Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Judit, tényleg nagyon ügyi vagy! Hát nálunk csak Mikulásra lesz naptár... Viszont kaptam egy nagyon jó ötletet karácsonyfafüzérhez: cérnára fűzni 3 db. pattogatott kukoricát, aztán 3 cm szalmát (eltartott egy ideig, amíg rájöttem, hogy a szalma üreges Kép), aztán megint kukoricát stb. Azt mondták, gyönyörű, ahogy a fehér kukorica vakít a fényben, és a szalmán is megtörik a fény. Vannak szalmadíszeink, úgyhogy ezt ki fogom próbálni.

Anna, én meg a kiskamaszos topikba olvastam bele Kép Hát, nem tudom, nálunk mi lesz 10 év múlva, de azt hiszem, igencsak visszakapom, amilyen nehéz kamasz voltam. Kata, aki egyébként jókislány, ma is elvolt a munkahelyemen a kolléganőimmel 9-től 1-ig, amíg én képződtem, iszonyú hisztiket tud levágni. Apukám teljesen ledöbbent, hogy ütögette, amikor nem tetszett neki valami. Szóval magát nem vágja a földhöz, csak ami a kezében van (mondjuk a telefont, mielőtt kivenném a kezéből, miután többszöri kérésre sem adta oda), meg engem ütöget. A hisztiket mondjuk jól viselem, és szerintem jól is kezelem, de mindig megállapítom, hogy sokszor fogunk még küzdeni egymással: két akaratos nő Kép

Holnap megyek rádiózni! 6:30 és 9:00 között hallhattok az FM 98-on, vagy (vidéken) a www.civilradio.hu -n.

Költözés még sehogy nem áll, egyelőre az alapfelállást tisztáztuk, végülis nézelődni már el lehet kezdeni, de igazából még nagynénémmel is kell beszélni, meg az unokáknak is egyezkednünk kellene egymás közt a nagymamám körüli "feladatok" (főleg látogatások) vállalásáról. Egyébként olyan furcsa, hogy 85 éves nagymamám azt gondolja, hogy lesz még ő olyan állapotban, mint a betegsége előtt volt, hogy nem kell neki se gondozónő, se más segítség, egyedül megy majd le a lépcsőn, meg sétálni... Meg hogy ő mennyit tudna nekem segíteni azzal, hogy Katával foglalkozik - tényleg fantasztikusan jól elvan Katával, mindig is jól elvolt a gyerekekkel (amíg gyerekek voltak...), de én nem hagyom nála Katát egyedül hosszabb időre - ez azért természetes, nem? Szüleimnél igen, anyósoméknál igen - dédszülőknél nem. DE nagyszülőknél is csak akkor, ha nekem olyan dolgom van, amit nem lehet Katával, illetve anyósoméknál pl. hogy hetente legalább egyszer Katázhassank. Gyakran, de ezek nem a mindennapok! Azért mégiscsak az a természetes, hogy együtt vegyunk. És akkor azt mondja nekem, hogy pedig ő már igazán sok gyereket felnevelt! Persze, 2 lányát, 5 unokáját - na de akkor még valamivel fiatalabb volt! Egyszerűen nem érti - ezt sem, meg az önálló élet igényét sem. Hát ez van.

GyeZsu
 
 


Sziasztok!

Anna! Dettike már 27 éves, szóval elég érett, a párja pedig 37. Már 4 éve vannak együtt, szóval nem kapkodják el. Kép Detike már nagyon szerette volna, ha kicsit elkötelezi magát a Gyuri, ugyanis ő igazi tipikus agglegény életet élt, néha még most is, mintha nem nőne ki a gyerekkorból. Folyamatos bulik, utazások stb. Már beszélgettek babáról is, bár Detti előbb befejezi a sulit, csak Detti azon aggódik, hogy ilyen életvitel mellett vajon mi lenne egy babával? Nem sokat látná az apját. A Gyuri meg nem igen fog megváltozni. De hát mit tegyünk, Dettike nagyon szereti, és mondtam neki, hogy olyannak kell elfogadnia a párját amilyen, mert megváltozni nem fog. Most úgy látszik, Dettike megbékélt a dologgal. Az esküvő gondolatát azért Gyurinak még szoknia kell. Kép De már vettek közösen egy telket, és megvan a ház tervrajza is, két gyerekszobával. Kép

Gyezsu! Nagyon jó ötlet a füzér! A nagymamádról csak annyit, hogy addig jó, amíg nem hagyja el magát. A Panka papája (apósom) egyébként 86 éves, és fantasztikusan el van vele! Néha odamegy az ajtóhoz (ikerben lakunk) és veri az ajtót, hogy "Papa,papa!", és a papa az fáradhatatlan. Pont beszéltük, hogy mióta megvan a Panka azóta sokkal fiatalosabb, energikusabb lett. És legalább lefoglalja kicsit magát.

Na pussz: Judit
 
 


Szia Judit!

De örülök a családod boldogságának! Teljesen igazad van, úgy nem lehet belevágni egy kapcsolatba sem, hogy "majd én megváltoztatom".

Hát az az igazság, hogy a két nagymamámat össze kéne gyúrni, mert apai nagymamám a másik véglet Kép Én is nagyon örülök, hogy a nagymamám jól elvan Katával, de mindenkinek megvan a maga élete (ezt mindenki másképp éli), és ezt tiszteletben kell tartani.

Örülök, hogy tetszik a pattogatott kukorica-szalma-füzér! Itt vannak további ötletek (még én sem néztem, de a honlapot ismerem, nagyon szép): www.homoludens.hu

GyeZsu
 
 

 
 

Sziasztok!

GyeZsu,
Lili is félelmetesen hisztis néha. (Pedig alapvetően ő is jó és könnyen kezelhető.) De mostanában néha ő is pofozkodik, meg csíp és karmol, ha valami nem tetszik neki. És Te hogy kezeled a hisztiket? Mert én néha tanácstalan vagyok. Különösen, ha nem otthon történik. Mert otthon a Ransburg-féle tanácsot követjük, és úgy teszünk, mintha nem vennénk észre. Kép De pl. tegnap elkísértük a páromat az orvoshoz (nem az orvoshoz kísérés volt a cél, csak úgy jöttek össze a dolgok, hogy mindhárman ott voltunk). Lili ott is lefeküdt a földre, ami azért egy orvosi rendelő hideg és talán nem is egészen steril kövén mégsem a legjobb ötlet. De ha felvettük, akkor üvöltött, ami meg a többieket zavarta, és csapkodott, karmolt, ahogy szokott. Egy idő után végül sikerült másra terelni a figyelmét a kövön fekvésről, de az az 5-10 perc, amíg ez sikerült egy örökkévalóságnak tűnt nekem.

Nagymama:
Hát, tényleg nem könnyű helyzet. Mert egyrészt nyilván addig jó, amíg hisz benne, hogy lesz ő még újra tökéletes állapotban, és azt gondolja, hogy nagyon nagy segítség Nektek. Másrészt Nektek is jogotok van az önálló élethez természetesen. Hányan vagytok egyébként unokatestvérek? És hogy alakult úgy, hogy Rátok maradt a nagyi? Az unokatesók jó fejek? Fognak segíteni Nektek? És most milyen a viszony a nagymamáddal a beszélgetés óta? Azért megérti az álláspontotokat? Vagy nagyon rosszul érintette?

A hsz.-edet sajna csak most olvastam, így megint lemaradtam a műsorodról. Kép

Judit,
Dettiék hol élnek? És Detti mit tanul? (Szerintem már leveleztünk erről, de elfelejtettem, bocsi. Kép) És Gyuri mivel foglalkozik?
Az tényleg fontos, hogy Detti tisztában legyen vele, hogy mik a párja rossz tulajdonságai (is), és azokkal együtt tudja elképzelni vele a közös életet. Abban bízni, hogy ezek majd megváltoznak (pláne egy 37 éves embernél) nem szabad. Ezek szerint a "vejed" idősebb lesz Nálad? Kép

Bogi, Roki, Andi,
Adjatok néha életjelet! Kép

Puszi:

Anna
 


Gyezsu!

Köszi a honlapcímet, olyan jó, mikor így megosztjátok, múltkor Anna is. Klassz, végigböngészem.
A nagyidnál nem úgy értettem, persze, hogy megvan a saját életetek, csak azt akartam kifejezni, hogy az idősebb embereket valóban ezek a kicsi gyerekek éltetik.
A hisztinél én a múltkor Lívi kislányánál csodálkoztam, míg Lívi a picit rakta tisztába, őrá is rátört, én odamentem hozzá, hogy próbáljam addig elvonni a figyelmét, és nekem esett ököllel. Lívi mondta is, hogy ilyenkor nem lehet hozzáérni, csak hagyjam. Aztán lenyugodott. Szerencsére nálunk ilyen még nem volt, Panka olyanért hisztizett például, ha főztem, és hiányolt. Akkor semmi nem tudta megnyugtatni, még Bence sem, ő volt itthon, én meg frissensültet készítettem, amit nem hagyhattam abba. Aztán mégis abbahagytam, és amikor magamhoz öleltem, akkor azonnal abbahagyta a sírást. Valami front volt biztos. Boltban kisebb hisztik előfordultak már, de azt hamar leszerelem azzal, hogy nem vesszük meg, tovább megyek, és eddig még bejött a határozottságom. Persze tudom, hogy nem lesz ez mindig így.

Anna!
Azt, hogy Gyuri nem fog megváltozni, Detti is tudja, ugyanis Apám dettó ilyen. Mindig is mondtam neki, "Apukám, imádlak, de nem lennék a feleséged!". Amúgy Gyurinak saját cége van, így amiatt is sokat van távol. Rendezvényszervezés, reklámgrafika stb. Ezt Detti meg is érti, csak az a gond, hogy a 4 év alatt még nem volt hétvége, amit együtt töltöttek volna édeskettesben. Ha nem ők mennek, akkor Gyuri csődit oda vendégeket, hétközben szintén. És ez néha sok a Dettinek. Detti humán manager szakra jár, elvileg 1 év még. Mellette a gyerekházban dolgozik, mint programszervező. Amúgy Pécstől 5 km-re egy kis faluban, Kökényben bérelnek egy házat. Sajnos ez a ház nem eladó, pedig Detti nagyon szeret itt élni. Akkora hatalmas udvaruk van gyönyörű szép gyeppel, hogy lekerítettek egy részt és vettek két racka juhot, hogy ne kelljen annyi füvet nyírni. Kép Ráadásul a falu összes gyereke már odaszokott hozzájuk, Detti ugyanis nagyon ért a gyerekek nyelvén, ráadásul művészetit végzett, és borzasztó ügyes is. És finom sütiket süt. Soroljam még az erényeit? Szoktam neki mondani, hogy neked az a nagy hibád, hogy túl jó vagy, ezért kihasználnak az emberek, sajnos ez a munkahelyére vonatkozik főként. Néha panaszkodik ugyanis, hogy minden munkát rásóznak, még más munkáját is ő végzi el, de nem szól a lelkem. Kép

Az életkorhoz még annyit, hogy Gyurit én kb. 20 éve ismerem, én mutattam be Dettinek. Amúgy egy jó srác ám, mármint hogy nagyon segítőkész. Azért is lett agglegény eddig, mert a nővére egyedül nevel két gyermeket, és odaköltözött hozzájuk, mint családfenntartó és pótapa. Na most ez olyan jól bejött, hogy amíg Detti nem jött, addig nem is tudott elszakadni a nővérétől, pedig a Lilla már 12 éves, Zsombi 8. Az elszakadást úgy értsétek, hogy most is minden héten együtt ebédelnek, összejönnek, nyaralni, síelni, színházba viszi őket, csak már legalább nem laknak együtt.

Judit
 
 


Sziasztok!

Anna, azért Lili hisztijei durvábbak akkor, mert Kata nem vágja (még? Kép) földhöz magát. Nem is tudom pontosan leírni, hogy reagálok Kép Mindenesetre egyáltalán nem húzom fel magam (merthogy tényleg nem idegesít, amikor anya, anya, anya megy egész nap, az jobban tud idegesíteni, főleg ha fáradt vagyok). Ha rosszat csinál, szigorú szoktam lenni, emelt hangerővel mondom el a magyarázatot (aztán ha megnyugszik, nyugodtan még tovább magyarázom). Ha hiszti van, akkor meg némi beszéd és próbálkozás után otthagyom. Ha meg valahol vagyunk, és pl. azért hisztizik, mert nem akar jönni, akkor némi próbálkozás után határozottan megfogom és öltöztetem - felőlem mehet közben a hiszti. Háromig pl. már nagyon jól tud számolni, mert el szoktuk játszani ezt a "háromig számolok" dolgot Kép De majd igyekszem jobban megfigyelni magam Kép Az a szerencse, hogy a hiszti engem sem zavar, és a környezetet is ki tudom zárni (mármint hogy nem problémázom azon, hogy zavarja az embereket), és így egy idő után mindenképp abbahagyja - nem azon görcsölök, hogy most azonnal kell abbahagyatni vele a cirkuszt. Na, eldugulok, mennünk kéne a téli gumit feltetetni, de Kata még alszik Kép

GyeZsu
 
 


Sziasztok!

Judit,
Detti tényleg egy főnyereménynek tűnik, úgyhogy Gyuri becsülje csak meg. Kép Bár tényleg Gyuritól is nagyon rendes, amit a nővéréékkel tett.

GyeZsu,
Úgy tűnik, hogy a Lili-hisztire magamnak kell a megoldást megtalálnom. Kép Egyébként a "hisztije" most már egy csomó esetben csak annyi, hogy lefekszik a földre némán. És csak akkor hisztizik klasszikus értelemben, ha megpróbálom felvenni. Én meg ezzel nem szoktam törődni, csak ha félek, hogy megfázik vagy összeszed valamit. Szoktak rám nézni furcsán emiatt. Kép

Még múlt hétvégi hír, hogy Lilinek vettünk nagy ágyat. Most már végérvényesen kinőtte azt a járókát, amiben születésétől fogva aludt. Egy vendégágy-kanapé kombinációt vettünk, mert nagyon kevés a hely a gyerekek hálószobájában. Éjszakára egyszerűen kinyitható, de nappal, kapané-üzemmódban is szeret rajta ücsörögni Lili. Nálatok min alszanak a lányok?

További szép hétvégét!

Anna
 


Sziasztok!

Egész hétvégén dolgozatot írtam, hulla vagyok és már ülni sem tudok, de gondoltam, levezetésként benézek azért hozzátok Kép

Katának van egy rácsos kiságya a kisszobában - és velünk alszik a nagyágyban. Valószínűleg egy időre szét kéne szedni a rácsos ágyat és egy matracot tenni le helyette - az a baj, hogy olyan kis hely van az ágynak, hogy a kiságy mellé nem fért el a pelenkázószekrény sem. Õszintén szólva nem vagyok túl motivált kiságy ügyben: teljesen jól elvagyunk együtt a nagyágyban. Mindenkinek ez a legpihentetőbb. És - bár a franciaágy sem túl széles - elférünk majd rajta négyen is Kép

Képzeljétek, Kata nagyon félt a Télapótól Kép Meglátjuk, a keddi Télapóra (az én munkahelyemen) hogy reagál Kép

GyeZsu
 
 


Na sziasztok!

Nem bírok aludni. Kép

Tegnap bent voltunk Pécsen bababörzén, meg Apuéknál névnapoztunk. A börze idejére Pancsit ott hagytuk Apunál. Elmentek sétálni, egyszercsak lefékezett mellettük egy autó, kiugrott belőle egy mikulás és adott Pancsinak egy szaloncukrot. Kép Így Pancsi is legalább találkozott a mikulással. Hazafelé meg bementünk az Árkádba, mert 2 emelet magas kastélyt állítottak fel, az oldalán 3 mese szereplői mozgó bábokból : Holle anyó, Pinokió, A farkas és a 7 kecskegida. Nagyon tetszett Pancsinak, ráadásul ott meg a krampusszal találkozott (ez a kedvenc szava az ecc pecc kimehetszből) és attól is kapott ajándékot. Úgy vettem észre a krampusz jobban tetszett neki. Kép

Ráadásul a papit két dologgal is meglepte a névnapján, kibújt végre a 8. fogacska csücske, és mivel náluk nincs bili, ezért a nagyvécébe kakilt. Nagyon büszke voltam rá, mivel eddig mindig csak a pisi ment, ráadásul most nem én kérdeztem rá, kell-e, hanem ő szólt, hogy kaka. Kép

Pancsi még rácsos kiságyba alszik, mondjuk simán elfér benne, ráadásul ő nem is alszik sosem velünk (a nyaralást leszámítva). Gondoltam, hogy lassan át kéne kisággyá alakítani, ez ugyanis átalakítható, csak nagyobb matracot kell venni bele, de délutánonként nehezebben alszik el, felforgatja az egész ágyat, félek, hogy akkor ellenne a szobájában alvás helyett, esze ágában nem lenne az ágyban maradni. Így még várunk.

Sombaton elkezdtem, ma folytatom a nagytakarítást. Kép

Na pussz: Judit
 
 


Szia Judit!

Remélem, kész vagy a nagytakarítással Kép Nálunk iszonyú kupi van - péntek lesz a pakolás-takarítás napja.

Pancsi tényleg nagyon ügyesen halad a szobatisztasággal! Látjátok, nem is számít, hogy ki mikor kezdi, ha ilyen gyorsan megy Kép

Hát Kata szerintem ott kapott volna szívbajt, ha kiugrik mellé egy Mikulás Kép Kép De. a zenés foglalkozásra is jött a Mikulás, du. meg a munkahelyemre - hát ez utóbbi nagyon gáz volt, azt hittem, Kata mindjárt megfojt, annyira szorította a nyakam. Mikulás kolléganőm szegény meg azt remélte, ha odajön és megsimogatja Kata fejét, azzal javul a helyzet - hát nem jött be, sőt Kép De azért a mandarint valahogy csak kikapta a Mikulás kezéből, pedig szinte oda se nézett, és végig belém kapaszkodott Kép

Én is kész lettem az adventi naptárral - azt hiszem, nálunk is majd ez marad, hogy a Mikulás hozza.

GyeZsu
 
 


Sziasztok!

Na, kinek mit hozott a Mikulás? Kép Nálunk Lilinek állatos képeskönyvet, Kristófnak bűvészjátékot, Heninek pedig Megasztár karácsonyi CD-t. Mindenki boldog volt. Kép (Persze voltak az elmaradhatatlan édességek is.)

GyeZsu,
Most éppen milyen dolgozatot írtál? Kép
Csodálom egyébként hogy még a két gyerekkel is el fogtok férni a nem túl széles franciaágyban. Mi nem régen vettünk újat, nem Lili miatt, hanem mert amúgy is aktuális volt. De Lilire tekintettel a lehető legszélesebbet vettük, ami alig fér el a hálószobánkban. De én még erről is elmenekülök néha, ha Lili ott van, mert egész éjszaka mozog, szétrúgja a fejünket, olyan is volt már, hogy az ágy végénél, a lábunkál leesett.
Õ nem velünk fekszik le, de éjszaka szinte mindig felébredt, és akkor átvittük hozzánk. Nyilván nagyon kicsi volt már neki a hely a járókában, ezért ébredt folyton. Az új ágyban egyelőre nem ébred éjszaka (igaz, hogy sokkal később alszik el este, lásd lent), és bízunk benne, hogy ha fog is, akkor egyedül is át tud jönni hozzánk, nem kell érte menni. Kép

Judit,
Szerintem is várj az ágy átalakításával, amíg lehet. Megerősíthetem, hogy amióta Lili bármikor ki tud kelni az ágyából, azóta kész tortúra az elaltatása. Mellé kell feküdni. És ha azt hiszed, hogy elaludt, mert 10 perce csukva van a szeme és egyenletesen szuszog, és megpróbálsz kiosonni, azonnal felül és mutogat a maga melletti helyre, hogy tessék visszafeküdni. Kép Még az a szerencse, hogy négyen vagyunk, akik mellé tudnak feküdni. De néha csak én vagyok jó. A nagyok egyébként nagyon aranyosak, ha Lili egyszer-egyszer felsír éjszaka, akkor is rögtön oda fekszenek mellé. Néha reggel ott találom valamelyiket Lili ágyában. Kép
Meg az is szerecse, hogy hétköznap a bölcsiben alszik, mert az ebéd utáni altatása a leghúzósabb. Hétvégén néha fel is adjuk. Pedig fáradt olyankor is, és olyankor az egész délutánunk el van szúrva, mert iszonyúan nyűgös.
A bölcsiben persze egy szó nélkül elalszik, ott tudja a napirendet. Kép

Lili is félt a Mikulástól a bölcsiben, de nem sírt, csak nem volt hajlandó vele szóba állni, hátat fordított neki.

GyeZsu,
Milyen lett az adventi naptáratok?

Puszi:

Anna
 


Sziasztok!

Nagy újság van nálunk Kép:

Lili tegnap bölcsi után magától kérte a bilit. Ücsörgött rajta egy darabig, majd nekem egy percre ki kellett mennem a szobából. Mire visszamentem, egy darab kaki volt... a szőnyegen a bili mellett. Kép Nem tudom, hogy végül miért és hogyan került oda, de azért nagyon megdícsértem Lilit, hogy szólt. Kép Ezen felbuzdolva ma reggel öltözéskor megint ráültettem a bilire és most meg belepisilt. El is tettem a produktumot, hogy apa meg tudja nézni, ha hazajön. Kép (Szerencsére nem csak este fog jönni, hanem hazaszalad 10 óra körül. Kép)

Puszi:

Anna
 


Sziasztok!

Jól elbeszélgetek itt magamban. Kép

De gondoltam, megosztok Veletek két képet:

A mi bolti adventi naptátunk:
Kép

Lili "karácsonyi dalokat zongorázik" advent első vasárnapján:
Kép

Puszi:
Anna
 


Na, feltöltöttem én is a képeket Kép

cipőpucolás
Kép

adventi naptár
Kép

Kismikulás
Kép
 
 


Azért írok isKép

Anna, gratula nektek is a szobatisztasághoz! Nagyon jók a képek, Henin nem győzök ámuldozni: nagyon sokat változott, nem?

A franciaágyon úgy férünk el, hogyha kell, akkor az egyikünk fordítva fekszik. (Mondjuk a fejem Nándi lábánál.)

Kata ma találkozott egy két éves kislánnyal a mobil üzletben - hát tündériek voltak, ahogy tárgyaltak egymással: mindkettő halandzsált Kép Egyébként Katának az az új szokása, hogy anyusnak meg apusnak hív minket Kép Nem tudom, honnan vette, talán őt szólította valaki Katusnak.

GyeZsu
 
 


Sziasztok!

Nagyon szépek a gyerekek! És az adventi naptárak. Nálunk sajnos már lassan elfogynak a zsákocskák.Kép

Gyezsu! Látom Kata is még mindig a szájába vesz nem oda való dolgokat. Kép Amúgy segíts nekem. A képen Kata látom rugiban van. Én m indenhol keresek ilyet, mert szeretem ebben altatni. De Pécsen is, itt is azt a választ kaptam, hogy ilyen nagy méretben nem gyártanak. Hol vetted? Az anyus és apus még a Barátok köztben szerepel, de gondolom akkor ő már alszik. Kép

Anna! Gratula a szobatisztaság elkezdéséhez!! Mi most ott tartunk, hogy napi 4-5 alkalommal megy a vécébe, a többi a pelusba. Általában én javaslom a vécét, ő inkább utána szól, ha már túl van rajta. Így most bizonyos időközönként fogom és ráültetem, aztán vagy sikerül vagy nem. De mióta így haladunk a dologgal azóta már ha egy kis pisi belemegy a pelusba akkor zavarja, szól, hogy cseréljük le. Így viszont napi 7-8 pelenka elfogy, kész anyagi csőd. Kép Az alvás délután meg kiságyban sem jön össze mindig. Lassan rátérünk a kétnaponti délutáni alvásra. Kép Hiába teszem le, vannak napok, mikor 2 órán át csak eljátszik a kiságyban, de nem hajlandó aludni, amúgy eléggé békességben van. Aztán megunom és lehozom. A kis kamerán nézem, amúgy azt hinném alszik. Kép Lehet, hogy frontok, fog, ki tudja mi miatt. Ilyenkor este kicsit előbb teszem le.

A mikulás egyébként nálunk csak apróságokat szokott hozni, csokit, mandarint, banánt. A Pancsinak azért vettünk e börzén egy kis babát használtan. Ha megnyomjuk a hasát akkor beszél. Na az én nagyanyámnak ez annyira tetszett, hogy vissza se akarta adni a kislánynak, csak folyamatosan nyomogatta, pedig nem is tud angolul. Kép Anyutól meg meséskönyvet kapott Pancsi, azt meg anyósom sajátította kis. Mikor mentem át, Pancsi papával játszott, anyósom pedig elmélyülten olvasta a meséket, és közölte hogy neki ilyen szép mesekönyve sose volt, és hogy milyen szépek ezek a mesék. Kép

itt voltak a tanítványaim is látogatóba, ők meg egy műanyag villogó zenélő karácsonyfát hoztak ajándékba. Szóval én nem szeretem általában a mű dolgokat, de a Pancsi egyből beleszerelmesedett ebbe az izébe, szóval nincs menekvés. Kép Amúgy a lányok nagyon aranyosak voltak, csak a Pancsi kissé meg volt szeppenve, mert összevesztek a kislányon. Kép

Hétfőn nekiállok a mézeskalácsnak, úgy döntöttem nem várom meg Lívi barátnőmet, mert kedden éjszaka jönnek, szerdán pihennek, a csütörtök meg nekem m ár késő. Idén úgy döntöttem, hogy nem egy nap alatt sütöm és díszítem, hanem egy nap megsütöm, aztán a díszítést elosztom több napra, mert általában a végére már minden bajom szokott lenni. Kép

Vasárnap meg anyukám kerek 60. szülinapját ünnepeljük. Kép

Na pussz: Judit
 
 


Szia Judit!

Ami Katán a cipőpucolós képen van, az még a pizsamája, nagynénémtől kapta a születésnapjára. Egy hosszú ujjú body és egy ujjatlan rugiból áll az összeállítás. Majd megkérdezem, hol vette, de szerintem a rendelőben, ahol dolgozik, mert ott szoktak gyerekruha-készítők árulni. Egyébként Kata lassan az összes pizsamáját kinövi, és én is csak kétrészest kaptam - pedig éjszakára jobban szeretném az "egybepizsamát".

Nyugodjatok meg, Kata is teljesen visszafejlődött szobatisztaság terén: őt is én ültetgetem a WC-re, hogy pisiljen. A kakinál szól. De csakazértse adok rá pelust itthonra Kép

Judit, legalább nem táncol, tülköl és hasbeszél az a fa Kép Aranyosak lehettek a lányok.

Hát szerdán én is kiborultam a délutáni nem alváson: 1,5 óra altatás után sem sikerült elaludnia Katának, pedig fáradt volt. De más bajom is volt, mert egyébként ha nem alszik, hát nem alszik. Végülis pihenni legalább pihent. De azért szerencsére ez a ritka: szokott aludni délután. Egyébként ezek után csütörtökön de. Kata anyunál volt (amíg én rádióztam, aztán ügyintéztem a városban), mire odaértem, már fáradt volt, gondoltam, elalszik a kocsiban, amíg hazaérünk. Hát nem aludt el. Na, mondtam magamban, én még egyszer nem csinálom végig a tegnapot, akkor kimegyünk a Corába, úgyis kell venni néhány dolgot, onnan hazafele már biztosan elalszik. Hát már a célegyenesben (illetve a sok körforgalomban Kép) elaludt, úgyhogy csak fordultam egyet a parkolóban, és jöttem haza Kép

Holnap megyünk Annával és Rokival a Kolibribe zenés gyerekelőadásra! Hétfőn meg egy másik barátnőmmel a Bábszínházban a Diótörőre Kép Ajándékokkal hogy álltok? Én nagyon rosszul... Sk. készítem mindenkinek...

Jó készülődést!

GyeZsu
 
 


Sziasztok!

Judit,
Hogyhogy elfogynak a zsákocskák? Nemcsak egyet bontotok ki naponta? Kép
Ma egyébként a mi adventi naptárunknak is jelentősen megcsappant a tartalma. Kép Erről GyeZsu és Roki is tudnának mesélni. A Kolibri után nálunk jártak több további kisgyerekes családdal együtt, aminek következtében igencsak szétzilálódott a naptárunk. Kép De ez legyen a legnagyobb baj, a lényeg, hogy jól éreztük magunkat. Majd teszek fel fényképeket, csak az nálam szokás szerint elég nagy átfutási idővel működik. Kép
Judit, ha egyszer Pesten jártok, összehozhatnánk egy teljes topik-talit is. Kép
Anyukádnak boldog szülinapot! Kép

GyeZsu,
Hívlak holnap szemüveg-ügyben. Kép Lili egyébként még felébredt, így gyorsan megfürdettük. Nagyon ráfért. Kép Utána újabb szopi, és azóta alszik.
Rendben hazaértetek?
Kristóffal ma este a következő párbeszédünk volt:
K: "Mikor lesz a következő TAVASZ-tali?"
A: "Jövőre."
K: "Kár, hogy olyan soká."
A: "De hát eddig nem is nagyon lelkesedtél a TAVASZ-talikért."
K: " Igen, mert eddig sose jött a Kata." Kép

Puszi:

Anna
 


Sziasztok!

Akkor én teszek fel néhány képet, ha nem baj Kép

Roki családja a színházban_ Áron is nagyon figyel
Kép

Lili a színházban: álmosan figyel
Kép

Anna és Roki nagylánya (Heni és Rebi) Katával, Annáéknál az emeletes ágyon
Kép

Én pedig azóta is Kristóf kérdésén gondolkodom, hogy ha Kata ottmaradna náluk, ő is olyan erőszakossá (ugye így mondta?) válna-e, mint Lili. De hát azért egy vendég gyerek egész más, mint egy "mindennapos" Kép Mindenesetre nagyon helyes volt az egész gyerek (és persze a felnőtt)társaság. Juliék nagyon rendesek voltak, mert hazahoztak (Kata persze bealudt a kocsiban). Kata is felébredt aztán, de nálunk maradt a hippiváltozat, odafeküdtem mellé és visszaaltattam. Ebbe én is belealudtam - ezért kukorékolok már ilyen hajnalban Kép

Na, megyek könyvkötni - kicsit izgulok Kép

Judit, én is boldog szülinapot kívánok az anyukádnak, ezt a múltkor elfelejtettem. Aztán várjuk majd a mézes-képeket Kép

GyeZsu
 
 


Sziasztok!

Anna és Gyezsu!
A picik mennyi ideig voltak aktív résztvevői az előadásnak? Ugyanis pénteken én Szélkiáltóra akarom vinni a picit és nem tudom mire számítsak.

Gyezsu! A bábszínházba is vitted Katát?
Otthon amikor nem adsz rá pelust, akkor nincs sűrűn baleset? Lehet, hogy az neki is egy visszatartó erő?

Anna! Hát igen, én kimaradok a talikból. Kép Ráadásul mivel bátyámék sűrűn jönnek, mi nem nagyon megyünk hozzájuk, úgy évente egyszer. Mióta Panka megvan, még nem voltunk. Most tavasszal készülünk, akkor el akarjuk vinni az állatkertbe is. Amikor már igazi tavaszi idő lesz. Majd akkor ha összejön, akkor valahol találkozhatunk, de ez még messze van. Kép

Megsütöttem a mézeskalácsokat tegnap, Panka is segített, a maradék tésztát ő gyurkászta, meg folyamatosan elszedte a szaggató formákat. Kép Ma a suliba megyünk az alsósok karácsonyi műsorára, pénteken a Szélkiáltó, így marad a csütörtök, akkor díszítem a mézeskalácsot, talán Líviéket is be tudom vonni. A szombat aztán meg már a nagy ünneplésé. Ráadásul nálunk a szenteste elég körülményes mindig. Ebédre megyünk Pécsre Apuékhoz, közben Józsi unokatestvéreihez is beugrunk. 6-kor a templomba megyünk már itthon, mert a gyerekeknek csinálnak műsort, meg is ajándékozzák őket. Aztán áthozzuk Anyuékat, anyósomék is átjönnek és este itthon jön a Jézuska. Ráadásul most előző este meg sem tudjuk csinálni a fát a Panka miatt, így szombat reggel lerakjuk Anyunál, hazaszaladunk fát díszíteni, aztán irány Pécs. Első napján aztán anyuékhoz megyünk, második nap pedig Dettiék jönnek, meg anyósomék hozzánk. Aztán itt nem szokott vége lenni, mert a bátyámék még ez után szoktak befutni, na meg a Líviék is, Anita barátnőm meg még ilyenkor szokott jönni névnapot köszönteni. Szóval szilveszterig el leszünk. Kép
Természetesen a mézeskalácsról küldök majd képet. Idén nem teszek mézeskalácsot a csomagokra díszítésnek, mert a kutyák minden évben leeszik a csomagolásról, győztem pótolni. Kép
Erről jut eszembe, hogy még a kutyukáknak nem vettük meg az ajándékot.

Na pussz: Judit
 
 


Anna azt el felejtettem írni, hogy véletlenül pont úgy jött ki, hogy pont szombaton nyitjuk az utolsó zsákocskát. Jövőre valóban dec. 1-gyel kezdem és 24 naposra csinálom, de idén szerencsésen kijött a 28 zsákocska pont szentestéig. Kép

Judit
 
 


Szia Judit!

Ne haragudj, hogy csak most válaszolok, de nagy ajándékgyártásban vagyok. Jó mozgalmas karácsonyotok lesz! Kép Jó mézesezést mára - én meg bejglit sütni megyek a nagymamámhoz.

A Kolibri összesen fél órás volt, pont azért, hogy még a picik is bírják. A bábszínház kb. másfél óra volt a szünettel együtt. Végig ment a zene, és hát mindig volt valami történés a színpadon. Az első felvonásnál Kata végig figyelt, a másodiknál már nem nem figyelt folyamatosan, de még így is azt mondta az ügyelő néni, hogy még ezek a picik (barátnőm gyerekei és Kata) voltak a legjobbak. (A többi gyerek mind-mind kisiskolás volt, szerintem rajtunk kívül csak iskolai csoportok voltak.És persze volt egy alapzaj, de szerintem ez teljesen természetes.) Szóval vidd Pankát a Szélkiáltóra, biztos élvezni fogja! Tavasszal meg úgy időzítsetek, hogy én március végén szülök - szóval vagy addig, vagy inkább csak májusban. (Persze akkor jöttök, amikor akartok, legfeljebb velünk nem találkoztok.) Kép

GyeZsu
 
 


Sziasztok!

GyeZsu,
Köszi a képeket, az enyémek úgyis csak jövőre lesznek készen szerintem. Kép Feltettem őket az TAVASZ-os albumomba (http://www.babanet.hu/album/main.php?album=3764&page=1&image=182658), de ott olyan rossz a minőségük. Pedig amiket küldtél, azok teljesen jók. Nem tudod, mi ennek az oka?

Lili erőszakosság: gondolom ennek is van genetikai és szociális összetevője is. És Lilinél mindkettő az erőszakosság irányába hat. Kép Kata attól, hogy hozzánk költözne, biztosan nem lenne olyan mint Lili. De változna sokat az is biztos. Én eléggé hiszek a születési sorrend elméletben. Abban biztos vagyok, hogy ha Kata nem első gyereknek születik, hanem harmadiknak, akkor egészen más természete lenne. Kép

Judit,
Tényleg jó mozgalmas lesz a 24-étek. Majd számolj be, hogy hogy sikerült.

Mi holnap elmegyünk a szüleimhez, párom szüleinél pedig már múlt vasárnap voltunk. Az ünnepek alatt magunk leszünk (de nálunk az is 6 ember). Ezt tavaly csináltuk először így, és nagyon megtetszett nekünk. Korábban mindig hozzánk jött mindkét részről a család. De amikor ez 15 főre dagadt, és közben tehes is kettem, illetve pici gyerekem volt, akkor már nem volt olyan nagy kedvem ehhez. Nagyon belefárdtam. Majd nagymamakoromban újrakezdem. Kép

Tavasszal találkozzunk feltétlenül! A bátyádék Pesten laknak? Akkor tessék gyakrabban jönni! Kép Jó szélkiáltózást holnapra. Kép

Lányok!
Szerintem már nem fogok tudni jönni karácsonyig, úgyhogy most kívánok mindenkinek nagyon szép, meghitt, boldog ünnepet!

Kép

Puszi:

Anna
 


Sziasztok!

Gyezsu! A Szélkiáltóra megyünk, kicsit a hangerőtől félek. Szerdán voltunk az iskolai ünnepségen, ami másfél órásra sikeredett, és az én kicsi lányom nagyon türelmes volt végig, amikor kicsit unta magát, akkor énekelt egy strófrát jó hangosan. Kép A mézeskalácsok jól sikerültek, majd szenteste ha szépen kiteszem tálcára akkor lefényképezem. A pesti utat amúgy is májusra terveztem, nekem akkor van igazi tavaszi idő. Kép Na meg áprilisban lesz húsvét, akkor úgyis jönnek bátyámék, májusban pedig szerintem gyereknapi program lesz az állatkert. Amúgy bátyámék Diósdligeten laknak, szóval nem távolság onnan Pest. A gyerekek miatt költöztek ki 4 éve, hogy természetközelben legyenek.

Én is azért "ragadtam tollat", mert holnap biztosan nem érek rá egy percre sem, viszont én nem értek az ilyen szép képek felrakásához, ezért csak szóban:

Mindenkinek békés, áldott karácsonyi ünnepeket kívánok!!!!!!

Judit
 
 


Sziasztok!

Ne haragudjatok, karácsony előtt nagyon el voltam havazva, azért nem írtam (de kész lettem az ajándékokkal, majd küldöm a képeket, meg ha szeretnétek, a szöveget is e-mailen Kép). 25-én meg elvonultunk a nagycsaláddal a Mátrába, most értünk haza, azért gondoltam, hogy adok magamról életjelet Kép Remélem, szép karácsonyotok volt nektek is - idén még jelentkezem Kép

GyeZsu
 
 


Sziasztok!

Nos, hogy teltek az ünnepek? Nagyon eltüntetek...

GyeZsu,
Milyen volt a nagy családi összejövetel?

Judit,
És a mozgalmas 24-e?

Nálunk szép volt, nyugis (25-én és 26-án 11 körül keltünk és délután 4-kor ebédeltünk Kép), mindenki nagyon élvezte. Mindenki meg is kapta, amire vágyott: Heni gitárt, Kristóf számítógépet (használtat, barátoktól), párom szerszámosládát. Kép Lili sok ruhát és sok játékot. Nagyon tetszik neki a ki takarító szett, azóta mindig azzal dolgozik, nem a nagyokkal. Kép

GyeZsu,
Azt legutóbb elfelejtettem írni, hogy amióta Kata itt volt, Lili is tud bólintani is, nemcsak rázni a fejét. Kép Úgyhogy már kiválóan lehet vele barchóbázni. Kép

Mit csináltok szilveszterkor? Mi hosszú idő után először itthon leszünk és nem jön hozzánk senki.

Ha nem jönnék már az idén, akkor mindenkinek nagyon boldog 2006-ot kívánok!!!

Puszi:

Anna
 


Nagyon Boldog Harmadik Életévet Kívánok 2004. Első Babáinak!!! Kép
 


Sziasztok!

Lányok,
Azért ez túlzás, hogy ennyire eltüntetek...

GyeZsu,
Én meg csak most vettem észre, hogy 29-én Te is írtál, nagyjából egyszerre küldtük el.

Én kíváncsi vagyok a karácsonyi ajándékaid szövegére. Kép

Lassan én is írhatnék Lili-magyar szótárt. Kép De mindenképpen hangosnak kellene lennie, mert az "ÁÁÁÁÁÁÁÁ" és a "Tötö" esetében a hangsúly, hangerő és a szó hosszúsága is nagyon fontos. Sőt igaziból mutogatással együtt érthetőek igazán. De az "ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ" mindig azt jelenti, hogy "valamit nagyon akarok", a "tötö" pedig, hogy "csinálj meg nekem valamit". Kép

De már olyan is van, hogy baba=Kristóf, dada=Heni, töttő=kettő (a "hány éves vagy kérdésre" Kép).

A szilveszter is nagyon klasszul telt nálunk: Lilit sikerült lefektetni, mi pedig "Activity"-ztünk a nagyokkal.

De most már írjon valakin más is! Kép

Puszi:

Anna
 


Sziasztok!

Gyezsu! A Mátráról kicsit bQvebben!

Mindenkinek megkésve boldog új évet, a kicsiknek boldog közelgQ szülinapot! Bocs, hogy eltqntem, de most kezdünk lassan magunkhoz térni. Elég nagy volt a forgalom, az utolsó vendégek 3-án fogytak el. Aztán meg újra átéltem, milyen volt friss kismamának lenni, ugyanis már egy hete nem alszunk a Panka foga miatt. Dec. 3.-án kibújt a 8., 31-én a 9., és tegnap a 10. Most a 11. helyén van egy óriási dudor, úgyhogy nincs megállás. Lassan átmegyek zombiba, bár tegnap délután már el tudott aludni, és éjszaka is eléggé jól aludt, leszámítva a fél 6-os kelést. Szegényemnek már fekete karikák voltak a szeme alatt folyamatosan.

Szóval a szenteste és a karácsony is jól telt. Szenteste csak a templomban látszott kicsit a fáradtság rajta, nem akart megülni az ölemben, folyamatosan ki akart menni a gyerekek közé szerepelni. Kép Ebben az volt a ciki, hogy mint utolsónak érkezQk, az utolsó sorban kaptunk helyett úgy, hogy egy ismerQs felállt. De mivel Panka hajthatatlan volt, ezért el kezdtünk elQre haladni a padfsor mellett. Erre minden pad szélén felugrottak, hogy átadják a helyüket, én meg gyQztem magyarázkodni, hogy tulajdonképpen van helyünk. Kép Mindebben az a szép, hogy még sok udvarias ember van.
Panka imádta a karácsonyfát, folyamatosan azt nézegette ahányszor eszébe jutott, vagy elment mellette. Féltem is, mi lesz ha lebontjuk, ezért szombaton elvitte addig anyu, de mikor hazajött, csak megjegyezte, hogy nincs karácsonyfa és ment tovább a "dolgára". Nálatok mi volt? Vagy még áll a fa?

Szilveszterkor mi is társasoztunk, meg kártyáztunk a párommal, mivel bátyámtól karácsonyra kaptam két játékot, így hamar eltelt az este. Éjfélkor pedig áthívtuk anyósomékat, Panka is éppen akkor sírt fel, így lehoztam, és koccintott velünk, meg óriás csillagszórót gyújtottunk. Igaz, utána nehezen altattam el, de legalább velünk volt.

Tegnap jót kacagtunk a lányon. Esti lefekvéskor szokásosan körbepuszilta a családot. Amikor a Bencének adott puszit (aki igen szQrös volt), akkor azt mondta :- Bence, kend be arcodat! (Ugyanis szokta látni, hogy apja borotválkozáskor habot ken magára.) Persze mindehez látni kellett volna a megbotránkozott arckifejezését is. Kép

El sem hiszem, hogy már ennyi idQsek a lányaink! Néha azért kicsit visszaforgatnám az idQ kerekét. Kép

Na pussz: Judit
 
 


Sziasztok!
Mindenkinek boldog új évet kivánok.Szeretnék többet jönni de Áron csak velem alszik el és sokszor én hamarabb alszom mint a gyerek.Du szinte már nem sikerül elaltatni egyáltalán ,de este 10 körül alszik eddig 12 kor aludt amikor du még altatható volt.

Jaj de jó nektek hogy szobatiszták a gyerekek gratulálok hozzá.Mi sehol sem tartunk.
A képek nagyon jók lettek de a babanetten megnéztem és ott nagyon szét estek a képek.Ami itt volt az jó már el is mentettem.

Boldog születésnapot ki lesz az első vagy ki volt?Bocsi a tudatlanságomért.

Anna

Milyen az uj munkahely voltál már dolgozni?ha igen hogy bírod én ha rágondolok hogy májustól megyek nagyon szomorúvagyok én szivesen maradnék még Áronnal úgy sajnálom magára hagyni ,korán ébreszteni -10 ig alszik- és többet már nincs megállás már csak ha nyugdíjas lesz szegénykém vagy szünidő.Ez az élet,tudom.

Én is szeretném visszaforgatni az időt.

Puszi jó éjszakát

Roki
 
 


Sziasztok lányok!

Na, én is bejelentkezem... Most anyuéknál vagyok, mert vizsgázni voltam de., és addig Kata itt volt. (Az ECDL Start - számítógépes - vizsgát kell letennem január végéig a pályázaton nyert számítógépem miatt, a két könnyebb modult ma hibátlan eredménnyel megcsináltam, minimális rákészüléssel, szóval nem vészes.)

Jól vagyunk, pocakilag is, Kata már olyan nagylány Kép Én mondjuk babázok most tovább, hogy harmadik gyerek is legyen, azért még Nándival meg kell vívnom, mindenesetre most el nem tudom képzelni, hogy gyerekek után visszamegyek dolgozni úgy, ahogy gyerekek előtt voltam. Jó lenne, ha ezt az otthonról dolgozást folytatni lehetne. Most épp amiatt vagyok a padlón, hogy senkinek nem jutott eszébe, hogy a terhesség elejétől táppénzen kellett volna lennem. Nem merem kiszámolni, de valószínűleg több tízezer forintot vesztettem havonta Kép

Na, megyünk haza, puszilok mindenkit, Lili biztosan januári, úgyhogy neki boldog születésnapot! A karácsonyról meg húsvétig ígérem, beszámolok...

GyeZsu
 
 


Helló!

Hú de nagy a csend!

Gyezsu küldtem neked 1 email-t.
Pocaklakó jól van?és Cserfes Kata?
Nálunk hétvégén éntek este Rebi Lázas lett de vasárnapra jobban lett hétfön már volt suliba azóta jol bírja magát .Áron vasárnap kezdte az or folyást de 2 nap alatt elmult élehet a c vitamin tett csodát vagy valami enyhe víxrust kaptunk de nagyon gyorsan túlvoltunk rajta én meg sem kaotam és inci finci férjem sem pedig minden myavaját elkap a gyerekektől.

így mi jól vagyunk kivánjuk nektek is Puszi mindenkinek KépKép

Roki
 
 


Sziasztok!

Úgy tűnik, hogy nem vagyok egy hullámhosszon a topikkal, mert van, hogy naponta nézem az új hozzászólásokat, és csalódottan állapítom meg, hogy semmi mozgás. Ha meg Ti írtok, akkor nekem nincs időm jönni.

Tudom, hogy állandóan időhiányra panaszkodom, de ez a január minden eddigin túltesz. Mivel február 1-től állok munkába, millió dolgot szeretnék még addig elintézni. Ezen kívül még tartoztam egy munkával az előző munkahelyemnek (szerencsére már leadtam), és már belefolyok egy-két dologba az új helyen is.

Közben Heni benevezett egy történelem versenyre, egy budapesti vállalkozás 1840 és 1915 közötti történetéről kellett írni dolgozatot. A Zwack Gyárról írt, persze sokat segítettem neki, például megszerveztem, hogy fogadják a gyárban, most éppen a nyomtatást és a kötést intézem, péntekig kell beadni. De a tanára már megdícsérte, hogy "remek munka". Kép

Ezen kívül három szülinap is van a hónapban: én kezdtem a a sort 4-én. Páromtól kaptam egy well-ness hétvégét Hajdúszoboszlóra, ahova 13.- 15. között el is mentem Henivel. Nagyon-nagyon klassz volt és Lili is jól viselte. Bár állanódan kérdezgette, hogy "anya, hó'?" Kép Most voltam először távol tőle éjszakára. Gondoltam, hátha a szopit is elfeljti ezalatt, de nem. Kép Pedig úgy érzem, hogy most már nagyon abba kellene hagynom, mert iszonyú beteges lettem. (Meg a fogyás sem megy így, pedig az is nagyon időszerű lenne már.) November óta gyakorlatilag nem voltam teljesen egészséges, most is nagyon megfáztam a hétfőn jött hidegben. Szerintem a szoptatás miatt gyengült le ennyire az immunrendszerem, mert azelőtt szinte soha nem voltam beteg. De önfeláldozó anyaként tél végéig még nem választom el erőszakkal Lilit, mert az ő immunrendszerének viszont határozottan jót tesz a dolog. Kép Továbbra sem hiányzott még a bölcsiből egy napot sem. Kép (Remélem, nem most fogja elkezdni, amikor munkába állok.) Tavasszal viszont mindenképpen abbahagyom a szoptatást, éppen ideje lesz.

Azután Kristófnak 20-án volt a szülinapja, Lilinek pedig 27-én lesz. GyeZsu és Roki tudnak róla, mert jönnek hozzánk zsúrozni. Sajnálom, hogy a vidékiek - sőt külföldiek Kép - nem tudnak jönni, de ha bárki Pesten jár péntek délután, szívesen látom Kép. Kristófnak is volt persze bulija, meg 29-én családi ünneplés is lesz (nagyszülők, keresztszülők), úgyhogy zajlik az élet.

Judit,
Aranyosak a karácsonyi történetek. Kép Meg a borotválkozós is. Kép
Fogak hogy állnak?

Roki,
Lilit szerencsére nem fogja különösebben megviselni a munkába állásom, mivel ugyanakkor fogjuk elhozni a bölcsiből, mint most. Bár akkor már nem én fogok menni érte, hanem az anyósom. De jól el van vele is, meg a nagyok is otthon lesznek. És 1-2 óra múlva én is hazaérek. Meg ő szerencsére soha nem volt későnkelő, így ezzel sincs gond. Általában magától ébred fél7-7 körül (hétvégén még korábban is Kép).

GyeZsu,
Érdekes, én meg most gondoltam először végig, hogy én viszont összesen 11 hónapot dolgoztam gyerek nélkül, abból is 8 hónapot terhes voltam. Szóval számomra ez a természetes állapot. Két gyerekig fel sem tűnt, hogy ez milyen nehéz. (Igaz, a párjaimra mindig mindenben számíthattam, az első férjem pár hónapig GYED-en is volt Henivel.) De a harmadiknál már nekem sem mennek annyira gördülékenyen a dolgok...
Egyébként, ha eddig tudtál otthonról dolgozni, akkor biztosan később is meg lehet oldani valahogy, nem? Távmunkahely után még támogatást is fel tud venni a munkahelyed. Kép

Puszi mindenkinek és pénteken várjuk, aki tud jönni! Kép

Anna
 


Sziasztok!

Anna! Akkor majdnem írhatom, hogy az egész családnak boldog szülinapot! Kép

Mi most nagyon oda vagyunk, ugyanis Bence hétvégén összetörte a kocsit. Így, hogy az alkatrészeket nagyker áron, áfa nélkül megszerezzük, így is 300 000 Ft a kár. Kép Azt akkor még nem is számolom, hogy egyrészt Józsi nem tud munkábajárni, ráadásul addig a vállalkozását sem tudja csinálni. Egyedüli szerencse az volt, hogy a gyerkőcnek nem lett semmi baja. Az anyagi oldala meg annyiból szar, hogy nincs egy forint megtakarított pénzünk sem. Szóval jnól kezdődött az év.

Ami pozitív az az, hogy voltam bent a suliban, mivel szeptemberben ténylegesen neki állok én is dolgozni, hiszen a GyES-ből nem jövünk ki. Kértem számolják ki a szabikat, mennyi jár. Mivel nyáron mi pedagógusok amúgy sem dolgozunk, így már március közepén papíron munkába állhatok, tehát 1,5 hónapot kell csak kikoplalnunk. Onnantól kezdve pedig anyukám megy nyugdíj mellett GyES-re. Már csak annyi a bökkenő, hogy szeptembertől új igazgató lesz, így augusztusban fogom csak megtudni, milyen munkakört tudnak felajánlani.

Most éppen azon vitatkozunk párommal, hogy anyu fél évig legyen majd a Pankával, és utána óvoda, vagy 1 évig. Ugyanis a párom szerint arra a fél évre már nem lesz érdemes Pankát beíratni, én viszont ragaszkodom hozzá, mert 3 évesen úgy gondolom, hogy kell neki a vele egykorúak társasága, hiszen most szinte mindig felnőttek veszik körül. Tudom, hogy ez még arrébb van, de nálunk áprilisban van óvodai beiratás, és ahhoz, hogy abba az oviba kerüljön, amelyikbe szeretném, ahhoz m ár most elő kell jegyeztetni. Párom leginkább attól fél, hogy sok betegséget összeszed majd, hiszen eddig nem nagyon volt beteg. Nektek mi a véleményetek?

Mi is készülünk a szülinapra. Hétvégén barátaink voltak, most apuék jönnek öcsémékkel szombaton, vasárnap anyuék és anyósomék, jövő héten pedig Dettiék. Szóval mi se látszunk majd ki a vendégségből. Kép

Anna, ez a Well-nes hétvége nagyon jól hangzik!

Gyezsu! Gratula a vizsgádhoz!

És jó bulizást mindenkinek a baba zsúron, gondolatban veletek leszek. Kép

Judit
 
 


Sziasztok!

Judit,
Sajnálom, ami a kocsival történt. Kép De tényleg az a legfontosabb, hogy Bencének nem esett baja.

Egyébként azt tudod, hogy idéntől Te is maradhatasz GYES-en a munka mellet is? Én is maradni fogok. Persze annyiból lehet, hogy jobb, ha Nálatok mégis anyukád megy, mert a GYES után ugyan nem kell adót fizetni, de hozzá kell adni az adóalaphoz, így a többi jövedelmedet magasabb adósávba nyomja. Szóval kevesebb marad belőle, mintha olyan veszi fel, akinek nincs adóköteles jövedelme.

Hároméves korban már szerintem is kell a gyerekeknek a hasonló korúak közössége. A betegségeket meg úgysem nagyon lehet megúszni, amikor először közösségbe kerül Panka. Bár az is lehet, hogy olyan szerencsés leszel, mint én Lilivel. Kép De első gyereknél nem valószínű, szerintem Lilinél az is segített, hogy a bölcsi előtt is sokat volt gyerekek között, már csak a testvérei miatt is. Anyukád egyébként akkor is felkészülhet egyéves szolgálatra, ha Pankát fél év után beadjátok az oviba, mert eleinte biztosan sokat fog hiányozni.

Panka mikor is született? Ha jól emlékszem, egészen közel Lilihez. Neki is nagyon boldog szülinapot! Kép

Puszi:

Anna
 


Sziasztok
Jajj mi lesz velünk most hogy Anna elmentél dolgozni ,azért még néha irjál nekünk mi történik veletek mi van Lilivel,és főleg hogy milyen a munka meg a család?hogy sikerülösszehozni a dolgokat.
Heni nagyon szorgalmas ha ilyen komoly feladatba belefogott,és még végig is csinálta.
Utólag is boldog születésnapot az egész családnak,

Gezsü ha jól emlékszem Kata 17.-én volt 2 éves boldog szülinapot Katának istenke éltesse nagyon sokáig.Milyen volt a szülinap hogy telt mit szólt az ünnepléshez?
Amuy minden jól megy babával is?Utaztok Bécsbe vagy maradtok?
Puszi irjatok Roki
 
 


Sziasztok!

Végre van internetünk - bár most meg a laptopom adta meg magát - nagyon remélem, hogy nem véglegesen, mert néhány dolgot még le kell szednem róla.

Velünk az történt, hogy lakást cseréltünk anyuékkal - ideiglenesen, még nem tudom, mi lesz a végleges, mindenesetre visszatértem lánykorom színhelyére, Pók utcai lakótelep (Budapest egyik legjobb lakótelepe, négyemeletes házak, nagy parkok, hatalmas fák...), első emelet, 4 szoba. Kata az első perctől belakta (persze sokat vendégeskedett itt előtte is). Saját szobája van, saját, rendes ágya. Párom fürdeti és altatja (mellette fekszik, amíg Kata el nem alszik), aztán Kata átjön hozzánk, amikor éjszaka ébred, és onnantól velünk alszik. Ez részemről teljesen rendben van. Egyébként a születésnap volt a költözködés magyarázata, azt mondtuk neki, hogy az ajándékok már oda érkeznek. Úgyhogy várta is nagyon, a tortát, a gyertyát, amit elfúj, meg az ajándékokat Kép Mindkét részről jött a nagycsalád - összesen 25 fő, szerintem jól sikerült, mindenki jól érezte magát, Kata csupa jó ajándékot kapott.

Kata egyébként már nagyon szépen beszél, ragoz is, a múltkor panírozni is segített - szóval már olyan nagy lány, nyugodtan egyedül merem hagyni a szobában. Hiszti persze van, de egyelőre nyugodtan viselem. Szobatisztasággal változatlan a helyzet, kakinál mindig szól és a WC-be kakil, pisinél inkább csak utólag szól, ültetgetni kell a WC-re, és akkor belepisil.

Pocaklakó is jól van, március 27-re vagyunk kiírva, megbeszéltem vele, hogy 23-a estig bent marad, mert addig még rengeteg dolgom van Kép

Minden picurnak utólag is nagyon boldog születésnapot!

Most pedig megyek barátnőzni (dumaparti, majd színház).

GyeZsu
 
 


Sziasztok!

GyeZsutól kaptam SMS-t, hogy tegnap megszületett Kata kistetvére, Misu. Kép

Heni, akinek mostanában sok baja van Kristóffal így kommentálta az eseményeket:
Szegény Kata, neki is fiú öccse lett. Kép

Tényleg nagyon kevés időm van, amióta dolgozom, de azért jövök majd néha. Bíztatásképpen írhatnátok Ti is. Kép

Judit,
Mi van Veletek?

Puszi:

Anna
 


Sziasztok!

Na, bejelentkezem személyesen is - köszi Anna a hírhozást, Heni kommentárján azóta is nevetgélek Kép

Változatlanul jól vagyunk - most már négyesben Kép Kata pár napig nyűgösebb volt, de aztán helyreállt a lelki békéje, szereti a kistesóját (ránk sem haragudott egy percig sem), és nagyon kis finoman szeretgeti. Azért még babaszámba veszi, úgyhogy nem nagyon hagyom őket egyedül.

Kata egyébként a szobatisztasággal teljesen visszaesett, pont a Misu születése előtti hétvégén ment át rajta a hányós-hasmenős vírus, azóta a kakinál sem szól, csak elvonul. Én persze továbbra sem adok rá pelust itthonra, és nyugtatgatom az apját, hogy a szobatisztaságnak az a lényeg, hogy a gyerek tudja, hogy most kakilni fog, most pisilni fog - és Kata tudja mindezt, csak épp nem szól. (És még a durit is meg tudja különböztetni a kakitól.) Viszont gyönyörűen beszél, választékosan, ragozva (na jó, nem tisztán Kép), és már énekel is, nem csak halandzsázva, hanem teljesen felismerhetően. Kézműves dolgokat szeretnék csinálni vele, ha van ötletetek, szívesen veszem - pl. anyák napjára ti mit készítetek?

Jövő héttől igazi kétgyerekes anyuka leszek, mert párom visszamegy rendesen dolgozni (ezen a héten nagyjából itthon volt).

Judit, mikor jöttök az állatkertbe? Kép

GyeZsu
 
 


Sziasztok

Nem jár már erre senki?
:shock:
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

cron
X
Mi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóBabázz lazán! - TeakiadóKamaszmentő - TeakiadóNem születtél anyának! - Teakiadó
Nem születtél anyának! - Teakiadó