkel sem volt igazán bajom, de különösképp szuperek sem voltak. Ez a foglalkozásuk, sokan is vannak, őket is meg lehet érteni. A terhesgondozás nekem nagyon macerás volt, szerintem többször kellett menni és meg is van bonyolítva. Egy nap nem mehetsz terhesgondozásra és uh-ra is pl.
Maga a szülészeti osztály viszont kellemes, a szülésznők kedvesek, nekem a Vilma a kedvencem. Nagyon aranyos, segítőkész, nagy tapasztalattal rendelkezik, emberileg is a toppon van( Nálam legalábbis ) A csecsemősök is aranyosak, a gyerekorvos is (bár ő egy kicsit vaskalapos ). Egyszóval nekem nagyon megfelelt Sopron, egyébként is hozzáállás kérdése. Meg kell próbálni mindenben megtalálni a jót is :P
 


Sziasztok!
Hááát, amint látom már jó régen írt az utolsó hozzászóló is, nemhogy az első.. :? Na de teszek egy próbát, hátha összejön. Elolvastam az összes hozzászólást, de egy orvosról, akire én konkrétan kíváncsi lennék, sajnos egy szó sem esett.. Rada Gáborról van szó. Április 22-re vagyok kiírva, a terhességem elejétől hozzá járok, eddig nem volt vele bajom, kedvesnek és szimpatikusnak találom. Szívesen olvasnám olyan kismamák tapasztalatait, akik szintén hozzá járnak, esetleg már szültek is nála, mert kíváncsi vagyok, hogy a kórházban és a szüléskor hogyan viselkedik, ilyesmi.. :roll: Bízom benne, hogy valaki még áprilisig benéz erre az oldalra és esetleg ír is, ha tud "segíteni" nekem..
 


sziasztok!

Karazma Farshid vagy Berkes Sándor magánrendelését keresem. Tud valaki segíteni?
 
 


Jár még erre valaki?
 


Sziasztok!

Szül mostanában valaki Sopronban?
csalexandra
Sopron
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: